PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KAWASAKİ KLE500'e mi HONDA CBF500'e mi?

kaan.c.kale
20 Aralık 2010, 20:51
Selâm ile...
Arkadaşlar şu anda 11binlerde bir YBR'm var... Ondan önce de 7bin kilometre kadar scooter tecrübem oldu. Artık (evlenince) takdir edersiniz ki, YBR küçük geliyor. Yaz tatillerinde eşimle beraber Çanakkale'den İstanbul'a veya İzmir'e gitmeyi düşünüyoruz. Daha önceden kafamda er-5 ve suzuki gs500 vardı ama onları eledim. Daha oturaklı makineler tercih sebebim. Bu yollarda bu mesafelerde -belki bazen daha fazla mesafelerde- iki kişi en rahat edebileceğimiz makine sizce KLE500 müdür yoksa honda CBF mü? Ayırabileceğim en fazla miktar 8 bin olduğu için bu ikisinin arasında kaldım. Bütçe fazla olsa, elbette 650lik diğer seçeneklere bakılabilirdi. Ama maalesef durum bu. KLE500'ün uzun yolda selesinden dolayı rahatsız edebileceğini okudum forumlardan. İki makine 100 kmde kaç litre yakar acaba? Bu iki makineyi kullanan arkadaşların veya bilgisi olan arkadaşların yorumları benim için çok önemli olacak...
İlgilenenler için şimdiden teşekkürler...

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/84132-kawasaki-kle500e-mi-honda-cbf500e-mi.html#ixzz18fw8cdpW

adanalı
20 Aralık 2010, 21:19
bu yıl temmuz ayında,CBF 500 ümle,ADANA'dan çıkıp,akdeniz-ege üzerinden sizin oraya çanakkale'ye geldik.5 motor ve 8 kişi olarak.ben ve eşim,arka topcase+üstünde epey bir yükle yola çıktık.son derece rahat yolculuk yaptık.hatta gezimizin son günü,eskişehir-adana (700 km.)rahat rahat,zorlanmadan geldik.bence cbf 500.linkini veriyorum bir bak istersen.
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/78919-adana-mt-canakkale-gezisi-%5B2950-km%5D.html

kaan.c.kale
20 Aralık 2010, 21:31
Aslında bu mevzuyu araştırırken bu gezinizi de görmüş ve zevkle okumuştum. Belki de CBF500'ün en güzel referanslarından biri de benim için bu geziniz olmuştu. Fakat tam olarak hangi tarza karar veremediğimden de olsa gerek bu ikilemde kaldım. Enduro'ların yüksekliği görünüşü sanki biraz daha cazip geliyor açıkçası ama bu başlıbaşına uzun yol konforu, rahat sürüş ve minimum sorun çıkarma gibi kaygıları giderecek birşey değil... Öte yandan enduronun Türkiye şartlarındaki yollarda sanki daha kullanışlı olması gibi de bir durum var... Yine de bilemiyorum... Cevabınız için çok teşekkür ederim...

jack hammer
20 Aralık 2010, 21:52
ikiside güzel makina ama honda almak daha akıl karı. yedek parça konusunda çok daha başarılı bir marka. fiyatları yüksek olsada sezon başında oluşabilecek bir parça ihtiyacında motorun yatması çok can sıkıcı olabilir. şahsi fikrim honda almanızdan yanadır.

yinede kawasaki distiribitör ile görüşüp yedek parça durumu ile ilgili hem fiyat hem stok hemde stok olmaması durumunda ne kadar sürede temin edilebilecegini araştırın.

kaan.c.kale
20 Aralık 2010, 22:06
Daha da netleştirmek için sanırım Enduro mu Naked mi daha avantajlı diye sormak lazımdı... Sizce malum Türkiye yollarında hangi tarz daha avantajlı bir seçim olur arkadaşlar?

Alper41
20 Aralık 2010, 22:12
Daha da netleştirmek için sanırım Enduro mu Naked mi daha avantajlı diye sormak lazımdı... Sizce malum Türkiye yollarında hangi tarz daha avantajlı bir seçim olur arkadaşlar?

Türkiye yollarında tabiki Enduro , fakat bu seçim birazda sizin tarzınızla alakalı
parça konusuna gelince en500 , er5 ve kle500 aynı motora sahip fazla sıkıntı olacağını sanmam.