Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıtta büyük indirim !!!
SoundWave
15 Aralık 2010, 13:07
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi. Öte yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın da kendi fiyatlarında yüzde 2 oranında indirim yaptığını söyledi.
"Nedir bu ya ? Kepçeyle zam yapıp iğne ucuyla indirim yapıyorlar ?" Hemen gidip bidon bidon yakıt alıp stok yapıcam. Bu kadar büyük indirim karşısında ne yapacağımı şaşırdım.
-------------------------------------------
Bir litre 95 oktan benzinin fiyatı nasıl oluşuyor
Vergisiz ürün maliyeti: 0.99 lira
ÖTV: 1.89 lira
KDV: 0.58 lira
Navlun: 0.10 lira
Dağıtım şirketi kârı: 0.183 lira
Bayi kârı: 0.183 lira
Pompa fiyatı: 3.85 lira
--------------------------------------------
zeda3000
15 Aralık 2010, 13:25
O indirime tav olup Padisahim cok yasa diyecek bir ton gozu kor millet var ama....
Yazik bu kadar alinan vergiye bakiyorum , halen otoban pesindeyiz, ama doguda yatirim yok , doguda okul yok. Yolsuzluk dosyalarini duyuyoruz ama Antalyanin merkezinde cakil tasi yola dokecek asfaltlari yok , sebepte hazinenin odenek vermemesi.
Bu kadar verginin halka gitmedigine kesinlike eminim. Tek bildigim insanlar daha para kazanmadan vergi oduyorlar, ama sanayi devlerinin vergi levhalarinda her sene Matrahsiz yazisi var. Nasil oluyor bu is.
my91
15 Aralık 2010, 13:31
Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?Çok mu enayi görüyolar bizi?Zaten tonla vergi alıyorlar. Yaptıkları şu 2 kuruşluk indirimle de herkesle dalga geçmeye devam ediyolar..
mbuyuk
15 Aralık 2010, 13:37
ham petrolün varil fiyatı 150 dolara çıktığında koydular zammı verdiler coşkuyu otomatik ayağına ama aynı petrolün fiyatı 35 dolara indiğinde tık çıkmadı ne hikmetse şimdide 90 dolar olmuşta biz masallar dinlemeye devam :pr:
SoundWave
15 Aralık 2010, 13:42
Antalya'ya gittiğim zaman, hatta giderken bile ana yollarda tali ve ortak yollarda slalom yapmaktan bıktım ya ! Bu nasıl bir yoldur, bu nasıl bir vergidir, nasıl bir zihniyettir ki bu zihniyetlere oy vererek yüceltiyorlar ? Vergi ödemekten nevrimiz döndü ! Adamları yüceltip meclise sokuyorlar sonra bir bakıyorum pişkin pişkin online okey oynuyorlar ! Kendimi tutamayacağım kusura bakmayın ama "ALLAH BELALARINI VERSİN"... Allah sonumuzu hayr eylesin. Bir ülke kendisini içten içten bitirmek için bu kadar uğraşabilir mi ? Ve bu rezillere göz göre göre oy verilebilir mi ? Şu benzindeki sadece ÖTV denilen aptal şey bile yakıtın vergisiz halinden iki kat fazla ! Yazıklar olsun...
aykan
15 Aralık 2010, 13:47
1 hafta oldu kontak çevirmeyeli, yazın bisiklet almıştım kısa mesafeler için şimdi ona biniyorum hem spor hemde ekonomi tavsiye ederim arkadaşlar......2 motorumda yatıyor kış uykusunda haftada 25 tl de cebime kalıyor.......varsın onlar vatandaşla dalga geçe dursunlar...
umtglsr
15 Aralık 2010, 13:54
Benzin alış fiyatı ulkemizde makul ama vergilerle fiyat çıgrından cıkıyo sorun kimde devlette adamlar işini biliyo ben bunun boyle olucagını daha 5 ay onceden kestirmiştim hatta 1 sene, adam ötv vergilerini indirdi hatta iptal etti adamları 0 arabaya teşvik etti hee bununlada kalmadı alım satım masraflarını duşurdu bu seferde 2. el arac alımını teşvik etti burdan uzayan kazık biyerden giricekti girdi ve bu kadarlada kalmıycak tahminim benzin alıcak basını gidicek yılbasından sonra vay halimize bunun onune de ne eylemle ne birşeyle gecemeyiz sn. devlet buyuklerimizin hiç birşey umurlarında deil cunku herşeyin başı eğitim diycem dicem klişe bi laf olucak ama dogru koyun gibi bir insan topluluguna sahibiz suan mahallede araba koyucak yer yok cunku bi ailede 2 araba hatta 3 arabası olan war(oturdugum semt öyle zengin bi semt olmamasına rağmen) başardılar bundan en iyi cıkar yakıttan sağlanırdı vede saglanıcak.
giresunspor
15 Aralık 2010, 13:56
ne dememiz lazim simdi?
PADISAHIM COKKK YASAMI!!!
yurt disindaki fiyatlari gordukce ( kiyafet, motor,aksesuar v.s) canim TURKIYEM den kacmak istiyorum.
Bu nedir ya. yaziklar olsun milleti soyanlara, yaziklar olsun benim vergimle alem yanlara YAZIKLAR OLSUN
emrello
15 Aralık 2010, 15:03
Direkt televizyona çıkıp "saalaak, saalaak" diye suratmıza küfretseler şu anki durumlarından daha dürüst olurlardı en azından. Yaptıklarının bundan bir farkı yok.
Ben artık doğrudan şahsıma yapılmış bir hakaret gibi alıyorum bu gelişmeleri. Sanki birisi yoluma atlamış ve ağzına geleni söylemiş gibi hissediyorum. Yazık ki elimden bir şey gelmiyor.
Medyasıyla, satılmış yazarıyla, memuruyla, bürokratıyla her gün küfrediyorlar bana ve hiçbir şey yapamıyorum.
Deryali
15 Aralık 2010, 15:17
Halka verilen değer 2 kuruş. Yani 3 kuruşluk bile değerimiz yok
Life
15 Aralık 2010, 15:43
O değilde 2 kuruşluk indirimi gazetede manşet atıcaklar neredeyse :) Ama 10 gün içerisinde 2 defa gelen zamdan çoğu kişinin haberi bile olmazken ...
jawa
15 Aralık 2010, 15:54
Otoban yapılması için gereken parayı vergilerle(yol su vs vs muhabbeti) alıyolar madem neden bu yollara giriş ve çıkışlarda gişe var ve para ödüyoruz?
O daha ne ki dur bakalım. Otoyol ve köprüler özelleşiyor. Senin benim paramla yapılan yollardan geçmek için artık devlete de değil, başka başka adamlara para verecez. Hayırlara vesile olur inşallah.
İçimden geldi bir dörtlük patlatayım:
Beraber motor sürdük biz bu yollarda
Beraber ıslandık yağan yağmurda
Şimdi ödediğim tüm vergiler de
Bana koyun olduğumu hatırlatıyor
Ancak ilginç bir durum var. 4 lira demek ki psikolojik sınırmış.Yani 3.9 iken ses etmeyen adam 10 kuruş zam gelince isyan etti. Demek 5 lira olsa devrim olacak ülkede. Çok ilginç.
kckr
15 Aralık 2010, 16:08
Bugün bir programa denk geldim kanalları değiştirirken benzin zammı hakkındaki konuşmalarla ilgili olarak bakan olduğunu düşündüğüm bir zati muhterem (bakan olduğuna emin değilim) konuşuyordu.
Yok efendim benzin 4 lira değilmişte o 4 lira olan 97 oktan benzinmiş 4 lira üzerinden yapılmış bütün hesaplamalarda yanlışmışta yok efendim halkın % 90dan fazlası 95 oktan kullanıyormuşta saydı döktü.
Spikerin bütün bu açıklamalar aradaki 10 kuruş içinmiydi ? (95 oktan ile 97 oktan arasındaki farkı kastediyor. ) Sorusuna bön bön baktı.
Sonra ama efendim işte yanlış hesaplama fln işte o aslında tavan fiyatı yok nakit ödemede bazı yerlerde %2 - 3 indirim oluyomuşta yok efendim karta taksit oluyomuş ta yok şu kadar benzin alana bu kadar puan bedavaymışta devam etti.
Hee bana ilginç geldimi hiç ilginç gelmedi zaten hep aynı tavırda değiller mi ki ? Boşuna dememişler hep bir bahanesi olanın asla çözümü olamaz... Bunlarda bahane çok olduktan sonra benzin değil 4-5, 10 lirayı dahi geçer ...
Saygılar.
my91
15 Aralık 2010, 16:30
http://img585.imageshack.us/img585/7755/catsgq.jpg (http://img585.imageshack.us/i/catsgq.jpg/)
Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?
zeda3000
15 Aralık 2010, 16:58
Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.
http://img585.imageshack.us/img585/7755/catsgq.jpg (http://img585.imageshack.us/i/catsgq.jpg/)
Buyrun.. Yorum sizin..İnsanları açık açık enayi yerine koyuyolar. Bana benzin fiyatındaki artışı gerektircek bir tek sebep söyleyin?
Bakin ben size daha guzelini gosteriyim
Yamaha XT 660 R Turkiyede ki satis fiyati 16900 TL dosya ucreti ile 17000 yani 8500 euro
http://www.nebiogullari.com.tr/dosya/5873461.JPG
http://www.nebiogullari.com.tr/detay.asp?id=1134
Komsumuz , Yunanistani hepimiz biliyoruz, sanayisi yok , nufusu bizim yarimiz, halki calismiyor hadi yurt disindan yardim aliyor diyeceksiniz ama bizim calisan nufusumuz ve hazinemiz o ulkeden daha fazla.
ayni motorun fiyati 6995 Euro yani 13990
http://www.yamaha-motor.gr/products/motorcycles/adventure/xt660r.jsp
Aradaki 3000 TL yada 1500 Euro fark neden ?
Burda tuketim daha yuksek nufusa gore. Neden ben enayi gibi 1500 Euro sokaga atiyorum. O devlet bu vergi ile gecinir iken neden benim devletim gecinemiyor, yada bu 1500 Euro luk fark birilerinin cep harciligi olarak ek mi geldi?
Kendi halkini elestirmeye gelince,
Bir insan medenilesecek ise ilk once oz elestiriye acik olacak. Biz o kadar gururlu bir milletiz ki , hep yurt disindan iyi seyleri duymaya haziriz. Biri Turkiyenin soyle kotu yani var desin, adami linc etmek isteriz.
Ortada bariz tezat bir durum var. Git doguya devlet bize yol vermedi diye kiziyorlar, batiya git vergiler feci yakit almak imkansiz deniyor. Bunu yapan ayni hukumet sonunda sandiktan tam oy ile cikiyor,
Ya bu is te bilmedigimiz bir sey var, yada bu halkin hafizasi secim sandigina yaklastikca azaliyor. Bir insanin hem hukumetine kizip hemde ona oy vermesi icin akilli olmamasi gerektigini hepimiz biliyoruz.
Konuyu motosiklette tutacagim ozelikle. Siyasete girmesin diye
Kuryeler YBR 125 CC ile geziniyorlar. Bu adam manyak mi sizce 125 cc motorla binlerce km yapacak , rahatsiz, guvensiz, saglam degil. Neden bir BMw binmiyor, yurt disina bakin tum taksiler en luks segmentten secilir, cunku adamin bu isin profesiyoneli orta sinif araba ile hizmet vermez.
Kuryemizin caresi yok bir bavul paraya alinan karsilik bu cunku. Bunun benzini var, Nolan kask alamaz malum vergiler gidecek cinli plastik alacak, korumali bot alamaz malum vergiler, gidecek insaat botu alacak.
Buna sebep veren hukumet arkadasim. Kurye o urunlerin meraklisi degil.
Parasinin karsiligi bukadar cunku!!!
sertan.1983
15 Aralık 2010, 17:10
va y halimize vay. denecek başka ne:pr: varkiiii.
mbuyuk
15 Aralık 2010, 17:13
Hocam haklısınız siyasete dökmeyelim ama bakın dün verdiğim tabloyu yine veriyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 2008 de 147 doları gören ham petrol 2009 mart nisan aylarında da 40 dolar civarındaydı :pr::pr:
SoundWave
15 Aralık 2010, 17:22
Yazık bize ya ! Ulen birden kendime çok acıdım ! Lanet olsun içimdeki motor sevgisine ! Lanet olsun mecliste bizi temsil ediyormuş gibi görünüp telefondan okey oynayan öküzlere !!!
emrello
15 Aralık 2010, 17:24
Artık harekete geçelim.
Aşağıdaki mail adresi Tüketici Dernekleri Federasyonu'na ait:
tudef@tudef.org.tr
Bu da iletişim bilgileri sayfası:
http://www.tudef.org.tr/index.php?iletisim
Artık bu konuda güçlü bir ses verilmesi gerektiğini söyleyelim. Bu konuda tüketiciler olarak tek başımıza organize olmamız mümkün görünmüyor. Halkın bu haksız hukuksuz zamlara karşı organize bir eylem ortaya koyması için gerekli planlamayı yapsınlar ve organizasyon işini üstlensinler.
Şikayetçiyseniz fikrinizi belirtin yeter.
Ben kendi adıma bir yazı yazacağım. Belki sonra buraya örnek bir metin de yapıştırabilirim.
Durmuyoruz. Harekete geçiyoruz. :cat:
SoundWave
15 Aralık 2010, 17:38
Gönderip günahımı çıkarttım,,, top artık sizlerde, Saygılar,,,:rendeer:
zaferkarizma
15 Aralık 2010, 17:44
sitemiz de siyaset konusmak yasak ama arkadaş benzinin neresinden tutsan ortaya siyaset çıkıyor ve bnm halkımda buna dur demiyor 3 torba kömürün peşinde koşuyor elektriği dahi olmayan evine çamaşır makinası hediyesi bekliyor. yazıklar olsum böyle memlekete böyle insanlığa böyle fikre ve bilince sahip oldugu için.
onu bunu bilmem bunların tek yaptıgı politika aç bırakki muhtaç kalsın.
emrello
15 Aralık 2010, 17:55
Benim yazdığım metin aşağıda. İsteyen kendisine göre değiştirebilir:
Sayın TUDEF yetkilisi,
Son akaryakıt zamlarıyla birlikte tüketiciye kesilen maliyet daha da artmıştır. Başta yüksek vergi oranı olmak üzere çeşitli yanlış politikalar sonucunda akaryakıt fiyatları makul oranların çok üzerinde seyretmekte ve düzenli olarak zam gelmektedir. Zamları engellemek için hükümetin somut bir çabası yoktur. Tüketici, petrol şirketlerinin insafına bırakılmıştır.
Tüketiciler olarak sesimizi yükseltmek dışında bir çıkar yolumuz yoktur.
Tüketici Dernekleri Federasyonu'na üye tüm dernekleri, artık zorunlu hale gelen akaryakıt zammı karşıtı eylemlerin organize edilmesi, planlanması ve üstlenilmesi konusunda göreve çağırıyorum.
Halkın her kesiminin katılımına uygun, etkili, ses getirecek eylemlerin düzenlenmesi konusunda gerekli girişimleri zaman kaybetmeden başlatmanızı bir tüketici, bir vatandaş olarak rica ediyorum.
Akaryakıt zamlarına karşı her türlü protestoya katılmak tüketici olarak hepimizin görevidir. Bu konuda gerekli desteği bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Saygılarımla,
zeda3000
15 Aralık 2010, 17:58
Emrello yazi guzel ama net bir bicimde OTV nin sikintisina deginmemiz lazim. Biz Tuprastan yada diger firmalardan iskonto istemiyoruz hukumettin vergisinden istiyoruz.
emrello
15 Aralık 2010, 18:00
Emrello yazi guzel ama net bir bicimde OTV nin sikintisina deginmemiz lazim. Biz Tuprastan yada diger firmalardan iskonto istemiyoruz hukumettin vergisinden istiyoruz.
Ben sadece TÜDEF'i harekete geçirmek için genel bir metin yazdım. Konu isteğe göre detaylandırılabilir.
SoundWave
15 Aralık 2010, 18:07
Arkadaşlar benim yazdığıma hemen yanıt geldi. Kopyalayıp aynen olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum....
---------------------------------------------------------------------------------
Ortak eylemden başka yol yok.
Bizim ÖTV artışı nedeniyle 2009/07 de açtığımız dava da Danıştay yürütmenin durdurulması verdi. Bakanlar kurulu uygulanmadı. İhtar çektik dinlemedi.
Cuma saat 10:00 da bakanlar kurlu hakkında suç duyurusu yapıyoruz. Adliye önüne sizi de bekleriz.
TÜKETİCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU
Ali ÇETİN
Genel Başkan Yardımcısı
Atatürk Bulvarı 103/45 Kızılay /ANKARA
www.tudef.org.tr tudef@tudef.org.tr
Tel : 0312.425 73 77 Fax : 0312.419 06 67
emrello
15 Aralık 2010, 18:19
Bana gelen yanıt da aşağıda arkadaşlar. Yapabiliyorsak TÜDEF'i destekleyelim:
=======================
Emre bey, basın açıklamasına sizide bekleriz. Boş bidonla, el yapımı
Pankartınızla birlikte gelebilirsiniz.
Basına gönderilen mail; (2 gün önce)
Akaryakıt’taki ÖTV zammının yürütmesinin durdurulması için alınan Danıştay Vergi Dava Daireleri kurulu kararının uygulanmasını talep etmek için Cumhurbaşkanı-Başbakan-Maliye Bakanında rendevu taleplerimize ilişkin basın açıklamamaız ektedir.
Saygılarımızla
Ali ÇETİN
TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı
BUGÜN:
ARKADAŞLAR,
ÇOK DEĞERLİ KURUM TEMSİLCİLERİ,
17 ARALIK CUMA GÜNÜ SAAT 10:00 DA DALİYE ÖNÜNDE BAKANLAR KURULU HAKKINDA
AKARYAKITTA ÖTV ARTIŞININ YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI HAKKINDAKİ YARGI KARARINA UYMADIĞI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ.
09:45 TE ADLİYE SARAYI – SIHHIYE ÖNÜNDE DİLTARİHE BAKAN KAPISINDA BULIUŞALIM.
Ali ÇETİN
Genel Başkan Yardımcısı
zeda3000
15 Aralık 2010, 18:22
Arkadaşlar benim yazdığıma hemen yanıt geldi. Kopyalayıp aynen olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum....
---------------------------------------------------------------------------------
Ortak eylemden başka yol yok.
Bizim ÖTV artışı nedeniyle 2009/07 de açtığımız dava da Danıştay yürütmenin durdurulması verdi. Bakanlar kurulu uygulanmadı. İhtar çektik dinlemedi.
Cuma saat 10:00 da bakanlar kurlu hakkında suç duyurusu yapıyoruz. Adliye önüne sizi de bekleriz.
Ali ÇETİN
Genel Başkan Yardımcısı
Guzel Federasyon ise el atmis , bize desteklemek duser
SoundWave
15 Aralık 2010, 18:34
Şu hava şartları gözümü korkutmasa kalkıp gidicem. Bu konuya bir yerden başlamamız lazım artık,,,
erol 62
15 Aralık 2010, 19:28
İnsanlık gezmekle yayıldı, seyahat özgürlüğünü kısıtlayan vergilere ve salmalara orta çağda rastlanıyordu, zavallı ülkem ne hale geldi yobazların ellerinde.
omersirin
15 Aralık 2010, 19:30
Görüyorum ki "biz aptal değiliz", olmadık da, lakin bizi aptal yerine koyan elit bir tabaka var. Bunlar ara ara iktidara geçip bu aptal yerine koyma oyununu devamlı hale getiriyorlar. Bu yakıt oyunu "aptal yerine koyma oyununun" tecellesinden başka bir şey değil. İyice saygımı yitiriyorum. Göz göre göre seçilmişler aşağılıyor bizi..
erol 62
15 Aralık 2010, 19:38
Görüyorum ki "biz aptal değiliz", olmadık da, lakin bizi aptal yerine koyan elit bir tabaka var. Bunlar ara ara iktidara geçip bu aptal yerine koyma oyununu devamlı hale getiriyorlar. Bu yakıt oyunu "aptal yerine koyma oyununun" tecellesinden başka bir şey değil. İyice saygımı yitiriyorum. Göz göre göre seçilmişler aşağılıyor bizi..
İnanın çoğu milletvekili oraya nasıl seçildiğini bile anlamamış durumda. Elleri kaldır indir, kanun maddesi kabul/red edilmiştir indir cebe halkın parası, haaaa yetmiyorsa salacaksın vergiyi bu ....... ödesin. sadece batı bölgelerinde
omersirin
15 Aralık 2010, 20:24
Yerden göğe kadar haklısınız ancak nereden orada olduklarını biliyorlar. Şöyle ki
zaten gelişmekte olan veya bizimki gibi gelişim çizgisi olan hiçbir ülkede Platon'un öngördüğü, tasavvur ettiği "ideal devlet adamı" iktidara gel(e)mez. Platon'un "bilge ve erdemli yönetici" dediği kişiler şayet katılımcı demokrasiyi işleteceklerse, öncelikle liyakat usulüyle bulundukları makama gelirler, bu tip görev alışlar ancak batı tipi demokrasilerde kısmen mevcuttur (Bizde ise çok partili hayatımızın başından beri Ecevit'ten başkası bu tipe uymamıştır). Bizimki gibi patronaj münasebetlerinin (hısım, eş, dost vb) yaygın olduğu parlamentolu seçimli demokrasilerde sadece sadece el kaldırıp indirme icra edilir. Öte yandan seçmen ise yine sadece sadece seçim zamanı hatırlanan ve depo olarak düşünülen bir “güruha”, hadi biraz daha kibarlaştıralım, seçmen kitlesine dönüştürülür.
Batı tipini istiyorsak, ilkin semavî faillerin tahakkümcü kuvvetlerini (dinin, tarikatların vb) sorgulamamız gerekir. Bu da şu anda mümkün değil. Katılımcı demokrasi, iktisat, çoğulculuk, hürriyet, dil vb yapılar ve kurumlar seküler dünyanın etkin olduğu alanlardır. Bu böyledir, tartışmaya açık değildir. Devam ettirsek, başka bir husus da “hesap verebilirliktir”. Bizde hesap verme mekanizması yukarıda anlatmaya çalıştığım nedenlerden ötürü işlemez, ayrıca böyle bir müessese de yoktur. Bizde kimse hesap vermez, vermediğ gibi iftifa da etmez. Çünkü genelde alt sınıf mensubu ve oranın davranış kodlarını kullanan bir yönetici şahıs yeni bir mevkiye/makama geçtiğinde aslında sakil davranmaya başlar ve bunu göremez. Hesap vermeyi öğrendiklerinde kontrollü davranmayı da öğrenecekler kuşkunuz olmasın. Ancak bu şimdiler de imkânsız, zira böyle bir gelenek de yok böyle bir mekanizma da. "Ben yaptım oldu, sen maruz kal ve biat et!" var. Bu tıpkı padişah ile kulu; bu tıpkı derebey ile köylü ilişkisi gibi..
Boğaçhan
15 Aralık 2010, 20:28
Bir mail'de ben attım. Lakin Ankara'ya gitme imkanı şu an imkansız.:pale:
The Dude
16 Aralık 2010, 00:40
indirim-cik
indirimin miktarı önemli değil
önemli olan indirimin işlevidir.
inzell
16 Aralık 2010, 00:59
Eve gelirken Full benzinlik vardı, litersi 3.68 yazıyor. :silent:
SoundWave
16 Aralık 2010, 03:37
3.68 !!! 95'lik mi 97 mi ?
mogli
16 Aralık 2010, 06:40
O indirime tav olup Padisahim cok yasa diyecek bir ton gozu kor millet var ama....
Yazik bu kadar alinan vergiye bakiyorum , halen otoban pesindeyiz, ama doguda yatirim yok , doguda okul yok. Yolsuzluk dosyalarini duyuyoruz ama Antalyanin merkezinde cakil tasi yola dokecek asfaltlari yok , sebepte hazinenin odenek vermemesi.
Bu kadar verginin halka gitmedigine kesinlike eminim. Tek bildigim insanlar daha para kazanmadan vergi oduyorlar, ama sanayi devlerinin vergi levhalarinda her sene Matrahsiz yazisi var. Nasil oluyor bu is.
Genç bakışta vardı bir tanesi.
Kanal değiştirirken denk geldim 15 saniyede o kadar güldürdü ya beni Allah da ona bu iyiliğine karşılık en yakın zamanda akıl ihsan eylesin. :queen:
Recaİ
16 Aralık 2010, 07:41
Amacım siyaset değil ama bir şeyi merak ediyorum..Ben karşıyım siz karşısınız gördüğüm çoğu insan karşı herkes derdini dile getiriyor hepside haklı dalga geçer gibi ödemek zorunda olduğumuz vergiler belli nasıl oluyorda her seçimde onlar kazanıyor anlamıyorum..Allah yardımcımız olsun benzinle kalır ülkeyede el atmazlar inşallah..Gerçi herşey bellide biz susuyoruz.
Özer
16 Aralık 2010, 09:53
Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı sitesine girdim ve zehir zemberek bir yazı kaydettim bakan Taner'e...Allah bildiği gibi yapsın T.C. Vatandaşı ile dalga geçenleri..inşallah güzel ve mutlu gün yüzü görmesin hiç bir:silent:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:50 ----------
indirim-cik
indirimin miktarı önemli değil
önemli olan indirimin işlevidir.
İşlevi de belli, önceden yazılan senaryo da...biraz zaman geçsin bakalım.
omersirin
16 Aralık 2010, 10:22
Amacım siyaset değil, siyaset yapmıyorum dersek tıpkı otoyolda giderken birden bire kendimizi trafiğin akışından dışarı itmek gibi bir şey oluyor.Şayet o anda oradaysak, trafikteyizdir, başka yerde değil. Tıpkı bu, E-5 trafiğinden ürküp, yine otoyolda giderken motosikleti olduğu gibi oraya bırakmak gibi bir şey. Siyaset hayatın merkezidir, bizzatihi kendisir. Bu nedenledir ki bizden katılımı bekler. Bizden şekillenmeyi bekler. Tam da bu yüzden işte bizimle böyle kedinin fare ile oynadıkları için siyasetin içinde olmalıyız. Alanı onlara bıraktığımız için, ya da bıraktırıldığımız için 1980'den beri, siyaset sadece el kaldırıp indirinlerin işi oldu. Sahip çıkmazsak birileri sahip çıkar ve özel sektörden kar marjını düşürmesini ister. Ve o da 2 kuruş düşürür. Sonra her şey olduğu gibi devam eder. Peki nasıl siyaset yapacağızın cevabını bir önceki cevabımda vermeye çalıştım. Lütfen karşı çıkmadan ve reddetmeden önce onu bir okuyun.
inanck
16 Aralık 2010, 10:25
Allah'ın insanoğlunun istifadesine bedava sunduğu ne varsa birileri üzerine çökmüş, rantını yiyor diğerlerinin gözünün yaşına bakmıyor.
Su bile parayla satılıyor. Hatırlayın geçtiğimiz yıllarda bir belediye başkanı halka suyu "0" TL birim fiyatla verdiği için neredeyse görevden alınmıştı!
Petrol zaten devlerin elinde de, son iki-üç yılda yurdun dört bir yanında kamuya ait (yani halka ait) ne kadar maden ocağı varsa "ruhsatı satılarak" birilerine devredildi.
Müslümanlık sadece fakir fukaraya kömür dağıtmak olmamalı.
Vatandaşa, kamuya ait yeraltı kaynakları birilerine devredilip halkın istifadesine kapandığı an halka hizmetin bittiği andır. Koylarınız çevrilir, denize giremezsiniz. Pikniğe gidersiniz girişte para istenir. Akaryakıta suya bi dolu para verirsiniz. Böyle sürer gider.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:23 ----------
Diyeceğim o ki insanoğluna bahşedilen kaynaklar (benzin, mazot, kimbilir ileride belki de su) halka bu denli pahalıya yansıtılmamalı. Birileri dünyanın sahibi kendileri zannetmemeli.
Özer
16 Aralık 2010, 11:02
Yerden göğe kadar haklısınız ancak nereden orada olduklarını biliyorlar. Şöyle ki
zaten gelişmekte olan veya bizimki gibi gelişim çizgisi olan hiçbir ülkede Platon'un öngördüğü, tasavvur ettiği "ideal devlet adamı" iktidara gel(e)mez. Platon'un "bilge ve erdemli yönetici" dediği kişiler şayet katılımcı demokrasiyi işleteceklerse, öncelikle liyakat usulüyle bulundukları makama gelirler, bu tip görev alışlar ancak batı tipi demokrasilerde kısmen mevcuttur (Bizde ise çok partili hayatımızın başından beri Ecevit'ten başkası bu tipe uymamıştır). Bizimki gibi patronaj münasebetlerinin (hısım, eş, dost vb) yaygın olduğu parlamentolu seçimli demokrasilerde sadece sadece el kaldırıp indirme icra edilir. Öte yandan seçmen ise yine sadece sadece seçim zamanı hatırlanan ve depo olarak düşünülen bir “güruha”, hadi biraz daha kibarlaştıralım, seçmen kitlesine dönüştürülür.
Batı tipini istiyorsak, ilkin semavî faillerin tahakkümcü kuvvetlerini (dinin, tarikatların vb) sorgulamamız gerekir. Bu da şu anda mümkün değil. Katılımcı demokrasi, iktisat, çoğulculuk, hürriyet, dil vb yapılar ve kurumlar seküler dünyanın etkin olduğu alanlardır. Bu böyledir, tartışmaya açık değildir. Devam ettirsek, başka bir husus da “hesap verebilirliktir”. Bizde hesap verme mekanizması yukarıda anlatmaya çalıştığım nedenlerden ötürü işlemez, ayrıca böyle bir müessese de yoktur. Bizde kimse hesap vermez, vermediğ gibi iftifa da etmez. Çünkü genelde alt sınıf mensubu ve oranın davranış kodlarını kullanan bir yönetici şahıs yeni bir mevkiye/makama geçtiğinde aslında sakil davranmaya başlar ve bunu göremez. Hesap vermeyi öğrendiklerinde kontrollü davranmayı da öğrenecekler kuşkunuz olmasın. Ancak bu şimdiler de imkânsız, zira böyle bir gelenek de yok böyle bir mekanizma da. "Ben yaptım oldu, sen maruz kal ve biat et!" var. Bu tıpkı padişah ile kulu; bu tıpkı derebey ile köylü ilişkisi gibi..
Katılıyorum....:cat:
zeda3000
16 Aralık 2010, 11:52
Arkadaslar Tuketici Dernegi Federasyonu bana da cevap verdi
Yakit almama kampanyasi yapmayi onlarda dusunuyormus ama cok iy orgutlenme ve duyurma sikintilari varmis. Sanirim bu ise hep beraber el atmak ve buna odaklanmamiz ve diger sitelere de duyurmamiz gerekli.
Adamlar OTV icin suc duyurusunda bulunuyor ona bile kanun karsi geliyor. Demokraside de dusunceni dahi soyleme ozgurlugun yok ise o demokrasi degildirki, o duzen II. dunya savasinda Alman ve Italya da olan duzendir.
inzell
16 Aralık 2010, 13:04
3.68 !!! 95'lik mi 97 mi ?
95'lik olması gerek.
motorhocası
16 Aralık 2010, 16:04
Şu yakıt kazıklarından sonra dikkatimi bir şey çekti.
2 kayıtlı üyenin avatarlarında traktör var, belki daha fazladır.
Sanırım benzin fiyatlarını protesto olarak üye olmuşlar, saygılar.:cat:
TORAMAN
16 Aralık 2010, 19:35
Akaryakıtta promosyon dönemi bitiyor arkadaşlar;
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 31 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, akaryakıt ve madeni yağ satışlarında istasyonlarda hediye, eşantiyon ve kampanya adları altında oyuncak, deterjan, ev eşyası, bilet gibi tüm mal promosyonlarının yapılmasını yasakladı.
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt piyasasında rekabetin hediye çanak çömlekte, deterjanda, Çin malı oyuncakta değil fiyat üzerinden yapılmasını istediklerini belirterek, akaryakıt maliyetine bu tür unsurların etki etmesini istemediklerini söyledi.
Köktaş, yeni karar sonrası fiyatların nasıl değişeceğini yakından izleyeceklerini de belirtti.
Kurul, akaryakıt satışları sonucu bankaların kredi kartlarından puan yüklenmesi gibi finansal promosyonlar ile istasyonlarda verilen araç yıkama, ücretsiz yağ değişimi gibi hizmet promosyonlarına yönelik herhangi bir sınırlama getirmedi.
Fiyatların düşürülmesi için ÖTV indirimine gidileceği yerde başka alternatifler düşünülüyor:silent:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO