PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda CBR CUP'ta Yarışmak İsteyenler!

Khutuck
01 Şubat 2006, 22:04
Arkadaşlar bugün Autocar dergisi aldığımda en arka sayfada İzmir Pınarbaşı pistinde bu yıl Honda CBR 125 Cup'ın 3 ayağı olacağı yazıyordu. Başvuru bilgileri de burada!

Herkesin haberi olsun!!!!!

Sitedeki bilgileri aynen kopyalıyorum:

ORGANİZASYON MEKANİĞİ

PROGRAM

2 Ocak – 12 Şubat
Tanıtım Program başlangıcı afişlerin asılması ve başvuruların yapılması,

2 Ocak – 10 Ocak
Motorların teslim alımı,

10 Ocak -15 Şubat
Motorların özel grenajlarının tamamlanması,

13 Şubat – 28 Şubat
Değerlendirme ve 100 aday belirleme,

28 Şubat – 7 Mart
100 adaydan 25 asil 5 yedek motosiklet yarışçı seçimi.
25 asil + 5 yedek için kıyafetleri ölçü alımı ve siparişi.

7 Mart – 17 Mart
Motorların giydirilmesi,

18 Mart
Tanıtım kokteyli ve töreni,
Motorların ve Yarışçıların tanıtımı (İstanbul),

25-26 Mart
Yarış eğitim ve antrenmanları.

GENEL İŞLEYİŞ

Organizasyon TMF onayı ile, TMF lisanslı sporcuların yarışması ile yapılacaktır.

Organizasyon 8 yarıştan oluşur.

Yarışların 6 adedi T.M.F şampiyonası günleri, 2 yarış ise Marka sahibi Organizatör onayı ile tespit edilen organizasyonlar ile birlikte yapılacaktır.

Yarışçılar, organizatör tarafından seçilecek olup sportmenlik, iletişim, hoşgörü, ahlak gibi vasıflara pozitif yönde sahip olan kişiler seçilecektir.

Seçmeler sırasında Sportif olarak Honda Türkiye’den, Sosyal Değerlendirme olarak Denge Psikolojik Danışmanlık Ltd. Şti’den danışmanlık ve uygulama hizmetleri alınacaktır.

Seçmelerde 25 asil, 5 yedek seçilecek, yarış günü asil yarışçı sağlık raporu veya kabul edilebilir mazeret sunduğu takdirde, yedekler sıra ile devreye girecektir. Sıra Organizasyon başında başlar ve devam eder. Yarışan yedek diğerleri yarışmadan tekrar yarışamaz. Mazereti olan kişi sırasını kaybeder.

Motoruna hasar veren yarışçı hasarın parça bedelini ödemek ile yükümlüdür.

Yarışacak kişilerin kıyafetleri özel tasarım ve çok özel bedelle tedarik edilecek olup bu kıyafetler son yarıştan sonra kendilerine takdim edilecektir.

Motorların yarış yapılacak pistlere intikalleri organizatör tarafından yapılacaktır.

Motorların yarış öncesi bakımları ve yarış hazırlıkları organizatör tarafından yapılacak, en çok bu konuda Honda Türkiye’den özel fiyatla parça ve servis yönlendirme yardımı alınacaktır.

ETİK KURUL

Yarış direktörü ve 3 komiserden oluşan kurul, organizasyonun tamamını sportmenlik açısından da değerlendirecektir.

Öncelikli olarak;

Seeding ve antrenmanlarda bayrak v.b. kurallara uymayan, sportmence davranmayan yarışçıya, start anında pit çıkışından start verilir. ( En son motor geçtikten sonra start alır).

Yarış gününde, yarış anında veya yarış dışında dış mekanda sportmenlik dışı hareket edildiğinde ceza verme hakkı komiserler kurulundadır. Sportmenlik dışı hareketlerde etik kurul her zaman devrede olup, son karar organizatöre aittir.

YARIŞMA GENEL KURALLARI

BAŞVURU ŞARTLARI

Ön Kayıt için arananlar

Yüz kızartıcı v.b suçtan hüküm giymemiş olmak.

Kesin Kayıt için istenenler

Savcılıktan temiz kağıdı,

Yarışçının yaptığı kazalarda motorda oluşabilecek maddi hasarlarda motosiklet parçası maliyet bedeli karşılığı (İşçilik alınmayacaktır) 3.000 YTL’lik teminat senedi.

1.800.-YTL kayıt bedeli (Kredi kartına 9 taksit olabilir),

Kask – Tulum, eldiven, çizmeden oluşan yarış kıyafeti içim özel fiyat 500 Euro, (Homologe kıyafeti varsa sponsor logoları üzerine işlenecektir.)

Yarışçı, Organizasyon etik kurallar yönetmeliğine uyulmadığı takdirde organizasyon dışı kalınacağının kabulüne ilişkin onay belgesi imzalanacaktır,

Ek Açıklama :

Yedekler kayıt bedeli dışındaki tüm maddeleri yerine getireceklerdir.

8 yarışta her şey organizatöre ait olacaktır,(Cumartesi giriş, Pazar yarış sonrası çıkış)

GENEL ŞARTLAR

Organizasyon onayı, organizatör tarafından TMF ’den alınır.

Yarışçı lisansları Türkiye Motosiklet Federasyonu Organizatör Lisansı’na sahip İzmir Otomobil Kulübü tarafından verilecektir. (Lisans için istenen belgeleri yarışçı temin ederek organizatöre ulaştırır).

Lisans bedelleri organizatör tarafından ödenecektir.

Yarışçı başvuru yaptığı ve kaydını tamamladığında tüm yazılan şartları kabul etmiş olup uymak ile yükümlüdür.

http://www.izmiryarispisti.com/

Prometheus
02 Şubat 2006, 03:31
Süper ya, helal olsun Honda'ya çok sağlam bir etkinlik. Hem motor satışı arttıracak hem de göz zevki olacak bizlere :cat:

Infaustus
02 Şubat 2006, 03:40
Sanki gideceksin de Onur :)

Khutuck
02 Şubat 2006, 04:16
İstanbul'da da yarışılır umarım. Kaçırmam buraya gelirlerse :)

sakız
03 Şubat 2006, 19:41
ben nerde olursa giderim valla motorcu değilmisin kardeş git işte.......sıkı durun..:)

Khutuck
04 Şubat 2006, 02:57
Motor olunca İzmir'deki yarışlara da gelirim :) Hem 1.24 Hacı Murat Cup'ı da seyretmek istiyorum :)

Prometheus
04 Şubat 2006, 04:24
Sanki gideceksin de Onur :)
Bizlere = Sizlere = Gidenlere :P

Şu adreste yarışın resimleri var: http://www.bikepics.com/members/desintegrator/04cbr125/

http://www.bikepics.com/pics/pics/honda-cbr125-04-bikepics-205072.jpg

PcKopatGhostRider
07 Şubat 2006, 12:37
hocam çok uzağız bea.. :pr: yoksa katılırdım yani.. :queen: :P

Peril
07 Şubat 2006, 13:10
ah ah neden izmir deki sanki..
bakalım istnbulda olursa düşünelim...

MrCool
07 Şubat 2006, 13:35
Ben de tam kayılacaktım ki 1.800.-YTL kayıt bedeli + 500 Euro ödemem gerektiğini gördüm. Bu kadar para verdikten sonra neden katılayım ki? Ancak seyretmeye giderim.:silent:

Sword
07 Şubat 2006, 13:45
Ne güzel organizasyon yapmışlar öyle. Neredeyse tüm maliyetleri katılımcılar karşılıyor firmalarda reklamlarını yapıyor. Bu katılım bedeli nedir böyle çok yüksek bir rakam. Sıfır bir cbr 125 alıp kullanıp sonra 2. el satsan bile 1800 ytl kaybetmez sanırım.

Birde dereceye girenlere herhangi bir ödül yok sanırım biriniciye 3000 ytl vs. gibi
Yoksa ben kendime güveniyorum koyduğum parayı kurtaracak bir ödül veriyor olsalar katılrım :P

Katılabilen arkadaşlar iyi eğlenceler ve başarılar.

redpepper
08 Şubat 2006, 19:08
ah ah neden izmir deki sanki..
bakalım istnbulda olursa düşünelim...
yok peril yarışlar izmirde değil zaten 8 yarıştan oluşacak 3 ü izmirde yapılacak normal TMF yarış günlerinde yarışların yapılacağı pistlerde olacak yani istanbulda yarış olacak merak etme. sen niye yarışmıyorsun bakiim hem antrenmanlısın tanıdık motor :)

xxxxx
08 Şubat 2006, 19:22
fotoğraflar çok komiğime gitti:mrgreen:
ona para buna para motora bişey olursa yine para o zaman hiç düzenlemeselerdi:cherry:

Khutuck
08 Şubat 2006, 20:24
Arkadaşlar katılan olursa haber versin, İstanbulPark'taki yarışlara mutlaka geleceğim, görüşürüz.

Infaustus
09 Şubat 2006, 18:57
Peril sen kim yarış kim yuh artık abartma be :)

nevZAT150
09 Şubat 2006, 19:24
bence çok pahalı yaf, abi okadar parayı bayılcam sonrada basmaya korkarım ben, ya düşüp makina hasar alırsa diee.

okadar para veripde orada yavaş yavaş tur atmam ben.. bana baya uzak bişi bu, (yine para mevzusu yüzünden uzaktan bakıyoz ::rantinp: ::ranntign :salut:)

katılacak arkadaş olursa desteklemeye gideriz artık... :thumleft:

nevZAT150
09 Şubat 2006, 19:26
bence çok pahalı yaf, abi okadar parayı bayılcam sonrada basmaya korkarım ben, ya düşüp makina hasar alırsa diee.

okadar para veripde orada yavaş yavaş tur atmam ben.. bana baya uzak bişi bu, (yine para mevzusu yüzünden uzaktan bakıyoz ::rantinp: ::ranntign :salut:)

katılacak arkadaş olursa desteklemeye gideriz artık... :thumleft:

bmv
13 Şubat 2006, 23:43
teşkkürler dostum bilgilendirdiğin için

ozgurozeren
14 Şubat 2006, 01:21
ulan motora bişey olursa diye 3.000 lik teminat ok.
kıyafetler için 500£ ok.
1.800 katılım parası ne yaaa?bi de utanmadan sponsorun adını yazıcaklarmış motorun üstüne.lan sponsor benim zaten,ne istersem onu yazmaları lazım.valla şahane organizasyon,herşeyi yarışcı ödüyo...:farao:

redpepper
14 Şubat 2006, 14:16
bende mi bir yarış düzenleyip sponsor olsam bayağı kazandırır gibime geliyo... ee artık türkiyede sponsor kavramı değişmiş demek eskiden sponsorlar reklam yapmak için para harcıyorlardı şimdi ise hem reklam yapıyorlar hem de para kazanıyorlar. :silent:

HAYALBUYSA
16 Şubat 2006, 13:52
Aptal bir yarış için bu kadar para verilmez.......

Sponsor para kazanacak cefasını ben çekecem....hadi be......:pr: :pr:

Ulen motorun o kadar kıymetliyse yapma yarış olsun bitsin.

Sanki hayabusa zimmetliyecek bana da 3000 para istiyoooo.... verdiiğin vız vız Cbr 125, mülkünü alsan 4500 ......

Peril
16 Şubat 2006, 14:10
yok peril yarışlar izmirde değil zaten 8 yarıştan oluşacak 3 ü izmirde yapılacak normal TMF yarış günlerinde yarışların yapılacağı pistlerde olacak yani istanbulda yarış olacak merak etme. sen niye yarışmıyorsun bakiim hem antrenmanlısın tanıdık motor :)

hım aslında güzel soru..iyi de gittiğimi dylerle ama dediğiniz gibi değer mi bilmem.ancak 600cc de kendimi geliştirdikkten sonra düşünmem gerekecek..:)

cbr_007
20 Şubat 2006, 12:02
:rendeer: :pr:

Cem_73
21 Şubat 2006, 19:54
Arkadaşlar ;
siz konuyu tam anlamamışsınız.!
3000 YTL. sadece bir blok " eğer düşer motor'a bir zarar gelir ise parça değişimi için kullanılıacak garanti rakam ve bu rakam tüm ( etap için geçerli"
eğer hiç düşmedin senetini sana geri veriyorlar.
ben sadece bir yarışta 2000 ytl gibi bir rakam harcıyorum en az..!
Dikkatinizi çekerim hem nerede buldunuz fullprotech iki parçla tulum u 500€ A.?
bence kendini denemek isteyen Pistin içini hissedip virajlara girip motor kullanmanın seyircinin coşkusunu yaşamak isteyenlere kaçırılmayacak bir imkan.
ama dersiniz 125 cc nedir diye. Unutmayın ROSSİ de 125cc den buralara geldi..!

bengisu
26 Şubat 2006, 21:38
bence yeni yeteneklerin keşfedilmesi için çok önemli bu tür yarışlar. Daha sonra ki senelerde de olur mu bu yarış. Motorsiklet yarışlarına çok ilgiliyim ve ben de katılmak istiyorum. Ama ehliyetimin olmaması ve okulumun çok ağır olması sebebiyle bu sene katılamayacağım:salut:

ama dersiniz 125 cc nedir diye. Unutmayın ROSSİ de 125cc den buralara geldi..!

Evet yarışmaya başlamakta motor sürmeye başlamak gibi. Üstelik yabancılar 125cc'den değil de, çok küçük yaşlarda, yani 4-5 gibi, minibikelarla başlıyorlar. Bizde ise bu kültür çok gelişmediği için, 125cc'ye bile kötü bakıyoruz. Keşke böyle turnuvalar daha çok düzenlense:wiinkk:

seco@ybr
26 Şubat 2006, 23:06
yok arkadaşlar katılım ücreti çok pahalı 4500 ytl motorun tapusu :D katılım bedeli masraflar felan 2500 u geçiyo bide milletin reklamını yapacaksın orda ölürsende cabası.......

bengisu
27 Şubat 2006, 10:24
bide milletin reklamını yapacaksın orda ölürsende cabası.......

olaya böyle bakacaksan zaten hiç yarış olayına girme. Şimdiye kadar F1, MotoGP, Dakar, WRC, SBK, motocross ve şu an aklıma gelen daha bir sürü motosporlarındaki ölüm listesini çıkarırsak sana soykırım gibi gelir. Ölümüne sevmek derler ya, bu iş öyle biraz:wiinkk:

hayabusa_01
11 Nisan 2006, 13:44
hondam yokki:pr:

N_O_S
11 Nisan 2006, 22:42
honda ii organazyonlar yapıyo zati kalıyelı marka zuahahaa:)

extrasyon
13 Mayıs 2006, 18:35
güzel etkınlık birde katılacak kadar zamanımız olsa

boy
20 Mayıs 2006, 23:35
@cenkmenderes

Peril sen kim yarış kim yuh artık abartma be
Hehehehhehee +1 :thumleft:

ars287duff
20 Mayıs 2006, 23:51
valla ben denizliliyim ve izmire bu tip etkinlikler olduğunda gidiyorum arkadaşlar izin verinde buı tip organizasyonlar egede ve izmrde de olsun çünkü bizim istanbula gelmemiz daha zor ve burada bu tip organizasyonlar daha az oluyor hoşgörü lütfen.
sizleride bekleriz izmirimize...
:)

cgl125
21 Mayıs 2006, 02:16
benim anlamadığım bu sponsor firmaların fonksiyonu ne burumda 1800 ytl kayıt parası 500 euro kıyafet parası verdikten sonra ne anlamı kaldı ki

biker_boyz
07 Haziran 2006, 15:10
arkadaslar bende seneye bu yarıslara katılmayı dusunuyorum ama butun paralar bızım cebımızden cıkıyor sponsorlar da sadece reklamlarını yapıyolar ben kendıme guvenıyom gırsem derecelere gırerım ama sezon sonunda dıs ülkelerde yarısma ımkanı gıbı bır sey sunuyolar mı acaba dereceye gırenlere bır bılgısı olan varsa bu konu hakkında soylesın

okan4037
07 Haziran 2006, 15:59
bence fiyat cok fazla..

velespit-cbr
02 Ağustos 2006, 14:38
guzel bir organizasyon hondayı kutlarım...