PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 tekere lpg

sakinseytan
01 Aralık 2010, 13:08
Meraba arkadaşlar ben hertürlü mucitliği severim ufak yaştan beri çok değişik mucitliklerim oldu elektrikle çok oynadım bi dönem elimde siyah kablo gören bana yaklaşmıyodu kafam böle şeylere çalışır ama başka şeye çalışmaz:D eve bizimkiler bilgisayar aldı 6 ayda bilgisayarın coğrafyasını çıkardım 6 sene dükkanını işlettim motor aldım sökmediğim bir yeri kalmadı ha bi vites takımını dağıtmadım sanırım zat150 yi 1 haftada 6 kere fln söktüm megerse egzantrigi ters takıyomuşum kimseden bir yardım almadan söktüm temizledim topladım 1 haftamı aldı ince ayarları neyse araba aldım dayanamadım onunda karbüratörünü falan sökebildigim yerlerini söktüm motordan farklı bişiler varmı acaba diye mantık aynı pek deişik bişiler göremedim en çok takıldıgım yer motorda karbüratördü neyse şimdi benim araba gazlı olduğu için dedim ya arkadaşım büyük cc bi motor alıp niye tüp takmiyim cünkü ölctüm bictim 500 cc bi motor her türlü benim gazlı arabadan çok yakıyo.nette araştırdım fln kişi lpg koymuş motoruna ama 125cc ye koymuş ne gerek var ha bişiler yapmışlar bu güzel ama bu iş bence benzini su gibi çeken canavara yapılmalı zaten ufak ccye yapsan tatminkar kalamazsın niye lpg belli bir oranda gazı vermek zorundaki ateşleme düzgünce saglansın sen oranı minimun kısamazsın motor düşük die uğraştıgınada degmez benim aklımda bir 500cc motor var arka çantaya lpg tüpünü montaj yaparım.çok yer kaplıan ıvır zıvırı yok zaten bu sistemde çok kolay hafa filtresinin takıldıgı bölüme yerleştirirsek tamam ya ben yazarken beynimde ciziyorum bilmem anlatabiliyorum umarım anlattıklarımı.hem fikir olmuyan arkadaşlar çıkıcak zaten dicek lpg tehlikeli aman yanarız falan vala kapalı kutu bir arabada lpg tüpüyle gezmek 2 tekerin üstünde lpg ile gezmekle kıyaslanamaz.bence hiçbir tehlikesi yok açık havadasın ayağını sağa atsan motordan 1 metre uzaktasın ki ha kazamı oldu aman aman en kötü lpg bi yerden alev aldı senin o motorun üstünde durma imkanın yok yanma imkanın yüzde 0,5 lpg bizim türklerde sanki cebinde el bombası taşıyosun imajı veriyo beyine.
Yazım kuralı fln kusura bakmayın dikkat etmedim kaptırıyorum kendimi cünkü marka model vermicem ama ben arabada ölctüm %50 fln daha az yakıyorum lpg de.Önceden aklıma gelse mantıgını bilsem 650 lik motoruma kesin uygulardım.vala bende şuan araba var motor yok günlerdir kafamda ciziyorum iş yerinde fln bu olayı uygulayamazsam kendimi yicem.Bu benzin fiyatları böyle uctukca bize başka care bırakmıyolar.Eğer altında çok benzin tükenen motoru olan varsa bence düşünsün ya nası olur fln derseniz yazın buraya.performanstan olan kaybın seni çok tatminkarsız etmez yani dik yokuşta fln gösterir belki kendini oda gaz ayarını kısıyosun ondan yakmasın diye ama olsun şöle karadeniz turuna fln çıkan bi enduroya sistemi yerleştiriceksin of süper olur.Nette bulduğum şu linke bi göz atın.
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=4708

belo
01 Aralık 2010, 22:50
Usta www.alibaba.com burada hazıt kit satıyorlar

Ante
01 Aralık 2010, 23:00
http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/54103-lpgli-motosiklet.html
http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/21718-lpgli-motosiklet-yapti.html

eray_uluyazı
01 Aralık 2010, 23:38
abicim hadi taktın diyelim millet istemez lpg motorunda!!!!
düşünsene sen diyosun ki lpg ye bişey olsa hemen motorun üstünden atarsın kendini kurtulursun peki olmaz olmaz değil yaa seyir halindeyken bi patlama olsa ne olur???

anılbel
01 Aralık 2010, 23:46
yanlış anlamayın ama dünyanın en gereksiz şeyi olabilir bu , hem performans hem ekonomi bir yere kadar olur arkadaşlar , hiç bir şeye acımam o bmw ye acırım . vah vah vah

vlad1462
01 Aralık 2010, 23:58
sitede çok defa lpg haberleri çıktı ve her seferinde havaya uçmaktan bahsedilip duruldu. fakat doğru düzgün uygulanmış bir lpg kit sisteminde otomobilden daha tehlikeli bir yanı yok. yani otomobilde ne kadar tehlikeliyse motosiklettede okadar hatta daha az tehlikeli. otomobillerde genellikle yedek lastik havuzuna yerleştirilen lpg tankı arkadan alınan darbede sıkışıp tehlike yaratabilir. yolcular araçtan çıkamayabilir. gaz kesme tertibatlı, motosiklete göre dizayn edilmiş lpg tanklı (piknik tüpünden uydurma olmayacak) düzgün ve kolay zarar görmeyecek şekilde çekilmiş gaz borusu hattı ve güvenli konumlandırılmış gaz dönüştürücüsüyle olmayacak iş değil. unutmamak gerekiyorki motosikletin benzin deposu çok ince sacdan yapılıyor ve kaza anında delinip alev alma tehlikesi bulunuyor. lpg den çekinen kişiler benzin deposununda tehlikeli olduğunu unutmamalı. dediğim gibi kit halinde satılan sistemler daha sorunsuz ve güvenli olacaktır fakat bu yönde ne kadar çalışma yapıldığını bilmiyorum. arkadaşların verdiği linklerdede görüldüğü gibi yurt dışındada başarılı şekilde uygulanmış örnekler var ama nasıl temin edilip uygulanır, buna nasıl onay alınıp ruhsata işlenir, motora vereceği zararlar ekonomik yönden incelendiğinde taktırmak mantıklı olurmu oturup düşünülmeli, 500 cc ve üstü hacimlerdeki motosikletlerin parça fiyatlarının yüksek olduğu unutulmamalı. ayrıca motosikletler yüksek devir çevirebilen aletlerdir ve lpg nin bu yüksek sıkıştırma ortamında nasıl bir verimlilik göstereceğide araştırılmalı. geri dönüşü maliyetli olacak işlemler olduğundan peşin peşin iyice araştırılmalı.

ayrıca halkı motosiklete bile gaz taktırmak seviyesine getirenlere selam olsun.:pr:

söztürk
02 Aralık 2010, 00:01
abijim sanki hergün biryerde lpg tüpü patlıyor kendimizi klorkutmaktan başka birşey değil lpg tüpü patlamasına gerek yok birşey olması icin her an bir şey olabilir zaten

sakinseytan
04 Aralık 2010, 02:52
sitede çok defa lpg haberleri çıktı ve her seferinde havaya uçmaktan bahsedilip duruldu. fakat doğru düzgün uygulanmış bir lpg kit sisteminde otomobilden daha tehlikeli bir yanı yok. yani otomobilde ne kadar tehlikeliyse motosiklettede okadar hatta daha az tehlikeli. otomobillerde genellikle yedek lastik havuzuna yerleştirilen lpg tankı arkadan alınan darbede sıkışıp tehlike yaratabilir. yolcular araçtan çıkamayabilir. gaz kesme tertibatlı, motosiklete göre dizayn edilmiş lpg tanklı (piknik tüpünden uydurma olmayacak) düzgün ve kolay zarar görmeyecek şekilde çekilmiş gaz borusu hattı ve güvenli konumlandırılmış gaz dönüştürücüsüyle olmayacak iş değil. unutmamak gerekiyorki motosikletin benzin deposu çok ince sacdan yapılıyor ve kaza anında delinip alev alma tehlikesi bulunuyor. lpg den çekinen kişiler benzin deposununda tehlikeli olduğunu unutmamalı. dediğim gibi kit halinde satılan sistemler daha sorunsuz ve güvenli olacaktır fakat bu yönde ne kadar çalışma yapıldığını bilmiyorum. arkadaşların verdiği linklerdede görüldüğü gibi yurt dışındada başarılı şekilde uygulanmış örnekler var ama nasıl temin edilip uygulanır, buna nasıl onay alınıp ruhsata işlenir, motora vereceği zararlar ekonomik yönden incelendiğinde taktırmak mantıklı olurmu oturup düşünülmeli, 500 cc ve üstü hacimlerdeki motosikletlerin parça fiyatlarının yüksek olduğu unutulmamalı. ayrıca motosikletler yüksek devir çevirebilen aletlerdir ve lpg nin bu yüksek sıkıştırma ortamında nasıl bir verimlilik göstereceğide araştırılmalı. geri dönüşü maliyetli olacak işlemler olduğundan peşin peşin iyice araştırılmalı.

ayrıca halkı motosiklete bile gaz taktırmak seviyesine getirenlere selam olsun.:pr:

evet çok güzel açıklamışsın.araçımı nete koydum sadece motorla takas etmek için 2 tane motor arasında kaldım kle500 brugman400 brugman400 de lpg sistemi var adam 220 krş yakan motorunu 90 krş a düşürmüş çokta profesyonel döşettirmiş sistemi her gören soruyormuş.bence gazın motora bir zararı olmaz ben araçımı park ederken hep benzine alıyorum ilk çalıştırmayı benzinle yapıyorum.abi bence bu iş mantıklı uygulamaya sokmak lazım eger motor alırsam ben kesin denicem burayada yakıtı vs. ölcüp aynen yazıcam.keşke 650 lik motorum varken biraz olsun lpg den bilgim olsaydı şimdi benim arabadaki lpg yi komple inceledim olayı çözünce jeton düştü.patlar falan demişsiniz vala olucağı varsa yolda yürürkende başınıza yüzlerce olay gelebilir.durun siz bakalım benzin kac tl lere çıkıcak :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:50 ----------

yanlış anlamayın ama dünyanın en gereksiz şeyi olabilir bu , hem performans hem ekonomi bir yere kadar olur arkadaşlar , hiç bir şeye acımam o bmw ye acırım . vah vah vah

ben araçımla benzin istasyonuna lpg doldurmaya girince görüyorum orda lpg takılı araçları porche undan jeep lere.vala ben 95 oktana verdigim paraya açırım lpg mis gibi kokluyo:) benzinle 50 km gidiyom lpg ile 150 delimiyim ben

anılyuksel
04 Aralık 2010, 03:44
avrupada insanlar lpg yi egzoz emisyonunu düşürmek için tercih ediyorlar biz ise ekonomi için :pr:

mbuyuk
04 Aralık 2010, 11:30
avrupada insanlar lpg yi egzoz emisyonunu düşürmek için tercih ediyorlar biz ise ekonomi için :pr::cat::cat:::biggrinn::biggrinn

omersirin
04 Aralık 2010, 12:48
Dikkatle takip ediyorum bu lpg işini.Umarım ciddi ve mantıklı uygulama örnekleri olur burada.

smao
04 Aralık 2010, 12:55
O zaman gerçekten uzun yol motoru olur ss ciler dışında onay alır düzgün bir şekilde uygulanırsa.Eğer sesi etkilemiyorsa cruiser cilerde sorun çıkarmaz.

maxi97
06 Ocak 2011, 21:29
ekonomi diyorsunuz, haklısınız. 1 lt benzine 4 tl vermek; bunun 2.65inin vergi olması evet çok kötü. peki bunun çözümü motorunuza fazladan masraf yapıp birde onun kendini amorti etmesini beklemek midir? bataklığı kurutacağımıza "herkes eline ekonomik durumuna göre bir şey alsın sinek kovalasın" diyorsunuz. ne kadar mantıklı değil mi?

"ekonomik durumuna" göre dedim; çünkü sen ben bilinçli şekilde hazır kit alıp takarken sen servisteyken senden gördükten sonra su soğutmalı doğandan, otomobilden çıkma sistemi o cahil arkadaş piknik tüpüne bağlayıp gezecek.

ayrıca "kit" derken neyi kastediyoruz? bu kitin içinde motoru atıyorum 50 derece eğdiğinde gazı kesecek bir sistem olacak mı? sen yere düştüğünde sarsıntıdan dolayı gaz, kit bağlantılarından gaz kaçıracak mı?

2 teker üstündesin sen, o tüpü koruyacak kaportan da yok. trafikte farkedilmeyen de sensin. sırf kendin de değil, o tüp patladığında etraftaki herkes zarar görecek. 2 kuruş kar edeceğim diye başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok. evet haklısın yolda yürürken de başına bir çok iş gelebilir ama 2 teker üstünde sırtına bomba bağlı halde gezemezsin. önce devrilmeyen ve kaza anında oluşan o çarpışmanın gücünü emebilecek bir motoru yapın, ondan sonra neden bu devlet insanların gelirleri üzerinden değil de harcadıkları para üzerinden vergi ödüyor bunu konuşuruz. böylece motora lpg bağlamak konusu da rafa kalkmış olur.

Ramazan Can
06 Ocak 2011, 21:48
arkadaşlar motorda lpğ bence mantıklı değil.. canınız bu kadar ucuz olmamalı...

iptaluyelik02
06 Ocak 2011, 23:18
LPG ye en meraklı kimse o okusun
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16700844.asp?gid=373

gv650i
07 Ocak 2011, 00:14
uygulamış biri olarak motorsiklette araba kadar tehlikeli değil açık alanda ve kazda genelde sürücü ile motorsiklet aynı yerde bulunmaz arabada sıkışıp çıkamıyorlar ama her zaman için dikatli emniyetli bir şekilde monte etmek gerekir

maxi97
07 Ocak 2011, 03:20
inanamıyorum yahu, hadi sen atladın kurtuldun. etraftakiler ne olacak? o motor o hızda giderken üstünden atlarsan bir de devrilir üstelik ya ben cevap yazmıyorum artık. laf anlatılmaz sizlere