Orijinalini görmek için tıklayınız : Cup Motosiklet Seçimi.
inci1903
22 Kasım 2010, 17:51
Selam Aleyküm beyler ;
Haziran ayında cup motor almayı düşünüyorum,markalar hakkında fazla bilgim o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
ramzey,kanuni,mondial ; bu markaların cup motorları fiyat bakımından bana uygun, hangilerini önerirsiniz yada bu fiyatlarda önerebilceğiniz cup'lar varsa onlarada bakıcam.
aşırı hıza ihtiyacım yok 100km. yapsa kafi'dir,titremesi rahatsız edici derecede olmayan iyi bakıldığı sürece çin malıda olsa iyi durumda kalabilcek bir cup düşünüyorum bunlara göre değerlendirip önerilerde bulunursanız çok yardımcı olursunuz.
İyi Forumlar...
motorhocası
22 Kasım 2010, 17:54
Aleyküm selam, 2. el Yamaha Crypton.
exile
22 Kasım 2010, 18:03
2.el honda innova.
inci1903
22 Kasım 2010, 18:06
yazdıklarınız maddi yeterliliğim olsa ilk tercihim olcak motorlar 2000 tl bütçem var 2.el düşünmüyorum,önceki sahibinin nasıl baktığını bilemessiniz sonra servis den çıkamam.
motorhocası
22 Kasım 2010, 18:13
Motordan zevk almak istiyorsan Japon,yok götürsün yeter mantığı varsa Çin. Çin almak istiyorsan Mondial.
exile
22 Kasım 2010, 18:14
çinle de alsan durum çok farklı olmayacak, 1500 -2000 lira arasında gayet güzel temiz japonlar var, sahibinin nasıl baktıgını motordan az cok anlayan biri gayet iyi anlar tabikide ufak tefek suprizler çıkar, ama herhangi bir çinliyi sıfırdan alsan gideceği en baba 35 bin km. sezonda ortalama 10 bin yapsan zaten 3 sene sonunda genel bi elden geçmesi gerecekecek zinciri lastigi jant teli derken buda sana ortalama bir cup parası daha cıkaracaktır. yaşayabilecegin ufak tefek aksilikleri saymıyorum bile.
honda yamaha olmadı mondial al japonlarda parça sorunu çekermisin bilmem ama mondialde çekmezsin İZMİR ÇANKAYAda tonla var
fıratmoda46
22 Kasım 2010, 23:59
Ne Crypton Ne İnnova Al Bi MODENAS Bakma Hiç Arkana...:cat:
ysn17
23 Kasım 2010, 00:19
Kaliteli bir 2. el istiyorsan honda yada yamaha 100 lük önerebilirm ama daha ucuz ve ekonemik (beni götürsün yeter ) mantığı ile istiyorsan sana mondial al derim neden diye soracak olursan titreme ve ses neredeyse yok denecek kadar az vede soğuk havarlar çok kolay çalışıyor bol parça ve servis hizmeti bol ;) ( kendi motorumla kıyasladım )
zumax
23 Kasım 2010, 00:58
Geçen yıllarda satılan Mondial 100 UKH' ler hakkında fiyat-performans olarak hep olumlu yorumlar okurken, bu yıl yeni satışa sunulan 100 MFH' ların kullanıcıları servise abone yaptığı yorumlarını duyuyorum.
Çin malı,hep biraz şans işi diyorlar ama, bu durum Mondial'in üretim kalitesini değiştirmesi ile bir ilgisi var mı merak ediyorum...?
ikinci el düşünürsen mondial 100 mfh var daha 6000 de mayıs 25 trafiğe çıkışlı foto atarım beğenmezsen alma daha ilk günkü gibi full orjinal sadece arka iç dış ön iç lastik değişti
acayüp
23 Kasım 2010, 19:43
http://www.motosiklet.net/forum/commuter-cup-moped/74548-en-iyi-cup-modenas-gt-128-130cc-motor-var.html#post2202706
Budur
inci1903
23 Kasım 2010, 21:57
@fıratmoda46
modenas'ı çok beğeniyorum fiyat bakımından uygun kalite olarakda üstün diyolar ama tek üretim yeri manisa/motosan bayilikleri yok diye biliyorum eğer ki çanakkalede varsa hemen alırım.
@F54
2.el düşünmüyorum sağol,hele ki çin malı ise.
@zumax
iyi bi konuya değinmişsin bunun cevabını bende öğrenmek isterim tercihimi çok etkiler.
onun dışında mondial diyenleri de düşünücem bende mondial ile Kanuni Tigrina S arasında kaldım.
zontar
23 Kasım 2010, 23:42
Selam Aleyküm beyler ;
Haziran ayında cup motor almayı düşünüyorum,markalar hakkında fazla bilgim o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
ramzey,kanuni,mondial ; bu markaların cup motorları fiyat bakımından bana uygun, hangilerini önerirsiniz yada bu fiyatlarda önerebilceğiniz cup'lar varsa onlarada bakıcam.
aşırı hıza ihtiyacım yok 100km. yapsa kafi'dir,titremesi rahatsız edici derecede olmayan iyi bakıldığı sürece çin malıda olsa iyi durumda kalabilcek bir cup düşünüyorum bunlara göre değerlendirip önerilerde bulunursanız çok yardımcı olursunuz.
İyi Forumlar...
Elbette imkan varsa Japon almanda fayda var.
Ama yok diyorsn sıfır çin malı olur diyorsan
100 luk cup sınıfında
1) Kuba
2) Çelik
3) Mondial
Sıra ile bana kalırsa bu markalar iyi. Kubaların blok ve motor kısmı tüm modelleri içinde geçerli olarak iyidir. Peşinden Çelik gelir. Blok ve aksam olarak daha iyi malzeme kullanılmış. Kolay kolay arıza vermeyen motor bunlar. Ama kaporta dersen hepsi çin mutlaka kırılacak. Bak kırılmaz demiyorum. :)) Mutlaka kırılacak. Yani malzeme yorulur yine kırılır. Lakin Japonlarda kırılma olayı ( malzemenin yorulmasından dolayı olarak ) olmaz.
Motor garajda duracak, emanet vermiyecem, dikkat kullanıcıyım, güneşte bırakmam, soğuğa bırakmıyorum üstü kapalı diyorsan kaporta bir nebze olsun uzun süre dayanır. 3 sene sonra satar Japon alırsın :)))))
Rocknrolla
24 Kasım 2010, 00:01
honda cup :bounce:
inci1903
24 Kasım 2010, 18:36
Elbette imkan varsa Japon almanda fayda var.
Ama yok diyorsn sıfır çin malı olur diyorsan
100 luk cup sınıfında
1) Kuba
2) Çelik
3) Mondial
Sıra ile bana kalırsa bu markalar iyi. Kubaların blok ve motor kısmı tüm modelleri içinde geçerli olarak iyidir. Peşinden Çelik gelir. Blok ve aksam olarak daha iyi malzeme kullanılmış. Kolay kolay arıza vermeyen motor bunlar. Ama kaporta dersen hepsi çin mutlaka kırılacak. Bak kırılmaz demiyorum. :)) Mutlaka kırılacak. Yani malzeme yorulur yine kırılır. Lakin Japonlarda kırılma olayı ( malzemenin yorulmasından dolayı olarak ) olmaz.
Motor garajda duracak, emanet vermiyecem, dikkat kullanıcıyım, güneşte bırakmam, soğuğa bırakmıyorum üstü kapalı diyorsan kaporta bir nebze olsun uzun süre dayanır. 3 sene sonra satar Japon alırsın :)))))
Sağol Kardeş,Dediğin markalara bakıcam,büyük ihtimal yorumlarınız üzerinden kendime Mondial 100 MFM'i uygun gördüm,onu alıcam.
cengaver29
24 Kasım 2010, 18:56
kymco straight 150
inci1903
24 Kasım 2010, 18:56
Şimdi Kubaya baktımda performans,fiyat olarak daha iyi genel kuba yorumlarına bakarsak sağlamlık kalite bakımındanda daha iyi hemde Gelibolu bayisi var en önemliside bu zaten,evet Kubaya karar verdim ama 2 cup'ı var onların arasında kaldım sizce ?
KUBA-XY100-E AKSESUARLI
KB100-6 CUP ÇELİK JANT
extrem_015
24 Kasım 2010, 18:58
c90 taştan farksız ama temizi çok az
inci1903
24 Kasım 2010, 19:09
c90 taştan farksız ama temizi çok az
Sağol yorum için ama kararımı verdim ;
KUBA-XY100-E
extrem_015
24 Kasım 2010, 19:15
siz bilirsiniz hayırlısı olsun
motorhocası
24 Kasım 2010, 19:17
Lifan 100cup arkadaşta var 0 km aldı yarış bisikleti geçiyor,turlarda onu bekliyoruz ona göre düşünün derim. Kendi de çekmiyor diye dert yanıyor.
inci1903
24 Kasım 2010, 19:42
Lifan 100cup arkadaşta var 0 km aldı yarış bisikleti geçiyor,turlarda onu bekliyoruz ona göre düşünün derim. Kendi de çekmiyor diye dert yanıyor.
oha planlarımı alt üst ettin.Olmaz o kadar ciddi olamassın.
cengaver29
24 Kasım 2010, 19:59
kymco straight 150 uçucaksın ben almayı düşünüyordumda vazgeçtim araba aldım..http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/82965-motor-ariyanlar-icin-ornekler.html
motorhocası
24 Kasım 2010, 20:01
oha planlarımı alt üst ettin.Olmaz o kadar ciddi olamassın.
Teselli motoruna özel mesajından bakabilirsin. Siyah...........Beyaz:)
Halil Karamanoğlu
30 Aralık 2010, 01:00
Ne alakası var arkadaşım senin tanıdığın motoru bozuktur buji sorunu vardır bilmem ne. Neden bilip bilmeden kötülüyorsun. Lifan firması hakkında en küçük bir bilgin olduğunu sanmıyorum. Türkiyeye bilmem kaç milyon dolarlık yatırım yaptı bu firma motorlarını burada üretiyor. yarış bisikleti geçsin diye milyon dolarlık yatırım mı yaptı sözüm ona bu salak adamlar? firmanın menşei çin olabilir ama piyasada dolanan çan çin çon motorlardan bin kat iyidir lifan.http://img139.imageshack.us/img139/1994/big2887311428w.jpg
motorhocası
30 Aralık 2010, 01:15
Sıfır motorda olmaması gerekir buji sorunu vs.3000km'deydi sattığında, Lifan'ın kalitesini tartışmıyoruz burada.
Sorun neyse paylaşmışım varsa bir bildiğin kendin devam et konuya.:wiinkk:
Halil Karamanoğlu
30 Aralık 2010, 20:10
Bildiğim şu:
"Lifan Group yüzde yüz kendi sermayesi ile Türkiye de yaptığı yatırımla artık sizlerin yanındadır. Lifan Group’un Türkiye’deki fabrikası ilk etapta 10.000 m2 kapalı 14.000 m² açık alan olmak üzere toplam 24.000 m²’lik fabrikasını kurmuştur.Lifanın hedefleri arasında kaliteyi odaklayan ve müşteri memnuniyetini önemseyen bir amacı vardır. Lifan bu amacın dışına çıkmadan müşteri velinimettir, kalite üreticinin can damarıdır anlayışı çalışmalarına devam edecektir. Lifan ismini Türkiye pazarında en yakın zamanda kalitesiyle ve cazip fiyat avantajlarıyla göreceğinizi ümit ediyoruz. Lifan bu amaçla son sistem imalat makinelerini getirerek ve tecrübeli bir takım kurarak ürün üretmeden ziyade kalite üretmeyi hedeflemiştir.
Lifan Türkiye de, imalat kısmındaki personelinden idari kısımdaki yönetici personeline kadar Türkiye’nin adını duyurmaya ve ürünleriyle Avrupa da Türkiye adıyla adım adım emin bir şekilde büyümeyi kendine bir borç bilmiştir."
Bunu buraya kopyalarken demek istiyorum ki insanların bi takım emekleri söz konusu, çamur at izi kalsın anlayışıyla emeğe saygısızlık etmeyelim.
inci1903
30 Aralık 2010, 20:23
Benim Konu Hortlamış. :)
Tartışmayın beyler ben karar değiştirdim zaten Profilim'imde yazdığı üzere hayırlısıyla Kanuni Racer 200s alıcam.
motorhocası
30 Aralık 2010, 20:28
Bildiğim şu:
Bunu buraya kopyalarken demek istiyorum ki insanların bi takım emekleri söz konusu, çamur at izi kalsın anlayışıyla emeğe saygısızlık etmeyelim.
Ben arkadaşımın memnun kalmadığımdan bahsediyorum.100cc ne cup varsa karşıyım yoksa Lifan bana göre de diğerlerine göre daha kalitelidir.::shhh::
Halil Karamanoğlu
30 Aralık 2010, 22:56
edep sınırları aşılmadıkça ve tartışma hakaret içermedikçe zararsızdır diyorum. hatta tartışma insana zaman zaman da bilgi kazandırır. ben arkadaşımın fikrine saygı duyuyorum 100 lük cub küçük motordur bence de, köy motorudur, lakin bu tercihi öyle ya da böyle yapan binlerce insan var, ben de bunlardan biriyim, ve bu tercihe dayalı da bir takım insanlar yatırım ve üretim yapıyorlar bu meseleye dikkat çekmek istedim. hatamız varsa affola:cat:
motorhocası
30 Aralık 2010, 23:12
Ne alakası var arkadaşım
edep sınırları aşılmadıkça
Önce gereksiz ve aşırı kelmelerden sakının sonra istediğiniz kadar tartışalım. Oda tartışılacak bir şey varsa.
Bende Lifan 100 Cup Var Çok Memnunum... Fiyatıda Çok Uygun 1.800 civarı Bişeydi Euro 3 Teklonojisi Var Motorda Bu Demek Oluyor Ki %25 Güç Artışı Var %10 yakıt tasarrufu Var Buda Mesela Honda İnnova Var Cup Modeli 4bin-5bin Fiyat aralıgı Bişeydi Tam hatırlamıyorum O Motorda Bu Euro3 Teklonojisi Yok. Ayrıca Lifan 100 Cup Motor 1.9 Litre Benzin yakıyor 100 Km'de bu Çok iyi... En az Yakan motorlardan Biri ve Herkes Diyorki Euro 3 Teklonojisi Var Motorun Hızı Düşüyor Falan Filan Bunlar uydurulmuş İftiralar... Benım motorum 100lük Lifan arkadaşımda 150lilik Mondıal Var Onu Geçiyor Çok Hızlı Ve Seri Vites Geçişleri Çok Rahat bakımı Çok Kolay bence Çok İdeal Bi Motor Ama şuda Bi Gerçek Kalite Sağlamlık Olarak Tabikide Honda İnnova Gibi Markaları Geçemez Bunada Bişey Diyemem Ama Motorsiklet sonuçta ömür boyu Binemessın bence En İdeali Lifan 100 Cup Fiyatı Uygun Çoğu Kişinin İsteklerını Karşılayabilcek Bi Motor ben Çok Memnunum Arkadaşım 50000 km Oldu Motoru Onunkıde Lifan 100 Cup Hala Biniyor Hiç Bir Sorunda Yaşamadı Çok Ufak Tefek Arızalar Servisi Çok İlgilenıor Zaten Parçaları Aşırı UCUZ Bi Bak Bu Motora Derim Eminim Hoşuna Gider...
Herkeze Kazasız Belasız Günler...
satoyama
23 Ocak 2011, 13:18
http://img139.imageshack.us/img139/1994/big2887311428w.jpg
bak bu modelin egzostunu beğendim :cat: gerçekten diğer çinlilerden farklı yapmışlar. birde bu lifan çinlilerin yapamadığı balans sorununu halledip vibrasyonu düşürürlerse ozaman değme keyfine.
inan bunu kymco bile yapamıyor vibrasyon vibrasyon::saskin::
sakın benim motorumda vibrasyon yok demeyin :)
x type
28 Ocak 2011, 23:04
Benim Konu Hortlamış. :)
Tartışmayın beyler ben karar değiştirdim zaten Profilim'imde yazdığı üzere hayırlısıyla Kanuni Racer 200s alıcam.
biz aldıkta nooldu.cub son çare.parçaları çok zayıf racerlerin.dert sahibi olduk sayesinde.hiç anlamazken şimdi hangi dişli nerde ne iş yapar vs vs bayağı bi eğitti beni.yakıtıda ayrı bi dert.madem istiyon 1000-1500 daha ver adam gibi bi motor al misal ybr250 cbf150bile racera her alanda koyuyo bunuda unutma.ben yandım sende yanma
satoyama
29 Ocak 2011, 03:13
biz aldıkta nooldu.cub son çare.parçaları çok zayıf racerlerin.dert sahibi olduk sayesinde.hiç anlamazken şimdi hangi dişli nerde ne iş yapar vs vs bayağı bi eğitti beni.yakıtıda ayrı bi dert.madem istiyon 1000-1500 daha ver adam gibi bi motor al misal ybr250 cbf150bile racera her alanda koyuyo bunuda unutma.ben yandım sende yanma
inan ki yazdıklarını anlamak için yeminli tercüman lazım :cyclopsan
y.infernal
29 Ocak 2011, 03:47
Mobiletlerin anavatanı nasıl Fransaysa. Cub motorlarında anavatanı Japonyadır..
Paranız olsun ya da olmasın cub motorda en iyi tercih edilebilecek marka Honda Innova..
kyagmur
29 Ocak 2011, 09:36
yukinin 125 lik cup u var bunun hankkında bilgisi olan varmı peki yada başka 125 lik cup bilen marka olarak
satoyama
29 Ocak 2011, 15:22
yukinin 125 lik cup u var bunun hankkında bilgisi olan varmı peki yada başka 125 lik cup bilen marka olarak
125cc lik cub olarak innovadan sonra kymco activ125 tavsiyemdir :cat: 110da hatta 100cc olannıda tavsiyemdir
AmonRA34
29 Ocak 2011, 15:38
Çin çan çondan uzak dur.Kymco ya da hondadan şaşma.
x type
02 Şubat 2011, 23:02
yuki yıldız var.tek bildiğim tipi fena
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:58 ----------
cub iyi racer kaka
1.seçenek cbf150
2.seçenek ybr250
paranla rezil olup bütün tamircilerle kanka olma demek istemiştim.
hadi gene tercuman parasından yırttın
erdemhilmi
08 Nisan 2011, 21:45
asya turkcub aldım , 40 km oldu , şimdilik memnunum , çekişi sanırım motor açıldıkça kendine gelecektir. 3,5lt depo var, fulledim ve bakıcam kaç km gidecek merak ediyorum ,
gerçi ilk 500 e kadar çok yakar sonra rayına oturur dediler ama bakalım ... :)
sercan2667
08 Nisan 2011, 21:56
git 0 mondial alacağına 2.el crpyton al..5-10 çinli eskitir...adımdan daha eminim..2000modeli 1.350 fln diskli veya bak jıanshe diye motor var o ucuz 1.350 yine 2005 fln onda crypton mootru var..sadece kaportası değişik..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:52 ----------
abovvv..kymco straight bi anda aklıma gelmedi ben alıcaktım üretimden kalkmış...sıfırı o motor innovadan fln iyi 150 lik ...arka ön disk dünyanın 5 vitesli tek cub motoru..bu arada innovadan iyi derken innowacılar yanlış anlamasın sağlamlık bakımından demedim...özellikleri cezbedici sadece..:))
Atakan-17
28 Ağustos 2012, 15:19
Arkadaşlar Bende en geç 1 sene sonra kendime cub motor alıcam şimdi para biriktiriyorum sizce hangi çinliyi almalıyım :)
luciphere
23 Eylül 2012, 21:31
benim birader yeminli tercüman gosterdim oda anlamadı :)
anılgan
09 Mart 2014, 21:43
bende yarım otomatik haojin var 65 000 km de ve hala tek basışta soğuk moğuk dinlemez sayar , sşlşndşr bollaştığı halde çünkü piston etek sesi geliypor .. yarım otomatik 100 lük sana yarar ...
Ali Özgün
08 Nisan 2014, 02:21
alın kuba kee 100 :D
sweetblood
10 Nisan 2014, 12:14
100 cc cub almak için ciddi ciddi 2-3 aydır araştırıyorum
Hiç cub kullanmadım serilik atiklik bakımından 150 cc Mondial 151 RS i scooterı aratırmı bana
bir bayiide sıfır 100 Mfh buldum
kafa grenajlarına sağ sol grenajlarına baktım çok ince ve yazıf gibi geldi
100 Mfh 2010 veya 2011 model 2.100 lira istiyor
normal mi çok mu
100 Sfs Sport performans olarak Mfh de kötü mü
serilik atiklik bakımından 100 Mfh iyidir diyeceksiniz ama 2011 model motor 2.100 lira eder mi plaka ruhsat 2.500 lira
Yamaha Cyrpton sıfır 3.100 plaka ruhsat 3.500 lira
1.000 lira fazla verip servislerle tamircilerle parçacılarla uğraşmamak da var aslında
Cyrepton un ikinci eline bakıyorum 5.000-10.000 kilometrede motorlara sıfır fiyatı istiyorlar
İzmirdeyim
böyle bakınca sıfır Yamaha Cyrpton alayım diyorum
parça fiyatları servis masrafları bakımından beni pişman eder mi
bilgilerinize başvurmak isterim
şimdiden teşekkürler
fatek95
10 Nisan 2014, 12:59
100 cc cub almak için ciddi ciddi 2-3 aydır araştırıyorum
Hiç cub kullanmadım serilik atiklik bakımından 150 cc Mondial 151 RS i scooterı aratırmı bana
bir bayiide sıfır 100 Mfh buldum
kafa grenajlarına sağ sol grenajlarına baktım çok ince ve yazıf gibi geldi
100 Mfh 2010 veya 2011 model 2.100 lira istiyor
normal mi çok mu
100 Sfs Sport performans olarak Mfh de kötü mü
serilik atiklik bakımından 100 Mfh iyidir diyeceksiniz ama 2011 model motor 2.100 lira eder mi plaka ruhsat 2.500 lira
Yamaha Cyrpton sıfır 3.100 plaka ruhsat 3.500 lira
1.000 lira fazla verip servislerle tamircilerle parçacılarla uğraşmamak da var aslında
Cyrepton un ikinci eline bakıyorum 5.000-10.000 kilometrede motorlara sıfır fiyatı istiyorlar
İzmirdeyim
böyle bakınca sıfır Yamaha Cyrpton alayım diyorum
parça fiyatları servis masrafları bakımından beni pişman eder mi
bilgilerinize başvurmak isterim
şimdiden teşekkürler
2011 modele bence 2100 lira verilmez. Bayi baya çakallık yapmaya çalışmış size karşı.
sweetblood
10 Nisan 2014, 16:43
Motor sıfır ama 2011 model 2.100 lira benece de çok
Cyrpton la aralarında 1.000 lira fark var
bir de Cyrpton yıllık vergisi var gerçi
parça fiyatları servis masrafı astronomik midir Cyrpton un
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO