PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni motor kullanıcısıyım.Yardım istiyorum?..

Berk-rr
17 Kasım 2010, 15:58
Selam arkadaşlar bu forumu kafama bişeyler takıldığında sürekli takip ediyordum artık üye olmaya karar verdim bu da sitede ilk mesajım herkese merhaba:)
Öncelikle racing ve chopper meraklısıyım.Her ne kadar chopper çok sevsem bile racing daha ağır basıyor:) Ve bir motor almak istiyorum. İstanbulda okuyorum ve hergün okula gidip gelmek hem vakit olarak çok canımı sıkıyor hem de benzin parası olarak cebimi yakıyor:) Sahip olduğum araçta düşük motorlu bi araç değil performanslı sayılan bir araç ve daha yeni de sayıldığı için değiştirmeye de kıyamıyorum(Dizel al diyecek arkadaşlara söylemek istedim şimdiden) Bu yüzden tercihimi super sport kategorisinde bir motordan yana kullanmak istiyorum.
Tecrübem var fakat şöyle bir tecrübe;daha önce scooter kullandım.100cclik peugeot marka bir scooter.Onda tabi hiç zorlanmadım fakat daha ağır bir motosiklete geçtiğim de onu sürerken duyduğum rahatlığı yeni motosiklette duyamayacağımın da farkındayım.Çok kişiye danıştım ve çoğu da racing sürücüsüydü.Ve çoğu da alalım 600lük hiç bir sorun olmaz dediyse de inanmadım doğal olarak:)Benim gözüme çarpan hyosung gt 250 r ve kawasaki ninja 250.Tercihimi kawasakiden yana kullanmak istiyorum gerek malzeme kalitesi gerekse marka güvenirliği olarak.Yedek parça konusunda kawasakini türkiye de fazla yaygın olmadığı hakkında birşeyler duydum fakat ne kadar doğru ne kadar yanlış siz daha iyi bilirsiniz.Ben yukarıda bahsettiğim 250 cclik motorlardan biriyle başlasam ne kadar sıkıntı çekerim?Bu konu hakkında düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim.Ayrıca ileride de hedefim max. 600cclik bir motor almak.Öyle 1000likler falan bana çok fazla gelir ve cadde de o kadarına gerek olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Son sorum olarakta 250cclik bu motorların seslerini çokça dinledim internet üzerinden fakat hiç biri tatmin etmedi.Bu motorlardan 600lük sesi almak imkansız gözüküyor sanırım doğru mu? Biraz uzun oldu fakat sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim..Teşekkür ederim:)

KüfürbazZ
12 Aralık 2010, 17:52
Kendi sorularını kendin cevaplamişsin zaten.

250 ile başlarsan sıkıntı çekmezsin. tam tersine + kazanırsın

250lilik bir motordan 600 lük sesi alamazsin.sebebide 600 lük bir motor 4 silindir dir. 250 lilik ise 2 ;)

buggin
12 Aralık 2010, 18:30
şehir içi kullanım için istiyorsun ve kullanacağın yer istanbul trafiği. 250 lik bi makina istiyorsun ve ss? buraya kadar doğru anladım sanırım.
peki neden 250 lik bir makina ? 125 çok mu yavaş kalır senin için?
ben senin yerinde olsam 125 lik alırdım. istanbul trafiğinden bahsediyoruz. aralardan 250 lik bi makinayla geçmen (hyo gt 250 r özellikle) sıkıntı yaratır. cbr 125 ince aralardan rahat geçersin ve unutma motor konusunda acemisin. kalıplı makina senin için dezavantaj olur.
cbr 125 leride bi incelemeni öneririm. son hızda da aralarında ahım şahım bi fark yok. ha ses konusunda ise ne 250 likten ne de 125 likten kaliteli bi ses alabilirsin. neticede bunlar 4 silindir değil.
bi şey daha 125 lik daha az yakar unutma. hele ki şu benzin zamlarından sonra tekrar düşün derim.

karaislam
12 Aralık 2010, 18:34
250 cc lik dediğiniz süper sportlar az yakmasa gerek.nerdeyse araba kadar.direk scooterdan 250 cc lik süper sporta başlamak bana biraz cesaretli ve garip geldi.bende aşağı yukarı sizin gibi düşünen biri olarak ilk başlangıçta ybr125factor,cbf150,cbr125,apache 150 motorlarının birisini düşünüyorum şu ehliyetimin evrakları bir hazır olsa.ben 250 lik arkadaşımın motorunu sürdüm.kawasaki idi sanırım.ve süper sportun bana göre olmadığını gördüm.tırstım açıkçası.size kolay gelsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:32 ----------

illa 250 lik diyorsan temiz bir enjeksiyonlu ybr 250 alabilirsin.nerdeyse honda cbf 150 kadar yakar.teyze oğlunda var ybr 250 sürdüm gayet hoş.ybr nin abisi.tekerler kalın,kalıplı,enjeksiyonlu