PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlama Motoru!

Capitao_3
31 Ekim 2010, 16:28
arkadaşlar ilk motorumu alacağım.. fiyatı 2000 tl civarında olmalı..Alacağım moturun trabzonda bayiisi ve servsi olması şart. ben kanuni seyhan 125t veya wendy s 125 düşünüyorum.. başka önerisi olan varmı?

Alper41
31 Ekim 2010, 17:49
bütçeyi bir miktar arttırarak 2.el bir ybr 125 alabilirsin , bence windy den daha iyidir .

FrdnBy
31 Ekim 2010, 18:07
yauw şu bütçeşi belli olanlara yok biraz daha para kat şunu al bunu al diyenlere ayar oluyorum arkadaş adam yazmış 2000 tl diye aynısını benim konumdada yaptılar neyse kardeş sen o parayla mondial da alabilirsin modellerini bi araştır bakalım

MeKRoG
31 Ekim 2010, 18:19
üstüne 3bin daha koyup hyosung alabilirsin :P:cherry:

sivernson
31 Ekim 2010, 18:28
üstüne 3bin daha koyup hyosung alabilirsin :P:cherry:

üstüne 62000 tl koyup golwing al bence başlangıç ve bitiş motorun olur hem :queen:

motorhocası
31 Ekim 2010, 18:38
bütçeyi bir miktar arttırarak 2.el bir ybr 125 alabilirsin , bence windy den daha iyidir .

+Ybr pahalı diyorsanız Honda Cgl 125'i öneririm.:)

Mustafa001
31 Ekim 2010, 18:41
Windy s en iyisi bence 2000 tl ye

sivernson
31 Ekim 2010, 18:41
internette mondial 150 mc ve 150 mr modellerinin 2. eli var.güzel motorlardır.pazarlık yaparsan belki bi güzellk yapabilirler sana.

RunemagicK
31 Ekim 2010, 19:46
yauw şu bütçeşi belli olanlara yok biraz daha para kat şunu al bunu al diyenlere ayar oluyorum arkadaş adam yazmış 2000 tl diye aynısını benim konumdada yaptılar neyse kardeş sen o parayla mondial da alabilirsin modellerini bi araştır bakalım

aynen:) zaten motor alacak adam üstüne biraz daha koyup alabileceği motoru alıyor. bu üzerine koyulmuş hali yani:)

cengaver29
31 Ekim 2010, 21:14
bence kymco straight 150

ankzmn
31 Ekim 2010, 21:34
30000 veya 2500 liraya çok iyi kanuni tiger lar var hem yakışıklı bir motor hemde karizmasına göre gayet uygun bir fiyatı var.

fat280
31 Ekim 2010, 22:38
kardeş 2 el veya sıfır alacaksan sana fiyat ve resimli olarak benim motordan öneririm ybr motoru var üzerinde bir bak derim :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-salcano-sm-125-t26-son-kirmizilar-32721477/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-salcano-diger-modeller-satilik-kirmizi-guzeli-32374941/detay

jack hammer
31 Ekim 2010, 22:59
iyi bir başlangıç için ikinci el tercih etmen her yönden avantajdır. bütçende kısıtlı oldugundan elden kolay çıkarabilecegin bir motosiklet alman ilerisi için faydalıdır. birde şu var ehliyetin var mı? kask, koruma ve ekipman için bütçe ayırdın mı?

tanersargül
31 Ekim 2010, 23:34
ybr al keyfine bak

Capitao_3
06 Kasım 2010, 19:14
iyi bir başlangıç için ikinci el tercih etmen her yönden avantajdır. bütçende kısıtlı oldugundan elden kolay çıkarabilecegin bir motosiklet alman ilerisi için faydalıdır. birde şu var ehliyetin var mı? kask, koruma ve ekipman için bütçe ayırdın mı?

ehliyeti alacam almadan önce trafiğe kapalı alanda motoru alıp öğrenmek istiyorum..

ekipmanlar içinde para ayırdım..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 ----------

ilk kez motor alacak ve moturun tamiratından hiç anlamayan biri olarakgarantili 0 motor almam daha mantıklı geliyor bana..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-skyjet-sj-150-23-f5-skyjet-sj-150-23-f5-cok-temiz-31879645/detay
bu motor için ne dersiniz başlangıç için??

efsars
06 Kasım 2010, 19:26
2bin tl 2. el ybr alabilirsin ..

volkanix
06 Kasım 2010, 19:35
başlangıç motoru diye bir motor yok
bu yorumumdan da yanlış anlam çıkarma
sadece şunu söyleyebilirim;
eğer daha önce hiç motor kullanmadıysanız 600cc ile başlamak tehlikeli olabilir
600cc'nin altındakileri rahatlıkla kullanabilirsiniz
ben 250cc ile başlangıç yaptım
sizin mantığınızla hareket ederek sıfır bir motor aldım çünkü çevremde motordan anlayan biri yoktu ancak motoru alınca çevremde motordan anlayan arkadaşlarım oldu
eğer sizin çevrenizde güvenilir motordan anlayan birisi var ise ona sorun danışın 2.el almadan önce ve mutlaka bir ustaya götürün baktırın
aldığım motor Kawasaki Ninja 250R
almadan önce forumda konu açsaydım bu motoru alacağım ne düşünürsünüz diye bir çok arkadaş hayır alma diyecekti
hepsi değil, bir çok arkadaş
1/3'ü evet al felan diyeceklerdi çeşitli sebeplerle
motoru aldıktan ilk 1-2 ay zorlandım zorlanmadım değil ama şimdi o zorluklar tatlı birer anı
motora alıştım, alışıyorum..
ancak kesinlikle binilmez tespiti yanlış
bu motorla 1.000km'yi aştım, uzun yol da yaptım
öğreneceğim daha çok şey var ancak biniliyor işte
ciddi bir kaza veya kazaya yakın olay yaşamadım
sürekli dikkatli olmak gerekiyor
o yüzden bütçeniz ne ise onu almaya çalışın
ve kaliteli bir motor almaya çalışın
param az deyip de illa en ucuzuna kaçmayın
kaliteli sağlam bir motor almaya bakın düşünün sonuçta sizi taşıyacak en önemli can..
sonradan pişman olmaya bile vaktiniz olmaya bilir
şimdiden hayırlı olsun
kusuruma bakmayın bir motor tavsiye edemedim ancak diğer tavsiyelerim acizane paylaşmak istedim
sayglar

Khutuck
06 Kasım 2010, 19:41
2000TL'ye 2005-06 hatta 2007 YBR125 çok çok rahat bulunur, üstüne de kask almaya para kalır. Mondial-Kanuni-Asya vb. motorlara para yatırma.

Capitao_3
06 Kasım 2010, 19:53
2000TL'ye 2005-06 hatta 2007 YBR125 çok çok rahat bulunur, üstüne de kask almaya para kalır. Mondial-Kanuni-Asya vb. motorlara para yatırma.

trabzon'daybr yok o yüzden ybr alamıyorum servisi tamircisi hiçbirşeyi yok..

benim arabam var zaten motoru zevk için alacağım motorlara ilgi duyuryorum ve bu işi öğrenmekistiyorum..

aya
06 Kasım 2010, 22:23
benim arabam var zaten motoru zevk için alacağım motorlara ilgi duyuryorum ve bu işi öğrenmekistiyorum..

rover'ı naptın? sen ondan haber ver... :mrgreen::mrgreen:

sinancvs
06 Kasım 2010, 22:45
ben de ilk motorumu düşük bi bütçeyle almaya çalışıyorum bu aralar da, cgl 125 falan gözüme pek hitap etmiyor, çok da sağlam makine dedi güvendiğim insanlar ama ben şahsen ona binmek istemem, tavsiye eden arkadaş yanlış anlamasın, tanıdığım kullanan insanlar var, çok da sorunsuz binilebilen, az yakan bişeymiş bunlara diycek bi lafım yok da, biraz da göze hitap etmesini istememiz çok mu, tamam az para vermek istiyoruz, bazı şeylerden vazgeçmemiz gerekebilir ama...

şahsen ybr125 olsun, cbf'ler olsun, görünüm itibariyle hiç hoşuma gitmiyor buna karşılık 250 mct, tigerlar oldukça güzel bence, veya kanuninin racingi de görüntü itibariyle fena diil, ama bu kanuni, mondial, kymco, keeway gibi motorlar, cgl'ye binmemizi gerektirecek kadar mı kötü, yani kısaca tecrübeli arkadaşların şunu söylemesini rica ediyorum:

mondial, kanuni, jinlun, vs... görüntü itibariyle seni tatmin edebilirler ama aldıktan sonra o kadar arıza, problem yaratacaklar ki sana, bunun yerine keşke bir cgl125 alsaydım da doğru düzgün para biriktirip bir hayabusa alana kadar cgl ile idare etseydim mi dedirtir adama bu motosikletler?

yani 5-10bin lira (en kötü ihtimalle) biriktirene kadar şekli şemali görüntüsü tarzı nolursa olsun, hiç hoşuna gitmese de honda ya da yamahaya mı binelim?

Capitao_3
07 Kasım 2010, 00:58

rover duruyo kardeş koç gibi maşallah motor hobi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------

yavuz abi :) senmisin abi

RamonRojo
07 Kasım 2010, 01:12
hemen ybr diyoruzda 2000 tl ye 30000 40000 km ybr almakta pek mantıklı değil,para biriktiriyorum.ehliyeti ve montu aldım.motoru almadan kask aldiven dizlik vb herşeyi alıcam.Benimde maksimum 2000 tl param olacak mart sonu gibi.mondial mg deluxe almayı düşünüyorum.2.ele uzağım tanıdığım hiç motorcu yok çevremde,kazık yemekten korkuyorum.

Capitao_3
07 Kasım 2010, 01:16
hemen ybr diyoruzda 2000 tl ye 30000 40000 km ybr almakta pek mantıklı değil,para biriktiriyorum.ehliyeti ve montu aldım.motoru almadan kask aldiven dizlik vb herşeyi alıcam.Benimde maksimum 2000 tl param olacak mart sonu gibi.mondial mg deluxe almayı düşünüyorum.2.ele uzağım tanıdığım hiç motorcu yok çevremde,kazık yemekten korkuyorum.

sende benle aynı durumdasın bire bir ama senin ehliyet ve montun var benden fazla olarak :))

aya
07 Kasım 2010, 23:09
rover duruyo kardeş koç gibi maşallah motor hobi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------

yavuz abi :) senmisin abi

hoşgeldin burakcığım, benim sana bu konudaki tavsiyem ybr125 olur. boyu ağırlığı vs. gibi özellikleriyle kolay kontrol edilebilen bir motordur çünkü.

ybr için trabzon'da servisi yok demişsin ama trabzon'da zaten bir çok markanın servisi yok. olanların da bu konuda ne kadar yeterli olduğu tartışılır. sonuçta alacağın motoru yetkili servise götürmeyeceksin, iyi bir motor ustasına götüreceksin. ybr'de tofaşın kuş serisi gibidir, bir çok usta anlar, parçası kolay bulunur, satılırken çabuk satılır.

umarım doğru seçimi yaparsın. alınca aman trafiğe dikkat et. trabzon trafiği motosiklet konusunda hepten yabancıdır çünkü...

Capitao_3
08 Kasım 2010, 00:40
abi trabzonda hiç 2. el ybr yok şuan.. birde bütçe yetmiyo bunun kıyafeti ehliyeti falanda var sonuçta.. sen nerelerdesin askere gittim geldim elini ayağını çekmişsin herşeyden msnde de göremiyorum hiç

aya
08 Kasım 2010, 14:28
askerde olduğunu biliyordum, hayırlısıyla dönmüşsün... eski ortam kirlenince uzaklaştım biliyorsun.

ybr yoksa cbf bak diyeceğim ama ona da bütçe diyeceksin. o zaman sırf öğrenme amaçlı olacaksa, kanunilerin eski modellerine filan bakacaksın demektir. haa bir de trabzondan olması şart değil. motor nakliyesi bir otobüs bagajına bakar... :)

Capitao_3
08 Kasım 2010, 15:22
askerde olduğunu biliyordum, hayırlısıyla dönmüşsün... eski ortam kirlenince uzaklaştım biliyorsun.

ybr yoksa cbf bak diyeceğim ama ona da bütçe diyeceksin. o zaman sırf öğrenme amaçlı olacaksa, kanunilerin eski modellerine filan bakacaksın demektir. haa bir de trabzondan olması şart değil. motor nakliyesi bir otobüs bagajına bakar... :)

bilmezmiyim bende uzaklaştım zaten sadece aydın abi kaldı seni gören cennetlik zaten abi
sen şimdi bana ankarada da bakıver diyosun yani :))
kanuni vindy s düşünüyorum şuan 0 kkartına taksit falan yapıyolar kulanıcı görüşleri olumlu gibi

aya
08 Kasım 2010, 23:44
orda aydın abi de kalmadı. eskiler pek yok artık...

nerden olsa bakılabilir diyorum özetle. yeter ki, senin şartlarını karşılasın. gidilip, görülmesi alınması, getirilmesi sonraki mesele...

Capitao_3
09 Kasım 2010, 01:42
orda aydın abi de kalmadı. eskiler pek yok artık...

nerden olsa bakılabilir diyorum özetle. yeter ki, senin şartlarını karşılasın. gidilip, görülmesi alınması, getirilmesi sonraki mesele...

bakalım abi hayırlısı sen ne yapıyosun gelmiyormusun trabzona bırakmışsın tvciliği aydın abi öyle söyledi..
senin rover ne alemde?

mayildiz
09 Kasım 2010, 02:15
Mart 2010'da ilk motorum olan YBR mi aldım. Halen kullanıyorum. Aslında Başlanğıçta aklım hep çinli chopperlara kayıyordu. Sonuçta fiyatları çok ucuz, tarzı var, şekli var kafanı her çevirdiğin yerde rastlayamıyorsun. Albenisi çok ama yeni başlayanlar için nasıl olur bilemem, hiç kullanma şansım olmadı. Benim etrafımda herkes aman bulaşma onlara deyip bu motora yönlendirdi. YBR 125 yada CBF 150. Ben 7,000 km dir kullanıyorum en ufak arıza çıkartmadı. Gerçi 7,000 km dedigin nedirki yani, zamanla görücez. Chopper tarzı düşünürsende regalin 250 lik motorları gayet gözüme güzel gözüküyor, ikinci elinide 2000 liraya alabilirsin. Arkadaşın 150 lik regali vardı 80 km hızdan sonra aynadan arkanı göremiyorsun diyordu. Anlatılanlara bakılırsa regalde çin motorları arasında en iyilerden ve titresimi en az olan motormuş :) Biraz titreşimi varmış ama tarzıda var, artık sen karar ver hepsi bir arada olsun dersen bu paraya zor.

aya
09 Kasım 2010, 11:42
bakalım abi hayırlısı sen ne yapıyosun gelmiyormusun trabzona bırakmışsın tvciliği aydın abi öyle söyledi..
senin rover ne alemde?

valla işte uğraşıyoruz hayat meşgaleleriyle. memleket gözümde tütüyor. nasıl özledim anlatamam. rover iyi durumda, canavar gibi koşuyor hala... :)

adasel
09 Kasım 2010, 13:19
[QUOTE=FrdnBy;2189240]yauw şu bütçeşi belli olanlara yok biraz daha para kat şunu al bunu al diyenlere ayar oluyorum arkadaş adam yazmış 2000 tl diye aynısını benim konumdada yaptılar neyse kardeş sen o parayla mondial da alabilirsin modellerini bi araştır bakalım[/QUOTE

İnsanlar senin konunda da yazmışsa keyfinden yazmamış. sana yardım etmek için yazmıştır. ama sen sana yardımcı olmaya çalışan insanlara bu şekilde teşekkür edebilecek bir yapıdasın sanırım. iyi ki senin konunda ben tek kelime yazmamışım. sana en ufak bir yardım bile yapmamak lazımmış.

2000 liraya sürekli sıkıntı ve problem (maddi - manevi) yaratacak bir motor almaktansa -ki ucuz motorlar daha fazla sıkıntı yaratır bu da daha çok maliyet demektir - bütçeyi biraz arttırmak maddi açıdan daha avantajlı olacaktır. sıfır bir çinli alana kadar temiz bir ybr125 ya da cbf150 almak daha mantıklı. ayrıca bu motorlar kolay kolay problem yaşatmaz. ybr 125 ile dünya turu yapan var daha ne olsun. hangi çinli motora güvenip 400 km yolculuğa çıkılabilir.

Sinan Aksu
09 Kasım 2010, 14:29
İnsanlar senin konunda da yazmışsa keyfinden yazmamış. sana yardım etmek için yazmıştır. ama sen sana yardımcı olmaya çalışan insanlara bu şekilde teşekkür edebilecek bir yapıdasın sanırım. iyi ki senin konunda ben tek kelime yazmamışım. sana en ufak bir yardım bile yapmamak lazımmış.

2000 liraya sürekli sıkıntı ve problem (maddi - manevi) yaratacak bir motor almaktansa -ki ucuz motorlar daha fazla sıkıntı yaratır bu da daha çok maliyet demektir - bütçeyi biraz arttırmak maddi açıdan daha avantajlı olacaktır. sıfır bir çinli alana kadar temiz bir ybr125 ya da cbf150 almak daha mantıklı. ayrıca bu motorlar kolay kolay problem yaşatmaz. ybr 125 ile dünya turu yapan var daha ne olsun. hangi çinli motora güvenip 400 km yolculuğa çıkılabilir.

Sanırım siz biraz önyargılı yaklaşmışsınız.
Arkadaşın dediğine bende katılıyorum.
Böyle durumlar insanların bütçesiyle direk olarak bağlantılıdır.
Sonuçta aradaki fiyat farkını bizler karşılamıyoruz.
Kısıtlı bir bütçe söz konusu.
Fakat konu başlıgında geçen motorlar yerine aynı fiyatta bir ''ybr'' öneriyorsanız o zaman belki haklı olabilirsiniz derim.

Capitao_3
09 Kasım 2010, 14:39
valla işte uğraşıyoruz hayat meşgaleleriyle. memleket gözümde tütüyor. nasıl özledim anlatamam. rover iyi durumda, canavar gibi koşuyor hala... :)

beklerim abi her zaman görüşelim arayı açmayalım..

zealous
09 Kasım 2010, 18:56
arkadas ben ilk motoruma 9 ay önce 2000 lira werdim keeway süper shadow 250 cc dei hiç motor kulanmasını bilmezdim aldım ilk hafta kendime etmediğim küfür kalmadı hayatında 2 defa scoooter a binmissin senin neine vitesli 250cc motor aptal dierek geçirdim ergun 15 dakka yarım saat bndim sonra bi baktı kolaymış yahuuu:D 250cc ye kadar her motoru alabilirsin ama kesinlikle çinli alma benimkineden biliorum sattım hyosung aldım şimdi acaip rahatım 2.el honca activa al ybr al 2000 liraya motor çok marka al kfan rahat olsun trabzonda her serwis de wardır