Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı
ulu2soy
17 Şubat 2014, 18:11
arkadaşlar daha önce zealsun 200gy'lerden kullandım torku yüksek hızı iyiydi sadeece bazı kronik problemleri vardı ve bıktırdı sattım şimdi ise;
lifan250 2012 7500kmde
xtreme max 2012 9000kmde
str250 2012 1700kmde
aşağı yukarı fiyatları aynı gördüğünüz gibi ikinci el ve temiz gözüküyorlar, görmeye gideceğim tabi ki ama sizce hangisini seçmeliyim? bana olumlu olumsuz yönlerini seçiminizle beraber söylerseniz sevinirim mesela strde arka frenin şişme olayı gibi... xtreme max biraz dar gibi gözüküyor gözüme ve 150cc olması biraz geri planda bırakıyor ama olumlu yönleri olduğu içinde onuda düşündüm fikirleriniz için şimdiden teşekkürler ve lütfen 2.el japon bak ya da başka bir şey seç demeden bu 3ü arasından yardımcı olursanız sevinirim..
Syanur
17 Şubat 2014, 20:09
Birader burası Xtreme Max başlığı değil. Lütfen yav :) Bu kaç etti :)
Max başlığında yardımcı arkadaşlar var...
tunctepe
17 Şubat 2014, 22:42
dinime küfreden müsliman olsa birileride max in formundan eksik olmuyor :)
cenkito
17 Şubat 2014, 22:53
olsun ama oraya girip de x treme 250 SM nasıl diye sormuyor :)
Syanur
18 Şubat 2014, 13:51
Aynen, onu diyecektim. Gidip de oraya "yahu bu mondial 150 UT modeli nasıl" demiyorum Tunç paşa :wiinkk:
:)
cenkito
18 Şubat 2014, 14:10
Aynen, onu diyecektim. Gidip de oraya "yahu bu mondial 150 UT modeli nasıl" demiyorum Tunç paşa :wiinkk:
:)
agaya belleş :) sen onuda sorsan bildiğim kadarıyla cvp larım :)
Carbondioxid
09 Mart 2014, 03:29
Syanur bey kardeşim, Alllah rızasına!!! şu senin bigbore+arka dişli+öndişli ebat/ölçülerini kumpas ile ölç'üp/türüp+ performans videosunu bi yolla artık yavv, biri bize bi'şey sorduğunda bi yerimizi yırtıp yardım etmeye uğraşıyoruz, ne vurdum duymaz bi forumdaşsın yahu:P
Syanur
09 Mart 2014, 04:25
Syanur bey kardeşim, Alllah rızasına!!! şu senin bigbore+arka dişli+öndişli ebat/ölçülerini kumpas ile ölç'üp/türüp+ performans videosunu bi yolla artık yavv, biri bize bi'şey sorduğunda bi yerimizi yırtıp yardım etmeye uğraşıyoruz, ne vurdum duymaz bi forumdaşsın yahu:P
Valla kendimi ve motorumu bir toparlayabilsem, söz videoyu çekicem. Sana özel bir de klip hazırlıycam yeminlen!! :)
Carbondioxid
09 Mart 2014, 06:30
Valla kendimi ve motorumu bir toparlayabilsem, söz videoyu çekicem. Sana özel bir de klip hazırlıycam yeminlen!! :)
Tişikkirler süpermen, bilhassa ivme+arka diş+öndiş ölçülerini bi zahmet yahu:cat:
tunctepe
09 Mart 2014, 21:42
motoru toplamak derken artı oldun gibi geliyor
Syanur
11 Mart 2014, 13:42
Gençler, debriyajı değiştiren vs, oldu mu hiç ?? Modial yedek parçalar komple +300 TL gibi bir fiyat çekmiş debriyaja.
Sadece balataları değiştirmek yeterli aslında. EBC nin hangi modeli uyuyor bilen var mı ? CK1190 modelinden umutluyum ama emin değilim. Orjinal alamadığımıza göre EBC felan alacaz napalım...
(Not: Ustanın motoru Twister250, 2 motor da açıkken debriyaj balatalarını kıyasladık, çap felan uyuyor ama dişli yuvaları uymuyor. Yani CBF250 yada Twister'a uyan deb. balatası bizim motora uymuyor, aklınızda bulunsun)
Araştırmalarıma göre Twister250 için CK1297 modeli var ebay'de,
bizim motorun atası olan NX250 için ise CK1190 var,
Ama sahibinden'de bakınca Twister için CK1190 modeli diye satan da var (gerçi ben TR satıcılarının bilgisine güvenmiyorum).
tunctepe
11 Mart 2014, 23:36
18 binlerde hala debriyaj sapa sağlam olduğundan bir bilene gösteremedim son hasarıda ustaya götüremedim çünki o hafta sonu yarış vardı siklemezlerdi
Syanur
12 Mart 2014, 01:39
18 binlerde hala debriyaj sapa sağlam olduğundan bir bilene gösteremedim son hasarıda ustaya götüremedim çünki o hafta sonu yarış vardı siklemezlerdi
Yavrum benimkinde de sorun yok, sadece araştırıyorum :wiinkk:
spil444
12 Mart 2014, 16:07
sm lastik tavsiyesi lazım arkadaşlar. bildiğiniz markaları yazarmısınız nette aradım yurtiçi seçenekler yok gibi bişiy
Syanur
12 Mart 2014, 16:50
Yazıyorum... Hazır mısın ?? :)
SAVA !!!
Tek geçerim.
Senin motor için SAVA MC50 M-racer modelini alıyorsun keyfine bakıyorsun. :cat: İstanbuldaki fabrikayı ara, Harun beyle görüş. Ön arka çift alcam, nakit vercem de baya bir indirim yaptırırsın, sıkı pazarlık et.
Buarada sizinkiler iç lastikli mi değil mi bana bi haber veriyorsun :wiinkk:
spil444
12 Mart 2014, 18:09
Yazıyorum... Hazır mısın ?? :)
SAVA !!!
Tek geçerim.
Senin motor için SAVA MC50 M-racer modelini alıyorsun keyfine bakıyorsun. :cat: İstanbuldaki fabrikayı ara, Harun beyle görüş. Ön arka çift alcam, nakit vercem de baya bir indirim yaptırırsın, sıkı pazarlık et.
Buarada sizinkiler iç lastikli mi değil mi bana bi haber veriyorsun :wiinkk:
bende baskasıyla değişiyom crossları verip sm alıyom iç lastiklimi değilmi öğrenince yazarım saygılar..
Syanur
12 Mart 2014, 19:06
bende baskasıyla değişiyom crossları verip sm alıyom iç lastiklimi değilmi öğrenince yazarım saygılar..
Hörmetler,,,, Sava'dan memnun kalacağınızı da garanti ederim ::puro::
spil444
14 Mart 2014, 17:23
evet syanur lastikleri değiştik kingstone marka tubeless lastik var fabrikada takılan lastikler yani bana çok sert gibi geldi..:)
Syanur
14 Mart 2014, 17:52
Ya zaten sizin RX250 lerin SM leri dökme janttı. Yani telli aliminyum jant değildi, şimdi hatırladım. O yüzden tublesstir ve tubless candır :cat:
Buarada benim de lastiğin üzerinde tubless yazıyordu, ona aldanma. Lastiği sökünce gördük ki "jant" tubless değilmiş, o yüzden iç lastikliymiş. Senin jant da tublesstir eminim. Lastkileri değiştimeden de siboba bakarak anlayabilirsin zaten :wiinkk:
spil444
14 Mart 2014, 18:21
ön teker karnında 4 cm lik bir çiviyle geldi zaten içinide görmüş olduk lastikçide cantı şıkıştırıp çizdi hatta yardı...:jocolor:
Syanur
14 Mart 2014, 19:25
ön teker karnında 4 cm lik bir çiviyle geldi zaten içinide görmüş olduk lastikçide cantı şıkıştırıp çizdi hatta yardı...:jocolor:
Lastik yarıldıysa biraz da olsa çok güvenme. Bizim arkadaş da Unili diye bişey aldı, durduk yere 3-4 tane kocaman nohut tanesi kadar yumrular oluştu lastikte. Allaha emanetti de tesadüfen farkettik. Şimdi çok kaliteli bir lastik değilse o küçük yarık-çatlak çok daha beter olabilir.
Sava'ları bir an önce al derim ben. Lastik ve kask şakaya gelmiyor ne yazıkki...
berketan
15 Mart 2014, 20:46
Boyu 1.70- 175 arası olup bu motoru kullanan var mı? Şehiriçinde bir sıkıntı yaratıyor mu ?
Syanur
16 Mart 2014, 02:30
Boyu 1.70- 175 arası olup bu motoru kullanan var mı? Şehiriçinde bir sıkıntı yaratıyor mu ?
Sevgili Tunçtepe bu soruya cevap verecektir eminim :)
tunctepe
16 Mart 2014, 18:14
ana bana cevap hakkı doğumuş evet kullana bilirsin benim boy topuklu 1 70 1.71 gelir fakat çeşitli ayarlamaları yapman lazım enduro modeli var bende yapman gereken ler şunlar koltuk yüksek geliyorsa koltugu bir incelticeksin 2 ön amatisörlerden indirme payın var ama dahada inidrmek istiyorsan 5 cm lik yuvarlak halka bulup 2 tane gidonla amaortisörlerin arasına yerleştirmeni tavsiye ederim böylelikle gidonla amatisörler arasındaki mesafeyi uzatığın için biraz daha önü alçaltmış olursun
Syanur
17 Mart 2014, 01:31
...2 ön amatisörlerden indirme payın var ama dahada inidrmek istiyorsan 5 cm lik yuvarlak halka bulup 2 tane gidonla amaortisörlerin arasına yerleştirmeni tavsiye ederim böylelikle gidonla amatisörler arasındaki mesafeyi uzatığın için biraz daha önü alçaltmış olursun
Motor çok fena dengesiz olur lan öyle,,, olma mı ?? :cyclopsan
FİRADİ
17 Mart 2014, 13:02
Selamu aleykum internette kısıtlı vaktim olduğu için önceki 90 kusur sayfanın hepsine bakamıyorum. Beni affedin eğer sorulmuş bi soru sorarsam. Başka bi blogdada bu soruyu sordum ancak bu sayfayı yeni farkettim. Uzun bi müddettir motor almaya hevesliyim. Bir sürü modeli tanıma fırsatım oldu. Ve ilk motorum olacağı için ideoloji karmaşası yaşayan çocuk gibi sürekli fikirlerim değişebiliyor. Şuan kafamda iki tip motor var. Birincisi YAMAHA XT125X
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acil-sahibinden-satilik-152470088/detay
ikinciside X-treme 250
sizce bu iki motordan hangisini alsam bana daha az üzüntü verir. Yamahanın adı var ama X-tremede onu alma beni al diye bağırıyor.Zaten borçla bu işe girecem.Yedek parçaya servet yatırmak istemiyorum. Yana yakıla motora yedek parça da aramak istemem. Genelde şehir içinde kullanacam. Eğer olursa ayda bir enduro niyetiyle kemerburgazda veya herhangi bi yerde gezinti yapabilirim.
X-treme olarakta iki tane ikinci el var sizce hangisine yönelmeliyim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-2011-mondial-x-treme-5-000km-de-bakimli-154588795/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-boylesi-yok-cc-yukseltmek-icin-satiliktir-acelesi-yoktur-155767434/detay
tunctepe
21 Mart 2014, 02:24
500 km bu tarihe göre hiç mantıklı gelmedi km saati en az bir sene oldu tüm modellerin tükeneli ve lastikler yeni ben benimkini 5800 den aşağı vermem yıpranmasına rağmen bu arada polat hayır dengesiz olmuyor gayaette başarılı dengesiz nasıl olucak herşey eşit se
FİRADİ
21 Mart 2014, 14:55
5000 KM'de üstteki açıklamasında doğrusuunu yazmışlar. 8000 kmde olan makinenin ilk sahinbi Mehmet Mümtaz ABİ.
berk_cglr
20 Nisan 2014, 09:38
21 marttan sonra bütün xtreme kullanıcıları susmus hayırdır nereye gittiniz yaaa özellikle syanur şu bigbore ve karbüratörler ilgili bi kaç soru sormam lazım bana onu bulun :D
cenkito
20 Nisan 2014, 11:44
bana mazlumu getirin ::144::
berk_cglr
20 Nisan 2014, 21:26
Hahahahzh cok iyiydi centiko
Carbondioxid
22 Nisan 2014, 11:19
Daha video çekecek'te, vaz geçtik foto dedik o'da yok, bişeyler yaptı motora ancak ne/nasıl oldu hak getire+ performans raporu adına bir geri bildirim o'da yok
Bu forumdaş kadar(Syanur), forum ruhunu katleden başka birini tanımıyorum.
Syanur
22 Nisan 2014, 12:23
Sonuna kadar hak veriyorum... Forumu katletmesine izin vermeyelim, biz syanur'u katledelim !!! ::evil:: ::11122:: ::angry2:: ::rantinp: ::hakem1:: ::whip:: ::cekic:: ::144:: ::158::
.
.
.
::151::::151::::151::
cenkito
22 Nisan 2014, 12:36
nerelerdesin sen özlettin kendini
Carbondioxid
22 Nisan 2014, 12:54
::gazla:: Gaz verelim dedik oda nafile, haala foto/video atacak :P
Syanur
22 Nisan 2014, 15:46
Hep çakal çukal bu Xtreme kullanıcılar, valla bak. Alayı bir garip... En güzel, en iyi çinli motora biniyorlar diye resmen şımarmış bunlar ::lac::
Carbondioxid
22 Nisan 2014, 17:07
Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Syanur bey kardeşim, Alllah rızasına!!! şu senin bigbore+arka dişli+öndişli ebat/ölçülerini kumpas ile ölç'üp/türüp+ performans videosunu bi yolla artık yavv, biri bize bi'şey sorduğunda bi yerimizi yırtıp yardım etmeye uğraşıyoruz, ne vurdum duymaz bi forumdaşsın yahu
Şimdi bir grubu külliyen zann altına sokup kendini işten sıyırma, seni senin şımarık olup olmadığını anlayack kadarda tanımıyorum
Ancak vurdum duymaz verdiği sözü/yemini yutan bir profilin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, nükte/espri'den anlarız halden'de tabii, ancak itham veya negatif iğneleyici tenkitler cidden hoş olmuyor, neyse sana iyi günler dilerim.
Syanur
23 Nisan 2014, 10:09
Tabiki de şaka yaptım yav, burada benden ve Tunç'tan başka kullanıcı yok ki zaten...
cenkito
23 Nisan 2014, 10:37
Hep çakal çukal bu Xtreme kullanıcılar, valla bak. Alayı bir garip... En güzel, en iyi çinli motora biniyorlar diye resmen şımarmış bunlar ::lac::
hooop arkides xtreme demişsin bende xtreme kullanıcısıyım :)
MRTCA
23 Nisan 2014, 14:29
merhaba arkadaslar bende x treme max almayı düşünüyorum memnunmusunuz tavsiye edermisiniz
cenkito
23 Nisan 2014, 14:50
merhaba arkadaslar bende x treme max almayı düşünüyorum memnunmusunuz tavsiye edermisiniz
ben tavsiye ederim
ama yanlıs baslıktasın
burası xtreme 250cc sayfası
seni max sayfasına alalım, buradan iyisini kötüsünü okursun, alıp almamaya karar verirsin
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html
ama bence önce ehiyetini al, motor sonra gelsin
Syanur
24 Nisan 2014, 10:29
Carbon arkadaşımız çok kızmış bana. Sizi ciddiye almadığımı düşündürdüysem eğer kusura bakmayın. Karbüratörün sorununu hala tam olarak halledemedik, o biraz canımı sıkıyor. Zengin yakıttan dolayı boğulma söz konusu, yer yer. Onun dışında şuana kadar video vs, çekememin biraz özel sebepleri var. Perf olarak da Duke 200 ile birlikte çekilmiş bir video koymayı düşünüyorum, durum daha iyi anlaşılır, tek başına çekilen videodan performansı anlamak çok mümkün olmaz gibi. Tabi bunun için Duke200 ün servisten çıkması gerek. Videoyu da nasıl çekicez en ufak bir fikrim yok :) Ödünç bir gopro felan bulsak iyi olur
Syanur
25 Nisan 2014, 13:09
Şu bahsettiğim performanslı sürüşlerde oluşan boğulma olayı için sipariş geçtiğim karbüratör jetleri biraz evel elime ulaştı (Miami üzerinden St. petersburg'tan gelmişler :) )
Okadar meraklıyım ki, bu akşam iş sonrası, hatun kişi ile buluşcam sanırım ve eve nekadar geç gidersem gideyim takmayı deniycem bunları. Karbüratöre ulaşabilmek için, Sele, Depo, Hava filtre kutusu(kutu demeye bin şahit), ve arka amortisörü sökmek gerekiyor. Tamam inanın bunlar sorun değil, en büyük derdim ney biliyor musunuz? Benzin hortumunu yeni karbüratöre takıp çıkartmak! İnanılmaz zor, anlatamam, silikon hortum esnek ama karb. girişi büyük. Zaten yarım parmak giriyor oraya, ebem ağlıyor takarken.
Demeyin ki benzin musluğunun oradan sök tak, öyle yapa yapa musluğun ucundaki parçayı elime aldım. Şuanda emanten duruyor orada. Bir daha dokunmam oraya tövbeliyim.
Eğer tıkanma olayını çözersem keyfim baya yerine gelecek :) Yoksa eski karbüratöre dönmeyi düşünüyorum artık, burama kadar geldi...
Hatta yarın Gymkana organizasyonu var, Bilkent'in düzenlediği. Belki orada birkaç kamera bulurum da çekim yaparım, Carbon arkadaşımızın da gönlünü alırım :rendeer:
tunctepe
27 Nisan 2014, 20:21
yaw geç bunları :) cizik kestane okadarşeyi gaza getirerek ballıya ballıya anlattın cepten video çektir bir şey yap artı ile benim bile standartla yaptıklarım seninkinden fazla imiş gibi geliyor :D sanırım biraz seni yokuşstan aşağı vurdurursam çalışacaksın gibi geldi bu konuda
enesbingl
27 Nisan 2014, 21:29
selamlar
tvs apache kullancısıyım ilerde crosssa geçmek istiyorum içimde niyeyse böyle bi istek oldu :) asfalt lastiği taksak bi sıkıntı olur mu araziye girincede arazi lastiği takarım diyorum. bir de arazi lastiğiyle asfaltta gitmiyor diyorlar sizcede öyle midir. arazi lastiği asfalt virajlarında kayıp kendini yerde buluyor muşun doğruluk payı nedir. önerilerinizi bekliyorum çok sağ olun :) iyi akşamlar.
cenkito
27 Nisan 2014, 21:34
cross lastik asfaltta asırı kayar. ama hep aklımda der ve o sekilde kullanırsan olabilir.
ben o sekilde kullanıyorum.
ama bir cift lastikli yedek jant olsa cadde tipi cok daha iyi olur sehir içi için.
ama benim ne zaman kopacagım belli olmadıgından bana gelmez
benim yaklasık 7000 km önce taktıgım ve halende takılı olan lastiğim bu
http://i.hizliresim.com/oQryn9.jpg
enesbingl
27 Nisan 2014, 21:39
dokum jant takılabilir mi acaba arkada büyür mü ? super moto çıkar mı motordan
cenkito
27 Nisan 2014, 21:41
uygun parca-jant bulursan olur.
zaten x-treme 250 de SM model de vardı orjınalde
enesbingl
27 Nisan 2014, 21:41
o zaman iyi ama mondial sitede göremedim heralde bayi de vardır ben bi araştırayım bunu
cenkito
27 Nisan 2014, 21:45
o zaman iyi ama mondial sitede göremedim heralde bayi de vardır ben bi araştırayım bunu
arkadasım sen suan 250 sayfasındasın, ben piyasada 2.el var demek istedim ama sıfır satısı kalktı onun
bayıde sadece 150 lik var oda cross :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO