PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

e_trkuz
11 Aralık 2012, 14:59
Aynen yav, ben de böyle yazacaktım cidden :) Tunç reyiz vur deyince biz(müritler) öldürüyoruz işte :)

Bizim forum savas alanina donmus iyicene :-)

Tunc aga oringli zincir hayirli olsun. Zincir sakirtisi gectimi bari ? Bende zincir germekten biktim bi bakla alindi zincirden hala gevsiyo yakinda kopup gidecek :-)
degistirmem lazim zinciri

GaCCaLL
11 Aralık 2012, 15:10

Tunc aga oringli zincir hayirli olsun. Zincir sakirtisi gectimi bari ? Bende zincir germekten biktim bi bakla alindi zincirden hala gevsiyo yakinda kopup gidecek :-)

Şuan Kaç KM'de ki motor?

Syanur
11 Aralık 2012, 16:17

Sen yaşıyon mu ya :)

Yok aslında bizim konu yine iyi. Başka modellerin başlığında çok daha tatsız yazışmalar oluyor. Burası sessiz sakin :)

Motorumuzdaki "zincir hattı tasarımı" diyeyim siz anlayın, oldukça saçma ve sakat... Tamamen zinciri bollaştırmaya yönelik bişey. Şu videoyu çekeydim, daha güzel anlatırdım. Zaten üzerinde gelen zincir kalitesiz olunca bu yerleşim şekli ile iyice bollaşıyor. Bak daha pazar gecesi gerdirdim, 1 hafta gitmiycek eminim.

Buarada kaç km yaptın cidden??

tunctepe
11 Aralık 2012, 18:22
sıkıntı geçti ama gerdim birazdaha serviste bol yapmışlar ben kalitesisi oringli zincir taktım :) siz daha kaliteli bir zincir takarsınız bikere bollanmaya başladımı bizim zincirler sıcak suda yıkanmış don lastiği gibi sünüyor bir an önce kurtulun yoksa cain guide yameye başlamışsınızdır onuda yedimi onun yerleşti demir yeri yarıyor bu arada erçin ustanın yanına gitiim zinciri gerdim motoruda yıkadım :) dedim bizim supermotolarda 48 dişli çıkmış dedim o süpermoto hayli ile dişli sayısı az olucak dedi ve yanındaki müridleri de aynen öyle dediler :) bu arada benkimseyi vurun kahpeye demedim yanlızca yorumlarınızı yazım dedimdi adama nasıl yüklenmek o yahuu yani yapıcağınız şey işşşt kardeş dikkatli ol du gidip bacağında vurmasaydınız bari :) viva zapata

Syanur
11 Aralık 2012, 18:54
...dedim bizim supermotolarda 48 dişli çıkmış dedim...

Tabi okuma yazma olmayınca işin zor seninde, allahtan kocaman 14-46 yazmıştım :P O da değil, hala kendi dişlilerini kendin saymadın dimi? Yani seninkiler 51 mi, 52 mi, emin misin? Bence de enduro(yada cross) ile SM arasında dişli farkı olması normal. Ancak çançinçon'ların bu masraftan kaçındığı kanısındayım sadece :)

e_trkuz
11 Aralık 2012, 19:37
Sessiz sedasiz takipteyiz :-)

Benim motor 6000 de. Zincir olayini cozmek lazim benim ustada motoru ilk aldigimda demisti bu dzincir bu motora olmaz diyese ilgilwnemedik. Ben jantlarida degistirmeyi dusunuyorum arka dislide degisirse zinciri yine degistirmek gerekirmi disliyi degistirmeden 18 inc jant uydurursak nasil bi sey olur. Varmi tavsiyesi olan nasil yapayim

tunctepe
11 Aralık 2012, 20:39
aga elimde kağıtla gitmedim gecenin körümde aklımda kaldığı kadar gittim 2 dişli için beni de yed,ya helal olsun sana poti

pegasso
12 Aralık 2012, 01:47
Tabi okuma yazma olmayınca işin zor seninde, allahtan kocaman 14-46 yazmıştım :P O da değil, hala kendi dişlilerini kendin saymadın dimi? Yani seninkiler 51 mi, 52 mi, emin misin? Bence de enduro(yada cross) ile SM arasında dişli farkı olması normal. Ancak çançinçon'ların bu masraftan kaçındığı kanısındayım sadece :)

Sizin Arka zincir dişli iki modelinde( SM ve Enduro) aynı arkadaşlar.İki motoruda gormemis biri olarak iddalı konustum ama Mondial oyle diyor:cherry: Usenmedim Parca stok kodlarına baktım ikisnininde stok kodu aynı. Hatta yanında uyumlu oldugu modeller yazıyor.Bazı Parçaların yanında T-S XT-M gibi kodlar var. Ben anlamadım ama Galiba Enduro - Sm - Cross modelini kastediyor olabilir. Diğer parçaların uynmlu olup olmadığını aslında listeye bakılıp bulunabilir diye düşündüm. Bilmem doğrumu düşündüm ?

Syanur
12 Aralık 2012, 12:45
Sessiz sedasiz takipteyiz :-)

Benim motor 6000 de. Zincir olayini cozmek lazim benim ustada motoru ilk aldigimda demisti bu dzincir bu motora olmaz diyese ilgilwnemedik. Ben jantlarida degistirmeyi dusunuyorum arka dislide degisirse zinciri yine degistirmek gerekirmi disliyi degistirmeden 18 inc jant uydurursak nasil bi sey olur. Varmi tavsiyesi olan nasil yapayim

Kaliteli zincir almaya korkuyorum. Yahu zincir olması gereken gerginlikte iken "dırrrrrrrrrr" diye zincir sürterek giden başka motor görmedim ben! O yüzden kaliteli zincir alıpta sürte sürte onun da çok fazla dayanabileceğini sanmıyorum. Ama bu işe de el atıcam, belki bu hafta sonu. Öncelikle o zincire sürten ve gereksiz yere gerginlik sebebi olan parçadan emin olayım, sonra onu bir söküp deniycem, bakalım bir çözüm yolu bulabilir miyim...

Arka dişli değişirse büyük ihtimalle ya zincire bakla eklemen gerekecek yada zincir alman gerekecek. Çünkü genelde arka dişlilerin değişimi biraz farkettiriyor, ön dişliyi 1 tık büyük taksan zincir okadar hissetmez. O yüzden önce yeni dişliye bak, senin zincire uyuyor mu diye. Sonra senin zincire gerekirse 1-2 bakla eklersin.

Dişliyi değiştirmeden jant tabikide değiştirirsin de, bizim göbeklere uyacak çin malı jant yok. Sanırım KTM göbekleri felan uyuyor bizimkine. O da pahalıya gelir tabi. Yok ben göbeği sabit bırakcam, jant çemberini alırım biraz da tel alırım, yaparım diyorsan o işin çok zor olduğunu duymuştum.

aga elimde kağıtla gitmedim gecenin körümde aklımda kaldığı kadar gittim 2 dişli için beni de yed,ya helal olsun sana poti

Kızma lan, takıldım 2 :) Seviyoruz seni reyiz! :rendeer:

Sizin Arka zincir dişli iki modelinde( SM ve Enduro) aynı arkadaşlar.İki motoruda gormemis biri olarak iddalı konustum ama Mondial oyle diyor:cherry: Usenmedim Parca stok kodlarına baktım ikisnininde stok kodu aynı. Hatta yanında uyumlu oldugu modeller yazıyor.Bazı Parçaların yanında T-S XT-M gibi kodlar var. Ben anlamadım ama Galiba Enduro - Sm - Cross modelini kastediyor olabilir. Diğer parçaların uynmlu olup olmadığını aslında listeye bakılıp bulunabilir diye düşündüm. Bilmem doğrumu düşündüm ?

Dediğin gibi o harfler modelleri simgeliyor, hangi parça hangi modellere uyuyor diye. Yanlız her nekadar mondiale güven olmasa da benim de tahminim 3 modelde de tamamen aynı parçaların kullanıldığı(egzoz kısmı muallak)

e_trkuz
12 Aralık 2012, 14:34
Kaliteli zincirin sikinti yapacagini sanmiyorum. Bizim zincir sistemiyle ktm honda vs. cross enduro modellerinin zinxir sistemi ayni tek fark zincir ve zinxire destek olan kaucuklarin kalitesi. Zincir ideal uzunlukta kalirsa bidaha sorun cikmaz bence. Ozellikle ktm lere baktim ayni sistem imkan varsa degistirmek lazim sadece kaliteli parcalarla.

Jant olayida dedigin gibi gobek bitek ktm ile uyusuyo illa ktm den cikma bi jant bulmak lazim . Sifirlari cok pahali zaten. Orme iside ebaydan bakmistim bi ara fazla pahaliya gelmiyo ama ugrastiracak ve zahmetli ayrica bu jantlar bi ise yaramayacak ozman . En iyisi beklemek yaza dogru sm jant talebi artarsa bizim jantlar belki is gorur. Ktm icin 3000 diyolar janta illaki alicisi olur bizim jantlarinda

GaCCaLL
12 Aralık 2012, 15:22
Bazı arkadaşlara uygun fiyatlı oring zincir de bulduk ama...:farao: meramımızı derdimizi annatamadık niyeysee!!

Syanur
12 Aralık 2012, 15:49
Zinciri değiştirince haber et bakalım, yine çabuk çabuk bollaşacak mı... KTM veya honda'nın enduro tipi motorları görmedim ama zinciri olması kadar gerdirdiğimde zincirin sürttüğü yerlerden gelen ses çok saçma... O ses kesilecek kadar zincir bollaştığı zaman da zincir şakır şakır sallanıyor. Hem duyuyorum hem de arkadaşlar söylüyor zincirin sallanıyor diye. Umarım olay sadece zincir kalitesindendir.

Jant için de en ucuz yöntem çemberi ve telleri ayrı ayrı almak. Ama tellerin montajının kolay olmadığını duymuştum. Yani telleri takmak kolay gibi ama galiba bir sistemi yada başka bişeyi var uğraştıran. Benim gittiğim servisteki usta söylemişti de, bidaha tövbe etmiş, bulaşmam o işe diyordu :) Bir de ön tarafa 21" felan takacaksan eğer bu göbekteki tel yuvası az gelir. 21" jantta bizimkilerden daha fazla tel olması gerek. O yüzden de biraz daha fazla yuvası olan bir göbek kullanman gerekebilir. Arka tarafa 17" yerine 18" değişimi için belki fark etmeyebilir.

@gaco bu aralar pek alakalı şeyler yazmıyon sen, neden? Ben o zinciri almam mı dedim? Kalitesiz mi dedim? Hatta iyiymiş, bizim zincir iyice ömrünü doldursun da buradan alabilirim demedim mi?? Sen beni dinleme, sonra laf... asıl sana :farao:

tunctepe
12 Aralık 2012, 19:28
o sürtme sesi cain guide içindeki kağuçu yemiş se yapa bilir cin guide ı çevreleyen demire sürtüyor olma ihitimalini düşün bu arada oringli zincir aldığında illaki bir süre zincir bollanma yapıcaktır alışma zamanı durumundan dolayı tel olayına gelince örme işi zor değil akort işi ölüm yeni jant ve tel taktığında 500 km de baktıracaksın tekrar hangi teller bollanmış yalpalama varmı diye meşavkatli iş telleri örersin sonra tektek akort yerlerini aynı gerginlikte sıkman lazım bu arada sitede aynı ürün kodu geçmiş olabilir ama bu onun doğru bir kod olduğunu göstermez fiyatları bile girilmediğine göre malzemeler ocak ayında geldiğinde hem kodlar değişir hemde fiyatlar .

Syanur
12 Aralık 2012, 20:01
Hah, akort makord dediydi, o zormuş zaten. Ben anlamamıştım.

O senin turuncusunu taktığın parçanın sürtüp sürtmediğini anlamak kolay. Zaten benim baktığıma göre orası değil. Oranın lastikleri gayet yeni duruyor, demirine sürtecek bir durum yok gibi. Bugün o parçayı çıkartır da sürerim anlamış oluruz.

e_trkuz
13 Aralık 2012, 15:22
mondiye enduro jant temin edebilirmsiniz diye mail atmıştım bi ara, ilgilenip geri döneceklerini söylediler ama hala dönen olmadı :D

Syanur
13 Aralık 2012, 15:33
mondiye enduro jant temin edebilirmsiniz diye mail atmıştım bi ara, ilgilenip geri döneceklerini söylediler ama hala dönen olmadı :D

Valla yedek parça olarak "yok öyle bir dünya" modundalar şu aralar :) Ve bizimkilerin enduro jantları için toplamda 800~1000 TL gibi rakam çekerlerse şaşırma

makseli
13 Aralık 2012, 15:43
Valla yedek parça olarak "yok öyle bir dünya" modundalar şu aralar :) Ve bizimkilerin enduro jantları için toplamda 800~1000 TL gibi rakam çekerlerse şaşırma

siyanür beyimiz;

bu eundro dediğiniz tel jant dimi ?

ne iş bu ? yani arazi için midir ? bizim kemik jant larla neden arazi olmaz ?

GaCCaLL
13 Aralık 2012, 16:34
siyanür beyimiz;

bu eundro dediğiniz tel jant dimi ?

ne iş bu ? yani arazi için midir ? bizim kemik jant larla neden arazi olmaz ?

Sizin kemik Jantın esnekliği sıfıra yakın olduğu için arazide kırılma ihtimali sözkonusu ve aynı zamanda esneklik sağlayamadı için gerek rulmanlara gerekse ön takıma çok fazla bir etkiyi direkt iletmekte ama tel jantaa olay böyle değil tabisi dikkat ettiysen elinle dahi yokladığında tel jantın esnediğini görebilirsin burdan daha fazla sonuçda çıkabilir biiitabii...

makseli
13 Aralık 2012, 16:58
Sizin kemik Jantın esnekliği sıfıra yakın olduğu için arazide kırılma ihtimali sözkonusu ve aynı zamanda esneklik sağlayamadı için gerek rulmanlara gerekse ön takıma çok fazla bir etkiyi direkt iletmekte ama tel jantaa olay böyle değil tabisi dikkat ettiysen elinle dahi yokladığında tel jantın esnediğini görebilirsin burdan daha fazla sonuçda çıkabilir biiitabii...

eyw.

demek telsiz çıkmamak lazım :)

senin avatar ve motur bölümü geriden geliyo heralde :sunny:

e_trkuz
13 Aralık 2012, 20:24

1000 tl civari olursa ben alirim hatta beni birak herkes alir. 2. el ktm jantlara 1500 2000 istiyolar (gerci jant exel marka). Piyasada jant yok.

tunctepe
13 Aralık 2012, 21:59
gözden kaçan gerçekyada unutulan çelik jant pahalı olur kemik jantta olmaz çünki crossda dublex cant kullanılmaz nedeni ise bir tepeden bırak 5 metre yükseldin ki 2 metre yüksel tekerleklerin üstüne bindiğinde direk çelik janttan lastiklerini fırlamış bulursun ama bulurkende sende yerde yatar vaziyete olursun keza full şişik kulanılmıyor lastikler 20 psı flan basılıyor ancak devamlı yoldaysan yüksek hava basarsın . yani şabren ve lastik 2 lisi enduro ve croslarda vaz geçirlmez şimdi yarışlarda muz iç lastik kullanıyorlar hatta bizim iç lastikler normal cross içlastiği bile değil cross içlastikler dışlastikler kadar kalın nerdeyse

pegasso
14 Aralık 2012, 02:07
Arkadaşla avrupada olsun uzakdoğuda olsun degisik markar altında birsuru ulkede satılıyor bu motor.Yok mu parcalarını satan bir veb sitesi. Ben bir siteye den geldim birsuru jant olsun parca olsun hemen hersey var ama posta yapıp gonderirler mi emin degilim. Soyle çeşit olan bi site yok memlekete girip bakalım.. :pr:
happy-motorparts.de/
shop suche yi secin Warengruppe de pit bike dirt bike a bakın birsuru jant var amortisor var ne ararsan var

tunctepe
14 Aralık 2012, 19:18
aga galiba benim egzos dağılacak :)

e_trkuz
14 Aralık 2012, 19:25
aga galiba benim egzos dağılacak :)

Hayirdir ???

tunctepe
14 Aralık 2012, 19:28
tüpün dış yüzeyi puntolardan atıyor gibi belki egzostaki petekleri aldırmam için vesile olur bekliyorum bir ara götirimde 3 bir arada çıksın

Syanur
14 Aralık 2012, 19:33
Ya ben egzozun bağlantı yerinden kırılmasını bekliyordum sende, araziye felan girdiğin için. Önceden de paylaşmıştım, o bağlantı çabuk kırılıyor diye. Yanlız sen o puntoları nasıl attırdın... Bence egzoz sıcakken su felan geldi yada soğumasını beklemeden yıkamaya felan kalktın unutup..? Hani normalde atmaması lazım tabi ama olsa olsa ancak böyle ani sıcaklık değişimiyle punto atar diye düşünüyorum...:silent:

tunctepe
14 Aralık 2012, 20:34
puntolr yer,de duruyor etrafındaki yer açmış sanırm yada titreşimden pontoların bulunduğu yer büyümüş sallanıyor hafifiten eğzos bu günlerde fazla sıkıştırdım motoru ondan da ola bilir

Syanur
14 Aralık 2012, 22:27
Neyse şanslısın ki senin o taraflarda crossçu felan çok. Bu tür sıkıntılarda ne yapılacağını az çok yardımcı olurlar sanırım :cat:

tunctepe
14 Aralık 2012, 22:43
para olsa petekleri çoktan aldıracaktım hayır işleyinde bana fon açın :)

Syanur
14 Aralık 2012, 22:51
kaç para ki ya, kestirip temizletcen, sonra tekrar kaynak.... Bence 50 tl ye halledersin

tunctepe
14 Aralık 2012, 23:34
50 tl olsa 50 kere takla atarım durumlar feci :D

GaCCaLL
15 Aralık 2012, 04:24
50 tl olsa 50 kere takla atarım durumlar feci :D

Hacı hesap numaran ne?? :queen:

Taklaları videoya kaydetmek suretiyle sponsor olabiliriz yani polatla :queen:

tunctepe
15 Aralık 2012, 18:15
küçük enişte ellerini kavuşturur ve yazar nedemek kısa metrajlı bir belgesel bile yaparım arada rulmanların parasıda çıkarsa dem keyfine :) bu gün sökecektik tekeri sökme dedi para yoksa dağılmışssa gidip almak zorunda kalırsın dedi düşün durum o derece

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200197929451733

berk_cglr
20 Aralık 2012, 19:15
8000 tl nakit var ya bu moto calibre alıcam yada xtreme supermoto ama karasızım :s son hız ne xtreme supermotonun trafikte yavaş kalıyormu

tunctepe
20 Aralık 2012, 22:14
motorun sıfırı yok şuan nette az kulanılmış güzel bişey 6000 tl ye filan bula bilirsin 120 140 arası bir hız bula bilirsin

GaCCaLL
21 Aralık 2012, 01:12
küçük enişte ellerini kavuşturur ve yazar nedemek kısa metrajlı bir belgesel bile yaparım arada rulmanların parasıda çıkarsa dem keyfine :) bu gün sökecektik tekeri sökme dedi para yoksa dağılmışssa gidip almak zorunda kalırsın dedi düşün durum o derece[COLOR="Silver"]

tunç o kmde rulmanlar nasıl bozuldu ben hala orda kaldım :sunny:

Syanur
21 Aralık 2012, 12:38
tunç o kmde rulmanlar nasıl bozuldu ben hala orda kaldım :sunny:

Benim bildiğim ktm rulmanları bozulmamış. Tunç'un orjinal rulmanlardan ses geliyormuş, onu da uyar diye KTM rulmanlarıyla değiştirmek söz konusu... diye anladım.

tunctepe
21 Aralık 2012, 23:19
aga burda yollar ciddi bozuk ve çok kasis var ve ben kasisilerde neden se gaza gelip ağrlaşıcama veriyorum gazı onuda bırak biliyorsunki adamlara uyup dağa çıkmıştım bir kaç önteker patlmasında işinin ehli olmayan lastikçilerin mili çekiçle çakma girişimlerinden de şüpheliyim ki bizim rulmanlar madein rpc dir korkudan açıp baktıramadım bile rulmanlara polatınli sağlamsa bakaın nemen rulmanmış :) bide ordan fiyat alın belki bodrum diye bizi burda kölemeye çalışıyor olmasınlar

Mengu16
21 Aralık 2012, 23:28
aga burda yollar ciddi bozuk ve çok kasis var ve ben kasisilerde neden se gaza gelip ağrlaşıcama veriyorum gazı onuda bırak biliyorsunki adamlara uyup dağa çıkmıştım bir kaç önteker patlmasında işinin ehli olmayan lastikçilerin mili çekiçle çakma girişimlerinden de şüpheliyim ki bizim rulmanlar madein rpc dir korkudan açıp baktıramadım bile rulmanlara polatınli sağlamsa bakaın nemen rulmanmış :) bide ordan fiyat alın belki bodrum diye bizi burda kölemeye çalışıyor olmasınlarÇekiçle tık tık diye mili itelemenin bi zararı olamaz ama elbet vardır jantı hizalamadan mili çekiçleyen çakma ustalar.

e_trkuz
22 Aralık 2012, 01:12
Benimde sol on amartisor bir iki haftadir yag kaciriyordu. Kece patlamistir diye tahmin ediyordum ki bi kac kez direk on teker uzerine burun ustu yarim metre yukseklikten dusmustum amartisorler dibine kadar kapaisti. Ustaya goturdum kece patlamamis sadece gevsemis dedi. Sikmislar yag komple degismis. Bidaha sizdirirsa keceyi degistiririz dedi elinde yokmus ama bulunabilirmis. 15 20 lira falan tutar dedi kece icin

Ustaya sormadim ama garanti kapsamina girermi bu ariza

tunctepe
22 Aralık 2012, 05:53
keçe garanti kapsamına girmez çünki devamlı hareket halinde olan parça ve aldığı darbenin fabrikasyondan mı yoksa biz denmi kaynaklı olduğunu bilemezler . benimde frenin bulunduğu yerden yağ sızdırması vardı ama bizim buranın arazi yol şartları ve dağ muhabetinden sonra 2 keçedende yağ geliyor bir problem olmaz kaçırması bazen fazla yağıda dışarı çıkartıyor olma ihitmali var çünki firmalar bizim bu motorlar la ne bok yiyeceğimizi bilemedikleri için max değerlerde yağ basıyorlar bildiğim kadarda mesela hard bir olaya giriyorsan zaten yağ değerlerini düşürüyorlar çünki keçe basınçtan patlatacak yada kaçıracaktır yüksekyerlerden atlama zıplama teker yapmaktan

Syanur
24 Aralık 2012, 02:57
Benimde sol on amartisor bir iki haftadir yag kaciriyordu. Kece patlamistir diye tahmin ediyordum ki bi kac kez direk on teker uzerine burun ustu yarim metre yukseklikten dusmustum amartisorler dibine kadar kapaisti. Ustaya goturdum kece patlamamis sadece gevsemis dedi. Sikmislar yag komple degismis. Bidaha sizdirirsa keceyi degistiririz dedi elinde yokmus ama bulunabilirmis. 15 20 lira falan tutar dedi kece icin

Ustaya sormadim ama garanti kapsamina girermi bu ariza

5000 km yi devirmişsindir elbet, o vakit keçeyi garanti kapsamına almazlar, sanmıyorum. Ayrıca yağ değişmiş, iyi güze ama kim bilir kaç ml yağ koymuşlardır...:silent:

e_trkuz
24 Aralık 2012, 03:21
Ikisininde yagini degistirmis Bitanesine 500 ml koymus

Syanur
24 Aralık 2012, 03:51
Ikisininde yagini degistirmis Bitanesine 500 ml koymus

Diğerine koymamış gibi yazmışsın :) Ben de bu kış değiştirmeyi düşünüyorum da, kaç ml koymam gerektiğini araştırıyorum. En kötü ihtimalle çıkan yağı ölçüp +20~30 ml koymayı planlıyordum.

e_trkuz
24 Aralık 2012, 04:08
Diğerine koymamış gibi yazmışsın :) Ben de bu kış değiştirmeyi düşünüyorum da, kaç ml koymam gerektiğini araştırıyorum. En kötü ihtimalle çıkan yağı ölçüp +20~30 ml koymayı planlıyordum.

Evt biraz anlam bozuklugu olmus :-) usta ikisindede esit miktarda yag olmasi gerektigi icin saglam olaninda yagini degistirdigini soyledi. Isinin ehli bir usta yanlis yapacagini zannetmiyorum sende 500 er koy gitsin.

Syanur
24 Aralık 2012, 13:32
Evt biraz anlam bozuklugu olmus :-) usta ikisindede esit miktarda yag olmasi gerektigi icin saglam olaninda yagini degistirdigini soyledi. Isinin ehli bir usta yanlis yapacagini zannetmiyorum sende 500 er koy gitsin.

İyi yapmış kesinlikle, 2sini birden değiştirmek iyidir herzaman. Sen sürüşte bir farklılık görüyor musun peki? Yani ön takım için, önceden daha yumuşaktı, yok şöyleydi felan diyebilir misin? Frenlemede felan fark oldu mu? Eğer bir fark hissetmiyorsan 500 ideal rakam gibi görünüyor.

e_trkuz
24 Aralık 2012, 15:13
Daha suremedim :-) bitek sanayiden otoparka, o kadar. Bu hafta araziye cikacam hissedebilirsem bi degisiklik anlatirim

Mengu16
24 Aralık 2012, 15:21
Amortisörlere ne yağ konuluyo ? 10w-40 mı 10 numara mı ?

Syanur
24 Aralık 2012, 16:14
Daha suremedim :-) bitek sanayiden otoparka, o kadar. Bu hafta araziye cikacam hissedebilirsem bi degisiklik anlatirim

:cat: Bekliyorum haberleri. Biraz yüklendikten sonra keçeler felan bak, sızma felan var mı diye. Umarım bir sorun olmaz

e_trkuz
28 Aralık 2012, 02:17
:cat: Bekliyorum haberleri. Biraz yüklendikten sonra keçeler felan bak, sızma felan var mı diye. Umarım bir sorun olmaz

Baya bindim motora sızma yok. On suspansiyon yağ gibi olmus. Gayet basarili , eski haline gore daha yumusak. Frenlemelerdede iyi tepki verdi. 500 ml ideal.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:15 ----------

Amortisörlere ne yağ konuluyo ? 10w-40 mı 10 numara mı ?

Fork oil diye satilan yag konuluyo bildigim kadariyla.