PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor İçin Bilgi



machine_gun
01 Ekim 2010, 03:05
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar.Ben 28 yaşındayım ve bankada birikmiş 20 bin tl civarı param var.Eczacılık fakültesi mezunuyum ve küçüklükten beri içimde hep dünyayı gezme isteği var.şimdi bunu yerine getirmenin tam sırası fakat bilgilerim buna yeterli değil.Bu iş için en uygun aracın motor olduğuna kararlıyım ve benim istediğim motor hem tarlaya dağa hemde yola gelmeli.benim aklımdaki en iyi motor bmw nin GS serisindekiler özellikle de Bmw F 1200 Gs fakat bu motora sadece dış görünüş itibari ile heveslendim motoru yeterlimidir ve sağlamığı konusunda bilgim yok.Benim planım sizin yardımlarınız doğrultusunda güzel bir motor almak(2.el yada 0 olabilir)ve eczacılık diplomamı işletmesi için birine vererek aylık 2 bin tl gelir sağlamak.Bu kişi bana olduğum yerdeki atmlerden parayı aylık yollıyarak benzim vs.. gibi ihtiyaçlarımı giderecek parayı sağlayacak.Gitmek istediğim öncelikli yer Amerika.Fakat yolda arazi vs.. yerlere de dalabilirim :D Sizce hangi motor benim isteklerime cevap verir ve amerikaya gidene kadar benzin bana ne kadara mal olur.Bu arada Eskişehirde ikamet ediyorum buna göre benzinle ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim :DYardımlar için şimdiden herkese teşekkürler.

RunemagicK
01 Ekim 2010, 03:23
f1200gs değilde r1200gs demek istedin sanırım:) f1200 diye bi model yok çünkü
long way round ve özellikle long way down ı izlersen r1200gs hakkındaki şüpheleri giderirsin. gerçi orda r1200gs adventure kullanıyolardı ama çok farkları yoktur sanırım. varsada bilenler söylesin tabi.

y.infernal
01 Ekim 2010, 03:37
Yakıtı öncelikli olarak düşünüyorsanız F 650GS öneririm 100 km de 3,5 Litre yakıyor. :cat:

Yalnız artık diploma kiralama işi bitti. :silent:


"Kiralık" eczacı diploması tarih oluyor

Türk Eczacıları Birliği(TEB), eczacı olmayan kişilerin artık kiralık eczacı diplomasıyla eczane açamayacaklarını bildirdi.

ANKA

Ankara - TEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplum sağlığının tehlikeye düşmemesi, hastaların sağlıklarıyla ilgili en ufak bir riskle karşılaşmaması için, uzun süredir mücadele ettikleri, muvaazalı eczaneler, yani kiralık eczacı diplomasıyla "sahte eczaneler" açılması konusunda çok önemli bir yol kat ettikleri belirtildi. Bundan böyle eczacı olmayan kişilerin eczane açamayacağı, halk sağlığıyla oynayamayacağı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile, muvazaalı eczane açmak isteyen kişilerle ilgili Bölge Eczacı Odalarımız ve Sağlık Müdürlükleri eşgüdüm içinde çalışacak, odalarımızın hazırlayacağı rapor, eczane açılışlarında daha belirleyici hale gelecek. İllerde kurulacak ortak komisyonlarda sonuç alınamaması durumunda dosya Ankara'ya iletilerek birliğimiz ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek."

Geçen yıl içerisinde muvazaalı eczaneler ile ilgili benzer bir uygulamayı Sağlık Bakanlığı ile ortak yapmıştıkları anımsatılan TEB açıklamasında, "İl Sağlık Müdürlükleri, Birliğimiz ve Bölge Eczacı Odalarımızın gayretiyle, Sadece 6 ay süren o dönemde hiç muvazaalı eczane açılmamıştı" denildi.

Kiralık eczacı diplomasıyla eczane açan kişilerin, hastaları birer müşteri olarak gördüğü ve kamuyu dolandırmak için her türlü sahteciliği yaptıklarına dikkat çekilen açıklamada, bu amaçlarını gerçekleştirebilmek ve eczane açma ruhsatını alabilmek için, her türlü hileye başvurdukları ileri sürüldü. TEB açıklamasında, yönetmelik'ten aldıkları yetki ile bundan böyle sahtecilere geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Cumhuriyet 23 Haziran 2010

machine_gun
01 Ekim 2010, 04:03
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.Dediğim gibi motor ile fazla bilgim yok.Sizin görüşleriniz doğrultusunda karar vereceğim.Ve f yerine r yazmalıymışım sanırım internete f1200 yazıncada r1200 yazıncada düzeltmedi o yüzden f1200 gs diye yazmışım buraya :D 2.olarak da 650gs bana sanki biraz küçük gibi geldi.Boyum 1.84 ve 70 kilo civarındayım.Buna göre r1200gs almam mı uygun 650 gs mi ? :S Birde eczacılık konusundaki o yazıdan haberim var.2.bir düşüncemse dükkan açıp bir eczacı kalfasına devr etmekti.İşlerlle ilgilenecek bir de arkadaşım var.Veya her ay 2 bin tl yollayacaktı bana.Bende gelince onunla ödeşecekdim.Buraya aktarmamışım onları.

Ekim92
04 Ekim 2010, 00:54
20 bin tl sıfır büyük enduro için pek yeterli değil yetse bile başka paran kalmaz bence önce motoru al ustalaş sonra dünya turuna çıkarsın
1200 gs taşa toprağa fazla gelmez gidenler var ama düşe kalka ve düzgün yollarda gidiyolar
bide ktm 990 adv var 1200 gs in sınıfında ama biraz daha hırçın bence bu daha iyi senin amacın için ama bunu sele yükseşliği fazla kısa boyluysan binemeyebilrsin
Sen ktm 990 ı lncele onu daha çok seversin bence biraz daha para biriktlr al bi motor iyice ustalaş motorun sağını solunu sökmeyi iyi öğren ondan sonra yurtdışı yaparsın

Ante
04 Ekim 2010, 01:42
[..]Gitmek istediğim öncelikli yer Amerika.Fakat yolda arazi vs.. yerlere de dalabilirim :D Sizce hangi motor benim isteklerime cevap verir ve amerikaya gidene kadar benzin bana ne kadara mal olur.Bu arada Eskişehirde ikamet ediyorum buna göre benzinle ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim :DYardımlar için şimdiden herkese teşekkürler.

Size gs tarzı motor gitmez. Amfibi özellikli bir motor lazım. Hatta araziye dalmak deyince sualtında gidebilen türde olması makbuldur. :queen:


Siz hayallerinizi önce bir 4-5 yıl erteleyin. Eğitimlerinizi alın, ufak cc'li motosikletlerle işe başlayın. Mümkünse Yol eğitimi alın üzerine. Biraz tecrübe edinin ve okuyun, araştırın. Sonra çıkarsınız yollara.

Kolay gelsin.

kefeeee
04 Ekim 2010, 01:55
Size gs tarzı motor gitmez. Amfibi özellikli bir motor lazım. Hatta araziye dalmak deyince sualtında gidebilen türde olması makbuldur. :queen:


Siz hayallerinizi önce bir 4-5 yıl erteleyin. Eğitimlerinizi alın, ufak cc'li motosikletlerle işe başlayın. Mümkünse Yol eğitimi alın üzerine. Biraz tecrübe edinin ve okuyun, araştırın. Sonra çıkarsınız yollara.

Kolay gelsin.

katılıyorum motor kullanmak araba kullanmak gibi değildir o makineler üstünüden atar insanı bi 4 sene sonra dünya turuna çıkmak dileğiyleee