Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramzey Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-CRiminAL-
24 Ocak 2006, 00:50
http://img221.imageshack.us/img221/9492/dscf00895ts.jpg (http://imageshack.us)
TEKNİK ÖZELLİKLER
Boyutlar 2120 mm x 760 mm x 1125 mm
Benzin Motor Tİpi Tek Silindirli 4 Zamanlı Hava Soğutmalı
Silindir Hacmi 233 cc
Sıkıştırma Oranı 9.2 : 1
Motor Gücü 14 kw. / 8500 rpm
Çalıştırma Tipi Elden Marşlı
Max. Hız 110 Km / h
Ekonomik Yakıt Tüketimi 2.3 Lt. / 100 Km.
Arka Lastik Ebat 130/90 - 15
Ön Lastik Ebat 110/90 - 16
Şanzıman / Debriyaj 5 Vites / Islak - Çoklu
Ön Fren Disk
Arka Fren Tambur
Yağlama Tipi Basınç / Püskürtme
Ateşleme Elektronik CDI
Akü 12 W / 9 Ah
Ön Süspansiyon Teleskopik
Arka Süspansiyon Hidrolik Çift Amortisör
Yakıt Tank Kapasitesi 10 Lt.
Ağırlık 140 Kg.
FİYATI 3.623 YTL.
Prometheus
24 Ocak 2006, 01:53
Jinlun'a benzettim ben ama zaten hepsi birbirine benziyo :P
Ertuğrul_Öz
24 Ocak 2006, 12:56
Bu fiyat ve tek silindirli motorla Keeway ve Regal-Raptor karşısında pek şansı olduğunu zannetmiyorum:farao:
Tek + yönü Ramzeyin Türkye çapındaki yaygın servis ağıdır düşüncesindeyim
Night_walkeR
24 Ocak 2006, 13:40
güzele benziyo ama ramzyi kullanan biri yorumlsa bizde bilsek daha iyi olur sizce?
numan_tas
24 Ocak 2006, 13:42
bu motor hayatta alınmaz.ramzeye karşı alerjim var.bu motor mobilet gibi 1 yıl kullanırsın 1 yılın sonunda hurdacıya verirsin:farao:
numan_tas
24 Ocak 2006, 13:43
Bu fiyat ve tek silindirli motorla Keeway ve Regal-Raptor karşısında pek şansı olduğunu zannetmiyorum:farao:
Tek + yönü Ramzeyin Türkye çapındaki yaygın servis ağıdır düşüncesindeyim
o servis dediğinizin çoğu eline anahtar verilmiş bisikletçilerdir.inanmassanız araştırın.:farao:
ben ramzeyi inceledim bindim epey vakit harcadım herseyinin yerli olması guzel aksesuar zengini ısıklandırması guzel genel olarak begendim yalnız oturma pozisyonunda biraz zorlandım boyum biraz uzun geldi onundısında fena diil ....ama ben Raptor'u tercih ettim.sevgilerimle
Ertuğrul_Öz
24 Ocak 2006, 14:31
Sayın Numan_taş
Mondial,keeway,jinlun,regal vs..gibi markalar ülkemize altyapı çalışmaları yapıladan(veya yapılamadan) girdiği ve çok sattıkları için ciddi anlamda servis sıkıntısına girdiler ,tabii bu durum birçok bisiklet tamircisini motosiklet servisi mertebesine yükseltti, doğal olarak hizmet sorunlarınıda beraberinde getirdi.
Ancak kanuni ve ramzey bu pazara erken girmelerinden dolayı servis yedek parça temini konusunda nispeten daha deneyimliler.(Yukarıda bahsettiğim markalardan birisinin scooterina gereken parça için 20 gün beklettiler sonra arayıp ''Yaw kargo kargo firması ile anlaşmamız feshedildi isterseniz kargo bedelini siz verin hede modelin parçasını gönderelim, onun falaca yerini filanca şekilde kesin sonra şurasına torna yaptırın o sizin modelede olur'' dediler:pr: )
Herhandi bir markanın sözcülüğünü üstlendiğim yok ancak,şahit olduğum gerçekleri servis yedek parça stok konusunda az buçuk deneyimli bir makina mühendisi olarak dile getirmek istedim
Gözlerinden öper okul hayatında başarılar dilerim::pembe::
numan_tas
24 Ocak 2006, 14:34
tamam kızma akira affet beni :rendeer:
Ertuğrul_Öz
24 Ocak 2006, 14:45
:rendeer: ::zwink::
-CRiminAL-
24 Ocak 2006, 18:17
Sayın Numan_taş
Mondial,keeway,jinlun,regal vs..gibi markalar ülkemize altyapı çalışmaları yapıladan(veya yapılamadan) girdiği ve çok sattıkları için ciddi anlamda servis sıkıntısına girdiler ,tabii bu durum birçok bisiklet tamircisini motosiklet servisi mertebesine yükseltti, doğal olarak hizmet sorunlarınıda beraberinde getirdi.
Ancak kanuni ve ramzey bu pazara erken girmelerinden dolayı servis yedek parça temini konusunda nispeten daha deneyimliler.(Yukarıda bahsettiğim markalardan birisinin scooterina gereken parça için 20 gün beklettiler sonra arayıp ''Yaw kargo kargo firması ile anlaşmamız feshedildi isterseniz kargo bedelini siz verin hede modelin parçasını gönderelim, onun falaca yerini filanca şekilde kesin sonra şurasına torna yaptırın o sizin modelede olur'' dediler:pr: )
Herhandi bir markanın sözcülüğünü üstlendiğim yok ancak,şahit olduğum gerçekleri servis yedek parça stok konusunda az buçuk deneyimli bir makina mühendisi olarak dile getirmek istedim
Gözlerinden öper okul hayatında başarılar dilerim::pembe::
sENİN O DEDİĞİN YALNIZCA Mondial için geçerli.Lütfen kimin ne olduğunu bilmeden yorum yapma.Jinlunun 2 servisi var istanbulda ve işi bilenler yapıyor.Regal ve Keewayinde belli yerlerde eğitimli kadroları var.Lütfen daha dikkatli olalım
numan_tas
24 Ocak 2006, 19:24
tamam kriminal abi kızma affet beni :salut:
tolga35
24 Ocak 2006, 20:58
bilgiler için sağol criminal dostum.14kw baç hp yapıyor bir fikriniz var mı? bir de bu gün bir mondial bayisiyle görüştüm.servis pırıl pırıl ve ellerinde karbüratörden sinyal lambasına kadar herşey var,depoyu gösterdi.ilgisiz ve yetersiz servislerin elenmeye başladığını söyledi.öte yandan ramzey türk malı onunda servisi bolmuş. kısaca bu iki marka arasında kaldım her türlü yönlendirmeye açığım.:silent:
Olcan138
24 Ocak 2006, 21:06
bilgiler için sağol criminal dostum.14kw baç hp yapıyor bir fikriniz var mı? bir de bu gün bir mondial bayisiyle görüştüm.servis pırıl pırıl ve ellerinde karbüratörden sinyal lambasına kadar herşey var,depoyu gösterdi.ilgisiz ve yetersiz servislerin elenmeye başladığını söyledi.öte yandan ramzey türk malı onunda servisi bolmuş. kısaca bu iki marka arasında kaldım her türlü yönlendirmeye açığım.:silent:
14 kw 18.7992 hp oluyor. Ramzey de herşeyiyle Çin'de üretilip montajı Türkiye'de yapılan bir Türk Malı(?).Ama yine de Ramzey derim ben.(Tabi almayı düşündüğün modele de bağlı.)
tolga35
25 Ocak 2006, 00:09
sevgili olcan138 kardeşim,aydınlatı9cı yardımın için sağol.mct250 düşünüyorum.çizgileri bana çok farklı geliyor.mondialle ilgili olumsuz yazıları okumasam hemen alıcam fakat ramzey'de mantıklı geliyor.(servis yönünden,motoru aldıktan sonra üzülmek istemiyorum)
ayrıca 250cc motorda tek silindir mi yada çift silindir mi daha iyi?ne dersiniz?
ramzey için türk malı diyorlar tabi bu doğru değil. montaj türkiyede belki. ve tabi motor bölümünün üretimini yapsınlar öpüp başımıza koyalım. geçen yılki fuarda görevli bana motorunun da türk olduğunu söyledi, komik ötesi bir durum. servislere gelince, servislerin çoğu teknik bilgiden yoksun maalesef. motoru tamir etmek için gerçekten mekanik bilgisinin iyi olması gerekir ki bir dr gibi hareket edilebilsin. ama hastabakıcı misaliler (hastanelerimizde hasta bakıcıların dr yerine ameliyat yerine dikiş atmalarına bile rastlandı) aahhhh ahhh:pr:
Olcan138
25 Ocak 2006, 18:02
Benim Ramzey-Mondial kıyaslamasında en büyük dayanağım hem Ramzey hem Mondial bayisi olan bir yerin Mondial hakkında bayağı kötü konuşmasıydı.Adam ikisini de satmasına rağmen Mondial'in ciddiyetsiz olup motorları gelişigüzel yapıp sattığından, bunun dolaylı olarak Ramzey markasını da etkileyeceğini ama Ramzey'in yine de çok daha iyi bir marka olduğunu söylüyordu.İkisinin birbirinden çok da farklı olmadığı yönünde bir şahsi düşünceye sahibim ama yine de Ramzey daha tercih edilebilecek bir marka daha önce de dediğim gibi.
Naci63
25 Ocak 2006, 18:27
Değerli arkadaşlar, ben de ramzey aldım. Hem 250 cc chopper hem de 200 cc cross modelinden. Bu markayı tercih etmemdeki en önemli nedenlerden birisi, Türkiye genelinde neredeyse her il ve ilçede servis ağı olması ve firmanın yıllardır moped konusunda sağladığı başarı (bence tabi). Her iki motoru da aldıktan sonra (geçen hafta) çok kısa olarak deneyebildim. Çünkü plakayı henüz çıkartmamıştım ve havalar yağmurlu idi. Bu kısa süreli sürüşlerdeki izlenimlerim genel olarak iyi.
Chopper 250 CC: Çift silindirli ve el kitabına göre 14.8 kw (20 hp) gücünde. Depo üzerinde benzin göstergesi var (ibreli) ayrıca sol/sağ sinyal, boş vites ve uzun hüzme ışık göstergeleri de depo üzerinde. Gidon üzerinde ortada km saati, solda akü sarj göstergesi, sağda ise devir saati var. İlk çalıştırmada (elektrik marşlı) cikleyi çekerek çalıştırdım ve genelde bir basışta çalışıyor. bir kaç dakika ısındıktan sonra cikleyi kapatıp hareket ediyorum. Sönme falan yok. 50-60 km hıza kadar çıktım. pek titreşim yok. Ama dediğim gibi sürüşlerim hep kısa mesafe ve kısa süreli idi. İlk izlenimim iyi.
200 cc Cross: tek silindir ve kitabına göre 15.5 hp. O da cikleyi çekinde ilk marşta çalışıyor. gidon üzerinde km saati ile devir göstergesi var. Ayrıca ışıklı dijital bir vites göstergesi de var. Vites geçişleri çok rahat. İlk izlenimim iyi.
Plakaları kendim çıkarttım. Plaka masrafı (herbiri için) şöyle: Ruhsat: 54 YTL, şöförler odası dosya: 11,7 YTL, dosya yazdırma üzcreti 4 YTL, sigorta 20 YTL, altı aylık taşıt pulu 30 YTL. Toplam 120 YTL.
Bunlar şimdilik verebileceğim bilgiler. Tüm arkadaşlara kazasız sürüşler dilerim.
yaramaz valla bence sesini falan duydum iğrenç araba sesi gibi bence alınmaz
tolga35
25 Ocak 2006, 18:55
naci63 kardeşim chopperin (250cc) çift silindir olduğundan eminmisin?çünkü sitesinde tek silindir yazıyor.ayrıca motor soğukken vites geçişleri nasıl?
meLanchoLie
25 Ocak 2006, 19:19
Arkadaslar o işte yanlış war ...
O motorun denemesi icin 2 gun once beni cagırdılar... baktım motora Oncelikle Cift silindir o motor sitesine yanlıs verilmiş
120 ibre var devir gostergesi benzin gostergesi + aku gostergesi yapılmış gorunum icin celik jantlı performansı bek begenmedim ... Jinlun kadar bile olamaz yani
Ama dizayn guzeL ... fena deiL yani ramzeyin diger motorlarından + mondial 250 mct den iyidir ... 3.600 fiyat cekio bayiler ...
Bu kadar :)
freedrager
25 Ocak 2006, 19:30
benım yan aparmanın yanında ramzey serwıs war bıkere kullnadım atak fakat ramzey adı ustunde ne olabılırkı 1 yılın sonuda mobılrt her gun tamır et tek nıgı olu yanı bu alıcak sanınız 150 cc lık keeway alın cok daha iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Naci63
25 Ocak 2006, 19:36
Toga35 kardeş, aldığım chopper çift silindirli. Ancak Ekim başında Adanaya fuara getirdikleri tek silindirli idi. O zaman bu durumu oradaki görevlilere eleştirmiştim. Şu an satılan çift silindir. Sitedeki chopper'a ilişkin teknik bilgilerin (gördüğüm kadarıyla) silindir sayısı hariç diğerleri doğru. Tüm göstergeler çalışıyor. Yani sadece görüntü değil. Ben Ramzey şundan iyi bundan kötü demeyeceğim. Hem henüz yeteri kadar test edemedim, hem de herkesin tercihine saygı duyarım. Yalnız şunu söylemek istiyorum . Ben havaların daha iyi olduğu bir dönemde Adana'da bir başka markayı denediğimde, motorun bir kaç dakika önceden ısıtılmış olmasına rağmen 200--300 metrelik sürüşte 3 defa (her gaz kapayışımda) söndüğünü gördüm. Hatta neredeyse cikle çekikken bile motor istop ediyordu.
Ramzey chopper'in soğukken vites geçişleri (veya sıcakken) çok sorunlu değil. Yalnız birinci viteste durduğunuzda boşa almak zaman zaman zor olabiliyor. Ancak hareket halinde iken vitesler makul ölçüde sert. Bu da bir süre sonra yapılacak bir ayar ile düzeltilebileceğini düşünüyorum. Aracın son hızını ancak 1000 km den sonra test edebilirim. Bu da sanırım iklim şartları nedeniyle biraz zaman alacak. Selamlar.
tolga35
25 Ocak 2006, 22:26
sağol naci63 kardeşim ramzeyle mondial (250cc) arasında kararsızım açıkçası.hele ramzeyin çift silindir olması beni biraz daha ikna etti.birde servisleri araştırıcam durum olumlu olursa galiba ramzey düşünücem.izlenimlerini paylaşırsan sevinirim.teşekkürler...
meLanchoLie
25 Ocak 2006, 23:10
Mondial kesinlikle aLma ... Hondanın yanında ramzey nasıLsa ramzeyin yanında da mondiaL öyle
arkadaşlar, biraz da ben yazayım dedim.
bundan 2 yıl evvel motorsiklet araştırmaları yaptığımda ramzey ile tanıştım. tabiiki isim olarak ve internet üzerinden. ama 250 cc kategorisinde motor alacağımız için, o günler itibariyle ramzey in böyle bir modeli yoktu. çünkü ramzey hep mopet ler üzerine çalışıyordu. aradan 1 yıl geçti ve bir caddede mopet olmayan bir ramzey motorsiklet gördüm. galiba 125 lik idi. hayret ettim ki, ramzeyin böyle bir modeli var mı idi diye. hemen internete girdim ve baktım. maalesef bu gördüğüm motor.. internet sitesinde yoktu. ve burdan şu sonucu çıkardım ki.. bu satıcılar ne kadar da duyarsızlar. bir modeli var ve internet sitesinde bunun hakkında bilgi yok.
işin daha da vahim durumu şu idi.. o sıralar kanuni kriz geçiriyordu. kime sorarsak ramzey in iyi geldiğini ve günün birinde kanuninin namını eline geçireceğini söylüyordu. aradan 2 yıl geçti ve bana göre ramzey pek de piyasayı eline geçirmiş değil; ayrıca 250 cc kategorisinde de (diğer ürünlerine bir sözüm yok) hala ciddi girişimlerde bulunamadı. ortalığa başka aracı firmalar da girdi. rekabet iyice kızıştı. epey 250 cc çeşitleri oldu.
ve.. ve.. ramzey getire getire tek silindirli ve hava soğutmalı.. tipsiz bir 250 cc getirdi. kimse kusura bakmasın arkadaşlar, bana göre çok tipsiz. bir kere chopper demek; ağır görüntü gerektirir. motorun ağır bir görüntüsü bile yok. (gerçi uzmanlar her ne kadar chopper için; modifiye edilmiş ve genelde dünyada kişiye özel ve sadece bir tane olan motora "chopper" denir deseler de .. bu tabir artık yerleşmiş bir durumda. belki bu motor için chopper değil de cruiser dense daha doğru olur).
renk seçenekleri var mı onu da bilemiyoruz. fiyat olarak, şu an mondial bile bundan ucuz. internet sitesi de eski günlere nazaran şimdi çok daha bilgilendirici. http://www.ramzeymoped.com/
sonuç olarak; bu türden alternatifler çok. ramzey in bu model ile pek fazla satış yapacağını zannetmiyorum. tıpkı kanuninin tiger modelinde yaşadığı gibi.
arkadaşlar, bunlar benim şahsi görüşlerimdir. yanlış bir tarafı var ise lütfen düzeltiniz.
Naci63
26 Ocak 2006, 11:41
Topuz kardeş, Ramzey'in internet sitesinin yetersizliği ve eksikliği konusundaki eleştirilerinize ben de katılıyorum. Siteyi yenilemelerine rağmen hala bilgi eksikliği/yanlışlığı var. Ayrıca sitede motosikletlerin mevcut resimleri çok kötü görünüyor. Firmanın bunu acilen düzeltmesi lazım. Örneğin her bir moto için birden fazla ve değişik cephelerden çekilmiş resimler konulabilir.
Ancak 250 cc'lik cruiser (onlar chopper diyor) modelinde silindir sayısı iki. Bu modelin tek silindirlisi var mı bilmiyorum. Yukarıda yazdığım yazıda Adana'daki sanayi fuarına getirdikleri modelin tek silindirli olduğunu söylemiştim. Ama bildiğim kadarıyla (en azından benim aldığım öyle) satışı yapılan 250 cc cruiser'ler çift silindirli.
Tip konusundaki eleştirilerinize ben katılmıyorum. Motosiklet Ramzey sitesinin resmini verdiğinden daha güzel duruyor. Ancak tabidir ki herkesin zevki farklı olabilir. Bu araç benim zevkime hitap ettiği için aldım. Ayrıca teknik özellikleri de piyasada bu kategoride mevcut olan motosikletlerden daha aşağı değil. Kazasız sürüşler dilerim.
Naci63, tek silindirli diye yazmamın nedeni.. kendi internet sitelerinde öyle geçmiş olması. eğer dediğiniz gibi bu motor iki silindirli ise, internet sitesinden ramzeyin düzeltme yapması gerekir.
tip konusunda; cruiser tarzı modellerin geneline baktığımızda ağır bir görüntü ile karşılaşırız. ben bunu vurgulamak istedim. elbette ki sizin yazdığınız gibi kullanıcının hoşuna gidiyor ise buna bir sözümüz yok zaten. yalnız bana göre, bu motor üzerinde ufak tefek ayarlamalar ile sözüne ettiğim ağır görüntü elde edilebilir. mesela en önemli düzeltme; deponun, seleden gidona doğru (aşağıdan yukarıya doğru) uygun bir eğim ile yükseltilmesi ile elde edilebilecek görüntü farklılığında olabilir diye düşünüyorum. ama böyle bir modifiyeyi yapmak mümkün mü acaba.. onu bilemeyeceğim.
Ertuğrul_Öz
28 Ocak 2006, 15:26
Bugün bu motora bir gözatma şansına sahip oldum. bayii de iki adet vardı bundan. İşçilik ve montaj muadillerinden pek farklı değil (depoarını kuvvetlice salladığımda birisi hiç esnemezken diğeri şasiye sağlam bağlanmadığı için oldukça sallandı).motorlarına gelince mondial ve jinlun dan aşina olduğumuz çift silindirli makinardı(resimdeki motor değil).
Bence bu motor (Keeway supershadow ve Regal-Raptor dan motorları sebebi ile ayrı tutulmalı)Jinlun ve mondial arasında kalan müşteri kitlesine nispeten daha yaygın servis-yedekparça desteği ile iyi bir alternatif oluşturur kanısındayım.
Sonuç olarak bu makina bana Supershadow a bilenmiş olan bana ,gel beni al diyemedi ama uzun yıllar yedekparça garantisi ile aklımda yer etti.
ben yakından gördüm görünüş güzel ama ragal daha güzel bence
Naci63
03 Şubat 2006, 17:30
Arkadaşlar başka Ramzey chopper'i olan yokmu? varsa lütfen bizimle görüşlerinizi paylaşın.
ccbbdd
03 Şubat 2006, 17:44
ben olsam uzak dururum..keeway daha iyi gibi
petrucci
04 Şubat 2006, 18:55
ucuz chopper için tek adres.regal raptor.tek bi şikayet duydunuz mu?
Naci63
06 Şubat 2006, 18:10
Arkadaşlar, Ramzey chopper hakkında kullanandan görüş rica ediyoruz, cevap keeway, regal ya da başka marka kullanıcılarından geliyor. Lütfen o markalara ilişkin görüşlerinizi, o markalara ait topic'lerde ifade ediniz. Eğer Ramzey chopper'ınız varsa, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi de burada ifade ediniz. Ayrıca lütfen görüş belirtirken sadece alın veya almayın gibi kestirme cevaplar yerine, eğer biliyorsanız nedenleri ile birlikte görüşlerinizi ifade ediniz. Burada amaç körü körüne bir markayı satınalmak değil, o markanın kullanıcısından gerçek izlenimleri elde ederek satınalmayı düşünen kimselere fikir vermektir. Forumların da bence bir amacı budur. Kazasız sürüşler dilerim.
nightwatcher
06 Şubat 2006, 18:46
abicim regal raptor hakkında uzunuzadıya bir şikayet yazısı vardı. ben aradım ama bulamadım. araştırırsan bir motorun başındna geçenler nevinden bişelerdi. bu arada hocamın forumunu işgal etmeyelim burası RAMZEY FORUMU. saygılar.
premier1
07 Şubat 2006, 01:51
güzele benziyo ama ramzyi kullanan biri yorumlsa bizde bilsek daha iyi olur sizce?
Bir yıl fazla.. 6 ayda dökülür bu motor...
Yapmayın etmeyin....
Bir zengin demiş ki, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim":queen:
premier1
07 Şubat 2006, 01:54
bu motor hayatta alınmaz.ramzeye karşı alerjim var.bu motor mobilet gibi 1 yıl kullanırsın 1 yılın sonunda hurdacıya verirsin
Bir yıl fazla.. 6 ayda dökülür bu motor...
Yapmayın etmeyin....
Bir zengin demiş ki, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim":queen:
HardCorNRaP
08 Şubat 2006, 02:36
selam arkadaslar
önce genel bi bilgi vericem sonra konuya giricem bunları neden anlattığımı daha sonra anlayacaksınız !
yasım 19 Ramzey QMD125T modeliyle pizzacı da kuryelik yapıyorum A2 ehliyetimi yeni aldım kuryelik işi aramaya basladım :D
öncelikle 1 yılda hurdaya cıkar diyen arkadaslar bence yanılıyorla motorları alalı (5 tane var ) 7 ay oldu 1500 km de bir yağını patrona zorla değiştirtiyoruz bugün kar kış demeden yollardayız buzun üstünde resmen cross yapıyoruz motorlar 5000 km de yeni bakıma girdi henüz
şaka gibi değil mi ama malesef gercek
uzun lafın kısası kelimenin tam anlamıyla motorların anasını ağlatıyor bir yandan da kendi hayatımızla oynuyoruz :((
motor sizin için bir keyif fakat özellikle bu aylarda ben ve benim gibiler için bir eziyet ne yazik ki
şimdi gelelim ramzeye arkadaslar şunu söyleyebilirim ki piyasadaki çin menşeli motorların arasında hemen hemen en sağlam motor ramzeydir en yaygın yedek parcada ramzeyde
şöyle söyleyelim 2 ay önce bir arkadas motorla cok ciddi bir kaza yaptı motorda kaporta namına bir şey kalmadı olayın vahametini anlatmak için şöyle söyleyelim 2 milyarlık motorda 600 milyonluk parca değişmesi gerekti
ramzey parcaları 3 gün içinde temin etti piyasada 1 aydır emme manifoltu bekleyen mondilaller var bizim sektörde !
sadece bugün karda buzun üstünde 3 kere düştüm motorla sağ yüzük parmağım ezik su an sargıda :D motor hala gidiyor !
gitmeyede devam edicek gibi :D
bitirken sunları söyleyeim emin olun bir motoru bizim motorlar kadar kötü kullanamazsınız arkadaslar biz 7 aydır kullanıyorsak siz kafandan bi 5 sene kullanırsınız :D:D:D
HardCorNRaP canImsIn. Hangi ŞEhirdesin özelden mesaj at AciL :cat:
Naci63
08 Şubat 2006, 12:39
Ben de Ramzey markasını tercih etmeden önce çift silindir Ramzey (125 cc lik) kullanan bir moto kurye ile tanışmıştım (Ekim 2005 te). Adam motoru çok seri kullanıyordu ve söylediği motosikletin çok çabuk hızlandığı ve az yaktığı idi. Ayrıca (kuryenin ifadesi) şehir dışında 130-135 km hız yapabildiğini de belirtti. Motorun nasıl kullanıldığına gelince, altındaki motorun 5-6 aylık olduğunu söyledi. Km saati 19 bin küsur idi. Kurye bunun gerçek km olmadığını, garanti bitmesin diye bir hafta km saat teli takılı bir hafta sökülmüş olarak bindiklerini ve motorun o an ki gerçek km'sinin 40 bine yaklaştığını söyledi. Adam aynı zamanda kalitenin japon motorları kadar iyi olmadığını ancak kendi şartları çerçevesinde oldukça memnun olduğunu da belirtti. İsmini söylemedi ama bağlı olduğu kurye firmasında bu çift silindirli 125 cclik motordan 5-6 tane varmış. Yedek parça sıkıntısı da çekmediklerini belirtti. (zaten pek parçaya da ihtiyaçları olmamış). Başka avantajlarının yanı sıra, bu kuryenin tecrübeleri de beni Ramzey markasını almaya iten önemli bir neden oldu. Dolayısıyla, ben de HardCorNRaP'ın dediği gibi "bu motor dayanmaz, çabuk dökülür, bir sene sonra hurdada" gibi tamamen hayal ürünü ve sırf yazmış olmak için yazılan cevaplara katılmıyorum. Ama eğer hakikaten bu marka bir motosikleti kullanıp ta memnun kalmayan bir arkadaş var ise bize lütfen tecrübelerini anlatsın, biz de (ve başka almak isteyenler) öğrenelim. Kazasız sürüşler dilerim.
nightwatcher
09 Şubat 2006, 12:11
arkadaşlar dökülmeye dökülür ama kullanıma bağlı. bende de çin malı motor var asya 125t demediklerini koymadılar motora 7000 km deyim bi sorunu düşen vidası yok memnunum bakımını zamanında yapıyorum kaliteli yağ kullanıorum masrafından kaçmıorum (hava filtresi -buji) canavar gibi kükrüyor motor. :) dah önce de kanuni vardı görünen 16000 km aslında 40000 km ye yakın yol yaptım 11 ayda bi sorun olmadı servşs şikayetleri hariç. yani kullanım en önemlisi hele de ramzey gibi köklü bir firmaysa sorun olmayacaktır amatör kullancılara. ama sen alıp (premier1) her gün 0-100 kalkış yapar tekteker ortada gezersen 1 ay bile dayanmaz. saygılar.
adali84
13 Şubat 2006, 17:55
arkadaşlar ben ramzey200cc cross modelini inceledim.baya hoşuma gitti.hen yedek parça avantajı,hemde servis ağı çok iyi.hem de türk malı.siz bu motor hakkında ne düşünüyorsunuz.sizce hysoung mu daha iyi yoksa ramzey mi.ama cross modelleri olarak.
Ataman
13 Şubat 2006, 18:11
----------
Ertuğrul_Öz
14 Şubat 2006, 10:17
Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin
Naci63
14 Şubat 2006, 14:42
Ataman, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan. İlk 1400 kmlik deneyimini (chopper'in) bizimle paylaşırsan memnun oluruz. (Ben daha 55 km deyim). Örneğin yakıt durumu, sürati, titreşim gibi sorunlarının olup olmadığı ve genel olarak tecrübelerin.
Adali84, bende ramzeyin 200 cclik cross modeli de var. Gerçi henüz çok az km yaptım ama motor gayet rahat. Vites geçişleri çok rahat ve çabuk. km göstergesi, motor devir göstergesi ve bir de dijital vites göstergesi var. Tipi de bence güzel. Yakıt katalogda 2.1 lt/100km olarak gösteriliyor. Görüntüsü Ramzeyin sitesindekinden daha güzel. Yıllardır motosiklet kullanmış bir arkadaşım da denedi ve hayran kaldı. O da alacak. Ramzey 200 cc cross'un benzeri (fiyatları belki daha ucuz) bir iki marka var ama ben daha önce de belirttiğim gibi Ramzeyin servis ağına bakarak bu markayı tercih ettim.
(not: Ataman her ay 50 TL bakım ücreti demişsin. Niye bu kadar çok? çünkü ilk 300km'de sonra ilk 1000 km de ve sonra her 3000 km de bir bakım yapılıyor. Bakım ücretinin de önemli bir kısmı yağ maliyeti ki 1 lt 10w40 yağ 10-15 YTL arası).
Kazasız sürüşler dilerim.
nightwatcher
14 Şubat 2006, 16:05
bende asya motor var servi fiyatlarını artırdılar ben son serviste 60 YTL ödedim. bazı şeylere mecbur tutuyolar hava filt. buji fln. garanti mecburen 2S ile yaptırıyosun.
-CRiminAL-
14 Şubat 2006, 23:01
Görüntü güzel aslında.3600 fiyat çekiyorlar.Çantalar ve kaskı da yanında veriyorlar.Fena da değil görüntü olarak.Çok km yapmış arkadaş varsa bi yorum yapsın da biz de bilgilenelim.
yilmazelektrik
14 Şubat 2006, 23:27
insan jantın ve aynanın tipini değiştirir ayıp olmasın diye.
-CRiminAL-
14 Şubat 2006, 23:35
Kanuniye mi benzettin sen bunu yilmaz
ozerozturk
21 Şubat 2006, 17:47
ben ramzeyi inceledim bindim epey vakit harcadım herseyinin yerli olması guzel aksesuar zengini ısıklandırması guzel genel olarak begendim yalnız oturma pozisyonunda biraz zorlandım boyum biraz uzun geldi onundısında fena diil ....ama ben Raptor'u tercih ettim.sevgilerimle
Herşeyi yerli mi güldürme be adamım nası incelemişsin sen :pr:
çinin önde gideni bu Ramzey adamlara mail yolladım şu motorunuz kaç cc diye 10 gün oldu hala cevap gelmedi ben hayatımda bu kadar ilgisiz bi şirket görmedim, mobilet alacaksan git RAMZEY al diğerleri çinin alası ,
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO