Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramzey Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
emokaan82
07 Kasım 2012, 11:06
Emre senin motor ikinci eldi herhalde, yoksa sıfır motor 2 ayda buji yakmaz ya. Gerçi arntık QM250 yapmıyo Ramzey galiba, sıfır diye diye alınanlar epeydir beklemiş oluyo, oyüzden beklediği yerde bujiler arıza verebilir tabi. Benim sorunuma benzer bişey seninki de. benimki iki senedir yakmıyodu bir anda haftada bir yakmaya başladı, sorun nedir anlamadım.
EmreBasaran
07 Kasım 2012, 13:27
2. el aldım fakat bende gayet sağlıklı kullanıyodum. Her ne olduysa ustaya götürdükten sonra oldu. Hava-benzin ayarıyla mı oynadı her ne yaptıysa birşeyler olmuş motora. Sorun tam olarak bujiden mi onu da bilmiyorum marşa basıyorum basıyorum tık yok motor almıyor.
Amca35
14 Kasım 2012, 22:52
Herkezin geçmiş bayramları ve cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İşlerimn yoğunluğundan uzun zamandır foruma bakamıyordum malüm ilave olarakta model gemi işi gelince yoğunluk iki kat arttı.
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızada ayrıca hoş geldiniz diyorum.
Beycivan görüşmiyeli nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Beni soracak olursanız çok ciddi sayılabilecek bir kaza atlattım. Kurban bayramından bir hafta öncesi köye bizimkileri günübirlik bir ziyaret edeyim dedim ve iş çıkışından sonra full + full tam korumalarımla giyindikten sonra akşam 20.00 da yola çıktım.Maalesef Menemen yolunda 5-6 mt kala önüme büyük bir köpek çıktı yola fırladı, maalesef 80-90 km süratle köpeğe çarptım ve motor anında sağa devrildi. Ben neredeyse 50 mt sürüklendim, motorda neredeyse 200 mt sürüklendi asfaltda. Arkadan gelen araçlar beni anında fark edince yolu kapattılar ki üzerimden araba geçmesn diye. Çok şükür ne bende nede motorumda tek çizik dahi yok, motor koruma demirinde sürüklendiği için boyası bile zarar görmedi. Toparlandım motora baktım birşey yok yola devam ettim köyde kahvemi içtim sohbetimi yaptım geri eve döndüm.Bizimkilerin haberi yok daha :)
Burada çıkarılacak ders; asla üzerinize ucuz standart dışı korumalı mont yada pantolon giymeyiniz.Benim pantolon + mont hem uluslararası standarda uygun hemde sürtünmeye yanmaya ıslanmaya aşınmaya karşı sonderece dayanıklı olmasaydı günlerce acilden çıkamazdım.
Aldığımız ileri sürüş eğitimleri acil durumlarda yapılması gerekenler konuları hakkında verilen eğitimlerin faydasını gördüm.
Farına güvenmiyorsan asla gece yola çıkma.Bugün köpek çıkr yarın sa EŞŞEK çıkar :)
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Ha bu arada motorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek :)
EmreBasaran
15 Kasım 2012, 01:57
Amca35 büyük geçmiş olsun kazayı hasarsız atlatmana çok sevindim.
7g24s
15 Kasım 2012, 11:43
İhsan abi çok büyük geçmiş olsun. Allah'tan sana bir şey olmamış. Rabbim beterinden korusun.
Herkezin geçmiş bayramları ve cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İşlerimn yoğunluğundan uzun zamandır foruma bakamıyordum malüm ilave olarakta model gemi işi gelince yoğunluk iki kat arttı.
Beycivan görüşmiyeli nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Beni soracak olursanız çok ciddi sayılabilecek bir kaza atlattım. Kurban bayramından bir hafta öncesi köye bizimkileri günübirlik bir ziyaret edeyim dedim ve iş çıkışından sonra full + full tam korumalarımla giyindikten sonra akşam 20.00 da yola çıktım.Maalesef Menemen yolunda 5-6 mt kala önüme büyük bir köpek çıktı yola fırladı, maalesef 80-90 km süratle köpeğe çarptım ve motor anında sağa devrildi. Ben neredeyse 50 mt sürüklendim, motorda neredeyse 200 mt sürüklendi asfaltda. Arkadan gelen araçlar beni anında fark edince yolu kapattılar ki üzerimden araba geçmesn diye. Çok şükür ne bende nede motorumda tek çizik dahi yok, motor koruma demirinde sürüklendiği için boyası bile zarar görmedi. Toparlandım motora baktım birşey yok yola devam ettim köyde kahvemi içtim sohbetimi yaptım geri eve döndüm.Bizimkilerin haberi yok daha :)
Burada çıkarılacak ders; asla üzerinize ucuz standart dışı korumalı mont yada pantolon giymeyiniz.Benim pantolon + mont hem uluslararası standarda uygun hemde sürtünmeye yanmaya ıslanmaya aşınmaya karşı sonderece dayanıklı olmasaydı günlerce acilden çıkamazdım.
Aldığımız ileri sürüş eğitimleri acil durumlarda yapılması gerekenler konuları hakkında verilen eğitimlerin faydasını gördüm.
Farına güvenmiyorsan asla gece yola çıkma.Bugün köpek çıkr yarın sa EŞŞEK çıkar :)
Ha bu arada motorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek :)
Naci63
16 Kasım 2012, 01:43
Amca35 arkadaşım, büyük geçmiş olsun. Allah başka kaza bela vermesin. Çok şükür ki ucuz atlatmışsın. Selamlar.
EmreBasaran
16 Kasım 2012, 02:51
Naci bey daha önceki sayfalarda Beycivan abinin yazılarını okudum aydınlatmayla ilgili Kanuni Tiger farını öneriyordu piyasada bulmaya çalışıyorum farı. Xenon far uygulaması dışında fardan verim alabileceğim başka bir yol var mı? Sis farlarımda normal ampul takılı fayda etti etmedi değil fakat daha alternatif çözümler varmıdır?
Naci63
17 Kasım 2012, 21:20
Naci bey daha önceki sayfalarda Beycivan abinin yazılarını okudum aydınlatmayla ilgili Kanuni Tiger farını öneriyordu piyasada bulmaya çalışıyorum farı. Xenon far uygulaması dışında fardan verim alabileceğim başka bir yol var mı? Sis farlarımda normal ampul takılı fayda etti etmedi değil fakat daha alternatif çözümler varmıdır?
Maalesef konu hakkında önerebileceğim bir fikrim yok. Kusura bakmayın.
kasap35
20 Kasım 2012, 01:20
Ha bu arada mortorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek :)
Herkese selamlar çok uzun zamandır foruma giremiyordum çocukdu işti derken zaman geçiyor gerçi arasıra ıhsan abiyle görüşüyoruz bu arada çok geçiyorsun abi verilmiş sadakan varmış.abi bu aradan yeni işlere atıldım arkadaşla beraber lasti jant patlak, araba motor koruma boya koruma klima temizliği akü vs. ve elimden geldiğince motor tamiri yapıyorum. Çok zevkli bir iş motor lastiğide satıyoruz ama sipariş üzerine kaliteli markalar. arkadaşlar bana ulaşmak isterlerse tel 0507 311 63 01 ulaşabilir. Elimden geleni yaparım bu arada motor balans ayarida yakın zamanda basliycaz.terzi kendi söküğünü dikemezmis derlerya kendi motorumda şarj etme sorunu var işlerden bakamadım valla neyse zaman buldukça girmeye devam beycivan, emre kardeşim sizede sevgiler saygılar.
EmreBasaran
20 Kasım 2012, 16:33
Kasap35 merhabalar lastik önerisinde bulunabilirmisin ön lastik 1.10/90-16 arka lastik 130.90/15 "x" marka lastik taktırmak istesem uygun fiyatlı bir lastik ortalama ne kadara gelir işçiliği ile birlikte. Bu konuda yardımcı olabilirmisin?
Amca35
22 Kasım 2012, 16:02
Bizim Emre, Emre,Ali, Naci abicim geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Çok şükür bende de motordada birşey yok, ancak tabi o hızla köpeğe çarpınca maalesef peton etkisi yapıyor haliyle motorun ön maşası biraz hasar gördü gidon sağa doğru yamuldu.Biz ön maşadan ses gelir garanti kapsamında değiştirelim derken bu olayı yaşadım.Şimdi tabikide garanti kapsamı dışında ön maşayı komple değiştireceğiz.Ön maşa komple tam takım KDV dahil 390.00_TL. ıvırı zıvırı bakımı derken sanırım 500-600 TL yi bulacak.Motora çok ciddi 10.000 km ağır bakım yaptıracağım.Ali yeni işin hayırlı olsun işlerin yoğunluğundan bir türlü ziyaretine gelemedim en kısa zamanda görüşmek dileğiyle sevgiler saygılar.
NOT: Kahramanlardaki Levent Motor Yedek parça dükkanını ziyaret edin hem ön far konusunda hemde sis farı konusunda geniş bir yelpazeye sahipler.Benim aldığım sis lambaları 12V-55Watt bu nedenle kullanamıyordum.Şimdi tarif üzerine bu sis lambalarının 35WATT ampülü olanlardan alacağım taktırında neticeyi sizlere bildireceğim.
EmreBasaran
23 Kasım 2012, 19:35
Amca35 gece sürüşü için farda bir değişiklik yapabilirmiyim bilmiyorum çok zayıf sis farlarının içinde normal ampuller var sanırım. Biraz yardımcı oldu sayılır fakat hala sıkıntılı. Tavsiyen var mı yoksa tek çözüm Xenon mu?
tolgaxxl
27 Kasım 2012, 10:37
arkadaşlar bende 2010 model QM 250 buldum 1 tane almalımıyım.son hız ne kadar yapıyor uzun yolda yorarmı.100 km kaç yakıyor.cvplarınız için tşkler şimdiden
EmreBasaran
27 Kasım 2012, 21:14
Tolgaxxl Ramzey QM 250 model motorunu 2006 yılında üretime soktu ve daha sonra yeni model çıkartmadı. Bahsettiğin motor 2010 trafiğe çıkışlıdır sanırım ve eğer baştan okumaya başlar isen bütün sorularına cevap bulacağından eminim. İyi forumlar.
Amca35
28 Kasım 2012, 22:42
Sn.Tolga motorlarımız son 2006 üretimidir ve başka üretim olmadı. Ancak hale hazırda satış mağazalarında hala mevcut olanlar var. Bende motorumu mağazadan sıfır aldım üretimi 2005 Aralık Trafiğe 2011 de çıktı. Motorun bakımlarını iyi ve düzenli yaptırırsan ve motorun rodajıda güzel hakkıyla yapılmışsa ortalama maksimum 80 km sabit süratle gidersen 18 krş yakıyor ancak gzaçarsan yani 100 km yi geçersen 25 krş kadar çıkıyor. Benim motor otobanda 130 km sürati gördü hani daha olsa basacak ama bu modellerde sürate gerek yok zaten limtleri belli zorlamamak lazım eğer benim gibi zorlarsan sürekli 120-130 km süratle gidersen alt salıncak vidaların sürekli düşer aman diyeyim. Her uzun sürüşten sonra sürekli salıncak vidalarını kontrol et :cherry:
Emre Başaran bizim motorlarımızda sis farları sis farı değil yani içindeki ampüller sis farı değildir. Bir nevi süs niyetine ama motorumuzuda güzel gösteriyorlar :cat:
Motora xenon far taktırma takması yrı bir problem ve vizede sökmesi ayrı bir problem. Kullanan arkadaşlarım var memnunlar ancak çkda pahalı bizim bütçelere göre. Ben bu ön far ve sis farı işini yakın zamanda çözeceğim eğer randıman alırsam buradan fotoğraflarla paylaşacağım biraz daha zaman. Malüm tüm bu işler mali külfet getirmekte.
EmreBasaran
30 Kasım 2012, 03:04
Amca35 daha önceki sayfalarda yazılmış olan açık hava filtresi uygulamasını motoruna yaptın mı? Elde ettiğin sonuçlar nelerdir? Benzin konusunda gerçekten gözle görülür bir ekonomi var mı? Ayrıca tatlı bir ses geldiğini söylüyorlar bu doğrumu?
tolgaxxl
30 Kasım 2012, 18:42
arkadaşlar cvplarınız için tşkkür ederim.bu modeli tam almak istiyorum etrafımdaki insanlar aman uzak dur.sıralı silindir olması sebebiyle çabuk ısınır ve şişer seni yolda bırakır diyenler var.bundan önceki motorumun buji ve yağını değiştirdiğimde hiç motor kısmında sorun olmadan kullandım. qm250 nin motoru hakkında bunlar söyleniyor. ve bunu söleyenlerin çoğu bu motoru kullanmıyor.sizi yorumlarını benim için önemli.:) bu son sorum :)) lütfen bilgilendirin beni..
EmreBasaran
04 Aralık 2012, 13:53
Amca35 kahramanlarda lastik alabileceğim usta mevcutmudur? Daha önceki sayfalarda bahsettiğiniz gibi hala ırc marka mı öneriyosunuz? Tam adres tarifi alabilirsem çok sevinirim bu hafta yada önümüzdeki hafta lastikleri halletmeyi düşünüyorum. Bu arada motorum 20.000 de ekstradan yapılması gereken her hangi bir şey var mıdır?
Amca35
07 Aralık 2012, 12:07
Tolga; Dikkat edersen eğer incelediysen Kawasaki EN500 de sıralı silindir ama problem yok. Bizim motorlarımızın performansı sınıfında oldukça iyi, ama zaten ne aldığımzı bildiğimiz için beklentilerini çokda yüksek tutma derim. Başlangıç için son derece mükemmel bir motor. Motorunu tam devrinde kullanırsan bakımlarını düzenli yaptırırsan ve en önemlisi motor yağını mevsimine göre ölçüsünde ve kaliteli yağ koyarsan hiç bir problem yok. Ben İzmir den Ayvalığa gidip geldim inan ben yoruldum motor yoorulmadı :)
Emre; Malüm büççelerimiz kısıtlı olduğundan marka bazında alabileceğim en iyi lastik IRC oldu. Taktırdığım günden itibaren motorun yol tutuşu değişti. Ben lastikleri çankayada bulunan Motorcu Hayriden K.D.V. dahil 165.00_TL ye almıştım bu sene başında. Ama lastiklerimi Bornova Manavkuyudaki BUZ motora değiştirttim. BUZ motor bu konuda yılların tecrübesine sahip. Bizim motorların orjinal lastikleri şamrel olduğundan aldğım lastiklerde Dublex olduğu için jant da ayarlamalar yaptılar ve sibop delikleri delinerek jant dublex lastiğe uygun hale getirildi. Lastiklerimiz hafif yumuşak hamur yol tutuşuda gayet iyi ben çok memnunum.
EmreBasaran
07 Aralık 2012, 15:01
Amcam çok teşekkür ederim cevapların için daha önceki yazılarında zincirini değiştirdiğini yazmıştın sanırım yanlışım var ise düzelt lütfen oring almışsın sanırım. 2 sene bu motora binmeyi düşünüyorum oring takmaya değer mi sence?
EmreBasaran
25 Aralık 2012, 02:42
Abilerim kimseler yok artık forumda. Havaları uygun buldukça İzmirde dolanıyorum fakat hızım 80 e yaklaşırken acayip titreşim başlıyo hem ellerim özellikle ayaklıklar çok titriyor. Hızlanmam konfor her şey harika fakat bu titreşimin bir çaresi yok mu? Hızı seven bir insan değilim fakat yine de titreşimi azaltmak isterim.
Naci63
12 Ocak 2013, 12:29
Tüm arkadaşlar için 2013 yılının kazasız, belasız, sağlık ve mutluluk içinde geçmesini dilerim. (hiç kimseden yeni yıl temennisi olmamış, bu nedenle geç te olsa yazayım dedim.) Selamlar.
Amca35
17 Ocak 2013, 12:47
Tüm arkadaşlar için 2013 yılının kazasız, belasız, sağlık ve mutluluk içinde geçmesini dilerim. (hiç kimseden yeni yıl temennisi olmamış, bu nedenle geç te olsa yazayım dedim.) Selamlar.
Vay Naci abicim hoş geldin ve yeni yıl temennilerin içinde çok teşekkür ediyorum.Ailesel vede şirketsel bazı sorunlar yaşadığımız için bende uzun zamandır yoktum.Motor köyde kapalı garajda enaz bir aydır binmiyorum.Motora ciddi geniş kapsamlı bir bakım yapılacak değişmesi gereken parçalar yenilenecek fabrikadan tam takım komple ön süspansiyon-maşa takımı getirtilecek far,sibop ayarı,jikle gibi; bunun dışında çok şükür iyiyiz.Bizde işten çıkarılmalar başladı 30 yıllık şirket kapanıyor herşeyin hayırlısı bakalım neler olacak.
Naci63
17 Ocak 2013, 21:26
Bizde işten çıkarılmalar başladı 30 yıllık şirket kapanıyor herşeyin hayırlısı bakalım neler olacak.
Allah yardımcınız olsun. Selamlar.
Vay Naci abicim hoş geldin ve yeni yıl temennilerin içinde çok teşekkür ediyorum.Ailesel vede şirketsel bazı sorunlar yaşadığımız için bende uzun zamandır yoktum.Motor köyde kapalı garajda enaz bir aydır binmiyorum.Motora ciddi geniş kapsamlı bir bakım yapılacak değişmesi gereken parçalar yenilenecek fabrikadan tam takım komple ön süspansiyon-maşa takımı getirtilecek far,sibop ayarı,jikle gibi; bunun dışında çok şükür iyiyiz.Bizde işten çıkarılmalar başladı 30 yıllık şirket kapanıyor herşeyin hayırlısı bakalım neler olacak.
İhsan abi merhaba
Benzer durum bizde de söz konusu. Kurbanlık koyun gibi hissediyorum kendimi :(
Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin.
Bu arada ekonomik nedenlerden 4 ay önce motorumu sattım. Toplu ulaşımı hiç ama hiç özlememişim :)
Herkese sağlıklı ve mutlu, kazasız belasız günler...
iyi geceler...
dursun72
21 Ocak 2013, 18:05
Beyler merhaba müsaitseniz bir sorum olacak. Bende qm 250 chopper var karbüratör ayarı ile ilgili Naci beyin yazdıklarını okudum. Benim karbüratörün altında tek civata var diğerinin yeri boş sanırım düşmüş. Bu orjinal böylemidir. Düştü ise nereden temin edebilirim. ankara da yaşıyorum.Ayrıca gaz borusu çatlamış yapıştırdım ama sağlıklı değil birde bunu sorayım teşekkürler.
Naci63
24 Ocak 2013, 19:54
Bu orjinal böylemidir. Düştü ise nereden temin edebilirim. ankara da yaşıyorum.Ayrıca gaz borusu çatlamış yapıştırdım ama sağlıklı değil birde bunu sorayım teşekkürler.
Vidanın orjinali iki tanedir. Sizdeki tek ise bu karbüratör hava ayarı bozuk demektir. Hem çok yakar, hem düzensiz çalışır hem de rampa çekişi düşer. Bu nedenle elinizdeki vidayı söküp aynısından bulmaya çalışın. Motor parçası satan yerlerde olabilir. Adı karbüratör hava ayar vidasıdır. (Rölanti vidası değil!) Sonra ayarını söylediğim gibi yapın.
Gaz borusu demekle neyi kastettiğinizi bilmiyorum ama eğer hava filtresinden karbüratöre veya karbüratörden silindire giden borular ise, çatlaktan hava alacağı ve bu da pergormansı etkileyeceği için (çok yakma, çekiş düşüklüğü vb) mutlaka değiştiriniz. Mondial MCT parçası belki uyabilir eğer ramzeyin orjinalini bulamazsanız mondiale bakın. Selamlar.
dursun72
25 Ocak 2013, 16:36
Naci bey çok teşekkür ederim. Beycivan beyede ayrıca teşekkür ederim telefonla ilgilendiği için.
Adettenmiş biraz kendimden bahsedeyim; Ben 41 yaşında hayatım da ilk kez (1 aydır) motora biniyorum.Evliyim 2 Oğlum (15-9) var. Mesleğim Makine Teknisyeni.Ankara da yaşıyorum.
Ben buarada boş durmadım bazı çözümler buldum sizlerle de (Ukalalık saymassanız) paylaşmak isterim.
1) Motorum ramzey qm 250 ilk olarak arka tekerden bahsedeyim. Zincir de çok fazla boşluk gördüm tamirciye sordum normal dedi. Ama bir makineci gözüyle bakınca tatmin olmadım ve arka tekeri söktüm tahminimde yanılmamışım Kaplinler haşat (Kaplini tanırım Elektrikli motorla rediktör arasında darbeyi alır) Allah dan simetriymiş ters cevirdim dördünü de. Daha sora saplamalar dan iki tanesi (normalde Metrik 10) M8 civata atılıp somunla sıkılmış. Kısacası hepsini söküp M12 diş çektim ve M12 Allen civata attım.Tabiki civata yapıştırıcısı da sürdüm çok güzel oldu. NOT:6-7 senelik motoru olanlara tavsiye ederim. Detaylı anlatırım isteyenlere.
2) Karbüratör sorunumu Naci bey ve Beycivan Beyin de katkılarıyla Yedek parçayı http://motorsikletyedekparcaci.net/MCT-250-KARBURATOR-TAMIR-TAKIMI,PR-2115.html adreinden kargo ile temin ettim. Civatyı kullandım. Daha sonra sorun çıkarsa. Youtube desteğinide alarak karbüratör tamie takımını değiştirmeyi düşünüyorum.
3) Gac borusu çatlamış. Naci bey gazborusu Sağ elçiğin içindeki Gaz telinin içindeki beyaz boru onuda Konya da bir toptancıdan Rica minnet aldım. Malum bizim motorun gaz teli 2 adet o yüzden zor bulunuyor.
Saygı ve sevgilerimle.
Amca35
15 Şubat 2013, 13:16
Selam dostlar nasılsınız? Herkezin zorunlu atlattığı sevgililer günü kutlu olsun :)
Yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. İzmirdeki şirketimz kapandığı için tayinim Antalya'ya çıktı. 10 güne kadar gitmiş olurum. Artık sizlerle Antalya dan yazışacağız.
Bu arada sıfır komple ön maşa süspansiyon takımı arıyorum. Fabrikada olmadığı için ÇİN den gelmesi Nisan ayını bulacakmış. Pufffff
Motoruma ciddi bir aksesuar eklemesi yapılmıştır, detayları tamamı bittikten sonra buradan resimlerini paylaşacağım.Kalın sağlıcakla
---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:12 ----------
Bu arada çok önemle belirteyim.Motorumla yaptığım kazadan sonra ki zaten yıl itibarıylada garantisi dolduğundan Ramzey in servislerine gitmiyorum.Bizim kendi tamircimiz var grup içerisinde kendiside aktif motosiklet sürücüsüdür. Motoruma 10.000 km bakımlar yapıldı sibop ayarları yapıldı ve şuan performansı muhteşem. Motorum arkadaşımın yaptığı bakımdan sonra sıfır aldığım künkü gibi sesi çıkmaya başladı. Yeri izmir bornova meydanın oradaki esnaf çarşısının arkasında caminin aşşasında.
Amca35
20 Şubat 2013, 03:19
http://img839.imageshack.us/img839/8100/snv37039.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/4336/snv37028.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/2763/snv37029.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/1571/snv37030.jpg
http://img51.imageshack.us/img51/5876/snv37032.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/7048/snv37033.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/3631/snv37034.jpg
http://img833.imageshack.us/img833/9459/snv37037.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/6710/snv37038.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/6499/snv37059.jpg
7g24s
20 Şubat 2013, 11:27
Abi maaşallah ikiniz de harikasınız.
Allah bir daha kaza bela vermesin.
Seni gördükçe motorumu çok özlüyorum. İçim kıpır kıpır aslında ama ekonomik vaziyetleri zorlamak istemiyorum bir süre.
Antalya'ya gidiş ile ilgili gelişme var mı?
Amca35
20 Şubat 2013, 12:06
Abi maaşallah ikiniz de harikasınız.
Allah bir daha kaza bela vermesin.
Seni gördükçe motorumu çok özlüyorum. İçim kıpır kıpır aslında ama ekonomik vaziyetleri zorlamak istemiyorum bir süre.
Antalya'ya gidiş ile ilgili gelişme var mı?
Sağolasın Emrecim; evet bu hafta sonuna kadar gitmiş olacağım bir iki hafta sonra dönüp tekrar gideceğim ev durumlarını ayarlamak zorundayım orada.
LLoneLiness
20 Şubat 2013, 13:22
Selamun aleyküm abilerim , RAMZEY QM 250 almaya karar verdim sizce nasıl memnunmusunuz ? Yaşım 17 ehliyetimi yeni aldım . Şehir içinde sakin bir sürüş ile kısa mesafeli olarak kullanacağım yani kullandığım günler günde maksimum 20 kilometre :) . Forumu araştırdım ama yakıt konusunda anladığım tek şey fabrika verilerinin üzerinde yakması . Kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi nasıl ? Yağını bakımını tam yapsam kapalı yerde muhafaza etsem zorlamadan kullansam yine de sorunları çıkar mı tamam çinli bir motor ama bazı çinliler gibi sürekli olarak çıkardığı sorunları varmıdır ? Birde bu motorlar orjinal yani oynanmamış egsozlarıyla tatmin etmeyen bir ses çıkarıyor olmalı , yani çıkarıyor , bu sesin tok ve kalın bir ses çıkarması için hangi işlemi yapıyorsunuz yaptırıyorsunuz ? Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum yani nasıl bir işlem bu egsozun içinde bir susturucu var onu mu çıkarıyorsunuz yada ne biliyim egsozları dıştan delikler mi açılıyor :) ? Yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkürler şimdiden .
Hee bu arada eklemeyi unuttum ilk motorum olacak :)
Amca35
20 Şubat 2013, 14:55
Amca35 gece sürüşü için farda bir değişiklik yapabilirmiyim bilmiyorum çok zayıf sis farlarının içinde normal ampuller var sanırım. Biraz yardımcı oldu sayılır fakat hala sıkıntılı. Tavsiyen var mı yoksa tek çözüm Xenon mu?
Emre; senin için resimleri ekledim. Benim için artık gece sürüşü, aynen gündüz sürüşü gibi oldu. Yeni ön far motorun orjinal farından çok daha iyi, yeni taktırdığım su geçirmez marin power led li tekne sis farlarıyla gec stadyum gibi aydınlanıyor. Bu farkı görmeniz için ayrıca gece çekimi yapıp resimleri buraa ekleyeceğim.
NOT: Sis farları Taiwan malıdır. Tekneler için özel tasarlandığından özel su geçirmezlik vardır ve alimünyum hava soğutmalıdır. Her bir farın içinde 10 adet power led var ve bir far 1.6 Amper çekiyor yani neredeyse hiç aküden yemiyor gibi.Tanesi maalesef 100 Dolar dır.
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:50 ----------
Selamun aleyküm abilerim , RAMZEY QM 250 almaya karar verdim sizce nasıl memnunmusunuz ? Yaşım 17 ehliyetimi yeni aldım . Şehir içinde sakin bir sürüş ile kısa mesafeli olarak kullanacağım yani kullandığım günler günde maksimum 20 kilometre :) . Forumu araştırdım ama yakıt konusunda anladığım tek şey fabrika verilerinin üzerinde yakması . Kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi nasıl ? Yağını bakımını tam yapsam kapalı yerde muhafaza etsem zorlamadan kullansam yine de sorunları çıkar mı tamam çinli bir motor ama bazı çinliler gibi sürekli olarak çıkardığı sorunları varmıdır ? Birde bu motorlar orjinal yani oynanmamış egsozlarıyla tatmin etmeyen bir ses çıkarıyor olmalı , yani çıkarıyor , bu sesin tok ve kalın bir ses çıkarması için hangi işlemi yapıyorsunuz yaptırıyorsunuz ? Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum yani nasıl bir işlem bu egsozun içinde bir susturucu var onu mu çıkarıyorsunuz yada ne biliyim egsozları dıştan delikler mi açılıyor :) ? Yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkürler şimdiden .
Hee bu arada eklemeyi unuttum ilk motorum olacak :)
Mahmut kardeşim aramıza hoş geldiniz. Öncelikle sabırla buradaki forum yazılarımızı en başından sona doğru bir okuyun. Ramzey QM250 ile ilgili her türlü teknik detaylar paylaşılmıştır. Buradaki yazılanları en başından itibaren okuduktan sonra hala çözüm bulamadıysanız size Beycivan abimiz gerekli yardımı gösterecektir. Şahsen ben orjinal egzosu kullandığımdan sorunuzu yanıtlamadım. Ancak motorun bakımları tam sübap ayarları yapılmış senkron ayarları tam ve motoruda devirli kulladığınızda yakıt oldukça az yakmaktdr.
7g24s
20 Şubat 2013, 17:09
Mahmut arkadaşım, İhsan abi haklı. Ben de motorumu almadan önce 50 - 60 sayfayı okumuş sonra motorumu almıştım.
- Yaşın genç olduğu için çok çok dikkatli olmanı tavsiye ederim. Anlık heveslerle, inatlaşmayla, dalgınlıkla başına çok iş alabilirsin.
- Motosikletin ağırlığı yaklaşık 175 kg. Bazı durumlarda zapt etmesi güç.
- Alacağın motor kesinlikle ikinci el olacağından, lastiklerinin iyi olmasına dikkat etmelisin ya da hemen değiştirmelisin. Acemilik zamanında kaymalar olabilir, bir de lastiğin durumu iyi değilse başına iş alırsın.
- Yakış konusunu dert ediyorsan TVS apache, Kanuni Bora, YBR 125, CBF 150 vs bakabilirsin. Bu tarz motosiklet alıp da yakıtı kafana takman yanlış olur. Bu tarz daha çok keyif için, ekonomi için değil. Aynı şekilde iyi ses versin diyorsan açık hava filtresi takmak ya da egzozda değişiklik yaptırmak isteyebilirsin ki bu da yine yakış ekonomisini düşünmemek anlamına gelir.
- Çinli olduğunu biliyorsun, bunun anlamı çok nazik davranman gerekir ve bakımını aksatmaman gerekir. İki ağır kişi sürekli biner, taşlı yollara girersen motorun üzülür, sonra da sen üzülürsün.
- Motosikletini çok zorlarsan sigortasını attırabilirsin. Yanında sürekli yedek sigorta bulundurmanda fayda vardır.
- Yine çok zorladığında vidaları gevşer, özellikle fazla km yapıp, süratli gittiğin zamanlarda mutlaka vidalarının sıkılığını kontrol etmende fayda var.
Çin, Japon, Kore ya da Alman motosikletlerinin forumlarına göz gezdirirsen hepsinin kronik problemleri olduğunu görürsün. Mesela dün okuduğum bir yazıda BMW F650GS için "kronik devridaim pompası problemi" diyordu. Kimisi yağ yakıyor, kimisi gaz kesiyor vs.
Neticede sen dikkatli ve özenli davranırsan uzun yıllar sana hizmet edecek bir araçtır. Tavsiye de ederim. Her şey senin elinde ;)
Amca35
21 Şubat 2013, 15:59
Emre Erdoğan bu konuda net açıklamayı yapmıştır +1 :cat:
7g24s
23 Şubat 2013, 11:58
Herkese merhabalar
QM250 kullanıcıları ben bildim bileli çok aktif değil. Siteye yazan birkaç kişi var(dı) benim gördüğüm. Onlar da yavaş yavaş elini eteğini çekmeye başladı gibi :(
Motosiklet modellerinin değişmesi, gündelik telaşlar ortak paylaşımları azaltıyor ve durum buraya da yansıyor.
Gene de birisinin başı sıkıştığında sayfaların üzerindeki ölü toprağı bir anda kalkıp birilerinin yazacağına eminim ki öyle de oluyor.
Fakat...
Buraya aklına esip "ben bu motoru kesin alıyorum, şu konuyu merak ettim" diye yazan arkadaşlar bazen sanki dalga geçiyorlarmış gibi düşünüyorum. Bu arkadaşlar süblümleşiyor adeta.
90 sayfayı okumaya üşenen adam bu motoru alsa bile buraya yazamamalı. Açıkçası önceki yazılanları, emeği ve paylaşılanları aklımdan geçiriyorum da , çok güzel duygular yaşatıyor insana. Bunları yaşamayan, bu motosikleti de tam anlamıyla anlayamaz ve hak edemez bence!
Keşke forumun şöyle bir yapısı olsa; önceki sayfaları, mesela son 100 sayfayı okuyanlar ancak yeni yazı yazabilse, güzel olurdu.
Herkese keyifli, kazasız belasız sürüşler.
61osman
23 Şubat 2013, 23:44
S.a ben sarıyerden qm250 sahibiyim motorum 1.5 seneden beri bende ve çok memnunum allaha şükür sizlerin yormlarını okuyarak ne kadar seviyeli ne kadar saygılı bir qm250 ailesi olduğunu gördüğümde çok sevindim benimde böyle bir forum da bulunmam gerektiğini anladım.
sizden bir ricam olacak istanbul da ben bulamadım bu parçayı herkez yok diyor bu hava filtresinin ordaki gövde kapağını bulamıyorum sol gövde kapağı siyah bunu nasıl bulabilirim saygılar....
7g24s
24 Şubat 2013, 01:57
S.a ben sarıyerden qm250 sahibiyim motorum 1.5 seneden beri bende ve çok memnunum allaha şükür sizlerin yormlarını okuyarak ne kadar seviyeli ne kadar saygılı bir qm250 ailesi olduğunu gördüğümde çok sevindim benimde böyle bir forum da bulunmam gerektiğini anladım.
sizden bir ricam olacak istanbul da ben bulamadım bu parçayı herkez yok diyor bu hava filtresinin ordaki gövde kapağını bulamıyorum sol gövde kapağı siyah bunu nasıl bulabilirim saygılar....
merhaba
aksesuar türü parçaları temin etmek artık çok kolay dğil. neticede motosikletinizin sıfırı artık yok ve temel bileşenler harici parçaları tedarikçiler pek bulundurmaz.
sanıyorum keeway 150 ya da 200 cc cruiser modellerinin kapakları sizinkine çok benzer parçalardı. rks motor da keeway motosikletlerin aynılarını satıyor. isterseniz onların yedek parçalarını deneyebilirsiniz.
Cewdt
25 Şubat 2013, 20:30
meraba arkadaslar birkaç güne qm250 almayı düşünüyorum.Bazı sitelerde bu motora bulaşmayın gibi yorumlar okudum.2. el alacam önerirmisiniz sık sık sorun yaşamak istemiyorum bakımları zamanında yaparım ..
7g24s
25 Şubat 2013, 23:54
meraba arkadaslar birkaç güne qm250 almayı düşünüyorum.Bazı sitelerde bu motora bulaşmayın gibi yorumlar okudum.2. el alacam önerirmisiniz sık sık sorun yaşamak istemiyorum bakımları zamanında yaparım ..
Hadi diyelim aldiniz ve bakimlarini da guzel yaptiniz. Nereden bilelim eski sahininin nasil kullandigini? Kafanizda bu motosikletle ilgili sorular varsa onceki sayfalari okuyun, yanit bulursunuz. Eger alacaginiz motosikletle ilgili supheniz varsa guvendiginiz bir ustayla bakin.
Cewdt
26 Şubat 2013, 00:48
3.500 bütçe var.Güç bela topladım.Bunun daha noter masrafı var bu motoru yada mondial mct 250 düşünüyorum.Ramzey daha ağır basıyor.Forumu 40 sayfa kadar okudum yararlı bilgiler var.Almayı düşündüğüm alet http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ramzey-ramzey-qm250-bu-fiyata-harika-chopper-100702393/detay
7g24s
26 Şubat 2013, 02:30
3.500 bütçe var.Güç bela topladım.Bunun daha noter masrafı var bu motoru yada mondial mct 250 düşünüyorum.Ramzey daha ağır basıyor.Forumu 40 sayfa kadar okudum yararlı bilgiler var.Almayı düşündüğüm alet http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ramzey-ramzey-qm250-bu-fiyata-harika-chopper-100702393/detay
Fotoğraflardaki son haliyse temiz duruyor. Yine de anlayan biriyle bakmakta fayda var.
Egzoz kesilmiş, dolayısıyla yakışı biraz fazla olacaktır ve çok bağırır.
Lastikleri ekonomik ama iş görür cinsten. Kaç km'den beri kullanılıyor ve üzerinde yazan üretim tarihi nedir bakmak lazım.
Ustayla gidemezsen en azından motoru çalıştırmasını iste. Akü bitik vs gibi bahaneler üretirse zaten uzaklaş. Lastiklerin üzerinde çatlak var mı, tarihi eski mi kontrol etmek lazım. Şase üzerinde kaynak yapılmış, boyanmış bir yer var mı kontrol et. Motor çalıştığında gaz verme, rolantide sesini dinle. Belli bir ritmi tutturuyor mu yoksa ani devir yükselmesi ve alçalması oluyor mu kontrol et. Egzozdan beyaz ya da siyah duman atıyor mu kontrol et. Bir de sıkı pazarlık yap :) Hayırlısı olsun...
Cewdt
26 Şubat 2013, 14:56
eyw usta bunların hepsini göz önünde bulunduracam
Amca35
26 Şubat 2013, 21:28
Aramıza hoş geldin Cewdt; Aynı zamanda bu motoru alırken ki ikinci el alımlarında dikkat etmek gerekiyor, mutlaka ruhsatdaki şasi ve motor numaralarını kontrol ediniz. Bu aralar şasi ve motor numaralarını değiştirip satışa çıkarıyorlar yani aman dikkat, ne demek istediğimi anladınız !
Benim motorun son halinin resimleri bir üst sayfada yani 94 cü sayfada mevcut. Power Led sis farları gece hatda gündüz bile çok iş görüyor artık gece önümü görebiliyorum ki hem ben görüyorum hemde karşıdan gelen sürücüler fark ediyorlar.
Cewdt
28 Şubat 2013, 02:26
bu motorun 2. eline pek güvenemedim bende sıfır mondial 150 vulture aldım bugun..Keyifli sürüşler herkeze ..
EmreBasaran
10 Mart 2013, 20:07
Amca verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ön camı nereden ne kadara temin edebilirim ayrıca sissy bar çok güzel durmuş. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
SuMuFix
18 Mart 2013, 01:35
Sa bende foruma yeni geldim istanbul avcılarda oturuom bi ramzey qm 250 aldım.Güvenebilecegim iyi bir tamirci önerebilcek var mi ? herkese kazasız belasız sürüsler nasip olsun
denizz74
31 Mart 2013, 21:25
herkese selamlar...abi bornovada bahsettiğin tamirciye bir uğramak isterim.tabi senide görmek...:)
MhmtCn
04 Nisan 2013, 20:43
Arkadaşlar elimde çok bi para yok lakin chopper tarzı motorları şekil olarak çok seviyorum hastasıyım ve başlangıcı bu tarz mi motorla yapmayı düşünüyorum. gönül isterdi ki yamaha dragstar alayım ama alamıyorum işte :) regal raptor, jinlun ve ramzey den birini düşünüyorum. Aksarayda yaşıyorum burada jinlun ve regal raptor marka bulamadm intenetten baktğmda da hep uzak şehirlerde ama bi tanıdığımda 2006 ramzey QM250 motor çok temiz kullandm çok sevdim sesi vs güzel bence benm işimi görür diye düşünüyorum ama yapılan yorumlar kafamı da karştrdı. bana biraz yardmcı olabilr misiniz sizce almalı mıyım sonçta yakınımda başka şehrlerle uğraşmak da istemiyorum bilgilendirirseniz sevinirim :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO