Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150MR Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
inzell
04 Nisan 2011, 02:16
Motor_Derili, şu an son hızın ne alemde? Benimki ilk zamanlara göre sanki bi 5 km/h azaldı gibi.
Motor_Derili
04 Nisan 2011, 02:20
Motor_Derili, şu an son hızın ne alemde? Benimki ilk zamanlara göre sanki bi 5 km/h azaldı gibi.
Rüzgarı arkana alırsan 120 yi görüyor. Yokuş aşağı 130+ gördüm Redline girmeden. 4. viteste de 80-90 gördü.
inzell
04 Nisan 2011, 02:29
Ben yokuş aşağı 125 falan görüyordum. Şimdi 121 falan gibi... Zaten 110'dan sonrası hiç sağlıklı değil, 125 gitsin istediğimden değil de neden düşüşte onu anlayamadım. Motor da 5.500'e geldi. :)
Motor_Derili
04 Nisan 2011, 02:35
Ben yokuş aşağı 125 falan görüyordum. Şimdi 121 falan gibi... Zaten 110'dan sonrası hiç sağlıklı değil, 125 gitsin istediğimden değil de neden düşüşte onu anlayamadım. Motor da 5.500'e geldi. :)
Aslına bakarsan en sağlıklısı 6000-7000 devir aralığında. Hava şartlarına bağlı olarak da hız farklılık gösterebilir.
inzell
04 Nisan 2011, 02:44
En hoş sesi 7000'de veriyor zaten, o da 5. viteste 103-105 km/h'ı gösteriyor bende. Ondan sonraki ses adamı rezil eder.
Motor_Derili
04 Nisan 2011, 02:46
Zaten teknik verilerinde max. tork 7500 d/dk. Bundan sonrası geyik :)
Bu arada senin titreşim meselesine gelince, hala orjinal arka lastiği kullanıyorsan dişli olanı o zaman fazla bir rahatlık bekleme. O lastik toprak için :)
MR.eko
04 Nisan 2011, 21:57
Arkadaşlar hepinize merhaba, hem sitede hemde motorda yeniyim, çarşamba günü ilk deneyimimi yaşıyacam :) yaklaşık 6-7 aydır motor araştırıyodum ve sonunda 150 MR'da karar kıldım.. Forumdaki diğer msjları okudum gayet bilgiliendirici olmuş, tekrar olacak ama, sizden tavsiyeler almak istiyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim..
İnşallah Allah hem bana hemde tüm motorculara kazasız belasız yollar nasip eder ;)
inzell
04 Nisan 2011, 21:59
Hayırlı olsun, kullanım kılavuzunu güzelce oku. Kafana takılan kısımlarını da sor, bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
Motor_Derili
04 Nisan 2011, 22:50
Arkadaşlar hepinize merhaba, hem sitede hemde motorda yeniyim, çarşamba günü ilk deneyimimi yaşıyacam :) yaklaşık 6-7 aydır motor araştırıyodum ve sonunda 150 MR'da karar kıldım.. Forumdaki diğer msjları okudum gayet bilgiliendirici olmuş, tekrar olacak ama, sizden tavsiyeler almak istiyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim..
İnşallah Allah hem bana hemde tüm motorculara kazasız belasız yollar nasip eder ;)
Hayırlı uğurlu olsun. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmak isteriz. Ne de olsa MR ile bugüne bugün 4200 km devirdik :)
flydevill
10 Nisan 2011, 21:03
merhaba arkadaşlar. Ben mr 250 bakıyordum ama 150 mr gördüm bu akşam bayide . oda tatlı duruyor. ama şu egzos uzun borazanlara benzettim. onun haricinde görünüş de güzel.. arkadan kampana frenlerin olması bu motora yeteceğini düşünüyorum.. fiyatına göre de gayet iyi gibi geldi. bende yeni motor alacağım için 250 mr'ı mı alıcam yoksa 150 lik olanını karar veremedim.
inzell
11 Nisan 2011, 00:54
MR250 gereksiz bir Mondial. Ona ayıracağın parayla çok daha güzel birşey alabilirsin. Onun dışında MR150 parasına göre iyidir, frenleri kampana olmasına rağmen oldukça yeterlidir.
NOT: MR150 düşünürsen, ben satıyorum. :cherry:
Motor_Derili
11 Nisan 2011, 09:11
Ben de katılıyorum. Hele 250 likten uzak dur. Bu arada inzell satarsa bende satarım arkadaş :)
azizerkut
11 Nisan 2011, 23:58
arkadaşlar ben inşallah cuma günü 150 mr ıma kavuşacağım bu ilk motorum pişman olmam inşallah..
cengaver29
12 Nisan 2011, 00:28
0 alınan bir motorda kimse pişman olmaz adam gibi kullandığı takdirde...
inzell
12 Nisan 2011, 00:34
Bugün fren testi yaptım. Performansı gayet memnun etti, şaşırdım.
MR.eko
13 Nisan 2011, 14:53
sağolun arkadaşlar... aklıma bi kaç soru takıldı yardımcı olursanız sevinirim sayın MR'cılar :)
kullanım klavuzunda benzin musluğu açık kapalı modu var, resimlerdeki işaretler motorun üstündeki işretlerle uymuyo yada ben çözemedim, musluk butonu yukarıya doğrumu yoksa aşağıya doğrumu olmalı.. Diğer sorum da direksiyon kilidiyle ilgili, direksiyonu sola doğru ve anahtarı çevirdiğimde direksiyon kitlenmiyor hemde anahtar çıkmıyor, acaba servise mi gitmeliyim ? Bir de motorun sol tarafında motorun olduğu bölgede anahtarın gireceği bi yer var klavuzda ne olduğundan bahsetmiyor bilgiilendirebilirsiniz çok iyi olur..
SAYGILAR...
silentcity
13 Nisan 2011, 21:41
nerdeyse 4 gündür bu motoru takip ediyorum herkese teşekkür ederim bişeye takıldım oturunca nasıl bi posizyonda durcagımı merak ettim bilen varsa veya foto varsa bi yardmcı olursa sevinirim harley davidson gibi ellerim havada kalcakmış gibi geliyo oturursam :)
Motor_Derili
13 Nisan 2011, 23:41
sağolun arkadaşlar... aklıma bi kaç soru takıldı yardımcı olursanız sevinirim sayın MR'cılar :)
kullanım klavuzunda benzin musluğu açık kapalı modu var, resimlerdeki işaretler motorun üstündeki işretlerle uymuyo yada ben çözemedim, musluk butonu yukarıya doğrumu yoksa aşağıya doğrumu olmalı.. Diğer sorum da direksiyon kilidiyle ilgili, direksiyonu sola doğru ve anahtarı çevirdiğimde direksiyon kitlenmiyor hemde anahtar çıkmıyor, acaba servise mi gitmeliyim ? Bir de motorun sol tarafında motorun olduğu bölgede anahtarın gireceği bi yer var klavuzda ne olduğundan bahsetmiyor bilgiilendirebilirsiniz çok iyi olur..
SAYGILAR...
1) Musluk aşağı çevrili iken normal konum yukarı çevirirsen yedek depo. Zaten yedek depo işareti yarım dolu kova şeklinde.
2) Direksiyon tam solda iken kilitleniyor. Muhtemel olarak arızalı.
3) Sol tarafta anahtar girecek sadece kask kilit yeri var. O da yanılmıyorsam selenin altında kalıyor. Sol arka amörtisörün önünde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:39 ----------
nerdeyse 4 gündür bu motoru takip ediyorum herkese teşekkür ederim bişeye takıldım oturunca nasıl bi posizyonda durcagımı merak ettim bilen varsa veya foto varsa bi yardmcı olursa sevinirim harley davidson gibi ellerim havada kalcakmış gibi geliyo oturursam :)
Arka biraz aşağıda görünse de öyle değil. Motorun oturuş pozisyonu alçak gibi görünebilir ama değil. Harley gibi durmazsın. Normal commuter duruşundan biraz aşağıda :D
victorist
13 Nisan 2011, 23:49
Bugün siyah rengini yakından görme şansım oldu gerçekten çok güzel gözüküyor ama maksimum torkunu 7500 devirde vermesi çok kötü
Motor_Derili
13 Nisan 2011, 23:52
Bugün siyah rengini yakından görme şansım oldu gerçekten çok güzel gözüküyor ama maksimum torkunu 7500 devirde vermesi çok kötü
O yüzden fazla yakıyor meret :D
MR.eko
14 Nisan 2011, 00:13
direksiyon kilidi arızalıymış bugün serviste hallettim, diğer cevaplar için de çok sağol motor_Derili
ayrıca bugün serviste usta dediki ''rodaj falan hikaye yok öyle bişey, ben garanti veriyorum bas basabildiğin kadar!''
oysa ki klavuzdaki talimatlara göre hareket ediyorum ne önerirsiniz?
inzell
14 Nisan 2011, 00:26
Şikayet o servisi direkt.
Motor_Derili
14 Nisan 2011, 02:31
direksiyon kilidi arızalıymış bugün serviste hallettim, diğer cevaplar için de çok sağol motor_Derili
ayrıca bugün serviste usta dediki ''rodaj falan hikaye yok öyle bişey, ben garanti veriyorum bas basabildiğin kadar!''
oysa ki klavuzdaki talimatlara göre hareket ediyorum ne önerirsiniz?
Önemli değil kardeşim.
Usta ya gelince bir daha o ustaya gitme bence :D
Bugün hangi marka motorun klavuzuna bakarsan bak hepsinde rodaj süresi vardır malum. Elin gavuru, mühendisi yapmış ve demiş ki ürün bu kullanım şartları bu. Hesaplamış kitaplamış ortaya koymuş. Bizim usta da boşver sen onları bas demiş. Neye dayanarak söylemiş? Hiçbirşeye... Bugün yılların futbolcusu bile ısınmadan maça çıkamıyor. Hiç mi akıl yok bunlarda anlamak mümkün değil :pr::pr:
O ustanın bir halttan anladığı yok. Bir sor bakalım neyin garantisini veriyormuş. Sen sıfır motora basarken krankı falan kırarsan karşılayacakmıymış ? Senin yerinde olsam onun koyacağı yağa falan da dikkat ederim. Normal otomobil yağı koymaya kalkabilir. Korkacaksan böyle "bir şey olmazcılardan" korkacaksın hep.
-unnamed-
14 Nisan 2011, 11:03
Şikayet o servisi direkt.
müdür dün akşam gazipaşada dolanıyormuydun?
(13.03.2011 çarşamba)
beyler bu arada bu pazar taraklıya gitme planımız var hava durumuna göre...
gelmek isteyen arkadaşları bekleriz....
silentcity
15 Nisan 2011, 01:52
teşekkür ederim motor dereli :) birde şey var bende nakit yok izmirde yaşıyorum kredi kartı vs yok 700 kadar nakit verip gerisini taksitlendirmek istiyorum böyle bişey olabilirmi motor için
inzell
15 Nisan 2011, 02:56
müdür dün akşam gazipaşada dolanıyormuydun?
(13.03.2011 çarşamba)
beyler bu arada bu pazar taraklıya gitme planımız var hava durumuna göre...
gelmek isteyen arkadaşları bekleriz....
Avrupa Yakası'na geçmiştim ama Gazipaşa nere bilmiyorum. :)
Motor_Derili
15 Nisan 2011, 14:53
teşekkür ederim motor dereli :) birde şey var bende nakit yok izmirde yaşıyorum kredi kartı vs yok 700 kadar nakit verip gerisini taksitlendirmek istiyorum böyle bişey olabilirmi motor için
Sence mümkün mü :P Mondial bayilerine rakip mi olalım yani :)
silentcity
15 Nisan 2011, 20:57
yapma hevesimi kırdın senet sepet falan yokmu illa peşin veya kredi kartımı .d
Motor_Derili
15 Nisan 2011, 22:57
Aynen öyle kardeşim...
makseli
16 Nisan 2011, 14:51
1) Merhaba arkadaşlar. Ankara dayım ve 1 aydır 150 MR kullanıcısıyım (800 km lik :). Yağ değişimi için bir sorum var ! 150 mc yada mr forumlarında mineralli yağ tavsiye eden bir arkadaş vardı. sizce yarı sentetik ile mineralli nin farkı var mı ? Siz ne ile değiştirdiniz ! memnun kaldığınız yağı yazabilir misiniz ?
2) Ankara da özel koruma demiri yapan var mı ? düz istemiyorum yana doğru eğimli yani motora doğru bir eğim yapılmış şekilde. 150 MC için olanını görmüştüm forumda.
3) 3.00-18 / 110/90-16 olan lastik boyutlarını birer numara büyüğü ile değiştirmek istiyorum; kaliteli Türk marka var mı? Elcik koruma, Jant a yapıştırılan parlayan-ışıldaklar ve aksesuar malzemeleri arıyorum. Ankara da veya internet sitesi olarak önerebileceğiniz yer var mı ?
3onur5
17 Nisan 2011, 15:00
abilerim motor ehliyeti kaç yasında alınıyor ben 1994 ocak 07 doğumluyum mondial 150 mr yi alcağım yerdeki yetkililer motor ehliyeti 18 yasında alınıyor diyince babamda vazgeçti almaktan ehliyetini alınca alırsın dedı. ben 17 yasına girilince alınıyor diye biliyordum :S ama 18 miş acaba yetkililermi yanıldı aranıza bilen biri varsa gerçeğini söyleyebilirmi kafam karıştı kimisi 18 kimisi 17 diyor
inzell
17 Nisan 2011, 15:08
17'yi tamamlaman gerekiyor.
1) Merhaba arkadaşlar. Ankara dayım ve 1 aydır 150 MR kullanıcısıyım (800 km lik :). Yağ değişimi için bir sorum var ! 150 mc yada mr forumlarında mineralli yağ tavsiye eden bir arkadaş vardı. sizce yarı sentetik ile mineralli nin farkı var mı ? Siz ne ile değiştirdiniz ! memnun kaldığınız yağı yazabilir misiniz ?
2) Ankara da özel koruma demiri yapan var mı ? düz istemiyorum yana doğru eğimli yani motora doğru bir eğim yapılmış şekilde. 150 MC için olanını görmüştüm forumda.
3) 3.00-18 / 110/90-16 olan lastik boyutlarını birer numara büyüğü ile değiştirmek istiyorum; kaliteli Türk marka var mı? Elcik koruma, Jant a yapıştırılan parlayan-ışıldaklar ve aksesuar malzemeleri arıyorum. Ankara da veya internet sitesi olarak önerebileceğiniz yer var mı ?
1) Ben kitapçığında belirtildiği üzere sentetik yağ kullanıyorum.
2) Bende mat siyah koruma demiri var, istersen fotoğraflarını çekip özelden göndereyim. Beğenirsen anlaşırız.
3) Arka tekeri büyüten arkadaş vardı, memnun kaldı galiba. İstediğin aksesuarlar için de motosikletçileri dolaş, bulursun bir şeyler.
Unique693
17 Nisan 2011, 17:54
Burda bir arkadaş var kendisinde mr var 600 km lerde daha motor 110 u geçmiyor motorun devri 8000 de kalıyor ve çok fazla yakıyor muş.Yardımlarınızı bekliyoruz.
Alper Kaya
17 Nisan 2011, 18:58
motor bence en erken 4bin km bakımından sonra gerçek randımanına kavuşur ama ozamanda 120 yapar şimdi 110sa fark oldur
Unique693
17 Nisan 2011, 21:30
Motoru bugün bende kullandım motor 9000 de kesiciye giriyor sizce normal mi ? Motor geri teper gibi oluyor 120 gördüm ama tepiyor gibi.Sizin mr ler redline a kacda giriyor ?
Bunuda biz çekdik.
-a1AF95Z5n0
silentcity
17 Nisan 2011, 22:57
beyler bir sürü youtubede araştırdım ama video bulamadım yokmu böle doyasıya izleyecegimiz mr 150 vidyosu :)
Motor_Derili
17 Nisan 2011, 22:58
Sizin bu kesici dediğiniz 5. vitesten atması olmasın :D
inzell
18 Nisan 2011, 02:31
Redlinea girmiyorki bu motor ya da gösterge paneli yalan. :mrgreen:
uniqe naptınız MR'a öyle. :)
Motor_Derili
18 Nisan 2011, 09:00
Redlinea girmiyorki bu motor ya da gösterge paneli yalan. :mrgreen:
uniqe naptınız MR'a öyle. :)
Bayır aşağı 130+ gördüğümde Redline' a değdirmiştim ucundan :queen::queen:
orhangitmez
18 Nisan 2011, 10:27
hız yükseltmek isteyen arkadaşlara kendim uyguladıgım değişiklikler ile yardımcı olabilirim. 150 mr ile net 140 km/h + görmek isteyenler arka jantı 18 ile değiştirsinler ve ön dişliyide 16 no taksınlar bu motor o zaman uzadıkça uzuyor hemde 7500 devirde 140 görmek şartıyla...... ben deneme amaçlı bu değişiklik ile birkaçgün kullandım. jantı emanet aldım test amaçlı şu an orjinalinde yine ...
inzell
18 Nisan 2011, 13:56
Pek sağlıklı bir işe benzemiyor.
Unique693
18 Nisan 2011, 21:25
İnzell sorma mr kullandım gerçekten gidişi falan çok güzel :) Ama motor 9000 devirde redline a giriyordu götürdük servise adam 2 hava ayarını kurcaladı şimdi kırmızıya kadar geliyor :) Birde ön disk fren kilitlemiyor sizinkilerde öyle mi ? Yani motor 9000 devirin üstüne çıkmıyordu :)
inzell
18 Nisan 2011, 22:06
Yanılmıyorsam benim motor da 9.000'i geçmiyor. Ön fren çok iyi tutunduğu bir zeminde düşük hızlar hariç kitlemiyor. Zaten işin mantığı odur, düşük hızlarda kitler.
3onur5
18 Nisan 2011, 22:19
ohh be alıyorum yarın motorumu :D:d arkadaşlar bu motoru nasıl çalıştırcaz :d hiç bir bilgim yok biriniz bilgilendirirse çok iyi olur daha önce vitesli sürmedim
inzell
18 Nisan 2011, 22:35
Vites boştayken marşa bas çalışır, yan ayak da kapalı konumda olsun. Hem kitapçığında detaylıca yazar bunlar. Soğukken/sıcakken nasıl çalıştırılır diye.
3onur5
18 Nisan 2011, 22:39
tamam kardeş sağol ama vitesin boşta olup olmadığını nasıl anlıyoruz
inzell
18 Nisan 2011, 22:39
Göstergede yeşil bir N yanar.
Unique693
18 Nisan 2011, 22:44
Yanılmıyorsam benim motor da 9.000'i geçmiyor. Ön fren çok iyi tutunduğu bir zeminde düşük hızlar hariç kitlemiyor. Zaten işin mantığı odur, düşük hızlarda kitler.
Benim ybr ye bindi kitliyo ön istediğin hızda hemde ama sıkıntı yaratır :) Panikle falan kitlesen küt yerdesin.Ayrıca mr de 9000 geçmiyordu şimdi geçiyor ? Redline 10000 e doru geldi :P
inzell
18 Nisan 2011, 22:46
Hava ayarını mı kıstılar acaba? Benim tahminim benzin yetmiyor 9.000'den sonra. :)
Şu an son hız ne durumda?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO