Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorda cc yi belirleyen kriterler
erhan115
14 Ağustos 2010, 16:33
merhaba arkadaşlar
bir motorda cc yi belirleyen kriterler nelerdir
misalen CBR 125 ile CBF 150 motorlarında piston büyüklüğü hemen hemen aynı
ama biri 150 cc biri 125 cc hatta 125 150 liği tokatlıyor
iyi günler
zaferkarizma
14 Ağustos 2010, 16:50
senin bu sorunda ters durum su 125cc ile 150 cc arasında illaki piston farkı yok die bişi yok aynı dea değil.
ikincisi öyle 125 likler varki 250 liklere tınlamıyor bile.
etkenleri ise 2-4 zaman kavramı
beygir gücü
tor gücü
sanzıman
karburatör.subap nerdeyse herşey etken.
cc yi belirleyen kreterler ihtiyaç
, kullanım alanı
, yakıt tasarrufu, maliyeti gb şeylerdir.
bRkq35
14 Ağustos 2010, 16:58
100 CC'lik Asya Cup Model Motorumda 150 CC'lik Ramzey Scooter Solluyorum.Tabi Kalkışta Yiyor Beni Ama Düzlükte Fark Atıyorum O 80 KM Hızla Gidiyor Ben 95 KM Hızla Gidiyorum.
Bende Kendimce Böyle Yorumladım Olayı Aralarında Bir Fark Yok Yani Köklesede Köklemesede Her Türlü Geçiyorum Yani.
O Arkadaşı Geçmek Marifet Mi ? Tabiki Hayır Ama Yol Düzgün Ve Boş Olunca Korumaların Olunca Deneme Yapabilmende Bir Sakınca Yok Galiba.
y.infernal
14 Ağustos 2010, 17:02
Motorun büyüklüğü gücünü belirlemez önemli olan teknolojisi..
Motoru su dolu bir kaba koy ne kadar su taşarsa o ccsi olur.. Motor 250cc hacim kaplayabilir ama 100cc ile aynı güce sahip olabilir.
Çevrim oranı tork değeri çok önemlidir..
vlad1462
14 Ağustos 2010, 17:03
bir motorun silindir hacmi demek, piston silindir içerisindeki en alt konumunda iken üzerinde kalan boşluğun hacmidir. yani piston en aşağıda iken, pistonun üst üzeyi ve silindir kapağı yüzeyi arasında kalan boşluğa silindir hacmi denir. çok silindirli motorlarda her bir silindirin hacmiyle silindir sayısının çarpımı toplam motor hacmidir. 1000 cc hacminde 4 silindirli bir motorun her bir silindirinin hacmi 250 cc ye denk gelir gibi.
125 cc bir motorun pistonu 250 cc bir motorun pistonundan daha geniş çaplı olabilir. fakat bu durumda pistonun gidip geldiği alan, yani silindirin alt ve üst noktaları arası mesafe kısa olacaktır. bu mesafeye kurs mesafesi denir.
y.infernal
14 Ağustos 2010, 17:40
bir motorun silindir hacmi demek, piston silindir içerisindeki en alt konumunda iken üzerinde kalan boşluğun hacmidir. yani piston en aşağıda iken, pistonun üst üzeyi ve silindir kapağı yüzeyi arasında kalan boşluğa silindir hacmi denir. çok silindirli motorlarda her bir silindirin hacmiyle silindir sayısının çarpımı toplam motor hacmidir. 1000 cc hacminde 4 silindirli bir motorun her bir silindirinin hacmi 250 cc ye denk gelir gibi.
125 cc bir motorun pistonu 250 cc bir motorun pistonundan daha geniş çaplı olabilir. fakat bu durumda pistonun gidip geldiği alan, yani silindirin alt ve üst noktaları arası mesafe kısa olacaktır. bu mesafeye kurs mesafesi denir.
Haklısınız ben sallamışım galiba :cherry: yanlış bilgimi düzeltmiş oldunuz teşekkürler. :bounce:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO