PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 MG Delux Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14

boora
22 Kasım 2013, 22:05
gösterge ile alakasi olduğunu sanmıyorum. motor aynı cunki. belki 150 lik silindir vardır başka seçenek gelmiyor aklıma. bizimkinin aynısı hatta düşük modeli çünki

moturmotur
23 Kasım 2013, 12:52
ben motoru çok sevdim Kazasız belasız bineriz İNŞAALLAH trafikde öküz çok direk dönüyor taksiler sinyal minyak verme yok birde kime baksam telefonla konuşuyor bu milletin hali nedir. ama motordan memnunum titreşim hiç hissetmedim arkadaşın motordada hissetmedim benim çalışdığım yer bol gürültülü ve titreşimli biryer hatta öle titreşim varki kalp ritmini bozabiliyor ve beyini uyuşturabiliyor titreşimden dolayı belkide ondandır :)

boora
23 Kasım 2013, 20:10
benim kafam karışık bu aralar zaten ne yaptığımı bilmiyorum depresyondayım hiç bir seyden tat almıyorum motordan da en ufak sıkıntı olsa soğudum artık başka uğraşlara veriyorum kendimi. geçen debriyaj teli koptu tamirci denilen adam bi abarat takmıştı debriyaj ayarı için o teli aşındırmış koptu eski tel vardı uzun gelen onu taktım oda tam ayırmıyordu yeni tel aldım buda uzun geliyor ama ayırıyor debriyajı takmadan güzelce yagladım yukarıdan kablonun içine yağ damlattım epey bir miktar şimdi pamuk gibi aşırı yumuşak oldu. bugunde 70 km civarı yol yaptım uzun yola çıktım. özlemişim yol yapmayı.. birde bartın da epey denetim var. bugün polis durdurdu kontrol etti evrakları 20 ceza puanım varmış egzozdan bağlamışlardı ondan herhalde. sonra yola devam ettim 100 metre ileride yine durdurdu bir tanesi e demin kontrol ettiler zaten dedim he tamam geç dedi. 50 metre ileride bir polis scooter li bi adamı durdurmuş onun evraklarını kontrol ediyordu. bu aralar millet motoruna egzoz takmış bağırttırıyorlar herhalde şikayet gelmiş denetimler artmış. sen bilgisayar işi yapmıyormuydun ? nasıl titreşim var ki o işte.

moturmotur
24 Kasım 2013, 13:37
ben bilgisayar bölümü mezunuyum ama bilgisayar işi yapmıyorum ben ağır sanayi sayılabilecek bir yerde makineleri bilgisayar üzerinden kontrol ediyorum benide polis çevirdi evraklaa baktı ama ehliyet sormadı muayene zamanı geldi benim acaba ücreti nekadar 10.12.2013 fazla bişey kalmamış şimdiden randevu alsammı acaba

madlive
24 Kasım 2013, 14:14
ben bilgisayar bölümü mezunuyum ama bilgisayar işi yapmıyorum ben ağır sanayi sayılabilecek bir yerde makineleri bilgisayar üzerinden kontrol ediyorum benide polis çevirdi evraklaa baktı ama ehliyet sormadı muayene zamanı geldi benim acaba ücreti nekadar 10.12.2013 fazla bişey kalmamış şimdiden randevu alsammı acaba

Muayeneni muhakkak yaptır geçirme. Muayenesi geçmiş motorla kaza yaparsan trafik sigortan olsa bile karşılamıyor. Karşı tarafın hasarını sen ödersin ve muayenesiz 1. çevirmede ihtar 2. çevirmede bağlanıyor diye biliyorum. Bu arada ehliyetin de yok güzel kardeşim Allah korusun birine çarpsan hapise gitmeye kadar yolu var. Motora falan binme ehliyetini cebine koymadan.

boora
24 Kasım 2013, 17:42
benim arka lastik bugün yine patlamış gittim motorcuya yaptırdım 25 lira aldı neden patlıyor bu dedim lastik adı ondan dedi. dublex yapsam olurmu diye tekrar sordum. olmaz dedi bak jantta yanak yok sert çukura girsen atar dedi. peki normal lastik ne kadar dedim 80 dedi kalsin zaten satacam dedim. öyle ışte lastiğe para harcıyorum bu aralar bu ay içinde 50-60 lira sambiyel parası verdim. halit muayene 100 lira civari diye hatırlıyorum google da arastir bi. bizim burada aynı gün sıra almadan gitsen de oluyor ama istanbulda nasıl olur bilemem. bu arada ehliyet yok mu senin ?

moturmotur
24 Kasım 2013, 20:51
ehliyetim var ehliyetsiz motora hiç binmedim sadece polis sormadı ruhsata baktı ehliyeti sormadı o dikkatimi çekti Sen lastiği değiştirirsen daha karlı çıkacaksın galiba ben değişdim ön lastiği bayağı rahat ettim arka lastiğede haftada 1 kez hava vuruyorum ön lastiğe 1 aydır hiç hava vurmadım ilk günkü gibi duruyor belkide arka lastikde sibopdan kaçıyodur benim benzin şamandırası kaldı arızalı olan motorcu getirmemiş parçayı ayın 2 3 ünde felan yaptırırım onu da İNŞAALLAH motorun üstünden hiç inmiyorum akşama kadar geziyorum bende anlamadım motora binince kısa mesafe gidesim gelmiyor.

boora
24 Kasım 2013, 21:54
satacam bunu kafaya koydum uce beşe bakmadan satacam. o yüzden lastik almam artık alan kişi yapsin geri masrafi.kafamda kt 125 seyhan 150 yamaha crypton var uygun fiyata ybr bulursam oda olur bakalım nasip neyi gösterecek

boora
25 Kasım 2013, 22:09
halit ne yaptın. 55 watlik farı taktin mi

moturmotur
26 Kasım 2013, 15:39
ben 55 lik taktım ama sadece halojen ampul taktım o duylu olanlardan takmadım sadece ampul olan halojen var onu taktım ama orjinal fardan iyi :) önümü görüyorum şimdi :D
hiç arayan olmuyormu motosiklet için kaça satıyon diye

boora
26 Kasım 2013, 15:45
himm hiç görmedimöyle ampul uyimis :-) bi yabancı numara msj attı dolandirici herhaldr. 1500 yazdım 1350 ye kadar birakirim

moturmotur
28 Kasım 2013, 02:51
bayağı bunaldın yani çok ucuza satıyorsun yav adam mg sportu 1600 e koyuyor deluxeyi bedavaya veriyon

boora
28 Kasım 2013, 08:36
bir türlü satılmaması sinirimi bozuyor ondan ucuz felan satacam. yanında egzozu üzerinden çıkan beyin bobinnfelan da veriyorum. bugün dolandim biraz gazi kokledim titresimden km saatinin teli çıkıyor tam gostegenin altından :-) arkadaş ben rahatsız olmasam da motor rahatsız titresimden :-) birde yine polis durdurdu hiç kimseyi durdurmuyor beni gördü işaret ediyor. motorcu olmanın cazibesi başka demekki :-)

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:30 ----------

benim km 12 bini geçti halit fazla bir şey isteyemem hani dört-beş bin olsa 1600-1700 isterim ekstralarla. akşam tel çaldı açtım ben motora talibim anlasirsak alirim dedi iyi tamam nerde oturuyorsun dedim konak dedi orası nerde dedim guzelyali tarafında dedi. ben bartinda hiç öyle bi yer duymadım ala ala dedim çocuk bartın mi abi ben izmirden arıyorum dedi :D karşılıklı guluyoruz telde. kusura bakma abi hiç dikkat etmedim ya dedi önemli değil dedim iyi aksamlar deyip kapattik :-)arkadaş insan plakaya da mi bakmaz resimde :-)

moturmotur
29 Kasım 2013, 02:48
eski telefon şakası aklıma geldi alo! damacana su varmıydı var efendim adresi alalım bilmemne mahallesi mardin nusaybin :D işyeri istanbulda :D

boora
29 Kasım 2013, 10:55
evet o şakayı biliyorum ona benzedi:D.çocukta farkında değil motorun nerede olduğundan ben nereye yakın diyorum ses yok alo alo diye sesleniyorum sonradan cekine cekine güzel yalı dedi:-) beni dalga geçiyor sandı herhalde :-)

moturmotur
30 Kasım 2013, 03:03
hacı 150 mc veya mcx nasıldır acaba ben bindim bi 100 metre acemi olduğum zamanlar motoru beğenmişdim ön amartisör bayağı yaylıydı bide motor eşek ölüsü gibiydi ağırdı olursa eğer bidahaki motorumu mc veya mcx veya drift almaya çalışcam İNŞAALLAH alırım

boora
30 Kasım 2013, 06:27
bizim motorlar çok hafif 97 kilo o yüzden başka motora geçince ağır gelir illaki. hafifliği şehir içinde büyük avantaj çok fazla manevra yapabiliyorsun araba geçişlerinde dar yerlerde vs dengeyi çok rahat sagliyirsun. dediğin modelleri kullanmadım halit ama motor aksamı bizim motorların geliştirilmiş hali. yakitlari çok diye biliyorum. drift biraz daha iyidir herhalde yakıt yönünden. ikimiz içinde hayirlisi olsun bende kt125 bakiyorum sırf oturuş pozisyonu geniş koltugu ve daha büyük yapısı olduğu için. yoksa motor aynı benimki ile

moturmotur
01 Aralık 2013, 03:12
kt fiyatları ucuz aslında başabaş takasda edebilirsin istanbulda bikaçtane vardı sahibinden.com da bartını bilmiyom ama

boora
01 Aralık 2013, 11:45
burada millet ucmus. 5-6 yaşındaki motorlara 2 bin istiyorlar. sıfırı ne kadar zaten. yakın illerde de öyle.kanuni şeyhan asya ultra 150 çelik comfort kt 125 bunlar hepsi aynı zaten. bilmiyorum zaten tam karar vermedim ne alacağı ma hele bi satayım da

moturmotur
03 Aralık 2013, 00:23
harbiden uçmuş kt bizim buralarda 1200 tl felan hatta daha düşüğü bile var istanbulda herşey ucuz yav bartında niye öyle acaba demekki satmamak için fiyat vaeriyolar

boora
03 Aralık 2013, 08:15
ya burada millet motorunu bi şey zannediyor ondan. geçen berberde traş olurken berberle muhabbet ediyorum seyhan 150 almış 2008 model 2150 liraya. ışte depo degisecek gidon degisecek koltugu degisecek felan anlatıyor. yahu 5 yaşında cinliye o para verilir mi sıfırı ne kadar zaten ?? millet alıyor da öyle motorlari anlamiyorum.dün birisi benim motor için msj attı 1200 lira her şey içinde alirim diyor. o fiyata vermem ya gider hasatini çıkartırım oylelik 1000 liraya veririm. daha bir yaşında motor

moturmotur
04 Aralık 2013, 00:21
arayanda ölücü galiba tertemiz motoru 1200 e alacak millet ariyim belki tutar hesabı arıyor galiba

boora
04 Aralık 2013, 02:07
aynen öyle halit. her malın ederi var ben malimin arkasındayım istediği motorcuya gösterebiliriz. çekişi gidişi gayet iyi kondüsyon u yerinde. ama her şey içinde 1200 ne ya ?? noter satışını felan da kastetti herhalde. motoru 1100 e getirecek yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

sen neler yapıyorsun. ben motora binmiyorum iki gündür pazar günü güzelce yikadim en ufak yerini bile temizledim kuruttum. bir de cila çektim boyalı yerlere mis gibi oldu. kiyamiyorum camurlanacak diye :-) arka freninin kampanaya giren kısmını vd-40 İLE yagladim. arka fren lambasini yakan musur mu diyeyim ne var onu yagladim yerini duzelttim ayrıca on fren manetinin dibini vd 40 ile yagladim mis gibi oldu şıkır şıkır vıcık vıcık çıkan ses kayboldu ve daha kolay hareket ediyorlar öyle ışte. evin altında yatıyor benim kara kız :-)

moturmotur
05 Aralık 2013, 02:01
bende neredeyse hergün biniyorum yahu bora satma şu motoru bence sen bunla devam et hani alacaksanda yamaha felan alırsın ha kt ha bu farketmez bence acaba 5\ 30 yağ koysam gidermi bu motora daha az ses çıkarması için :) benim motora şamandıra siparişi verdim ustaya 1 aydır gelecek gelecek neyse geldi dedi gittim yanlış şamandıra getirtmiş 1 ay daha bekletmez İNŞAALLAH muayene zamanıda geldi randevu almam lazım

boora
06 Aralık 2013, 05:14
satmayacam herhalde halit ya baksana olduruyorlar fiyatı. aynen bende düşündüm ha kt ha bu titresimden onun da orası burası zir zir ötecek. 5-30 tam sentetik yağ oluyor galiba yanlış mi biliyorum ? hiç denemedim nasıl olur ki. bu arada eskiden gittiğim usta samandirayi çıkardı yamulttu karga burunla felan az bir şey. sorun düzeldi benimkisi doğru gösteriyor. sende değiştirmeden deneyebilirsin

moturmotur
07 Aralık 2013, 01:40
şamandırayı değiştirdim iyi oldu motoru satmamana sevindim kt nin tek artısı bana göre ön diskin büyük olması bugün seahorse diye motorsiklet yağı aldım 8,5 Tl Türk malı gebzede üretiliyor bakalım nasıl biryağ

moturmotur
07 Aralık 2013, 13:10
birde usta narva diye bir ampul taktı çok fena aydınlatıyor araba farı gibi aynı uzun yakın mükemmel dağıtma yok ampulde farın camı biraz sararmış onu bi ara çamaşır suyunda bekleticem beyazlaması için :)

boora
07 Aralık 2013, 14:32
kt nin bir kaç artışı var mesela jantlar dublex uyumlu ve arka lastik dublex. biraz daha oturaklı ve daha rahat oturumu var seyhan 150 kullanmistim oradan biliyorum. o yağ markasını hiç duymadım iyidir inşallah. ben sana soylemistim 5 liralık narva ampul(normal h4 araba ampulu) ve h4 duy ile çok güzel aydinlatma elde edersin. ben bosch marka aldım o 3 gün sonra patladı iyide aydinlatmiyordu. narva çok güzel 4-5 aydır kullanıyorum patlamadi. bu arada far cami için bir paylaşım gördüm bu sitede mi başka sitede mi hatirlamiyorum. youtube de video da diş macunu ile dıştan ovaladilar tertemiz olmuştu.

moturmotur
08 Aralık 2013, 12:18
deneyeyim bende dişmacununu sea horse yağıda koydum dün akşam motorun gazlaması felan daha iyi oldu sanki biraz erken ısınıyor yağ neyse kullanalım bakalım sıkıntı çıkaracakmı

boora
09 Aralık 2013, 05:34
yağdan dolayı sıkıntı çıkacağını sanmıyorum içini ferah tut ;-) ben dün karda motora bindim binmez olaydim botlar islandi komple de su oldu ayaklarım. yanımdan geçen arabalarin sicrattigi çamur kar vs de cabasi oldu. ama ozlemisim motora binmeyi :-)

moturmotur
09 Aralık 2013, 09:17
bende sağanak yağmurda binmişdim önümü zor görüyodum kaskın camını açmak zorunda kalmışdım sırıl sıklam olmuşdum koruma demirinin altına sac kaynatıcam alttan su çamur sıçrıyor .. Karda motor nasıl gidiyor

boora
09 Aralık 2013, 22:32
sağa sola yalpalayarak gidiyorsun hem tehlikeli hem zevkli. güzel bi deneyim :-)

moturmotur
10 Aralık 2013, 09:57
bizim buralara daha kar yağmadı şuanlık yağmur yağıyor

boora
11 Aralık 2013, 08:43
buralara yağdı sonra dün yağmur yağdı eridi gitti sözde dün için çok kar yağacak heryer dolacak felan diye konuşuluyordu. şimdi dışarı baktım yerde üç cm kar var yok gibi :-) meteoroloji yanılmış

moturmotur
11 Aralık 2013, 20:33
ben motoru yarın sabah muayeneye götürcem çantayı sökmeye gerek varmı acaba

boora
11 Aralık 2013, 22:59
hiç bilgim yok halit olmaz herhalde

moturmotur
12 Aralık 2013, 13:38
bugün götürdüm motorun muayenesini yaptırdım topcase hafif kusur yazmış birde kısa fara sıkıntı bulmuş :D neyse geçtik sonunda kısa far sıkıntılıysa uzun far nasıl sıkıntı olmuyor ikiside aynı yerden ayarlanıyor 2 hafif kusurla geçtik çok şükür birde orada arka freni sıktım lamba yanmıyor dedi şaşırdım hemen fren pedalının yayına baktım sabah temizlemişdim motoru yay çıkmış orda hemen taktık halloldu sonunda 12\12\2015 2016 sayılır sonunda muayene derdinden kurtuldum

boora
13 Aralık 2013, 08:57
iyi aradan cikarmissin:-) çanta niye hafif kusurlu yazıldı anlamadim.herhalde motorun boyutları değişiyor ondan.

moturmotur
14 Aralık 2013, 01:19
birde kar yağmışdı o gece tuvtürkün önünde kar birikmiş kaya kaya gittim :) bugün 50 km yol yaptım ayaklarım ıslanıyor yağmurda kömürlü sobaların yanına duvarı yakmasın diye sac koyuyorlar sanırsam 1metre kare gibi birşey ondan aldım nalburdan onu korumademirine göre kesicem oraya montalıcam şu ayaklarım ıslanmaz artık. hep ayakkabım batıyor birde benim motorun aynısını gördüm herhalde yeni almış sanırsam parlıyordu motor iyi dikkat çekiyordu sadeydi çanta felan hiç birşey yoktu üstünde

boora
14 Aralık 2013, 08:56
o dediğin şeyi biliyorum ısı kalkanı mi ne diyorlar bizdede vardı. yalnız onun içi karton dışı folyo kaplama. suyu yediği zaman kabarmasin?

moturmotur
14 Aralık 2013, 21:45
kabarması sıkıntı değilde biraz dayanıksız gibi geldi ufak bir şeyde delinir galiba rüzgar ısınmasını engeller galiba bugün ölçülerini ayarladım takmaya vakit yoktu işe gittim gelince takıcam deneyecem şuanlık motor için yer kesmedim hava alsın diye ilk önce böyle deneyeyim bu arada kesmesi basit ıspatulaya keseri vurdummu hemen kesiliyor :) motor çok ısınırsa ne gibi tepki verir merak ettim hiç başıma gelmedi bu gün çevre yolundan çıkdım tam benzinliğin yanında benzin bitti neyse benzin aldım 10 dakika motoru çalıştırmak için uğraşdım motor traktör gibi çalışıyordu birdaha o şirketten benzin almıcam birde karbüratörü temizlemek için benzin musluğunu kapatıyoruz benzini yaktıkdan sonra karbüratörü söküyoruz başka bir işlem yapmaya gerek varmı

boora
15 Aralık 2013, 01:11
bu havalarda pek isinacagini sanmıyorum. bugün acikogretim sınavına geç kaldım motorla gittim geldim bin pisman oldum bu ne soguktur böyle. dediğin yontemin haricinde on camurlugun altına kauçuk parça yapabilirsin. senin motor da diz ortusu vardı galiba o suyu engellemiyor.mu ? karbüratör dediğin gibi sok temizle basit bir işlem zaten..

moturmotur
15 Aralık 2013, 01:40
bende motorla gittim git gel 50 km geç kaldım benzinde bitince ayaklarda ıslandı geri döndüm diz örtüsü tam engellemiyor yağmur tekerlek alttan ayaklara su atıyor diz örtüsü eksoz borusuna değiyor o yüzden oraya yaklaştırmıyorum ordanda azbirşey geliyor

yqavuzhyan
15 Aralık 2013, 03:37
bu havalarda pek isinacagini sanmıyorum. bugün acikogretim sınavına geç kaldım motorla gittim geldim bin pisman oldum bu ne soguktur böyle. dediğin yontemin haricinde on camurlugun altına kauçuk parça yapabilirsin. senin motor da diz ortusu vardı galiba o suyu engellemiyor.mu ? karbüratör dediğin gibi sok temizle basit bir işlem zaten..

Aynen hocam,
bende bugün açıköğretim sınavına motorla gittim. yaklaşık 15 km idi. Ama yolda ellerimi ısıtmak için 3 kere durdum. Kışlık deri eldivende almıştım oysa ama parmakları kessen o kadar acımaz. Sadece ellerim donuyor. Sabah birde keratanın aküsü donmuş, çalışmadı. Elimle ittirip üstüne binince anca çalıştı.

boora
15 Aralık 2013, 18:24
ben motora tarzan gibi bindiğim için baya dondum :-) eldiven yok bu şey yok normal kask var ışte gerisi günlük kiyafet... zaten binmiyorum bu aralar hava çok soğuk yürüyerek gidip geliyorum ise.

moturmotur
16 Aralık 2013, 01:45
diz örtüsüz motora binilmiyor birde yarım maske aldım bayağı işe yarıyor tavsiye ederim eldiven zaten kesinlikle giymek lazım eller çatlıyor sonra yağmurlu havada motor sürmüşdüm motor çamur olmuşdu benzincide yıkattım motor sıfır gibi oldu

boora
17 Aralık 2013, 00:27
geçen sene karda felan bindim sıkıntı olmadida bu sene binesim gelmiyor motora. binecek olsam tam teçhizat alirim ama yok ya içimden gelmiyor.

moturmotur
17 Aralık 2013, 10:42
benimde aslında pek gelmiyor hergün yağmur yağıyor çamur oluyor üstüm bu aralar motora yaklaşmasam iyi olur lastiklerde kayıyor hava sıcakken yola atlayan taksiler sıkıntı olmuyordu şimdi çok sıkıntı bir kaçkere başıma geldi

boora
19 Aralık 2013, 09:21
beş gündür motora biniyorum hemen hasta oldum. ara verip tekrar binince oldu. sürekli binsem bunye alışıyor herhalde neyse bugün binmeyecem

moturmotur
20 Aralık 2013, 00:13
bende 4 gündür binmiyorum havalar biraz açılmaya başladı istanbulda yerler kuru biraz soğuk var ama sıkıntı değil yerler kuru olsunda