Orijinalini görmek için tıklayınız : hyosung gt 250r
egerey
03 Ağustos 2010, 15:59
Arkadaşlar motorun yağ filtresini değiştirirken farkettimki sarı sarı şeyler toplamış bayağı bi.neyse motorcuya götüreyim dedim yolda kaldı.tak tuk ses geldi stop etti.çalıştırıyorum takır takır ses gelio duruo.sorun nedir acaba.
metci
03 Ağustos 2010, 16:04
Arkadaşlar motorun yağ filtresini değiştirirken farkettimki sarı sarı şeyler toplamış bayağı bi.neyse motorcuya götüreyim dedim yolda kaldı.tak tuk ses geldi stop etti.çalıştırıyorum takır takır ses gelio duruo.sorun nedir acaba.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/10439-hyosung-gt-250-r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html
bu linke yazarsan sorun daha çabuk çözüme ulaşacaktır...
hlmky85
03 Ağustos 2010, 16:20
bilki motoron son demlerini yaşıyoooo bir arkadaştada aynı sorun vardı yağ filtresi sarı çapak tozlarıyla dolmuştu motor ustası olur öyle deyip geçiştirdiki iki gün sonra piston krank dağıldı totalde 2500 tl ye yakın masrafff bence o şekilde binme motora direk bir ustaya götür....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:18 ----------
tak tuk sesler geldiğine göre geç kalmışta olabilirsin.
egerey
03 Ağustos 2010, 16:23
bilki motoron son demlerini yaşıyoooo bir arkadaştada aynı sorun vardı yağ filtresi sarı çapak tozlarıyla dolmuştu motor ustası olur öyle deyip geçiştirdiki iki gün sonra piston krank dağıldı totalde 2500 tl ye yakın masrafff bence o şekilde binme motora direk bir ustaya götür....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:18 ----------
tak tuk sesler geldiğine göre geç kalmışta olabilirsin.
deme hocam ya
hlmky85
03 Ağustos 2010, 16:26
ama yinede iyi bir ustaya götür bence daha ucuzada çıkartabilirsin hasarlı parçalara bağlı çünkü bizimkinde komple krank piston ... vs değiştiydi... sadece krank 600 tl gibi fiyatlara satılıyo
ozgurkurdas
03 Ağustos 2010, 20:07
yanlız bi notta düşeyim yüksek devirde değildi motor 90 ile fln gidiodu büyük ihtimal tekleme yaptı sonra durdu. çalıştırdık 10mt gitti tekrar durdu
Ramazan Can
03 Ağustos 2010, 20:58
sanırsam biraz karamsar olacağım..o sarı tozlaR büyük ihtimal piston yataklarının asınmasıyla olusan tozlar... ve büyük ihtimal motorun yatak ve krank ile problem yaşayacaksın.ç.. motoru yarılacak ve bakılacak... ve motor hazır açılmışken piston silindir de değişimi yAapılacak.. arkadaşlar bu motoralara yağsız binmeyin ve yaz kış ilk çalışmlarada en az 2 dakika rolantide çalıştırım.. yoksa o sarı yataklar aşınmaya uğruyor.... bu arada yağsız binmeyin sözünden anlatmöak istediğim şu... bu motorlar sık yağ değişimi severler.. duruma göre 1000 veye en fazla 1500 km de bir değiştirin.. motor ömrünüz uzar.. birde her yağ değişiminde filtre değişimi lütfen...
mezit
03 Ağustos 2010, 21:04
bunlarun motoru suziki değimi kaliteli olması lazımm
metci
03 Ağustos 2010, 21:11
Bildiğim kadarıyla Suzuki'den ayrılan mühendislerin ürettiği bir motor, direk Suzuki motoru değil...
mezit
03 Ağustos 2010, 21:14
Bildiğim kadarıyla Suzuki'den ayrılan mühendislerin ürettiği bir motor, direk Suzuki motoru değil...
net bir bilgi yok yanii ama suziki motor diye biliniyor piyasada dicemm kanunide aynısını getiriyor karışık bi durum ..
dreamdark
03 Ağustos 2010, 22:22
net bir bilgi yok yanii ama suziki motor diye biliniyor piyasada dicemm kanunide aynısını getiriyor karışık bi durum ..
Aşağıdaki linkte Hyosung tarihçesi ile ilgili bilgiler mevcut:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hyosung
Ramazan Can
03 Ağustos 2010, 22:34
arkadaşlar motorun yataklarının sarı olması yada olmaması bu sorun değil..sorun her soğuk çalışan motorun ilk 5 dakikası::
ve bu hyosung uzun yıllar suzıkiye motor ve yedek parça üretmiş bir firma.. kaliteden ödün vermiyor fakat kullanıcı hatası yüzünden sorun yaşanıyor...
kadango
03 Ağustos 2010, 23:12
Kalitesiz olduğu kanısına nereden vardın?
mezit
04 Ağustos 2010, 00:17
Aşağıdaki linkte Hyosung tarihçesi ile ilgili bilgiler mevcut:
teşekkür ederim güzel bi bilgiydi..
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hyosung
Kalitesiz olduğu kanısına nereden vardın?
kalitesiz demedim ve ayrıca naked modeli benim en çok sevdiğim modeldir yalnızca piyasada yeniism yapmışken arıza şikayetlerin çoğalması için dedim kalite olayını..
tt Adnan
04 Ağustos 2010, 00:43
yağsız her motor iflas eder. bir + bir = 2 gibi dir bu.
Motor un bir suçu yok. İflasın eşiğine getiren tetikleyici unsur önemli.
Ümet abi diye biri var. Mondial ile Türkiye turu atmış komple. Yağ , vs. önemli.
Selamlar
kadango
04 Ağustos 2010, 01:17
kalitesiz demedim ve ayrıca naked modeli benim en çok sevdiğim modeldir yalnızca piyasada yeniism yapmışken arıza şikayetlerin çoğalması için dedim kalite olayını..
Dikkat ederseniz arıza şikayetleri Racing'lerde daha fazla.Bunun birçok sebebi var tahmin edeceğiniz üzere.Motor-Mekanik'ten bir gram anlamayan(Sözüm meclisten dışarı)adamlar alıyor,sonra anasını belliyor motorun.Ne oldu,yatak sardı.Sarar tabi,herşeyin usulü,yolu,yordamı var.Adamlar 250cc motosikletle son hız tartışıyor;150cc'lerin son hızını tartışanları konuşmak bile istemiyorum.Hadi tartışın neyse de zorluyorlar ufacık motorları.Sonra kucaklıyorlar bir güzel.
Ramazan Can
04 Ağustos 2010, 15:27
Dikkat ederseniz arıza şikayetleri Racing'lerde daha fazla.Bunun birçok sebebi var tahmin edeceğiniz üzere.Motor-Mekanik'ten bir gram anlamayan(Sözüm meclisten dışarı)adamlar alıyor,sonra anasını belliyor motorun.Ne oldu,yatak sardı.Sarar tabi,herşeyin usulü,yolu,yordamı var.Adamlar 250cc motosikletle son hız tartışıyor;150cc'lerin son hızını tartışanları konuşmak bile istemiyorum.Hadi tartışın neyse de zorluyorlar ufacık motorları.Sonra kucaklıyorlar bir güzel.
her şey bilinçli kullanıcıda biter... dediklerinde haklısın... motoru tanımalı bilmeli ve dinlemelisin.. o her şeyi kullanıcının kulağına fısıldar.. sen o fısıltıyı duymalısın..
ozgurkurdas
09 Ağustos 2010, 20:34
arkadaşlar sorun krankmış. krank kolları aşırı inceymiş ya 125 lik gibiymiş
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:03 ----------
http://image5.sahibinden.com/photos/43/82/41/big_16438241bz2.jpg
bu parça kırılmış
Ramazan Can
09 Ağustos 2010, 20:59
krank dedeğimiz gibi.. ... geçmiş olsun..masraf baya tuzlu...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO