PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Yakıtı

expolade
22 Temmuz 2010, 18:26
Arkadaşlar Yamaha Crypton motorumun deposuna yakıt olarak karşık az biraz tiner koysam zararı olurmu.....
Yardım Please....:silent:

kanucan
22 Temmuz 2010, 18:28
Şu foruma sarhoş kafayla gelmeyin yahu.
Konu kirliliği oluyor resmen.
Dene ve gör arkadaşım.

motorhocası
22 Temmuz 2010, 18:33
Tiner değil de benzin çok azken saf alkol koymuştum bayağı iyi çekiyor.:) Zorunlu kalmıştım alkolü dağ başında Trt istasyonundan buldum. Sürekli kullanımda motoru kuru çalıştırır - aşınma çok fazla olur.:wiinkk:

Burak_34
22 Temmuz 2010, 18:36
neden koyuyorsun?

EmoTHEp
22 Temmuz 2010, 18:36
o mevzuya kimisi çekişi düşürür diyor, kimisi motoru coşturur diyor... ben de çözemedim tam olarak :P denersen haber ver :)

expolade
22 Temmuz 2010, 18:57
neden koyuyorsun?

ya motor modifiyesi yapmadan (daha doğrusu para harcamadan)daha iyi sürat ve performans için bea..:bounce:

istila
22 Temmuz 2010, 19:03
ya motor modifiyesi yapmadan (daha doğrusu para harcamadan)daha iyi sürat ve performans için bea..:bounce:

bildigim kadarıyla benzin yağlıdır bu yuzden motor asınmaz ama tiner yagı bozar motorun aşınır gibi geliyor bana . dikat et . . !!

Sinan Er
22 Temmuz 2010, 19:05
Boğma rakıyı tercih etmelisin. Depoya Beyaz peynir dogramayıda unutma :D

tekintekin
22 Temmuz 2010, 19:20
Boğma rakıyı tercih etmelisin. Depoya Beyaz peynir dogramayıda unutma :D :queen: Yanındada kallavi bir çoban salata:queen: deyme gitsin :queen::queen:

Tolme
22 Temmuz 2010, 20:30
Boğma rakıyı tercih etmelisin. Depoya Beyaz peynir dogramayıda unutma :D

boğma incir rakısı olcak ,yarım bardak depodan attımı motorda yönünü şaşırır üzerindekide :queen: beyaz peyniride biz yeriz

McWarnaly
23 Temmuz 2010, 01:19
boyle bi fikre kapilmanin amaci nedir dostum.yani ne olucak tiner koydugun zaman NOS etkisi mi yapicak?

motorhocası
23 Temmuz 2010, 01:25
boyle bi fikre kapilmanin amaci nedir dostum.yani ne olucak tiner koydugun zaman NOS etkisi mi yapicak?

İyi kaçıyor motor ,vosvosa doldurdum 2 lt saf alkolü anında gaza tepki verip fırlamaya başladı,nos etkisi olmasa da 1300cc vosvos 1600 gibi gitti.:P

dracula_02
23 Temmuz 2010, 09:46
ben hero puch ta denemiştim Egsoz kokusu pek hoş olmuyor.

hatta hiç hoş olmuyor çok yakıcı bir koku çıkıyor. Ama ben tinere yağ karıştıp sade tinerle denemiştim.

Çok istersen sende bi dene bakalım ne olucak

iptaluyelik02
23 Temmuz 2010, 09:53
piston ve krankı yakından inceleme fıırsatın olur

wanda
23 Temmuz 2010, 10:11
Önce açıkta bir beze tiner dök başka bir bezede benzin dök ve yak aradaki farkı gözlerinle gör, tinerin çıkardığı is ve kurum partikülleri havada uçuşacaktır, birde şu var, tinerler extra ve extra extra olarak kalite bakımından iki çeşittir, extra tiner motoru bir haftada eline verir, extra extra olanı ise on günde, ben senin yerinde olsam benzin tankının iki yanıda helyum hidrojen tüpleri bağlarım, hiç olmazssa hayatında ilk ve son kez 300 .. 400 km yi görmüş olursun..

deo
23 Temmuz 2010, 10:12
tiner degilde, kesme şeker at canavar gibi olur motorun :)

*/ AHm3T /*
23 Temmuz 2010, 23:29
Bu kesme şeker olayını merak ediyorum.
depoya 1 tane sallayınca motoru geri kurtarma ihtimali bile yokmuş doğru mu ?
(Arkadaşlar şimdi saçma sapan dene de gör falan yazmayın, sadece bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum o kadar))