Orijinalini görmek için tıklayınız : Grenaj Boyamak ?
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 11:18
Arkadaşlar ben motorun grenajlarını boyamak istiyorum ama üstlerinde çizikler war ve bunlarında kapanmasını sağlamak istiyorum bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim yani yapmam gereken işlemler nelerdir pasta zımpara vs.. önceden boya işiyle uğraşmış arkadaşlar yardımcı olursa bana bir yol gösterirlerse sevinirim bide bu kırık olan vida boşluklarını nasıl yaptıra bilirim yani grenaj tırnaklırınıda tabiki.
ergün1968
17 Temmuz 2010, 11:27
Bu linkte herşey var arkadaşım.Kolay gelsin :)
http://www.standox-tr.com/
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 11:56
Oww burda çok tefferruata girmiş ve çok karışık sadece 2 parça grenaj boyıycam sırasıyla yapmam gereken işlemler nelerdir :S
ergün1968
17 Temmuz 2010, 12:03
Ben buradan edindiğim bilgilerle kendim boyadım.Sırası ile yaptığım işlemler şunlar,
1)240 no zımpara ile mevcut boyanın temizliği
2)2k astar boya
3)800 zımpara ile astar boyanın esas boyaya hazırlanması
4)2 kat esas boya
5)1000 zımpara
6)stickerların yapıştırılması
7)son olarak 2 kat vernik ve 3-4 gün iyice sertleştikten sonra 1600 zımpara ve pasta cila
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 12:11
Şimdi şöyle mi toparlıyoruz kısaca ben anladığımı özetliyeyim
İlk Olarak Grenajı Zımparalıyoruz eski boya dökülünceye kadar sonra yüzeyi eşit düzeyde eşitliyoruz çiziklerin kaybolması için sonra astar çekiyoruz astarın prüzlü yerlerini tekrar zımparalıyoruz ondan sonra boya yı atıyoruz ondan vernik yapıyoruz böyle mi gerçekleşiyor yani ?
ergün1968
17 Temmuz 2010, 12:16
Evet aynen öyle,eski boyayı tamamen sökmene gerek yok.Üzerindeki verniği alsan yeter çizikler derin ise boya öncesinde bir yoklama macun gerekebilir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:14 ----------
Birde boya katları arasında bir önceki boyanın iyice kuruması gerekli.Tam kurumadan sonraki katı atarsan ileride kabarmalar olur.
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 12:18
Peki Astar La Macun Arasındaki Fark Nedir Bunların Numarası Felan War Mıdır ?
Astar Ne Amaçla Macun Ne Amaçla Kullanılır Yani ?
ergün1968
17 Temmuz 2010, 12:22
astar ana boyanın tutunması ve zeminin pürüssüz olmasını sağlar,macun ise astarın dolduramayacağı zemin bozukluklarını düzeltmek için.astar olarak 2k kullanmanı öneririm.normal astardan az daha kalındır ve hataları daha kolay kapatır.
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 12:26
astar ana boyanın tutunması ve zeminin pürüssüz olmasını sağlar,macun ise astarın dolduramayacağı zemin bozukluklarını düzeltmek için.astar olarak 2k kullanmanı öneririm.normal astardan az daha kalındır ve hataları daha kolay kapatır.
Peki bunları yaparken malzemele olarak neler kullanıcaz yani astarı neyle uyguluycaz
ergün1968
17 Temmuz 2010, 12:28
bir hava kompresörü ve boya tabancasına ihtiyacın var
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 12:29
bir hava kompresörü ve boya tabancasına ihtiyacın var
Boya olarak sprey boya kullanıcam yani tüm işlemleri elimle yapıcam sadece astar işini neyle uygulamam gerekiyor
ergün1968
17 Temmuz 2010, 12:33
Hazır sprey boyalarla netice alamazsın.İllada hazır sprey kullanacağım dersen astar yerine gri renkli başka bir boya kullan.Ama tekrar söylüyorum hazır sprey boyalarla iyi bir netice alamazsın.İçeriğindeki sertleştiriciler yeterli değildir, istediğin kadar sağlıklı olmayacaktır.Birde sprey astar varmı bilmiyorum,varsa onu kullan.
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 14:11
Çok deil ya sadece 2 parça boyiycam onun için sprey boyayla halledicem ama öyle piyasada satılan 3-5 liralık spreylerle deil tabiki.
barrokas
17 Temmuz 2010, 15:04
2 parçanın büyüklüğü nedir yada parçanın ismi komple grenajmı kafa grenajı mı ?nedir
AzRaİL42
17 Temmuz 2010, 15:22
Bu gidon altından inen yan etekler war ön gögüse bağlı 2 tarafta 15-20 cm uzunlunda sanırsam çizikler war onları kapatmak için boyiycam zaten.
barrokas
17 Temmuz 2010, 15:53
peki renk tutacakmı sprey boya ile,renk tutsa bile parlaklıktan belli olacaktır
Olcay Avşar
17 Temmuz 2010, 16:36
Bütün malzemeler ve ekipmanlar hazır olsa bile, bu iş yetenek ve tecrübe işidir.
Daha önceden hobi amaçlı ahşap boyamalar küçük plastik parçalar yada maket araba kep boyamaları yada pc kasası boyaması filan yapmış olsan az çok el yatkınlığın olur.
Fakat bu iş sipreyle yada tabancayla fıslatmak değildir.
Kesinlikle tecrübeli bir bilek gereklidir.
Tarkan1981
17 Temmuz 2010, 17:38
Çok zor iş , Allah kolaylık versin, Senin düşündüklerinin aynısını düşünerek bu işe bende kalkıştım, ama bir kaç parça çiziği kapatacam derken grenaj ın anasını ağlattım, eşşek gibi sırıttı berbat oldu. hem o kadar emeğim çabam hemde sprey boya vs. ye verdiğim 30 tl parada uçtu gitti, geçen hafta da tıpış tıpış gidip bi usta bulup boyattım. şıkır şıkır oldu. sana kolay gelsin...
gold
17 Temmuz 2010, 17:42
barroaks senin motosikleti yazan kısımdaki yazıya kafa yordum , internette arattım ,babama sordum , bizim motorcu hocaya sordum, yamaha bayisine sordum ,komşulara sordum amma bilen çıkmadı . şimdi söyle aga bu nedir ???? :D:D
barrokas
17 Temmuz 2010, 18:25
motosikletin bende bıraktığı derin bir iz o ,tabi kasksız kullanım sonucu
iqboya
21 Eylül 2010, 02:21
Boya olarak sprey boya kullanıcam yani tüm işlemleri elimle yapıcam sadece astar işini neyle uygulamam gerekiyor
Eğer iyi bir netice elde edemezsen , bana ulaş... Hem senin attığın boyayı söker hem de ne yapabileceğimize bakarız..:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO