Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Tolme
11 Temmuz 2010, 02:24
Aprilia Scarabeo 200 teknik özellikler
Motor: Tek silindir 4 zamanlı 4 sübaplı
Silindir Hacmi: 181 cc
Max Güç: 19,3 hp 8.250 rpm
Max Tork: 17,2 nm 7.500 rpm
Besleme: Elektronik Enjeksiyon
Soğutma: Sıvı ile
Debriyaj: Otomatik kuru tip santrifujlu
vites: Değişken kayışlı aktarım sistemi
Arka Fren: 220 mm disk ile
Ön Fren: 260 mm disk ile
Jant Ölçüleri: Ön: 16" x 2.5" Arka: 16" x 3"
Ön Lastik: İç lastiksiz 100/80-16"
Arka Lastik: İç lastiksiz 120/80-16"
Uzunluk: 2.040 mm
Genişlik (En Geniş Yer): 725 mm
Aks Aralığı: 1.380 mm
Sele Yüksekliği: 810 mm
Kuru Ağırlık: 154 kg
Yakıt Deposu: 8,5 lt.
Egzost Çıkışı: Euro 3 normlarında
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5657.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5655.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5654.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5653.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5649.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5648.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5647.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/scarabeo/IMG_5646.jpg
bakalım sitede başka kimlerde var
Tolme
20 Temmuz 2010, 12:33
evet bu pazar günü eşimle birlikte gidiş geliş yaklaşık 335 km yol yaptık ve motosikletim toplamda 445km ye ulaştı,scarabeo benim düşünceme göre bu yolculukta çok başarılıydı,motoru bir çok yönden test etme imkanım oldu,öncelikle yol tam bir rodaj yoluydu her km aralığında ve yol şartında sürüş yapabildik, giderken özellikle karşıdan esen çok sert rüzgara rağmen 70-80km arasında tam ekonomik diyebilceğimiz tür bir sürüş yaptım ,ve merakla beklenen eco modu ile yaptığım ilk benzin değerlerim ise şu şekilde 215km/6,6 lt (100/3,07lt) ve 209km/6,3 lt(100/3,02lt) ,dönüş yolunda ise her motorun dayanamıyacağı şartlar vardı ,hava sıcaklığı bir ara 41 dereceye çıktı ki hayatımda ilk defa motosikletin üzerinde yandığımı,montumun sanki eriyip derime yapışmaya başladığını hissettim ,kaskın vizörünü kapatıyorum içeride hava alınmıyor,açıyorum saç kurutma makinasını suratınıza tutuluyor gibi yüzünü yanıyor ve acıyordu ,aprilla ise bu cehennem sıcağında uzun trafik ışıklarındaki beklemeler hariç fan açma ihtiyacı bile duymadı,dönüş yolunda motor 400km yi doldurdu ,genelde 70-80km aralığına dikkat ederek ,yer yer rampa aşağı inişilerde anlık biraz daha süratli yol aldım,benim tahminlerime göre güzel bir rodajdan sonra sport kullanım modunda düz yolda tek kişi 140km yi rahat görür gibi geliyor,bu arada lastikler erimiş asfalt ve kötü yol şartlarında beni hiç üzmedi, frenlerin kombine sistem olması özellikle ön ve arka birlikte sıkıldığında 2kişi olmamıza rağmen kısa ve güvenli bir duruş mesafesi sağladı,bu beni çok mutlu etti .2 kişi çok rahat şekilde edremitteki motosiklet festivaline gidip geldik
Tolme
10 Ağustos 2010, 15:21
motorum 1000km ye geldi bakıma götüreceğim,dün izmire gidip geldim, şehir içinden de gectim çok sık olmasada ışıklarda dur kalk yaptım,geçmiştekine göre daha hızlı sürdüm ,genelde 90-110 arasında gittim ve 2 kişi olmama rağmen tüketimim (215km 23,04tl lik benzin aldım 95oktan benzinin lt fiyatı 3,66tl) hesabıma göre 100/2,93lt oldu,sakin kullanımda tüketimim 2,7lt/100km ye kadar düştü.
Tolme
07 Nisan 2011, 01:41
motosikletim 6000i geçti ,maşallah herhangi bir arıza ve problem yaşamadım,hiç durmadan 200km üzeri yol yapabiliyorum,yakıt tüketimim sakin kullanımda 100kmde 2.7lt ,spor kullanımda ise 3 litreye kadar çıkıyor,önümüzdeki hafta lastiklerimi metzeller feel free ile değiştireceğim,değişiklik sonrası farklılıklarıda sizlerle paylaşacağım,motorun perfomansına gelince hiç bir motor ile yanyana yarış veya kalkış denemesine girmedim ama daha önce kullandığım yamaha xmax ile karşılaştırırsam ,tek kişi binildiğinde neredeyse xmax la aynı atikliği ve hızlanmayı sağladığını söyleyebilirim,180cc lik bir motordan bu kadar güç alabilmek beni çok şaşırtıyor,DOHC motor teknolojisinin bu kadar fark edebileceğini bilmiyordum,ayrıca motorun aerodinamiğide sert rüzgarlara karşı beklediğimden daha iyi çıktı,otoyolda bir arkadaşımın cbf250 si ile ufak bir deneme yaptık, o tek kişi biz ise 2 kişi olmamıza rağmen ne rampa yukarı nede rampa aşağı bizi geçemedi,2 kişide en son 145km sürat gördüm ,sert rüzgarlarda sağa sola savrulma 145kilo olmasına rağmen çok düşük,sanki rüzgarı yararak gidiyor hissi veriyor,far aydınlatmasınada hayranım,şimdilik bu kadar ileride yine deneyimlerimi paylaşacağım,bu arada diğer scarabeo kullanıcılarıda bu başlık altında deneyimlerini paylaşırsa ,güzel bir bilgi birikimi yaratmış oluruuz.
eencetin
10 Nisan 2011, 00:23
Paylaşım için teşekkürler. Faydalı bilgiler içeriyor. Yeni lastiklerle sürüş izlenimlerini bekliyoruz.
volkanabur
10 Nisan 2011, 23:58
bu motoru almayı düşünüyorum.kullanıcı yorumları hep olumlu.tolme arkadaşımızın deneyimleri şu an almam yönünde ibreleri çevirdi.servis konusu hakkında da deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Tolme
11 Nisan 2011, 02:51
volkan arkadaşım benim motor daha yeni 6000km yi doldurdu ve servise sadece bakım için gitmem gerekti,bu motorun periyodik bakımları 6000km de bir, ilk 1000 bakımı motoru aldığım yerde izmirde motopitte yapıldı,kendileri ilgili alakalı bir servis bana güven verdiler,ikinci bakımı ise kardeşimi istanbula ziyarete gittiğimde merkez servise yaptırttım,onlarda çok ilgili ve alakalıydı,oradaki servis müdürü scarabeo nun özellikle enjeksiyonlu modelinin çok satıldığını ve çok tutulduğunu bu yüzden parça sıkıntısı olmayacağını söyledi,birde ferco mtorun web sitesinde stok durumunu gösteren bir link var,ordan kendimde kontrol ettim bir çok parçası stoklarda bulunmakta,tabi bu insana güven veriyor,daha önce yamaha xmax ım vardı ,bakım zamanı yaklaştığında strese giriyordum,ne adam gibi servisi vardı nede parçasını bulabiliyorduk,bir hava filitresini bile temin etmek problem oluyordu,ondan sonra scarabeo nun servis ve parça olayı çok daha güven verdi,şunuda belirtmeden geçmek istemem ,parçaları japonlarda olduğu gibi pahalı ama bakımları düzgün yapıldıktan sonra ve Allah korusun bir kaza durumu olmadığı sürece parçayla işin olmaz ve bakımlarıda hiç üzecek rakamlar değil.
fatih hoçur
11 Nisan 2011, 02:55
benım motorum xt eksoz koymak ıstıyorum acaba nasıl olur ıyı bır ses alabılrmıyım bana kaça patlar nerede yaptırabılırım ıstanbulda
volkanabur
11 Nisan 2011, 18:24
paylaşım için çok teşekkürler inanın çok yol gösterici oluyor
grognard
11 Nisan 2011, 22:44
gercekten yakıt tuketimi 2.5 / 2.7 lt dolaylarında mı ? eğer oyle ise sehir içi işe gidip gelmek için cok guzel bir tercih...
ilgi ile takip ediyorum paylaşımları...
GP500-1st
11 Nisan 2011, 22:58
Tolme Scerebeo nun kullanm rahatlıgı ve kıvraklığından bahsedermisin. Siz 250 cc maksi model daha önce kullanmıştınız diye biliyorum..
Mesela Xciting 250 185 kg Scerebo 156 kg di sanırım. Sıkışık trafikte Xciting gibi modellerin ağırlıgı ve eni biraz problem. Maxilere göre bariz bi kıvraklık ve hafifliği varmı?
grognard
11 Nisan 2011, 23:07
Tolme Scerebeo nun kullanm rahatlıgı ve kıvraklığından bahsedermisin. Siz 250 cc maksi model daha önce kullanmıştınız diye biliyorum..
Mesela Xciting 250 185 kg Scerebo 156 kg di sanırım. Sıkışık trafikte Xciting gibi modellerin ağırlıgı ve eni biraz problem. Maxilere göre bariz bi kıvraklık ve hafifliği varmı?
bu soruyu bende merak ettim... ???
Tolme
12 Nisan 2011, 00:11
gercekten yakıt tuketimi 2.5 / 2.7 lt dolaylarında mı ? eğer oyle ise sehir içi işe gidip gelmek için cok guzel bir tercih...
ilgi ile takip ediyorum paylaşımları...
sakin kullanımda süratini 80-90km yi geçirmezsen 2,7-2,8lt tüketim var,sürat arttıkça tüketimte artıyor ama ben ne yaparsam yapayım 3,5lt nin üstüne çıkaramadım,bu bahsettiğim rakamda otoyolda devamlı 110-140 arası gittiğimde oldu :queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:35 ----------
çok güzel bir noktaya değinmişsin ,daha önce xmax im vardı oda 185kg idi ,gerçekten ağır bir motordu özellikle artçıda bindiğinde kıvraklığını yitiriyordu,özellikle kalabalık şehiriçi trafiğinde ızdırap olabiliyordu,arabaların arasından geçmeye tırsıyordum :) ,scarabeo bildiğim kadarıyla 145kg civarında ve çok kıvrak, dengeli ,kullanımıda bir okadar kolay ,şehiriçi trafikte de artık takılmıyorum,ben daha önce 16" scooter kullanmamıştım,meğerse ne rahatlıkmış ,virajlarda artık daha güvenli hissediyorum,yollardaki lanet tırtılları artık korkmadan güvenle geçebiliyorum,her yönü ile scarabeo katagorisinde bir numara bence
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:45 ----------
kg mı yanlış yazmışım karanlıkta klavye kazaları olabiliyor :) 154kg olcaktı
MavimantalitE
13 Nisan 2011, 00:54
Herkese merhabalar iyi forumlar..
Peki servis fiyatları için üzecek rakamlar değil diye yazmışsın.. Rakam verebilirmisin bakımları ne kadar tuttuğunu..?
Tolme
14 Nisan 2011, 00:32
Herkese merhabalar iyi forumlar..
Peki servis fiyatları için üzecek rakamlar değil diye yazmışsın.. Rakam verebilirmisin bakımları ne kadar tuttuğunu..?
ilk bakımda servis ücreti alınmıyormuş yağ ve yağ filitresi değişti, buji, hava filitresi temizlendi,diğer rutin kontrolleri yapıldı(frenler,radyatör suyu,vs)45 tl verdim ama ilk bakımı yapan usta ilk bakımda işçilik alınmadığınıda söylemişti, verdim ,ikinci bakımda da bunun üzerine 20tl işçilik geldi toplam 65tl ,
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:38 ----------
ilk mesajda elim touch pad e deymiş cumleler kaymış ,mesajı gönderdikten sonra gördüm :) doğrusu şu şekilde ; ilk bakımda servis ücreti alınmıyormuş yağ ve yağ filitresi değişti, buji, hava filitresi temizlendi,diğer rutin kontrolleri yapıldı(frenler,radyatör suyu,vs)45 tl verdim,ikinci bakımdada aynıları yapıldı ama bu sefer işçilikle birlikte 65 tl verdim,usta 12000 bakımının daha masraflı olacağını söyledi,çünkü kayış ve bujininde değişeceğini söyledi,12bin de bir anladığım kadarıyla ağır bakıma giriyor.12binde de bir olan bakımlar harici yüksek bir masrafı yok.
MavimantalitE
14 Nisan 2011, 15:41
Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş..
Bu arada yaptığın gezinin fotoğraflarına baktım yorumlarını çok büyük bir hayranlıkla okuduk valla ne diyelim.. Helaaaal olsun size.. Çok güzelldi..
Yalnız ben hala PS150 ve Scarabeo arasında kararsızım... :silent:
Tolme
14 Nisan 2011, 21:04
Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş..
Bu arada yaptığın gezinin fotoğraflarına baktım yorumlarını çok büyük bir hayranlıkla okuduk valla ne diyelim.. Helaaaal olsun size.. Çok güzelldi..
Yalnız ben hala PS150 ve Scarabeo arasında kararsızım... :silent:
teşekkür ederim,belki inanmayacaksın scarabeoyu almaya babamla ilk gittiğimizde ,ben illa honda ps150 yide görmek istiyorum diye tutturdum,motoru almadan çıktık ,honda bayisine doğru yola çıktık,yolda babam aynen şunu dedi,gel şu scarabeo yu alalım sana bi baba sözü dinle :) yoldan geri döndük ve scarabeo yu aldık :) şimdi kendime diyorumki ,iyiki baba sözü dinlemişim :queen: bu arada yaş 35 :)
MavimantalitE
16 Nisan 2011, 03:04
İyigeceler..
Baba sözü dinledim ve kazandım diyosunuz..? Valla ben kararsızlığa devam hala :)
İzmirli olduğunuz yazıyo.. Neresinden...? Benim kardeşim var Bucada bu yaz geleceğim belki görüşürüzz.. Bende 34 yaşındayım adım Şükrü memnun oldum..
movibiker
16 Nisan 2011, 03:09
teşekkür ederim,belki inanmayacaksın scarabeoyu almaya babamla ilk gittiğimizde ,ben illa honda ps150 yide görmek istiyorum diye tutturdum,motoru almadan çıktık ,honda bayisine doğru yola çıktık,yolda babam aynen şunu dedi,gel şu scarabeo yu alalım sana bi baba sözü dinle :) yoldan geri döndük ve scarabeo yu aldık :) şimdi kendime diyorumki ,iyiki baba sözü dinlemişim :queen: bu arada yaş 35 :)
baba gibi yar olmaz en iyisini yapmışsın :cat: Allah onları başımızdan eksik etmesin.
MavimantalitE
16 Nisan 2011, 03:12
Aminnn.. Çok haklısınız..:cat:
movibiker
16 Nisan 2011, 03:16
Aminnn.. Çok haklısınız..:cat:
şükrü bey hala karar veremedin mi :) al hondayı bak keyfine :cat: bende adam çalmaya bakıyorum ps topiğine :queen:
Tolme
16 Nisan 2011, 03:22
şükrü bey hala karar veremedin mi :) al hondayı bak keyfine :cat: bende adam çalmaya bakıyorum ps topiğine :queen:
honda alınacaksa SH-300 alınmalı ,ozaman bende gelirim honda topiğine ama ps150i ,scarabeo ile karşılaştırmak yanlış olur sınıfları farklı hem güç ve hemde cc olarak :)
MavimantalitE
16 Nisan 2011, 03:28
Aaaa sende SH300 ile Scarabeo'yu karıştırma sakın Hocamm.. Dünya 1.cisi o :cherry:
Ayrıca motosiklet sevdalısı olduktan sonra o topik bu topik ne farkeder ki yaa..değilmii..
Valla kararsızım hala.. Ama Honda gönlüm onda galibaa :)
movibiker
16 Nisan 2011, 03:33
11.500e sh 300 alana kadar da 18.000e sw-t600 alınır bir defa alınır.iş iyice büyüdü galiba.ps 150 iyidir abiler,hem ucuz hem kaliteli hemde yeterli bir motor.hele benim gibi yolculukların %95ini arabayla %5ini motorla yapan birisi için yeterde artar bile.
Tolme
16 Nisan 2011, 03:40
Aaaa sende SH300 ile Scarabeo'yu karıştırma sakın Hocamm.. Dünya 1.cisi o :cherry:
Ayrıca motosiklet sevdalısı olduktan sonra o topik bu topik ne farkeder ki yaa..değilmii..
Valla kararsızım hala.. Ama Honda gönlüm onda galibaa :)
yok onun ayarı olan piaggio beverly 300rst var,dizayn ve şıklık harikası,sh-300 ise geniş kasa cub motor gibi duruyor,motor gücü olrak honda önde,o yüzdende tercih sebebi oluyor
MavimantalitE
16 Nisan 2011, 03:41
Ya tabi yaa.. Birde şu var ben Zonguldak/Ereğlideyim burda havalar ege ve akdenizdeki gibi değil.. Benimkisi hem motosiklet ile kısa mesafe iş görme hem ufak geziler fazla açılmadan tabi.. Aprilla beni şu yüzden korkutoyor yedek parça 2. el değeri tabi bunları hep forumlardan okuyoruz ben motoru görmedim bile ps yide scarabeo'yuda.. amortisör üzerinden çürüme felan yapıyomuş bak onuda okudum forumlarda.. hondayı satıyom dediğin zaman en azından satılırmı satılmazmı diye düşünmüyosun.. bikeresinde tek kapı otomatik vites bi fiat bravo almıştım satacak oldum tabi keyfe keder valla 6-7 ay satamadım.Bi ara arabayı satamayacağımı bile düşünmüştüm.Tabi bu örnek değil ama motosiklet olayı için.. sütten ağzı yanan biliyosunuz yoğurdu üfleyerek yer hesabı.. Haa baktım olmadı bi sonraki sene satar scarabeo alırım yaaa :)
Tolme
16 Nisan 2011, 04:11
Ya tabi yaa.. Birde şu var ben Zonguldak/Ereğlideyim burda havalar ege ve akdenizdeki gibi değil.. Benimkisi hem motosiklet ile kısa mesafe iş görme hem ufak geziler fazla açılmadan tabi.. Aprilla beni şu yüzden korkutoyor yedek parça 2. el değeri tabi bunları hep forumlardan okuyoruz ben motoru görmedim bile ps yide scarabeo'yuda.. amortisör üzerinden çürüme felan yapıyomuş bak onuda okudum forumlarda.. hondayı satıyom dediğin zaman en azından satılırmı satılmazmı diye düşünmüyosun.. bikeresinde tek kapı otomatik vites bi fiat bravo almıştım satacak oldum tabi keyfe keder valla 6-7 ay satamadım.Bi ara arabayı satamayacağımı bile düşünmüştüm.Tabi bu örnek değil ama motosiklet olayı için.. sütten ağzı yanan biliyosunuz yoğurdu üfleyerek yer hesabı.. Haa baktım olmadı bi sonraki sene satar scarabeo alırım yaaa :)
normalinde bu tip konulara cevap yazmıyorum çünkü iş sonra polimiğe dönüyor,kısaca benim genel görüşümü yazayım,piaggio-vespa-aprilia-gilera grubu bilindiği gibi en son fercomotor a geçti , benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla ferco motordan önceki distribütörün ilgisizliği, beceriksizliği yüzünden dünyada scoterin mucidi olan bu italyan markaları türkiye motosiklet pazarında çok gerilerde kalmasına sebeb oldu ve bu eski imajı hafızalardan silmek hiçte kolay değil ama şuda bir gerçek ferco motor son 3-4 senedir bu kötü imajı yavaş yavaş yok ediyor ve kendini düzlüğe çıkarmaya başlıyor,eskiden olduğu gibi motorların parça sorunu artık yok,dikkatli ve seçilmiş bayi ve servis ağıyla müşteri memnuniyetine önem veriliyor ve bana göre şuan türkiyede yaptığı işi önemseyen firmalardan birisi,ama şunuda görmek lazım ,her şehirde yaygın bir servis ağı yok,büyük şehirlere yayılmış bir bayi ve satış ağı var,zaten bende vanda yaşayan bir vatandaşa git scarabeo al demem,çünkü servis konusunda sorun yaşayacak,o çürüme hikayesini bende okudum ve bence çok spesifik birşey, yüzlerce scarabeo arasından tek örnek,o kişi haricinde ne eski karbüratörlü modellerinden nede yeni enjeksiyonlu modellerinde öyle bir sorun ne duydum nede şahit oldum,belki onun amortisöründe üretim hatası gibi birşey olabilir veya eleman sert bir kasisten geçmiştir amortisörü darbe almıştır farkında değildir ve darbe aldığı yerden çürüme olmuştur,herneyse gözümüzle görüp incelemediğim birşey için fazlada birşey söylemek istemem,sanada tavsiyem eğer zonguldakta honda servisi var ve sana daha yakınsa hondayı alman ,birde örnek olarak şunu söylemek isterim cebinde honda ps ye yetecek paran vardır,scarabeo yu almak istersin ama fiyatı seni zorlar,ozamanda düşünmeye gerek yok gidip hondayı almak akılcıdır.benim prensibim herzaman cebindeki paranın alabileceğinin en iyisini al şeklinde,benim cebimde 6500tl vardı bende o paranın en iyisini yani scarabeo yu aldım,5500 olsaydı belki bende ps150 veya başka birşey alacaktım,sözü geçen motorlarınn hepsi güzel ve kaliteli buna canı gönülden inanıyorum,iyi geceler dilerim
movibiker
16 Nisan 2011, 04:14
eeee daha ne düşünüyorsun be abi,bende sendenim işte bende de 307 cabrio var bende birbuçuk senedir satamıyorum öyle saçma fiyatlar veriyorlar ki aklın şaşar,ben alırken 60 bin tl para saydım artık nikah kıydık gözüyle bakıyorum arabaya.onun için ben çooooook iyi anladımki araç alırken en önemli şey ikinci el satışı.hondayı seçmemdeki tek neden budur,satıyorum dediğin zaman üç aşağı beş yukarı müşterisi hazır.:cat:
MavimantalitE
16 Nisan 2011, 21:37
normalinde bu tip konulara cevap yazmıyorum çünkü iş sonra polimiğe dönüyor,kısaca benim genel görüşümü yazayım,piaggio-vespa-aprilia-gilera grubu bilindiği gibi en son fercomotor a geçti , benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla ferco motordan önceki distribütörün ilgisizliği, beceriksizliği yüzünden dünyada scoterin mucidi olan bu italyan markaları türkiye motosiklet pazarında çok gerilerde kalmasına sebeb oldu ve bu eski imajı hafızalardan silmek hiçte kolay değil ama şuda bir gerçek ferco motor son 3-4 senedir bu kötü imajı yavaş yavaş yok ediyor ve kendini düzlüğe çıkarmaya başlıyor,eskiden olduğu gibi motorların parça sorunu artık yok,dikkatli ve seçilmiş bayi ve servis ağıyla müşteri memnuniyetine önem veriliyor ve bana göre şuan türkiyede yaptığı işi önemseyen firmalardan birisi,ama şunuda görmek lazım ,her şehirde yaygın bir servis ağı yok,büyük şehirlere yayılmış bir bayi ve satış ağı var,zaten bende vanda yaşayan bir vatandaşa git scarabeo al demem,çünkü servis konusunda sorun yaşayacak,o çürüme hikayesini bende okudum ve bence çok spesifik birşey, yüzlerce scarabeo arasından tek örnek,o kişi haricinde ne eski karbüratörlü modellerinden nede yeni enjeksiyonlu modellerinde öyle bir sorun ne duydum nede şahit oldum,belki onun amortisöründe üretim hatası gibi birşey olabilir veya eleman sert bir kasisten geçmiştir amortisörü darbe almıştır farkında değildir ve darbe aldığı yerden çürüme olmuştur,herneyse gözümüzle görüp incelemediğim birşey için fazlada birşey söylemek istemem,sanada tavsiyem eğer zonguldakta honda servisi var ve sana daha yakınsa hondayı alman ,birde örnek olarak şunu söylemek isterim cebinde honda ps ye yetecek paran vardır,scarabeo yu almak istersin ama fiyatı seni zorlar,ozamanda düşünmeye gerek yok gidip hondayı almak akılcıdır.benim prensibim herzaman cebindeki paranın alabileceğinin en iyisini al şeklinde,benim cebimde 6500tl vardı bende o paranın en iyisini yani scarabeo yu aldım,5500 olsaydı belki bende ps150 veya başka birşey alacaktım,sözü geçen motorlarınn hepsi güzel ve kaliteli buna canı gönülden inanıyorum,iyi geceler dilerim
Polimik miii yok be Hocamm olmaz polimik felan dert etme.. Paylaşıyoruz işte şunun şurasında tecrübelerimizi..
Bu arada sen hala bana ismini yazmadın ve İzmirle ilgili neresindensin diye sormuştum.Kardeşim İzmirde yazın gelebilirim belki görüşürüz demiştim ama onla alakalı bişey yazmamışsın..
Tolme
17 Nisan 2011, 00:33
Polimik miii yok be Hocamm olmaz polimik felan dert etme.. Paylaşıyoruz işte şunun şurasında tecrübelerimizi..
Bu arada sen hala bana ismini yazmadın ve İzmirle ilgili neresindensin diye sormuştum.Kardeşim İzmirde yazın gelebilirim belki görüşürüz demiştim ama onla alakalı bişey yazmamışsın..
yanlış anlamayın mesajım size degildi ,o niyetle ileride gelecek olanlar içindi,sizin iyi niyetinizin farkındayım,paylaşmak çok güzeldir elimden geldiğince objektif olarak motosikletimi size tanıtmaya çalıştım,bu arada kusura bakmayın mesajınızı atlamışım sanırım,ismim tolga izmir aliağa da yım,mesleğim bilgi işlem,izmire gelicek olursanız önceden haberleşir,görüşürüz,tanıştığımıza memnun oldum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 ----------
biraz evel 100km lik bir gece yolculuğu yaptım çok güzeldi gerçekten bir ara keşke video çekseydim diye aklımdan geçti,eğer yarın unutmazsam sürüşten önce ve sürüş sırasında tanıtım videosu çekerim,az çok sizede fikir verir sanırım
MavimantalitE
17 Nisan 2011, 03:23
yanlış anlamayın mesajım size degildi ,o niyetle ileride gelecek olanlar içindi,sizin iyi niyetinizin farkındayım,paylaşmak çok güzeldir elimden geldiğince objektif olarak motosikletimi size tanıtmaya çalıştım,bu arada kusura bakmayın mesajınızı atlamışım sanırım,ismim tolga izmir aliağa da yım,mesleğim bilgi işlem,izmire gelicek olursanız önceden haberleşir,görüşürüz,tanıştığımıza memnun oldum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 ----------
biraz evel 100km lik bir gece yolculuğu yaptım çok güzeldi gerçekten bir ara keşke video çekseydim diye aklımdan geçti,eğer yarın unutmazsam sürüşten önce ve sürüş sırasında tanıtım videosu çekerim,az çok sizede fikir verir sanırım
Tamam.. sıkıntı yok o zaman Tolga..
Demek Aliağadasın.. Bizim arkadaşlardan oraya eğitime gelenler oldu.Ben erdemirde çalışıyorum.. Eğitim amaçlı gelenler olmuştu.. Belki yarın birgün bende gelebilirim yani..
Saygılar..
Tolme
17 Nisan 2011, 03:55
Tamam.. sıkıntı yok o zaman Tolga..
Demek Aliağadasın.. Bizim arkadaşlardan oraya eğitime gelenler oldu.Ben erdemirde çalışıyorum.. Eğitim amaçlı gelenler olmuştu.. Belki yarın birgün bende gelebilirim yani..
Saygılar..
doğrudur ,aliağa sanayi kenti petrolcüsü ,demircisi ,kömürücüsü hepsi mevcut :) gelicek olursanız dediğim gibi haberleşir buluşuruz,bu scarabeo nun 500lükleri var yeni kasa ,keşke onlardan getirseler türkiyeye ,ne yapar eder 1 tane alırım,insanda hayranlık uyandırıyor,bu arada sizde kymco xciting 250 mi var?memnunmusunuz?
şunun güzelliğine bak işte yeni kasa 500cc scarabeo
http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Aprilia%20Scarabeo%20500%20%2006%20%201.jpg
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:33 ----------
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009models/2009-Aprilia-Scarabeo500iec-small.jpg
bu benim motor ile aynı renk olanı
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009models/2009-Aprilia-Scarabeo500ieb-small.jpg
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009models/2009-Aprilia-Scarabeo500ied-small.jpg
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009models/2009-Aprilia-Scarabeo500iee-small.jpg
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2009models/2009-Aprilia-Scarabeo500iea-small.jpg
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:38 ----------
Bore x Stroke: Bore and stroke 92 x 69 mm.
Total displacement: 460 cc
Compression ratio: 10,5:1
Maximum power at the crank: 29 kW (39 HP) at 7,500 rpm
Maximum torque at the crank: 43 Nm at 5,500 rpm
Fuel system: Electronic fuel injection.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:40 ----------
scarabeo ile ufak bir endruo keyfi :) dağ tepe demeden tırmanıyor
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/yamanlar/IMG_1222.jpg
MavimantalitE
17 Nisan 2011, 04:20
Bende şu anda Kymco xciting yok.. Sattım ben onu :)
Bi kaza geçirmiştim 3 sene önce üzerimde olan sadece şort ve tişört ile
yaklaşık bi 30-40 metre abartısız sürüklendim asfaltta.. ama şükür ölmedik..
sonrada aille baskısı yüzünden satmak zorunda kalmıştım fotoğrafta öylece kaldı.
ama o günleri çok özlüyorum bildiğin gibi değil.. yaz geldikçe içimde kelebekler uçuşuyo..
artık bu yaz bi motor alacağım.. bütün sıkıntım bu.. herhalde ps150 olacak..
Tolme
17 Nisan 2011, 04:40
Bende şu anda Kymco xciting yok.. Sattım ben onu :)
Bi kaza geçirmiştim 3 sene önce üzerimde olan sadece şort ve tişört ile
yaklaşık bi 30-40 metre abartısız sürüklendim asfaltta.. ama şükür ölmedik..
sonrada aille baskısı yüzünden satmak zorunda kalmıştım fotoğrafta öylece kaldı.
ama o günleri çok özlüyorum bildiğin gibi değil.. yaz geldikçe içimde kelebekler uçuşuyo..
artık bu yaz bi motor alacağım.. bütün sıkıntım bu.. herhalde ps150 olacak..
hayırlısı olsun,ne alırsan al bu sefer korumalarını aman sakın eksik etme ,kötü bir tecrübe edinmişsin ,yanlış anlama ama hondanın zonguldakta bayisi ve servisi varmı? ben listelerden göremedim
MavimantalitE
17 Nisan 2011, 04:44
zonguldakta servis yok.. ama düzcede var 70 km orasıda bana uzaklığı.. km olarakda zaten 4000 de bir bakımı var.. yaz dönemi boyunca belkii bir defa bakıma giderim gibi geliyo.. genelde şehiriçi kullandığım için fazla koruma kullanmıyodum.. ama dediğin gibi mont eldiven v.s gibi korumalarımıda alacağım bu sefer..
Tolme
23 Nisan 2011, 12:52
en son yaptığım gezi ve tüketimim hakkında bu motoru takip edenler için bilgi vereyim,200km de 5,62lt yaktım ,100km de 2,81lt ye denk geliyor,yolun yarısını 100-110km süratle gittim,dönüşte ise 70-90 arası sakin kullanım oldu,şehiriçi trafikte biraz takıldım ama çok oyalamadı,sürüşüm 2kişi ve arka topcase full dolu şekilde oldu.
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/benzin-1.jpg
MavimantalitE
23 Nisan 2011, 23:14
Hocam bu kadar belge yapmana gerek yoktu yaa inanıyoruz sana :cat:
Helal olsun valla ne diyelimm..
GP500-1st
23 Nisan 2011, 23:37
en son yaptığım gezi ve tüketimim hakkında bu motoru takip edenler için bilgi vereyim,200km de 5,62lt yaktım ,100km de 2,81lt ye denk geliyor,yolun yarısını 100-110km süratle gittim,dönüşte ise 70-90 arası sakin kullanım oldu,şehiriçi trafikte biraz takıldım ama çok oyalamadı,sürüşüm 2kişi ve arka topcase full dolu şekilde oldu.
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/benzin-1.jpg
yakıt değerleri için sağol:cat: 2008-2009 lar ne yakıyor acaba? enjeksiyon ve eco mod 100 km de 1lt oynatırmı ve ya daha fazla.. Farklı bir motor kullanan Runner 200 ve Carnaby 200 karburatörlüler 4.5 lt yakıyordu yorumlarda.Tabi Runnercılar seri kullanır genelde. Bu değeri 4.0 -4.2 ye çekmek mümkün bence Sehir dışındada 3.8 lere ama. Bir bilgi olmadığı için eskiler biraz tehlikeli geliyo bana yakıt yönünden:)
Tolme
25 Nisan 2011, 00:58
yakıt değerleri için sağol:cat: 2008-2009 lar ne yakıyor acaba? enjeksiyon ve eco mod 100 km de 1lt oynatırmı ve ya daha fazla.. Farklı bir motor kullanan Runner 200 ve Carnaby 200 karburatörlüler 4.5 lt yakıyordu yorumlarda.Tabi Runnercılar seri kullanır genelde. Bu değeri 4.0 -4.2 ye çekmek mümkün bence Sehir dışındada 3.8 lere ama. Bir bilgi olmadığı için eskiler biraz tehlikeli geliyo bana yakıt yönünden:)
valla eskilerden hiç kullanmadım ama forumlarda okudugum yorumlara göre 3,2 ile 4 litre arasındalarmış,anlıcağın tüketimleri bilek gücüne bağlı :) yeni enjeksiyonlu scarabeo lar çok az yakıyor ve çok iyi performans veriyor bu yüzdende 2.el şuan bulamıyorsun,sahibinden deki ilanların hepsi 2009 model ve altı,enjeksiyonluyu alıpta satan yok,ancak satarlarsa maddi durumlardan dolayı satıyorlar yoksa çok mecbur kalmadıkça kesinlikle kimse satmıyor,bugün 380km lik bir yolculuk yaptım ,yer yer basmama rağmen tüketimim 2,85lt olduki buna ben bile şaştım açıkçası,ve bu alet okadar güzelki sanki gittikçe dahada açılıyor performas artıyor,şişme filan kesinlikle yok,1.kmde performans neyse 200km sonrada aynısı devam ediyor,sanki motosiklet insana hiç durmayalım depo bitene kadar diyor :) bende daha önce tipinden dolayı carnaby istiyordum ama şuan ne kadar carnaby kullanan varsa tüketiminden dolayı hepsi satıp scarabeo almak istiyor,eco mod ile sport mod arasında yüzde 10luk bir fark diyebilirim,örnek vermem gerekirse 80km süratle sabit giderken ,eco dan sport mod a geçtiğimde ,gaz elciğini hiç oynatmama rağmen motorun sürati 90km ye kadar yavaş yavaş çıkıyor ve orada kalıyor,aşırı bir arada fark yok,yalnız eco modda son süratim 120 yi geçmiyor,sportta ise 140-145 gördüm
askon
25 Nisan 2011, 01:21
valla eskilerden hiç kullanmadım ama forumlarda okudugum yorumlara göre 3,2 ile 4 litre arasındalarmış,anlıcağın tüketimleri bilek gücüne bağlı :) yeni enjeksiyonlu scarabeo lar çok az yakıyor ve çok iyi performans veriyor bu yüzdende 2.el şuan bulamıyorsun,sahibinden deki ilanların hepsi 2009 model ve altı,enjeksiyonluyu alıpta satan yok,ancak satarlarsa maddi durumlardan dolayı satıyorlar yoksa çok mecbur kalmadıkça kesinlikle kimse satmıyor,bugün 380km lik bir yolculuk yaptım ,yer yer basmama rağmen tüketimim 2,85lt olduki buna ben bile şaştım açıkçası,ve bu alet okadar güzelki sanki gittikçe dahada açılıyor performas artıyor,şişme filan kesinlikle yok,1.kmde performans neyse 200km sonrada aynısı devam ediyor,sanki motosiklet insana hiç durmayalım depo bitene kadar diyor :) bende daha önce tipinden dolayı carnaby istiyordum ama şuan ne kadar carnaby kullanan varsa tüketiminden dolayı hepsi satıp scarabeo almak istiyor,eco mod ile sport mod arasında yüzde 10luk bir fark diyebilirim,örnek vermem gerekirse 80km süratle sabit giderken ,eco dan sport mod a geçtiğimde ,gaz elciğini hiç oynatmama rağmen motorun sürati 90km ye kadar yavaş yavaş çıkıyor ve orada kalıyor,aşırı bir arada fark yok,yalnız eco modda son süratim 120 yi geçmiyor,sportta ise 140-145 gördüm
selamlar sızın bu sayfadakı kullanıcı yorumlarınızı takıp edıyorum ve bu scootera dıkkat cekmemı sağladınız ve anlattıklarınıza göre daha bır motosıkletten ne beklenırkı şimdi genel olarak sehır içinde kullanıyoruz ama senede bır kaç kezde sehır dışı gezıyorum şimdi sehır dışında 140 km hız yeterli benım aradığım motosıklette tork olması bu cc dekı scoterleın gucunun yetersız kalması yolda yokuşta bayılması hıç hoşuma gıtmez anladığım kadarıyla bu motorda sorun yok yanı sehır dışında üzmez gıbı
Tolme
25 Nisan 2011, 13:38
selamlar sızın bu sayfadakı kullanıcı yorumlarınızı takıp edıyorum ve bu scootera dıkkat cekmemı sağladınız ve anlattıklarınıza göre daha bır motosıkletten ne beklenırkı şimdi genel olarak sehır içinde kullanıyoruz ama senede bır kaç kezde sehır dışı gezıyorum şimdi sehır dışında 140 km hız yeterli benım aradığım motosıklette tork olması bu cc dekı scoterleın gucunun yetersız kalması yolda yokuşta bayılması hıç hoşuma gıtmez anladığım kadarıyla bu motorda sorun yok yanı sehır dışında üzmez gıbı
ben elimden geldiğince tarafsız, marka fanatikliği yapmadan düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum,aşırıya kaçarsa affola ,öncelikle bu motora 2 kişi mi yoksa tek kişimi bineceksiniz ,eğer ben genelde tek kişi biniyorum derseniz,gerçekten süper bir motor,az yakıyor kuvvetli ve hızlı ,tek kişi ile 2 kişi binme arasındaki tek fark 2 kişide gaza tepki vermesi 1 kişiye göre daha yavaş,tek kişi binerken sanki insana 250cc lik bir motora biniyormuş hissi veriyor,hatta bana göre eski motorum xmax e göre tek kişide daha atak ,2 kişide ise tabiki aradaki cc ve tork farkından dolayı xmax kadar degil ama bu hali bile piyasa satılan 200cclik scooterlerin çoğunu alt edebilecek düzeyde.ben kısaca 2 kişi binerkenki değerleri tekrarlayayım sizde kafanızda ona göre bir düzey belirlersiniz,enjeksiyon sport modda iken rüzgarsız düz otoyolda 2 kişi 140km ye kadar çıktım,eğer karşıdan rüzgar alırsam süratiniz 120-125km yi geçmiyor,rampalara hızlı girerseniz çok uzun ve dik olanlarda süratiniz 90km ye kadar düşebiliyor,işin komik tarafı 90 la girersenizde 90 da kalıyor pek düşme olmuyor ama gazı açsanızda 90ı da geçmiyor.şimdiye kadarki en yüksek tüketimi 3,5lt oldu buda otoyolda 2 kişi devamlı 110-130 arası giderek yaptım,en düşük tüketimim 2,6lt 70-80km yi geçmeyerek tın tın gezinti modunda oldu :) ortalama tüketimim 2,8-2,9lt civarında oluyor.bana göre hızı yeterli ,şehirler arası yollarda zaten 100-110 nun üzerine pek çıkmıyor yollar kötü ve tehlikeli,daha yüksek sürati sadece otoyollarda yaptım,bana göre bu motorun konforlu sürüş hızı 90-110km aralığı ,bu süratle 2 kişi depo bitene akadar km lerce gidebilirsiniz ,deposu 8,5 lt ,bir depo benzin ile minimum 240km-250km gidersiniz,ben genelde fazla dibini düşürmeden 270-280km oldumu alıyorum benzini,hesaplarıma göre benim kullanım şeklimle 1 depo ile 300km civarında gider.
JAKOBEN
25 Nisan 2011, 15:45
Arkadaşlar merhabalar,
Bu başlık ve içinde bilgilerden ötürü "Tolme" nickli arkadaşa kendi adıma çok teşekkür ederim. Ben de "MavimantalitE" gibi ps150i ve Scarabeo arasında kalanlardanım. Ancak bu başlığa ne zaman girsem aklım Scarabeo'ya kayıyor:) Bu arada Hondanın yeni scooterı olan PCX'i de incelemeden motor almak istemiyorum. Mayısın ortaları gibi kendime bir scooter almayı düşünüyorum ve açıkçası seçimimin hangisi olacağını bende fazlasıyla merak ediyorum.
MavimantalitE
25 Nisan 2011, 22:35
Arkadaşlar merhabalar,
Bu başlık ve içinde bilgilerden ötürü "Tolme" nickli arkadaşa kendi adıma çok teşekkür ederim. Ben de "MavimantalitE" gibi ps150i ve Scarabeo arasında kalanlardanım. Ancak bu başlığa ne zaman girsem aklım Scarabeo'ya kayıyor:) Bu arada Hondanın yeni scooterı olan PCX'i de incelemeden motor almak istemiyorum. Mayısın ortaları gibi kendime bir scooter almayı düşünüyorum ve açıkçası seçimimin hangisi olacağını bende fazlasıyla merak ediyorum.
Yahuuu al bendende o kadar.. Aynı benim içimden geçenleri yazmışsınız.. Ama benim aklım PS de.. tabiki bu sayfaya girmediğim zamanlarda :cherry:
JAKOBEN
25 Nisan 2011, 22:59
Anladığım kadarıyla yaş 30'u geçince insan eskisine oranla biraz daha duruluyor ve hız saplantısından sıyrılıp scooter gibi konforlu, düşük hacimli, kullanımı daha kolay ve rahat olan modellere yöneliyor:)
Bildiğim kadarıyla gerek Tolme gerekse de Mavimantalite ve ben 30'lu yaşların delikanlılarıyız:))
Tolme
26 Nisan 2011, 00:10
Anladığım kadarıyla yaş 30'u geçince insan eskisine oranla biraz daha duruluyor ve hız saplantısından sıyrılıp scooter gibi konforlu, düşük hacimli, kullanımı daha kolay ve rahat olan modellere yöneliyor:)
Bildiğim kadarıyla gerek Tolme gerekse de Mavimantalite ve ben 30'lu yaşların delikanlılarıyız:))
aynen öyle 30 lu yaşların delikanlıları olduk :) artık kalite ve konforun peşinde gidiyoruz,ikinizede öncelikli tavsiyem scarabeo yu canlı olarak görmeden başka bir motor almamanız olacak,jakoben aslında scarabeo senin için çok uygun hem yaşadığın şehirde satılıyor ve çok iyi denebilecek düzeyde (kendim sadece 1 tanesine gittim,diğerini forumlardaki yorumlardan biliyorum) 2 servisi var,ben şahsen hem scarabeo yu, hemde ps150 yi gördükten sonra aradaki farkıda çok rahat anlayabilceğinizi düşünüyorum,tekrar söylemek isterim eğer paranız scarabeo ya yetiyorsa honda alıp pişman olmayın.
Not :(bu sözü hondayı kötülemek için söylemiyorum,hondada cc sine göre kalite bir motor ama yaklaşık paraya daha kuvvetli ve daha iyisi alınabilir. )olduğu için)
askon
26 Nisan 2011, 00:15
ben elimden geldiğince tarafsız, marka fanatikliği yapmadan düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum,aşırıya kaçarsa affola ,öncelikle bu motora 2 kişi mi yoksa tek kişimi bineceksiniz ,eğer ben genelde tek kişi biniyorum derseniz,gerçekten süper bir motor,az yakıyor kuvvetli ve hızlı ,tek kişi ile 2 kişi binme arasındaki tek fark 2 kişide gaza tepki vermesi 1 kişiye göre daha yavaş,tek kişi binerken sanki insana 250cc lik bir motora biniyormuş hissi veriyor,hatta bana göre eski motorum xmax e göre tek kişide daha atak ,2 kişide ise tabiki aradaki cc ve tork farkından dolayı xmax kadar degil ama bu hali bile piyasa satılan 200cclik scooterlerin çoğunu alt edebilecek düzeyde.ben kısaca 2 kişi binerkenki değerleri tekrarlayayım sizde kafanızda ona göre bir düzey belirlersiniz,enjeksiyon sport modda iken rüzgarsız düz otoyolda 2 kişi 140km ye kadar çıktım,eğer karşıdan rüzgar alırsam süratiniz 120-125km yi geçmiyor,rampalara hızlı girerseniz çok uzun ve dik olanlarda süratiniz 90km ye kadar düşebiliyor,işin komik tarafı 90 la girersenizde 90 da kalıyor pek düşme olmuyor ama gazı açsanızda 90ı da geçmiyor.şimdiye kadarki en yüksek tüketimi 3,5lt oldu buda otoyolda 2 kişi devamlı 110-130 arası giderek yaptım,en düşük tüketimim 2,6lt 70-80km yi geçmeyerek tın tın gezinti modunda oldu :) ortalama tüketimim 2,8-2,9lt civarında oluyor.bana göre hızı yeterli ,şehirler arası yollarda zaten 100-110 nun üzerine pek çıkmıyor yollar kötü ve tehlikeli,daha yüksek sürati sadece otoyollarda yaptım,bana göre bu motorun konforlu sürüş hızı 90-110km aralığı ,bu süratle 2 kişi depo bitene akadar km lerce gidebilirsiniz ,deposu 8,5 lt ,bir depo benzin ile minimum 240km-250km gidersiniz,ben genelde fazla dibini düşürmeden 270-280km oldumu alıyorum benzini,hesaplarıma göre benim kullanım şeklimle 1 depo ile 300km civarında gider.
marka fanatıklığı yapmadığınızın farkındayım valla ben hızlı olmaktan zıyade konforlu ve ekonomık gezı yapmanın derdındeyım ama şu da var motosıkletın üzerıne bınınce nedense vıteslı motosıkletten vaz gecemıyorum yok yaaa scotere bana göre değil dıyorum ama akşam evde netın başında oluncada hep scooter modellerını araştırıyom ve beğenıyorumda 200 cc motosıkletım var ve stede mevcut oldukça fazla gezıler yaptım ama nedense bu kış ekonomı moduna kendımı cok kaptırdım ve kendıme 100 cc vıteslı bır motosıklet aldım şehır içinde bayağı yeterlı ve ılk defa bunca seneden sonra yavaş gıtmenın gezmenın keyfını aldım bence 120 km hız yeterlı yanı bu scoter alınır bence sızede ALLAH kaza bela vermesın keyıfle kullanmanızı dilerım:rendeer:
Tolme
26 Nisan 2011, 00:54
marka fanatıklığı yapmadığınızın farkındayım valla ben hızlı olmaktan zıyade konforlu ve ekonomık gezı yapmanın derdındeyım ama şu da var motosıkletın üzerıne bınınce nedense vıteslı motosıkletten vaz gecemıyorum yok yaaa scotere bana göre değil dıyorum ama akşam evde netın başında oluncada hep scooter modellerını araştırıyom ve beğenıyorumda 200 cc motosıkletım var ve stede mevcut oldukça fazla gezıler yaptım ama nedense bu kış ekonomı moduna kendımı cok kaptırdım ve kendıme 100 cc vıteslı bır motosıklet aldım şehır içinde bayağı yeterlı ve ılk defa bunca seneden sonra yavaş gıtmenın gezmenın keyfını aldım bence 120 km hız yeterlı yanı bu scoter alınır bence sızede ALLAH kaza bela vermesın keyıfle kullanmanızı dilerım:rendeer:
bende bir ara vitesli motosiklet kullandım yaklaşık 5000km kadar,her eve döndüğümde ayak bileklerimin ağrısından fenalık gelirdi,şehiriçinde bir yere gidip geldiğimde metallica nın bateristi gibi oynamadık yeriniz kalmıyor,2 el 2 ayak devamlı senkronik çalışıyor,vites değiştirmekten sol ayak iptal oluyordu,bu arada motosiklet çalındı bende yeni motosiklet alırken severim bu işin ızdırabını dedim ve eski dost scooter e geri döndüm,bu sefer 16" tekerlekli aldım ve kesinlikle bingo dedim.16" de ki sürüş normal motosiklete daha yakın,ufak teker scooterdeki o tedirginlik kesinlikle olmuyor,eğer denk gelirse kesinlikle 16"lastikli herhangi bir scooteri deneyin arada vites değiştirme olayı hariç normal 17"lastikli bir vitesli motosikletle arasında büyük bir fark göremeyeceksiniz.hatta size rahatlık ve konfor olarak da çok daha çekici gelecektir,sonuç olarak konfor rahatlık isteyen herkese scooter tavsiye ederim
Tolme
26 Nisan 2011, 21:31
güzel bir tanıtım videosu
http://youtu.be/q5P544qOkBA
http://youtu.be/08eCXu06H4M
grognard
26 Nisan 2011, 23:41
Sayın Tolme,
Sabah ve akşam mesai trafiği içerisinde rahat bir şekilde aralardan kaynayacağım , gazı acınca otobusu, kamyonu sollayabileceğim (altınyol) gunluk gidiş-geliş toplam 30 km lik iş yolculuğumu yapabileceğim bir scooter arayısı içerisinde iken bu baslık altında yaptığınız paylaşımlar sonucu bugun bizzat motostop'ta aprilia'yı inceledim...
gercekten cok hos..
lakin sizin scooter tecrubeniz takip edebildiğim kadarı ile model acısından gayet fazla...
aprilia scarabeo
kymco nun 200 luk modelleri ( bunlar arsında secim yapmak cok zor kahramanlarda gittim gordum dink ,people ,like ve agility 200 :))
cok pis arada kaldım...
mayıs ayı içerisinde bi karar verip bu işi sonlandırmam lazım sabahları hele trafik cekilmez oluyor
su anda inceliyorum aprilia beygir ve tork olarak baya ustun lakn sizin kullandığınız modeller dahilinde bir karsılaştırma yapmanızı rica etsem hatta sizle tanıssak bi kahvemi içseniz bende sizin karakaçanı bi yakından incelesem :)
bu arada kullanım amacı olarak da
-işe gidiş geliş
-haftasonu ufak geziler(foca ,ayvalık,kusadası vb)
-tek kişi bahtım acılırsa 2 kişi :P
-ve az yakıt az yakıt...
olsun benim olsun diyorum :)
bu arada sym joyride var ama ona hiç girmiyorum...
baya da yazmısım basınızı ağrıttım ama aprilia için danısılabilecek bir siz varsınız su anda...
bu arada sabahları ksk tarafından konak yonune giden bi scarabeo var siz olabilir misiniz acaba?
şimdiden tesekkur ederim...
Erhan HÜRYAŞAR
AmonRA34
26 Nisan 2011, 23:56
Sayın Tolme,
Sabah ve akşam mesai trafiği içerisinde rahat bir şekilde aralardan kaynayacağım , gazı acınca otobusu, kamyonu sollayabileceğim (altınyol) gunluk gidiş-geliş toplam 30 km lik iş yolculuğumu yapabileceğim bir scooter arayısı içerisinde iken bu baslık altında yaptığınız paylaşımlar sonucu bugun bizzat motostop'ta aprilia'yı inceledim...
gercekten cok hos..
lakin sizin scooter tecrubeniz takip edebildiğim kadarı ile model acısından gayet fazla...
aprilia scarabeo
kymco nun 200 luk modelleri ( bunlar arsında secim yapmak cok zor kahramanlarda gittim gordum dink ,people ,like ve agility 200 :))
cok pis arada kaldım...
mayıs ayı içerisinde bi karar verip bu işi sonlandırmam lazım sabahları hele trafik cekilmez oluyor
su anda inceliyorum aprilia beygir ve tork olarak baya ustun lakn sizin kullandığınız modeller dahilinde bir karsılaştırma yapmanızı rica etsem hatta sizle tanıssak bi kahvemi içseniz bende sizin karakaçanı bi yakından incelesem :)
bu arada kullanım amacı olarak da
-işe gidiş geliş
-haftasonu ufak geziler(foca ,ayvalık,kusadası vb)
-tek kişi bahtım acılırsa 2 kişi :P
-ve az yakıt az yakıt...
olsun benim olsun diyorum :)
bu arada sym joyride var ama ona hiç girmiyorum...
baya da yazmısım basınızı ağrıttım ama aprilia için danısılabilecek bir siz varsınız su anda...
bu arada sabahları ksk tarafından konak yonune giden bi scarabeo var siz olabilir misiniz acaba?
şimdiden tesekkur ederim...
Erhan HÜRYAŞAR
Kamyonları rahatça sollamak istiyosanız xciting250 alın , hem şehir içinde hem uzun yolun keyfini çıkarın.Scarebo küçük motor.Uzun yola gelmez.6.300 veren 2 bin daha bulur ömürlük motor olur bence.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO