Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Yurdukoru
07 Ağustos 2011, 18:45
Evet, sıcakların biraz geçmesini ve ortalığın biraz sakinleşmesini bekliyorum. Zira şu sıralar, özellikle hafta sonları yazlıkçıların oluşturduğu korkunç bir kaos var, gerek trafikte gerekse denizde. ( Geçende Davutlar yolunda tam 3 km'lik bir kuyruk vardı, motosiklet olmasa hayatta kurtulamazdım) Araçlar, Scooter diye sürekli beni sollamaya, ekarte etmeye, emniyet şeridine sürüklemeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki ben de ortalama 90 km/h ile gidiyorum, boşuna geçiyorsunuz beni :)
Bu arada en kısa zamanda aşağılara, Fethiye tarafına ineceğim. İnşallah beraber gideriz. Bir türlü bir araya gelemiyoruz malum, işlerimizden ötürü. Lastikler takılaldan beri seyahat etmek büyük zevk oldu, eskisi gibi tedirgin etmiyor virajlarda. Yaz bitmeden şu birlikte seyahat işini gerçekleştirelim arkadaşlar.
Tolme
07 Ağustos 2011, 22:48
Evet, sıcakların biraz geçmesini ve ortalığın biraz sakinleşmesini bekliyorum. Zira şu sıralar, özellikle hafta sonları yazlıkçıların oluşturduğu korkunç bir kaos var, gerek trafikte gerekse denizde. ( Geçende Davutlar yolunda tam 3 km'lik bir kuyruk vardı, motosiklet olmasa hayatta kurtulamazdım) Araçlar, Scooter diye sürekli beni sollamaya, ekarte etmeye, emniyet şeridine sürüklemeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki ben de ortalama 90 km/h ile gidiyorum, boşuna geçiyorsunuz beni :)
Bu arada en kısa zamanda aşağılara, Fethiye tarafına ineceğim. İnşallah beraber gideriz. Bir türlü bir araya gelemiyoruz malum, işlerimizden ötürü. Lastikler takılaldan beri seyahat etmek büyük zevk oldu, eskisi gibi tedirgin etmiyor virajlarda. Yaz bitmeden şu birlikte seyahat işini gerçekleştirelim arkadaşlar.
hafta sonları bir yere gidip gelmeye bende korkar oldum özellikle pazar günleri ,yazlıkçıların oluşturduğu uzun konvoylar aliağa izmir arasındaki yolu resmen kilitliyor :( para mevzusunu çözebilirsem aşağılara bende inmeyi istiyorum ama herşey duygusal da bitiyor engin abi :) bir hafta sonunu planlıyalıp birlikte geçirelim
grognard
07 Ağustos 2011, 23:10
aga tutturamadık ki bi birbirimizi...
ben kons gibiyim zaten bi engin abi ile bi tolga abi ile... bu cümle cok sakat oldu ama dursun nese..
ya tolga abi gel bi haftasonu adaya baskın yapalım...
bide tire koftesi işi vardı ne oldu o?
Yurdukoru
08 Ağustos 2011, 10:50
Aslında bu ara bir yağ değişimi için İzmir'e gelsem fena olmaz kilometrem 5000'i devirdi. 6000 de bir mi değişiyordu bu yağ?
Hafta sonları yollar, yazlıkçılar nedeniyle korkunç kalabalık oluyor hafta içi bir ara bu tarafa doğru gelin Tire Kaplan Köyü'nde tereyağlı Tire Köftesi yiyelim. Uzak mesafeye gitmeye gerek yok.
Bana öyle geliyor ki, Allah kaza bela vermezse bu motor bir yıl içinde çok ciddi kilometre yapacak gibi, yerinde durmuyor meret. :) İş güç sezon vs olmasa Türkiye'yi turlardım emin olun:P
Tolme
08 Ağustos 2011, 14:14
bu haftaiçi kardeşim askerden dönecek hafta sonu onlarla birlikte olma ihtimalim yüksek ama bir program yapılmazsa telefonla haber ederim ,tirede bir köfte yeriz ozaman
llaw
09 Ağustos 2011, 13:33
Arkadaşlar, ben de Scarabeo almak istiyorum ancak gidip motosikleti görme imkânım yok yani motosikleti almaya karar verip 1 gün içinde gidip alıp dönmem lazım. Aklıma takılan şey motosikletin yüksekliği, 170 cm boyla bu motosiklete binebilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Yurdukoru
09 Ağustos 2011, 20:06
Arkadaşlar, ben de Scarabeo almak istiyorum ancak gidip motosikleti görme imkânım yok yani motosikleti almaya karar verip 1 gün içinde gidip alıp dönmem lazım. Aklıma takılan şey motosikletin yüksekliği, 170 cm boyla bu motosiklete binebilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Arka amortisörleri indirirsen sanırım rahat binersin, normal şartlarda da binersin öyle enduro gibi abartılı bir yüksekliği yok, lakin ben 176 boyla bile ayaklarımın tabanı tam yere basamıyor. Hafif ön uca doğru oturursam ancak o zaman tam basabiliyorum. Yine de motoru görüp üzerine oturmanı, mümkünse bir tur atmanı tavsiye ederim, benim sevdiğim bir motoru bir başkası sevmeyebilir, zevk meselesi.
Tolme
10 Ağustos 2011, 02:23
benimde boyum 1.76 ayaklarım tam basmıyor ama yeterli oluyor,sizde biraz daha ayak uclarına basarsınız,en iyisi üzerine oturup bakmak
llaw
10 Ağustos 2011, 15:58
Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı :santa:
Yurdukoru
10 Ağustos 2011, 19:05
Motosikleti görmeden, üstüne oturmadan kaparo yatırdım, artık hayırlısı :santa:,
Olsun, hayırlı olsun, demek ki forumdaki yazdıklarımız yeterince bilgilendirici ve etkili olmuş karar vermenizde.
Arkadaşlar Scarabeo'ya motosiklet radyosu monte etmek istiyorum, sizce olabilir mi? Hoparlörleri direksiyonun hemen altındaki boşluklara yapıştırmayı düşünüyorum, radyoyu da ayna koluna. İzmir'de direk gidip taktırabileceğim bir yer biliyormusunuz?
Bir de elimde fazladan bulunan bir gps var onu da monte etmek istiyorum, malum ben çok sık köyleri küçük yerleri gezmeyi seviyorum ve sık sık da kayboluyorum :) Daha önce arabamda kullandığımda çok faydasını görmüştüm, acaba bu gps i nereye monte edebilirim. Sonuçta vantuzlu bir dalga. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Tolme
11 Ağustos 2011, 02:03
hayırlısı olsun ,ben scarabeonun sizi üzmeyeceği kanaatindeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
,
Olsun, hayırlı olsun, demek ki forumdaki yazdıklarımız yeterince bilgilendirici ve etkili olmuş karar vermenizde.
Arkadaşlar Scarabeo'ya motosiklet radyosu monte etmek istiyorum, sizce olabilir mi? Hoparlörleri direksiyonun hemen altındaki boşluklara yapıştırmayı düşünüyorum, radyoyu da ayna koluna. İzmir'de direk gidip taktırabileceğim bir yer biliyormusunuz?
Bir de elimde fazladan bulunan bir gps var onu da monte etmek istiyorum, malum ben çok sık köyleri küçük yerleri gezmeyi seviyorum ve sık sık da kayboluyorum :) Daha önce arabamda kullandığımda çok faydasını görmüştüm, acaba bu gps i nereye monte edebilirim. Sonuçta vantuzlu bir dalga. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
radyo konusunda pek bir yorum yapamıcam ama gps konusunda bende aynı şekilde muzdaripim o vantuzlu dalgayı herhangi bir yere yapıştıramıyorsun ,internette aynanın demirine takma aparatları gördüm ama bunlarda yurtdışında ,kendim değişik fikirlerim var aslında ama uygulamaya geçicek vakit bulamıyorum :)
http://gpsbestprice.net/wp-content/uploads/2011/08/6b930_Motorcycle_GPS_416equ8gdKL.jpg
proman
11 Ağustos 2011, 07:24
Hayırlı olsun. Benim de boyum aynı. Biraz parmak ucunda duruyorum ama sorun olmuyor. Firenleri biraz fazla tutuyor :) kösele ayakkabı ile binmezsen sorun olmaz sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
,
Kask ile hoparlodan giderken sesi duyabilirmisin pek emin değilim. Ben arabada başarsoft GPS harita kullanıyorum. igo ile aynı harita olması lazım ama; köy ve küçük yerleşimlerin detaylı haritaları TR de pek bulunmuyor. İstersen dene de öyle tak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:21 ----------
Ben kornanın sesini yetersiz bulduğum için ilave yapacağım. Ön grenajın nasıl söküldüğünü bilen varmı?
Bir de extra korna takan varsa ön de radyatör engel oldumu ?
Sahur yemeği hazmolsun diye oturdum ama uykum geldi :) Herkese hayırlı sabahlar...
Yurdukoru
11 Ağustos 2011, 11:16
Arkadaşlar dediğiniz gibi radyo konusunda ben de zaten emin değilim. İstediğim sadece çok az hafiften gelecek bir tıngırtı, hatta çevreye en ufak bir ses gitsin istemem. Kask yeterince ses geçiriyor ama trafiğin gürültüsünden birşey duyup duyamayacağım konusunda hiç bir fikrim yok. İlerde Schubert kask alacağım, onda hiç bir şey duyamam herhalde. Sanırım, ya şu küçük şarjlı el radyolarından alıp topcase'e içten takacağım, uzun yolda sakin yerlerde az sesle tıngırdatacağım ya da nolan kaskıma kulak içi bluetooth hoparlör takıp bu işi çözeceğim. Uzun yollarda sıkılıyorum zira.
Proman; Ben Naviturk kullanıyorum, söylediğinin aksine en ufak köy detaylarını hatta alternatif olarak traktör patikalarını bile gösteriyor. Galiba harita güncellenmesi ile ilgili de olabilir. Ararabayla girmeye tırstığım yollara şimdi scarabeo ile giriyorum. Aslında bu gps lerin hepsi aynı yazılımı kullanıyor diye biliyorum.
Burada bazı gençler mondiallere havalı ve melodili korna taktırmışlar, biraz apaçi işi de olsa ne yalan söyleyeyim hoşuma gitmedi değil :P Bu kornalar bildiğim kadarıyla yasak ama farkedilmek için baya etkili, resmen dolmuş kornasıydı benim duyduğum. Bana aküyü uzun vadede üzebilir gibi görünüyor. Ayrı bir akü gerektirebilir.
grognard
11 Ağustos 2011, 22:30
engin abi selam haberleşemdk hiç iyisindir umarım.
abi radyo işini unut bence dilime dusrsin uğrasırım bilirsin :D
gps içinde ben bi bozum yaratıcam bu cmts günü haber veririm...
herkese selamlar..
Yurdukoru
12 Ağustos 2011, 00:27
Evet bir türlü haberleşemedik geçen pazar ben geldiğimde mesaj attım ama sanırım sen yoğundun.
Radyoyu kask içine bluetoothlu kulaklık olarak halledeceğim galiba zira rüzgarlı havalarda nolan sağolsun motor sesi bile duyulmuyor bırak radyoyu. Ancak günün birinde orjinal radyolu BMW K1200 LT ya da 1200CL alacağım gör bak sesi o zaman sen :)
GPS i de sonuçta su geçirmeyeninden almak lazım galiba yoksa bir de onu sudan koruyacağız diye uğraşmayalım. Herşeyin orjinali güzel.
hihi
13 Ağustos 2011, 00:30
tüm scarabeo kullanıcılarına selamlar.yeni scarabeo alan arkadaşlarada hayırlı olsun.on numara seçim yapmışlar.bu arada tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak.scarabeomla 2700 km yi devirmiş bulunmaktayım.her gazlayışımda ne kadar iyi bi tercih yapmış olduğumu anlıyorum.bugün yağını bi kontrol edince hiç bozulma olmadığını gördüm.sanki 1000 bakımında koyulan yağın rengi hiç binmemişim gibi değişmemiş.ilk bakışta güzel bi olaymış gibi gözüksede daha önce duyduğum kadarıyla (yanlışta olabilir) yağ eğer işlevini görüyorsa rengi değişir kanısı oluşmuştu bende.yoksa 1700 km lik bi yol yapmış olması yağın daha renginin bozulmaması için kısa bi mesafemidir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi edinmek isterim.herkese keyifli sürüşler dilerim..
Tolme
13 Ağustos 2011, 17:29
tüm scarabeo kullanıcılarına selamlar.yeni scarabeo alan arkadaşlarada hayırlı olsun.on numara seçim yapmışlar.bu arada tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak.scarabeomla 2700 km yi devirmiş bulunmaktayım.her gazlayışımda ne kadar iyi bi tercih yapmış olduğumu anlıyorum.bugün yağını bi kontrol edince hiç bozulma olmadığını gördüm.sanki 1000 bakımında koyulan yağın rengi hiç binmemişim gibi değişmemiş.ilk bakışta güzel bi olaymış gibi gözüksede daha önce duyduğum kadarıyla (yanlışta olabilir) yağ eğer işlevini görüyorsa rengi değişir kanısı oluşmuştu bende.yoksa 1700 km lik bi yol yapmış olması yağın daha renginin bozulmaması için kısa bi mesafemidir.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi edinmek isterim.herkese keyifli sürüşler dilerim..
aşırı zorlanan ısı gören motor yağıda karartır yakar ve rengini değiştirir,eğer yağın temizse motoruna da temiz biniyorsun demektir,yağın işlevini görüp görmemesiyle alakası yok,yağın işlevini görmese zaten motor yatak sarar :)
Tolme
15 Ağustos 2011, 01:22
büyük buluşma en sonunda gerçekleşti :) 3 scarabeo yanyana geldi ve poz verdiler ,çeşme kaçamağının fotoları,kısa bir süre beraber olabilsekte çok güzel bir akşam geçirdik,tekrar bir araya gelme ümidyle ,engin abi ve erhan kardeşime sevgiler saygılar
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0163.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0162.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0160.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0159.jpg
acayüp
15 Ağustos 2011, 01:32
Arkadşalar bu modelin üzerinde gelen orjinal lastiklerin markası nedir. Ve performansı nasıldır.
Aldığımızda lastik değişimi gerektiricek kalitedemidir.
3ü birarada güzel olmuş keşke beyazı araya alsaydınız :)
Tolme
15 Ağustos 2011, 02:04
Arkadşalar bu modelin üzerinde gelen orjinal lastiklerin markası nedir. Ve performansı nasıldır.
Aldığımızda lastik değişimi gerektiricek kalitedemidir.
3ü birarada güzel olmuş keşke beyazı araya alsaydınız :)
orjinal lastikler yazın problem çıkarmaz ama kış için riskli ,değiştirmeniz tavsiye olunur,daha ayrıntılı bilgi için daha önceki sayfaları okumanı tavsiye ederim,beyazı ortaya koymamamızın özel bir sebebi var :)
Yurdukoru
16 Ağustos 2011, 00:55
Resimler çok güzel olmuş Tolga ve Erhan kardeşim çok teşekkürler bu gezi için. Gerçekten nihayet iyi gezdik, ben o gün toplamda 2 depoyla 460 km yapmış oldum. Ürkmez, Sığacık, Seferihisar, Urla, Çeşmealtı, ve nihayet Çeşme. Özellikle Çeşme'den gece dönüş çok zevkliydi.:cat: Eski yoldan ağaçların koruların arasından kıvrıla kıvrıla geldik. Koruluklardan geçerken bir ara hava çok ciddi soğudu. Geç saat olduğu için araç yok denecek kadar azdı. Öncü olduğu için yol boyunca Erhan'ın önüne tilkiler, tavşanlar ve bilumum hayvanat fırladı durdu. :) Hatta bir ara Erhan'ın göğsüne öküz gibi bir şey çarptı :P(Galiba yarasaydı:sunny:) Giderken hayatta görmediğimiz kadar rüzgar yedik ama dönüşte rahattı. Güzel geziydi arkadaşlar, çok sağolun. Sık sık fırsat buldukça buluşalım havalar soğumadan.
özproman
19 Ağustos 2011, 02:38
Eğlenceli gezi olmuş, resimleri eklemeniz istanbulluları da teşvik eder belki :) Keşke resimlerde kim kimdir belirtseydiniz, tanımış olurdum.
Yurdukoru
19 Ağustos 2011, 22:28
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/harita.jpg
Arkadaşlar ben yarın 2 ya da 3 günlük yeni bir geziye çıkıyorum, isteyen varsa herhangi bir yerinde takılabilir. Haritalar, ören yerleri, restoranlar, gurme noktaları ve konaklamalar aşagı yukarı ayarlandı. Rota: Kuşadası-Ahmetbeyli-Ürkmez(Lebedos),Sığacık (Teos),Urla(Klozomenai),Mordoğan, Karaburun, Küçükbahçe, Ildır(Erythrai) Çeşme, Alaçatı ve dönüş. Arkeolojiye ve yeme içmeye meraklı olduğumdan böyle bir rota belirledim. Bu rotanın benzerini yukardaki resimlerde de gördüğünüz gibi Tolme ve Grognard ile yapmıştık. Bu sefer biraz daha uzun, programlı ve detaylı olacak. Bol bol resim çeker, yediğim içtiğimi de anlatırım :)
proman
20 Ağustos 2011, 17:25
Tabana paspas kestim. Bana göre güzel oldu. Malzeme kalın ve ağır. Hızlı da gitsem sorun çıkarmıyor. Çeşmenin altına tutup hemen yıkıyorum.
http://img35.resimup.net/dm/OTOB.jpg
http://img4.resimup.net/dm/DWDA.jpg
Tolme
21 Ağustos 2011, 02:08
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/harita.jpg
Arkadaşlar ben yarın 2 ya da 3 günlük yeni bir geziye çıkıyorum, isteyen varsa herhangi bir yerinde takılabilir. Haritalar, ören yerleri, restoranlar, gurme noktaları ve konaklamalar aşagı yukarı ayarlandı. Rota: Kuşadası-Ahmetbeyli-Ürkmez(Lebedos),Sığacık (Teos),Urla(Klozomenai),Mordoğan, Karaburun, Küçükbahçe, Ildır(Erythrai) Çeşme, Alaçatı ve dönüş. Arkeolojiye ve yeme içmeye meraklı olduğumdan böyle bir rota belirledim. Bu rotanın benzerini yukardaki resimlerde de gördüğünüz gibi Tolme ve Grognard ile yapmıştık. Bu sefer biraz daha uzun, programlı ve detaylı olacak. Bol bol resim çeker, yediğim içtiğimi de anlatırım :)
engin abi bu hafta ben pas geçicem ama o taraflara gelirsek kesin senle bağlantıya geçerim,iyi tatiller bizim yerimizede gezz
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------
Tabana paspas kestim. Bana göre güzel oldu. Malzeme kalın ve ağır. Hızlı da gitsem sorun çıkarmıyor. Çeşmenin altına tutup hemen yıkıyorum.
http://img35.resimup.net/dm/OTOB.jpg
http://img4.resimup.net/dm/DWDA.jpg
paspas güzel olmuş,eğer giderken havalanmıyorsa bir ara bende yapayım
proman
21 Ağustos 2011, 06:46
Lastik kalınlığı kanalları ile 10 mm. ağırda bükülmüyor. Minibüslerde kullandıkları para baskılı denenler ince onlar ile olmuyor. Kolay gelsin.
Bu arada Bilgisayar işi yapıyorsun sanırım. Daha önce yazdımmı hatırlamıyorum. İst. da 7 sene bende yapmıştım ama tatmin etmedi. (bulunduğum yerde Gold dahil 8 dükkandık ki o da kapattı zaten)
Tolme
21 Ağustos 2011, 12:44
Lastik kalınlığı kanalları ile 10 mm. ağırda bükülmüyor. Minibüslerde kullandıkları para baskılı denenler ince onlar ile olmuyor. Kolay gelsin.
Bu arada Bilgisayar işi yapıyorsun sanırım. Daha önce yazdımmı hatırlamıyorum. İst. da 7 sene bende yapmıştım ama tatmin etmedi. (bulunduğum yerde Gold dahil 8 dükkandık ki o da kapattı zaten)
bulabilirsem bende aynı pas pas tan alayım ,evet bilgisayar işi yapıyorum dediğin gibi,güldürüyor nede öldürüyor ,yüzde 7-8 kar marjı ile bir arpa boyu ilerleme olmuyor ama başkada iş bilmiyorum :) bizde bildiğimiz işi yapıyoruz mecburen
Yurdukoru
27 Ağustos 2011, 14:26
Arkadaşlar ben bu hafta bir kısmkı artçıyla birlikte olmak üzere oldukça uzun ve eğlenceli bir gezi yaptım.
Daha önce bahsettiğim gibi önce tek başıma artçı olmadan Çeşme yarımadasına yönelmiştim, lakin bu rota kesmedi eve gelir gelmez hazır bavul da hazırken kan mı çekiyor nedir bilmem artçıyı arayıp güneye yöneldim. Çine üzerinden Sakar geçidinden inip Köyceğiz, Fethiye, Dalaman, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş Demre Finike'den sonra Olimpos' a vardım ve orada Kadir'in ağaç evlerinde kaldım. Dönüş yolu olarak ise her ne kadar kıyı yolu kadar çekici olmasa da çok daha kısa ve duble yol olan Korkuteli- Denizli yolunu kullandım.
Çeşme yarımadası tahminimden sıkıcı geçti. Kuzeye doğru çıktıkça bırakın aracı, insanı tek bir davar bir koyun bile görünmez oldu. Özellikle Karaburun'dan sonra heryerde ürkütücü bir yanlızlık, terkedilmişlik sarplık hissi hakimdi. Kendimi bir anda Hakkari Cudi Dağındaymışım gibi hissettim. Buraları çok merak ediyordum öğrenmiş oldum. Yarımadayı tamamen dolanıp arka tarafta oldukça şirin ve güzel, sote bir balıkçı köyü Ildırı'ya gelince biraz rahatladım. Ondan sonra zaten Çeşme'ye oradan da Alaçatı'ya indim. Ardından da Kuşadası'na geri dönüp ertesi gün Antalya' ya hareket ettim.
Çine yolunda sıcaklık bir ara gölgede 39 ile asfalttan alev esiyordu. Köyceğiz tarafına vardığımda ise hamam gibi yoğun nem hissettim.
Böylece 3 gün içinde toplamda 1750 km yol yapmış oldum. Scarabeo genel olarak beklediğimden çok daha iyi performans gösterdi. Biraz da rahat etmek için normalde 20 bar olması gereken lastik basıncını bir bar aşağı çekip 19 bara düşürdüm. Yakıt tüketimim bir depoya 270 km idi. (8 litre)
Scarabeo Hiç bir yerde beni üzmedi. Ortalama hızım 90-100 km/h, virajlı yollarda ise 60-70 km/h. Virajlı yollarda Metzeller'ın ne kadar iyi bir yol tutuşu olduğunu bizzat öğrenmiş oldum. Sadece Tahtalı Dağına çıkarken aşırı sıcak ve yükten dolayı zirveye yaklaşırken hararet göstergesi fırladı ve gittikçe çekiş düştü. Düşük hızdanmıdır yokuştanmıdır bilmem radyatör müşürü devreye girmedi ve yokuş yukarı çıkmaya devam ettikçe yavaş yavaş motor durma noktasına geldi, nihayet stop edip 5 dk soğumasını beklemek zorunda kaldım. ( Sıcaklık gölgede 39-40 idi)
Başka araçlarla geçtiğim bu yollardan motorla geçmek gerçekten ayrı bir zevkmiş. Çam kokusunu içime çekerek her açıdan doğayı görebilmek pek keyifliydi. Özellikle köylerden geçerken anason kokusu, çam sakızı kokusu, tezek kokuları hasat kokuları birbirine karıştı, motosiklet gerçekten manzarayı gerçek anlamda yaşattırıyor.
Giderken nerede ne yenir neler görülür çalışıp ta gitmiştim, faydasını gördüm, sizlerle de paylaşmak istedim. Urla'nın katmerini, Çine'nin köftesini, Çıralı'nın hakiki kepekli undan yapılmış ıspanaklı yörük gözlemesini, Kemer'in Ulupınar köyünde Dev bir Çınar ağacının altında gürül gürülakan serin bir pınarın üzerinde Kavun içinde servis yapılan ballı dondurmayı, Korkuteli'nin mantarlı su böreğini, yanık kokulu dondurmasını unutamadım...
Hayat kısa arkadaşlar yiyin için gezin görün, ilerde keşke yapsaydım dememek için...
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-P8200026.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-P8200018.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf2.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf1.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf3.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf4-1.jpg
http://i1094.photobucket.com/albums/i445/Yurdukoru/mini-fotoraf5.jpg
grognard
27 Ağustos 2011, 16:21
o kofteden istiyorum...
9 gun tatil hatta dur arayayaım ben seni :)
Yurdukoru
27 Ağustos 2011, 17:13
o kofteden istiyorum...
9 gun tatil hatta dur arayayaım ben seni :)
İyi olur gazlayalım yine bir yerlere. Kadir'in yeri tam senlikti. Çine köftesi Enişte Köfte diye bir yer, hayatımda yediğim en güzel köftelerden biriydi, midemde alacak yer olsa bir porsiyon daha götürecektim, o kadar lezzetli...Mehmet Yaşin'in Lezzet Durakları kitabı çok faydalı oldu o tarz yerleri keşfetmemde.
Bu arada ben bu uzun geziden gelirken bir ara, iş olsun ve ayaklarım açıksın diye apaçilik yapıp ayağa kalktım bir kaç saniyeliğine.:P Tesadüfen gördüm ki ayağa kalkınca rüzgar sesi neredeyse %80 kesiliyor.:sunny: Nihayet jeton düştü, kasktaki tüm uğultu ve gürültünün ön camdan gelen hava türbülansından kaynaklandığını keşfettim... Tabi hemen çıkardım camı, onun yerine motorla gelen siyah, kısa mat siperliği taktım. Güllük gülistanlık oldu ortalık. Boşuna kaskı suçlamışım. O cam kısa kaldığından (En azından benim gövdeme) tüm rüzgarı kaskın çene ve yan kısmına veriyormuş. Bir süre böyle kullanıcam eğer kışa doğru rahatsız ederse şu hala gelmeyen 50 lik Givi ön camı taktırıcam.
Scarabeo'yu seviyorum!:)
Tolme
27 Ağustos 2011, 19:32
engin abi süper gezi olmuş valla çok özendim benim antalyaya giderken kullandığım yolun neredeyse yüzde 90 nını sende gezmişsin ,aşırı sıcak ve uzun rampalı dağ tırmanışlarında zaman zaman durup mola vermekte fayda var sonuçta 180cc lik motor bende fethiyeden korkuteline giderken tırmandığım uzun rampalı dağda 2 kez durdum çünkü km lerce rampa çıkılıyor hemde 2 kişi ,motorun dediğin gibi hararet yapması normal,valla özendim şimdik böyle olmadı köftelerde mükemmel görünüyor :D
bendende eski resimler :)
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/IMG_3327.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/IMG_3324.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/IMG_3323.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/IMG_3321.jpg
bu kadar köfte kokusuna kesin az sonra metehan gelir :D
grognard
27 Ağustos 2011, 20:02
metehandro değil de yavrusu olarak ben geldim...:queen:
ağlayasım var..
aga hadi gidelim kofte için sürelim...
hihi
27 Ağustos 2011, 21:22
yurdukoru gayet güzel gezi yapmışsın.bu kadar uzun olmasada bayramda bende seninkine benzer bi gezi planlıyorum.uğradığın bana uzak maalesef, alternatif bi köfteci bulucaz artık.sizdede aynısı oluyormu bilmem ama, arkamda oturanların çukurlardan geçerken amörtisörlerin daha çok vurduğundan bahsetmesi.halbuki bende bi rahatsızlık sözkonusu değil.acaba amörtisör ayarlarıylamı oynamalıyım.sertliği 2. kademede.sizinkiler nasıl.
Tolme
27 Ağustos 2011, 23:21
yurdukoru gayet güzel gezi yapmışsın.bu kadar uzun olmasada bayramda bende seninkine benzer bi gezi planlıyorum.uğradığın bana uzak maalesef, alternatif bi köfteci bulucaz artık.sizdede aynısı oluyormu bilmem ama, arkamda oturanların çukurlardan geçerken amörtisörlerin daha çok vurduğundan bahsetmesi.halbuki bende bi rahatsızlık sözkonusu değil.acaba amörtisör ayarlarıylamı oynamalıyım.sertliği 2. kademede.sizinkiler nasıl.
bende kademe 3 te ,eğer artçılı biniyorsan kademeyi 3 veya 4 e getirmeni tavsiye ederim ozaman amortisör vurma olayın bitecektir,tek kişide zaten hissetmen mümkün değil
Yurdukoru
28 Ağustos 2011, 00:58
Dostum iyi dileklerin için teşekkür ederim, inşallah beraber de gezeriz denk getirebilirsek ortalarda bir yerde buluşuruz.
Aslında yakıt yetse düz yolda hiç durmadan dinlenmeden gidecek, lakin depo malum 8,5 litre, en fazla 300 km gidebiliyoruz. Doğrusu yola çıkmadan önce bana da fazla görünmüştü ama sonra nasıl geçti anlamadım. Zaten normal araç gibi 80-90 ile gittiğinizden ve en ufak bir titreşim bile olmadığından yollar akıp gidiyor, yormuyor. Tek sorun rüzgar, Allahtan fazla rüzgar çıkmadı seyahatin güney kısmında. Ancak Çeşme Alaçatı arası adamı aptala çevirecek tarzda rüzgarlıydı, yeri geldi motor devrilecek sandım. Zaten tevekkeli değil dev gibi yel değirmenleri, surf vs ne ararsan orda rüzgarla ilgili.
Amortisör bende hep 4 te duruyor. Yani hiç değiştirmedim. İki kişi de olsa en ufak bir vurma yapmadı. Yanlız 2 kişi binince artçım Türkiye standartlarına göre çok zayıf bir arkadaş (45 kilo bayan) olmasına rağmen Chevrolet gibi oldukça yaylana yaylana gidiyor ki gayet hoş oluyor. Yollarımız maalesef rezil, hele hele bu adanınki kadar rezil yollar ben Türkiye'de hiç bir yerde görmedim, yamalı bohça gibi, kazılmadık ellenmedik bir metre bulamazsın. Burası daha çok KLE 500 tarzı enduro kros tarzı motorlara uygun bence. Bu motorun yapıldığı yer olan İtalya'da sanırım yollar kaymaktır, ondan bu kadar sert geliyor bize.
engin abi süper gezi olmuş valla çok özendim benim antalyaya giderken kullandığım yolun neredeyse yüzde 90 nını sende gezmişsin ,aşırı sıcak ve uzun rampalı dağ tırmanışlarında zaman zaman durup mola vermekte fayda var sonuçta 180cc lik motor bende fethiyeden korkuteline giderken tırmandığım uzun rampalı dağda 2 kez durdum çünkü km lerce rampa çıkılıyor hemde 2 kişi ,motorun dediğin gibi hararet yapması normal,valla özendim şimdik böyle olmadı köftelerde mükemmel görünüyor :D
Tolgacım o geziye sanırım babanla çıkmışsın. Ne mutlu sana. Üstelik aynı köftecide yemişsin. :) Ama ne köfteydi ne piyazdı dimi? :):cat:
Valla sizi çağırıp duruyorum ben de işte denk getiremiyoruz izin günlerimizi. Ama söz bir sonrakine beraber çıkalım, çılgın bir projem var buluşunca detaylı anlatırım..(2. boğaz kanalı ya da kuzeyden güneye kanal falan açmıycam Hemşin Fırtına Vadisine gidelim diyecektim :P) Bence bu motor rahat Türkiye'yi turlar. Tek korkum ara ara karşımıza çıkan yoldaki motor yağı birikintileri. Hiç bir kurtuluşu yok direk motoru alaşağı ediyor. O kadar uzun seyahatta karşıma çıkmadı da geçende tam şehir içinde farketmeden su sanıp motor yağının içine girmişim, resmen buz pateni yaptım, motorun kıçı başka önü başka tarafa gitti. Allah'tan süper yavaş gidiyordum 10 km/h bile yoktu da ucuz atlattım...
grognard
28 Ağustos 2011, 01:45
sabah erkenden adaya gelicem abi...musaisen goruselim...
Yurdukoru
28 Ağustos 2011, 05:33
sabah erkenden adaya gelicem abi...musaisen goruselim...
Tamam istediğin zaman atla gel sabah çayı içelim turlarız biraz hem.
Yurdukoru
28 Ağustos 2011, 23:47
Bu arada 6.000 bakımdan sonra motor tekrar açıldı, coştu, fıttırdı. Bakım 80 lira tuttu. Otobanda merak edip bastım, 20 beygirin hakkını tekrar vermeye başladı, tabi basınca benzini de biraz içti o ayrı mesele. Hava filtresini düzenli temizlemek lazım sanırım.
Ayrıca normalde bu tarz uzun bir seyahatı arabayla yapsam korkunç yorar beni virajlardan ve uzun süre daracık bir kutunun içinde kapalı gitmekten ötürü. Temiz havamıdır nedir bilmem en ufak bir yorgunluk yoktu eve vardığımda uyku hariç. Titreşimsiz bir makine olması bence en büyük artısı bunun. Bence bilinçli kullanılırsa yormadan Rize Çamlıhemşin'e bile gider gelir ki yapacağım onu da Allah izin verirse...:)
Tolme
29 Ağustos 2011, 01:12
Bu arada 6.000 bakımdan sonra motor tekrar açıldı, coştu, fıttırdı. Bakım 80 lira tuttu. Otobanda merak edip bastım, 20 beygirin hakkını tekrar vermeye başladı, tabi basınca benzini de biraz içti o ayrı mesele. Hava filtresini düzenli temizlemek lazım sanırım.
Ayrıca normalde bu tarz uzun bir seyahatı arabayla yapsam korkunç yorar beni virajlardan ve uzun süre daracık bir kutunun içinde kapalı gitmekten ötürü. Temiz havamıdır nedir bilmem en ufak bir yorgunluk yoktu eve vardığımda uyku hariç. Titreşimsiz bir makine olması bence en büyük artısı bunun. Bence bilinçli kullanılırsa yormadan Rize Çamlıhemşin'e bile gider gelir ki yapacağım onu da Allah izin verirse...:)
bende bugün hava filitresini temizledim,3000km dir temizlemiyordum ,süngerin üstü çamur gibi olmuş ilk defa bu kadar pislendiğini gördüm,temizleyip taktıktan sonra panter gibi oldu tekrar :) ,karadeniz gezisi bende çok istiyorum ama yağışlı havasından dolayı pek gözüm yemiyor ama ileride bende muhakkak gideceğim,yarına kardeşim ile bir rota planladık aksilik olmazsa sabahtan yola çıkacağız,gelişmeleri sizlerle paylaşırım, görüşmek üzere
Tolme
30 Ağustos 2011, 16:17
herkesin ramazan (şeker) bayramını en içten dileklerimle kutlarım,bu arada antalya'dan sevgiler selamlar :)
Yurdukoru
30 Ağustos 2011, 17:52
Bir yerlere yağmur yağıyor yoksa planımda büyük proje vardı. :) Ben bir Aydın-Nazilli tarafına annemlere gidip geleceğim. Daha sonra yağmur olmazsa hedef baştan başa akdeniz. Kemer Olimpos tarafından başlamak istiyorum :)İsteyenler istedikleri yerde takılabilirler. Grognard bu senlik bence, umarım bu sefer gelirsin :king:
herkesin ramazan (şeker) bayramını en içten dileklerimle kutlarım,bu arada antalya'dan sevgiler selamlar :)
İyi tatiller.
hihi
30 Ağustos 2011, 23:19
bütün arkadaşların ramazan bayramını kutluyorum.sağlıklı kazasız belasız bi ömür diliyorum.
Yurdukoru
02 Eylül 2011, 10:34
Arkadaşlar bu Scarabeo 500' lerin eski kasasını kullanan, bilen var mı? Burada bir kaç tane gördüm ve üzerine oturdum, müthiş konforlu bir motor. 2 yan bir de topcase ile dehşet bir bagaj hacmi ve ev koltuğunu aratmayacak yumuşaklıkta bir selesi var. Acaba neden 2.elleri o kadar düşük, çok mu yakıyor yoksa parçası mı bulunmuyor bileniniz var mı? (2004 modelleri 6 civarı) Ayrıca yeni kasası şık olsa da bizimkine çok yakın pek bir fark yok gibi görünüş olarak, oysa eski kasası Goldwing, LT1200 ayarında rahat ve cüsseli.
grognard
02 Eylül 2011, 10:46
abi ben bnu almadan once scarabeo 500 almak uzereydim..
daha sonra istanbul ferco'yu aradım dedim ki motorumu dusurdum yan canta kırıldı bulabilir miyiz?
aldıım cevap su oldu.
abi onların üretimi bitti parcasını bulamayız.
bende sevgiler bizden deyip kapattım.
Yurdukoru
05 Eylül 2011, 20:56
Bugün motoru öten frenler nedeniyle servise götürdüm. Arka frenler, 2 paket fren temizleyici bocalamama rağmen hala ısrarla ötüyorlardı. Ne yazık ki serviste, balataların bitmek üzere olduğunu öğrendim. Çok yokuşlu bir yerde yaşıyorum, her gün sürekli frenle indiğimden 8.000 km de frenleri bitirmişim...:silent:( Normalde ne kadar gitmesi gerekir emin değilim) Sonuçta çift balata artı işçilik 100 liraya maloldu ama temiz oldu frenler tekrar bomba gibi oldu.
benim disklerden sprey sıkmama rağmen aldığım günden bugüne dek sürekli ses gelmekte.çaresini bulamadım ama aynı zamanda alıştım gibi.6000 bakımında serviste çare arıcaz başka yolu yok.yeni balataların orjinal olmalı yurdukoru. dikkat et bi süre alışıncaya kadar sert fren yapmamalısın.kazasız belasız kullanmak nasip etsin rabbim hepimize.dün bi kaza haberi alınca şoke oldum.2 arkadaş kasksız vaziyette yarış yapınca anayolda tali yoldan çıkmakta olan arabaya bindirmişler.2 gençte ağır yaralı.yüz kısımlarıda asfaltta sürünmeden dolayı çok kötü durumda imiş.Allah en kısa zamanda şifa ve akıl verir inşallah.
mete_han
06 Eylül 2011, 00:41
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/IMG_3321.jpg
bu kadar köfte kokusuna kesin az sonra metehan gelir :D
meteyi an cızbızı hazırla...:queen: tesadüfen yakaladım valla kulaklarım çınlıyordu zira...:P
Yurdukoru
06 Eylül 2011, 09:24
benim disklerden sprey sıkmama rağmen aldığım günden bugüne dek sürekli ses gelmekte.çaresini bulamadım ama aynı zamanda alıştım gibi.6000 bakımında serviste çare arıcaz başka yolu yok.yeni balataların orjinal olmalı yurdukoru. dikkat et bi süre alışıncaya kadar sert fren yapmamalısın.kazasız belasız kullanmak nasip etsin rabbim hepimize.dün bi kaza haberi alınca şoke oldum.2 arkadaş kasksız vaziyette yarış yapınca anayolda tali yoldan çıkmakta olan arabaya bindirmişler.2 gençte ağır yaralı.yüz kısımlarıda asfaltta sürünmeden dolayı çok kötü durumda imiş.Allah en kısa zamanda şifa ve akıl verir inşallah.
İşte aynısı benim başımdaydı, bir kaç kez fren temizleyici sıktım, yine olmayınca serviste balataların 1 mm den az bir şekilde bitmeye yakın olduğunu öğrendim, ses bu yüzden geliyormuş. Spreyle temizlemene rağmen ısrarla frenlerden ses geliyorsa muhtemelen sende de balata diye bir şey kalmamıştır, demire bile dayanmış olabilir. Masum gibi gelen bu ses aslında balataların diski çizmekte ve üzerinde derin kanallar açmaya başladığını gösteriyor. Ciddi pahalı olan fren diskini çizdirip değiştirmek zorunda kalmak istemiyorsan acilen ses gelen tarafın balatalarını değiştirmeni tavsiye ederim. Yoksa bildiğim kadarıyla disk bozulursa cebinde ciddi bir delik açabiliyor.
Bu arada orjinal balatalarını taktırdım evet, paketi de ben aldım ve açtım zaten, o yüzden bu kadar pahalı. (Çifti 75 lira)
Tolme
07 Eylül 2011, 19:59
meteyi an cızbızı hazırla...:queen: tesadüfen yakaladım valla kulaklarım çınlıyordu zira...:P
hacı yine bir araya gelemedik,bayramda bende antalyaya gidince bizim buluşma işide yattı :( sana bi köfte yediremedik şurda ama kuzeyde bir buluşma ayarlayıp orta bir noktada bir gün köfte yiyeceğimize inanıyorum,sağlıcakla kal
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
İşte aynısı benim başımdaydı, bir kaç kez fren temizleyici sıktım, yine olmayınca serviste balataların 1 mm den az bir şekilde bitmeye yakın olduğunu öğrendim, ses bu yüzden geliyormuş. Spreyle temizlemene rağmen ısrarla frenlerden ses geliyorsa muhtemelen sende de balata diye bir şey kalmamıştır, demire bile dayanmış olabilir. Masum gibi gelen bu ses aslında balataların diski çizmekte ve üzerinde derin kanallar açmaya başladığını gösteriyor. Ciddi pahalı olan fren diskini çizdirip değiştirmek zorunda kalmak istemiyorsan acilen ses gelen tarafın balatalarını değiştirmeni tavsiye ederim. Yoksa bildiğim kadarıyla disk bozulursa cebinde ciddi bir delik açabiliyor.
Bu arada orjinal balatalarını taktırdım evet, paketi de ben aldım ve açtım zaten, o yüzden bu kadar pahalı. (Çifti 75 lira)
ben benimkiler bitince EBC marka fren balatalarıyla değiştirmeyi düşünüyorum ,bir çok forumda kullanıcılar tarafından da öneriliyor
B*k böcüğümü Ağustos'un 19'unda İstanbul'dan aldım, hiç görmeden -burada yazılanlar sayesinde -parasını yatırıp aldığım motosiklet daha tecrübeli -ben 34 yaşımda ilk defa motorlu bir araç kullanıyorum- bir arkadaşım tarafından Safranbolu'ya getirildi. Burada biraz bindikten sonra Ankara'ya gittim -220 km- orada biraz daha kullanıp 950 km'de 1000 bakımını 75 TL'ye Ankara Rider'da yaptırdım -35 TL yağ, 4o TL filtre- sonra Safranbolu'ya geri döndüm. 1270 kmdeyim ve başka bir motosikletle karşılaştırma şansım olmasa da bayi de ilk gördüğüm andan beri mükemmel bir şeçim yaptığımı düşünüyorum. Yakıt konusunda herhangi bir ölçümüm olmadı benzinlik görünce alıyorum, herhalde az yakıyordur :) En başta Tolme olmak üzere buraya yazan herkese teşekkürler.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO