Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Motorlarızın kıymetini bilin arkadaşlar bu gelen zamlardan sonra altın gibi olacaklar, herkese selamlar
Gassal
09 Nisan 2018, 12:15
Arkadaşlar 30000 de ama temiz bir beo alacağım. Vuruğu kırığı hasar kaydı yok. Bakımlarını yaptığını söyledi satan arkadaş. Gerçi ben yine de bir ustaya göstereceğim. Şunu merak ediyorum. Alırken özellikle nelerine baktırmak lazım? Kronik bir problemi varmı? Ve bu motorun 2 kişilik uzun yol performansı nasıl? Gerçi ilk mesajlarda bir arkadaş uzu yol performansını yazmış ama üstünden baya bir zaman geçmiş. Şimdiden çok sağolun...
Tefoo
11 Nisan 2018, 01:45
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-tertemiz-2015-model-scarabeo-550562101/detay
şu motor nasıldır sizce?
bir de scarabeo alınacak motor mudur? parça durumu vs nasıl? servisler nasıl?
oerdal
01 Mayıs 2018, 20:07
Scarabeo 200 üm var Dörtlü sinyal nasıl açılıyor Teşekkürler
chetaq
02 Mayıs 2018, 13:42
Scarabeo 200 üm var Dörtlü sinyal nasıl açılıyor Teşekkürler
Dörtlü sinyal yok Scarabeo'da.
toomuchcc
22 Mayıs 2018, 00:35
Selam herkese. Motorumu söküp parçalarını satıyorum. Bir facebook sayfası açtım bununla ilgili: TIKLA (https://www.facebook.com/Scarabeo-200-yedek-par%C3%A7a-464507503984678/). İhtiyacınız olan herhangi bir şey varsa özel mesajla iletişime geçebilirsiniz.
toomuchcc
29 Mayıs 2018, 21:54
Elimde 1 adet, sıfır Dr.Pulley 10gr slider set var. Bana hediye olarak gelmişti (hediye eden arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum buradan). Kendi motorumda hali hazırda aynısı vardı, bunu da yedek olarak tutuyordum. Artık kullanmayacağım için ben de başka bir Scarabeo sahibine vermek istiyorum. "İlk mesaj atan alır" gibi bir şey yapmak istemediğim için şöyle düşündüm: ürünü istiyorsanız bana bu konuda bir özel mesaj atın, ben de 1 ay falan bekleyip katılanlar arasında bir çekiliş yapayım. En uygunu böyle olur sanırım. :]
gurcanozturk
28 Haziran 2018, 19:24
Herkese merhabalar,
10 Haziran 2018 Pazar gunu sabah 07:00 civari Kucukyali'daki evimden Izmit tarafindaki Ballikayalar (https://goo.gl/maps/zj3xdHvbS1x)'a gitmek icin yola ciktim. Genelde her haftasonu kendime bir rota belirleyip cikiyorum, geziyorum aksam geri donuyorum. Bu gezi sonrasi Scarabeo'mun 36.000km bakimini yaptiracaktim.
Normalde belirledigim rotanin disina cikarim ama bu kez fazla ciktim, baktim iyi gidiyorum Ballikayalar'dan vazgecip Kefken'e devam etmeye karar verdim. Izmit-Kandira arasi normal iken, Kandira'ya kisa mesafe kala motosikletim yokuslarda zorlanmaya, dur kalklarda ise cok zor kalkmaya basladi. Ilk kez karsilastigim bir sorun oldugu icin anlam veremedim, tek aklima gelen bir gun onceki Sakligol gezisi sirasinda zorunluluktan dolayi Turkuaz Petrol istasyonunundan - normalde Petrol Ofisi'nden aliyorum - aldigim benzinin kirli/sorunlu olma ihtimali oldu. Benzini de bitiririm nasil olsa diye devam ederken dur kalklarda motosiklet inanilmaz titremeye, bildiginiz yola atilmaya basladi. Sanki durmak istemiyordu ama ilk kalkista 10km/sa ile gidebiliyordum. Hiz 50-60km/sa'i gecince her sey birden normallesiyordu.
Pembe Kayalar civarinda baktim boyle devam edilmez, geri donmeye karar verdim. 1-2km sonra yolda 60 civari giderken tangur tungur sesler esliginde motosikletten kucuk bir parca dustu, yoldaki Jandarma noktasindaki asker buldu parcayi, cebime koyup ne yapacagim diye dusunmeye basladim. Bu arada gostergede cok kucuk bir ingiliz anahtari simgesi yanip sonmeye baslayinca buyuk ariza cikacak diye korkum artti. Motosiklet calistigi ve ilerleyebildigi icin ortalama 50-60km/sa hizda yola devam ettim, kendimi tehlikeye atmamak icin de hizimi arttirmadim.
Kefken'de bir bufenin yaninda scooter gordum, sahibine tamirci/servis sordum, en yakin Izmit'tekileri onerdi ama Pazar oldugu icin acik mi bilemedigini soyledi. El mahkum Izmit'e devam ettim, yine 60km/sa sabit hizda.
Cok uzatmayayim, Izmit'te tarif edilen caddeyi buldum, acik bir motosiklet servisi buldum. (Servisle ilgili macerayi belki baska bir postta anlatirim.) Servis kontrol etti. Debriyaj balatasinin neredeyse bittigini, kayisin sagliginin iyi olmadigini, uzerindeki JCosta variatorun parcalarinin (sanirim baga diyorlar ya da rollers) gomleklerinin parcalandigini gorduk. Parcalari gorunce cebime attigim metalin de bir baga oldugunu anladim :))
Ekte fotograflarini gorebilirsiniz.
Sonuc? Servis 17 gun bekletti, hic bir sey yapilmadi, ben de dun bir aracla Istanbul'da her zaman gittigim servise getirdim. 36000 bakimi biraz pahaliya gelecek gibi bana :)
Biraz bilgi;
- Motosikleti Ocak 2018'de aldim, 2013 model.
- Scarabeo'yu 32.000km'de aldim.
- Yag ve balatalar disinda degisim yapilmamisti simdiye kadar.
- JCosta takili oldugunu bilmiyordum ogrenmis oldum, kalkislarda neden seri oldugunu simdi anliyorum :)
- Her seyin acemisi olmak zor is, ilk yolda kaldigimda cektirseydim bu kadar zaman motosikletsiz kalmazdim.
https://pasteboard.co/Hs0uV14.jpg
https://pasteboard.co/Hs0v8Xs.jpg
Guvenli ve zevkli surusler.
Tekpiston
28 Haziran 2018, 22:25
Herkese merhabalar,
10 Haziran 2018 Pazar gunu sabah 07:00 civari Kucukyali'daki evimden Izmit tarafindaki Ballikayalar (https://goo.gl/maps/zj3xdHvbS1x)'a gitmek icin yola ciktim. Genelde her haftasonu kendime bir rota belirleyip cikiyorum, geziyorum aksam geri donuyorum. Bu gezi sonrasi Scarabeo'mun 36.000km bakimini yaptiracaktim.
Normalde belirledigim rotanin disina cikarim ama bu kez fazla ciktim, baktim iyi gidiyorum Ballikayalar'dan vazgecip Kefken'e devam etmeye karar verdim. Izmit-Kandira arasi normal iken, Kandira'ya kisa mesafe kala motosikletim yokuslarda zorlanmaya, dur kalklarda ise cok zor kalkmaya basladi. Ilk kez karsilastigim bir sorun oldugu icin anlam veremedim, tek aklima gelen bir gun onceki Sakligol gezisi sirasinda zorunluluktan dolayi Turkuaz Petrol istasyonunundan - normalde Petrol Ofisi'nden aliyorum - aldigim benzinin kirli/sorunlu olma ihtimali oldu. Benzini de bitiririm nasil olsa diye devam ederken dur kalklarda motosiklet inanilmaz titremeye, bildiginiz yola atilmaya basladi. Sanki durmak istemiyordu ama ilk kalkista 10km/sa ile gidebiliyordum. Hiz 50-60km/sa'i gecince her sey birden normallesiyordu.
Pembe Kayalar civarinda baktim boyle devam edilmez, geri donmeye karar verdim. 1-2km sonra yolda 60 civari giderken tangur tungur sesler esliginde motosikletten kucuk bir parca dustu, yoldaki Jandarma noktasindaki asker buldu parcayi, cebime koyup ne yapacagim diye dusunmeye basladim. Bu arada gostergede cok kucuk bir ingiliz anahtari simgesi yanip sonmeye baslayinca buyuk ariza cikacak diye korkum artti. Motosiklet calistigi ve ilerleyebildigi icin ortalama 50-60km/sa hizda yola devam ettim, kendimi tehlikeye atmamak icin de hizimi arttirmadim.
Kefken'de bir bufenin yaninda scooter gordum, sahibine tamirci/servis sordum, en yakin Izmit'tekileri onerdi ama Pazar oldugu icin acik mi bilemedigini soyledi. El mahkum Izmit'e devam ettim, yine 60km/sa sabit hizda.
Cok uzatmayayim, Izmit'te tarif edilen caddeyi buldum, acik bir motosiklet servisi buldum. (Servisle ilgili macerayi belki baska bir postta anlatirim.) Servis kontrol etti. Debriyaj balatasinin neredeyse bittigini, kayisin sagliginin iyi olmadigini, uzerindeki JCosta variatorun parcalarinin (sanirim baga diyorlar ya da rollers) gomleklerinin parcalandigini gorduk. Parcalari gorunce cebime attigim metalin de bir baga oldugunu anladim :))
Ekte fotograflarini gorebilirsiniz.
Sonuc? Servis 17 gun bekletti, hic bir sey yapilmadi, ben de dun bir aracla Istanbul'da her zaman gittigim servise getirdim. 36000 bakimi biraz pahaliya gelecek gibi bana :)
Biraz bilgi;
- Motosikleti Ocak 2018'de aldim, 2013 model.
- Scarabeo'yu 32.000km'de aldim.
- Yag ve balatalar disinda degisim yapilmamisti simdiye kadar.
- JCosta takili oldugunu bilmiyordum ogrenmis oldum, kalkislarda neden seri oldugunu simdi anliyorum :)
- Her seyin acemisi olmak zor is, ilk yolda kaldigimda cektirseydim bu kadar zaman motosikletsiz kalmazdim.
https://pasteboard.co/Hs0uV14.jpg
https://pasteboard.co/Hs0v8Xs.jpg
Guvenli ve zevkli surusler.
Geçmiş olsun. Ben de 2013-2015 arası Scarabeo 200 kullandım ve çok sevdiğim saydığım bir araçtır. Yurt içi ve dışı uzun seyahatler gerçekleştirdim onunla. Sağlamdır.
Bildiğim kadarı ile standart donamımında JCosta yoktur, sizden önceki sahipleri takmış olmalı. Uzun ömürlü ve ekonomik olması hedeflenerek imal edildiği için normalde Scarabeo 200'ü isteseniz de çok sert kalkış yaptıramazsınız. Enjeksiyonun işletim sistemi buna göre ayarlıdır. Size tavsiyem fabrika orjinaline sadık kalınız.
Selamlar, sevgiler...
gurcanozturk
28 Haziran 2018, 22:30
Geçmiş olsun. Ben de 2013-2015 arası Scarabeo 200 kullandım ve çok sevdiğim saydığım bir araçtır. Yurt içi ve dışı uzun seyahatler gerçekleştirdim onunla. Sağlamdır.
Bildiğim kadarı ile standart donamımında JCosta yoktur, sizden önceki sahipleri takmış olmalı. Uzun ömürlü ve ekonomik olması hedeflenerek imal edildiği için normalde Scarabeo 200'ü isteseniz de çok sert kalkış yaptıramazsınız. Enjeksiyonun işletim sistemi buna göre ayarlıdır. Size tavsiyem fabrika orjinaline sadık kalınız.
Selamlar, sevgiler...
Merhabalar, evet standart donanımda Jcosta yok, önceki sahibi variatorun değiştiğini söylemişti ama JCosta olduğunu bilmiyordum :)
Tekpiston
28 Haziran 2018, 22:33
Merhabalar, evet standart donanımda Jcosta yok, önceki sahibi variatorun değiştiğini söylemişti ama JCosta olduğunu bilmiyordum :)
Scarabeo 200 kullandığım dönem birkaç yazı yazmıştım, paylaşmak istedim;
https://ortac.net/2014/07/20/aprilia-scarabeo-200ie/
https://ortac.net/2014/08/05/alexandroupolis-thassos-kavala/
gurcanozturk
28 Haziran 2018, 22:41
Scarabeo 200 kullandığım dönem birkaç yazı yazmıştım, paylaşmak istedim;
https://ortac.net/2014/07/20/aprilia-scarabeo-200ie/
https://ortac.net/2014/08/05/alexandroupolis-thassos-kavala/
İki yazıyı da okumuştum :) scarabeo almama sebep olan yazılardan biri ilk verdiğiniz link.
boboli
18 Temmuz 2018, 20:43
Merhaba arkadaşlar. 2011 model Beo için soruyorum. Ön ve arka fren disklerinin değişmesi gerekiyor. Motopitten baktım 300 lira civarı orjinali ve hali ile çifti 600 lira yapıyor. İlla o kadar para vermek mi gerekiyor ? Yan sanayi falan halledebiliyor muyuz? Bir de 40 bin de olan motor ön arka disk değiştirmek ister mi? Usta çakallık ediyor olmasın?
Mertcan39
18 Temmuz 2018, 21:09
Merhaba arkadaşlar. 2011 model Beo için soruyorum. Ön ve arka fren disklerinin değişmesi gerekiyor. Motopitten baktım 300 lira civarı orjinali ve hali ile çifti 600 lira yapıyor. İlla o kadar para vermek mi gerekiyor ? Yan sanayi falan halledebiliyor muyuz? Bir de 40 bin de olan motor ön arka disk değiştirmek ister mi? Usta çakallık ediyor olmasın?
daha önce bitik balata ile kullandılarsa veya sert tip disk yiyen balata kullandılarsa diski bitebilir benim çinli 90 binde diski hala yeterince etli ve çiziksiz
gurcanozturk
18 Temmuz 2018, 21:38
Cifti 600TL yine iyi bir rakam. 2013 model icin orjinal set 750-800TL tutuyor olmali. Benim 36000km 'de ve degisecek. KM'den cok disklerin kalinligi onemli olmali, kullanima gore degisir cunku asinma. Sanirim onerilen 3,5mm 'nin altina dusunce degismesi, emin degilim sadece ustalardan duydugum bu.
boboli
19 Temmuz 2018, 09:58
Çok pahalı ya. Yan sanayi kullanarak halleden olmadı mı hiç içimizde ?
chetaq
19 Temmuz 2018, 15:55
Cifti 600TL yine iyi bir rakam. 2013 model icin orjinal set 750-800TL tutuyor olmali. Benim 36000km 'de ve degisecek. KM'den cok disklerin kalinligi onemli olmali, kullanima gore degisir cunku asinma. Sanirim onerilen 3,5mm 'nin altina dusunce degismesi, emin degilim sadece ustalardan duydugum bu.
Bakım kitapçığına göre, disk kalınlığı 3.6 mm.'nin altındaysa değiştirilmesi gerektiği yazıyor.
https://s25.postimg.cc/944ehit2n/image.jpg
gurcanozturk
30 Temmuz 2018, 18:21
Merhabalar,
Enduro (Wrx125 ya da CRF250 gibi bir sey) 'ya gecis yapmayi dusundugum icin Scarabeo'mu satiyorum, ilgilenen olursa,
https://sahi.io/592678086
Selam arkadaşlar
Eşimle beraber ufak çapta geziler yapmak amacıyla 2012 model 4500 km de scarabeo alarak aranıza katıldım.
2 günlük ve yaklaşık 100km sürüşten sonra birkaç sorum olucak sizlere.
1. Bu motorda sinyal flaşörleri sessiz mi? Benimkinden hiç ses çıkmıyor. Kaç defa sinyali açık unuttum.
2. Özellikle artçı varken ve motor ısındıktan sonra kalkışlar hafif titremeli ve hırıltılı oluyor. Bu normalmidir?
3. Sadece dört beş defa kullandıktan sonra korna çalmamaya başladı. İlk olarak nereye bakmalıyım? (düğmeye mi kornaya mı? )
4. ön freni sıktığımda hısssss diye bir ses geliyor. (eski sahibi balataları 2 ay önce değiştirmiş) Bu ses olurmu?
artemis99
06 Eylül 2018, 00:23
Selam arkadaşlar
Eşimle beraber ufak çapta geziler yapmak amacıyla 2012 model 4500 km de scarabeo alarak aranıza katıldım.
1. Bu motorda sinyal flaşörleri sessiz mi? Benimkinden hiç ses çıkmıyor. Kaç defa sinyali açık unuttum.
2. Özellikle artçı varken ve motor ısındıktan sonra kalkışlar hafif titremeli ve hırıltılı oluyor. Bu normalmidir?
3. Sadece dört beş defa kullandıktan sonra korna çalmamaya başladı. İlk olarak nereye bakmalıyım? (düğmeye mi kornaya mı? )
4. ön freni sıktığımda hısssss diye bir ses geliyor. (eski sahibi balataları 2 ay önce değiştirmiş) Bu ses olurmu?
benimki scarabeo değil ama piaggio sahibi olarak yanıtlamak isterim.
1. Evet sinyaller flaşör değil elektronik olduğundan ses çıkmıyor ben de sıklıkla açık unutuyorum
2. Olabilir emin olmak için servise sorabilirsiniz. Bakımı falan ne durumda?
3. Düğmeye kontak sprey sıkın işe yaramazsa, korna.
4. Olur öyle; diskin deliklerinden gelen ses o, ben çok seviyorum. Cıyk diye ötmesinden çok çok iyidir.
Cevaplar için teşekkürler...
gurcanozturk
06 Eylül 2018, 07:04
Selam arkadaşlar
Merhabalar, hayırlı olsun :)
1) Evet, maalesef sinyaller sessiz. Ben bu scooter da 2 eksik görüyorum. 4lu flaşör olmaması ve yan sehpa olmaması. (Yan sehpa büyük lastik denge sorunu sebebiyle yapılmamis olabilir tabii)
2) O kadar teknik bilgim yok maalesef.
3) Benden önce yazan arkadaşın dediği gibi WD40 sıkın düğmeye, çalışmaz ise kablolar ya da korna. Su almış olabilir mi düğme ya da korna ?
4) Yeni balata değişiminde yapabiliyor ses. Benim balatalar yeni diskler eski olduğu için frenleri sonuna kadar sıkınca viyk viyk ötüyor.
Keyifli ve güvenli sürüşler :)
Merhabalar, hayırlı olsun :)
1) Evet, maalesef sinyaller sessiz. Ben bu scooter da 2 eksik görüyorum. 4lu flaşör olmaması ve yan sehpa olmaması. (Yan sehpa büyük lastik denge sorunu sebebiyle yapılmamis olabilir tabii)
2) O kadar teknik bilgim yok maalesef.
3) Benden önce yazan arkadaşın dediği gibi WD40 sıkın düğmeye, çalışmaz ise kablolar ya da korna. Su almış olabilir mi düğme ya da korna ?
4) Yeni balata değişiminde yapabiliyor ses. Benim balatalar yeni diskler eski olduğu için frenleri sonuna kadar sıkınca viyk viyk ötüyor.
Keyifli ve güvenli sürüşler :)
Teşekkür ederim..
Benim iki günlük sürüşüm boyunca korna suya maruz kalmadı. Önceki sahibide kapalı garajında tutmuş motoru ama dediklerinizi yarın uygulayacağım.
Benim ön frenden gelen ses viyk viyk ten ziyade yılan tıslaması gibi kulağı rahatsız etmeyen bir ses. Heralde disklerin yeni olmasından kaynaklı diye düşünüyorumç
artemis99
06 Eylül 2018, 21:09
Teşekkür ederim..
Benim iki günlük sürüşüm boyunca korna suya maruz kalmadı. Önceki sahibide kapalı garajında tutmuş motoru ama dediklerinizi yarın uygulayacağım.
Benim ön frenden gelen ses viyk viyk ten ziyade yılan tıslaması gibi kulağı rahatsız etmeyen bir ses. Heralde disklerin yeni olmasından kaynaklı diye düşünüyorumç
WD40 yağlı spreydir düğmeye sıkılmaz. Kontak sprey olması lazım yağsız.
Tamam. Teşekürler.
integral
08 Eylül 2018, 06:11
Arkadaşlar merhaba Scarabeo alma aşamasındayım o yüzden size bir sorum olacacak ;
1-)Ben 170 boyunda birisiyim ve Scrabeoyu bu boylarda kullanan birisi var mı ayak uçları da olsa yere değiyor mu ?
2-)Bugün bir scarabeo kullanıcısı motorunun 4 litre yaktığını söyledi oysaki tahminimden oldukça yukarıda ? Sakin kullanımlarda 3 litreyi tutturabiliyor muyuz ?
3-) Motorun Son hızı nedir ? ve otobanda ilerliyorken titreşime girmeden önceki konforlu seyir halindeki son hızı nedir ? Teşekkürler..
gurcanozturk
08 Eylül 2018, 08:17
Bilgi için teşekkürler :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:59 ----------
Arkadaşlar merhaba Scarabeo alma aşamasındayım o yüzden size bir sorum olacacak ;
1-)Ben 170 boyunda birisiyim ve Scrabeoyu bu boylarda kullanan birisi var mı ayak uçları da olsa yere değiyor mu ?
2-)Bugün bir scarabeo kullanıcısı motorunun 4 litre yaktığını söyledi oysaki tahminimden oldukça yukarıda ? Sakin kullanımlarda 3 litreyi tutturabiliyor muyuz ?
3-) Motorun Son hızı nedir ? ve otobanda ilerliyorken titreşime girmeden önceki konforlu seyir halindeki son hızı nedir ? Teşekkürler..
1) Benim boyum 172cm, ayak uclarim yere degiyor, selenin ucuna dogru oturursam trafikte daha rahat ediyorum, yolda duzeltiyorum oturusumu :)
2) Benim Scarabeo su an 3,15lt/100km benzin harciyor. 4lt yakan arkadas araci biraz fazla sert kullaniyor olabilir, Sport mode ile kullaninca %7 artiyor harcama deniyordu, ECO mode ile kullanildigindan emin olmak lazim. Sport mode ile hic kullanmadim. Asagida benim 7 aylik yakit harcama grafigimi gorebilirsiniz, ilk 2 ay abartmisim kullanmayi ogrenene kadar :)
https://photos.app.goo.gl/2J1pjXfDdv2pV4kNA
3) Kullanim, yol durumu ve aracin bakimina gore degisir. Ornegin TEM'de 120km/sa ile gidebiliyorum ama titresim var benimkinde. Arka canta ve on/arka tekerlek rulmanlariyla ilgili bir problemim var, titresim o yuzden. Ayrica yuksek hizi cok sevmedigimden dolayi benim icin konforlu seyir hizi 90-100km/sa. Bakimli bir Scarabeo muhtemelen 120-130km/sa civari titremez.
Guvenli ve keyifli surusler.
integral
10 Eylül 2018, 05:30
O zaman şuanki motorum Spacy alfa'dan ortalama 1 litre fazla yakıyor herkes bu motorun fırlayışından gidişinden söz ediyor insanda beklenti oluşuyor kaldı ki son devri 9.000dev/dk daha önce hiç bir scooterda görmedim belki Tmax çeviriyordur bu kadar. Motor genel olarak 250lik bir motordan pek bir eksiği yok sanırım Scarabeo ile gördüğüm en büyük eksik benim açımdan oturuş pozisyonu, Italyan scooterlarının çoğunda olduğu gibi 2 yanda olan ayakları ileri uzatma rampası yok o yüzden oturuş pozisyonu hep sandalye gibi çevre yoluna falan çıktığında sürekli sandalyede oturur gibi :D ama olsun şuan bakıyorum öyle uygun ilan bulursam takasa girebilirim hoşuma gidiyor Scarabeo. Herkese kazasız sürüşler.
O zaman şuanki motorum Spacy alfa'dan ortalama 1 litre fazla yakıyor herkes bu motorun fırlayışından gidişinden söz ediyor insanda beklenti oluşuyor kaldı ki son devri 9.000dev/dk daha önce hiç bir scooterda görmedim belki Tmax çeviriyordur bu kadar. Motor genel olarak 250lik bir motordan pek bir eksiği yok sanırım Scarabeo ile gördüğüm en büyük eksik benim açımdan oturuş pozisyonu, Italyan scooterlarının çoğunda olduğu gibi 2 yanda olan ayakları ileri uzatma rampası yok o yüzden oturuş pozisyonu hep sandalye gibi çevre yoluna falan çıktığında sürekli sandalyede oturur gibi :D ama olsun şuan bakıyorum öyle uygun ilan bulursam takasa girebilirim hoşuma gidiyor Scarabeo. Herkese kazasız sürüşler.
Bende de spacy alpha var ve geçen hafta 2. motor olarak bir tane scarabeo aldım. Bana göre bu motorun sizin tabirinizle fırlayışı spacy den daha yavaş. Yalnız ilk iki üç saniyelik kalkıştan bahsediyorum. Ondan sonra scarabeo nun farkı çok bariz belli oluyor.
Oturuş pozisyonu malesef biraz dik ve yüksek. Spacy den sonra biraz tuhaf geliyor.
integral
10 Eylül 2018, 22:04
Duygularıma tercüman olan birini görmek ne güzel :D Scarabeo'ya kolay alışılır mı Spacyden sonra ? ve şehir içinde sacy kadar kıvrak mı ?
Duygularıma tercüman olan birini görmek ne güzel :D Scarabeo'ya kolay alışılır mı Spacyden sonra ? ve şehir içinde sacy kadar kıvrak mı ?
Bende scarabeo ya çok yeni sayılırım. Bu motoru eşimle kısa mesafeli geziler yapmak için aldım. Şehir içi kıvraklıkta yine kendi düşünceme göre spacy nin eline kimse su dökemez.
Alışmak konusuna gelince, alışırsınız zamanla ama şöyle birşey var. Ben 1.76 boyundayım. Spacy deki ayağı tamamen yere koyma olayını Scarabeo da yapamıyorum.
Umarım yardımcı olmuşumdur....
hasanyx
19 Eylül 2018, 00:34
Arkadaşlar merhaba,
2013 model Scarabeo kullanıyorum. Krank mili ve yağ pompasına ihtiyacım var. Nereden, nasıl temin edebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Tercihim 2. el olması, sıfırlarının fiyatı el yakıyor ve parça sipariş üzerine yurt dışından geliyor.
Servisin verdiği fiyatlar Krank: 2300 Yağ pompası: 950
Teşekkürler.
gurcanozturk
19 Eylül 2018, 00:38
Arkadaşlar merhaba,
2013 model Scarabeo kullanıyorum. Krank mili ve yağ pompasına ihtiyacım var. Nereden, nasıl temin edebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Tercihim 2. el olması, sıfırlarının fiyatı el yakıyor ve parça sipariş üzerine yurt dışından geliyor.
Servisin verdiği fiyatlar Krank: 2300 Yağ pompası: 950
Teşekkürler.
Forumda, toomuchcc isimli arkadas kazali bir Scarabeo'nun parcalarini satiyordu, onunla gorusebilirsiniz.
hasanyx
19 Eylül 2018, 16:40
Forumda, toomuchcc isimli arkadas kazali bir Scarabeo'nun parcalarini satiyordu, onunla gorusebilirsiniz.
Teşekkür ederim, yazıyorum hemen kendisine.
gurcanozturk
19 Ocak 2019, 17:51
Merhabalar,
Scarabeo 200ie için amortisör yağı miktarını bilen var mıdır aramızda? 230ml diyorlar ama çok vuruyor.
Orjinal manual de 8mm verilmiş amortisör ile bağlantı arası mesafe, yağ miktarı belirtilmemiş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
Merhabalar,
Scarabeo 200ie için amortisör yağı miktarını bilen var mıdır aramızda? 230ml diyorlar ama çok vuruyor.
Orjinal manual de 8mm verilmiş amortisör ile bağlantı arası mesafe, yağ miktarı belirtilmemiş.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/78524-aprillia-scarabeo-200ie-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-82.html#post3924416 seklinde toomuchcc yazmış zamanında okumamışım. Ama bende ustten mesafe 50mm kalıyor 150ml yağ koyunca.
Tekpiston
19 Ocak 2019, 21:44
Merhabalar,
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/78524-aprillia-scarabeo-200ie-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-82.html#post3924416 seklinde toomuchcc yazmış zamanında okumamışım. Ama bende ustten mesafe 50mm kalıyor 150ml yağ koyunca.
Selamlar,
Şu adresteki pdf dosyasında bilgi mevcut;
https://www.vespaforum.com/manuals/Aprilia/Scarabeo%20125-200ie/scarabeo%20125-200ie%20workshop.pdf
"Depth of fork oil level from the rim - without spring - fork included", "80 mm"
Umarım faydası olur.
gurcanozturk
19 Ocak 2019, 21:51
Selamlar,
Şu adresteki pdf dosyasında bilgi mevcut;
https://www.vespaforum.com/manuals/Aprilia/Scarabeo%20125-200ie/scarabeo%20125-200ie%20workshop.pdf
"Depth of fork oil level from the rim - without spring - fork included", "80 mm"
Umarım faydası olur.
Bu PDF dosyasini ben de indirip okudum, rim normalde jant demek ama outer-edge anlamina da geliyor. En son 140ml yag koyduk serviste, test ettik. (140ml yag, amortisor borusu icinde yaklasik 7mm ediyor, o PDF'teki duruma erisemedim kisaca. Kullandigimiz yag Gulf Fork Oil 10, manualde 7,5W onerilmis belki o farktan kaynaklaniyordur.)
Yanitiniz icin tesekkurler.
Tekpiston
20 Ocak 2019, 13:06
Bu PDF dosyasini ben de indirip okudum, rim normalde jant demek ama outer-edge anlamina da geliyor. En son 140ml yag koyduk serviste, test ettik. (140ml yag, amortisor borusu icinde yaklasik 7mm ediyor, o PDF'teki duruma erisemedim kisaca. Kullandigimiz yag Gulf Fork Oil 10, manualde 7,5W onerilmis belki o farktan kaynaklaniyordur.)
Yanitiniz icin tesekkurler.
7,5 ince kalabilir, belli kullanım süresinden kaynaklanan aşınmalardan dolayı. Scarabeo200 ben de kullandım, 10 numara daha isabetlidir diye düşünüyorum.
gurcanozturk
21 Ocak 2019, 16:51
Herkese merhabalar,
Scarabeo icin hangi akaryakit firmasini tercih ediyorsunuz? Ben su ana kadar hep Petrol Ofisi tercih ettim, hem evime yakinlik hem de PO'nun temassiz kart kullanimi sebebiyle. Calistigim sirket ise Shell ile anlasti, artik yillik yol yardimi parasiyla Shell'den benzin alabilecegim. Gittigim servis ise sadece OPET oneriyor.
Bu arada 2 kez stop sorunu yasadim, servis Cumartesi kontrollerde kullandigi PADS (Piaggio Advanced Diagnostic System) sisteminde yakit arizasi buldugunu (yanlis hatirlamiyorsam 611 hata kodu) soyledi, killandim simdi o kadar Shell benzini napcaz :)
Sizin tecrubeleriniz/onerileriniz nedir?
chetaq
21 Ocak 2019, 17:34
Herkese merhabalar,
Scarabeo icin hangi akaryakit firmasini tercih ediyorsunuz? Ben su ana kadar hep Petrol Ofisi tercih ettim, hem evime yakinlik hem de PO'nun temassiz kart kullanimi sebebiyle. Calistigim sirket ise Shell ile anlasti, artik yillik yol yardimi parasiyla Shell'den benzin alabilecegim. Gittigim servis ise sadece OPET oneriyor.
Bu arada 2 kez stop sorunu yasadim, servis Cumartesi kontrollerde kullandigi PADS (Piaggio Advanced Diagnostic System) sisteminde yakit arizasi buldugunu (yanlis hatirlamiyorsam 611 hata kodu) soyledi, killandim simdi o kadar Shell benzini napcaz :)
Sizin tecrubeleriniz/onerileriniz nedir?
Ben de bugüne kadar hep Petrol Ofisi'nden aldım. Başka firmalardan sadece mecbur kaldığımda almışımdır.
Gittiğin servis hangi servis ve neden sadece OPET öneriyor?
Bu arada yakıt sistemiyle ilgili sorun için "Würth Enjektör Temizleyici" kullanılabilir.
Würth Benzin Enjektör Temizleyici
Enjeksiyonlu benzinli motorlarda yer alan benzin enjektörlerinde, mekanik ve elektronik arızaların dışında kurum, is, karbon kalıntıları ve düşük kalite yakıt kullanımı sonucu arızalanma görülebilir. Belirli aralıklarla benzin enjektörü temizliği yapılarak arıza giderilir veya enjektörün performans kaybının önüne geçilmiş olur. Würth benzin enjektör temizleyici, kolay kullanımı ile araç sahiplerinin enjektör temizliği işlemini kendilerinin yapmasına imkan sağlar. Benzin enjektör temizleyici, aracın yakıt sistemini korozyona karşı korur ve yakıt filtresinin uzun ömürlü çalışmasını sağlar. Yakıt deposundan yanma odasına kadar tüm sistemi en iyi şekilde temizleyerek yakıtın daha iyi yanmasını sağlar.
Ürün Faydaları
Würth benzin enjektör temizleyici, asitli kondens suyunu nötralize eder.
Yakıt sistemini tamamen temizleyerek daha iyi yanma ve etkili yakıt tasarrufu sağlar.
Yakıt sistemini korozyona karşı korur.
Katalizör ve lambda sensörünün sorunsuz çalışmasını sağlar.
Enjektör sübabı çevresinde biriken reçine ve tortu kalıntılarını temizler.
Würth Benzin Enjektör Temizleyici Kullanım Önerileri
Würth enjektör temizleyici, katalizörlü ve katalizörsüz bütün enjeksiyonlu motorlarda kullanılabiliyor. Enjektör temizleyicinin kapağı çıkarıldıktan sonra kutu içerisinde yer alan sivri uçlu başlığı takıp yakıt deposuna doğrudan boşaltarak kullanılıyor. Würth benzin enjektör temizleyici, yakıt püskürtme sorunu kaynaklı yakıt tüketiminin arttığı durumlarda, kurum, is gibi kalıntılar sebebiyle oluşan arızalarda ve rutin bakımlarda yakıt sistemi temizliğinin en iyi şekilde yapılmasını sağlar.
Enjektörlü sistem katkısı yalnızca yeni tip motor (enjeksiyonlu) benzinli araçlar içindir!
Yeni nesil Würth benzin enjektör temizleyici, pompayı ve enjektörleri temizler. Vanalarda, emme manifoldunda ve yanma odalarındaki birikme oluşumunu önler ve tıknaklığa engel olur. Yakıt püskürtme sorunları nedeniyle yüksek yakıt tüketimi durumunda kullanılır. Enjeksiyon sisteminin ömrünü uzatır.
Özellikleri
Yakıt püskürtme sorunları nedeniyle yüksek yakıt tüketimi durumunda kullanılır.
Bakımda koruyucu önlem olarak kullanılabilir.
Katalızörlü veya katalızörsüz bütün enjeksiyonlu motorlar içindir.
Asitli kondens suyunu nötraiize eder.
Yakıt sistemini korozyona karşı korur.
Enjektör sübabı ve yakıt dağıtıcı çevresindeki ince reçine tortu türündeki kalıntıları yok eder.
Enjektör sübaplarının hassas çalışmasına yardımcı olur.
Hassas yakıt püskürtme yoluyla yakıt tasarrufu sağlanır.
Yakıt deposundan yanma odasına kadar sistemi temizler.
Katalizör ve lambda sondasının sorunsuz çalışmasını sağlar.
Temizleme özelliği motor testleriyle onaylanmıştır.
Korozyon koruma testleri Kesternich DİN 5001 7''ye göre yapılmıştır.
gurcanozturk
21 Ocak 2019, 18:06
Ben de bugüne kadar hep Petrol Ofisi'nden aldım. Başka firmalardan sadece mecbur kaldığımda almışımdır.
Gittiğin servis hangi servis ve neden sadece OPET öneriyor?
Bu arada yakıt sistemiyle ilgili sorun için "Würth Enjektör Temizleyici" kullanılabilir.
Yanitiniz icin tesekkurler. Scooteri aldigimdan beri, ki zaten 1 yil oldu henuz, Kiziltoprak MotoEk'e gidiyorum. BMW/Piaggio servisi. Neden oneriyor, basitce BP/Shell gibi akaryakit firmalarinin Euro4 standartlarindaki motorlar icin kullandigi yakitta temizlik katki maddelerinin (ki Wurth'un urununun hammadesine benzer bir sey olabilir, bilemiyorum.) Euro3 standardindaki motorlar icin uygun olmadigi, kukurt miktarindan dolayi da sorun yasanabildigi.
Enjektor temizleyici MotoEk tarafindan da onerilmisti henuz uygulamadim.
ugurguven
07 Şubat 2019, 15:21
merhaba arkadaşlar sorum kısa ve net yardımcı olursanız sevinirim.
2013 model scarabeom var , yolculuk esnasında eskiden trafik vs gibi durumlarda hararet göstergesi makul derecelerde yükselerek fan açma sonucunda tekrar eski noktaya gelirdi.
ancak şimdilerde hararet göstergesi eski halinden çok daha yukarı kalkıyor,fanın harareti düşürmesi çok daha fazla sürüyor ve düştüğü noktadan tekrar kısa bir süre sonra tekrar yukarı cıkıyor.
neden kaynaklanıyor olabilir teşekkürler.
Tekpiston
07 Şubat 2019, 21:28
merhaba arkadaşlar sorum kısa ve net yardımcı olursanız sevinirim.
2013 model scarabeom var , yolculuk esnasında eskiden trafik vs gibi durumlarda hararet göstergesi makul derecelerde yükselerek fan açma sonucunda tekrar eski noktaya gelirdi.
ancak şimdilerde hararet göstergesi eski halinden çok daha yukarı kalkıyor,fanın harareti düşürmesi çok daha fazla sürüyor ve düştüğü noktadan tekrar kısa bir süre sonra tekrar yukarı cıkıyor.
neden kaynaklanıyor olabilir teşekkürler.
Selamlar,
Aynı araçtan 2014 modelini ben de kullandım, nefis bir scooter, çok memnun kaldım, ancak böyle bir sorun yaşamadım.
Hararet yükselince fan devreye girdiğine göre elektriksel bir sorun yok diye tahmin yürütebilirim.
Sorun ne olabilir?
Su soğutma radyatörü bir önceki nesil scooterlerde olduğu gibi onda da öndedir, gidonun hemen altına konumlanmış vaziyette. Haliyle bir ihtimal önden gelen çamur, yaprak vs tıkamiş olabilir, temiz olduğundan emin olun.
Bir diğer seçenek; motordan aracın önündeki radyatöre giden iki su hortumu mevcut, bağlantı yerlerindeki kelepçeler zamanla gevşemiş ise sızıntı yapabilir, veya su hortumlarında patlak varsa yine su sızıntısı olacağından su eksilmesi olasıdır, su seviyesini kontrol edin. Torpido gözünün sol tarafında genleşme kabı vardır, oradan seviye yi görebilirsiniz.
Sayfa 66;
https://cdnmedia.endeavorsuite.com/images/organizations/05211b9c-b6c7-4840-8e84-2970c2318c24/Aprilia%20Scarabeo%20200%202007.pdf
Bir de su pompasından çıkan hortumların kelepçelerini de ilk etapta kontrol edebilirsiniz, motor bloğunun sağ tarafında.
Bir diğer olasılık, su pompası arıza yapmış olabilir, haliye devirdaim basıncı azalmıştır.
Aracınızın kaç km de olduğunu bilemiyorum ancak soğutma sıvısı eskimiş de olabilir, su ile antifriz karışımıdır, artık organik soğutma sıvısı kullanılmakta, yenilemekte fayda vardır.
Ben aracımın bakımlarını İstanbul Kadiköy Motor'da Kadir Özen'de yaptırmıştım, memnun kaldım, şayet İstanbul'da yaşıyorsanız tavsiye ederim.
https://ortacblog.files.wordpress.com/2017/11/p1180648.jpg
Umarım sorunuz bir an önce çözülür, motorunuzda ısı problemi oluşursa daha büyük masraflar açabilir, mümkün olduğunca çabuk müdahale edin derim.
Yurt içinde ve dışında onunla epey dolaştım, unutamadığım bir araçtır, iyi günlerde kullanın.
Sevgiler...
Selamlar yarin 2013 model 42bin de bi beo200 alacagim. Satan arkadasin soyledigi 1900tl degerinde motorun sogukta arada sirada stop etmesine sebep olan bir bilmem ne sensoru bozukmus. Yedek parcasi asiri pahali bu motoru 42bin de almak mantiklimidir sizce ?
ushuaia
03 Mayıs 2019, 07:44
Selamlar yarin 2013 model 42bin de bi beo200 alacagim. Satan arkadasin soyledigi 1900tl degerinde motorun sogukta arada sirada stop etmesine sebep olan bir bilmem ne sensoru bozukmus. Yedek parcasi asiri pahali bu motoru 42bin de almak mantiklimidir sizce ?
Motorun fiyatı ne?
gurcanozturk
03 Mayıs 2019, 08:52
Ben 32000km'de almistim 2013 Scarabeo'mu, 1.5 yil oldu su an 43500km civarinda. Oksijen sensoru olabilir mi? Cikma bulabilirsiniz belki.
https://www.motopit.com.tr/urun/oksijen_sensoru_lamda_sensor_jc33970x94000
Ben 32000km'de almistim 2013 Scarabeo'mu, 1.5 yil oldu su an 43500km civarinda. Oksijen sensoru olabilir mi? Cikma bulabilirsiniz belki.
https://www.motopit.com.tr/urun/oksijen_sensoru_lamda_sensor_jc33970x94000
Evet oksijen sebsoru
gurcanozturk
03 Mayıs 2019, 11:50
Evet oksijen sebsoru
Acikcasi ben bu parcanin bu kadar pahali olmasini anlayamiyorum, yurtdisinda oldukca ucuz. Piaggio grubunun diger markalarinin modellerinin parcalari da uyabilir bu arada.
https://www.ebay.com/itm/Lambda-Sensor-APRILIA-SCARABEO-125-200-IE-from-bj-11-/253586812702
https://www.magnumtuning.com/en/detail/motorcycle-bosch-o2-oxygen-sensor-universal-wiring/aprilia/scarabeo-200ie
logaritma
03 Mayıs 2019, 14:06
araca özel ararsanız pahalı olabilir koda göre arayın sanırım universal wiring yani soketli oksijen sensörü oluyor .. Motorcycle BOSCH O2 Oxygen Sensor Universal Wiring yazıyor verilen linkde..
%80 şöyle bir şey uyucakdır..
https://www.hepsiburada.com/bosch-oksijen-lambda-sensoru-universal-p-HBV00000JC8O2?magaza=YedekPar%C3%A7aSe%C3%A7&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIrtzIopv_4QIVyIeyCh33fAxGEAQYAiAB EgJdyvD_BwE
Motorda serviste başka sorun çıktı. Servise göstermeden güvenip almak büyük hata ucundan döndük.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO