Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
idinc
30 Mayıs 2013, 14:11
Yeniden Merhabalar Mustafa,
Neşen bol olsun.
Zannediyorum Scarabeo 200 ie scooteri bugün teslim almış olmalısın. Keyifle, zevkle, kazasız ve belasız sürüşler diliyorum.
Scarabeo 200 ie ile hava şartlarına göre yalpalama ve silkme değişiklik gösterir. Rüzgarlı havalarda tüm scooterler (maxi scooter hariç yada daha az diye tahmin ediyorum) 110km/h sonrası yalpalama ve silkme olabiliyor. Bu sebeple rüzgarlı havalarda maksimum 100km/h hızla sürüyorum. Otobanda sollama ve ani hızlanmalardan 110-120km/h bazende 130km/h'e kadar çıkabiliyorum.
Kısaca rüzgarsız hava şartlarında 110-130km/h yalpalama ve silkme yok, ancak rüzgarlı havalarda yalpalama ve silkme baş gösteriyor.
Beyaz Scarabeo 200 ie scootere arka çanta ve büyük cam siperlik çok yakışıyor.
Geziye çıktığımızda haber veririm.
Sağlıcakla kal, esen kal.
aprilia sportcity sattım bu hafta. yarın kısmetse motorumu teslim alıcam (sıfır)
gezilerde haberdar edilirsek elbette geliriz.
arkadaşlar birde sormak istediğim birşey var.
110dan sonra 130 a kadar yalpalama silkme oluyormu ? bir arkadaşım sıfır aldı ve bundan şikayetçi..
daha önce 2 adet scarabeo200 kullandım öyle birşey farketmedim.
gurcano
30 Mayıs 2013, 17:59
Arkadaki Top Case'in de hele ki yüklüyse 100km/h üzerinde sürüş dinamiklerini ciddi biçimde etkilediği bir gerçek...
satoyama
30 Mayıs 2013, 20:20
tekrar teşekkü ederim. evet bugün motorumu teslim aldım.
http://img42.imageshack.us/img42/7799/img0454ip.jpg
45 lik shad topcase var nasıl olacak bilmiyorum inşallah sırıtmaz
Dentist76
31 Mayıs 2013, 00:01
Merhaba,
Ben de bugün Antalya'da baktım fakat 12 ay kredi kartına %10 istedikleri için anlaşamadık.
Siz ne kadara aldınız? özelden de yazabilirsiniz.
idinc
31 Mayıs 2013, 12:14
Merhabalar Mustafa,
Neşen bol olsun.
Yeni scooter boyuna da kilona da yakışmış :)
Kazasız, belasız, keyifli sürüşler diliyorum.
kync43
31 Mayıs 2013, 12:28
hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
satoyama
31 Mayıs 2013, 14:56
Herkese Selam,
Ben 2000 yılından bu yana 600 bin km yol yapmak suretiyle geçimini kuryelikten sağlayan biriyim. yarısına yakınını 99 model honda titan ile, diğerlerini ise 2005 ve 2010 model iki yamaha ybr 125 ile yaptım.
Geçen yıl bu zamanlar bir kurye arkadaşımı evde misafir ederken yaza doğru veya yazın motorları değiştirelim diye bir karar aldık. O arkadaşım honda innova kullanıyordu, daha evvel bir honda dylon 150 kullanmıştı. Scooterları araştıralım dedim. En iyi Scooterları İtalyanların yaptığı aşikar diyerek markaların sitelerini gezinmeye başladık.
Aprilia scarabeo 200 dikkatimi çekti. Teknik özellikleri bizim için biçilmiş kaftandı. Fiyatı da fena sayılmazdı. 250 lik Yamahaların 11 - 12 binlik fiyatlarının yanında. Belki de kalitesiyle onları bile döver dedik. :)Arkadaşıma dedim bu motora bir yoğunlaşalım, kullanıcılarını çevirip soralım bakalım, nedir ne değildir, memnunlar mı ? Tabi bu arada bu site ve buna benzer forumları da dolaştık biraz. Aleyhinde bizi rahatsız edecek birşey yoktu. Başka bir kurye firmasında çalışan bir arkadaşımızın da Scarabeo kullandığını duyduk, onunla konuştuk, 35 bin km civarı bir yol yapmıştı ve memnundu. Aranan kan bulundu, çin malı olmuş honda ve yamahalardan bizi kurtaracak motoru bulduk. :))
Harizanın üçüncü haftası falandı, almaya yeltendik, Bayiler "Motor yok, bekleyeceksiniz, temmuzun ilk haftası gelecek bir parti var" dediler. Tamam dedik. Temmuzun 15 inde Scarabeo ma kavuştum. Kırmızı sipariş vermiştim, Şöyle bayrak kırmızısı olsun diye hayal ederken bordo çıktı. Neyse yine fena bir renk değil ama bayrak kırmızısı şahane olurdu.
1997 de aldığım peugeot moped i saymazsak hiç otomatik vites kullanmamış, scooter tecrübesi olmayan biri için başta biraz tırsarak kullansam da üç ay içinde atlatırım diyordum ve öyle de oldu. Bayiden alıp eve gelirken bindim ilk olarak. Yani bir test sürüşüm olmadı. Ve daha ilk sürüşten itibaren " Bunca yıl kendimizi yalandan harcamışız, motor keyfi işte bu ! " dedim.
Görüntüsü pek matah değilmiş, Çin malı gibi duruyormuş, Güvenli değilmiş, vs vs sözlere ben de muhatap oldum tabi. Bunca yıl kendimizi yalandan zora sokmuşuz, Scooter ın /Scarabeonun rahatlığı varken ziyan etmişiz kendimizi. Derler ya : Anlatılmaz yaşanır !!! işte öyle. Soran herkese tavsiye ediyorum. Trafik ışıklarında yeşil yandığında uzayıp konvoya en az yüz metre fark atmanın, Yamaha ybr ile sollayamadığım araçları rahatça sollamanın, Zaman zaman sol şeridi kapatıp gitmenin keyfi bambaşka !
Temmuzun onbeşinden bu yana 17800 km yi devirdim. 5000 km civarı orijinal (!) balataları değiştirdim. (şüphem var... ) Aksatmadan 3000 km de bir yağ değiştiriyorum. Yağ filtresini birinde değiştiriyorum, birinde değiştirmiyorum. Kayış değiştirmedim henüz. İhtiyacı da yok sanırım. 130 km nin üzerine çıkmadım. (Bana göre istanbulda hız felakettir. Her an bir yamuğa maruz kalabiliriz) 120 civarını çok rahat, hiç kasmadan yapan güçlü bir motorun ve yine kuvvetli frenlerin tadı yerinde. Ön-arka mesafesi yani uzunluğu yamaha ybr ile eşit olan bu motor manevra kabiliyetinde de ondan geri kalmıyor, trafikte aralarda hayli kıvrak. Yedek parça alternatifi de cabası. Bu konuda paylaşıma açığım.
Velhasıl kelam, Scarabeo almayı düşünen varsa tavsiye ederim. Sanırım bu motorda km rekoru bizde olacak. 200 bini görürüm belkide üzerine çıkarım diyorum. Beş yıldan az kullanmam herhalde.
Herkese saygılar, selamlar. Allaha emanet olun.
bu arkadaşımızdan haber var mı ?
satoyama
02 Haziran 2013, 18:01
scarabeo 180
henüz 200km şehir içi rodaj sürecindeyim, daha önce arkadaşlarımın scarabeo larını test etmişliğim vardı. bu scooter ile ilgili çok şey yazıldı, sahibi olduktan sonra bende kendi fikirlerimi yazmak istedim.
beğendiğim yanları.
1.motor rolantide kedi gibi tıs tıs tıs, gaza dokununca buradayım diyor kendine has bir sesi var
2.artçı arkanızdamı değil mi anlamıyorsunuz (sportcityden sonra)
3.michelin city grip ile ilgili çok ön yargım vardı, 16" olduğundan mıdır nedir bilmiyorma ama çok iyiler.
4. meğerse 16" jant baya baya güven duygusu rahatlıkmış.
5. süspansiyon sportcitden geçen birisi için çok çok çok iyi...(sportcityde parke taşlarının hepsini tek tek sayabiliyorsunuz) sürüşü daha yumuşak hırpalanmıyorsunuz.
6.bu motor nasıl 180cc dedirtiyor adama. (cbf150 den 30cc fazla ama 2 cbf gücünde gibi)
7.göstergeler çok şekil. tip klasik zaten, oldu bittin bunlara tavımdır.
8. en beğendiğin yeri neresi derseniz "arka jant" derim (fetiş bir durum)
9.far deli aydınlatıyor. (sportcity de güzel aydınlatıyordu
10. bana öyle geliyor belki ama 45lt çanta bile hiç sırıtmadı ve çanta dengeyi bozmadı
11. denge topuzları yok ama çok dengeli, sürüş esnasında gidonu bırakınca ip gibi.
12.kontaktan sele açmak baya terapi gibi.
13.denge on numara
14. aynalar çok iyi hem işlevsel hemde görüntü olarak
15.combine fren tek el ile, iki el etkisi yaratıyor. daha az parmak gücü ile daha etkili bir frenleme oluyor.
16.kontağı açtığınızda motor çalışana kadar sadece park ampulu yanıyor.
17.artçının ayağı baldırlarınıza dokunmuyor.
bana enteresan gelen beğenmediğim yanları
1.sürücü selesi çok rahat değil 2013 lerde böyleymiş oysa 2012 modeller rahattı
2. sürekli sele ucuna kayıyorsunuz
3.komutatör düğmelerin konumu bir garip, korna düğmesi çok altta kalıyor, seyir halinde marşa basmamak için ister istemez düğmelere bakıyorsunuz.
4.rüzgarı yandan hiç sevmiyor.
5.sportcity e göre çok hararetli çalışıyor (haklı olarak) fan daha uzun açık kalıyor. daha zor soğuyor.
6.rodajdanmıdır bilmem 179. km de benzin ışığı yandı. (ne yaktığını bilmiyorum) (ışık yandıktan sonra kaç km gider?)
7.anahtar kontak yuvası kalitesiz.
8.bir elle gidonu diğer elle anahtarı tutmadan gidonu kitlemek maharet ister. (bastır yerini bul muhabbeti)
9.korna yetersiz
10.ön torpidoya anca ruhsat sığar
11.passing sellektör düğmesi sportcity deki gibi sol işaret parmağında olmalıydı.
12.gaz kolu boşluğu, sportcity nin gaz aralığı kadar.
13.sele altı bagaj, bülbül yuvası maşallah..
tahsins
02 Haziran 2013, 18:09
scarabeo 180
henüz 200km şehir içi rodaj sürecindeyim, daha önce arkadaşlarımın scarabeo larını test etmişliğim vardı. bu scooter ile ilgili çok şey yazıldı, sahibi olduktan sonra bende kendi fikirlerimi yazmak istedim.
beğendiğim yanları.
1.motor rolantide kedi gibi tıs tıs tıs, gaza dokununca buradayım diyor kendine has bir sesi var
3.michelin city grip ile ilgili çok ön yargım vardı, 16" olduğundan mıdır nedir bilmiyorma ama çok iyiler.
5. süspansiyon sportcitden geçen birisi için çok çok çok iyi...(sportcityde parke taşlarının hepsini tek tek sayabiliyorsunuz) sürüşü daha yumuşak hırpalanmıyorsunuz.
6.bu motor nasıl 180cc dedirtiyor adama. (cbf150 den 30cc fazla ama 2 cbf gücünde gibi)
10. bana öyle geliyor belki ama 45lt çanta bile hiç sırıtmadı ve çanta dengeyi bozmadı
11. denge topuzları yok ama çok dengeli, sürüş esnasında gidonu bırakınca ip gibi.
13.denge on numara
15.combine fren tek el ile, iki el etkisi yaratıyor. daha az parmak gücü ile daha etkili bir frenleme oluyor.
3.komutatör düğmelerin konumu bir garip, korna düğmesi çok altta kalıyor, seyir halinde marşa basmamak için ister istemez düğmelere bakıyorsunuz.
5.sportcity e göre çok hararetli çalışıyor (haklı olarak) fan daha uzun açık kalıyor. daha zor soğuyor.
6.rodajdanmıdır bilmem 179. km de benzin ışığı yandı. (ne yaktığını bilmiyorum) (ışık yandıktan sonra kaç km gider?)
8.bir elle gidonu diğer elle anahtarı tutmadan gidonu kitlemek maharet ister. (bastır yerini bul muhabbeti)
9.korna yetersiz
11.passing sellektör düğmesi sportcity deki gibi sol işaret parmağında olmalıydı.
hayırlısı olsun güle güle kazasız belasız kullan inşallah.
bakım maliyetleri arızalar ve diğer maliyetleri eksik etme bu başlıktan
saygılar
satoyama
03 Haziran 2013, 04:59
hayırlısı olsun güle güle kazasız belasız kullan inşallah.
bakım maliyetleri arızalar ve diğer maliyetleri eksik etme bu başlıktan
saygılar
teşekkür ederim.
neden?
siz almayı mı düşünüyorsunuz?
tavsiyem fazla düşünmeyin.
NoVaRiX
03 Haziran 2013, 10:59
ben de almayı düşünenlerdenim.
ama şu selede öne kayma olayı açıkçası aklımı karıştırıyor.
benzer bir durumu agility city'de yaşamış ve sırf bu yüzden motoru satmıştım.
rahatsız edici boyutlardaysa haybeye zarara uğramayalım..?
Dentist76
03 Haziran 2013, 12:32
Yeni koltukta kaymak biraz zor bence.
Makam koltuğu gibi valla.
tahsins
03 Haziran 2013, 14:13
teşekkür ederim.
neden?
siz almayı mı düşünüyorsunuz?
tavsiyem fazla düşünmeyin.
scooterlerda benim kriterlere scrabaeo tam uyuyor.
fazla düşünmeyin derken olumlumu olumsuzmu ?
Dentist76
03 Haziran 2013, 14:56
Kendisi de yeni almış zaten. Fazla tereddüt etmeyin anlamında söylüyor.
Ah şu yeni FLY'ın koltukaltı bagajı bunda olsa ne güzel olurdu...
gurcano
03 Haziran 2013, 15:51
Vitesliden scooter tarzına yeni geçtim. Daha 350km civarındayım. Bu acemilik sürecinde Scarabeo'nun (iyi fren - iyi lastik - iri lastik) üçlüsünün faydasıyla birkaç muhtemel kazayı atlattığımı söyleyebilirim. Küçük tekerde ciddi sıkıntı yaşayabilirdim. 1000km'yi tamamlayınca daha detaylı yazacağım ama bu motoru düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Dentist76
03 Haziran 2013, 18:06
Valla ben zaten vitesli scooter kullanıyorum.
Bilin bakalım ne? :)
golftt
04 Haziran 2013, 11:32
benim scarabeo 125 km yi geçemiyor düz yolda forumda 140-145 lerden bahseden var benim motordamı bişey var yoksa onlarda mı?????
tahsins
04 Haziran 2013, 11:35
benim scarabeo 125 km yi geçemiyor düz yolda forumda 140-145 lerden bahseden var benim motordamı bişey var yoksa onlarda mı?????
benim motorlada kullananlar 120-135km görüyor ama ben ne hikmetse 100ü geçiremedim. seçilmiş insanlarız biz. :)
Dentist76
04 Haziran 2013, 15:02
benim motorlada kullananlar 120-135km görüyor ama ben ne hikmetse 100ü geçiremedim. seçilmiş insanlarız biz. :)
Yada birileri atıyor. :)
Kilo farkı, yol eğimi olabilir sebep. Hatta lastik basıncı, rüzgar, vs.
tahsins
04 Haziran 2013, 15:14
Yada birileri atıyor. :)
Kilo farkı, yol eğimi olabilir sebep. Hatta lastik basıncı, rüzgar, vs.
e şimdi ben 115kg yim. boyum 1.90 dan fazla. rüzgar yiyoruz ister istemez. motorda havanın nemine, basıncına, oksijen oranına göre bile farklar gösterebiliyor hani. fazla kafaya takmamak lazım bence.
scarabeo için 120km gayet güzel bir hız.
Dentist76
04 Haziran 2013, 15:36
Şaka maka da, arkadaşlar 2 teker üstündesiniz.
100km'den sonrası ancak ani kaçışlarda, sollamalarda kullanılmalı.
Bir de gözünüzü seveyim tedbirli olun. Hiç bir sürücüye güvenmeyin.
Malesef sinyal vermeden şerit değiştirenler çok tehlikeli oluyor.
waeder
04 Haziran 2013, 16:13
scarabeo 180
beğendiğim yanları.
13.denge on numara
9.korna yetersiz
Mustafa abi yeni motorun hayırlı olsun hemen 200 km yapmışsın sevdin motoru galiba :) Sportcity gerçekten çok sert biraz daha genç işi mümkün olduğunca asfalttan gitmek gerekli.
Yalpalama ile ilgili bende sana sormuştum onun çözümünü buldum arka amortisörü 2 diş sertleştirdim ip gibi oldu arkadaşında arka amortisör ayarına bir baksın derim.
Tolme
04 Haziran 2013, 22:23
rüzgarda 120-125 i geçmez,rüzgarı arkadan alırsan 130-135 arası gidiyor rampa aşağıda en son 140 gördüm
Dentist76
04 Haziran 2013, 23:08
Tolme kardes, objektif olarak sehirici 100km'de kac lt harciyorsun?
Tolme
04 Haziran 2013, 23:53
Tolme kardes, objektif olarak sehirici 100km'de kac lt harciyorsun?
3,2-3,3 lt civarındaydı
Dentist76
05 Haziran 2013, 09:43
Sakin kullandiginizdami bu degerler?
satoyama
05 Haziran 2013, 14:38
Mustafa abi yeni motorun hayırlı olsun hemen 200 km yapmışsın sevdin motoru galiba :) Sportcity gerçekten çok sert biraz daha genç işi mümkün olduğunca asfalttan gitmek gerekli.
Yalpalama ile ilgili bende sana sormuştum onun çözümünü buldum arka amortisörü 2 diş sertleştirdim ip gibi oldu arkadaşında arka amortisör ayarına bir baksın derim.
öyle oldu burak :) telekkür ederim.
ben genelde çoğunlukla tek kişi bindiğim için kadir ustaya süspansiyonu bir defa en sert ve bir defa en yumuşak olarak denemek için ayarlattım, yaklaşık 1-2 ay en sertte sonrada en yumuşakta kullandım. sen benden 20kg daha ağır olduğun için (1 damacana:queen:) haliyle sende en yumuşakta sapıtma yapabilir.
waeder
05 Haziran 2013, 15:51
öyle oldu burak :) telekkür ederim.
ben genelde çoğunlukla tek kişi bindiğim için kadir ustaya süspansiyonu bir defa en sert ve bir defa en yumuşak olarak denemek için ayarlattım, yaklaşık 1-2 ay en sertte sonrada en yumuşakta kullandım. sen benden 20kg daha ağır olduğun için (1 damacana:queen:) haliyle sende en yumuşakta sapıtma yapabilir.
Evet abi biraz kilosal fark var aramızda :) Motorun sert amortisötlerine alıştım bundan sonra geopolise bindiğimde senin scarabeo da yaşadığını yaşıyorum ama memnunum.
Dentist76
05 Haziran 2013, 16:12
Hayırlısıyla ben de bugün motoru satın aldım. Benimki Beyaz. 19 senedir beyaz Cosa'ya biniyorum bıkmıştım fakat yine baktım en iyisi beyaz. Koyu renk ufacık lekeyi bile belli ediyor. Her zaman da yıkama şansım yok.
Bayide henüz motor 2 güne plaka çıkar.
Birşey sormak istiyorum: anahtarı çevirdiğimde diğer ışıklar yanıyor sonra sönüyor fakat yağ ışığı yanık kalıyor.
Bu normalmi? Yağmı eksik yoksa motorda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Bir de Türkçe veya ingilizce kullanma klavuzu yok içerisinde.
Sizinkilerde varmıydı?
golftt
05 Haziran 2013, 18:08
normal hepsinde aynı..
idinc
05 Haziran 2013, 21:44
3,2-3,3 lt civarındaydı
Yakıt İkmal Tarihi: 05.06.2013
Scooter Model: Aprilia Scarabeo 200 ie
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 209 km
Tek Sürücülü
Yol: Şehir içi + Otoban
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Yakıt: Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.87 Lt yakıt tüketmiş.
Fizyolog
05 Haziran 2013, 23:02
Motorum 1500 ü devirdi. 1000 bakımı yapıldı. Etiler servisinde yapıldığından 100 TL aldılar :)) (Akmerkez farkı)
Sürekli dur kalklı kullanıyorum. İki kere uzun yol (>180km) yaptım. Özellikle E5 üzerinde performansı ile hiç yormuyor ve istemediğim halde sol şeritte kalıyorum. Çünkü arabalar onun kadar rahat gidemiyorlar. En az 500 km yi artçı ile yaptım. Tüm zamanlar ortalaması 3,58L/100 km bugünkü fiyattan 0,17kuruş/km olarak çıktı.
Arkaya 45 Litrelik Coocase Uzaktan kumandalı alarmlı ve ledli modelden taktım. Benim XL Nitro fullface kaskımın yanına ancak S bir fullface kask sığıyor. Ama uzaktan kumanda ile açılması çok kolaylık. Alarmını her zaman kurmuyorum. Motora ellendiğinde de çalıyor. Aslında sadece box içinde aktif. Ama bilen birisi için kabloyu keserseniz devre dışı:( Ledleri frene bağlayamadım. Servis takmayı kabul etmedi. Elektronik aksamda arıza olursa ne yaparız dediler. Ben de kablonun ucuna çakmak girişi yapıp sele altındaki çakmak soketine taktım. Hiç bir sorun olmadı. Ledleri de plaka lambasına bağladım. Gece gündüz yanıyorlar. Daha iyi oldu. Görünürlüğüm daha da arttı.
Şimdi bir önerim olacak: Honda PCX kullananlar sık sık hafta sonları organize olup yakın yerlere geziye çıkıyorlar. Çok güzel fotoğrafları var. Yan yana park etmiş 20 motosiklet...
Scarabeo kullanan arkadaşlardan da böyle bir girişim bekliyoruz. Havalar güzelken bir iki gezi düzenlenebilir. Hem paylaşımlar hem dostluklar pekişir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Arabalarda da aynısıdır. Yağ pompası çalışıncaya kadar yağ basıncı olmadığından lamba yanık kalır. O lamba yağ miktarını değil yağ basıncını gösterir. Yağ pompası arıza yaptığında da devreye girer. Kullanırken yanarsa hemen dur ve motoru kapat. 3 dakika bekle. Yağ seviyesine bak. Azalmışsa ekle. Normalse arıza vardır ve servisi çağır.
Türkçe kılavuz motorun içinden çıkmıyor:) İtalyanlar bastırmamışlar. Satılınca Ferco motor yol yardım kartı, garanti belgesi, servis kitapçığı ve türkçe kılavuzu ayrıca satın aldığın bayiye yolluyor.
satoyama
06 Haziran 2013, 00:06
Hayırlısıyla ben de bugün motoru satın aldım. Benimki Beyaz. 19 senedir beyaz Cosa'ya biniyorum bıkmıştım fakat yine baktım en iyisi beyaz. Koyu renk ufacık lekeyi bile belli ediyor. Her zaman da yıkama şansım yok.
Bayide henüz motor 2 güne plaka çıkar.
Birşey sormak istiyorum: anahtarı çevirdiğimde diğer ışıklar yanıyor sonra sönüyor fakat yağ ışığı yanık kalıyor.
Bu normalmi? Yağmı eksik yoksa motorda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Bir de Türkçe veya ingilizce kullanma klavuzu yok içerisinde.
Sizinkilerde varmıydı?
hayırlı olsun. güle güle bin.
daha önce otomobil kullanmışsan illaki oil pressure lamp (yağ basınç lambası) tüm araçlarda görmüşsündür o ışığın çalışma mantığı otomobiller ile aynı.
Dentist76
06 Haziran 2013, 12:03
Aprilia Scarabeo 200 i.e
Average Fuel Consumption 2.95 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 180.8 cc
Engine Type Liquid-cooled, Single cylinder
Maximum Power 19 hp @ 8250 rpm.
Maximum Torque 17 Nm @ 7500 rpm.
Top Speed 130 km/h
Weight 154 Kg.
Seat Height 809 mm.
Fuel Tank Capacity 8 Litre.
Front Brake 260 mm disc.
Rear Brake 220 mm disc.
Front Tyre 110/80 x 16
Rear Tyre 120/80 x 16
Honda PCX 125
Average Fuel Consumption 2.3 – 2.7lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 124.9 cc
Engine Type Single cylinder, Liquid-cooled
Maximum Power 11.3 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 11.56 Nm @ 6000 rpm.
Top Speed 112 km/h
Weight 128 Kg.
Seat Height 761 mm.
Fuel Tank Capacity 6.2 Litre.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 90/90 – 14M/C
Rear Tyre 100/90 – 14M/C
Honda PS 150i
Average Fuel Consumption 2.20 – 2.55 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 153 cc
Maximum Power 15.8 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 14 Nm @ 7000 rpm.
Weight 135 Kg.
Seat Height 800 mm.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 110/90 – 13M/C
Rear Tyre 130/70 – 13M/C
idinc
06 Haziran 2013, 12:23
Motorum 1500 ü devirdi. 1000 bakımı yapıldı. Etiler servisinde yapıldığından 100 TL aldılar :)) (Akmerkez farkı)
Sürekli dur kalklı kullanıyorum. İki kere uzun yol (>180km) yaptım. Özellikle E5 üzerinde performansı ile hiç yormuyor ve istemediğim halde sol şeritte kalıyorum. Çünkü arabalar onun kadar rahat gidemiyorlar. En az 500 km yi artçı ile yaptım. Tüm zamanlar ortalaması 3,58L/100 km bugünkü fiyattan 0,17kuruş/km olarak çıktı.
Arkaya 45 Litrelik Coocase Uzaktan kumandalı alarmlı ve ledli modelden taktım. Benim XL Nitro fullface kaskımın yanına ancak S bir fullface kask sığıyor. Ama uzaktan kumanda ile açılması çok kolaylık. Alarmını her zaman kurmuyorum. Motora ellendiğinde de çalıyor. Aslında sadece box içinde aktif. Ama bilen birisi için kabloyu keserseniz devre dışı:( Ledleri frene bağlayamadım. Servis takmayı kabul etmedi. Elektronik aksamda arıza olursa ne yaparız dediler. Ben de kablonun ucuna çakmak girişi yapıp sele altındaki çakmak soketine taktım. Hiç bir sorun olmadı. Ledleri de plaka lambasına bağladım. Gece gündüz yanıyorlar. Daha iyi oldu. Görünürlüğüm daha da arttı.
Şimdi bir önerim olacak: Honda PCX kullananlar sık sık hafta sonları organize olup yakın yerlere geziye çıkıyorlar. Çok güzel fotoğrafları var. Yan yana park etmiş 20 motosiklet...
Scarabeo kullanan arkadaşlardan da böyle bir girişim bekliyoruz. Havalar güzelken bir iki gezi düzenlenebilir. Hem paylaşımlar hem dostluklar pekişir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Arabalarda da aynısıdır. Yağ pompası çalışıncaya kadar yağ basıncı olmadığından lamba yanık kalır. O lamba yağ miktarını değil yağ basıncını gösterir. Yağ pompası arıza yaptığında da devreye girer. Kullanırken yanarsa hemen dur ve motoru kapat. 3 dakika bekle. Yağ seviyesine bak. Azalmışsa ekle. Normalse arıza vardır ve servisi çağır.
Türkçe kılavuz motorun içinden çıkmıyor:) İtalyanlar bastırmamışlar. Satılınca Ferco motor yol yardım kartı, garanti belgesi, servis kitapçığı ve türkçe kılavuzu ayrıca satın aldığın bayiye yolluyor.
Merhabalar Serdar bey,
Neşeniz bol olsun.
"Şimdi bir önerim olacak: Honda PCX kullananlar sık sık hafta sonları organize olup yakın yerlere geziye çıkıyorlar. Çok güzel fotoğrafları var. Yan yana park etmiş 20 motosiklet...
Scarabeo kullanan arkadaşlardan da böyle bir girişim bekliyoruz. Havalar güzelken bir iki gezi düzenlenebilir. Hem paylaşımlar hem dostluklar pekişir."
Haklısınız, hem güzel hem hoş bir fikir :)
"Scarabeo Gezisi" gerçekleştirmek gerekiyor :)
Bu öneriye varım. Hafta sonu için müştereken kararlaştırabileceğimiz bir güzergah ile güzel bir Scarabeo Gezisi olabilir, akabinde de gelsin Scarabeo Fan fotoğrafları,..
İlk etapta 20 Scarabeo katılamayabilir, yeter ki böyle bir geziyi tertip ederek başlatalım gerisi gelecektir.
İletişimde olabilmek için forumdan özel mesaj ile de telefon bilgilerimi gönderiyorum.
Gsm: 0505 329 19 16
Not: Scarabeo kullanan arkadaşlarda iletişime geçerse, scooterlerimizle hoş hafta sonu gezileri tertip edebiliriz.
"Scarabeo+Gezi+Keyif+Dostluklar=Scarabeo Fan"
Güzel öneri için teşekkür eder, kazasız bol keyifli sürüşler dilerim.
satoyama
06 Haziran 2013, 15:42
Aprilia Scarabeo 200 i.e
Average Fuel Consumption 2.95 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 180.8 cc
Engine Type Liquid-cooled, Single cylinder
Maximum Power 19 hp @ 8250 rpm.
Maximum Torque 17 Nm @ 7500 rpm.
Top Speed 130 km/h
Weight 154 Kg.
Seat Height 809 mm.
Front Brake 260 mm disc.
Rear Brake 220 mm disc.
Front Tyre 110/80 x 16
Rear Tyre 120/80 x 16
Honda PCX 125
Average Fuel Consumption 2.3 – 2.7lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 124.9 cc
Maximum Power 11.3 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 11.56 Nm @ 6000 rpm.
Top Speed 112 km/h
Weight 128 Kg.
Seat Height 761 mm.
Fuel Tank Capacity 6.2 Litre.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 90/90 – 14M/C
Rear Tyre 100/90 – 14M/C
Honda PS 150i
Average Fuel Consumption 2.20 – 2.55 lt / 100 km.
Technical Specifications
Displacement 153 cc
Maximum Power 15.8 hp @ 8500 rpm.
Maximum Torque 14 Nm @ 7000 rpm.
Weight 135 Kg.
Seat Height 800 mm.
Front Brake 220 mm disk.
Rear Brake 130 mm drum
Front Tyre 110/90 – 13M/C
Rear Tyre 130/70 – 13M/C
pcx125 , psi150 den fazla yakıyor denirse buna psi150 kullananlar bile inanmaz :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
Evet abi biraz kilosal fark var aramızda :) Motorun sert amortisötlerine alıştım bundan sonra geopolise bindiğimde senin scarabeo da yaşadığını yaşıyorum ama memnunum.
sportcity bu 2 kişi 130 da adama fren yaptırır :)
http://img835.imageshack.us/img835/2970/cam00021n.jpg
Dentist76
06 Haziran 2013, 18:02
Valla yabancı bir sitenin yalancısıyım :)
Tolme
06 Haziran 2013, 22:17
Yakıt İkmal Tarihi: 05.06.2013
Scooter Model: Aprilia Scarabeo 200 ie
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 209 km
Tek Sürücülü
Yol: Şehir içi + Otoban
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Yakıt: Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.87 Lt yakıt tüketmiş.
uzun yolda bende 2,8-2,9 arasını görüyordum ,sattığım güne kadar ne yaparsam yapatım 3,5lt den fazla yaktıramadım
babatorik
06 Haziran 2013, 22:57
Selam millet,
Biri beni soruyordu, cevaben buradayım...
Benim beygir şu an 33 bini devirdi ve sorun yok. En son geçtiğimiz hafta sonu lastikleri yeniledim. yine michelin city grip taktırdım. Yakıt tüketimini uzun süredir hesaplamıyorum.
tahsins
06 Haziran 2013, 23:11
Selam millet,
Benim beygir şu an 33 bini devirdi ve sorun yok. En son geçtiğimiz hafta sonu lastikleri yeniledim. yine michelin city grip taktırdım. Yakıt tüketimini uzun süredir hesaplamıyorum.
evet bende bütün yazılarınızı okudum bu başlıktaki. yorumlarınız oldukça doyurucu.
başka sitede yazıyorsanız ordan takip edelim sizi :silent:
satoyama
07 Haziran 2013, 16:34
Selam millet,
hoşgeldin kardeş
ben soruyordum :P
sonuçlar nedir halen biniyormusunuz merak ettim! scarabeo toplaşması yapsak gelirmisiniz?
Dentist76
07 Haziran 2013, 22:54
Motorun koltuguna bayildim. Kosk gibi valla neden daha once almamisimki dedirtiyor.
babatorik
07 Haziran 2013, 23:57
Yaklaşık bir ay sonra evleniyorum ve şu an hazırlıklar ile bir hayli yoğun günler geçiyor. bu yüzden çok sevdiğim balık avına bile gidemiyorum. Teşekkürler. :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
evet bende bütün yazılarınızı okudum bu başlıktaki. yorumlarınız oldukça doyurucu.
başka sitede yazıyorsanız ordan takip edelim sizi :silent:
Başka bir sitede falan değilim. 7 temmuzda düğünüm var. 42 yaşındayım ve ilk kez evleniyorum. Davulun sesi uzaktan geldiği gibi değilmiş :P Epey yoğunum ve bu işler adamı bayağı da zayıflatıyormuş...:cherry: Öyle ki zayıflıktan yüzük bollaştı ve kaybettim :pr:
Hala kuryeliğe devam ediyorum, motorum şu an 33300 lerde. Şükür bir sıkıntı yok...
Herkese keyifli sürüşler, Allaha emanet olun.:thumleft:
tahsins
08 Haziran 2013, 00:17
Yaklaşık bir ay sonra evleniyorum ve şu an hazırlıklar ile bir hayli yoğun günler geçiyor. bu yüzden çok sevdiğim balık avına bile gidemiyorum. Teşekkürler. :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
Başka bir sitede falan değilim. 7 temmuzda düğünüm var. 42 yaşındayım ve ilk kez evleniyorum. Davulun sesi uzaktan geldiği gibi değilmiş :P Epey yoğunum ve bu işler adamı bayağı da zayıflatıyormuş...:cherry: Öyle ki zayıflıktan yüzük bollaştı ve kaybettim :pr:
Hala kuryeliğe devam ediyorum, motorum şu an 33300 lerde. Şükür bir sıkıntı yok...
Herkese keyifli sürüşler, Allaha emanet olun.:thumleft:
abi geç olsun güç olmasın derler. allah bir yastıkta kocatsın.
bende askerden gelip 4 yıllık bir arayıştan sonra 26 yaşında anca evlenebildim. nasip kısmet bu işler :)
Dentist76
08 Haziran 2013, 12:05
http://t1306.hizliresim.com/1b/8/nx2cq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Motoru kaptırdım bile.
İşte elimden alan haramiler. :)
satoyama
08 Haziran 2013, 14:22
Motoru kaptırdım bile.
abi maşallah senin kızlar sanırım allah bağışlasın.
bende arkadaya shad45 çantamı taktım en kısa sürede foto ekleyeceğim.
idinc
08 Haziran 2013, 15:08
Motoru kaptırdım bile.
Merhabalar Dentist76,
Neşeniz bol olsun.
O cimcimleri scooterin üzerin bidirmeyecektiniz, zira o güzellerden başka scooteri göremiyorum. Özellikle de arkadaki cimcime ye beni diyor :)
Allah size bağışlasın, güzel kader nasip etsin, iyi ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Cimcimeleri de trafik dışı sahada kısa mesafede olsa gezdirmeyi ihmal etmeyiniz, onlarında gözü var Scarabeo'da.
Kazasız, bol keyifli sürüşler diliyorum.
Dentist76
08 Haziran 2013, 18:46
Kucuklugum babamin vespasinin onunde dikelerek gecti.
Simdi de bunlar bayiliyor kisa mesafelerde onumde dikilmeye.
Hatta Cosa'nin onu gibi olsun baba alacagin motorun onu de diyorlardi.
satoyama
09 Haziran 2013, 14:38
arkadaşlar scarabeo 200 de kullanılan motor DOHC (üstten çift egzantirik) sistemli bir motor, o yüzden hacmine göre performansı çok iyi. bende bunu motoru aldıktan sonra öğrendim. bilmeyen arkadaşlar için bildirmek istedim. bu sistemi kullanan pek scooter yok bildiğim kadarıyla.
(motorun altına eğilip silindir üst kapağına baktığım zaman farkettim..)
Dentist76
09 Haziran 2013, 14:45
Bir tur attım. Çok iyi ya maşallah. Yanında diğer motorlar oyuncak gibi kalıyor. Egzos tam sevdiğim gibi. car car bağırmıyor. Dururken hele çok sessiz. Henüz motora tam hakim olmadığımdan araçların arasından geçerken tereddütlüyüm. Hatta gidon ve aynaların yüksekliğini bile kestiremiyorum araçların yanından geçerken. Bir süre sanırım motorla beraber ben de rodajda olacağım.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO