Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sedat_57
02 Nisan 2013, 14:03
motor yağı ile şanzuman yağı ayrı ayrı mı oluyor scooterlarda..
copycat
02 Nisan 2013, 22:52
arkadaslar selamlar. uzunca bir sure sonra motosiklete ve foruma donus yapiyorum herkese kazasiz belasiz gunler dilerim.
istanbul maltepe deyim yas 32. kisaca motosiklet macerami ozetleyeyim, ilk olarak 0 ybr almistim ikinci motorum hyosung gt 250r idi. onu bir hayli kullanmistim. son olarak da agabeyimin cbr 600f ini kullanmistim. o zamanlar chopper la beraber asla kullanmam dedigim scooter turunde 2010 scarabeo alarak araniza dondum. scooter almaktaki en buyuk sebebim blazer ceket keten pantalon gibi tarzlarla kullanilabilecek yegane tarz olarak gormem oldu. sanirim yillar insani degistiriyor:).
motoru cok eski bir arkadasimdan 2010 model olarak aldim. ve henuz 7.000 km ye gelmemis bir motor. ancak scooter tarZinda hicbir tecrubem olmadigindan kiymetli fikirlerinize acigim.
bugun motoru sadce isten eve birkac km kullandim ve ilk intibam olumlu.
bu arada tabletten yazdigimdan yazim biraz bozuk olabilir, affola.
herkese yeniden selam.
golftt
03 Nisan 2013, 15:57
herkese kazasız sürüşler arkadaşlar,agustos ayında honda 1000 RR ımla yaptığım büyük kazanın ardından ufaktan iki tekere tekrar başlıyayım dedim genelkikle ş.içi azda olsa ş.dışı 100-200 km.lik yaolda binmek için uzun süre araştırmalarım sonucunda aprilla scarbeo aldım daha dünaldım görüşmek üzere....
copycat
03 Nisan 2013, 17:56
herkese kazasız sürüşler arkadaşlar,agustos ayında honda 1000 RR ımla yaptığım büyük kazanın ardından ufaktan iki tekere tekrar başlıyayım dedim genelkikle ş.içi azda olsa ş.dışı 100-200 km.lik yaolda binmek için uzun süre araştırmalarım sonucunda aprilla scarbeo aldım daha dünaldım görüşmek üzere....
dostum.sanırım.senin de maceran aynen benim gibi büyük motordan küçüğe yani tersten. ancak ben en son 600f e binmiştim seninki benden de keskin.bir dönüşüm olmuş:)
hayırlı.olsun ikimize de.
golftt
04 Nisan 2013, 10:36
aynen kardeşim evdekileride küçükten alıştırmak lazım birden 1000lik alırsak eve sokmayacaklar durum öyle :)))
copycat
04 Nisan 2013, 11:12
aynen kardeşim evdekileride küçükten alıştırmak lazım birden 1000lik alırsak eve sokmayacaklar durum öyle :)))
yalnız ilk kez vitessiz motor kullandım hoşuma gitmedi desem yalan olur. bir de kumaş pantalon gömlekle binebilmek büyük luksmus.
aslında en temizi büyük motor alinsa da bir küçük scooter i elde tutmakl.tabii maddiyat el veriyorsa.
golftt
04 Nisan 2013, 16:33
hep hayalimdir 1000 lik bir race 1000 lik bir enduro 650 lik bir kros 500 lük bir scoter bide ş.içinde binmek için gilera st200 :)))) tabii bi tanede kapalı garajjj
copycat
04 Nisan 2013, 18:28
hep hayalimdir 1000 lik bir race 1000 lik bir enduro 650 lik bir kros 500 lük bir scoter bide ş.içinde binmek için gilera st200 :)))) tabii bi tanede kapalı garajjj
ve tabii bu motorların vergisi sigortası için de her yıl bir sıfır motor alacak kadar masraf. güzel ulkem sağolsun yuklemenin sonu yok.
idinc
06 Nisan 2013, 00:03
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Aprilia Scarabeo 200 ie motosikletimin 6000km bakımını yaptırdım.
Servi elemanlarının tecrübeleri ve ilgileri çok güzeldi, ziyadesiyle memnun kaldım.
Ufak tefek (ayrıntıcı olmam hasebiyle) beğenmediğim bir iki hususu da hatırlattım, ancak o kadar da dert etmeye gerek yok.
6000 km bakı içeriği olarak aşağıdakiler yapıldı ve ilaveten motor silindir kapağının yanından çıkan yağ hortumun bağlı olduğu metal boru çıkmıştı; söz konusu boru özel bir macunla tutturulmuş olduğundan çıkmıştı. Usta söz konusu metal boruya iç taraftan diş açarak bir segman taktı ve ustalığını konuşturdu, bu becerisi çok hoşuma gitti, orjinalinden daha sağlam oldun.
Söz konusu segmanı garanti kapsamında yaptılar. Hepsinin ellerine sağlık olsun.
6000 km faturası:
SFA 324 Fren Balatası Ön Scarabeo 200 1 adet
SFA 298 Fren Balatası Arka Scarabeo 200 1 adet
Yağ Filtresi Scarabeo 200 1 adet
Api Eni Motor Yağı Orjinal 5 W 40 1 adet
Servis İşçiliği
Toplam: 240 TL ödedim.
6000 km bakımı:
-Yağ değişimi 5W40 API SL 1000 gr
-Yağ filitresi değişimi.
-Hava filiresinin temizlenmesi.
-Elektirik sistemi lambalar ve akü kontrol.
-Radyötör antifiriz sıvısı seviye kontrol.
-Fren hidroliği seviye kontrolü.
-Fren balata durum ve aşınma kontrol.
-Gidon kontrol.
-Araç ve fren yol testi.
-Lastik havası ve aşınma kontrol.
-Ön 29 PS
-Arka 32 PS Yüklü 34 PS
toomuchcc
06 Nisan 2013, 01:54
Scarabeo hakkında birkaç sorum var umarım yardımcı olabilirsiniz.
1) 60km/h sabit hızda 100 km yapan oldu mu hic? Yakıt tüketimi nedir bu sürüş sonucunda? (Sehir ici veya daha hızlı sehir dısı kullanımı merak etmiyorum)
2) Ön far kaç watt?
3) Statöründe kaç kutup başı var? 11 mi?
4) Alternatörün kapasitesi kaç kilowatt?
5) Aküsü kaç amperlik?
6) Bagajına motor örtüsü sığıyor mu?
7) Kombine fren sistemini devre dışı bırakan oldu mu hiç?
Teşekkürler.
Tolga Can
08 Nisan 2013, 19:29
Bende scooter düşünmeye başladım. Scooteri küçük tekerlerinden dolayı pek güvenli bulmuyorum. Ancak vites düşür yükseltte gına geldi.
Şöyle şehir içinde 15 krş tan fazla yakmayacak, gazı verdim mi de gidecek bir kaliteli motor bakmaktayım. Sanırım aprilla aradığım kan gibi. 500 lüğünü daha çok gözüme kestirdim.
Ancak yakıt ve vergi çok fazla olur diye geri vites yaptım. yazılarınızı severek okuyorum. Foto ile kullanıcı bölümünü renklendirirseniz çok daha güzel olacağından eminim.
Gezi tozu resimlerinizi motor ile birlikte lütfen paylaşın. Kalın sağlıcakla
tolga bu motor sana bana gitmez dostum bakım masrafları biraz tuzlu yoksa 10 numara
sedat_57
08 Nisan 2013, 19:59
tolga bu motor sana bana gitmez dostum bakım masrafları biraz tuzlu yoksa 10 numara
Aslan besleyen ne yediğine bakmaz fatih abi :queen::queen:
Bence aklında varsa bu motor gözünde o kadar büyütme..kayışı biraz pahalı..Sende her 12 binde değiştirmezsin kontrol ede ede kullanırsın 20 binde bir kayış yenilersin..Onun dışında kayış şektöründe bi dünya muadil markalar mevcut orjinal kullanmak zorunda değilsin..Ebay kanalınıda kullanırsın sorun olmaz..
Ben geçen gün TVS Wego ile bi tur attım o bile nasıl rahat geldiyse scarabeo nasıldır kim bilir dedim..wego nun da frenleri çok hoşuma gitti..
Aslan besleyen ne yediğine bakmaz fatih abi :queen::queen:
Bence aklında varsa bu motor gözünde o kadar büyütme..kayışı biraz pahalı..Sende her 12 binde değiştirmezsin kontrol ede ede kullanırsın 20 binde bir kayış yenilersin..Onun dışında kayış şektöründe bi dünya muadil markalar mevcut orjinal kullanmak zorunda değilsin..Ebay kanalınıda kullanırsın sorun olmaz..
Ben geçen gün TVS Wego ile bi tur attım o bile nasıl rahat geldiyse scarabeo nasıldır kim bilir dedim..wego nun da frenleri çok hoşuma gitti..
keşke ne yediğine bakmayacak durumumuz olsa
şu an sıkıntı olmaz ama 6 ay sonra ölümüne mokoko ev kredisi başlar benim aslanda iş yerinde yatar diye korkuyorum yoksa
ilk alırken sıkıntı yok ben sonra sını düşünüyorum
sedat_57
08 Nisan 2013, 20:18
keşke ne yediğine bakmayacak durumumuz olsa
şu an sıkıntı olmaz ama 6 ay sonra ölümüne mokoko ev kredisi başlar benim aslanda iş yerinde yatar diye korkuyorum yoksa
ilk alırken sıkıntı yok ben sonra sını düşünüyorum
düşün düşün nereye kadar hacı bidaha mı gelicez dünyaya at la deve istemiyonki sıcreyabo istiyon..:P
golftt
12 Nisan 2013, 10:32
bu sabah sorun yaşadımm daha 1 haftalık motor....anahtarla sele altı açılmadı kaskım sele altında olduğu için kasksız sürüş yaptımm,sele altı açılmayan oldumu daha öncee
Tolme
13 Nisan 2013, 00:53
bu sabah sorun yaşadımm daha 1 haftalık motor....anahtarla sele altı açılmadı kaskım sele altında olduğu için kasksız sürüş yaptımm,sele altı açılmayan oldumu daha öncee
selenin uç tarafına bastırıp tekrar dene, büyük ihtimal alttaki kasktan dolayı kasılma yapmış, selenin artçı kısmında kilit makenizmasının olduğu yerin üstüne bastırıp öyle dene
golftt
15 Nisan 2013, 17:57
teli çıkmış serviste yaptırdım...
gurcano
16 Nisan 2013, 12:07
Kawasaki Ninja 250R'mi sattıktan sonra radikal bir değişiklikle bu motordan almayı düşünüyorum ama hala tereddütlerim var. Umarım alırsam pişman olmam. Bir sürü foruma baktım, motorundan memnun olmayan yok gibi.
golftt
16 Nisan 2013, 14:23
olmazsınız her yönden sınıfına göre en iyi makina hayırlı olsun...
sayim
16 Nisan 2013, 15:15
Arkadaşlar merhaba,Scarabeo'nun kaporta aksamı plastik'mi metal'mi.
golftt
17 Nisan 2013, 10:19
plastik ama çin kore taiwan gibi değil gerçekten kaliteli...
srkn_mehmet
21 Nisan 2013, 00:49
Arkadaşlar sıfır scrabeo almaya karar verdim ama sym olsun kymco olsun 200-250 cc grubunda onlarında güzel motorları var nedense gönlüm hep itlyandan kaliteden yana ama ötekinlere bakınca onlara gönlüm kaymıyo değil bana öyle bişey söyleyinki bu motorla ilgili scrabeodan vazgeçmiyim içimdeki italyan sevdası yarım kalmasın yardım :D :D
satoyama
21 Nisan 2013, 23:53
Arkadaşlar sıfır scrabeo almaya karar verdim ama sym olsun kymco olsun 200-250 cc grubunda onlarında güzel motorları var nedense gönlüm hep itlyandan kaliteden yana ama ötekinlere bakınca onlara gönlüm kaymıyo değil bana öyle bişey söyleyinki bu motorla ilgili scrabeodan vazgeçmiyim içimdeki italyan sevdası yarım kalmasın yardım :D :D
isabet olur
idinc
27 Nisan 2013, 21:39
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Scarabeo 200 ie memnun olarak kullanıyorum. Ancak eksikliğini hissettiğim fren mandalı maalesef motorsiklette bulunmuyor, belki herkes buna ihtiyaç duymayabilir ancak ben oldukça ihtiyaç duyuyorum. Acaba fren mandalını nasıl monte edebilirim, böylesi bir ihtiyacı hissedip bir formul geliştiren var mı veya orjinal uygulaması var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Fizyolog
28 Nisan 2013, 00:49
17 Nisan itibarı ile ben de Albayraklardan Lütfü beyden Gece Mavisi Scarabeo'mu aldım. 7250 TL + Plaka masrafları (685 TL) ödedim. Plakayı şirket adına çıkarttığım için biraz fazla oldu. İlk kullanımımda depoyu fulledim ve benzin ışığı yanıncaya kadar bekledim. 174 km yaptım ve 6,49 L benzin alabildim. 3,73 L / 100 km tüketmişim. Ancak tamamı Taksim, Cihangir, Şişli, Beşiktaş ve Levent arasında yoğun trafikte geçti. 17 kuruş / km yakmışım. En uzun yolum 7 en kısa yolum 3 km olduğuna göre 50 kuruşla 120 kuruş arasında kullanıyorum. Otopark sorunu yok. Kapıdan kapıya gidiyorsun. En hızlı "Metro"dan bile daha çabuk varıyorsun ve daha ucuz. Daha ne istersin...
Lastiklerin ve motorun yüksekliği insana sürüş esnasında hem yol tutuşunda hem de görüş olarak büyük avantaj sağlıyor. Motorun gücüne diyecek yok. İstediğin an istediğin hıza çıkıveriyor. Frenler daha hiç hata yapmadı. Eski scooterlarımda arka lastik sık sık kayma yapardı. Bunda Michelin lastiklerin de büyük katkısı var.
En kötü yanı sele altı çok küçük. Artçı için ceza yememek adına minik tas şeklinde bir kask aldım ve o ancak sığdı:(
Vakit buldukça buraya yazmaya devam edeceğim.
Selamlar
golftt
29 Nisan 2013, 13:18
hayırlı olsun scarabeo bu sene çooookk satacakk çook
idinc
01 Mayıs 2013, 10:55
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Scarabeo 200 ie memnun olarak kullanıyorum. Ancak eksikliğini hissettiğim fren mandalı maalesef motorsiklette bulunmuyor, belki herkes buna ihtiyaç duymayabilir ancak ben oldukça ihtiyaç duyuyorum. Acaba fren mandalını nasıl monte edebilirim, böylesi bir ihtiyacı hissedip bir formul geliştiren var mı veya orjinal uygulaması var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar Serdar,
Neşen bol olsun.
Öncelikle hayırlı olsun; kazasız belasız zevkli sürüşler diliyorum.
Bu arada bende gece mavisi ve hoş görünümlü krem-açık kahve rengi karışımı koltuklusunu kullanıyorum.
Yaklaşık günlük 60 km yol yapıyorum, her yönüyle özgürlük adına muhteşem bir araç diyebilirim, belirtmeden geçemeyeceğim Scooter tipi motosikletin farklı zevki var gerçekten.
Scarabeoyu bindikçe daha da hoşlanacağından eminim.
Zannediyorum rodaj dönemindesin, bu dönemi daha dikkatli ve bilgilenerek geçirmek motosiklet için önem arzediyor.
Şu anda 6900km'deyim yakıt tüketimi 2,9-3,2/100km arası yakıt yakıyorum. 200'lük ve 19 beygir gücü motosikletler arasında her yönüyle en ekonomik ve sağlam motosikletler arasındadır.
Olması lazım gelen tek eksik yönü el freni mandalının bulunmamasıdır. El freni mandalının eksikliğini çok hissediyorum, bana sıkça lazım oluyor. Motosikleti faal kullanan arkadaşlarda aynı ihtiyacı hissedecektir.
Bu konuda bir sistem bulmak üzere araştırmalarıma devam ediyorum.
Kazasız ve keyifli sürüşler diliyorum.
Yurdukoru
07 Mayıs 2013, 19:02
Eski bir Scarabeo kullanıcısı olarak tekrardan Scarabeo'ya dönmek üzereyim. 0 km alıp eşimle beraber tam 23.000 km yapıp sattım. Ancak bu sefer 2. el de olsa, biraz fazla da yaksa 500 lük modelini düşünüyorum. 500 lük modelinin yeni kasası (2008 sonrası) arasıra sahibinden.com a düşüyor ama ben nedense eski modelini tercih ediyorum. (Rahatlık,konfor,bol bagaj vs.) Çok yakar falan dediler ama basarsam eşimin kullandığı Fizzy bile 4 lt. yakıyor. Tek sorunum Yamaha X City ile bunun arasında kaldım biraz kararsızım.
idinc
11 Mayıs 2013, 18:56
Merhabalar Serdar,
Neşen bol olsun.
Öncelikle hayırlı olsun.
Allah kaza bela vermesin, scooter sürmesi ve meşguliyeti gerçekten çok hoş, farklı bir zevk. Günlük 50-60km yapıyorum, Scaraboe 200 ie scooter kullanmak büyük keyif veriyor.
Bol keyifli sürüşler, yarınların da hoş anı ve gezilerle dolu olsun.
17 Nisan itibarı ile ben de Albayraklardan Lütfü beyden Gece Mavisi Scarabeo'mu aldım. 7250 TL + Plaka masrafları (685 TL) ödedim. Plakayı şirket adına çıkarttığım için biraz fazla oldu. İlk kullanımımda depoyu fulledim ve benzin ışığı yanıncaya kadar bekledim. 174 km yaptım ve 6,49 L benzin alabildim. 3,73 L / 100 km tüketmişim. Ancak tamamı Taksim, Cihangir, Şişli, Beşiktaş ve Levent arasında yoğun trafikte geçti. 17 kuruş / km yakmışım. En uzun yolum 7 en kısa yolum 3 km olduğuna göre 50 kuruşla 120 kuruş arasında kullanıyorum. Otopark sorunu yok. Kapıdan kapıya gidiyorsun. En hızlı "Metro"dan bile daha çabuk varıyorsun ve daha ucuz. Daha ne istersin...
Lastiklerin ve motorun yüksekliği insana sürüş esnasında hem yol tutuşunda hem de görüş olarak büyük avantaj sağlıyor. Motorun gücüne diyecek yok. İstediğin an istediğin hıza çıkıveriyor. Frenler daha hiç hata yapmadı. Eski scooterlarımda arka lastik sık sık kayma yapardı. Bunda Michelin lastiklerin de büyük katkısı var.
En kötü yanı sele altı çok küçük. Artçı için ceza yememek adına minik tas şeklinde bir kask aldım ve o ancak sığdı:(
Vakit buldukça buraya yazmaya devam edeceğim.
Selamlar
tahsins
11 Mayıs 2013, 19:15
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Aprilia Scarabeo 200 ie motosikletimin 6000km bakımını yaptırdım.
Servi elemanlarının tecrübeleri ve ilgileri çok güzeldi, ziyadesiyle memnun kaldım.
Ufak tefek (ayrıntıcı olmam hasebiyle) beğenmediğim bir iki hususu da hatırlattım, ancak o kadar da dert etmeye gerek yok.
6000 km bakı içeriği olarak aşağıdakiler yapıldı ve ilaveten motor silindir kapağının yanından çıkan yağ hortumun bağlı olduğu metal boru çıkmıştı; söz konusu boru özel bir macunla tutturulmuş olduğundan çıkmıştı. Usta söz konusu metal boruya iç taraftan diş açarak bir segman taktı ve ustalığını konuşturdu, bu becerisi çok hoşuma gitti, orjinalinden daha sağlam oldun.
Söz konusu segmanı garanti kapsamında yaptılar. Hepsinin ellerine sağlık olsun.
6000 km faturası:
Yağ Filtresi Scarabeo 200 1 adet
Api Eni Motor Yağı Orjinal 5 W 40 1 adet
Servis İşçiliği
Toplam: 240 TL ödedim.
6000 km bakımı:
-Yağ değişimi 5W40 API SL 1000 gr
-Yağ filitresi değişimi.
-Hava filiresinin temizlenmesi.
-Elektirik sistemi lambalar ve akü kontrol.
-Radyötör antifiriz sıvısı seviye kontrol.
-Fren hidroliği seviye kontrolü.
-Fren balata durum ve aşınma kontrol.
-Gidon kontrol.
-Araç ve fren yol testi.
-Lastik havası ve aşınma kontrol.
-Ön 29 PS
-Arka 32 PS Yüklü 34 PS
sanırım scarabeo bu yüzden hep benim hayallerimde yaşayacak.
sizin 3000kmlik bakım fiyatına ben motoru rektefiye ettirdim. :santa:
ve en az 40.000 km gider yapılan motor.
sadece yağ değişim masrafı var. oda 2000km de 15tl.
debriyajı bitersede 20tl ye değişiyor.
yok bizim çinli minli olsada inanılmaz maliyetleri düşük motorlar
idinc
15 Mayıs 2013, 11:54
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Şimdiye kadar Aprilia Scarabeo 200 ie ile elde ettiğim en az yakıt tüketim değerlerimi veriyorum.
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 212 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.83 Lt yakıt tüketmiş.
Kazasız, zevkli sürüşler diliyorum.
Tolme
16 Mayıs 2013, 00:58
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.
Şimdiye kadar Aprilia Scarabeo 200 ie ile elde ettiğim en az yakıt tüketim değerlerimi veriyorum.
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 212 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.83 Lt yakıt tüketmiş.
Kazasız, zevkli sürüşler diliyorum.
honda pcx125 den sonra en az tüketen scooter scarabeo sanırım
gurcano
17 Mayıs 2013, 12:15
Ben de dün lacivert renkli bir scarabeo 200 aldım. Bugün plakayı takacağım inşaallah. Önceki motorum kawasaki ninja 250R'dı. Oldukça radikal bir değişiklik olacak benim için. Bir arkadaşımınkini sürdüm biraz, bana keyif verdi. Benim gördüğüm eksiklik yan ayak. Mevcut askıya alma sistemine göre çok daha pratik geliyor bana. Orjinal aksesuar listesinde var ama 300.-tl'yi bulan bir masraf. Ama paraya kıyacağım gibi. Yakında ilk izlenimlerimi yazarım buraya.
Ancak çok sattığını tahmin ediyorum bu motorun. Bursa bayisi son 3 haftada en az 10 tane sattı sanırım.
torhan64
20 Mayıs 2013, 16:09
arkadaşlar günde ortalama 60 Km yapmak için düşündüğüm scooter bu. Ben KTM EXC 250 Sixdays kullanan birisi olarak şehir içinde otomobil kullanmaktan sıkıldım. Burada işe gelip giderken kullanmayı düşünüyorum. 184 Boy 95 Kiloyum. Bu alet beni sıkıntısız taşır diye düşündüm tabi en önemli moktası büyük tekerli olması. Sizce de yanılmıyorum değil mi ?
gurcano
21 Mayıs 2013, 10:24
arkadaşlar günde ortalama 60 Km yapmak için düşündüğüm scooter bu. Ben KTM EXC 250 Sixdays kullanan birisi olarak şehir içinde otomobil kullanmaktan sıkıldım. Burada işe gelip giderken kullanmayı düşünüyorum. 184 Boy 95 Kiloyum. Bu alet beni sıkıntısız taşır diye düşündüm tabi en önemli moktası büyük tekerli olması. Sizce de yanılmıyorum değil mi ?
Ben henüz sadece 3 gündür kullanıyorum. 1.80 boy ve 95 kiloyum. Müthiş keyif aldım bu motordan. Yüksek ve yapılı bir motor, üstünde çok rahat edeceksiniz. Arkaya bir topcase de taktırırsanız artçı da yaslanarak çok rahat ediyor.
idinc
22 Mayıs 2013, 17:29
Merhabalar gurcano,
Neşen bol olsun.
Öncelikle Lacivert Scarabeo 200 ie scooter'in hayırlı olsun. Kazasız, zevkli sürüşler diliyorum.
Scooter olarak az yakıtı, yeterli gücü ve kullanım pratikliği açısından büyük zevk alacaksın tahmin ediyorum.
Lacivert Scarabeo 200 ie 2012 model kullanıyorum, her yönüyle yeterlilik konusunda doyumluluk sağlıyor. Zaten bundan sonraki scooter tercihi ancak Maxi Scooter olabilir :)
1,83 boy, 92 kg olarak tek binicili şu zamanlarda 100km/2,83-2,95 arası tüketiyor, bu arada 7500 km civarındayım.
Az yakıtı, gücü, pratikliği yanında oldukça tatlı bir görünümü de buradayım diyor. Uygun fiyata bulabilirsem bir de uzun ön cam siperlik taktıracağım.
Yakında Yalova-Bursa tarafına gezimiz olacak, bakarsın yolda görüşürüz :)
Zevkli sürüşler diliyorum.
Ben de dün lacivert renkli bir scarabeo 200 aldım. Bugün plakayı takacağım inşaallah. Önceki motorum kawasaki ninja 250R'dı. Oldukça radikal bir değişiklik olacak benim için. Bir arkadaşımınkini sürdüm biraz, bana keyif verdi. Benim gördüğüm eksiklik yan ayak. Mevcut askıya alma sistemine göre çok daha pratik geliyor bana. Orjinal aksesuar listesinde var ama 300.-tl'yi bulan bir masraf. Ama paraya kıyacağım gibi. Yakında ilk izlenimlerimi yazarım buraya.
Ancak çok sattığını tahmin ediyorum bu motorun. Bursa bayisi son 3 haftada en az 10 tane sattı sanırım.
kync43
23 Mayıs 2013, 14:11
Merhaba sevgili arkadaşlar;
1000 km bakımı yapılacak olan scarabeomda ön disk çok az tutar gibi bir durum var.Lastiği çevirdiğinde hafif bir ses sözkonusu. Ön diskte çizilme ve olması gerekenden fazla aşınma var.Söküp spreyle temizlendi ama sesde değişiklik yok.Böyle bir durumla karşılaşan oldumu acaba.Başka forumlarda da aynı problemi yaşayanlar olmuş ve organik balata ile değiştirme tavsiye ediyorlar.Garanti kapsamında ki bu durumda acaba ne yapmak gerekiyor..
gurcano
23 Mayıs 2013, 15:24
Henüz 150km'de olan benim motorumda da aynı durum var. Servis farklı bir marka ile değiştirirsek azalır dedi. 1000 bakımında ben de en iyisi neyse onunla değiştirmeyi düşünüyorum.
NoVaRiX
23 Mayıs 2013, 15:31
Dostlar, bu makineyle uzun yol (>150) yapan var mı aranızda? Özellikle artçıyla? Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
idinc
23 Mayıs 2013, 19:01
Merhabalar kync43,
Neşen bol olsun.
1000 km 'de fren balatalarının eskimesi biraz zor diye tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle ayarlarında bir sıkıntı olabilir, ayarları doğru yapılamamış olabilir. Ya da köy/bayır/taş/topraklı ortamlarda kullanılıyorsa balata ile disk arasında pislik yığılıyor olabilir.
Gerçe spreyle temizlenmiş olarak belirtmişsin, ancak balata ayarlarında bir dengesizlik varmış gibi geliyor bana, usta fren ayarlarını bence biraz daha kurcalamalı.
Benim Scarabeo 200 ie scooterde bu kadar erken km'de bir sorun yaşamadım; 6000 km 'de fren balataları eridiği için değiştirildi. Forum üyeleri arkadaşların yorumu olarak da fabrikasyon ilk balatalar fazla dayanmıyormuş o sebeple çabuk bitmiş olabilir, diye yorumlamışlardı.
Şimdilik 8000 km'ye ulaştım frenlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Motosikleti İstanbul'da asfalt ortamında kullanıyorum.
Yetkili Servisin 6000 km bakımında taktığı fren balataları:
Herhangi bir sıkıntı olmadan kullanıyorum.
Merhaba sevgili arkadaşlar;
1000 km bakımı yapılacak olan scarabeomda ön disk çok az tutar gibi bir durum var.Lastiği çevirdiğinde hafif bir ses sözkonusu. Ön diskte çizilme ve olması gerekenden fazla aşınma var.Söküp spreyle temizlendi ama sesde değişiklik yok.Böyle bir durumla karşılaşan oldumu acaba.Başka forumlarda da aynı problemi yaşayanlar olmuş ve organik balata ile değiştirme tavsiye ediyorlar.Garanti kapsamında ki bu durumda acaba ne yapmak gerekiyor..
kync43
24 Mayıs 2013, 11:34
Merhabalar kync43,
Neşen bol olsun.
1000 km 'de fren balatalarının eskimesi biraz zor diye tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle ayarlarında bir sıkıntı olabilir, ayarları doğru yapılamamış olabilir. Ya da köy/bayır/taş/topraklı ortamlarda kullanılıyorsa balata ile disk arasında pislik yığılıyor olabilir.
Gerçe spreyle temizlenmiş olarak belirtmişsin, ancak balata ayarlarında bir dengesizlik varmış gibi geliyor bana, usta fren ayarlarını bence biraz daha kurcalamalı.
Benim Scarabeo 200 ie scooterde bu kadar erken km'de bir sorun yaşamadım; 6000 km 'de fren balataları eridiği için değiştirildi. Forum üyeleri arkadaşların yorumu olarak da fabrikasyon ilk balatalar fazla dayanmıyormuş o sebeple çabuk bitmiş olabilir, diye yorumlamışlardı.
Şimdilik 8000 km'ye ulaştım frenlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Motosikleti İstanbul'da asfalt ortamında kullanıyorum.
Asfaltda kullanıyorum; o yönden problem yok.Sizde balata değiştirdiğiniz 6000 km de diskin durumu nasıldı?
idinc
26 Mayıs 2013, 12:51
Merhabalar kync43,
6000 km bakımında servis ustası diskte hafif çizikler görünce değişmesi gerekir demişti ve o sebeple de değiştirilmişti.
Zaten 6000 km balatalar kontrol edilmesi gereken rutin kontrollerden olduğunu okumuştum.
2012 model Scarabeo 200 ie ile şu sıralar da 8100 km'deyim.
Asfaltda kullanıyorum; o yönden problem yok.Sizde balata değiştirdiğiniz 6000 km de diskin durumu nasıldı?
kync43
27 Mayıs 2013, 09:58
1000 km bakımı yapıldı.70 TL ödendi. Eskişehir Özmert servis diskin normal olduğunu; herhangi problemin oluşmayacağını ifade etti.Yakıt değerleri diğer arkadaşların değerleriyle aynı .(30 TL=224 km; 0,14 TL/km ; 2,9 L/100km). Hız eko modda:119 km/h sport modda:126-129 gibi. Ancak bana göre rahat kullanım aralığı 80-100 arası.Herkese kazasız ; keyifli sürüşler dileğiyle.
Merhabalar kync43,
Neşen bol olsun.
satoyama
28 Mayıs 2013, 02:37
arkadaşlar bende yakında kısmetse beyaz scarabeo 200 ile aranızda olacağım..
idinc
28 Mayıs 2013, 16:17
Merhabalar Mustafa,
Neşen bol olsun.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum, kazasız ve zevkli sürüşler diliyorum, Scooter kullanımının zevki bir başka gerçekten.
Beyaz renk tercihi gerçekten güzel, gördükçe daha da sevdim beyaz renkli Scarabeo 200 ie scooteri.
Sıfır mı, ikinci el mi alıyorsun?
Aldığında haber ver, hafta sonu gezilerimize katılırsın.
Yeniden hayırlı, uğurlu olsun diliyorum.
arkadaşlar bende yakında kısmetse beyaz scarabeo 200 ile aranızda olacağım..
NoVaRiX
29 Mayıs 2013, 15:56
Dostlar bu makineyi İstanbul'da en ucuz nereden alabiliriz?
Nakitte iskonto yapıyorlar mı?
gurcano
29 Mayıs 2013, 16:38
Ben alırken tekel ürünü gibiydi, 3190.-Euro, o anki euro kurundan hesaplıyorlar. Kredi kartına taksit var ama vade farkı alıyorlar. Sanki Albayrak Motor biraz daha pazarlığa yatkın gibi.
NoVaRiX
29 Mayıs 2013, 17:00
Albayrak'a gitmedim ama telefonla aradım. Euro kurundan sitelerinde o anki fiyat 7628 görünüyor, adam bana telefonda 7700'e yaparız nakitte diyor! :) He canım, tamam dedim kapattım.
satoyama
30 Mayıs 2013, 01:28
Merhabalar Mustafa,
Neşen bol olsun.
Şimdiden hayırlı olsun diyorum, kazasız ve zevkli sürüşler diliyorum, Scooter kullanımının zevki bir başka gerçekten.
Beyaz renk tercihi gerçekten güzel, gördükçe daha da sevdim beyaz renkli Scarabeo 200 ie scooteri.
Sıfır mı, ikinci el mi alıyorsun?
Aldığında haber ver, hafta sonu gezilerimize katılırsın.
Yeniden hayırlı, uğurlu olsun diliyorum.
aprilia sportcity sattım bu hafta. yarın kısmetse motorumu teslim alıcam (sıfır)
gezilerde haberdar edilirsek elbette geliriz.
arkadaşlar birde sormak istediğim birşey var.
110dan sonra 130 a kadar yalpalama silkme oluyormu ? bir arkadaşım sıfır aldı ve bundan şikayetçi..
daha önce 2 adet scarabeo200 kullandım öyle birşey farketmedim.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO