PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

hihi
04 Şubat 2012, 22:53
bugün uzun uğraşlar sonucunda lastiklerimi kimsenin yardımı olmadan takmayı başardım.oldukça yordu beni ama mutlu sona ulaştım nihayet.daha test edemedim oldukça yorulmuşum.denemeyi düşünen arkadaşlara tavsiye etmem.bi hayli meşakkatli.ama benim mazeretim var en yakın servis 125 km ötede.ama yakıştı doğrusu scarabeoya.herkese kazasız sürüşler diliyorum.

williamwallace
05 Şubat 2012, 19:06
Tebrikler ellerine sağlık zor iştir valla ben hiç denemezdim seni takdir ediyorum

hihi
05 Şubat 2012, 19:36
sağol.valla oldukça zor oldu bende başta denemek istememiştim ama fazla bi seçeneğimde yoktu.kimseyede tavsiye etmem.aslında lastik değişimi bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.aprilia firmasının bilipte bizim bilmediğimiz bişeymi var acaba.

hihi
06 Şubat 2012, 01:41
arkadaşlar bi anormal durum var.lastikleri taktırırken ustaya lastiklerin ok yömnüne doğru takmasını söylemiştim.arkadaş anlamamış olacakki desene göre takmış.arka lastik doğru fakat ön lastişk ok yönünün tersine olmuş.durumu belirttiğimde öyle olması gerektiğini söyledi lastikci.bi problem durumunda değiştiririz sözü aldım. şimdilik problem gözükmüyor ama yinede sizlere danışmak istedim.acaba bu durum ilerde bana sıkıntı yaratırmı yoksa normalmidir.

Tolme
06 Şubat 2012, 23:02
bende merak ettim ,kontrol ettim oklar dönüş yönünü gösteriyor benimkinde ters degiller ama bir farklılık yaratırmı bilemem

hihi
06 Şubat 2012, 23:26
bugün buz motorla görüşmem sonucunda ön tekerin ıslak yüzeylerde suyu toplayıp arka tekerinde bu suyu tahliye ettiğini öğrendim.ön teker ok yönünün tersine takılırsa kuru zeminde bi problem olmıyacağını yağmurda ön tekerin kaydıracağını söylediler.napalım değiştireceğiz tekrar ön tekerin yönünü.Allahtan arka tekerde değil problem yoksa ayvayı yemiştim.

williamwallace
08 Şubat 2012, 23:27
Siz "bugün uzun uğraşlar sonucunda lastiklerimi kimsenin yardımı olmadan takmayı başardım" demiştiniz

arkadaşlar bi anormal durum var.lastikleri taktırırken ustaya lastiklerin ok yömnüne doğru takmasını söylemiştim.arkadaş anlamamış olacakki desene göre takmış.arka lastik doğru fakat ön lastişk ok yönünün tersine olmuş.durumu belirttiğimde öyle olması gerektiğini söyledi lastikci.bi problem durumunda değiştiririz sözü aldım. şimdilik problem gözükmüyor ama yinede sizlere danışmak istedim.acaba bu durum ilerde bana sıkıntı yaratırmı yoksa normalmidir.

hihi
09 Şubat 2012, 00:37
Siz "bugün uzun uğraşlar sonucunda lastiklerimi kimsenin yardımı olmadan takmayı başardım" demiştiniz
iyi gözlem.evet öyle demişim ama kastım jant sökme üzerine idi.tabiiki jantları söktükten sonra lastiklerini lastikcide taktırdım.ama inan bana bu motorun jantlarını söken biri olarak bi levyeyle lastiklerini değiştirmek daha zor olamazdı.

rottice
11 Şubat 2012, 23:37
Aynı nedenden buz motora gitmiştim, aynı şekilde ön lastik suyu arka lastiğe atmasın diye ters desen oluyor. Ama ok yönlerine bakınca doğru duruyor.

Tolme
13 Şubat 2012, 00:59
bugün aliağada 16 plakalı beyaz bir scarabeo gördüm eğer buralardansa selam ederim kendisine

merkezkale
13 Şubat 2012, 01:15
Scarabeo uyumlu akrep egzos düşünen varsa kendi egzosumu satıyorum. 750 lira muayyer durumdadır

Tolme
16 Şubat 2012, 01:28
çok sevdiğim motorumu cc yükseltmek amacıyla satıyorum,ilgilenen arkadaşlar mesajla veya sahibinden.com daki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirler ,motorun foto ve özellikleri ayrıntılı şekilde ilanda belirtilmiştir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-aprilia-scarabeo-200ie-lacivert-2010-model-68383257/detay/

hihi
21 Şubat 2012, 18:31
çok sevdiğim motorumu cc yükseltmek amacıyla satıyorum,ilgilenen arkadaşlar mesajla veya sahibinden.com daki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirler ,motorun foto ve özellikleri ayrıntılı şekilde ilanda belirtilmiştir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-aprilia-scarabeo-200ie-lacivert-2010-model-68383257/detay/

Tolme en kısa zamanda satarsın motorunu inşallah.maşallah sanki dün alınmış Gibi motorun.yine bi italyan almayımı düşünüyorsun.bize bilgi vermeni bekliyoruz.hangi motor soğuttu seni scarabeon
dan.

Tolme
21 Şubat 2012, 18:42
Tolme en kısa zamanda satarsın motorunu inşallah.maşallah sanki dün alınmış Gibi motorun.yine bi italyan almayımı düşünüyorsun.bize bilgi vermeni bekliyoruz.hangi motor soğuttu seni scarabeon
dan.

öncelikle tercihim herzaman italyandan olur daha sonra japonlar gelir ama italyanların özellikle yenilerinin fiyatlarıda baya yüksek,amacım 400 veya 500cc lik bir scooter almak, aslında ama var para olayım kısıtlı olduğu için seçenekler çok azalıyor buda beni kararsız bırakıyor biraz,daha tam olarak şunu almak istiyorum diyemem paramın yettiğinin en iyisini almaya çalışıcam,beverly 300 lerin filan 2.el i olsa düşünürüm ama daha pek satan yok xevo400 filan olabilir ,istediğimi bulamazsam satmayadabilirim motoru

hihi
21 Şubat 2012, 19:00
Hakkinda hayirlisi olur insallah.bana sorarsan senin icin en uygunu 400 veya 5
00 lük olur.secim yinede sana ait tabiki.

williamwallace
21 Şubat 2012, 19:17
Sevgili tolme x8 400 (yanlızca gösterge paneli değişik) kullanan biri olarak sana şunu söyleyebilirim x evo tavsiye etmem motor şehir içi kullanımı için aşaırı hantal şehirdışında ise yetersiz gelebilir gerçi scarabeodan geçeceğim beni kesecektir diye düşünebilirsin ama durum öyle olmayacaktır.Bahsettiğimiz araç tam arada kalmış sıkışmış bir model olduğundan bir süre sonrada 500 luk bir şeyler isteyeceksin belki 600 luk silverwing aklını çelecek ayrıca ön tekerleğin yere basış açısından kaynaklandığını düşündüğüm bir sertlik vardı motorda ve son olarak aksesuarları inanılmaz pahallı arka çanta takmak istersen dünyanın parasını gözden çıkarman lazım neyse her şey maddiyat haklısın ama yeni sezonda 500 lık bir beverly düşer gibi geliyor

öncelikle tercihim herzaman italyandan olur daha sonra japonlar gelir ama italyanların özellikle yenilerinin fiyatlarıda baya yüksek,amacım 400 veya 500cc lik bir scooter almak, aslında ama var para olayım kısıtlı olduğu için seçenekler çok azalıyor buda beni kararsız bırakıyor biraz,daha tam olarak şunu almak istiyorum diyemem paramın yettiğinin en iyisini almaya çalışıcam,beverly 300 lerin filan 2.el i olsa düşünürüm ama daha pek satan yok xevo400 filan olabilir ,istediğimi bulamazsam satmayadabilirim motoru

Tolme
21 Şubat 2012, 21:26
Sevgili tolme x8 400 (yanlızca gösterge paneli değişik) kullanan biri olarak sana şunu söyleyebilirim x evo tavsiye etmem motor şehir içi kullanımı için aşaırı hantal şehirdışında ise yetersiz gelebilir gerçi scarabeodan geçeceğim beni kesecektir diye düşünebilirsin ama durum öyle olmayacaktır.Bahsettiğimiz araç tam arada kalmış sıkışmış bir model olduğundan bir süre sonrada 500 luk bir şeyler isteyeceksin belki 600 luk silverwing aklını çelecek ayrıca ön tekerleğin yere basış açısından kaynaklandığını düşündüğüm bir sertlik vardı motorda ve son olarak aksesuarları inanılmaz pahallı arka çanta takmak istersen dünyanın parasını gözden çıkarman lazım neyse her şey maddiyat haklısın ama yeni sezonda 500 lık bir beverly düşer gibi geliyor

dediğiniz gibi para olsa alıcam bir beverly 500 bakıcam keyfime ama :) ne yazıkki şartlar elvermiyor,benim alacağım motor ile şehiriçi kullanımım neredeyse hiç olmayacak diyebilirim,şehiriçi için ufak bir motorum var onu kullanıyorum,bu motorla gideceğim minimum mesafe 70-80km olacaktır (izmir-aliağa arası) başka forumlarda xevo400 için olumlu yorumlar okudum,tek düşündüren kısmı tekerlek çapının ufaklığı ve tipsiz görüntüsü :) birde alacağım motosikletin artçısınında rahat olması gerekiyor, hep gezilere 2 kişi gidiyorum, misal daha önce sattığım xmax250 nin sele genişliği ve artçısı çok rahattı,bu yüzden xciting500 bile çekici gelmeye başladı ,scarabeo nun selesinin artçı kısmı çok büyük değil 250-300km lik yollarda problem olmuyor ama daha uzun yollarda artçıyı rahatsız edebiliyor,daha touring tarzına yönelme sebeblerimden biriside budur.4 martta Allah izin verirse istanbuldaki fuarda olacağım orada bütün modelleri bir arada görerek daha kolay karar veririm sanırım,şeytan diyor git al birtane 0 xmax geniş geniş :) ama onunda çekişi ve gidişi scarabeo dan farklı değil ,servis parça olayı daha kötü,ozaman da pek değiştirmenin anlamı kalmıyor bu sefer alacağım motora 4-5 sene binebilmek istiyorum aslında

williamwallace
21 Şubat 2012, 22:15
sevgili tolme;

Genelde sahip olduğumuz malın kötü yönlerini söylemek istemeyiz kötü seçim yaptığımızı yada yanıldığımızı kabul anlamına gelir bu bu yüzden forumlarda objeltif olamayabilirler.Ben sana yazayım senin aklında olsun kötü bir motor değil onu söyleyeyim ama uzun yolda selesinin rahatsızğlığından popoda karıncalanma yapıyor eşim ile ben istanbul iznik arasında gidiğ geldiğimizde kendimizi dayak yemiş gibi hissetmiştik ondan sonrada çok uzun soluklu gezilere çıkmamaya başladık sonrada şehir içinde takılır haline gelince o zamanda buyuk ve hantal geldi martisörleri sert butun kasisleri ve yol bozukluğunu hissedersin 400 luktur ama kendide ağırıdr bu yüzden az biraz ağır kalı bu demek değil ki kötü ama ağır kalır hep aklında 500 yada 600 kalır madem bu işe baş koydun bir ara motor alıp sonra tekrar onu satıp bir üstüne geçmenin sancılı sürecini yaşayacağına artık hedefin ikinci el 500 beverly yada temiz sw 600 olmalı ikinci elleri 10 bin civarında lakin temizini ben henüz bulamadım düşünürsen sahibinden de 500 beverly ıkıncı el 8250 ye istanbul erenköyde var ben kendim için düşünüyorum bakayım ben hoşuma giderse sana da haber edeyim fuara geldiğinde öncelik senin olsun bu arada 8250 çok alınacak rakamı bence 7000 cok temiz ise 7250 dir neyse sen bir bak aklına yatarsa bana haber ver

Tolme
22 Şubat 2012, 01:33
sevgili tolme;

Genelde sahip olduğumuz malın kötü yönlerini söylemek istemeyiz kötü seçim yaptığımızı yada yanıldığımızı kabul anlamına gelir bu bu yüzden forumlarda objeltif olamayabilirler.Ben sana yazayım senin aklında olsun kötü bir motor değil onu söyleyeyim ama uzun yolda selesinin rahatsızğlığından popoda karıncalanma yapıyor eşim ile ben istanbul iznik arasında gidiğ geldiğimizde kendimizi dayak yemiş gibi hissetmiştik ondan sonrada çok uzun soluklu gezilere çıkmamaya başladık sonrada şehir içinde takılır haline gelince o zamanda buyuk ve hantal geldi martisörleri sert butun kasisleri ve yol bozukluğunu hissedersin 400 luktur ama kendide ağırıdr bu yüzden az biraz ağır kalı bu demek değil ki kötü ama ağır kalır hep aklında 500 yada 600 kalır madem bu işe baş koydun bir ara motor alıp sonra tekrar onu satıp bir üstüne geçmenin sancılı sürecini yaşayacağına artık hedefin ikinci el 500 beverly yada temiz sw 600 olmalı ikinci elleri 10 bin civarında lakin temizini ben henüz bulamadım düşünürsen sahibinden de 500 beverly ıkıncı el 8250 ye istanbul erenköyde var ben kendim için düşünüyorum bakayım ben hoşuma giderse sana da haber edeyim fuara geldiğinde öncelik senin olsun bu arada 8250 çok alınacak rakamı bence 7000 cok temiz ise 7250 dir neyse sen bir bak aklına yatarsa bana haber ver

seni çok iyi anlıyorum,tecrübelerini paylaştığın içinde teşekkür ederim,eğer artçısı çok kötüyse zaten listeden direk çıkarma sebebim olur :) aşırı tüketiminden dolayı 600cc ye çıkmayı düşünmüyorum,silverwingler aslında çok güzel özelliklede T-600 serisi ama adamlar 6lt ortalama tüketimden bahsediyor :) motor alıpta sonra tüp taktırma derdine girmeyelim birde :))) , bahsettiğin gibi sahibindende bir sürü beverly ilanı var ama geneli 2006 ve daha altı modeller,fiyatları söylediğin gibi 8000 civarında ama çok eski bir modelide almayı düşünmüyorum ,2006 model bir beverly aldığımı varsaysak ve bakımlarınıda düzgün yaptığımızı varsayalım 5 yılda ben kullansam 11 yaşına gelecek,km si 70-80bin lerde olacak belki,ondan sonra satmaya kalktığımızda müşteri bulmakta çok zorlaşacak ,desene hem parası az olcak hem modeli yüksek hemde km si az nasıl olcak bu iş :)) kısmet artık fuar bi gelsinde görelim bakalım ne olacak :)

Tolme
05 Mart 2012, 23:40
evet beyler bendeniz de geçen hafta sonu pazar günü şu meşhur motosiklet fuarına gittim, enseye tokat göze parmak modundaki kalabalık arasından bir çok motoru inceledim, bazısının selesine popomu koydum,kolumu uzattım plastiğine baktım tık tık yokladım, motoruna, sele altına göz attım ve bir çok marka hakkında az çok bazı fikirler edindim ve bunları sizlerle bunları paylaşacağım, bir scooter eksperi kıvamında yorumlarla az sonra birlikte olacağız :)

caferkarakus
06 Mart 2012, 00:23
Bekliyoruz Tolme :king:

Tolme
06 Mart 2012, 00:44
ilk güzelimiz piaggio nun yeni harikası Beverly 350RST ABS ASR modeli,türkiye ye 2012 yılında gelen bu motosiklet gerçekten bir harika, ergonomisi ve dizaynı süper diyebilirim,artçı ve sürücünün rahat ettiği bir sele ,güç ve düşük yakıt tüketimi,ABS ve ASR ile desteklenmiş fren sistemi,kocaman bir bagaj ,ağzımızın suları aktı, motorun sürüş testlerini yapamadığım için güç performans konusunu boş bırakarak geçiyorum ama kağıt üzerindeki 330cclik ve 33bg lik kuvveti ,yeni geliştirilmiş yağlı tip debriyaj sistemi özellikle kalkışlarda titreme ısınmadan dolayı ses ve kaçırma problemi yaşayan bütün scooterciler için bir ilaç denebilir,bu scooter ile uzun yola eşiniz ile birlikte gözünüz kapalı çıkabilirsiniz ,biz şahsen çok beğendik tek kusuru hariç :) her güzelin bir kusura vardır bununkide fiyatı :)) gülü seven dikenine katlanır diyenleri işitir gibi oluyorum ,7600euro luk (yaklaşık 18000tl) lik fiyatı ile 300cc segmentinde en üstte diyebilirim ,şimdi sıra bu güzelin fotoları

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0834.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0835.jpg

yazılarım diğer scooter modelleri ile devam edecek :)

caferkarakus
06 Mart 2012, 19:29
Ocak ayı sonunda 4650 Euro karşılığında 10700 TL para verdim (anahtar teslim). E evo 250 ie sipariş verdim, Mart ayı sonunda teslim edilecek. 250 cc üstü olanlar ötv oranı yüksek olduğu için satış fiyatları çok yüksek, bazen kafam bozuluyor, beverly 500 mü alsam diye, ama hız yapmayan birisi olarak hem yakıt tüketimi hem de motor fiyatını karşılaştırdığım zaman 250 cc üstü almaktan vazgeçiyorum.

Tolme
06 Mart 2012, 21:53
cafer bey söylediğiniz 2 modelide inceledim onlar hakkındada görüşlerimi size yardımcı olması için ilk fırsatta paylaşacağım

caferkarakus
06 Mart 2012, 22:33
çok teşekkür ederim. Bu arada İstanbul'a gelmişsiniz, sizinle tanışmak isterdim... Bir daha ki gelişinizde haberleşelim üstad.:rendeer:

Tolme
07 Mart 2012, 01:30
çok teşekkür ederim. Bu arada İstanbul'a gelmişsiniz, sizinle tanışmak isterdim... Bir daha ki gelişinizde haberleşelim üstad.:rendeer:

bende çok memnun olurum Cafer bey,birdahaki gelişime haberleşip biraraya geliriz inşallah,bu seferki istanbul seferimiz çok kısıtlı zamanda olduğu için bende bir çok arkadaşımı ziyaret edemedim,öğle vakti gelip akşam 8 uçağı ile dönmek zorunda kaldık :(

Piaggio X evo 250cc yi,fuar yerinde görüp inceleme fırsatımız oldu,öncelikle renginden bahsetmek isterim,beyaz rengin bir motora bu kadar yakıştığına ilk kez şahit oldum,uzaktan kuğu gibi görünüyordu,ben ve eşim bir çok motoru atlayarak hemen yanına gittik,saolsun ferco motor yetkilisi engin bey motosikleti bize tanıttı sonra sehbadan indirip hemen üzerine atladık eşimle,motosikletin plastik ve diğer malzeme kalitesi çok iyi görünüyordu,km saati ve diğer göstergeler çok güzel dizayn edilmiş ve herşey mevcut,sürücü selesi çok büyük değil ama yeterli ve rahattı ama artçı kısmı ufak tefek olan eşime yetersiz kaldı özellikle sırtımı arkaya dayadığımda artçının bacaklarını arkaya doğru iteklediğimi gördüm,bu durum artçı ile uzun yol yapmayı düşünenler için bu rahatsızlık verici olabilir,bu motorun aynısını kullanmasamda aynı motora sahip başka bir piaggio kullanmıştım,özellikle torku beni çok etkilemişti ,100km ye kadar atik bir şekilde hızlanıyor,100-140km arasında ise biraz daha yavaş ,bu modelin en önemli özelliklerinden biriside yakıt tüketimi, 90km sürat geçilmediği sürece şehirler arası yakıt tüketimi 3,2 ile 3,5lt arasında değişiyor,az tüketen,kuvvetli,sollamalarda sizi zorlamayacak,120-130km ye kadar süratin sizin için yeterli olduğu, gerektiğinde 2 kişi binip km lerce hatta depo bitene kadar hiç durmadan gidilebilecek bir motosiklet istiyorsanız xevo 250 doğru bir seçim olacaktır.

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0836.jpg

sırada kymco downtown 300i

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------

fuarda en merak ettiğim modellerin içerisinde kymco xciting 500i ve downtown 300i modelleri vardı,ilk olarak downtown modelinin yanında aldık soluğu,downtownu ilk kez yakından görüyordum,motosikletin etrafında dolanarak heryerini inceledim,sağına baktım soluna baktım hatta egzosa bile göz attım ;) sonra hop üstüne atladık, ilkten inanamadım, göstergeler yamaha majesty gibi koltuk çok rahat,gidon yüksekliği ve aradaki boşluk tam benim ergonomime göre,ayaklarımı fazla öne uzatamasamda en rahat koltuğa ve sürüş pozisyonuna sahip motor benim için kymco downtown du,sırada eşim vardı,onuda arkaya oturttuk veee bingo,sanki bu motor bizim vücut ölcülerimize göre özel olarak dizayn edilmiş gibiydi,plastik kalitesi şaşırtıcı derece iyiydi hatta bana göre abisi xciting 500 dende iyiydi,her güzelin bir kusuru olur denir ya bu güzelinde bir kusuru lastikleriydi, kymco daki tayvanlı amcalar ne yazıkki bu güzelim motora kenda marka lastikleri yakıştırıp takmışlar :(,kusura bakmasınlar ama 12.350tl ye kenda lastikler bu motora yakışmıyor :( ha şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim bence downtown en kaliteli kymco modeli , japon motorları kadar güzel ve sağlam görünüyor, fiyatı yüksek olmasa muhakkak listemde olacak bir motor,downtownun 300cc lik motoru 32bglik güç üretiyorki bu 300cc segmentindeki piaggio beverly 350 modelinden sonraki en kuvvetli motor anlamına geliyor,eğer uzun süre aynı motosikleti kullanacağım,eşimle uzun yola gideceğim ama benzini cebimi yakmayacak ,hemde gazı açtığımda 2 kişi 140 ları rahat görecek diyenler için kesinlikle öneririm,az daha unutuyordum ,bu motorun sele altıda müthişti,bir tam birde yarım kaskı çok rahat alacağına inaniyorum.

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0864.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0862.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0863.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/040302istanbul/IMG_0865.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

yazılarıma hem daha çok motosiklet severe ulaşabilmesi hemde aprilia başlığını kirletmemek için aşağıdaki linkten devam edeceğim

http://www.motosiklet.net/forum/scooter-maxi-scooter/99502-maxi-scooter-almayi-dusunen-arkadaslar-icin-bir-cok-modelin-incelemesi.html#post2600814

Tolme
12 Mart 2012, 18:49
mavişim scarabeom bugün itibari ile sitemizden bıyıklı nickli barış arkadaşımıza satıldı,barışcım hayırlısı olsun ,kazasız belasız bin motoruna,maviş artık istanbul yollarında olacak

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0053.jpg
http://i662.photobucket.com/albums/uu350/tolme76/Fotoraf0052.jpg

BIYIKLI
12 Mart 2012, 21:19
Tolgacim misafirperverligin, insaniyetin hersey icin cok cok tesekkur ederim. (hava fena soguk bu gece otobuse bindirmeye calisacam mavi boncugu) tekrar gorusmek uzere..

Tolme
12 Mart 2012, 21:45
Tolgacim misafirperverligin, insaniyetin hersey icin cok cok tesekkur ederim. (hava fena soguk bu gece otobuse bindirmeye calisacam mavi boncugu) tekrar gorusmek uzere..

rica ederim barış,hayırlısı ile istanbula varırsın inşallah,otobüs olayını iyi düşünmüşsün,doğru seçim olmuş bu soğukta hasta olurdun yoksa

BIYIKLI
15 Mart 2012, 13:40
Otobüse bindiremedik! Aslında 403 lere oluyor dediler ama onu da bulamadık, yatırarak da benim içime sinmedi. Bıraktım bir arkadaşın kapalı garajına, iki adet fazer ın yanında yatıyor. :) Havalar biraz ısınsın ay sonuna doğru bu bahaneyle bir Ayvalık daha yapacağım. :cherry:

Senden sonra o şiddetli poyrazda yolda iki sefer durdum, birkaç foto da ben ekleyeyim.

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvcf.jpg

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvcr.jpg

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvd4.jpg

eencetin
17 Mart 2012, 22:56
Barış hayırlı olsun. Güle güle kullan. Tolga'nın bıraktığı bayrağı kaldığı yerden sen devam ettirirsin inşallah. :)

Tolme
17 Mart 2012, 23:11
Barış hayırlı olsun. Güle güle kullan. Tolga'nın bıraktığı bayrağı kaldığı yerden sen devam ettirirsin inşallah. :)

teesüf ederim biz daha ölmedik buradayız aslanlar gibi :)

BIYIKLI
18 Mart 2012, 15:58

Teşekkür ederim, fırsat buldukça sohbetlerinize katılır, motorla ilgili farkettiğim detayları yazarım, fakat öyle feyz alınabilecek bayrak taşıyabilecek biri değilim! Zaten bayrak devreden de yok Tolga başka bir motorla aramızda.. :)

williamwallace
19 Mart 2012, 23:17
Arkadaşlar aradığım sw t600 ü bulduğumdan scarabeomu satılığa çıkarmak durumunda kaldım.Siteden bir arkadaş talip olursa fiyatta yardımcı olunacaktır.İlgili ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-kacirilmayacak-scarabeo-ie-nokta-hata-yok-78861655/detay/

Tolme
19 Mart 2012, 23:31
Arkadaşlar aradığım sw t600 ü bulduğumdan scarabeomu satılığa çıkarmak durumunda kaldım.Siteden bir arkadaş talip olursa fiyatta yardımcı olunacaktır.İlgili ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-kacirilmayacak-scarabeo-ie-nokta-hata-yok-78861655/detay/

hayırlısı olsun williamwallace umarım gönlündeki motora kavuşursun

williamwallace
20 Mart 2012, 15:41
Tolgacım bende seni takip ediyorum sanada hayırlı olsun....

hihi
20 Mart 2012, 16:11

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-
motosiklet-aprilia-kacirilmayacak-scarabeo-ie-nokta-hata-yok-78861655/detay/

Anlaşıldı bu topic sessiz kalacak gibi.hayirli satislar.tolme yeni motorun hayirli olsun.nasilsa izmire yolum dusecek , scarabeoyu aldatmanin cezasini ödiceksin.köftemi olur yoksa baklavami olur orasini sen dusun.

Tolme
20 Mart 2012, 21:31
Anlaşıldı bu topic sessiz kalacak gibi.hayirli satislar.tolme yeni motorun hayirli olsun.nasilsa izmire yolum dusecek , scarabeoyu aldatmanin cezasini ödiceksin.köftemi olur yoksa baklavami olur orasini sen dusun.

her zaman beklerim hihi :) köfte lahmacun baklava problem değil yeterki metehan ayusu duymasın ocağımızı söndürür :)) ayrıca eğer sizler kullanım tecrübelerinizi paylaşmaya devam ederseniz topicde sessiz kalmaz.

sasuke
24 Mart 2012, 09:46
Herkese selamlar, benim motorum 9300 k.m. oldu...bakımlar dışında daha tek bir arızası olmadı, kışın kar harici her gün bindim...sanırım kendisinden ayrılmam çok zor olacak ama tahminlerime göre en az iki yaz daha beraberiz kendisiyle ve sormak istediğim benzin ışığım 180 k.m. dediği an yanmaya başlıyor, sürekli eko modda kullanıyorum ve gene 180'de yandığında acaba kaç km gider diye benzin almadım ve artık 220 km'ye gelince benzin aldım...yani ışık yandıktan sonra 40 km daha gittim...benim bu yakıt değerim normal mi acaba?

yukardaki incelemeler içinde aklımı çelen tek motor kymco downtown, 2 yaz sonra kendisiyle buluşabilirim sanırım=)

volkanabur
24 Mart 2012, 11:27
bu yakıt değerleri normal 180-185 de ışık yakıyo sonrasındada 40 km rahat gidiyo.belki çok zorlarsak bi 10 km daha gidebilir.benimde merak ettiğim bi şey var,boyum185 cm öndeki siperlik rüzgarı direk kask bölgesine yönlendiriyo buda boyunuma baskı yapıyor.kısa siyah siperliği hiç deniyen oldumu acaba rüzgarı vücuda yaydırma konusunda faydası olur mu.deneyen olduysa paylaşırsa çok sevinirim

Tolme
30 Mart 2012, 00:56
Otobüse bindiremedik! Aslında 403 lere oluyor dediler ama onu da bulamadık, yatırarak da benim içime sinmedi. Bıraktım bir arkadaşın kapalı garajına, iki adet fazer ın yanında yatıyor. :) Havalar biraz ısınsın ay sonuna doğru bu bahaneyle bir Ayvalık daha yapacağım. :cherry:

Senden sonra o şiddetli poyrazda yolda iki sefer durdum, birkaç foto da ben ekleyeyim.

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvcf.jpg

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvcr.jpg

http://b1203.hizliresim.com/v/h/3jvd4.jpg

barış ne yaptın motoru götürebildinmi istanbula?ses çıkmayınca senden merak ettim

BIYIKLI
30 Mart 2012, 17:57
Götürdüm götürdüm, fakat bayağı zor oldu be Tolga! İvrindi-Balıkesir çıkışı yağmur soğuk bayağı cebelleştim. Derece 2'ye düştü, buzlanma şekli bile çıktı. Fakat ondan sonra Susurluk civarı hava yumuşadı. Yalı da çiğ börekleri götürüp duble çayları lüpletirken ısındım, enerji depoladım.

Hem konforu hem performansından son derece memnunum. İyi ki almışım sende iyi ki bana satmışın. :cat:

Tolme
30 Mart 2012, 20:21
Götürdüm götürdüm, fakat bayağı zor oldu be Tolga! İvrindi-Balıkesir çıkışı yağmur soğuk bayağı cebelleştim. Derece 2'ye düştü, buzlanma şekli bile çıktı. Fakat ondan sonra Susurluk civarı hava yumuşadı. Yalı da çiğ börekleri götürüp duble çayları lüpletirken ısındım, enerji depoladım.

Hem konforu hem performansından son derece memnunum. İyi ki almışım sende iyi ki bana satmışın. :cat:

sevindim barışcım ,kazasız belasız bin kardeşim hayrını gör

sasuke
07 Nisan 2012, 11:10
Geçen hafta c.tesi akşamı motorumu park edip eve çıktım ve sabah kahvaltı için arkadaşlarla buluşmak üzere çaıştırdığımda kilometre telinin çalışmadığını fark ettim...Ne hızımı gösteriyor ne de gitiğim mesafeyi ölçmüyordu...p.tesi ya da salı günü merkez motora gittim, durumu ayaküstü abdullah usta ve engin abi'ye anlattım, bakım-garanti kartımın eksiksiz olup olmadığını sordular ve bende eksiksiz olduğunu söyledim, zaten son bakımı kendileri yapmıştı derken, muhtemelen garantiden değişeceğini söylediler...İçim rahatladı... ertesi gün motor ve garanti kağıdıyla tekrar merkez motora gittim ki o da ne, garanti kağıdığının şartlarında kontrol telleri garanti kapsamına girmiyordu ve fiyatı 390 liraydı...o an gidip motoru ferco motorun önüne bırakmayı düşündüm ki hakikaten buyrun siz binersiniz diyip bırakacaktım...engin abi bir koldan ben bir koldan ferco motoru arayarak durumu izah ettik...saolsunlar yanlış hatırlamıyorsam tolga bey konuyla ilgilendi ve telin garanti kapsamında değişeceğini söyledi... engin abilerde teli ücretsiz olarak cuma günü değiştirdiler...saolsun uğur usta motor kendi motoruymuş gibi değiştirdi...kendilerine tekrar teşekkür ederim. salı ve cuma olmak üzere 2 günü gittiğim serviste beyaz bir scarabeo olan bir abiyle tanıştım=) oldukça yaman bir kullanıcı olarak scarabo tarihine geçeceğine inandığım o abi umarım buraları okuyordur=) en son arka stop lambasını değiştirdiyordu=) gene bir abi çok güzel bakılmış ikinci el bir piaggio 500'lük x-9 almıştı(500'lük olduğunu çok iyi hatırlıyorum ama modeli net değil), ben gittiğimde her yeri sökülmüş, oldukça titiz bir bakım yapılıyordu...oldukça güzel bir motordu, o abiyede kazasız sürüşler dilerim...390+işçilik kardayız, o gece rahat uyudum=)

hihi
07 Nisan 2012, 12:04
senin adina sevindim.bahsettigin problem daha başıma gelmedi ama gelmesi durumunda senin çözümünü referans olarak kullanacağım.motorunun kaç km.de olduğunu söylermisin.şu an benimki 8300 de be herhangi bi sorunla karşılaşmadım.burda en önemli nokta bakımını zamanında yaptırmak sanırım.herkese keyifli sürüşler.

BIYIKLI
07 Nisan 2012, 17:37
Scarabeodaşlar :) sele altındaki çakmak soketini kullanan var mı? Telefondur, gps tir rahatlıkla takıp şarj edebiliyor muyuz?

sasuke
08 Nisan 2012, 03:08
Benim motorum 9900 k.m.'de ve 1 sene daha garantisi mevcut hihi ve dediğiniz gibi zamanında yaptırılan bakımlar bu işin çözülmesinde oldukça etkili oldu gibi...

Tolme
09 Nisan 2012, 22:05
Scarabeodaşlar :) sele altındaki çakmak soketini kullanan var mı? Telefondur, gps tir rahatlıkla takıp şarj edebiliyor muyuz?

ben hem cep telefonu hemde gps bağladım sorunsuz çalışıyor dostum

Bob
14 Nisan 2012, 13:16
Merhaba arkadaşlar encok scarabeo kullanıcısı bu sayfada buldugum ıcın uye oldum öncelıkle herkeze selamlar..Gecen seneye sıfır fiddle sym ve sonrasında temmuz gıbı xcıtıng 250 alarak yaz sezonunu gecırdım ekim sonu sattım. şimdi bu sezonda motor almak ıstıyorum.. yanlız sıfır takıntılıgı var sanırım bende baktıgımda 6200tl hersey ıcınde pcx honda...2012 sacrabeolar 7500 7600 tl hersey ıcınde fıyatı var 200cc olması yenı kasası makyajları hosumagıtmesı nedenı ıle cok ılgımı cektı henuz hıcbır bayide olmasada sizin fikirlerinizi bekliyorum ve tşk ediyorum ...

sasuke
18 Nisan 2012, 21:35
selamlar bob...ben geçen yazın başından beri yani 2011 model scarabeo kullanıyorum. kendisi ilk motorumdur ve ben de ilk olarak pcx ve scarabeo arasında kalmıştım, fakat pcx'in teslimat süresinden sebep ve yeni yamaha pilotu tolme'nin scarabeo ile ilgili paylaşımlarından sebep bu motoru listeme aldım.sonra kendisini aldım ve kullanmaya başladım. 10.000 kilometreyi geçtim ve her hava koşulunda kullandım. kardı, yağmurdu, sibirya soğuğuydu derken sadece k.metre telinden sebep arızası oldu.şehir içindeki trafikte oldukça yeterli ve kontrolü kolay bir motor, 180-185 kilometrede benzin ışığı yanıyor ve muhtemelen 35-40 kilometre daha rahat gidiyor. hızlanması yeterli, iyi ve bakımlı haldeyken 100 k.m. hıza gayet yeterli bir sürede ulaşıyor, son hız ki hiç hız sevmem, kuzenimin demesine göre 135-140 arası ama ben bu hızı görmedim, gayet sakin bir kullanıcı olduğum için 100 k.m.'yi hiç geçmedim. 2011 modelin üstünden çıkan lastikler olduka kötüydü ama bildiğim kadarıyla 2012 modellerinin lastikleri iyi, eğer alırsan lastik mmasrafın olmayacak, bunun yerine çanta ve güzel bir branda alabilirsin ya da üstüne ekleyerek kasko yaptırabilirsin; ki yaptırmanı tavsiye ederim, parçaları oldukça pahalı, diğer markaların parçalarını bilmem ama bana göre scarabeo parçaları pahalı...kilometre telim garantiden değişmese 390+k.d.v. gibi bir fiyata sahipti. İki kere kaza yaptım ve 2.600 lira kasko tamir için para ödedi. bu sebepten bence kasko önemli. fren mesafesi, motor aksamı ya da diğer teknik konularda fazla bilgili değilim, bu ilk motoru kısa bir süre kullanıp satacaktım ama ilk kullanmaya başladığım andan itibaren kullanılmayacak hâle kadar elimde tutmaya karar verdim=) eşin dostun düğününe bile kendisiyle gidiyorum, elbisem çantamda, araba kullanarak geçirdiğim günler için kendime kızıyorum=) kısacası oldukça sevimli bir motor kendisi ama bence dış görünüm olarak çirkinden biraz hallice=) bunun dışında şiddetle tavsiye ederim ve tolme'nin yeni motoruna hayırlı olsunu geç de olsa demek isterim, hayırlı olsun=) kazasız belasız sürüşler dilerim tanrı'dan=)