KingoftHeWest
09 Temmuz 2010, 17:37
Arkadaşlar selam.
Yakın bir arkadaşımda da suzuki burgman var k6.
Kendisi bakımını yaptırdıktan sonra uzun bir süre yağını kontrol ettirmemiş ve uzun bir yol yaptıktan sonra,motorun biraz farklı çalıştığını
sesinin farklı olduğunu farketmiş,beni aradı yağını kontrol etmesini söyledim falan fistan derken eksilen yağdan dolayı,motor zarar görmüş.
1900 ml olan yağ deposuna 1500 ml yağ koyarak ancak yağı normal seviyeye getirebilmiş.Fakat motorun sesi falan düzelmemiş.
Neyse sonra biz ustalara falan gösterdik.
Ben bu aşamada yoktum ama bi makineye bağlayarak bi pompayla motorda ki sorunun ne olduğunu anlayabiliyorlarmış.
Sonuç olarak 1000 tlnin üzerin de masraf var diyorlar ama açıkçası buna ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum.Şu an motorun gidişinde hiçbirşey yok.Sadece rolantide biraz daha sert vuruyo sanki piston,biraz daha gürültülü çalışıyor motor.
Değiştirilmesi gereken parçalar;
piston
piston kolu
piston pulu
piton kolu rublesi
keçe
üst kapak conta imiş.
Rektefiye falan yapılcakmış 1500 tutar en az diyorlar.
Sizce motoru açmadan bunu bu kadar net anlamak mümkün mü?
Öncelikle sizlerin yorumları nedir bu konu hakkında onu merak ediyorum.
Onun dışında bu parçaları yurtdışından,ebayden falan getirmek mümkün müdür?
Daha ucuza çıkabilir miyiz bunu merak ediyorum.
Yardımcı olacak mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yakın bir arkadaşımda da suzuki burgman var k6.
Kendisi bakımını yaptırdıktan sonra uzun bir süre yağını kontrol ettirmemiş ve uzun bir yol yaptıktan sonra,motorun biraz farklı çalıştığını
sesinin farklı olduğunu farketmiş,beni aradı yağını kontrol etmesini söyledim falan fistan derken eksilen yağdan dolayı,motor zarar görmüş.
1900 ml olan yağ deposuna 1500 ml yağ koyarak ancak yağı normal seviyeye getirebilmiş.Fakat motorun sesi falan düzelmemiş.
Neyse sonra biz ustalara falan gösterdik.
Ben bu aşamada yoktum ama bi makineye bağlayarak bi pompayla motorda ki sorunun ne olduğunu anlayabiliyorlarmış.
Sonuç olarak 1000 tlnin üzerin de masraf var diyorlar ama açıkçası buna ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum.Şu an motorun gidişinde hiçbirşey yok.Sadece rolantide biraz daha sert vuruyo sanki piston,biraz daha gürültülü çalışıyor motor.
Değiştirilmesi gereken parçalar;
piston
piston kolu
piston pulu
piton kolu rublesi
keçe
üst kapak conta imiş.
Rektefiye falan yapılcakmış 1500 tutar en az diyorlar.
Sizce motoru açmadan bunu bu kadar net anlamak mümkün mü?
Öncelikle sizlerin yorumları nedir bu konu hakkında onu merak ediyorum.
Onun dışında bu parçaları yurtdışından,ebayden falan getirmek mümkün müdür?
Daha ucuza çıkabilir miyiz bunu merak ediyorum.
Yardımcı olacak mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.