PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorunum Var Yardım?

mertyagci
08 Temmuz 2010, 23:17
Arkadaşlar benim motor (Mondial 150zc) son bir hafta içinde bazen yolda 5000-6000 devir arasında giderken sanki motor gaz kesiyormuş gibi bişey oluyor ama saniyelik bir olay.Acaba bunu neden yapar?Sanki motoru arkadan birisi çekiyormuş gibi,saniyelik yavaşlıyor.

Osbourne
08 Temmuz 2010, 23:23
Sabahları ilk çalıştırıp yola çıktığında mı yapıyor bunu? Yoksa sürekli oluyor mu?

mertyagci
08 Temmuz 2010, 23:26
Valla sabah akşam alakası yok motor gittiğihnde yapıyor,motor ısınıncada soğuyuncada yapıyor.Ben şeyden düşündüm yani motorumda bir rolanti bozukluğu yok,gaz yememe gibi bir sorun yok,hızlanması gayet iyi bence fren balataları ara sıra diske sürtüyor olabilir mi?Yada kayışın deforme olması gerçi motor daha 2100 km'De.

Osbourne
08 Temmuz 2010, 23:41
Valla sabah akşam alakası yok motor gittiğihnde yapıyor,motor ısınıncada soğuyuncada yapıyor.Ben şeyden düşündüm yani motorumda bir rolanti bozukluğu yok,gaz yememe gibi bir sorun yok,hızlanması gayet iyi bence fren balataları ara sıra diske sürtüyor olabilir mi?Yada kayışın deforme olması gerçi motor daha 2100 km'De.

Yeni motor da olsa kayışta deformasyon olabilir..Beklemiş oluyor kayışların hepsi mondialde..
Fren balataları dediğin gibi olsa sürekli yapar o işi ara ara değil..

Büyük ihtimal kayıştan yapıyor..Baktırmak gerek..

mertyagci
09 Temmuz 2010, 00:02
Arkadaşlar başka bir yerde bir sorun olabilir mi?

MaxiBoost
09 Temmuz 2010, 10:27
Arkadaşlar başka bir yerde bir sorun olabilir mi?

olabilir
saniyelik anlık kesme diyorsan muhtemelen ateşleme kesiyordur,

*ateşleme cdi devresi ile ilgili bir soket temas etmiyor olabilir ,

*varsa ayak swicthi sorunlu olabilir,

*buji piposu gevşek olabilir ,

*ateşleme bobininin soketleri gevşek olabilir

*motorda çok yağ kaçağı varsa, stator üzerindeki RPM okuyucu sensör aşırı
kirlenmiş ve yüksek devirde okuyamıyor olabilir .

takendy
09 Temmuz 2010, 10:34
olabilir
saniyelik anlık kesme diyorsan muhtemelen ateşleme kesiyordur,

*ateşleme cdi devresi ile ilgili bir soket temas etmiyor olabilir ,

*varsa ayak swicthi sorunlu olabilir,

*buji piposu gevşek olabilir ,

*ateşleme bobininin soketleri gevşek olabilir

*motorda çok yağ kaçağı varsa, stator üzerindeki RPM okuyucu sensör aşırı
kirlenmiş ve yüksek devirde okuyamıyor olabilir .

ilk aklıma buji ve civarı geldi !!

serdaruma
09 Temmuz 2010, 12:04
Kardeşim Buji hava flitresi falan değil.

Tek yapman gereken karbüratörünü söküp içini temizlemek veya temizletmek birde karbüratör ayarı yaptırmak ondan sonra yapmıycak emin ol.

Bendede vardı 80 den sonra motoru arkadan birisi çekiyo bırakıyo çekiyo bırakıyo. Karbüratörün ayarlancak temizlencek o kadar.

black_titan
09 Temmuz 2010, 13:08
kardes bende de mandial scooter vardı aynı durum bendede olmuştu değiştirmen gerekn buji.eger bujide sorun yoksa elektrikte de olabilir.

kurubuz
09 Temmuz 2010, 13:27
Tamirci jargonu ile "motor benzin yetiştiremiyor". Devir yükseldikçe benzin ihtiyacı artar. benzinin yetmediği yerde devir düşer, düşünce benzin yeterli hale gelir ve tekrar toparlar. Karbüratör ile ilgili bir sorun gibi geldi bana. Temizle ve hava ayarlarını tekrar yap

olcay79
09 Temmuz 2010, 17:29
arkdaşlar bende honda repsol 125 var iki gün önce sibob ayarı için servise götürdüm.yaptıgını söyledi bindim denedim güzel olmuştu bi ses falan yoktu dün motorda bi titreme bir ses gelmeye başladı biraz gaza yüklenince motor ötüyor sanki tekrar servise götürdüm bu sesin kırank dan ve krank bilyesinden geldigini söyle ve yaklaşık 1000 tl masrafım olacagını söyledi.morelimi bozdular hiç bir sorun yoktu sadece ufak bi ses geliyor daha fazla artmasın bir an önce yaptırayım dedim daha beter oldu.servisin söyledigine pek inanmadım motor 25000 de bana bu motorlar bellei bi zaman sonra böyle sorunlar çıkartır dedi.bana bu konuda yardımcı olacak arkdaş arıyorum.

mertyagci
15 Temmuz 2010, 13:04
Arkadaşlar bir haftadan beri kontrol etmediğim yer kalmadı.Ateşleme bobini gayet sağlam kablolarıda sıkı,cdi soketleri tam takır,buji kablosu ve yuvası sağlam.Geriye bir tek karbüratörü temizletmek kalıyor fakat karbüratöründe pis olacağını zannetmiyorum benzin filtresine baktım tertemiz zaten motor 2200 km'de.Çok ilginç geldi bana?