Orijinalini görmek için tıklayınız : Aküyü söktüm??? yardım lütfen
protection
06 Temmuz 2010, 20:20
Merhaba Can sıkıntısından motorsikleti komple bi bakıma sokayım dedim bütün kaportayı söktüm. akünün kutupbaşlarını oksitlenmiş olarak gördüm bağlantıları çıkardıktan sonra ve önce (-) tarafını sonra (+) kısmını makasla kestim aldım. kutupbaşı vidalarını söktüm attım. akünün kutup başlarınıda fırça ile temizledim. aca bu yaptığımın aküye bi zararı olurmu patlama falan olurmu taktığım zaman. takarken nasıl yapmamı önerirsiniz. ustaya götür falan demeyin lütfen çok zor olduğunu zannetmiyorum. aküyü takarken veya taktıktan sonra sıkıntı yaşarmıyım lütfen ustalar yardım motorsikletim cup motor.:silent::silent::silent::silent:
GuNMember
06 Temmuz 2010, 20:23
Neden Olsunki + ve - Uçlarını Çakıştırmadığın Sürece Sorun Olmaz + Ve - Yi Takarken Dikkat Et Yeter
X-Fi
06 Temmuz 2010, 20:23
bişey olmaz tekrar tak bağlantıları sağlam olsun temizlemen iletkenliği arttırır zararı olmaz patlamazda önce artıyı(+) sonra eksiyi(-) bağla :cat:
zeda3000
06 Temmuz 2010, 20:24
Tam nereyi makasla kesitigini anlamadim. Kabloyumu , akunun ucunumu. Resim koyarsan ne yapman gerektigini soyleriz. Sikintin buyuk degil ama ne yaptigini tam anlamadim
protection
06 Temmuz 2010, 20:29
aküye bağlı olan kabloları kestim. motorumu çok güzel yapıcam a'dan z'ye komple temizlik ve bakım yapıcam kendi çapımda :)
Bu arada ilginize teşekkürler.
Sinan Aksu
06 Temmuz 2010, 21:02
Normalde bu işleme girişmeden önce başlık açılması gerekirdi.
Sonucunun ne olacagini bilmedigin birşey yapmişsin ve yaptiktan sonra başlık açmışsın :)
Bir daha elektrik aksamlarina bişeyler sokmadan önce aç başliklari bence :)
Şimdi sevgili kardeşim akü kutupbaşı vidaları söktüm attım demişsin. Akü kablolarını kelepçesiz bağlamayı düşünmüyorsun değilmi? Eğer öyle birşey düşünüyorsan bu düşünceden vazgeç. Söküp attığın vidaların aynılarını bulabilirsen bi hırdavatçıdan satın al. Kabloyu kestiğin yerden kelepçeleri yeniden tak, her iki kabloyu ucunuda kelepçelere taktıktan sonra önce (+) sonra (-) olmak üzere akü montajını yap..
Akü kutup başlarını temizledikten sonra akü üzerindeki kurum kalıntılarını sil. Aksi halde aküyü bagladiktan sonra bu kalıntılar +/- kutuplarına direk akım gönderip akünün patlamasina neden olur. Son olarak kutup başlarına gres yag sür..
Kolay gelsin.
fthinky
06 Temmuz 2010, 21:11
motor çalışmıyor ki =) evde sigorta kapalıyken apmul takan adamı elektirik çarpar mı :) söktüğün gibi tak, bide wd-40 ile güzelce yağla bidaha oksitlenmesin ;)
önce + kutubunu sonra - kutubunu bağla :cat: ya birde bu kutup başlarına gres niye sürüyoruz bunu neden yapıyoruz ?:silent:
Levsy
07 Temmuz 2010, 01:52
ya birde bu kutup başlarına gres niye sürüyoruz bunu neden yapıyoruz ?:silent:
Oksitlenmeyi engellemek için ::139::
ya birde bu kutup başlarına gres niye sürüyoruz bunu neden yapıyoruz ?:silent:
bir kutuptan çıkıp diğer kutuba akan elektronlar daha rahat kayıp gitsin diye... :mrgreen::mrgreen::P:P
protection
07 Temmuz 2010, 12:59
inş. sıkıntı yaşmam beceririm bu işi :) tşşkür herkese
bir kutuptan çıkıp diğer kutuba akan elektronlar daha rahat kayıp gitsin diye... :mrgreen::mrgreen::P:P
sıvı sabun felan yapsak olur mu o da kaygan:queen::queen::queen:
immortalboss
08 Temmuz 2010, 14:17
Dostum neden kestin ya.Çok uğraşacaksın şimdi. . .Bence güzel bir temizle benzini kapat,karbüratörü kapat.Yıka tazyikli suyla.sonra ufak tefek eksikleri tamamla.Topla.Hadi kolay gelsin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO