PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorunum Aküde Mi Flaşörde Mi?

Golox
03 Temmuz 2010, 10:42
Motorumu alalı yaklaşık 8 ay oldu ,Ramzey Kalipso 100,her neyse motor ilk 2 ay sorun cıkarmadı ama 2 ay sonra aküde birşeyler oldu marşla çalışmamaya başladı.Gittim sorunumu anlattım adam aküyü şarj etti,böyle bir dene yoksa akü bozuktur değiştiririz dedi.Denedim 1 hafta kullandım akü bitti yine.Gittim söledim yine ruhsat istedi akü istiycekmiş.İstedi Aküyü 6 aydır gelmiyor.Babamın arkadası oldugundan birşeyde yapamıyorum :(

Gelelim sadede : Her neyse sorunum aküde midir,yoksa flaşördemidir.

Slayerrr
03 Temmuz 2010, 10:58
Sen flaşörü sanırım şarj sistemiyle karıştırdın? Eğer akü şarj olduktan sonra 1 hafta sorunsuz kullandıysan aküde sorun yoktur. Motor şarj etmiyor olabilir. Onu bi kontrol ettir.

Golox
03 Temmuz 2010, 11:01
evet abi tam üstüne bastın.1 hafta tıkır tıkır calısıyodu.simdi sarj etmiyor sanırım.artık dün gece halısahaya gittim ısıklandırmanın olmadıgı yerlerde canımı zor kurtardım :D frene basıyorum zaten az yanan ön ısık ,aküyü stop lambasıyla paylasıyor hiç birşey görünmemeye başlıyor.cok kötü.motorumda baska sorun yok ama adamın yaptıgı cok ayıp.bak ben bile anlamısım sorunu :D

zeda3000
03 Temmuz 2010, 11:12
Konjektoru kontrol ettir. Akun sarj olmuyor ise sorun konjektor.Akuyude servisten istemene gerek yok.Git en yakin sanayiden al. Aku standart bir urundur.

aras1925
03 Temmuz 2010, 12:23
sorun konjektördedir büyük ihtimalle.konjektörü değiştir derim.:cat:

_w_
03 Temmuz 2010, 15:03
şarj dinamosunda dır sorun

libyali
03 Temmuz 2010, 15:43
Konjektoru kontrol ettir. Akun sarj olmuyor ise sorun konjektor.Akuyude servisten istemene gerek yok.Git en yakin sanayiden al. Aku standart bir urundur.

evet akünün şarj edip etmediğini çok kolay anlarsın motor çalışrken ışıkları aç ve ışığı izle gaz verdiğinde artıyor ve bıraktığında azalıyorsa şarj ediyordur çok fazla bir eğişim olmayacak ışıkta göüznle anlayabiliyorsun onu eger öyle oluyorsa aküdendir:cat:

Golox
06 Temmuz 2010, 19:46
evet akünün şarj edip etmediğini çok kolay anlarsın motor çalışrken ışıkları aç ve ışığı izle gaz verdiğinde artıyor ve bıraktığında azalıyorsa şarj ediyordur çok fazla bir eğişim olmayacak ışıkta göüznle anlayabiliyorsun onu eger öyle oluyorsa aküdendir:cat:

evet sanırım dediginiz gibi oluyor,peki garanti kapsamında mı?3 gün calıstırmayıncada bom bos oluyor vites isigi bile yanmiyor.önceden az da olsa isik veriyodu ama artik hic vermiyo.ölüp kalıcam gideyim alayım yeni akü

libyali
07 Temmuz 2010, 02:55
eger morda kaçak yoksa ve ve durduk yere yiyorsa aküdedir eger kaçak varsa aküyü biteren sebep buda olabilir bunu en iyi şekilde aküyü bir değiştir garanti kağıdın varsa aldığın yere git sorun cekmezsin ama kağıt yoksa yapacağın birsey yok yenisin alıcaksın

Golox
07 Temmuz 2010, 11:04
eger morda kaçak yoksa ve ve durduk yere yiyorsa aküdedir eger kaçak varsa aküyü biteren sebep buda olabilir bunu en iyi şekilde aküyü bir değiştir garanti kağıdın varsa aldığın yere git sorun cekmezsin ama kağıt yoksa yapacağın birsey yok yenisin alıcaksın

garanti kagidim var ancak her gittigimde (yaklasık 6 ayda 6 kere)daha gelmedi diorlar.Gelirmi diyorum gelir gelir diyip geciriyorlar...

libyali
07 Temmuz 2010, 19:19
garanti kagidim var ancak her gittigimde (yaklasık 6 ayda 6 kere)daha gelmedi diorlar.Gelirmi diyorum gelir gelir diyip geciriyorlar...

malesef ülkemizde garanti sorunu halen can çekişmekte sen o zamn ordan beklentiyi kes ve bir akü al hiç yoktan onu parçacıdan al bir sürü motorsiklet parçası satan yerden adamla iyice konus deki abi bunu alacam ama bir sorun oldumu yenisini vercen mi?diye bir sor eger tok adamsa sorun yapmaz yeni akü gelmesini beklemez değiştirir ben öyle yapıyorum:cat:

serdarmert
07 Temmuz 2010, 23:41
Konjektör arızalıdır büyük ihtimal...