PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım lazım :)

hondam
02 Temmuz 2010, 19:55
Selam arkadaslar siteye dun uye oldum adım sabrı ıst sancaktepe,de oturuyorum. 28 yasındayım. sızlerden bazı konularda bılgı almak ıstıyorum yardım eden edemeyen herkese sındıden tesekkurler.
yaklasık 15 yılldır motosıklet kullanıyorum. 13 yasımdan bu yana kendıme ayıt 7 adet motosıkletım oldu. bunların enbuyugu 250cc ıdı.
Bır muddet sonra honda 600rr almak ıstıyorum fazla uzatmayayım ve konuya gıreyım arkadaslar. Bu motorların km lerı ıle oynanıyo galıba 2005 ten 2008 ye kadar makınaların km lerı nerdeyse aynı 25000 olmamıs cogu, yetkılı servıse gotursek alacagımız makınayı araclardakı gıbı orjınal km lerı cıhaz a baglanarak ogrenılebılıyomuyuz.
Motor omurlerı kac bın km ye kadar gıdıyo ortalama fazla yıpratılmamıs bır makınanınkı dıyelım.
Bu konuda yardım alacagım ist icindekı iyi bir servis biliyormusunuz.
birde 1000rr ve 600rr arasında yaklasık 50 bg guc farkı var bu cok barız bellı oluyormu bır muddet sonra 600 yetmıyo ben 1000 alayım dermıyım :) onu yazarsanız sevınırım cok tesekkurler saolun arkadaslar...

hondam
04 Temmuz 2010, 21:48
arkadaşlar bu forumda ilgi alaka bukadarmı.? yokmu yardımcı olacak bir arkadaş....

mihaink
04 Temmuz 2010, 21:59
Selam arkadaslar siteye dun uye oldum adım sabrı ıst sancaktepe,de oturuyorum. 28 yasındayım. sızlerden bazı konularda bılgı almak ıstıyorum yardım eden edemeyen herkese sındıden tesekkurler.
yaklasık 15 yılldır motosıklet kullanıyorum. 13 yasımdan bu yana kendıme ayıt 7 adet motosıkletım oldu. bunların enbuyugu 250cc ıdı.
Bır muddet sonra honda 600rr almak ıstıyorum fazla uzatmayayım ve konuya gıreyım arkadaslar. Bu motorların km lerı ıle oynanıyo galıba 2005 ten 2008 ye kadar makınaların km lerı nerdeyse aynı 25000 olmamıs cogu, yetkılı servıse gotursek alacagımız makınayı araclardakı gıbı orjınal km lerı cıhaz a baglanarak ogrenılebılıyomuyuz.
Motor omurlerı kac bın km ye kadar gıdıyo ortalama fazla yıpratılmamıs bır makınanınkı dıyelım.
birde 1000rr ve 600rr arasında yaklasık 50 bg guc farkı var bu cok barız bellı oluyormu bır muddet sonra 600 yetmıyo ben 1000 alayım dermıyım :) onu yazarsanız sevınırım cok tesekkurler saolun arkadaslar...

"Ben kendime hakim olurum ve gazı çook dengeli açarım" gibi bir yetenek söz konusu ise 1000rr alınabilir, ancak 250 den 750 ye geçmiş birisi olarak 600rr yeterli gelecektir diye düşünüyorum. 600 ü bitirmeden 1000 liği hayal etmek 600 ü kullanırken de tehlikeli manevralara girileceğini gösteriyor sanki :)
Tabi tercih meselesi zira 119BG çok tatminkar bir güç diğer taraftan da 172 BG farklıdır...

hondam
08 Ağustos 2010, 13:09
selam arkadasım vermıs oldugun cevaptan dolayı tskr ederım.
bende kayle alıp bır cevap yazan bıle yok dıye bayadır gırmıyorum forum,a
tekrar tskr ederım arkadasım.
yetenek var aslında ama senınde dedıgın gıbı 119ps yeterlı olacaktır ama ben yınede 1000rr alayım dusuncesındeyım .
kısı beklıyorum artık alcaz temız bır alet. (600 veya 1000rr)
2 sorum daha olcak (1) anadolu yakasında hangı yetkılı servıse gotreyım expertız ıcın alacagım makınayı.
(2) bu iki motorun belırlı kronık arızaları varmı? {1000rr egzanrık zıncır ve gergısı sorunluymus galıba ve debrıyaj tası ses yapmaya baslıyomus bellı bır zaman sonra dogrumudur}? sımdıden ılgılenen arkadaslara tesekurler.

viyana
08 Ağustos 2010, 13:54
uzun yillar motosiklet kullanmissin, gecis problemi yasayacagini sanmiyorum. 600 cc yeterli our bence. ki zaten doyumsuz insana 1000 cc de yetmez 2000 cc de yetmez. kimisi de 20 senedir moped sürer.

hondam
10 Ağustos 2010, 01:06
uzun yillar motosiklet kullanmissin, gecis problemi yasayacagini sanmiyorum. 600 cc yeterli our bence. ki zaten doyumsuz insana 1000 cc de yetmez 2000 cc de yetmez. kimisi de 20 senedir moped sürer.

evet haklısın ama uzun mesafelı bır yolda 600 ıle 1000 cc lık bır makınaya ayak uydura bılırmıyım kaygısıyla 600 ile 1000 arasında karararsız kalıyorum:silent:
makınaya hakımıyet konusunda tereddutum yok her ıkı makınayada yanlız ?cbr600rr & 1000rr ların kronık hastalıklarını merak edıyorum varmı? varsa neler 2005/2007 modeller bunlar hakkındada bılgısı olan arkadaslar varsa yanıtlarını beklıyorum saygılar herkese kazasız ıyı surusler...

Cenk KARADAG
10 Ağustos 2010, 09:04

hocam km lerin oynanıp oynanmadığını hayatta anlıyamazsın heleki dijital km varsa ben bu işte üstdayım diyebilirim 35tl ye km 0 layabiliyorum istersen 10000 deysen 100 bile yapabiliyorum dijital km li araclar daha rahat bi sekilde 0 lanıyor bilgisayara bağlanılarak dijital deilse km yi söküosun arkasındaki kabloları ters veririp bağlayıp km yi gaz verdikce geriye sarıdırıyosun basit bişey anlamak imkansız anlıcak birinide tanımıyorum hondanın yetkili bayleride bunu yapıyor ama ücret biraz tuzlu 100tl istiolar motor elektirikcileri 50 liraya yapıyor bende 35 tl. 2000000 den 0 a düşürülebiliyor haberin olsun. keyfine kalmıs bişey 20000000 den 15000 ede düşürebilirsin. biraz google amcada aratırsan hocam nasıl yapıldığını resimli anlatımla verilmiş bir sekilde bulabilirsin..

hondam
10 Ağustos 2010, 20:19
hocam km lerin oynanıp oynanmadığını hayatta anlıyamazsın heleki dijital km varsa ben bu işte üstdayım diyebilirim 35tl ye km 0 layabiliyorum istersen 10000 deysen 100 bile yapabiliyorum dijital km li araclar daha rahat bi sekilde 0 lanıyor bilgisayara bağlanılarak dijital deilse km yi söküosun arkasındaki kabloları ters veririp bağlayıp km yi gaz verdikce geriye sarıdırıyosun basit bişey anlamak imkansız anlıcak birinide tanımıyorum hondanın yetkili bayleride bunu yapıyor ama ücret biraz tuzlu 100tl istiolar motor elektirikcileri 50 liraya yapıyor bende 35 tl. 2000000 den 0 a düşürülebiliyor haberin olsun. keyfine kalmıs bişey 20000000 den 15000 ede düşürebilirsin. biraz google amcada aratırsan hocam nasıl yapıldığını resimli anlatımla verilmiş bir sekilde bulabilirsin..

vallahı nekadar tskr etsem az acayıp ıcım rahatladı vermıs oldugun bu degerlı cevaplar sayesınde nasıl olcak yanı sımdı bızın bu ıs dolayısı ıle satıcı kardeslerımızın ınsafına kaldı...
yanlız sole bısey var servıs bakımlı makınalarında km lerıyle oynayamazsınız he oynarsınız belkı ama son bakımın yapıldıgı km den yola cıkılarak orjın km sı cıkartılabılır sanırım...?
nasıl km sı oynanmamıs bı alet bulamayızmı...:queen:

racing fahri
26 Eylül 2010, 17:15
bende 2006 cbr kullanıcısıyım bence 6oo derim eger virajlarda hızı kontrol ediyosan 1000 al yoksa fazla bi farkı yok ıkısınıde kullanoyorum cunku km ye gelınce ii bakarsan motoruna200000 km kullanırsın amerıkada arkadaşlarımın 300000 km de motorları var bızım ulkemızde benzın fıyatı ve olanaklardan dolayı fazla km yapamıyolar bnm görüşüm km oynamaya gelıncede esengül kırmızıtopraktaki servise goturebılırsın

avantgarde..
26 Eylül 2010, 17:32
selam kardeşim,km ile ilgili şunu söyleyeyim: Mal kendini belli eder km ye bakma.motorun diriliğine bak.

furkan_kaan
26 Eylül 2010, 18:00
600 cc ıle 1000 cc arasında fazla bır fark yoktu dusuk vıteslerdekı tekpılerı bırbırıne cok yakındır arkadasların dedıgı ise dogrudur km yı motorun degısen parcalarından servıslerde yaptırdıgı bakımlardan diriliginden anlıyabılırsın

hondam
26 Eylül 2010, 22:43
Tesekkurler arkadaslar vermıs oldugunuz bılgıler gercekten cok ısıme yarayacak ınsallah en kısa zamanda makınamı alacagım ALLAH ın ıznıyle saolun arkadaslar...