Orijinalini görmek için tıklayınız : Bosch Buji Seçimi Acil
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 00:17
Merhabalar arkadaşlar yarın rialli sitesinden birkaç sipariş vereceğim motosikletime. (kaza sebebiyle kırılan sinyallerim vs. vs. vs.)
Bosch bujiler çarptı gözüme sizce şunlar Benim motosiklete uyar mı ?
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/8281__buji-bosch-cupscooterybr/
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/9029__buji-bosch-super4-4-tirnakli/
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/9207__buji-bosch-x5-125-150cc-cg-modelleri-125kt-seyhan1/
Motosiklet KYMCO Ck 125 şimdiden teşekkür ederim. :)
Modelleri BOSCH MS71081 ve BOSCH MS21080 ve BOSCH MS8041. 4 Tırnaklı olan çok hoşmuş mümkünse onu almayı düşünüyorum çalışırmı bende ?
yakamoz043
23 Haziran 2010, 00:48
4 tırnaklı bujı ıle verım alınır ancak 125 cc bır motorda bu goze carpmaz elle tutulur bırsey anlayamazsın,ayrıyeten senın bujın ınce uzun pasolu bujı,o bujı 4 tırnaklı olan kalın kısa paso bır bujı olmaz anlıcan.sunda solıyım alısverıs yap ama bujı alma ordan tavsıye etmıyorum aldım pısmanım 3 lıralık urun ama alma derım.
motorhocası
23 Haziran 2010, 00:56
Ngk Dpr8ea-9 seninki büyük ihtimalle,herhangi bir parçacıdan alın,netten almayıverin.:)
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 00:58
Hocam orada 3 tane buji var hangisi olur benim motosiklete ? Benim bujim fabrikanın söylediğine Göre NGK DPR8EA Modeli. Resmi de şudur;
http://img181.imageshack.us/i/dpr8ea91qh9lv8dj6.jpg/
Lütfen yardımcı olun yarın sipariş edicem 3ünden birisini.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 ----------
Ngk Dpr8ea-9 seninki büyük ihtimalle,herhangi bir parçacıdan alın,netten almayıverin.:)
Evet hocam üstünde o var ama marmariste almaya kalkınca 15 lira diyorlar insanın içi acıyor inan bana :) Bosch lar dandik olmazmış o 3 taneden hangisi olur onu bulsam çok mutlu olacağım.
motorhocası
23 Haziran 2010, 01:05
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/9207__buji-bosch-x5-125-150cc-cg-modelleri-125kt-seyhan1/
Cg125 bujisi olur heralde bendeki Cgl 125,krankına-pistonuna kadar aynıdır,buji de Ngk dpr8ea-9 tabi. Bosch vardı aldığımda ama değişti numarası yok, gayet iyi bujidir.
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:11
Cg125 bujisi olur heralde bendeki Cgl 125,krankına-pistonuna kadar aynıdır,buji de Ngk dpr8ea-9 tabi. Bosch vardı aldığımda ama değişti numarası yok, gayet iyi bujidir.
Hocam çok teşekkür ederim :) Bende DPR8EA9 Kullanıyorum şuanda, ama patlaması zayıflamış baya çıkartınca görülüyor yokuşlarda falan bayılıyor motor, bu senin dediğin bujiyi satın alıyorum ben o zaman ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------
Hocam bir sorum daha olacak sana ama ? Benim akü çok kaliteli değil sanırım(çin markası olması lazım), yine o sitede beyaz farlar var 2 adet benim motora uygun şekilde, Birisi 25 Watt Diğeri 35 Watt 35 almayı düşünüyorum ama aküm kaldırırmı sence ne dersin ?
motorhocası
23 Haziran 2010, 01:11
Hocam çok teşekkür ederim :) Bende DPR8EA9 Kullanıyorum şuanda, ama patlaması zayıflamış baya çıkartınca görülüyor yokuşlarda falan bayılıyor motor, bu senin dediğin bujiyi satın alıyorum ben o zaman ?
İyi al uymazsa bana gönder hatta ben de alacağım ucuzmuş , dondurma parasına buji satıyorlar.:)
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:14
Önerilen watt' ı nerden öğrenirim ki ?
motorhocası
23 Haziran 2010, 01:17
Ampul far mı halojen mi duyuna dikkat et ,önerilen vatı tak.
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:20
Ampul far mı halojen mi duyuna dikkat et ,önerilen vatı tak.
Halojenmiş.
Linkte görünen far.
http://www.rialli.com/urunler/9199__far-ampulu-12v-3535w-halogen-3-tirnakli-beyaz-isik/
motorhocası
23 Haziran 2010, 01:22
Önerilen watt' ı nerden öğrenirim ki ?
Fabrikanın taktığı,kullanma kılavuzunda,servisin taktığı veya üstündeki ampulün aynısı.:)
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:26
Fabrikanın taktığı,kullanma kılavuzunda,servisin taktığı veya üstündeki ampulün aynısı.:)
o Zaman ben .pdf halini indirip bi okuyayım :) akünün kalitesiyle alakası yok motorun kullanma kılavuzunda ne yazıyosa odur mu diyosun hocam ?
motorhocası
23 Haziran 2010, 01:27
Üstündekini bilmiyorsan bak burada Ck 125 kullanıcısı vardır biraz,kullanıcı sayfasına bakabilirsin.
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:37
Üstündekini bilmiyorsan bak burada Ck 125 kullanıcısı vardır biraz,kullanıcı sayfasına bakabilirsin.
Yok hocam kullanma kılavuzunda yazmamışlar hiç...
Hocam mesaj da atamıyorum ben sana :D Msnin varmı acaba ordan görüşsek daha rahat olurdu ?
rapsy_09
23 Haziran 2010, 01:44
buji konusunda fabrika nasıl buji kullandıysa onun aynısını almanı tavsiye ederim ekstra bisey eklemek istersin ama motor uyum saglamaya bilir.
far konusundada 35w-35w die hatırlıyorum onların far sistemini.genelinnki öle.linkteki farı alıp taksan sistemine zararı olmaz ama akün cabuk biter aküne zarar verir.ayrıca beyaz ısık falan werdigi yok sadece görüs alanını düşürüyo.tavsiye etmem illa beyaz far istiyorsan xenon far kiti al onlarında 35w calısma enerjisi.hem aküne zarar vermemis olursun hem görüş alanın iyi olur hem motorunun görüntüsü daha hoş olur.
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 01:50
buji konusunda fabrika nasıl buji kullandıysa onun aynısını almanı tavsiye ederim ekstra bisey eklemek istersin ama motor uyum saglamaya bilir.
far konusundada 35w-35w die hatırlıyorum onların far sistemini.genelinnki öle.linkteki farı alıp taksan sistemine zararı olmaz ama akün cabuk biter aküne zarar verir.ayrıca beyaz ısık falan werdigi yok sadece görüs alanını düşürüyo.tavsiye etmem illa beyaz far istiyorsan xenon far kiti al onlarında 35w calısma enerjisi.hem aküne zarar vermemis olursun hem görüş alanın iyi olur hem motorunun görüntüsü daha hoş olur.
Hocam ngk almam mümkün değil gibi, şuanda bosch alabilirim uyacak bosch hakkında bir bilginiz varsa paylaşırsanız gerçekten çok makbule geçer. buralardan almak istemiyorum 4-5 katına satıyorlar burda motosiklet parçalarını. bu arada aküm bitmemeli benim o farı takınca gerçekten bitirir mi akümü o benim ? beyaz olması çokta önemli değil o dediğim farı alırsam sıkıntı yaratmasın yeter
rapsy_09
23 Haziran 2010, 02:03
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/9207__buji-bosch-x5-125-150cc-cg-modelleri-125kt-seyhan1
orjinal bujin bundan olmalı tavsiye edebilicegim bu.
far beyaz olmaz görüş mesafen düşer. akününde yer. alıcaksan al gene bi dene.suan benm motorumdada beyaz far var.gece kullanmıyorm bide orj. ampul kalmamıs far patladıgında ondan almıstım.far falan alma orj. farı kalsın derim ben
Hyp33Rx
23 Haziran 2010, 02:05
http://www.rialli.com/urunler/motorsiklet-elektrik-grubu/352_buji-ve-bobin-grubu/9207__buji-bosch-x5-125-150cc-cg-modelleri-125kt-seyhan1
orjinal bujin bundan olmalı tavsiye edebilicegim bu.
far beyaz olmaz görüş mesafen düşer. akününde yer. alıcaksan al gene bi dene.suan benm motorumdada beyaz far var.gece kullanmıyorm bide orj. ampul kalmamıs far patladıgında ondan almıstım.far falan alma orj. farı kalsın derim ben
Evet bizde onda karar kılmıştık zaten. 4 Liralık far çay parası nerdeyse denemekten ne çıkar, bir sabah motora binerim marş zor basarsa orjinal farını takmak 3 dakika mı alır :) 30 dk rolantide bekletırım motoru ışıkları kapatım akümde mis gibi dolar :) Buji desteğin için sağolasın hocam.
Hyp33Rx
25 Haziran 2010, 13:42
Rapsy_09 Ve motorhocası,
Hocam kargom bugün geldi sinyallerim ufacık çok şeker :) Farı henüz takmadım buji tam uyum sağladı çok bir performans artışı yok ama rolantideyken artık stop etmiyor. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. :)
mogli
25 Haziran 2010, 13:59
4 tırnak uysa da takma. Hyo XRX125'e çift tırnak buji takmıştık yakıt sarfiyatı azalır diye beklerken arttı. Sanırım ateşleme yeterli olamıyor küçük motorlarda.
rapsy_09
25 Haziran 2010, 16:43
Rapsy_09 Ve motorhocası,
Hocam kargom bugün geldi sinyallerim ufacık çok şeker :) Farı henüz takmadım buji tam uyum sağladı çok bir performans artışı yok ama rolantideyken artık stop etmiyor. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. :)
ne demek kardes.biz tesekkür ederiz.far da ilk taktıgında cok hosuna gidicek ama biraz kullanınca orj. farını özlüceksin.demedi deme (=
Hyp33Rx
26 Haziran 2010, 02:03
Beyler buji kalitesiz sanırım, eski NGK DPR8EA-9 Tek marşta tıkırt diye çalışırdı bunu takınca 4-5 saniye marşa basıyorum ancak geliyor.
Sinyallerim çok güzel çıktı gerek boyutları gerek aydınlatması güzel.
Farı gece yolda denedim uzunları gayet güzel kısaları da öyle sanırım 5 liraya güzel bir far sahibi oldum, ama buji gerçekten rezalet.
motorhocası
26 Haziran 2010, 02:11
Nasıl Philips'in dandik enerji tasarruf lambası 1-2 ayda gidiyor, Bosch'un da üretim hatalı serisini ucuzdan sürmüşlerdir, ucuzluk her zaman tutmayabiliyor.
cdcleaner
26 Haziran 2010, 02:12
Buji alırken dikkatli ol NGK ve Bosch larda çakma tabir edilen çin malı bujiler piyasada dolaşıyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO