PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco Kymco Agility 125 / Agility City 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

asm
25 Ocak 2011, 17:35
bu scootera hangi markadan jant bulabilirim benim jantlar fena yalpa yapıyor 50-60 km den sonra motor sarsılmaya başlıyor. orjinalleri de el yakıyor mesela mondial yada kanuni olabilir mi? bildiğim kadarıyla hussar ın jant ebatları aynı ama uyar mı onu bilemiyorum konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi...

Diğer scooterlardan hangisinin jantının uyacağını bilemeyeceğim ama jantta yamukluk varsa düzeltilebilir.

Jantı değiştireceğim diyorsanız şu ilana da bir bakın:

http://www.sahibinden.com/ilan/vehicles-parts-accessories-motorcycles-kymco-agility-125-agility-50-jantlar-sorunsuz-aglty/detay?

kimi1179
26 Ocak 2011, 10:47
Lastikçiler mi düzeltiyor yoksa tornacıya mı gideyim?
60 km hızın üstüne çıktığımda aşırı sarsıntı oluyor yamuk jant arka janttır ama titreme sanki önden oluyor gibi sizce arka jantın yamulması ön tarafta sarsıntıyı hissettirir mi?

asm
26 Ocak 2011, 13:51
Muhtemelen ön jantta sorun vardır. Arka janttaki yamukluk kendini pek belli etmeyebilir fakat ön janttaki yamukluk belli hızlarda titreme olarak kendini gösterebilir.

Jantı, lastik-jant işi yapanlar düzeltir fakat motosiklet jantının göbeği otomobil jantları gibi olmadığı için bir motosiklet tamircisine,servisine ve motosiklet lastik satıcısına danışmalı bu işin kimin yaptığıyla ilgili.

kimi1179
29 Ocak 2011, 15:37
2.el diye yukarda linkini verdiğiniz jantları 200 liraya kargo dahil aldım ancak satıcının daha önceden satıldıklarından haberi olmadığından(büyük bir dükkanmış)sırf sözünü yememek için ön arka 2 adet sıfır jant göndermek zorunda kaldı pazartesi elime geçer diye düşünüyorum.
Gönderdiği jantlar siyah renkteymiş sizce gri renge boyayayım mı? benim scooter gri renkte ve jantlarımda gri ...

asm
29 Ocak 2011, 17:22
2.el diye yukarda linkini verdiğiniz jantları 200 liraya kargo dahil aldım ancak satıcının daha önceden satıldıklarından haberi olmadığından(büyük bir dükkanmış)sırf sözünü yememek için ön arka 2 adet sıfır jant göndermek zorunda kaldı pazartesi elime geçer diye düşünüyorum.
Gönderdiği jantlar siyah renkteymiş sizce gri renge boyayayım mı? benim scooter gri renkte ve jantlarımda gri ...

Hayırlı olsun jantlar. Fiyat olarak da hakkaten iyi bir rakama almışsınız 2 jantı. (Kymco yedek parça fiyatları malum)

Siyah jant daha iyi duracaktır bence motorda.

Ben de gri olan jantları fümeye boyatmıştım.

asm
30 Ocak 2011, 16:01
Aydın'dan sepetli bir Agility

http://img214.imageshack.us/img214/9692/67398052.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/4831/31109380.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/3006/98347818.jpg

http://img201.imageshack.us/img201/7087/90393382.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/7580/69487061.jpg

kimi1179
02 Şubat 2011, 01:15
scooter hemen hemen tüm bakımları yapılıp neredeyse sıfır halini aldı ancak merak ettiğim bana göre çok önemli bir şey daha kaldı scootera ani gaz verdiğimde gazı biraz geçikmeli algılıyor bunun bir arıza olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? mesela mondial 150 zc ile kıyasladığımda 150 zc gazı verir vermez(ani ve yüksek gazdan bahsediyorum)algılıyor ancak agilityde biraz gecikme yaşanıyor...yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tşk...

kimi1179
03 Şubat 2011, 10:26
scooter hemen hemen tüm bakımları yapılıp neredeyse sıfır halini aldı ancak merak ettiğim bana göre çok önemli bir şey daha kaldı scootera ani gaz verdiğimde gazı biraz geçikmeli algılıyor bunun bir arıza olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? mesela mondial 150 zc ile kıyasladığımda 150 zc gazı verir vermez(ani ve yüksek gazdan bahsediyorum)algılıyor ancak agilityde biraz gecikme yaşanıyor...yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tşk...

Ayrıca rolanti ayrını nasıl yapabilirim scooterda devir saati olmadığından tam olarak doğru ayarı tutturamıyorum mesela rolanti ayar vidasını(bu arada hava ayarını yaptım tşk...) sona kadar sıktıktan sonra kaç tur çevirmeliyim?

asm
05 Şubat 2011, 14:01

Motoru kullanmak lazım bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek için ama önceden bahsettiğiniz ve bizim manifolttan kaçak olarak nitelediğimiz sıkıntı sürüyorsa bu mesele manifolttaki kaçağa bağlı da olabilir, gaz kolu telinin gerginliği ile de alakalı olabilir.

Kayışın eskiyip bollaşması,debriyaj balatasının tükenmesi de ihmal dahilinde.

Dediğim gibi motoru görmek ve kullanıp müşahade etmek lazım.

Ayrıca rolanti ayrını nasıl yapabilirim scooterda devir saati olmadığından tam olarak doğru ayarı tutturamıyorum mesela rolanti ayar vidasını(bu arada hava ayarını yaptım tşk...) sona kadar sıktıktan sonra kaç tur çevirmeliyim?

Rölanti ayarını motor sıcakken yapmalısınız. Ayar vidasının belli bir tur döndürülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Zira bu ayar motorun bulunduğu hava şartlarına göre farklılık göstereceği için her motor için değişken olabilir.

Motor sıcakken ayar vidasını motor ne yüksek devirde,ne de çok düşük devirde(motor stop etmeye yakın) olmayacak şekilde ayarlamak lazım.

Motorun yüksek devirde olduğunu arka tekerin dönüş hızından, düşük devirde olduğunu da titreyerek çalışmasından anlayabilirsiniz.

jesse
07 Şubat 2011, 10:49
arkadaşlar.. agiltiy citiy 200 i kymco da şu anda satışa sunulmuştur.. citiy 125 in 200 cc versiyonu.. sanırım fuarı beklemem iyi oldu... yoksa 125 alacaktım.. şimdi 200 cc lik motor versiyonu gelmiş . 1000 tl farkla..

asm
07 Şubat 2011, 13:41
arkadaşlar.. agiltiy citiy 200 i kymco da şu anda satışa sunulmuştur.. citiy 125 in 200 cc versiyonu.. sanırım fuarı beklemem iyi oldu... yoksa 125 alacaktım.. şimdi 200 cc lik motor versiyonu gelmiş . 1000 tl farkla..

125 ile 200i(163 cc) arasında 3 küsür hp'lik farktan ziyade 200'lük modelin enjeksiyonlu olması sanırım önemli bir fark.

Yakıt,karbüratör,ayar vb. sorunlar yaşamak istemeyenler için 1000 TL'lik farka değebilir.

Fakat iki motor seçeneği arasında hissedilir bir performans farkı olmayacağını tahmin ediyorum.

jesse
07 Şubat 2011, 15:14
125 ile 200i(163 cc) arasında 3 küsür hp'lik farktan ziyade 200'lük modelin enjeksiyonlu olması sanırım önemli bir fark.

Yakıt,karbüratör,ayar vb. sorunlar yaşamak istemeyenler için 1000 TL'lik farka değebilir.

Fakat iki motor seçeneği arasında hissedilir bir performans farkı olmayacağını tahmin ediyorum.

hp ve tork uzantısı bire bir.uzanıyo.. diger 125 olanından hissedilir bir tepkisi olacagına eminim.. ayrıca. yurt dışındaki r16 lara yapılan modifikasyonları takip ettim az önce.. malossi piston ve dereceli egzantrik karbüratör kitleri çıkarmış..degermi bilmem ama içim gıcıklanıyo mi modifiye işine girmem lazım. :D şu fuar bi gelsinde göriim bakalım daha yakından

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:59 ----------

http://img716.imageshack.us/img716/5921/agilityr16200i35.jpg (http://img716.imageshack.us/i/agilityr16200i35.jpg/)

http://img573.imageshack.us/img573/8848/agilityr16200i37.jpg (http://img573.imageshack.us/i/agilityr16200i37.jpg/)

http://img821.imageshack.us/img821/3656/agilityr16200i38.jpg (http://img821.imageshack.us/i/agilityr16200i38.jpg/)

yeni enjeksiyonlu agility 200 resimleri

acemi60
07 Şubat 2011, 15:53
Ufak bir düzeltme. Eğer Kymco üreticisi yanlış duyurmamışsa Silkar yanlış duyurmuş. Ağility City 200i 163 değil 174,5 cc.
Bu yanlışı;
http://www.kymco.com.tr/html/fiyatlar.php

Bu doğrusu;
http://www.kymco.com/product/specification.asp?MotorCTID=DDF33213-B58A-4371-9271-D3E58AEF2C95

asm
07 Şubat 2011, 16:41
hp ve tork uzantısı bire bir.uzanıyo.. diger 125 olanından hissedilir bir tepkisi olacagına eminim.. ayrıca. yurt dışındaki r16 lara yapılan modifikasyonları takip ettim az önce.. malossi piston ve dereceli egzantrik karbüratör kitleri çıkarmış..degermi bilmem ama içim gıcıklanıyo mi modifiye işine girmem lazım. :D şu fuar bi gelsinde göriim bakalım daha yakından[COLOR="Silver"]

Hayırlısı olsun. :)

Ufak bir düzeltme. Eğer Kymco üreticisi yanlış duyurmamışsa Silkar yanlış duyurmuş. Ağility City 200i 163 değil 174,5 cc.
Bu yanlışı;

Bu doğrusu;
http://www.kymco.com/product/specification.asp?MotorCTID=DDF33213-B58A-4371-9271-D3E58AEF2C95

Agility 200i, People 200 ile aynı motoru kullanıyor diye tahmin ettim fakat People 200'ün motoru 163 cc olmasına rağmen Agility 200'ün motoru 174.5 cc'ye çıkartılmış.

Dediğiniz gibi Silkar'ın sitesinde yanlış belirtilmiş Agility 200'ün motor hacmi.

kimi1179
08 Şubat 2011, 17:18
Motoru kullanmak lazım bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek için ama önceden bahsettiğiniz ve bizim manifolttan kaçak olarak nitelediğimiz sıkıntı sürüyorsa bu mesele manifolttaki kaçağa bağlı da olabilir, gaz kolu telinin gerginliği ile de alakalı olabilir.

Kayışın eskiyip bollaşması,debriyaj balatasının tükenmesi de ihmal dahilinde.

Dediğim gibi motoru görmek ve kullanıp müşahade etmek lazım.

Rölanti ayarını motor sıcakken yapmalısınız. Ayar vidasının belli bir tur döndürülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Zira bu ayar motorun bulunduğu hava şartlarına göre farklılık göstereceği için her motor için değişken olabilir.

Motor sıcakken ayar vidasını motor ne yüksek devirde,ne de çok düşük devirde(motor stop etmeye yakın) olmayacak şekilde ayarlamak lazım.

Motorun yüksek devirde olduğunu arka tekerin dönüş hızından, düşük devirde olduğunu da titreyerek çalışmasından anlayabilirsiniz.
Sonunda sorunun kaynağını bulduk jikleyi devre dışı bıraktık ve motor sorunsuz bir şekilde gaz yemeye başladı ancak jikleyi sökmek biraz zor olacak galiba yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

asm
08 Şubat 2011, 20:18
Sonunda sorunun kaynağını bulduk jikleyi devre dışı bıraktık ve motor sorunsuz bir şekilde gaz yemeye başladı ancak jikleyi sökmek biraz zor olacak galiba yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

İlk çalışmada gaz yememe jikleye bağlı diyebiliriz (Agility'de otomatik jikle olduğu için devir yükselmiyorsa jiklede sorun olabilir diye düşünerek) ya motor ısındıktan sonra jikleye görev düşmeyecektir zaten.

Sorunu en kısa ve masrafsız yoldan çözersiniz inş.

kimi1179
09 Şubat 2011, 10:19
İlk çalışmada gaz yememe jikleye bağlı diyebiliriz (Agility'de otomatik jikle olduğu için devir yükselmiyorsa jiklede sorun olabilir diye düşünerek) ya motor ısındıktan sonra jikleye görev düşmeyecektir zaten.

Sorunu en kısa ve masrafsız yoldan çözersiniz inş.

jikleyi devre dışı bıraktıktan sonra motor zaten zengin karışımla yani jikle devredeymiş gibi çalışıyormuş yani sorun çözülmüş sayılmıyor , önemli olan jikle devreden çıktıktan sonra sorunsuz çalışması çünkü ilk çalıştırmada problem yoktu zaten jikle devreden çıktıktan sonra motor gecikmeli gaz yiyiyor:salut:

mete_han
19 Şubat 2011, 21:47

Bu yanlışı;

Bu doğrusu;

Arkadaşlar Silkarda bir arkadaşımız var MT de yazıyor ama şu aralar yok...onu ziyaret etmeyi düşünürken fuar geldi çattı...bende ciddi anlamda agılıty 200 almayı düşünmekteyim şu an...veya people 200 i...veya pıaggıo lıbert 150 (yeni gelen model)...birinden biri artık bu yaza...cbfyi satmayabilirimde...

foto ve mini araştırma için Sn. Jesse'ye teşekkürler...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:22 ----------

15,2 HP 16 JANT

ÖN/ARKA DİSK FREN

ENJEKSİYONLU

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-nebiogullarindan-agility-city-200-i-41917548/detay

nebioğulları ilanında bunu yazmış...bu hp için 1000 lira fark değer...tek mesele benim dizler önlere ne kadar değecek...

asm
19 Şubat 2011, 23:48
Kymco, Agility City 200i ile ilgili bilgileri sitesinde güncellemiş.

Buna göre Agility City 200i 163 cc ve 7.7 kw (yani 10.3 hp)

Agility 125 ise 6.9 kw yani 9.2 hp.

Aradaki 1 hp'nin ne kadar kayda değer fark yaratacağı tartışılır.

Aradaki enjeksiyon farkı sanırım tercih meselesi olacak.

Mete abi Agility City 125 sana küçük gelir gibi yahu.

Benim boy 1.83 cm, kg 83 olmasına rağmen Agility'de rahat ettiğim söylenemez. (City de Agility 125'den aman aman farklı değil)

10 küsür hp'lik bir scooterla sıkıntı yaşayabilirsin çekiş gücü anlamında.

mete_han
20 Şubat 2011, 00:07
Kymco, Agility City 200i ile ilgili bilgileri sitesinde güncellemiş.

Buna göre Agility City 200i 163 cc ve 7.7 kw (yani 10.3 hp)

Agility 125 ise 6.9 kw yani 9.2 hp.

Aradaki 1 hp'nin ne kadar kayda değer fark yaratacağı tartışılır.

Aradaki enjeksiyon farkı sanırım tercih meselesi olacak.

Mete abi Agility City 125 sana küçük gelir gibi yahu.

Benim boy 1.83 cm, kg 83 olmasına rağmen Agility'de rahat ettiğim söylenemez. (City de Agility 125'den aman aman farklı değil)

10 küsür hp'lik bir scooterla sıkıntı yaşayabilirsin çekiş gücü anlamında.

abi bozdun moralimi ...:salut: du bakam fuar gelir hoş gelir...:cherry:

aykan
20 Şubat 2011, 01:00
meto şuaraya yazıyorum ahh cbf im diye ağlarsın iyi düşün...

scream150
09 Mart 2011, 03:17
Şöyle bir fikir vermek isterim: bende geçtiğimiz yıl 2007 model CBF 150 vardı. Bindiğim zaman çevremdeki insanlar kurye gözüyle bakıyordu :queen: kasım ayında sattım ve 14 şubat günü bu başlık altında foruma katılan Alp_Toker'in Kymco Agility City 125 ini satın aldım :bounce: ... (hiç pişman değilim Alp Toker e tekrar teşekkür ederim motoruylu gerçekten çok mükemmel bir şekilde ilgilenmiş) şuan 10.300 km de... aldığımda 9.600 km deydi fakat motorun bu kadar yol yapmasına rağmen bu temizlikte olmasına inanamadım!!! mükemmel bir ilgi görmüş (hala görmekte:cherry:) neyse konuya geleyim CBF 150 den sonra agility city ye geçtim ve sahnede gibi hissediyorum kendimi!!! gerçekten mükemmel bir makine :cat: ben Boğaziçi üniversitesinin tam karşısında oturuyorum sabahları işe gitmeden önce kahvaltı yapmaya börekciye gidiyorum ve motoru tam yanıma çekiyorum.. Asıl nokta şu motorun yanından geçen kişiler (cinsiyet farketmiyor) motora bakarak geçiyor hatta durup inceleyenler bile oluyor!! Alp abiyi motoru ondan aldığım günün akşamı aradıım ve dedimki motora 4 kişi talip oldu satarsan haberim olsun dedi :queen: bence süper bir makine... 150 cc kanuni bobcat bendeki 16 inc jantlara rağmen bebek rampasında arkamda kayboldu samimiyetle söylüyorum... Suzuki AN 125 o küçük lastiklere, seri ve güçlü motora, ufak sinek gibi boyuna rağmen düz yolda kalkışıma yetişemedi... tek bindiğimde tozumu yutuyor. kız arkadaşımla bindiğimde kafa kafaya gidiyor AN 125 le!!!! harika makine... aldığım gün xenon taktım kendi ellerimle :cherry: ışıkta duruyorum kuryeler, paket servisciler yanıma yanaşmaya çalışıyor :bounce: ....... benden bukadar inşallah bir fikir sahibi edebilmişimdir... Kazasız belasız sürüşler nasip etsin Yüce Rabbim hepimize...

asm
11 Mart 2011, 01:32
Şöyle bir fikir vermek isterim: bende geçtiğimiz yıl 2007 model CBF 150 vardı. Bindiğim zaman çevremdeki insanlar kurye gözüyle bakıyordu :queen: kasım ayında sattım ve 14 şubat günü bu başlık altında foruma katılan Alp_Toker'in Kymco Agility City 125 ini satın aldım :bounce: ... (hiç pişman değilim Alp Toker e tekrar teşekkür ederim motoruylu gerçekten çok mükemmel bir şekilde ilgilenmiş) şuan 10.300 km de... aldığımda 9.600 km deydi fakat motorun bu kadar yol yapmasına rağmen bu temizlikte olmasına inanamadım!!! mükemmel bir ilgi görmüş (hala görmekte:cherry:) neyse konuya geleyim CBF 150 den sonra agility city ye geçtim ve sahnede gibi hissediyorum kendimi!!! gerçekten mükemmel bir makine :cat: ben Boğaziçi üniversitesinin tam karşısında oturuyorum sabahları işe gitmeden önce kahvaltı yapmaya börekciye gidiyorum ve motoru tam yanıma çekiyorum.. Asıl nokta şu motorun yanından geçen kişiler (cinsiyet farketmiyor) motora bakarak geçiyor hatta durup inceleyenler bile oluyor!! Alp abiyi motoru ondan aldığım günün akşamı aradıım ve dedimki motora 4 kişi talip oldu satarsan haberim olsun dedi :queen: bence süper bir makine... 150 cc kanuni bobcat bendeki 16 inc jantlara rağmen bebek rampasında arkamda kayboldu samimiyetle söylüyorum... Suzuki AN 125 o küçük lastiklere, seri ve güçlü motora, ufak sinek gibi boyuna rağmen düz yolda kalkışıma yetişemedi... tek bindiğimde tozumu yutuyor. kız arkadaşımla bindiğimde kafa kafaya gidiyor AN 125 le!!!! harika makine... aldığım gün xenon taktım kendi ellerimle :cherry: ışıkta duruyorum kuryeler, paket servisciler yanıma yanaşmaya çalışıyor :bounce: ....... benden bukadar inşallah bir fikir sahibi edebilmişimdir... Kazasız belasız sürüşler nasip etsin Yüce Rabbim hepimize...

Hayırlı olsun motorun.

Dediğin gibi Allah kaza bela göstermesin. (amin)

--------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar bir arkadaşımıza çok acil Agility almamız lazım. (gazete dağıtımında kullanılacak motor)

Fiyat olarak 1500-1750 TL arasında bir bütçesi var arkadaşımızın.

Olurda motorunu satmak isteyen olursa diye buradan ifade edeyim. (bu fiyat aralığı belki biraz daha yükselebilir)

Bu arada;

Sahibinden.com'da maşallah millet fiyatlarda uçuyor her alanda.

2006 model 20 küsür bin km'deki motorlar 2000 TL'ye "bu fiyata kaçmaz" sloganı ile satılıyor.

Benim 2006 model ufaklık henüz 8000 km'de.

Şöyle 2500 TL'den ilan mı açsam ne?! :)

satoyama
11 Mart 2011, 02:29
kymco türkiye sitesinden yazan verilere inanmak biraz güç çünkü!

2010 yılı başında bir kymco activ125 cub maceram vardı (4500km de sıfır gibi bir makinaydı ama 1.5 ay dayanamadım hemen sattım )

kymco türkiyedeki motor değer verilereine göre (hadi titreşimi bir kenara bıraktım)

innova ile aynı güçte görünen activ125 hatta ve hatta torkunu innova gibi 5bin değil 4bin devirde veriyor görünüyordu!! (kağıt üzerinde harika)

tabi bu merakım motora binene kadar sürdü... sitedeki o değerlerle alakası yoktu, bir kere o motor da ne 9nm tork u 4000rpm de verecek güç, nede 9 hp yi 7500rpmde verecek güç bulunuyordu hepsi yanlıştı

tabi kmyconun orjinal sitesinde bakınca türkiyede kymcocu abilerin salladığı meydana çıktı

ve ayrıca kymco türkiyede yayınlanan kullanıcı kulavuzu pdf dosyasında bu motor için 20w-50 yağ öneriyordu!! buda dikkatimi çekti yine kymco nun orj sitesine baktım (pdf in indirdim) (iyiki internet var) orada 15w40 ve 10w-40 ya değerleri öneriliyordu ki mantıklı olanda buydu..

hemen kymco tr ye mail attım onlarda bana bir özür maili yolladılar sitede verilerin yanlış girişmiş olduğunu söylediler

zaten hemen akabinde kymco activ 125 in teknik veriler tablosu hemen siteden karartıldı

(inanmayan olursa belgeleri sunabilirim)

ayrıca fuarda agilty200i için 11hp 163cc gibi bir değer künyesi vardı :silent:

scream150
11 Mart 2011, 03:59
kymco türkiye sitesinden yazan verilere inanmak biraz güç çünkü!

2010 yılı başında bir kymco activ125 cub maceram vardı (4500km de sıfır gibi bir makinaydı ama 1.5 ay dayanamadım hemen sattım )

kymco türkiyedeki motor değer verilereine göre (hadi titreşimi bir kenara bıraktım)

innova ile aynı güçte görünen activ125 hatta ve hatta torkunu innova gibi 5bin değil 4bin devirde veriyor görünüyordu!! (kağıt üzerinde harika)

tabi bu merakım motora binene kadar sürdü... sitedeki o değerlerle alakası yoktu, bir kere o motor da ne 9nm tork u 4000rpm de verecek güç, nede 9 hp yi 7500rpmde verecek güç bulunuyordu hepsi yanlıştı

tabi kmyconun orjinal sitesinde bakınca türkiyede kymcocu abilerin salladığı meydana çıktı

ve ayrıca kymco türkiyede yayınlanan kullanıcı kulavuzu pdf dosyasında bu motor için 20w-50 yağ öneriyordu!! buda dikkatimi çekti yine kymco nun orj sitesine baktım (pdf in indirdim) (iyiki internet var) orada 15w40 ve 10w-40 ya değerleri öneriliyordu ki mantıklı olanda buydu..

hemen kymco tr ye mail attım onlarda bana bir özür maili yolladılar sitede verilerin yanlış girişmiş olduğunu söylediler

zaten hemen akabinde kymco activ 125 in teknik veriler tablosu hemen siteden karartıldı

(inanmayan olursa belgeleri sunabilirim)

evet çok haklısın kymco.tr sayfasındakilerin %95 i palavra şuan.. 15w40 10w40 nerdee 20w50 nerde!!! motoru gerçektende sürekli servislerde gezdirmemiz için çabalıyolar dikkatli olmamız lazım bu konuda...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:56 ----------

asm dostum agility var 1 tane.. bizim bi tanıdıkta motor gayet temizdi oda satıcam satıcam diyip duruyodu.. yarın sabah temasa geçer akşam burdan haber veririm sana... kırmızı agility 13.000 KM' de motor..

asm
11 Mart 2011, 12:36
[B]

Agility 200i 163cc ve 11 hp. Bu doğru bilgi.

Bir ara Agility 200i'nin 175cc'lik olduğu konuşulmuştu fakat 175 cc'lik(174.5 esasında) motor Dink 200i'ye ait ve yanlış bilmiyorsam 15hp olması lazım.

[/COLOR]asm dostum agility var 1 tane.. bizim bi tanıdıkta motor gayet temizdi oda satıcam satıcam diyip duruyodu.. yarın sabah temasa geçer akşam burdan haber veririm sana... kırmızı agility 13.000 KM' de motor..

Tamamdır.Haber bekliyorum senden kardeş.

acemi60
12 Mart 2011, 23:25
Bu yanlışı;

Bu doğrusu;

Kaderin cilvesi kendi yazımı düzeltmem gerekiyor. Agility City 200i motor hacmini yanlış duyuran Kymco taiwan, yani üreticiymiş. Silkar'ın duyurduğu 163cc. doğruymuş. Fabrikası sitedeki yanlış bilgiyi düzeltmiş 174.5 cc yerine 163cc yazmış.:bounce:

salih9033
14 Mart 2011, 21:35
Motoruma sis farı takmış bulunmaktayım sislere de Xenon ampul bağladım akşamları baya şık görüntü veriyor ... Resimleri sizlerle paylaşıyorum...

Sis Farlarını uzun süre açamıyorum onlarda xenon olduğu için motor 3 xenon la çalışınca aküyü fazla zorluyor sadece görüntü amaçlı ... bi akşam denedim 1 saatte aküyü yedi bitirdi :)

http://www.expeditionexchange.com/hella/DSC08581.jpg

http://www.hizliupload.com/img/42440554557232661215.jpg

http://www.hizliupload.com/img/40393869661830900566.jpg

http://www.hizliupload.com/img/68075100454522234221.jpg

satoyama
15 Mart 2011, 13:50
salih oldukça şık olmuş ama malesef motorun ürettiği akım gücü ortada

35w ana far
35+35w sisler

105 w civarı motorun elektronik ve elektirik sistemine yüklenme gerçekleşiyor ileride sorun yapabilir tek xenonlu sis yapsaydın sorun olmazdı yada mümküse sisler açıkken ana karı kapatmayı dene :)

KID333
15 Mart 2011, 15:26
Arkadaşlar Agility için hava filtresi ihtiyacı olanlar buradan temin edebilirler :

Agility 125

http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8654&k_id=1239&kn=AGILITY+125

Kargo dahil 10 TL'yi buluyor fakat servis fiyatının yarısı oluyor gene de.

Orjinal filtreden neredeyse hiç farkı yok.

Bu da Agility City için :

http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8827&k_id=1946&kn=AG%DDL%DDTY+C%DDTY+125

bu hava filtresini alıp kullandınız mı acaba? Orjinalinin fiyatını 17.50 lira olarak koymuşlar, orjinalini almaktansa bu uyuyorsa bundan 4 tane alıp kirlendiğinde değiştirmek daha mantıklı gibi aılp kullanan varsa yorum yapabilirse sevinirim.
link değişmiş sanırım bu link olması lazım http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8655&k_id=1239&kn=AGILITY+125

salih9033
15 Mart 2011, 21:25
salih oldukça şık olmuş ama malesef motorun ürettiği akım gücü ortada

35w ana far
35+35w sisler

105 w civarı motorun elektronik ve elektirik sistemine yüklenme gerçekleşiyor ileride sorun yapabilir tek xenonlu sis yapsaydın sorun olmazdı yada mümküse sisler açıkken ana karı kapatmayı dene :)

Evet motora baya yükleniyorum motorda + olarak da polis çakarı var onuda açarsam kaldırmıyor + olarak havalı ferrari kornası var ve polis megafonu :) bi ara polis çakarları açıkken video çekicem burda yayınlarım ...
Millet beyine zarar verir diyorda ustalıkla bağlanırsa hiç bir sorun oluşturmuyor...

asm
15 Mart 2011, 21:28
Motoruma sis farı takmış bulunmaktayım sislere de Xenon ampul bağladım akşamları baya şık görüntü veriyor ... Resimleri sizlerle paylaşıyorum...

Sis Farlarını uzun süre açamıyorum onlarda xenon olduğu için motor 3 xenon la çalışınca aküyü fazla zorluyor sadece görüntü amaçlı ... bi akşam denedim 1 saatte aküyü yedi bitirdi :)

Hayırlı olsun. Aman aküye dikkat et. Akü bir bittimi düzen tutmuyor malum.

Ben Agility'ye xenon taktıktan sonra orjinal aküden oldum. :)

bu hava filtresini alıp kullandınız mı acaba? Orjinalinin fiyatını 17.50 lira olarak koymuşlar, orjinalini almaktansa bu uyuyorsa bundan 4 tane alıp kirlendiğinde değiştirmek daha mantıklı gibi aılp kullanan varsa yorum yapabilirse sevinirim.
link değişmiş sanırım bu link olması lazım http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=8655&k_id=1239&kn=AGILITY+125

Hava filtresini aldım ama takmadım hala.

Görünüş ve malzemeye bakılırsa orjinal filtreden pek farkı yok gibi.

--------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar elinde Agility 125'in kullanma kılavuzu olan var mı?

Kymco'nun şu an sitesinde yayınladığı kullanma kılavuzunda detaylıca bilgi yok.

Önceden yayınlanan kılavuz(ki servis kitapçığıydı resmen) 150 sayfadan fazla idi sanırım.

Harddiskimin göçmesi sonucu kullanma kılavuzu da gitti.

Eski kullanma kılavuzuna sahip olan birisi varsa ve bunu paylaşırsa çok makbule geçecek hakkaten.

10 mb olan bu eski kullanma kılavuzu mail adresine de gönderilebilir.

KID333
16 Mart 2011, 00:19
bende 11 mb lık bi klavuz var 3 ay once filan indirmistim eskisi mi yenisi mi bılmıyorum yollayabılırım asm.

asm
16 Mart 2011, 01:01
bende 11 mb lık bi klavuz var 3 ay once filan indirmistim eskisi mi yenisi mi bılmıyorum yollayabılırım asm.

asmtrk@yahoo.com adresine yollasan bir zahmet.

İnş. eskisidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:28 ----------

İlgin için teşekkürler.

Malesef yeni kullanma kılavuzuymuş sendeki de.

Neyse, bulamazsak İngilizce olan kullanım kılavuzu ile idare edeceğiz artık.

ferhatdm
22 Mart 2011, 12:46
arkadaşlar agılıtyde benzin fiitresi varmı varsa neresinde

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------

motor kardeşimin gaz vermeyince teklıyomuş sorun neden olur dıyaframdan yada fıltreden olabılirmi basına gelen varsa yada bılen cevap yazarsa sevınırım :cat:

KID333
22 Mart 2011, 13:26

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:41 ----------

motor kardeşimin gaz vermeyince teklıyomuş sorun neden olur dıyaframdan yada fıltreden olabılirmi basına gelen varsa yada bılen cevap yazarsa sevınırım :cat:

rolantiden ya da hava ayarından olması yuksek ihtimaldir diye düşünüyorum.

scream150
30 Mart 2011, 05:32
herkese selamlar... benim agility city' e ufak tefek şeyler bende yaptım resimleri en kısa zamanda yükleyecem... asm dostum agility den haber gelmedi hala. bende iş yoğunluğundan dolayı fırsat bulupta giremedim nete... çok özür dilerim senden... benim çok ciddi bir problemim var! benim agility citi 11.000 oldu yakıtından inanılmaz derecede şikayetçiyim! Arkadaşlar lütfen bilgisi olan bana yardım etsin! MOTOR 22 LİRAYA FULLLENİYOR. DİP GAZ HİÇ YAPMADAN KULLANIYORUM 120 KM YOL ZAR ZOR YAPIYORUM!!! bunun sebebi nedir??? Beşiktaş barbaros bulvarındaki kymco servisinde ustaya durumu anlattım ve sordum neden böyle diye. ama aldığım cevap beni tatmin etmedi.. 'agility city lerde yakıt hep böyle yüksektir bütün kullananlar aynı konudan şikayetçi dedi' ama ben Arkadaşlar !!!---KM'de 200 Krş---!!! yakıyor benim motor!!!!:pr:

asm
31 Mart 2011, 02:57
herkese selamlar... benim agility city' e ufak tefek şeyler bende yaptım resimleri en kısa zamanda yükleyecem... asm dostum agility den haber gelmedi hala. bende iş yoğunluğundan dolayı fırsat bulupta giremedim nete... çok özür dilerim senden... benim çok ciddi bir problemim var! benim agility citi 11.000 oldu yakıtından inanılmaz derecede şikayetçiyim! Arkadaşlar lütfen bilgisi olan bana yardım etsin! MOTOR 22 LİRAYA FULLLENİYOR. DİP GAZ HİÇ YAPMADAN KULLANIYORUM 120 KM YOL ZAR ZOR YAPIYORUM!!! bunun sebebi nedir??? Beşiktaş barbaros bulvarındaki kymco servisinde ustaya durumu anlattım ve sordum neden böyle diye. ama aldığım cevap beni tatmin etmedi.. 'agility city lerde yakıt hep böyle yüksektir bütün kullananlar aynı konudan şikayetçi dedi' ama ben Arkadaşlar !!!---KM'de 200 Krş---!!! yakıyor benim motor!!!!:pr:

Aleyküm selam,

Estağfurullah. Önemli değil zira bizim motor alacağımız arkadaşın çok acele motor alması gerekiyordu ve Yamaha'nın bir cub modelini aldı.

Bazı Agility City kullanıcılarından yakıt anlamında şikayetler duyulmaya başlandı ne yazık ki.

Buradan bir arkadaşımızın daha yakıt sorunu olmuştu ve kendisini bu sorun çözülemedikten sonra motorunu Like125 ile değiştirmişti.

scream150
01 Nisan 2011, 04:08
zaten bu durum böyle devam ederse motor satılığa çıkacak gibi gözüküyor.. Gözüm yeni SYM GTS 250 İ EVO' da... Allah nasip eder inşallah...

NoVaRiX
03 Nisan 2011, 10:56
sahibinden.com üzerinde agility 125 fiyatlarına bakıyorumda; millet tek kelimeyle uçmuş!!
ben zamanında (sıfırı 2750 civarıydı) 5500km'de full servis bakımlı - garantili makinamı 1750 liraya zar zor satmıştım. Şimdi adamlar sıfırı 3000 civarı olan motora 2750 ve hatta 3250 lira istiyorlar. 5000-6000km'lerde.

bide "acil" - "kelepir bu fiyata kaçmaz" falan yazıyorlar. enteresan hakkaten..

asm
04 Nisan 2011, 01:47
sahibinden.com üzerinde agility 125 fiyatlarına bakıyorumda; millet tek kelimeyle uçmuş!!
ben zamanında (sıfırı 2750 civarıydı) 5500km'de full servis bakımlı - garantili makinamı 1750 liraya zar zor satmıştım. Şimdi adamlar sıfırı 3000 civarı olan motora 2750 ve hatta 3250 lira istiyorlar. 5000-6000km'lerde.

bide "acil" - "kelepir bu fiyata kaçmaz" falan yazıyorlar. enteresan hakkaten..

Âfâki fiyatlar söz konusu hakkaten.

2006 model Agility için 2000TL ,2200 TL isteyenler var.

Zannımca 2006 model Agility taş çatlasa 1500-1750 TL arası fiyata gider km,bakım durumuna göre.

scream150
07 Nisan 2011, 03:25
iyi geceler... motorun son halinin fotolarını buraya yüklemek istiyorum nasıl olacak bu iş yardım please? :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:23 ----------

http://www.facebook.com/album.php?aid=625028&id=590835054#!/photo.php?fbid=10150547808345055&set=a.10150409997280055.625028.590835054&theater

motorcu48
07 Nisan 2011, 04:07
iyi geceler... motorun son halinin fotolarını buraya yüklemek istiyorum nasıl olacak bu iş yardım please? :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:23 ----------

http://www.facebook.com/album.php?aid=625028&id=590835054#!/photo.php?fbid=10150547808345055&set=a.10150409997280055.625028.590835054&theater

bak bu siteyi kullan sorunsuzhttp://www.hizliresim.com/

scream150
07 Nisan 2011, 04:52
yok bu böle olmicak ben siteye sayfaya direk resmi koymak istiyorum da beceremedim uykulu uykulu olmuyo yarın bakacağım :cat:

KID333
07 Nisan 2011, 16:25
merhabalar, motolizden aldığımız hava filtresi maalesef uyum sağlamıyor saplamalar alakasız ve yerine oturmuyor. Motoliz ise konuya duyarsız ve müşteri memnuniyet adeta sıfır başka bi servisten almanızı kesinlikle tavsiye ederim 3 kuruş kar edicem derken boşu boşuna masraf yapmayın.

asm
09 Nisan 2011, 23:14
yok bu böle olmicak ben siteye sayfaya direk resmi koymak istiyorum da beceremedim uykulu uykulu olmuyo yarın bakacağım :cat:

www.imageshack.us adresinden de yükleyebilirsin fotoğrafları.

Browse kısmından fotoğrafı seçiyorsun ve şimdi yükle ibaresine tıklıyorsun.

merhabalar, motolizden aldığımız hava filtresi maalesef uyum sağlamıyor saplamalar alakasız ve yerine oturmuyor. Motoliz ise konuya duyarsız ve müşteri memnuniyet adeta sıfır başka bi servisten almanızı kesinlikle tavsiye ederim 3 kuruş kar edicem derken boşu boşuna masraf yapmayın.

Sen olmuyor deyince bugün denedim bendeki filtreyi.

Hakkaten de filtre tam oturmuyor.

Daha doğrusu yandaki 2 delik denk geliyor da üsteki delik denk gelmiyor.

Üsteki deliğin tepesini biraz kesmek ve deliği aşağı kaydırmak(açmak) gerekiyor.

Filtrenin çevresi tam uyuyor Allah'tan.

Az biraz tadilat gerekiyor sadece. Yok yere uğraş gerçi.

http://img853.imageshack.us/img853/2751/09042011637.jpg

Motoliz'in ilgisizliği konusuna da katılıyorum ayrıca.

Bu filtreyi aldığımda birkaç mesaj atmıştım ama cevap alamadım.

Sözde sitede ürünün kargosu 4.5 TL gözüküyordu ama 7 TL tutmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada;

Geçtiğimiz aylarda aldığım Super8 camını, camda biraz değişiklik yaparak motora taktım.

Super8 camı Agility'nin kafa grenajına tam oturmayınca göz kararı bir ölçü aldım ve camı(plastiği yani) el motoru ile kestim.

http://img849.imageshack.us/img849/210/28032011591.jpg

http://img573.imageshack.us/img573/8960/28032011593.jpg

Kafa grenajına bolca silikonla tutturdum camı.

Camı yapıştırmadan önce camın oturacağı kafa grenajınının orta kısmını folyo ile kapladım.

Camı folyolu kısma yapıştırdım yani.

http://img852.imageshack.us/img852/9792/31032011601.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/5468/31032011602.jpg

http://img862.imageshack.us/img862/2867/31032011600.jpg

http://img852.imageshack.us/img852/9063/31032011599.jpg

Camı niye kafa grenajının şeklinde kesmediğimi sorabilirsiniz.

O iş hakkaten fazlaca uğraş verici olacağı için hiç bulaşmadım.

Şeffaf bir cam olsa idi kafa grenajının ilgili kısmının nerede kaldığını görerek camı ona göre üsten çizerdim ama bu camda o işi yapmanın mümkünatı yok malum.

Camde delikler olduğu için de o delikleri gözeterek bir şekil vermek gerekiyordu.

GP500-1st
09 Nisan 2011, 23:53
ön cam çok şık olmuş. Fazlasıyla tadilata deymiş. siyah motorda siyah cam ayrı bi güzel duruyor çok beğendim:cat: Super8 ön camını kaça temin ettiniz?

asm
10 Nisan 2011, 00:12
Teşekkür ederim. Sağolun.

Super8 camını geçenlerde sahibinden.com'da 20 TL'ye aldım çıkma olarak.

KID333
10 Nisan 2011, 13:12
Çok başarılı olmuş asm eline sağlık. Dün yokuşta düştüm yerler yağ dökülmüş gibi kaygandı bu motorla ilk düşüşümü yaşamış oldum 6 ay sonrasında. Bende ve artçımda sağ dizimizde hafif çizikler oluştu, motorun sağ aynası kırıldı ve sağ fren maneti biraz aşağıya doğru eğildi. Şuana kadar en ucuz parça fiyat motolizde var, genc motoya sorucam aynı fiyatsa gencmotoya sipariş vericem yoksa motolize kaldık yine.

asm
10 Nisan 2011, 14:39
Çok başarılı olmuş asm eline sağlık. Dün yokuşta düştüm yerler yağ dökülmüş gibi kaygandı bu motorla ilk düşüşümü yaşamış oldum 6 ay sonrasında. Bende ve artçımda sağ dizimizde hafif çizikler oluştu, motorun sağ aynası kırıldı ve sağ fren maneti biraz aşağıya doğru eğildi. Şuana kadar en ucuz parça fiyat motolizde var, genc motoya sorucam aynı fiyatsa gencmotoya sipariş vericem yoksa motolize kaldık yine.

Sağolasın.

Sana da çok geçmiş olsun.

Ayna ve fren maneti ile atlatmışsın şükür ki. İkisi de temin etmesi kolay parçalar. O açıdan hiç canını sıkma.

Ben de önceki Agility ile 1 kere, bu motorumla da 1 kere olmak üzere toplamda 2 düşüş yaptım.

Gerçi bu motorla arabanın tekerine bodoslama girdiğim için çatal yamuldu ve değişti ama çok şükür bende en ufak bir çizik yoktu.

Cana da gelmesin,mala da gelmesin temennisiyle.