Orijinalini görmek için tıklayınız : Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
egelim 43
27 Mart 2013, 02:56
hımm demekki iyisin aga :)
adem80
27 Mart 2013, 03:01
baharda alerji kapıyorum. Polenlere alerjim var. Bu yüzden bahar aylarım sıkıntılı geçer. Baharla pek aram yok. Motorda sıkıntı yok. Cayır cayır çalışıyo. 100 km de 2.8 litre ile yollara devam. :cat:
cemolos
27 Mart 2013, 03:55
buldun bedava benzını hıcmı stop etmedın motoru cem kardesım...depoyu doldurmustum agzına kadar sana kısmetmıs gezmesı...allah kazasız belasız gezmeyı nasıp etsın ınsallah.
abi tam mintekste sıfırlamıştık ordan sonra 170km yaptım depo boşaldı. E yazan kısma geldi. ben de 58 lira verdim fulledim agzına kadar ibre fırladı sona kadar :D sanırım içinde vardı daha benzin. bakalım hesap yapıcam. abi o değil de bu gece dışarı çıkmam gerekti acil arkadaşımla 5 km ilerde bir yere gittim yağmur altında. ön far iptal oldu. noldu anlamadım o yağmurda karanlıkta feci dert oldu farsız gitmek. nerde yaptırayım ben bu farı sen bana iyi bir usta tarif et :D. hatta beyaz ısıklar var onlardan taktırabilirim. daha dikkat çeker trafikte.
ayrıca kaza yapıyordum. önümdeki araç birden sinyal vermeden sağa kırdı ben de şeridin sağından gidiyordum direk önüm kapandı kaydırarak durdum motoru.
salcano_7946
27 Mart 2013, 06:09
abi tam mintekste sıfırlamıştık ordan sonra 170km yaptım depo boşaldı. E yazan kısma geldi. ben de 58 lira verdim fulledim agzına kadar ibre fırladı sona kadar :D sanırım içinde vardı daha benzin. bakalım hesap yapıcam. abi o değil de bu gece dışarı çıkmam gerekti acil arkadaşımla 5 km ilerde bir yere gittim yağmur altında. ön far iptal oldu. noldu anlamadım o yağmurda karanlıkta feci dert oldu farsız gitmek. nerde yaptırayım ben bu farı sen bana iyi bir usta tarif et :D. hatta beyaz ısıklar var onlardan taktırabilirim. daha dikkat çeker trafikte.
ayrıca kaza yapıyordum. önümdeki araç birden sinyal vermeden sağa kırdı ben de şeridin sağından gidiyordum direk önüm kapandı kaydırarak durdum motoru. oncelıkle gecmıs olsun cem kardesım...3-4 lıtre daha benzın vardır onda ama neyse.ampül kesmıstır bende de bı kez olmustu.phılıps marka ampul taktır.sanayıye noter gıttık bılıosun onun bıraz gerısınde nılufer tıcaret merkezı var elektrık aksam malzemelerı var orda.2 ampul al ama phılıps marka olsun.nil-timde malzemeyı aldıgın yerde taktıracak bı yer sor.gosterırler.buyuk arızalara bakacak usta ya beraber gıdıcez,bıkac gune gelcm ben.far olayını abartma ıyı onun farları.yanlız kullanımda bı hata yapıon.okadar surede benzın bıtmemesı lazım.
tahsins
27 Mart 2013, 10:25
ayrıca kaza yapıyordum. önümdeki araç birden sinyal vermeden sağa kırdı ben de şeridin sağından gidiyordum direk önüm kapandı kaydırarak durdum motoru.
magandalara alışırsın zamanla. maalesef bizi trafikte hiçe sayıyolar.
170km de depo fullden e ye gelmez. bi terslik var o işte.
farın su alıyomu bi kontrol et. kolay kolay patlayan bişey değil. ben yağmur çamur gezmeme rağmen 6000kmdir orjinal farı kullanıyorum.
doğrusu benimde kısa far patlamış. yeni farkettim.
güle güle kullan motorunu. sorun olursa yaz buraya, elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
NoVaRiX
27 Mart 2013, 12:14
CBF150 kullanırken 2 ayda bir far değiştiriyordum. Cart curt patlatıyordu. Milletinki yağ yakar, benimki far yakıyordu. Hatta bir ara "Ulan acaba toptan alsam farları, daha mı uyguna gelir fiyatı" diyordum.
Tabii zaman geçti. Makineyi sattıktan sonra Kymco Agility aldım. Ona mavi boyalı (beyaz) far almak için aksaraydaki elektrikçiye gittim. Adam direk "Oo, abi epeydir yoktun. Merak etmeye başlamıştım" dedi. :cherry: Bu da böyle bir anımdır! :P
Cem, hayırlı olsun tekrar. Güzel günlerde kullan. Bu fiyata alınabilecek en iyi makineye sahipsin. Allah kaza bela vermesin. :cat:
cemolos
27 Mart 2013, 14:26
teşekkür ederim herkese. genelde iki kişi gidiyorum motorda. tek başıma bindiğim nadir. ortalama olarak da 5bin devirde sürüyorum 4-5. viteste. şu 100 km odlsun da bir hesap yapıcam bakalım.
NoVaRiX
27 Mart 2013, 17:27
pianoblack, gezginmotor
beyler nerelerdesiniz? sesiniz soluğunuz çıkmıyor?
tubeless lastik tecrübelerinizi paylaşacaktınız?
adem80
27 Mart 2013, 21:50
millet gizlice sözleserek sayfayı boykot etme, yazmama kararı almış gibi duruyor dünden beri. Sağlık olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------
arka fren lambalarımın yanmadığını farkettim. Normali yanıyor, ön arka fren lambası yanmıyor.arka stop şeffaf olduğundan fren lambasının kesik olmadığını net bi şekilde görebiliyorum. Fren müşüründen olsa teki yanar teki yanmaz. 2 sindede yanmıyor. Sorun ne olabilir?
egelim 43
27 Mart 2013, 23:07
Lamba patlamış olmasın :silent:
adem80
27 Mart 2013, 23:09
yok abi patlamamış. Baktım. Dışardan gözüküyo. Peki bu ampüle ulaşmak için granajları ve seleyi sökmek şarmı?
salcano_7946
27 Mart 2013, 23:14
ES-SELAMU ALEYKUM SALCANOCU ARKADASLAR
Ü
adem80
27 Mart 2013, 23:16
Aleyküm selam mutlu arkadaşım. Ampül ampül?!?
egelim 43
27 Mart 2013, 23:32
Dışardan bakmakla göremen Adem çift duylu ampüldür arkadaki söküp bakman gerek sökmen içinde seleyi ve arka kuyruğu sökmen lazım maalesef :sunny:
adem80
27 Mart 2013, 23:38
abi açık ve net gözüküyo ama genede sökmem gerekecek galiba.
egelim 43
27 Mart 2013, 23:42
ampüldeki her iki kısımda görünüyomu :silent: dediğin gibi görünsede farketmez her türlü sökceksin efem :pr:
adem80
27 Mart 2013, 23:51
görünüyo ama yanmıyor. Gevşemiş olabilir. Patlak yok. Ampulün telinde kesik yok. Genede sökülecek.
cemolos
28 Mart 2013, 00:31
benim de arka lamba gitmişti seleyi tamamen söküyorsun yanları açıp sonra ordan takıyorsun. osram ampül aldım önü kendim açamadım yarın gidicem taktırcam burdaki usta çok iyi takıyor yardım ediyor
NoVaRiX
28 Mart 2013, 11:51
Selamlar Wolf ahalisi..
tahsins
28 Mart 2013, 12:01
sanada selamlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:59 ----------
benim de arka lamba gitmişti seleyi tamamen söküyorsun yanları açıp sonra ordan takıyorsun. osram ampül aldım önü kendim açamadım yarın gidicem taktırcam burdaki usta çok iyi takıyor yardım ediyor
öyledir hocam. benim eski ustada çok iyi takardı :)
salcano_7946
28 Mart 2013, 16:02
benim de arka lamba gitmişti seleyi tamamen söküyorsun yanları açıp sonra ordan takıyorsun. osram ampül aldım önü kendim açamadım yarın gidicem taktırcam burdaki usta çok iyi takıyor yardım ediyor cem kardesım bı boy abdestı al olmazsa benım 13bınde yaptıramadıklarımı 200-300 kmde basarmıssın bakıyorumda.
tahsins
28 Mart 2013, 16:44
cem kardesım bı boy abdestı al olmazsa benım 13bınde yaptıramadıklarımı 200-300 kmde basarmıssın bakıyorumda.
abi cemde benim kafadan sanırım. ilk kez motora başlayanlarda sık görülen sorunları bir bir yaşıyor :)
bu arada gene motoru düşürdüm. 8. oldu bu.
bunda biraz sürüklendide
http://img442.imageshack.us/img442/9292/img20130323110826.jpg (http://img442.imageshack.us/i/img20130323110826.jpg/)
adem80
28 Mart 2013, 17:34
tam seleyi sökecem, granajları sökecem, son bi kontrol edem dedim, frene bi bastım, fren lambaları 2 side yanıyor. :sunny: tekrar tekrar denedim yanıyor. Dün okadar uğraşmama rağmen yanmamıştı. Patlak olmadığını görmüstüm. Neyse uğraşmaktan kurtuldum. Yanıyo ampul. :)
egelim 43
28 Mart 2013, 18:17
Müşirde yada kablolarda bi oksitlenme yada kısa devre olmuştur belkide Adem :cat:, Tahsin sen ekmek falanmı dağıtıyon Salcoyla :silent:
tahsins
28 Mart 2013, 18:27
Müşirde yada kablolarda bi oksitlenme yada kısa devre olmuştur belkide Adem :cat:, Tahsin sen ekmek falanmı dağıtıyon Salcoyla :silent:
yok abi parça dağıtıyoruz.
ekmek sepeti bizim burların 45lik kappasıdır :)
10tl maliyette ne kappaları cebinden çıkarır benim sepetim :)
egelim 43
28 Mart 2013, 18:30
Arkasındaki ekmek kasasını görünce öyle bi çağrışım yaptı bende :) Allah sepetinin içini boş koymasın deyem o zaman sana :rendeer:
adem80
28 Mart 2013, 20:38
yok eve geldim baktım gene yanmıyor :pr: :sunny: hemen yan kapakları ve seleyi söktüm. Parmaklarımın ucuyla lamba yerini çevirerek söktüm. Ampulü söktüm, yedekte ampul vardı, taktım yandı. Fren lambası tarafı kesılmiş. Okadar ufakki kesik, gözle görülmüyor :sunny: neyse taktım geri artık çalışıyor. Arka ampule ulaşmak için yan kapaklar ve seleyi sökmek yeterli oluyor. Yan granajları sökmeye gerek yok.
cemolos
28 Mart 2013, 21:46
şase olmuş motorda uzunlar falan da yanmıyordu bir ara sigorta attı uşraşırken. allahtan onu da hallettirdik benden bu kadar bakımlar bundan sonra da hayırlısıyla sadece benzinlikten benziliğe uzun kmler boyunca :D
salcano_7946
29 Mart 2013, 03:14
motorda dublex lastık nekadar onemlı oldugunu fark edıyorum arkadasın salcoyu kullanırken.bırde ben gıdonu bıraz yatırmıstım kendıme gore ayarlatmıstım muthıs kulanım rahatlıgı saglıyodu.bunda sankı motora yenı baslıyomus gıbı bı hıs olustu ıcımde.
NoVaRiX
29 Mart 2013, 11:18
pianoblack ve gezginmotor'dan ses çıkmıyor.. nerdesiniz beyler?
Murat 48/30
29 Mart 2013, 12:21
Geçmiş olsun Adem Abi, senin elinden ne kurtulmuş ki bir ampul kurtulmasın :)
Mutlu Abi aynen dediğiniz gibi bende Manisa'dan geldiğimde kulunçlarımda hafif bi ağrı hissettim kollarımı fazla ileri atmaktan, direksiyonu çok az kendime çektim 200 km de ağrıyı geçtim en ufak zorlanma hissi bile olmadı.Yarın geze geze Aydın'a gidicem bakalım.Hep tek kontak gittim, bu sefer geze geze gidicem birde Wolfla ilk gidişim, bizimkiler daha motoru görmediler.Artçımda var, daha önce Cb ile tek rahat gitmiştimde artçı ile çok zor olmuştu.Merak ediyorum bu sefer nasıl olacak acep.
NoVaRiX
29 Mart 2013, 15:59
Şu rodaj ne sıkıcı bir süreç arkadaş.. :cyclopsan
adem80
29 Mart 2013, 18:13
çok rahat olacak murat. Farkı hissedeceksin. :cat:
Murat 48/30
29 Mart 2013, 18:54
Abi zaten yarım saat oturarak 200 km yol yaptık Ören'De rahatlığından eminim de, yine de merak içerisindeyim.Motor 2 kişi ile tek kişi arasında şehir içinde illaki farketsede uzun yolda farketmiyor onu anladım Ören'de.İyiki almışım deditiyor.
adem80
30 Mart 2013, 01:39
almayan pişman, alan memnun.
Wolf kullanıcıları firar etmeyin yahu. Yazın şuraya 3-5 bişeylerde muhabet dönsün.
cesur509
30 Mart 2013, 02:22
Ademcim Görüşemiyoruz :cherry::cherry:
adem80
30 Mart 2013, 02:31
evet. İş yoğunluğu falan. Az kaldı. Fetih başlıyor. :cat:
cesur509
30 Mart 2013, 02:42
yarışlara gelecekmisin :silent:
adem80
30 Mart 2013, 02:43
patronlar burda çok çalışıyorum. Gelemem sanırım.
cesur509
30 Mart 2013, 02:46
patronlar burda çok çalışıyorum. Gelemem sanırım.
Patronlar gidince acısını çıkarırız artık :pl::cherry:
adem80
30 Mart 2013, 02:49
tamam celal arkadaşım. Uzun yola gooveriz moturları :cat:
cesur509
30 Mart 2013, 02:52
tamam celal arkadaşım. Uzun yola gooveriz moturları :cat:
Özelden msj attım :)
songoku25
30 Mart 2013, 10:59
Selamlar adım Enes dün yeni wolf s imi gölcükten aldım hep scooter kullandım ilk defa vitesli kullanıcam bunun kullanımı zartı zurtu nasıl olur hangi devirde vites attırmak lazım kaç kmh de kaçıncı vitesde olması lazım bakımı motoru zorlama vs vs. hakkında öneri ? bide bu rodaj nedir aldığım servis 500 de bide 1000 de getir yağ değişimi falan filan yapıcaz dedi rodaj dediğinizle bi ilgisi var mı ? bide sıfır aldığımda yağı oluyormu içinde ona hiç bakmadım nasıl koontrol ediliyo ? :) ve her türlü önerileriniz ? :) ( Motor s modeli ve resimde beğendiğimden çok daha güzel ,kırmızı :) motorundan anlamadığım için dış görünüşünü yorumluyorum mükemmel , özellikle kadranlardaki yeşil ışık harika olmuş :D :)
tahsins
30 Mart 2013, 13:56
Selamlar adım Enes dün yeni wolf s imi gölcükten aldım hep scooter kullandım ilk defa vitesli kullanıcam bunun kullanımı zartı zurtu nasıl olur hangi devirde vites attırmak lazım kaç kmh de kaçıncı vitesde olması lazım bakımı motoru zorlama vs vs. hakkında öneri ? bide bu rodaj nedir aldığım servis 500 de bide 1000 de getir yağ değişimi falan filan yapıcaz dedi rodaj dediğinizle bi ilgisi var mı ? bide sıfır aldığımda yağı oluyormu içinde ona hiç bakmadım nasıl koontrol ediliyo ? :) ve her türlü önerileriniz ? :) ( Motor s modeli ve resimde beğendiğimden çok daha güzel ,kırmızı :) motorundan anlamadığım için dış görünüşünü yorumluyorum mükemmel , özellikle kadranlardaki yeşil ışık harika olmuş :D :)
hayırlısı olsun.
bende motorumu almadan gölcükten fiyat almıştım. bayaa pahalıydı.
sonra 2600tl plaka hariç üçerlerden almıştım.
rodajda nasıl gideceğin kitapçığda var. bide googleda salcano wolf rodaj diye aratırsan fatih yazmıştı. çıkar illa.
ilk 500 kesinlikle kitapçığında yazdığı gini kullan.
kazasız belasız kullan inşallah motorunu.
songoku25
30 Mart 2013, 14:13
2600 deyince hemen bakayım dedimde üçerlere ordada s modeli 3 bin tl bi an çok mu kazık yedim dedim :D
Ooo İzmit'liler çoğalmış burda :) Tahsin abi ehliyeti aldıysan Değirmendere'ye yolun düşerse beklerim.
tahsins
30 Mart 2013, 15:32
2600 deyince hemen bakayım dedimde üçerlere ordada s modeli 3 bin tl bi an çok mu kazık yedim dedim :D
üçerlerde halen 2600tl/12 taksit. plaka hariç. kargo ücretsiz. geçen hafta 2 arkadaş daha aldı.
novarix ve pianoblack nickleri.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------
Ooo İzmit'liler çoğalmış burda :) Tahsin abi ehliyeti aldıysan Değirmendere'ye yolun düşerse beklerim.
ehliyeti aldımda bütün gün motor tepesinde olunca haftasonu totom motora binme taraftarı olmuyor be uğur :)
daha kaç ay oldu wolfu alalı, km 6300 oldu :) düşün ne kadar gezdiğimi..
adem80
30 Mart 2013, 16:42
wolf unda platinyum, iridyum buji kullanan varmı? Hepinizin buji orjinalmi?
tahsins
30 Mart 2013, 16:49
yok abi ben motoru aldığım haftasında bujiyi cr7hsa bujiyle değiştim, 6300km dir aynı bujiyle devam ediyorum. 10.000 gibi değisirim arıza çıkarmazsa..
adem80
30 Mart 2013, 18:38
hmm. Tamam. 3 aydır lastiklerin havasını kontrol etmiyodum. Bugün bi bakam dedim. Ön arka 25 çıktı. Çok iyi. Titanın şamriyelli lastiği olsaydı ayda 1 bu değerlerden düşük çıkardı. Tubless lastik çok iyi bence. Hava kaçırma yok gibi bişey. 3 ayda 1 kontrol yetiyor :cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO