Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosıklet kararıma yardım
ermania84
03 Haziran 2010, 12:49
Arkadaslar tekrar merhaba,
Bu kadar kararsız kaldıgımı hic hatırlamıyorum inanın. Bir motosiklet secip te alamadım. Para durdugu yerde eriyip gidecek :) Seyahat etmeyi seven birisiyim. rahat ve ekonomik bir motosiklet tercihim olacaktır fakat asagidaki modellerle ilgili benim dusunemedigim sizin onerecekleriniz varsa dinlemeye hazırım.
Secenekler asagida Deneyimi bulunanlardan veya bulunmayanlardan oneri, sikayet bekliyorum. Fiyatlar 3 asagi 5 yukarı yakın.
1-Honda XL 650 Transalp
2-Aprilla Capanord 1000
3-Suzuki V-Storm DL 650
4-Honda NT 700 Deauville ABS
5-Honda VFR 800
6-BMW K 1200 GT (Biraz pahalı digerlerine gore)
mücahit_89
03 Haziran 2010, 12:52
:silent:oooff off:)
kendim almış kadar heycanlandım nedense:)sizin konumunuzda olsam hiç düşünmeden Suzuki V-Storm DL 650 alırım..kendi kararım olsa ne konumda olursam olayım yine Suzuki V-Storm DL 650 alırım:)
otopsici
03 Haziran 2010, 13:05
kardeş hiç düşünme v storm 650 al abs li olanları var onlara bak istiyosan ama aprilla dan uzak dur çok yakıyo
okanco
03 Haziran 2010, 13:22
Suzuki V-Storm DL 650 ;)
huska
03 Haziran 2010, 13:25
tabiki v strom alırdım.
Omicron
03 Haziran 2010, 13:34
şu an kullandığım motoru almasaydım v-strom alırdım. sakın 4 silindir olayına girme çok benzin yakıyo. aprilla da sıklıkla akü veya şarj dinamosu sıkıntısı yaratıyo.
DNGe
03 Haziran 2010, 13:40
::plus1:: V-Storm dl650 al ve keyfine bak::145::
............ boşuna vakit kaybetme :cherry:
ermania84
03 Haziran 2010, 13:53
Vay be.. Oy Bcoklugu da degil oy birligi cıktı resmen..:)
Nedir bu V Storm'u rakipsiz yapan?
emrello
03 Haziran 2010, 13:53
Kullanacağın yere bağlı, hafif araziye de çıkarım diyorsan TA al, sadece yol için DL650.
b+rk
03 Haziran 2010, 14:28
Ben otoban kullanıcısıyım, bozuk yola cok cıkmam surekli uzun yol yapıyorum (1000-2000km cıvarı) sportif oldugu icin vfr yi tercih ettim. Spor bir gorunum ve iyi bir performanstan oturu. Fakat belli bi yerden sonra vfr bileklere biniyor ne kdr dikkat ederseniz edin. Ama konforuma onem veririm hem rahat olsun, hem cok kıvrak olsun basınca da gitsin diyorsan k1200 gt al. Gerci dierlerinin fiyatını 2 ye katlıyor. Servise giderken randevu da sıkıntı yasıyorsun hep ileri tarihlere veriyorlar fakat motor muhtesem guzel. Mukemmel bir denge merkezi var viraja giris cıkısları bi farklı, daha once hic oyle birsey gormemistim. k1200 gt yi test etmeden karar werme derim. Bide sıfır alacaksan eger ellerinde sayılı kalmıs olması lazım 2 tane mi ne vardı sanırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:25 ----------
aprilla alma bence pek tutulmadı, 2.eli de cok dusuk.
deauville cift silindir bi touring biliyorsun, beygiri de dusuk. Dierlerine kıyasla tatmin etmez seni performansta.
XL650 transalp'ım vardı, bisiklet gibi heryere girip cıkıyorsun uzun yolda da sorun yasatmıyor fakat 90km uzerinde hızlarla gideceksen yoruyor, gucsuz kalıyor. Ama tabi bu gene senin guc beklentinin ne olduguna cok baglı.
Hic DL sahibi olmadım, bilmiyorum ama baya iyi yorumlarını okudum =)
mertyagci
03 Haziran 2010, 14:36
Transalp yada V-strom 650.Hem yakıt bakımından hemde arazi bakımından.
ermania84
03 Haziran 2010, 15:02
Ben otoban kullanıcısıyım, bozuk yola cok cıkmam surekli uzun yol yapıyorum (1000-2000km cıvarı) sportif oldugu icin vfr yi tercih ettim. Spor bir gorunum ve iyi bir performanstan oturu. Fakat belli bi yerden sonra vfr bileklere biniyor ne kdr dikkat ederseniz edin. Ama konforuma onem veririm hem rahat olsun, hem cok kıvrak olsun basınca da gitsin diyorsan k1200 gt al. Gerci dierlerinin fiyatını 2 ye katlıyor. Servise giderken randevu da sıkıntı yasıyorsun hep ileri tarihlere veriyorlar fakat motor muhtesem guzel. Mukemmel bir denge merkezi var viraja giris cıkısları bi farklı, daha once hic oyle birsey gormemistim. k1200 gt yi test etmeden karar werme derim. Bide sıfır alacaksan eger ellerinde sayılı kalmıs olması lazım 2 tane mi ne vardı sanırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:25 ----------
aprilla alma bence pek tutulmadı, 2.eli de cok dusuk.
deauville cift silindir bi touring biliyorsun, beygiri de dusuk. Dierlerine kıyasla tatmin etmez seni performansta.
XL650 transalp'ım vardı, bisiklet gibi heryere girip cıkıyorsun uzun yolda da sorun yasatmıyor fakat 90km uzerinde hızlarla gideceksen yoruyor, gucsuz kalıyor. Ama tabi bu gene senin guc beklentinin ne olduguna cok baglı.
Hic DL sahibi olmadım, bilmiyorum ama baya iyi yorumlarını okudum =)
Detayli cevabınız icin cok tesekkurler.. Deneyimleriniz secimimde cok yardımcı olacak. Aprilla secenegini eledim sanırım. Bu arada Sıfır almayı dusunmuyorum fakat yuksek modelli ve dusuk Km li bir diri bir motor alacagım. Deauville hakkındaki yaptıgım arastırmalar da olumsuz sonuc vermeye basladı.. Suzuki gercekten hem fiyat hem de performans acısından su anda onde gorunuyor.
b+rk
03 Haziran 2010, 15:05
Çok zor bir karar değil mi =)
Bide resimlerini yan yana koy en cok hangisi hosuna gidiyor ona bak,
bende bundan once honda pan-european vardı, vfr ye gecince yoruluyorum bileklerim bir sure sonra agrıyor, esya tasıcak yerim yok ama cok mutluyum, motor keyif işi =)
ahmetnr
03 Haziran 2010, 15:13
vistrom alderim ben fazer kullanıyorum ama 4 silindir hevesim geçince bende vistrom alacağım
zeda3000
03 Haziran 2010, 15:29
Bildigim kadari ile bilgilerimi soyle aktariyim
1-Honda XL 650 Transalp
Guzel bir motor fakat asfaltta biraz hantal. Rakibi BMW f650 ye gore daha iri cusseli ama yakiti ekonomik degil.Parcasi cidden pahali.
2-Aprilla Capanord 1000
Turkiyede kimse bilmediginden ighh sakina alma diyor. Biraz cusseli bir motor fakat yolda tam bir kaplan.Inanilmaz bir performans veriyor. Turu biraz dusuk.Sehir icinde biraz iriligi sikinti yaratabiliyor. Ikinci el derdim yok diyor isen al.Satmasi sikintili ama binmesi sahane.
3-Suzuki V-Storm DL 650
Turkiye piyasasinda iyi bir yeri var. Yakiti ekonomik , Asfaltta tatminkar bir gidisi var. Rakibi BMW f650 nazaran enduro ozelikleri daha dusuk fakat asfallta daha seri. ABS li versiyonu almani onemle tavsiye ederim.
Goruntu var ses yok. 1200 cc lik bir motor olmasi tercih olurdu, dogan gorunumlu sahin gibi.Biraz zayif bir surus ozelligi var.
5-Honda VFR 800
Hem hiz yaparim hemde touring severim diyorsan. Artciyi indirdikten sonra 2 tek teker cekiyim sonrada viraj yapiyim sonra yine sakin kullanirim diyorsan iste bu o motor.Tam bir dual purpose. Ama koy yolu gibi bozuk satihli bir yolda hakimiyeti cidden zor olur. sonucta o bir asfalt makinasi
Dogru rakiplerine gore daha pahali ama asfaltta hayali bir tren rayi konulmus ve senin motor ustunde gidiyor hissi veren bir makina. Yol tutusu , hizlanmasi, ustundeki rahatlik, sesi , konforu. BMW iste , her sey dusunulmus. Ama agirlik faktoru yuzunden akdeniz turlarinda , supriz cukurlu ve delikli yollarda , ozelikle dusuk hizlarda seni biraz tedirgin edecektir. Nede olsa 200 kg ustu bir makina. Ama ben asfalt uzerine Turkiye yi gezerim , rahatim onemli diyor isen. Bu makina gunde 1000km garantili sana yol zevki sunar. Vibrasyonmus, yalpalamaymis, gurultuymus, ruzgarmis bunlarin hepsini unutursun.
Mutlu olacagin motoru bulman umidi ile.
cakalaz
03 Haziran 2010, 15:40
Suzuki V-Storm DL 650
:wiinkk::rendeer:
ermania84
03 Haziran 2010, 16:04
Bildigim kadari ile bilgilerimi soyle aktariyim
1-Honda XL 650 Transalp
Guzel bir motor fakat asfaltta biraz hantal. Rakibi BMW f650 ye gore daha iri cusseli ama yakiti ekonomik degil.Parcasi cidden pahali.
2-Aprilla Capanord 1000
Turkiyede kimse bilmediginden ighh sakina alma diyor. Biraz cusseli bir motor fakat yolda tam bir kaplan.Inanilmaz bir performans veriyor. Turu biraz dusuk.Sehir icinde biraz iriligi sikinti yaratabiliyor. Ikinci el derdim yok diyor isen al.Satmasi sikintili ama binmesi sahane.
3-Suzuki V-Storm DL 650
Turkiye piyasasinda iyi bir yeri var. Yakiti ekonomik , Asfaltta tatminkar bir gidisi var. Rakibi BMW f650 nazaran enduro ozelikleri daha dusuk fakat asfallta daha seri. ABS li versiyonu almani onemle tavsiye ederim.
Goruntu var ses yok. 1200 cc lik bir motor olmasi tercih olurdu, dogan gorunumlu sahin gibi.Biraz zayif bir surus ozelligi var.
5-Honda VFR 800
Hem hiz yaparim hemde touring severim diyorsan. Artciyi indirdikten sonra 2 tek teker cekiyim sonrada viraj yapiyim sonra yine sakin kullanirim diyorsan iste bu o motor.Tam bir dual purpose. Ama koy yolu gibi bozuk satihli bir yolda hakimiyeti cidden zor olur. sonucta o bir asfalt makinasi
Dogru rakiplerine gore daha pahali ama asfaltta hayali bir tren rayi konulmus ve senin motor ustunde gidiyor hissi veren bir makina. Yol tutusu , hizlanmasi, ustundeki rahatlik, sesi , konforu. BMW iste , her sey dusunulmus. Ama agirlik faktoru yuzunden akdeniz turlarinda , supriz cukurlu ve delikli yollarda , ozelikle dusuk hizlarda seni biraz tedirgin edecektir. Nede olsa 200 kg ustu bir makina. Ama ben asfalt uzerine Turkiye yi gezerim , rahatim onemli diyor isen. Bu makina gunde 1000km garantili sana yol zevki sunar. Vibrasyonmus, yalpalamaymis, gurultuymus, ruzgarmis bunlarin hepsini unutursun.
Mutlu olacagin motoru bulman umidi ile.
Acıkcası Sadece asfaltta gidebilecegim bir Touring motor ya da Cross'a kacan bir Enduro almak istemiyorum, Hos saydıgımız modellerin hicbirisi o tarz bir enduro da degil zaten. Aprilla'nın performansını bir cok yabancı ve yerli forumdan da takip ettim, hadi ikinci el fiyatınıda gectim fakat yedek parca biraz sıkıntılı gibi. Deauville elendi zaten. VFR 800 de biraz fazla asfalt amaclı kalacak sanırım. Transalp'in yakıtı cok deniyor, Sehir icinde de motor kullanan birisiyim, BMW'nin sehir icinde kullanımı biraz mesakkatli olacak gibi. sanırım tum bunlardan yola cıkılarak en mantıklısı DL 650 ABS oluyor.
emrello
03 Haziran 2010, 16:15
Bir çok açıdan ele alınmış ama güvenilirlik ve servis konusu es geçilmiş gibi geldi. Bu konularda Honda rakipsiz Türkiye piyasasında.
Transalp'in hemen tüm motorların önüne geçtiği konu güvenilirliği, sorun çıkarmaması... "İç Anadolu bozkırlarındaki toprak yollara tek başıma girerim" diyorsan, diğerlerini eleyebilirsin (V-Strom veya diğerleriyle bu işlere kalkışmanı önermem).
Şehir içinde de diğer saydıklarından daha kıvraktır (diğerlerini kullanmadım ama kullanıcı yorumlarından tahminle söylüyorum).
TA, 100'den sonra çok keyifli bir motor değil, katılıyorum. Ama zaten amacı da o değil. Toprak yolda, köy yollarında kendini bulan bir motor TA.
Parça sorunu yok, uygun fiyatlı muadilleri var. Biraz işten anlıyorsan bakımlarını kendin yapabilirsin.
Biraz daha asfalt odaklı olan XL700'ü de karşılaştırmaya katmanı öneririm. ABS'li olması tabii ki büyük avantaj.
b+rk
03 Haziran 2010, 16:16
k1200gt trafikte çok rahat, baya kıvrak ama ama ama sehir icinde uzun zaman gecireceksen o parayı vermeye deymez.
kurbaqa
21 Eylül 2010, 21:50
ben yamaha fz6 fazer kullanıyorum sport turing kategorisine giriyor 98 beygir yakışı gayet uygun, ister spor kullan yüksek devirde, ister düşük devirde kullan, ben çok memnunum bu modelide düşünebilirsin
emocan
21 Eylül 2010, 22:37
Hiçbiri değil kardeş .
Alacağın motor Honda XL 700 Transalp olmalıdır .
Alttaki resimdeki motoru al bey gibi kullan . Dağ taş toprak asfalt nereye gidersen git. istersen güney afrikaya git.
periodik bakımları dışında servis yüzü görmezsin.
2008 ve sonrasında ön lastiği kalınlaştırıp jant çapını biraz küçültüler.
Dağ taş topraktaki performansını bozmadan asfalt performansını arttırdılar.
ayrıca 2008 sonrası Karbüratör olayını da bitirdi enjeksyonlu artık ve yakıtı biraz daha tasarruflu eskiye göre .
http://img230.imageshack.us/img230/2636/taxl700.jpg (http://img230.imageshack.us/i/taxl700.jpg/)
alphonso
07 Nisan 2011, 18:46
merhaba ben de yardım istiyorum.3yıldır motosiklet kullanıyorum 125-150 ve 2500 cc BMW kullandım ama 1.90 boyunda ve 120 kiloyum ve bu motorlar çok küçük geliyor.sizce 600-650 cc olarak ne almalıyım. f650 düşündüm fazer de olabilir.boy ve kiloyu da göz önüne alırsak sizce ne almalıyım?
(bir de 600 cc için uygun zamandamıyım?)
ayvaz55
09 Haziran 2013, 18:19
Bende uzun zamandır aynı arayış içindeydim ve en sonunda dl 650 kararını verdim.
fabrisio
29 Haziran 2013, 16:11
merhaba ben de yardım istiyorum.3yıldır motosiklet kullanıyorum 125-150 ve 2500 cc BMW kullandım ama 1.90 boyunda ve 120 kiloyum ve bu motorlar çok küçük geliyor.sizce 600-650 cc olarak ne almalıyım. f650 düşündüm fazer de olabilir.boy ve kiloyu da göz önüne alırsak sizce ne almalıyım?
(bir de 600 cc için uygun zamandamıyım?)
Hocam, ben (186cm/112kg) fz6 fazer 2005 aldım. Estetiğe önem veriyorsan ve motor altımda bisiklet gibi görünmesin dersen sanada tavsiye ederim. Ama artçıyla gezerim dersen maksimum taşıma kapasitesini zorlamış olursun.
sevketsengul
09 Ağustos 2013, 12:46
Her türlü fazer
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO