PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Videodaki kaza neden olmuş ?

omeruby
01 Haziran 2010, 16:46
http://www.timsah.com/Motosiklet-kamerasindan-feci-kaza/Z0dQdM-As3y
bu videoda motos birden yalpalamaya başladı.
Neden oldu acaba düz yolda giderken böyle olma ihtimali var mı korktum bir an:silent:

okanco
01 Haziran 2010, 16:51
Benim düşüncem teker bir şeyin üstünden geçti o da kayınca yalpalamaya başladı..

ozgur_can
01 Haziran 2010, 16:53
http://www.timsah.com/Motosiklet-kamerasindan-feci-kaza/Z0dQdM-As3y
bu videoda motos birden yalpalamaya başladı.
Neden oldu acaba düz yolda giderken böyle olma ihtimali var mı korktum bir an:silent:

ömer bey sizde 4 jawa MI VAR HANGİ MODELLER ?

Sinan Aksu
01 Haziran 2010, 16:56
Düz yolda giderken olmuyor o olay.
Vatandaş vites'i yükseltiyor hafif virajı görüncede gaz açıyor.
Böyle durumlarda düşmeniz için bi çok sebep var.
Gözle görülmeyecek kadar küçük olan nesneler bile virajda açılan gaz sonucu düşmenize sebep olur.
Belki çok eğimli bir viraj yok. Ama bahsettiğim gibi bu durumlarda düşmeniz için bir çok sebep var. Mesela bitik lastikler...

Umarım çok ciddi bir sağlık sorunu olmamıştır.

skyblade
01 Haziran 2010, 16:57
Motoru yatırmış haldeyken debriyaja basmış sonra motor daha çok yatma eğilimi gösterip panikle debriyajdan elini komple çekmiş gibime geldi benim. Sonra da dengeyi sağlayayım derken duvara girmiş direk...

Mafiaboy
01 Haziran 2010, 16:59
Dikkatle izlerseniz viraja girmiş yatış pozisyonunda iken debriyaja basıyor vites küçültüyor yada yükseltiyor tam net göremedim :D ve arka teker kitleniyor.

omeruby
01 Haziran 2010, 17:02
ömer bey sizde 4 jawa MI VAR HANGİ MODELLER ?

1 1967 classic
2 ceylan
1 lazer
1 350 Jawa
:cat::bounce:

< iLk@yy >
01 Haziran 2010, 17:05
Düz yolda giderken olmuyor o olay.
Vatandaş vites'i yükseltiyor hafif virajı görüncede gaz açıyor.
Böyle durumlarda düşmeniz için bi çok sebep var.
Gözle görülmeyecek kadar küçük olan nesneler bile virajda açılan gaz sonucu düşmenize sebep olur.
Belki çok eğimli bir viraj yok. Ama bahsettiğim gibi bu durumlarda düşmeniz için bir çok sebep var. Mesela bitik lastikler...

Umarım çok ciddi bir sağlık sorunu olmamıştır.

videoda tam ayağın kadraja girdiği yere bakarsanız vitesin yükseltildiği değil düşürüldüğü görülür yüksek vitese geçmede bu kadar sıkıntı olmayacaktır yüksek hızlarda değiller çünkü muhtemelen 1. vitese attı motoru

forumdan bygrm olması lasım yanlış hatırlamıyor isem görkem isimli arkadaşımızda bu nedenle bir kaza yapmıştı ama motoru yatırmıştı sadece allahtan...

m.şanveren
01 Haziran 2010, 17:12
Vites küçültüyor,yanlız debriyajı sert bırakınca tekeri kitlemese bile dengesini bozuyor,düzyolda olsa toplardı,virajda olduğu için dengesi çok çabuk bozulmuş ve baktığı yere patlamış...Geçmiş olsun diyelim,üzücü bir kaza:rendeer:

Sinan Aksu
01 Haziran 2010, 17:13
videoda tam ayağın kadraja girdiği yere bakarsanız vitesin yükseltildiği değil düşürüldüğü görülür yüksek vitese geçmede bu kadar sıkıntı olmayacaktır yüksek hızlarda değiller çünkü muhtemelen 1. vitese attı motoru

forumdan bygrm olması lasım yanlış hatırlamıyor isem görkem isimli arkadaşımızda bu nedenle bir kaza yapmıştı ama motoru yatırmıştı sadece allahtan...

Evet haklısınız, şimdi fark ettim, devir saatine dikkat ettim, 3000 devirden birden 6000 devire fırladı motor. Aniden fırlaması için ancak vites küçültülmeli. Fakat bence bu düşmede gereksiz gaz açmanında etkisi büyük. Tehlikenin nereden ne şekilde geleceği hiç belli değil. En iyisi biz onu heryerden bekleyelim...

htmetin
01 Haziran 2010, 17:16
arka teker kayınca (her ne sebeptense?) eleman kontrolünü kaybetti gazdan elini çekseydi eğer bunlar olmazdı.. Olaydaki sürücü arkadaşımız direk duvara odaklanmış eğer biraz olsun kendini motoruna ve yola vermiş olsaydı bu kaza olmazdı.

Toqi
01 Haziran 2010, 17:29
sol ayağı yere değiyor galiba motoru viraja yatırayım derken yoksa o süratte milyonda bir olacak bişey o kaza

Terapist
01 Haziran 2010, 18:03
Bir bakıma high-side olmuş. daha yüksek bi hızda olsaydı tam anlamıyla bi high-side olacaktı.

baBAha
01 Haziran 2010, 18:07
tam bi saattir o sitedeki videoları izliyorum iyi vakit geçti :) :P :) kazaya gelince gazı köklemediyse eğer çok sert debriyaj bıraktı evet ayrıca o uçurumdan uçmadığına da dua etsin bu abimiz yazık!!!

omeruby
01 Haziran 2010, 18:15
sitedeki videolar güzel bende bakıyorum güzel showlar var

jesse
01 Haziran 2010, 21:58
high slide olmasada arka teker kayması sonucu denge kaybından dolayı düştü arkadaş..

vites küçültüp gaz açan makina 4 yada 5. viteste gidiyor olabilir.. 140 150 arası gidiyolar dı sonra vites düşürüp heralde 160 170 gibi video onu gösteriyo sola viraja yatı ve arka tekeri kaydırdı ve kontrolü kaybetti.. ve lan noluyo demeye kalmadan viraj çizgisini kaçırdı .. şansına duvara patladı .. teknik bir kaza

otopsici
01 Haziran 2010, 22:05
sinan aksu kardeşim tespitlerin çok doğru vites küçültmüş ama dikkat et çok önemli bir hata yapmış yatacağı sırada ön frene basmış
ön frene basınca dikkat edersen görüntüde ön amartisör önce bir çöküyor sonra tank tokatlama olayı yapıp gidonu sallamış yani arkadaşın hatası vites küçültmek değil ön freni yatmaya çalışırken tutmaktan olmuş
dikkatli bakarsanız arka teker kaymıyor direk ön düzenden kayıp tank tokatlıyor

jesse
01 Haziran 2010, 22:43
sinan aksu kardeşim tespitlerin çok doğru vites küçültmüş ama dikkat et çok önemli bir hata yapmış yatacağı sırada ön frene basmış
ön frene basınca dikkat edersen görüntüde ön amartisör önce bir çöküyor sonra tank tokatlama olayı yapıp gidonu sallamış yani arkadaşın hatası vites küçültmek değil ön freni yatmaya çalışırken tutmaktan olmuş
dikkatli bakarsanız arka teker kaymıyor direk ön düzenden kayıp tank tokatlıyor

yaşını aşmış.. 1100 cc makina kullanan full koruma tulumla yol yapan .. bir kişi sence virajda ön freni sıkmak gibi bi hata yaparmı ? %10 iltimal derim..

ki videoda fren yok .. lambalar yanmadı bile çarpma anına kadar ..

dikatli izlemek lazım :rendeer::wiinkk:

serdarmert
01 Haziran 2010, 22:47
sürüş tekniği ve tecrübesi az olan bir arkadaşmış..İyişallah birşey olmamıştır..

X-Fi
01 Haziran 2010, 23:06
o anda ayakları yere koycağına arka freni sıkıp motoru sola yatırsaydı arkayı kaydırarak köşeyi sıyırabilirdi zemin müsayit hiç yapamadı yan yatardı motor kaldırıp giderdi duvara bindirmiş güzelim kawasaki yi küçük motorları bu yüzden seviyorum işte tehlike anında tercih çok büyük motorda heyecan yapıyor ister istemez duvara bakakalıyor sürücü.

Acil112
01 Haziran 2010, 23:18
Yutkundum sadece!

yürekçe
01 Haziran 2010, 23:24
ilkay ve sinan aksu kardeşlerim doğru söylüyorlar. tabii ki en sonunda da altın kuralladan birini ihlal ediyor " baktığı yöne gidiyor " oysa virajın içine baksa sonuç daha farklı olabilirdi...

rasta07
01 Haziran 2010, 23:51
Bİr belgeselde incelemişlerdi bu kazayı sanırım , panikle baktığı yöne gitmiş ....

Toqi
02 Haziran 2010, 00:59
sol ayağı yere değiyor galiba motoru viraja yatırayım derken yoksa o süratte milyonda bir olacak bişey o kaza
Allah aşkına 2 tane teknik terim öğrenip yorum yapmayın sol ayağı yere değiyor adamın motoru sola yatırırken o yüzden oluyor kaza buna dikkat eden hiç adam çıkmadı birde :queen:
Benim bile ayağımın yere değdiği oldu viraj alırken başıma gelmedi böyle bişey ama olacağı bu motor yalpalamaya başlıyor

omeruby
02 Haziran 2010, 01:35
Allah aşkına 2 tane teknik terim öğrenip yorum yapmayın sol ayağı yere değiyor adamın motoru sola yatırırken o yüzden oluyor kaza buna dikkat eden hiç adam çıkmadı birde :queen:
Benim bile ayağımın yere değdiği oldu viraj alırken başıma gelmedi böyle bişey ama olacağı bu motor yalpalamaya başlıyor

dikkatle izledim.
ayağı yalpaladıktan sonra değiyor yere. kurtarmak için yere basıyor

Toqi
02 Haziran 2010, 01:50
Dur bakalım bi kaç kişi daha aynı şeyi derse doğrudur ben çok inandım kazanın öyle olduğuna saol :cat: