Orijinalini görmek için tıklayınız : Köprüden motosikletle geçmek
canberk-_-
07 Mayıs 2010, 14:19
Arkadaşlar merhaba,
Köprüden motosikletle geçmek istiyorum ama istanbul trafiğine pek alışık değilim, alışasıya kadar acil şeridi kullansam ceza yermiyim.Eğer yasaksa bazen polis olmuyor polisi göresiyeye kadar ordan gitsem bir sorun olurmu?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
Sinan Aksu
07 Mayıs 2010, 14:24
Trafiğe karışmadan nasıl alışıcaksın ki ? :silent:
GuNMember
07 Mayıs 2010, 14:24
Motorlara Emniyet Seridi Serbest İstediğin Gibi Takıl(: Ama Köprüdeki Emniyet Şeridi Pek GEniş Değil Sağ Şeritten Tam Gaz Devam Ediceksin
brs3417
07 Mayıs 2010, 14:26
Ben emniyet şeridinden gidiyorum daha hiç bi problem yaşamadım neredeyse her gün geçiyorum.
Deryali
07 Mayıs 2010, 14:27
BU konu ile ilgili tüm başımızdan geçenleri bir başlık altında toplamıştık size linkini vereyim oradan bolca faydalanırsınız.
metanecho
07 Mayıs 2010, 14:28
eds denen bir icat var :D gerçi en son istdayken köprü girişlerinde emniyet şeridinde yoktu ama. polis kıllık yapmak istemiyorsa emniyet şşeridinden gidene birşey demiyor. sadece bir kere geç yola dedi. geçenlerde istdaykende bir arabayı durdurmuştu ben sağlarından geçtim arkamdan bağırdı motor yavaş diye :D sanki 200le gidiyorum :D
Deryali
07 Mayıs 2010, 14:29
Arkadaşlar büyük bir mesaj arşivimizin oluştuğı
" İstanbulda hergün köprüyü kullananlar " adlı başlığımız silinmiş !!! Yeni görüyorum acaba neden silindi :(
KONU
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kullanici-gruplari/53600-istanbulda-her-gun-kopruyu-kullananlar.html
Burada idi.
canberk-_-
07 Mayıs 2010, 18:15
Arkadaşlar korktuğum yeni yeni alışacağım ve sarı renk fobisi oluştu =)
dolmuş,taksilerden korkar oldum giriş çıkışları çok garip ne yapacağım bilmiyorum :(
kurubuz
07 Mayıs 2010, 18:34
Korkuyorsan korkun geçene kadar trafiğe girme, dert alırsın başına.
hilost
07 Mayıs 2010, 18:40
ben de acemiydim ilk geçişimde mükemmeldi. motosiklete sırf köprüden geçmek için bile binilebilir. özellikle gece..:)
yalnız girene kadar ve çıkışta problemli. en sagdan giderken orta seritten saga ayrılan kola fırlayan zibidiler var dikkat etmek lazım...
diğer türlü cok eglenceli..
dolmuş ve taksilerden değil sadece bütün arabalardan kork ben çarptım bitanesine yandan çok şükür ucuz atlattım ben ama arabanın sürücüsü benim kadar şanslı değildi... dikkat ediceksin köprüyü genelde bende kullanmıyorum çünkü çok sıkıştırıyolar sirkeciye gidiyosun 2,5 tl veriyosun feribotla hareme geçiyosun çayını yudumlayarak emin ol manzara aynı bişey kaybetmessin canından değerli değil
Sadık1453
07 Mayıs 2010, 18:58
Arkadaşlar merhaba,
Köprüden motosikletle geçmek istiyorum ama istanbul trafiğine pek alışık değilim, alışasıya kadar acil şeridi kullansam ceza yermiyim.Eğer yasaksa bazen polis olmuyor polisi göresiyeye kadar ordan gitsem bir sorun olurmu?
Köprüde acil şeridi bulabilirsen gir kimse bişey demez.
Jagadam
07 Mayıs 2010, 18:59
Arkadaşlar merhaba,
İstanbul'da trafiği köprüden çok daha vahşi olan yerler var. Köprünün özellikle korkutacak bir tarafı yok, hatta bence çoğu yerden daha rahat.
Aşırı rüzgarlı günler hariç. İki buçuk yıldır motor kullanıyorum, her gün olmasa da sık sık köprüden geçerim. Toplamda dört beş defa rüzgar bana korku verecek, hatta bildiğim sureleri okutacak kadar sert esti ama İstanbul genelinin rüzgarlı olduğu günlerdi o günler. Yani sert rüzgarla karşılacağımı tahmin ettiğim halde girmiştim köprüye. İstesem girmezdim.
Bir kere de fırtına çıkmıştı, motoru bırakıp taksiyle maksiyle gelmiştim eve. Çünkü kardeşim köprüden geçerken telefon edip "Abi, rüzgar çok feci. Motorcular köprü ayaklarına sığınmış bekliyor" demişti.
Onun dışında, ambulans, Yunus falan yoksa köprüye yaklaşırken emniyet şeridini, köprü üstünde de sağ şeridin sağını kullandığım çok oldu. Şimdiye kadar ceza, uyarı falan almadım. Gene de belli olmaz ama kayda değer bir ceza riski yok.
maverıck
07 Mayıs 2010, 19:09
arkadasım kopruden gecerken yandan carpan ruzgara dıkkat et ozellıkle koprunun ayak kısmından gecerken cok kotu savuruyor
pre_lude
07 Mayıs 2010, 19:13
emniyet şeridini motosikletler kullanabiliyor mu? cezasız? eminmiyiz arkadaslar :)
Jagadam
07 Mayıs 2010, 19:16
emniyet şeridini motosikletler kullanabiliyor mu? cezasız? eminmiyiz arkadaslar :)
Cezasız değil, ceza riski düşük. Genelde göz yumuluyor. Ama EDS'li kesimlere dikkat.
canberk-_-
07 Mayıs 2010, 19:53
EDS'den kastınız nedir arkadaşlar?
Jagadam
07 Mayıs 2010, 21:51
Açılımı "Elektronik Denetleme Sistemi" olsa gerek. Bazı trafik ışıklarında ve emniyet şeritlerinde mevcut. Olan yerlerde asfaltta koca harflerle EDS yazısı, fotoğraf makinesi simgesi falan oluyor. Fark etmemek neredeyse imkansız.
Nasıl işlediğini tam olarak bilmesem de, duyduğum rivayetlere göre sistemi tetikleyen mekanizma asfaltın altına yerleştiriliyormuş. Üstünden araç geçince yol kenarındaki direklerden fotoğraf çekiliyormuş vesaire.
Bak, benzer bir konuda şöyle bir mesaj buldum:
http://www.motosiklet.net/forum/1307651-post17.html
canberk-_-
08 Mayıs 2010, 00:26
Çok teşekkür ederim...
t.madde
08 Mayıs 2010, 00:47
kusura bakma ama bu korkuyla allah göstermesin kaza yaparsın trafiğe çık kurallara uy dikkat et yeter alışık olmadığın trafik sana yabancı gelmez istanbulun her yerine gidersin kazasız belasız benim düşüncem bu
canberk-_-
08 Mayıs 2010, 02:16
Korkum derken ne biliyim sağımdan solumdan ani giriş çıkış yapanlardan korkuyorum veya hızlanıpta aniden duranlardan sonuçta altımdaki motor çin malı
Asya ve ne kadar güvence sağlayabilir ki...
nazdorovya
08 Mayıs 2010, 03:00
merhaba arkadaşım ben köprüyü çok kullanıyorum özellikle fsmden geçerken sağ şerite çok dikkat et kamyonlar çalıştığı için cok bozuk ve köprü ayaklarında rüzgar değişimi olduğu için feci savuruyo eğer illede geçicem diyorsan ilk etapta trafiğin yoğun oldugu saatte geç çünkü maximum 40 -50 km gibi bi süratle ilerliyosun buda seni sarsamaz. yolunuz açık olsun
baymehmet
13 Mayıs 2010, 23:26
arkadaslar bende aldım bıtane 200 luk kanunı rayzzenk ıyımı ettım bılmıyorum bu motor ahkkında bılgı verırsenız sevınırım sureklı arıza yapan tıplerdenmıdır yoksa dıger cın mallarından kalıtelımıdır yakıtı nasıl cımrıdır ınsallah veya kronık arızası varmıdır bunun kullandım kullanımı rahat kaporasını verdım vıbrasyon nasıl sımdıden tesekkur ederım
dilekedi
13 Mayıs 2010, 23:33
köprüden motosikletlerin geçiş ücreti nedir arkadaşlar?
bastun
13 Mayıs 2010, 23:53
1) Rüzgar varsa kendine "rüzgar motoru düşürmez, panik düşürür" diyerek sür. bunu bir arkadaşım söylemişti bana, Allah razı olsun. :)
2) Köprü ayaklarında rüzgar kesilir, ayağı geçince şaaak diye vurur, oralardan geçerken, "kesilecek.....vuracak" diye kendini hazırla. panik yok ama...
3) yol boşsa sağ şeridin solundan git. gereksiz yere sağa yanaşma, araba gelirse seni sollar. baktın sollamıyor, yanaşmaya başladı, yakın gitmesin... panik yok, gayet kontrollü bir yolunu bul ya gazla, ya boşsa yan şeride geç, çünkü boğaz manzarası izlerken önüne bakmayan bir sürü kafes kuşu var bu memlekette.
4) sağdan bastıracaksan çok dikkatli sür, araçların kör noktasında fazla durma, her an önüne kıracaklarmış gibi tetikte sür, ya da orta şeritle en sol şerit arasından güvenli güvenli git. en stabil yerlerden biridir. (sürekli gözlemle ve tetikte tabii ki)
5) başka bir motorlu gelip arkana dayanırsa aynen devam et, yol falan vermeye çalışma, konsantrasyonunu kendi yoluna ver. arkandaki düzgün biriyse anlar zaten. değilse de beklesin deyyus....
6) köprü çıkışında metal birleşme yerleri vardır, dangır dungurdur oralar, hazırlıklı gir, gidonu gevşet :)
7) korkuyorsan inadına bin, her zaman her fırsatta bin. korkun azalacak...
takendy
14 Mayıs 2010, 00:03
Korkuyorsan korkun geçene kadar trafiğe girme, dert alırsın başına.
korku yada güven eksikliği varsa motora ara vermelisin....
yada bunların üzerine gitmelisin.....
sadece emniyet şeridi ihlalini soruyorsan kameralara dikkat et kamerasız yerlerde ise arkandan gelen MAN otobüs ve MAGİRUS minibüslere........
geresi teferrüat
QUOTE=dilekedi;2057217]köprüden motosikletlerin geçiş ücreti nedir arkadaşlar?[/QUOTE]
zurnanın zırt dediği yer...
hangi şekilde geçerken ne kadar ? ( 1.sınıf araba ile aynı )
dilekedi
14 Mayıs 2010, 00:38
korku yada güven eksikliği varsa motora ara vermelisin....
yada bunların üzerine gitmelisin.....
sadece emniyet şeridi ihlalini soruyorsan kameralara dikkat et kamerasız yerlerde ise arkandan gelen MAN otobüs ve MAGİRUS minibüslere........
geresi teferrüat
QUOTE=dilekedi;2057217]köprüden motosikletlerin geçiş ücreti nedir arkadaşlar?
zurnanın zırt dediği yer...
hangi şekilde geçerken ne kadar ? ( 1.sınıf araba ile aynı )[/QUOTE]
bılmedıgım ıcın ogrenmek amaclı sordum, bogazıcı koprusu ornegın..
speedygogo
14 Mayıs 2010, 12:22
kgs 6. sınıf için (yani motosiklet) 3 tl. köprülerin ikisi de aynı
dilekedi
15 Mayıs 2010, 00:44
kgs 6. sınıf için (yani motosiklet) 3 tl. köprülerin ikisi de aynıçok teşekkür ederim, zurnanın zırt delıgı yapmadan da bırılerıne cevap verılebılıyormus demek kı..
Tarkan1981
15 Mayıs 2010, 00:57
dikkatli ol yeter, önünü arkanı iyi kolla, şeriti ortala, uygun hızda git, korkunu yenemeyecek gibiysen ve kendine güvenin oluşamıyorsa harem-sirkeci arabalı vapurunu kullan çaylar cepten :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO