PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramzey karaca 100

atakan59
26 Nisan 2010, 20:47
arkadaşlar ben daha sitenize yeni üye oldum benim ramzey karaca 100 4 vites bi motorum var bun türde mtoru olan varsa bişey sorcam 1250 km deyim mtoru 100 geçmiyo bu doğalmı

osmaniyeli
26 Nisan 2010, 21:00
doğal. az daha hızlı gitsin dersen bir kaç gün sonra özelden mesaj at bir kaç tüyo yazmaya çalışayım

blt_59
26 Nisan 2010, 21:48
bence zorlama ..:)

denizcimuzaffer
26 Nisan 2010, 21:52
Arkadaş:silent:

100 km/h yapabiliyor ise ne diyeyim:silent: Bu güne kadar fazla eleştirmişim sanki:mrgreen:

motorhocası
26 Nisan 2010, 22:02
Karacayı bulamadım ama amerikan antilopu ile yaklaşık aynıdır, yani normal.
http://www.insanvebilim.com/hdunya.htm

enes_007
26 Nisan 2010, 22:54

çok komiksiniz:farao::farao::farao:

m-ozer
06 Mayıs 2010, 00:07
arkadaşlar bn de karaca 100 almayı düşünüorum.100 cc olduğu için vergisi olmıycak yakıtı az olucak hem de cup lardan farklı olarak debriyajlı olucak.siz tavsiye eder misiniz uzun ömürlü olur mu? performansı 100 lük cup lardan farklı olur mu ? yardımcı olun lütfen...

Şenonar
06 Mayıs 2010, 00:23
Motorun üstüne yat sağ el gazda olsun sol elinle vites at kafan motorun sol tarafından baksın.
Bak kesin bir 10-15 km daha hızlanır emin ol :mrgreen:
Bu arada unutmadan üstüne kolsuz bir body giy tam yapışsınki rüzgar tutmasın saçlarıda kazıt rüzgarı daha kolay yararsın :mrgreen:

libyali
17 Mayıs 2010, 02:03
karaca 100 almayı sakın kafanızdan geçirmeyin gecenlerde basımdan gecti ana şaft mili ve bilyesi için sipariş verdik ramzey firması bilyeyi yanlış basmıs:Dşanzuman berbat motor çok kötü bir eksentrik zinciri bu kadar zormu cıkar mühendislik faciası motor cok basit yani alacak olanlar debriyaj ve şanzuman sorunu yasayacaklar o para ona verilmez yazık edersiniz:)

aargh
17 Mayıs 2010, 03:44
Daha hızlı gitmesi için çabalarsan, bir kaç gün sonra tamir ile ilgili öneriler almak üzere konu başlığı açarsın...
"
100'lük bir makine için 80-90km biee "ziiieennn zieeennn" motor yardırırken 100 km fazla.
Gerek yok... Fizik kurallarını zorlama yersiz.

satoyama
17 Mayıs 2010, 05:34
100cc motor 100km/h yapıyorsa öpte tepene koy, altındaki honda wave değil, ayrıca km/h saatini sana en yakın ybr125 ile test et bakalım gerçekten 100km/h ile gidiyormusun gitmiyormusun :cat:

yakamoz043
17 Mayıs 2010, 09:32

:queen::queen::queen:

libyali
19 Mayıs 2010, 14:07
100cc motor 100km/h yapıyorsa öpte tepene koy, altındaki honda wave değil, ayrıca km/h saatini sana en yakın ybr125 ile test et bakalım gerçekten 100km/h ile gidiyormusun gitmiyormusun :cat:

Yok 100 km/h rahat görüyor onda heran gibi zorlanma göstermiyor bu benim cektiğim resim telefonla (kendi motorum) Ayrıca ibrede herangibi bir üfürme söz konusu değil motor fizik kurallarını çiğniyor...:queen: YAnlız olabilecek en kötü motor debriyaj ve şanzıman olarak http://img691.imageshack.us/img691/6215/p0810091624.jpg (http://img691.imageshack.us/i/p0810091624.jpg/)
Resmi acaip zor cektim cep telefonu motor kadar para vermiştim düşmesin diye yusuf yusuf:)))):)

satoyama
19 Mayıs 2010, 16:35
dediğim gibi eğer üşenmezseniz bir ybr125 bulun ve ona 100km/h hızla gitmesini söyleyin sonra ona yetişin:cat:

eğerki yetişirsen yanına yanaşıp ibreye bakabilirsin

libyali
19 Mayıs 2010, 22:23
dediğim gibi eğer üşenmezseniz bir ybr125 bulun ve ona 100km/h hızla gitmesini söyleyin sonra ona yetişin:cat:

eğerki yetişirsen yanına yanaşıp ibreye bakabilirsin

YBR yi çok abartma bence onun kadar rüzgar tutan bir motor görmedim eger yazımı dikkatli okuduysan ibremi test etmişim ve oraya üfürmüyo demişim 2005 den beri motor kullanıyorum göz kararı neyin nekadar hızda olduğunu algılıyabiliyorum amacımız karacayla ybryi kıyaslamak değil:cat:

zaferkarizma
19 Mayıs 2010, 22:36
YBR yi çok abartma bence onun kadar rüzgar tutan bir motor görmedim eger yazımı dikkatli okuduysan ibremi test etmişim ve oraya üfürmüyo demişim 2005 den beri motor kullanıyorum göz kararı neyin nekadar hızda olduğunu algılıyabiliyorum amacımız karacayla ybryi kıyaslamak değil:cat:

katılıyorum zaten su ybr yi öveee öve öve bitiremediler ne gidiyo ne baska bi özelliği var neyse gene ybr ciler kızacak bana :)

Unique693
19 Mayıs 2010, 22:47
katılıyorum zaten su ybr yi öveee öve öve bitiremediler ne gidiyo ne baska bi özelliği var neyse gene ybr ciler kızacak bana :)

Nerde ybr polemiği orda sen.:):)

libyali
19 Mayıs 2010, 22:47

Sadıc YBR ye para veripte parayı mezara gömmeye gerek yok dimi:queen:

zaferkarizma
19 Mayıs 2010, 22:51
aynen sen gördün işte adam 2005 ybr ile akfa kafaya takas yapalım die yalvarıyo :mrgreen:

libyali
19 Mayıs 2010, 22:54
aynen sen gördün işte adam 2005 ybr ile akfa kafaya takas yapalım die yalvarıyo :mrgreen:

evet doğru şahidim abi YBR ortada:P

satoyama
19 Mayıs 2010, 23:43

okudum okudum:wiinkk:

ama amacım ybr yi övmek değil, ibresini doğruladığım motosikletlerden birisi olduğu için ve çok yaygın olduğu içindi bulursan denk gelirsen honda innova ile test edebilirsin oda kılı kılına doğru gösterir :cat:

sen yinede bir gün dene aklına ben gelirim zaten :cat:

bende 1993 den beri kullanıyorum çok yanıldım çok şaşırdığım günler oldu:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:40 ----------

zevkler ve renklere saygım vardır ama teknikte zevk ve renk olmaz :)

altındaki motor honda CG125 olsa ozaman YBR yi beğenmemekte haklısın derim sanada bir ybr tavsiye ederim :cat: emin ol böbreklerin rahatlar

Unique693
20 Mayıs 2010, 02:08
Şu an motoru satsam 2 tane uag alırım :)

libyali
20 Mayıs 2010, 02:52
Şu an motoru satsam 2 tane uag alırım :)

alsan ne olurki rüzgar tutmasıyla yüz felcine para yatırıyorsun tabi kask kullanıyorsan boyun fıtığı:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:38 ----------

okudum okudum:wiinkk:

ama amacım ybr yi övmek değil, ibresini doğruladığım motosikletlerden birisi olduğu için ve çok yaygın olduğu içindi bulursan denk gelirsen honda innova ile test edebilirsin oda kılı kılına doğru gösterir :cat:

sen yinede bir gün dene aklına ben gelirim zaten :cat:

bende 1993 den beri kullanıyorum çok yanıldım çok şaşırdığım günler oldu:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:40 ----------

zevkler ve renklere saygım vardır ama teknikte zevk ve renk olmaz :)

altındaki motor honda CG125 olsa ozaman YBR yi beğenmemekte haklısın derim sanada bir ybr tavsiye ederim :cat: emin ol böbreklerin rahatlar

Abim öncelikle bu tür motorları alırken ibresi üfürüyormu diye zaten kontrol ediyoruz ibresi üfüren çok motora bindim bindiğim JAWA dahil hepsine meraktan acaba bukadar yapıyormu diye kontrol ediyoruz senin açından üzülerek söylüyorum motor ne kadar kötü olursa olsun 100 görüp bayır aşağı geçiyorda anlıyacağın fizik kurallarına aykırı bir tarafı var sen asıl şanzımanını görsen onları oraya nasıl koydular ve nasıl o hızda dağılmıyo diye hayret edersin ben zaten motordan memnun değilim orayada yzadım alınmaz 5kuruş etmez ama yapıyor velet senin innovaya diyecek sözüm yok:rendeer:

bu konuda çinlilerin yaptığı motor bir birini tutmuyor arkadasın motor hiç titremiyor ve 150 cbf yi bağırta bağıra yedi cbfli çocuklar yatmıstı birde motorun üzerine sen düşün

m-ozer
07 Haziran 2010, 18:10
libyalı koyduğun resim tek kişi düz yoldaki hızı mı ? bn de aldım karaca100 ama daha 285 km de.düzde 140 kg iki sürücüyle 85-88 gidiyorum anca.daha açılmadı tabiki.ama bayır aşşağıya 115 gördüm tek kişi.

libyali
12 Haziran 2010, 15:54
tek kişi düz yolda ben gayet süratliydik telefon dokunmatik olduğu için hızlanırken cekmişsim farkında değilim sonra telefondan olmıyım diye bir daha denemedim:D 16 haziranda bir yılı dolacak benim motorum 9500km deyim motor vasatın biraz üstünde okadar aldık vergisi yok odur budur diye ama ....

m-ozer
28 Haziran 2010, 12:32
ya bnim motor gazı köklediğimde 7.-8. devirde tıkanıomuş gibi oluo duruo duruo sonra fırlayıverio.o bni kuşkulandırdı. sizce ne olabilir onu sorucaktım ?
inş cvp verirsiniz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:07 ----------

bide motoru nasıl açmamı önerirsiniz şu anda 610 km de kaç km ye kadar hız, devir nasıl olmalı ve libyalı 100 km de ne kadar yakıyor ?

libyali
01 Temmuz 2010, 15:55
ya bnim motor gazı köklediğimde 7.-8. devirde tıkanıomuş gibi oluo duruo duruo sonra fırlayıverio.o bni kuşkulandırdı. sizce ne olabilir onu sorucaktım ?
inş cvp verirsiniz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:07 ----------

bide motoru nasıl açmamı önerirsiniz şu anda 610 km de kaç km ye kadar hız, devir nasıl olmalı ve libyalı 100 km de ne kadar yakıyor ?

meraklanma öyle yapıyor 7bin devere kadar normal kalkıyor sonra bir kaç snye sabit kalıp birden atak yapıyor bu kilometrelerde yavas sabit gaz gitmeye dikkat et ilk yağ devişiminden sonra motor da süratin artıcaktır sıkı silindir su an sen onu piston sayesinde genişletceksin yani rodajlıyacaksın bu düzgün olmazssa silindiri cizer verim düşer ama şanzımana dikkat et o çok sakat bizim motorların:D

m-ozer
13 Temmuz 2010, 01:54
farkındayım ya vites ararılığını çok buluyor 1-2 kez de kendi kendine değiştirdi çok dikkat ediyoum umarım bnim motorda sninki kadar gider bn 90-100 anca gidiyorum tek 4. viteste çekmio motor bn de bişey mi var acaba die üzülüyorum =((

libyali
16 Temmuz 2010, 16:30
yok bi sorn nomal bunların sağı solu belli olmuyor bi gün gidiyor ertesi gün hiç nesesi yok idare ediceksin artık 110 luk oluyor bunlar ilerde istersen yaptırırsın

m-ozer
19 Temmuz 2010, 06:07
arkadaşlar yaptıda sorun yapıo bi yağ filan kaçırıo motor piston gömleğe uymuyo sanırım.ama nese önemli deil sorun çıkarmasın öncelikle 100 km/h gitsin yeter.bi de bişey daha sorucam ne kadar yakıo mesela 10 tl ile ne kadar gider?
bu arada teşekkür ederim bu bilgileri verdiğin için...

libyali
20 Temmuz 2010, 04:28
ne demek ama acaba nasıl yaptılar bende yapıcam randıman alır ve sorun cıkartmazssa ayrıntılı sekilde fotoğreflarını koyarım tmm bakarsın daha iyi olur sende elin yatkınsa yapabilirsin:)

libyali
11 Ağustos 2010, 03:32
evet ijkinci kez rulman degistiriyorum yine dagitti fabrikasyon bir hata var motorda rulman cok dandik 2 bucuk tl yuzunden komple sanziman indiriyorum rulman bosluk var orjinelinde sorun var simdilik acil diye ugrasamdim ama birdakine guzel bir rulman icin tonacida biraz islem gorucek ramzey yapamiyosa ben yaparim hhhh

ramzeyci67
07 Ağustos 2011, 01:11
karaca 100 arkadaşımda var hiç bir arıza çıkarmadı şimdiye kadar düz yolda 100 bayır aşa 110 gidiyor

m-ozer
25 Eylül 2011, 14:06
ya arkadaşlar bn 125 cc yapmak istiyorum iki kişi yola çıkınca rahat olmuyo.bi ustayla görüştüm 100 cc 125 cc yapabilirmiyiz diye, gömleğe uyarsa yaparız dedi.yapan var mı onu öğrenmek istiyorum.

rmz231
26 Mart 2014, 19:21
motoru tam açamamışsın ilk aldığında bassaydın biraz ibre 120yi fln rahat görürdü :D