PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco KYMCO-AGLITY 125 mi? SUPER 8 mi

harun1077
22 Nisan 2010, 00:30
Arkdaşlar Motar Almaya Hazırlanıyorum.
KYMCO düşünüyorum ama İki model arasında kaldım.

SUPER 8 İle Aglıty 125 Arasındaki Farkı Vs.Açıklarımısınız.
Bir de,Hangisini Almam Mantıklı Olur?

mondial50tt
22 Nisan 2010, 00:36
agility 125 yerine, agility city i düşün derim

satoyama
22 Nisan 2010, 01:03
super8 gereksiz pahalı agilty city bence ideal sonuçta hepsinde aynı motor var aralarında ya yarım ya 1hp oynamıyor..

bana sorarsan (tabi benim fikrim)

honda dylan dır 100-200cc arası başka scooter tanımam sonuçta 4000tl kadar bir mebladan bahsediyoruz ve 9hp den :wiinkk:

mondial50tt
22 Nisan 2010, 02:17
evet 2. el düşünürsen dylan derim bende

motorhocası
22 Nisan 2010, 03:06
İkisinin arasında Honda Ps 150i'yi seçerim.

satoyama
22 Nisan 2010, 03:34
evet 2. el düşünürsen dylan derim bende

ahhhh :pr: kanka sorma alacaktım 1 ay aradım ama 1 tane temiz bulamadım gerçekten temiz olanlarada uçuk para istiyorlar 2 tane apaçi dylanı görmeye gittikten sonra vazgeçtim :pale:

mondial50tt
22 Nisan 2010, 10:20
ahhhh :pr: kanka sorma alacaktım 1 ay aradım ama 1 tane temiz bulamadım gerçekten temiz olanlarada uçuk para istiyorlar 2 tane apaçi dylanı görmeye gittikten sonra vazgeçtim :pale:

haklısın bende bi ara almaya yeltendim, kimse dylan ı hor kullanmaz gibi gelmişti :pale: ama 3000 civarı temiz dylan bulmak zor

karayılan
22 Nisan 2010, 11:31
super8 görüntü olarak çok güzel bir motor ama fiyat bence yüksek bence onun yerine 2.el çok temiz Honda Dylan 150 yada Sym Hd 200 almalısın

satoyama
22 Nisan 2010, 23:55
super8 görüntü olarak çok güzel bir motor ama fiyat bence yüksek bence onun yerine 2.el çok temiz Honda Dylan 150 yada Sym Hd 200 almalısın

aynen o motor o ihtişama fındık kadar kalıyor

ozaktasi
23 Nisan 2010, 00:49
Ben süper8 kullanıyorum çok iyi.Görüntü 10 numara..

karayılan
23 Nisan 2010, 19:05
yok illa Kymco alıcam diyorsan o zaman aglıty city al hem tekerler daha büyük (16) inç hemde arka fren disk

.ozgur.
01 Haziran 2010, 22:56
arkadaslar bende normal agility almayı düsünüorum büyük teker istemiyorum fakat virajlarda yatırıs falan fazla fark edermi. Vede agilitide oturan cok yüksekte görünüyor görns olarak gerckten kötü örnegin: http://www.bestmotorcyclepictures.com/wp-content/uploads/2009/07/2009-kymco-agility50-motorcycle.jpg

böyle yüksekte b görünüm hos degil bilenler yardımcı olablirlerse sevinirm egr nrmal agility olmazsa agility 125 mi yoksa super 8 mi? 2. el almam ondan dolayı dylanı önermemeniz rica olur . :):)

brs3417
01 Haziran 2010, 23:09
Ben agility 125 kullanıyorum virajlarıda baya yatarak alıyorum biraz tedirgin etsede gayet güzel bi viraj giriş çıkışı yapıyor motor sert süspansüyonun faydası var heralde birazda tecrübe ile sorun yaşamazsın.Yüksek oturuş gibi bi sıkıntı yaşamadım ben yani rahatsız etmedi hiç beni ama dışarıdan nası durur bilemem hoşuna gitmediyse ayrı.

.ozgur.
01 Haziran 2010, 23:12
Ben agility 125 kullanıyorum virajlarıda baya yatarak alıyorum biraz tedirgin etsede gayet güzel bi viraj giriş çıkışı yapıyor motor sert süspansüyonun faydası var heralde birazda tecrübe ile sorun yaşamazsın.Yüksek oturuş gibi bi sıkıntı yaşamadım ben yani rahatsız etmedi hiç beni ama dışarıdan nası durur bilemem hoşuna gitmediyse ayrı.

tesekkürler yo hayır motor konusunda hiçbir süpem yok bayagı arastırdım motoru herkez memnun seriligi max hızı ... faka o gösterdigim linkte msla cok yukarda grünüyor grünüş olarak sadece oda problem yaratmaz herlde. bide rahatsız deniyor süspansiyonlar yüzünden bir bisiklet gibide degildir umarım kullanıyormussunz bilgilendirirseniz sevinirim gercekten. cok teskkürler..

brs3417
01 Haziran 2010, 23:27
Sanmıyorum yükseklikten sıkıntınız olacağını. süspansüyonlar biraz sert ama çok rahat alışılıyor dediğim gibi sert olması motora bi denge katmış bence tabiki bisiklet gibi değil yani sadece biraz farklı diğer motorlara göre bide sanırım ayar yapılabiliyor.

.ozgur.
02 Haziran 2010, 00:23
Sanmıyorum yükseklikten sıkıntınız olacağını. süspansüyonlar biraz sert ama çok rahat alışılıyor dediğim gibi sert olması motora bi denge katmış bence tabiki bisiklet gibi değil yani sadece biraz farklı diğer motorlara göre bide sanırım ayar yapılabiliyor.

cok teskkr ederim yardımlarınz icn saolun

KARABURUN
02 Haziran 2010, 10:51
slm agility 125 'in yakıt tüketimi nasıl? Örnegin 100 km de veya 1 km de ne kadar liralık yakıt tüketimi var?

fabialife
02 Haziran 2010, 13:56
hem agilty 125, hem süper 8 aldım sattım. ayrıca aglity city arkadaşıma aldım ve arada bir kullanırım.
rahatlık, pratiklik, serilik, kullanım kolaylığı, manevra kabiliyeti vs. her konuda kesinlikle agilty üstün. süper8'in tek üstünlüğü spor ve daha heybetli görünüşü.
süper 8 ve agility city büyük tekerle biraz daha zor manevra yapıyor ve agilty kadar kullanımı pratik bir motor değil. yakıtlarıda agilty den biraz daha fazla.
bence agility piyasada çok tutulan markaların 100 ve 125 cc scoteerleri arasında kullanım rahatlığı ve serilik açısından rakipsiz.

asm
02 Haziran 2010, 14:19
slm agility 125 'in yakıt tüketimi nasıl? Örnegin 100 km de veya 1 km de ne kadar liralık yakıt tüketimi var?

Daha geçen hafta ölçtüm yakıtı.

Depoyu tamamen doldurdum ve 100 km katettikten sonra benzin aldım. (defalarca da depoyu tamamen bitirmek sureti ile yakıt ölçümü yapmışlığım vardır:))

100 km'de ort. 2.7 lt tüketmiş benim motor.

Yani km'de ort. 0.9-10 kuruş gibi yakıt tüketimi söz konusu.

Eskiden motorumu çok sakin kullanarak daha az yaktırabiliyordum ama bu şehir hayatında adama motoru yavaş sürdürmüyorlar malesef.

.ozgur.
02 Haziran 2010, 21:00
hem agilty 125, hem süper 8 aldım sattım. ayrıca aglity city arkadaşıma aldım ve arada bir kullanırım.
rahatlık, pratiklik, serilik, kullanım kolaylığı, manevra kabiliyeti vs. her konuda kesinlikle agilty üstün. süper8'in tek üstünlüğü spor ve daha heybetli görünüşü.
süper 8 ve agility city büyük tekerle biraz daha zor manevra yapıyor ve agilty kadar kullanımı pratik bir motor değil. yakıtlarıda agilty den biraz daha fazla.
bence agility piyasada çok tutulan markaların 100 ve 125 cc scoteerleri arasında kullanım rahatlığı ve serilik açısından rakipsiz.

agilitynin daha tasarruflu oldgunu söylemissinz fakat cogu forumda city ve super 8 daha tasarruflu deniyordu... Asm agility knusunda baya tecrübeli ve bilgilisin okuduklarm kadarıyla :) bu görünüş açısından bi sennde yorumunu almak isterim motor la ilgili tek sıkıntım o görünüm.. yukardaki linkte belirttigim gbi kişi cok yukardamı duruyor yksa o mankenden kaynaklanan bişeymidir.

ve sen simdi agility kullanan biri olarak city mi agility mi yoksa super 8 mi onerirsin

teşekkürler simdiden :):)

asm
02 Haziran 2010, 21:51
agilitynin daha tasarruflu oldgunu söylemissinz fakat cogu forumda city ve super 8 daha tasarruflu deniyordu... Asm agility knusunda baya tecrübeli ve bilgilisin okuduklarm kadarıyla :) bu görünüş açısından bi sennde yorumunu almak isterim motor la ilgili tek sıkıntım o görünüm.. yukardaki linkte belirttigim gbi kişi cok yukardamı duruyor yksa o mankenden kaynaklanan bişeymidir.

ve sen simdi agility kullanan biri olarak city mi agility mi yoksa super 8 mi onerirsin

Şahsen ben artık Agility'nin sıfırına 3500 TL vermem Super8 ve Agility City varken.

Agility'nin görünümü bu 2 motor yanında malesef sönük kalıyor.

Esasında 2006 yılında Agility 12" jantları ve 9.2 hp'lik motoru ile sınıfına farklı bir soluk getirmişti.

Fakat şimdi çoğu Taiwan malı 125-150 cc motor 10 hp'den aşağı değil ve bunların jantları 14",16" gibi ebatlarda.

Şimdi motor alacak olsam SYM Fiddle 2'nin malesef gölgesinde kalan ve piyasaya geç sürülen Kymco Like 125 alırdım.

Agility City ve Super8'in motoru yanılmıyorsam Agility ile (GY8 kodlu olması lazım). City ve Super8'in jant ebatları büyük olduğu için kalkışta biraz gecikme yaşıyor olabilirler ki testlerde de böyle belirtiliyor.

Özetle;

Bayilerden ucuza Agility alınabiliyorsa Agility almalı fakat imkan varsa Agility City, Super8 ve Like 125-200 gibi scooterlar bence daha modern çizgilere sahip.

Bilmem anlatabildim mi? :)

.ozgur.
03 Haziran 2010, 00:13
Şahsen ben artık Agility'nin sıfırına 3500 TL vermem Super8 ve Agility City varken.

Agility'nin görünümü bu 2 motor yanında malesef sönük kalıyor.

Esasında 2006 yılında Agility 12" jantları ve 9.2 hp'lik motoru ile sınıfına farklı bir soluk getirmişti.

Fakat şimdi çoğu Taiwan malı 125-150 cc motor 10 hp'den aşağı değil ve bunların jantları 14",16" gibi ebatlarda.

Şimdi motor alacak olsam SYM Fiddle 2'nin malesef gölgesinde kalan ve piyasaya geç sürülen Kymco Like 125 alırdım.

Agility City ve Super8'in motoru yanılmıyorsam Agility ile (GY8 kodlu olması lazım). City ve Super8'in jant ebatları büyük olduğu için kalkışta biraz gecikme yaşıyor olabilirler ki testlerde de böyle belirtiliyor.

Özetle;

Bayilerden ucuza Agility alınabiliyorsa Agility almalı fakat imkan varsa Agility City, Super8 ve Like 125-200 gibi scooterlar bence daha modern çizgilere sahip.

Bilmem anlatabildim mi? :)

Evet tesekkürler gercekten bu durumda agility city e dogru bir kayış yaşanmaya basladı :)

asm
03 Haziran 2010, 00:23
Evet tesekkürler gercekten bu durumda agility city e dogru bir kayış yaşanmaya basladı :)

Sıfır Agility almaktansa ikinci el Agility City almak daha mantıklı bence.

Agility City'ye binenler zaten gözünü kısa sürede üstlere diktiği için (4500 TL'yi motora başlangıç için verenlerin gelir durumu kanımca hatrı sayılır miktardadır) ikinci el temiz City bulunabilir. :)

Fakat ben fazla binmem küçük scootera denilirse ikinci el Agility alıp belli bir tecrübe edindikten sonra maxi-scootera geçilebilir.(ki bence en mantıklısı budur)

Esasında ben City'yi de gereksiz pahalı buluyorum.Sen Kymco düşmanı mı oldun diyenler olabilir ama alakası yok :)

Sıfır City almaktansa ikinci el Sym Joyride Evo veya Piaggio Carnaby alınabilir.

.ozgur.
03 Haziran 2010, 14:48
Sıfır Agility almaktansa ikinci el Agility City almak daha mantıklı bence.

Agility City'ye binenler zaten gözünü kısa sürede üstlere diktiği için (4500 TL'yi motora başlangıç için verenlerin gelir durumu kanımca hatrı sayılır miktardadır) ikinci el temiz City bulunabilir. :)

Fakat ben fazla binmem küçük scootera denilirse ikinci el Agility alıp belli bir tecrübe edindikten sonra maxi-scootera geçilebilir.(ki bence en mantıklısı budur)

Esasında ben City'yi de gereksiz pahalı buluyorum.Sen Kymco düşmanı mı oldun diyenler olabilir ama alakası yok :)

Sıfır City almaktansa ikinci el Sym Joyride Evo veya Piaggio Carnaby alınabilir.

ya aslında benim isteklerimi en iyi karşılayan bws oluyordu ama malesef temizinini bulmak zor ki bulsamda almam fazla yakıyor :) öyle buyük motorluk işim yok yani küçük hafta sonları (ki yada geliyor artık) gezmelik sehir içinde ulasımı kolay okula gelip gidebilcegim canım sıkıldıgında cıkıp gezebilecegim bir motor istiyorum bunu dedigimde herkez hemen beat demişti fakat performansıda yani motordanda keyif almak lazım arkadan biri ittiriyormuş gibi gidiyor motor daha dogrusu gitmiyorda denebilir :) bundan dolayı agility tercihim olmuştu 2. ele güvenmiyorum ama sıfırınada okadar para verilmez diyorsun bakalım artık karar vermek lazım :) :)

fabialife
03 Haziran 2010, 15:23

süper 8 ve agility city nin motoru ağility ile aynı sadece bazı noktaları geliştirilmiş.
bu 3 motorunda selesi diğer marka scoteerler göre yüksektir. ve içlerinde en rahat oturma ve kullanma pozisyonu olan aglty dir.
yakıt konusunda başkalarını bilmem ben her 50-100 mt.de yavaşlanılması veya durulması gereken bir yerde yaşıyor ve motor kullanıyorum. üçü arasında en pratik, az yakan ve amortisörleri en yumuşak olan motor agilty dir.
şu anda SYM FİDLLE II kullanıyorum 1,5 yıldır. bu hepsinden rahat ve daha az yakanı. kymco servisi arkadaşımdır, aynı zamanda ortak ytanıdığımız bir akrabası var ona da fidlle ll aldırdı hem sağlam hem az yakıyor diye.
dediğim gibi sorduğun 3 motoruda kullandım ve bazı sıkıntılar olduğu için sattım.
süper 8 amortisörleri çok sertti, birde agility kadar pratik ve seri değil.
city nin selesi bir garip kesinlikle rahat oturamazsın.
bana sorarsan ben öncelikle amaca bakarım, bu nedenle görünüş ikinci planda kaldığı için bu üç motordan agility alırım.(fiyatlarını hiç dikkate almıyorum.)
ama sana tavsiyem LİKE al diyeceğim fiyatı pahalı. bir de sym leri incele derim.
hangisini alırsan al benim gibi yapma ( bu motorları ilk çıktığında Alanya da alan ilk kişi hep benim. süper 8 'i hiç binmeden karşıdan bakarak aldım.)
mutkala bir şekilde kullan ve özellikle otourma pozisyonuna ve amortisör sertliklerine bak ve öyle al.

asm
03 Haziran 2010, 22:17
süper 8 ve agility city nin motoru ağility ile aynı sadece bazı noktaları geliştirilmiş.
bu 3 motorunda selesi diğer marka scoteerler göre yüksektir. ve içlerinde en rahat oturma ve kullanma pozisyonu olan aglty dir.
yakıt konusunda başkalarını bilmem ben her 50-100 mt.de yavaşlanılması veya durulması gereken bir yerde yaşıyor ve motor kullanıyorum. üçü arasında en pratik, az yakan ve amortisörleri en yumuşak olan motor agilty dir.
şu anda SYM FİDLLE II kullanıyorum 1,5 yıldır. bu hepsinden rahat ve daha az yakanı. kymco servisi arkadaşımdır, aynı zamanda ortak ytanıdığımız bir akrabası var ona da fidlle ll aldırdı hem sağlam hem az yakıyor diye.
dediğim gibi sorduğun 3 motoruda kullandım ve bazı sıkıntılar olduğu için sattım.
bana sorarsan ben öncelikle amaca bakarım, bu nedenle görünüş ikinci planda kaldığı için bu üç motordan agility alırım.(fiyatlarını hiç dikkate almıyorum.)
ama sana tavsiyem LİKE al diyeceğim fiyatı pahalı. bir de sym leri incele derim.
hangisini alırsan al benim gibi yapma ( bu motorları ilk çıktığında Alanya da alan ilk kişi hep benim. süper 8 'i hiç binmeden karşıdan bakarak aldım.)
mutkala bir şekilde kullan ve özellikle otourma pozisyonuna ve amortisör sertliklerine bak ve öyle al.

Görüşleriniz için teşekkürler.

Fiddle 2 benim de hoşuma giden bir scooter.

İlk defa scooter alacak olsam Fiddle ile Agility arasında büyük tereddüt yaşardım herhalde.

Fiddle hepsinden az yakıyor dediniz. Benim motor 100 km'de ort. 2.5 lt. civarı yakıyor şehir içinde.

Fiddle ne kadar yakıyor ve performansı Agility'ye göre nasıl? (kalkışı,son hızı,ara hızlanması)

Bir de Fiddle'ın sele altına kask sığıyor mu?

Selamlar.

x-treme
03 Haziran 2010, 22:21
ben de üçünü uzun süre kullandım en son agility de kaldım kesinlikle agility 125 derim :cat:
istiyorsan maddi sebeplerden dolayı satıyorum gelip görebilirsin fiyatta yardımcı olmaya çalışacağım
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-agility-125-agility-125/detay

cesur509
03 Haziran 2010, 22:38
SÜper 8 de enjeksiyon var diye duymustum..

.ozgur.
03 Haziran 2010, 22:44

evet kesinlikle tabii oturup bir rahatlıgına seriligine kalkışına vs. bakarak alıcagım ama öncelikle sizlerden bir bilgim olsn tecrübeli kişilersiniz sonucta ve yardımlarınız oldu evet cok teşekkürler herkeze. sizin dediginize görede agility agır basıyor gercektn kötü durum sym fiddle2 yede bakacagım bir .. teşekkrler tekrardan

Limankalesi
27 Haziran 2010, 00:30
özgür neye karar verdin?

.ozgur.
27 Haziran 2010, 23:34
asımın actıgı paylasım bölümüne yazmıstım yarın gıdıp agılıty 125 alacagım . nedenıne gelincede diger motrlardan gercekten daha seri bws gibi bi iki zamanlıyla es deger sayılabilir derecede perf. ara hızlanması vs. hosuma gtti motorun ustunde hem artcı hemde suren rahat edıyor fakat tek korkum viraj dı onada alısırsın dediler ve agility alıyorum

Serkan UĞUR
28 Haziran 2010, 00:05
Bende düşünüyorum agility 125 ama viraj olayını anlamadım biraz açarmısınız motor virajda sıkıntılı mı?

fabialife
28 Haziran 2010, 14:24
asımın actıgı paylasım bölümüne yazmıstım yarın gıdıp agılıty 125 alacagım . nedenıne gelincede diger motrlardan gercekten daha seri bws gibi bi iki zamanlıyla es deger sayılabilir derecede perf. ara hızlanması vs. hosuma gtti motorun ustunde hem artcı hemde suren rahat edıyor fakat tek korkum viraj dı onada alısırsın dediler ve agility alıyorum

agility 125 ve fidlle-2 konuştuğumuz motorlar arasında viraj kabiliyeti en iyi olanıdır.manevra kabiliyeti yüksek ve kullanması pratik motorlardır. sadece seri motor olduğu için limitlerini bilip ona göre kullanmak lazım.

berkay8
12 Haziran 2013, 01:03
burda süper8 in hakkı yenmiş gibi :)