PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : moped ile tekteker?ama nasıl?

fehmizcan107
03 Nisan 2010, 14:50
arkadaşlar size bir sorum var?bazı yerlerde söyleniyor,videolar resimler var bu konuyla ilgili.orijinal mobylette veya peugeot 103 lerle tektekere kalkıyorlar.yani ön kaldırıyorlar.benim motosikletim bisan powercup 70 ve özellik olarak peugeot 103lere yakın bisan üretimi olduğu için.ama görüntü olarak cup.2 zamanlı ve 70 cc ve vitessiz.sorum şu:bu 103 ve bionikler tek teker yapıyor acaba ben de yapabilir miyim?nasıl yapabilirim?yöntemi nedir.forumu aradım.hep viteslilerle ilgili bilgi var bu konuda.

not:kimse serseri misin sen,tek teker yapıp ne yapacaksın,motorcuların adını kötüye çıkarıyorsun,motora zarar verirsin gibi yorumlar yapmasın lütfen.çocukluk hayalim bu.bir kere de olsa tek teker yapmak istiyorum.bunu güvenli koşullarda yapacağıma emin olabilirsiniz.

bir de motorum iki zamanlı motorlara göre seri değil.bu neden olabilir?

motorun teknik özelliklerini belki konuya faydalı olur diye ekliyorum

Motor:Tek silindir,iki zamanlı,70 cc
Ateşleme:Elektronik CDI;Çalıştırma:Düğmeli el marşı,ayak marşı(kick starter)
Silindir çapı ve strok:48x39,1
Sıkıştırma oranı:8,6:1
Maksimum güç:2,65 kW;7250 d/d(3,55 hp)
Maksimum tork:4,32 nm;4500 d/d
Maksimum hız:75 km/h
Soğutma sistemi:Hava+fan
Yakıt tankı:3,7 lt
Yakıt sarfiyatı:45 km sabit hızda 2,2 lt/100 km
Süspansiyon:Hidrolik ön maşa,hidrolik tek arka amortisör
Frenler(ön arka aynı):104 mm tambur,asbestsiz fren balatalı alüminyum kapak
Ön lastik:2,50-16''
Arka lastik:2,75-16''
Egzost:Katalitik konvektörlü turbo egzost
Akü:12v-5A
Yağlama:Otomatik vaye manuel
Boyutlar(UxGxY)mm:715x1085+25x1895x25
Yüksüz ağırlık:75 kg

.Mhmt.
03 Nisan 2010, 15:36
Olabildiğince sağlam bas, olabildiğince arkaya otur olabildiğince sıkı tutun ve yüklen gaza,

ilk başta anlık kalkar , sonra yavaş yavaş arttırırsın, ama bunu trafikte deneme boş bir

alanda eğlencesine düşük hızlarda dene, sonra apaçi demesinler sana da :wiinkk:

Bende boş alanlarda deniyorum aşırı düşük hızlarda, şimdilik anlığın biraz ötesine gecebildim ama calışa calışa :)

okan4037
03 Nisan 2010, 15:41
düşmeyi göze alıyorsan !
boş bir alanda yapacaksan
düştüğünde koruyacak ekipmanların var ise
deneyebilirsin.. düşmedende öğrenilmez :)

fehmizcan107
03 Nisan 2010, 15:48
Olabildiğince sağlam bas, olabildiğince arkaya otur olabildiğince sıkı tutun ve yüklen gaza,

ilk başta anlık kalkar , sonra yavaş yavaş arttırırsın, ama bunu trafikte deneme boş bir

alanda eğlencesine düşük hızlarda dene, sonra apaçi demesinler sana da :wiinkk:

Bende boş alanlarda deniyorum aşırı düşük hızlarda, şimdilik anlığın biraz ötesine gecebildim ama calışa calışa :)

evet ekipman ve boş düz yol var bende.bir sorum daha olacak.bu denemeyi motor dururken kalkışta mı yapacağım yoksa giderken mi daha iyi kalkar önü?eğer giderken ise yaklaşık kaç km hızda denemeliyim?

.Mhmt.
03 Nisan 2010, 16:40
Ben genellikle motor 20 giderken falan deniyorum daha üstlerine daha yemedi :mrgreen:

okan4037
03 Nisan 2010, 16:44
ben kalkmadan guc uyguluyordum yavas yavas dengede gıtmeye calsıyordum.. önce denge olayını cozdukten sonra gıderken yapabılırsın..
ama ddiğim gibi motorun kuvvetsiz oldugu için giderken yapmak okadar kolay olmayabilir.. önce denge işini biraz hallet derim...

fehmizcan107
03 Nisan 2010, 16:45
ben kalkışta denedim hep.belki ondan olmamıştır :silent: teşekkürler:rendeer:

sormak istediğim şu:motor kalkışta mı daha çok güç bulur giderken mi?denge çok problem değil.uzun yıllar profesyonel bisikletçilik yaptım ama motosiklet de yeniyim

sternboy
03 Nisan 2010, 16:49
bende ybr de yapmak istiyorum kendi çapımda kaldırıyorum ama gidemiyorum hemen iniyo seninkinde sistem değişik hemen kapmıyo motor yavaş kapıyo o yüzden 10 km gibi bi hızla giderken dengeli olabileceğin en geri noktaya otur gaza asılıp çek gidonu pejo larda felan öyle yapıyolar

fehmizcan107
03 Nisan 2010, 16:54
bende ybr de yapmak istiyorum kendi çapımda kaldırıyorum ama gidemiyorum hemen iniyo seninkinde sistem değişik hemen kapmıyo motor yavaş kapıyo o yüzden 10 km gibi bi hızla giderken dengeli olabileceğin en geri noktaya otur gaza asılıp çek gidonu pejo larda felan öyle yapıyolar

aradığım cevap tam olarak böyle birşeydi teşekkürler:rendeer:şimdi şu serilik sorununa gelelim.yeri değil biliyorum teknik servise açmam lazım ama 2 ayrı konu açıp forumu meşgıul etmek istemedim

Unique693
03 Nisan 2010, 16:54
70 cc motor 2 zamanlı ve 3,5 hp.Az değilmi ?

fehmizcan107
03 Nisan 2010, 16:58
70 cc motor 2 zamanlı ve 3,5 hp.Az değilmi ?

az ama,orijinal 103lerle bile yapıyorlar

F54
03 Temmuz 2010, 17:24
benim bi motorcu abi var ön kaldırmaya pejo ile başladı en az 100 mete gidiyordu şimdi crosss a döndü şow yapıyo aklı duruyo insanın ama tecrübe lazım en önce de cesaret

kanucan
03 Temmuz 2010, 17:33
Bende chopperla kalkmayı deniyeyim.

Blackeagletr
14 Temmuz 2010, 00:26
bırakın mopedle teker yapmak nedir ya. apaçilikten başka birşey değil.