Orijinalini görmek için tıklayınız : 98 model mz motorsikletine yag yardımı??
sempatik16
01 Nisan 2010, 19:28
slm bende 98 model mz var.filtre kazanının altında yag deposu var.ordan 10-40 iki zamanlı motor yağı koyuyorum.şanzımanın üstündede yağ tıpası var buradanda yağ koymak gerekiyormu?:)
ARBETUS
02 Nisan 2010, 11:13
yağ deposıuna koyduğun 2T yağ benzinle karışıp yakılan yağdır. yağ tapasını gördüğün yere konan yağ şanzıman yağıdır. belirli periyodlarda değiştirmen lazım o yağı. 10 ya da 90 numaraydı kodu o yağın. dişli yağı olarak geçer.
sempatik16
02 Nisan 2010, 18:09
:)
yağ deposıuna koyduğun 2T yağ benzinle karışıp yakılan yağdır. yağ tapasını gördüğün yere konan yağ şanzıman yağıdır. belirli periyodlarda değiştirmen lazım o yağı. 10 ya da 90 numaraydı kodu o yağın. dişli yağı olarak geçer.
ne marka yag almamı onerırsınız? bide yağ numarasını kesin olarak bilsem daha iyi olacak çünkü yeni mz aldım topladım boyadım yağınıda değiştirmek istiyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:06 ----------
arbetus arkadasıma yardımcı oldugu için canı gönülden tesekkur ederım:):cat:
huska
02 Nisan 2010, 18:15
80 90 castrolun bunun ıcın uretılmıs yaglarını koyabılırsın
satoyama
02 Nisan 2010, 18:43
10w-40 iki zamanlı motor yağı olmaz! 2 zamanlı yağlar 30 numaradır sakın o 4 zamanlı yağı olması?
sempatik16
02 Nisan 2010, 18:43
tesekkur ederım arkadaslar ilgilendıgınız için:)
aggressive
02 Nisan 2010, 18:54
iki zamanlı motor yağında numara tabirini ilk defa duydum castrol racing 2t kullanmanı onerırım motorunda.
sanzıman yağı olarak ise castrol 10-40 motorsıklet yagı kullanabılırsın yuksek numaralı dıslı yağlarını oneremem cunku debrıyajın ıslak debrıyaj olabılır.
bu yaglar sadece sanzımanlar ıcın kullanılabılır (yada sarflı )ıcerısınde debrıyaj barındıran sıstemlerde kullanılamazlar
sempatik16
02 Nisan 2010, 18:57
10w-40 iki zamanlı motor yağı olmaz! 2 zamanlı yağlar 30 numaradır sakın o 4 zamanlı yağı olması?
castrol 2t yazıyordu 10 -40 numarsı ise belki yanlıs yazmıs olabılırım
aggressive
02 Nisan 2010, 19:02
castrol 2t ise sorun yok ama sanzımana o yagı kullanmayınız
sempatik16
02 Nisan 2010, 19:16
castrol 2t ise sorun yok ama sanzımana o yagı kullanmayınız
dediğin gibi castrol racing 2t yazıyordu.hatırladım:)
yardımlarınız için teşekkur ederim arkadaslar :):wiinkk::cat::bestmt:::tutkuy::::thanks:::xblink ::::cheeeeer::shake2::::asker::::haapppy:::biggrin n::alkiis::::thanks:
eeraktan
02 Nisan 2010, 19:35
iki zamanlı motor yağında numara tabirini ilk defa duydum castrol racing 2t kullanmanı onerırım motorunda.
sanzıman yağı olarak ise castrol 10-40 motorsıklet yagı kullanabılırsın yuksek numaralı dıslı yağlarını oneremem cunku debrıyajın ıslak debrıyaj olabılır.
bu yaglar sadece sanzımanlar ıcın kullanılabılır (yada sarflı )ıcerısınde debrıyaj barındıran sıstemlerde kullanılamazlar
castrol 2t yi önermişin iyi, ama 251 mz şanzımanı na yazın 90 numara, kışın da 20/50 yag konur, çok lamelli balata sıstemı dır. 10-40 çok ince gelir dişli yağı değildir.:cat:
huska
02 Nisan 2010, 19:36
dıslı yagı numarası verdım farkettıysenız motor yagı ıle ılgılı bı yorum yapmadım.
sempatik16
03 Nisan 2010, 08:52
arkadaslar ilgilendiğiniz için tesekkur ederım malum yeni motor aldım.öğreniyorum.:)
bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıptır demi arkadaşlar.:wiinkk:
mz 251 de filtre kazanın altında yağ deposu var biliyosunuz benzinle yakılacak olan yağ bu yağ deposunun cubugunda numaralar var.ne kadar koymam gerek
depoyu agzına kadarmı doldurmalıyım yoksa belli bir ölçüsü varmı mesela arabalarda yağ cubugunun iki çizgisinin arasına kadar konur mz de de böyle bir kural varmı?:bestmt:::tutkuy::
bektanist
03 Nisan 2010, 09:34
arkadaslar ilgilendiğiniz için tesekkur ederım malum yeni motor aldım.öğreniyorum.:)
bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıptır demi arkadaşlar.:wiinkk:
mz 251 de filtre kazanın altında yağ deposu var biliyosunuz benzinle yakılacak olan yağ bu yağ deposunun cubugunda numaralar var.ne kadar koymam gerek
depoyu agzına kadarmı doldurmalıyım yoksa belli bir ölçüsü varmı mesela arabalarda yağ cubugunun iki çizgisinin arasına kadar konur mz de de böyle bir kural varmı?:bestmt:::tutkuy::
ağzına kadar doldur haftada birde kontrol et azaldıkça doldur o yağ olmazsa pistonu sıkıştırırsın castrol kullan 2 zamanlı tabi bu arada şanzıman yağını sen koyma bilen biri koysun
:cat:
http://www.dadasmotor.com/resim/333.jpeg
Bu yağı kullanman kafi olucaktır. Motorun yağ deposunu sürekli doldur. İki zamanlı motorların benzininde yağın bir kere bile eksik kalması motorundan yılların gitmesine sebep olucak. Nitekim eski olması da bunu tetikler, yerinde olsam benzin deposunada bi kapak yağ koyarım her depoda..
sempatik16
03 Nisan 2010, 16:44
ağzına kadar doldur haftada birde kontrol et azaldıkça doldur o yağ olmazsa pistonu sıkıştırırsın castrol kullan 2 zamanlı tabi bu arada şanzıman yağını sen koyma bilen biri koysun
:cat:
şanzıman yagını neden bilen biri koysun 900 gr 90 numara dişli yagı koyulması gerekıyomus baska dikkat etmem gereken bişeymi var?[COLOR="Silver"]
bu boyaman önceki hali
http://img411.imageshack.us/img411/3750/alim0001t.jpg (http://img411.imageshack.us/i/alim0001t.jpg/)
buda boyandıktan sonraki hali
http://img534.imageshack.us/img534/5574/alim203.jpg (http://img534.imageshack.us/i/alim203.jpg/)
renk bordoya yani vişne rengine kacıyo kapalı alanda cektıgım için renk farklı cıkmıs
sizden yardımlarınızı istediğim motor bu arkadaşlar
bektanist
03 Nisan 2010, 18:08
dikkat etmen gereken gerçekten bişi var dostum :) sölim dediğin gibi 90 numara ve deiğin gibi 900 gr ama koymadan önce içindeki pis yağın boşaltılması basit gibi gözüksede motoru biraz sallaman gerekiyor pis yağın boşaltılması sırasında bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yağı kullanmanı tavsiye etmem castroldan şaşma dişli yağında bile alttaki yağ boşaltım tapasınıda iyice sık çünkü bu makinalardaki vibrasyon hat safhada olup ilerde gevşemesi ve hatta yola tapayı salı vermesine kadar gider bu arada motorun güzel arka kuyruk için granaj takarsan çok şık durur fiyatı 20 30 liradır sanırım devir saati ve km göstergesinin altlığıda siyah renk olsa çokdaha şık olur beyaz biraz sırıtmış tabi keyif senin karbüratörün etrafıda sanki biraz paslanmış pas sökücü ve bir kaç fırça darbesiyle bu fırça darbesi benzinle olursa harika olur tabi pırıl pırıl çıkar bu arada meraktan soruyorum boya işini nasıl yaptın boyattınmı fırın boyada yoksa spreylemi boyadın spreyle boyadıysan 5 ay benzinden uzak tut hemen çıkarır boyayı 98 model makinan güzel duruyo kazasız günler
aggressive
03 Nisan 2010, 18:30
castrol 2t yi önermişin iyi, ama 251 mz şanzımanı na yazın 90 numara, kışın da 20/50 yag konur, çok lamelli balata sıstemı dır. 10-40 çok ince gelir dişli yağı değildir.:cat:
10-40 için dişli yağı demedim bende yazdıgım cumlenın butununu okuyarak yorum yaparsanız daha ıyı olur
''sanzıman yağı olarak ise castrol 10-40 motorsıklet yagı kullanabılırsın yuksek numaralı dıslı yağlarını oneremem cunku debrıyajın ıslak debrıyaj olabılır''
dıslı yagı numarası verdım farkettıysenız motor yagı ıle ılgılı bı yorum yapmadım.
evet yapmamışsınız ama mz e koyulacak ıkı tur yağ var soyledıgınız yağı nereye koyacagını soylersenız daha acıklayıcı bır bılgı vermıs olursunuz yanlış anlasılmalar olmaz
sempatik16
03 Nisan 2010, 18:32
dikkat etmen gereken gerçekten bişi var dostum :) sölim dediğin gibi 90 numara ve deiğin gibi 900 gr ama koymadan önce içindeki pis yağın boşaltılması basit gibi gözüksede motoru biraz sallaman gerekiyor pis yağın boşaltılması sırasında bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yağı kullanmanı tavsiye etmem castroldan şaşma dişli yağında bile alttaki yağ boşaltım tapasınıda iyice sık çünkü bu makinalardaki vibrasyon hat safhada olup ilerde gevşemesi ve hatta yola tapayı salı vermesine kadar gider bu arada motorun güzel arka kuyruk için granaj takarsan çok şık durur fiyatı 20 30 liradır sanırım devir saati ve km göstergesinin altlığıda siyah renk olsa çokdaha şık olur beyaz biraz sırıtmış tabi keyif senin karbüratörün etrafıda sanki biraz paslanmış pas sökücü ve bir kaç fırça darbesiyle bu fırça darbesi benzinle olursa harika olur tabi pırıl pırıl çıkar bu arada meraktan soruyorum boya işini nasıl yaptın boyattınmı fırın boyada yoksa spreylemi boyadın spreyle boyadıysan 5 ay benzinden uzak tut hemen çıkarır boyayı 98 model makinan güzel duruyo kazasız günler
kuyruk granajı 60 tl ondan almadım motoru oto boyacısına boyattım 150 tl ye vernikledi.devir saatını boyamayı unuttum .karburatordekıde pas deil toz motoru yeni topladım 01/04 tarıhnde daha bugun oldu cıkarıp bınmedım hava yagmurlu malum :mrgreen:kuduruyorum binmrk için:queen:metalik boya vişne rengi:bounce:
motocycleboyreigns
03 Nisan 2010, 18:36
http://www.dadasmotor.com/resim/333.jpeg
Bu yağı kullanman kafi olucaktır. Motorun yağ deposunu sürekli doldur. İki zamanlı motorların benzininde yağın bir kere bile eksik kalması motorundan yılların gitmesine sebep olucak. Nitekim eski olması da bunu tetikler, yerinde olsam benzin deposunada bi kapak yağ koyarım her depoda..
aynen;yarım kapak atsa yeter,o da uzun süreli kullanımlarda:cat:
Güzel motor,kazasız belasız kullan.
huska
03 Nisan 2010, 18:58
10-40 için dişli yağı demedim bende yazdıgım cumlenın butununu okuyarak yorum yaparsanız daha ıyı olur
''sanzıman yağı olarak ise castrol 10-40 motorsıklet yagı kullanabılırsın yuksek numaralı dıslı yağlarını oneremem cunku debrıyajın ıslak debrıyaj olabılır''
evet yapmamışsınız ama mz e koyulacak ıkı tur yağ var soyledıgınız yağı nereye koyacagını soylersenız daha acıklayıcı bır bılgı vermıs olursunuz yanlış anlasılmalar olmaz
yanlıs anlasılacak bı acıklama deılkı bu 80 90 kım motor yagı olarak kullanır ustunde şanzıman yagı oldugu yazıyor kalkıpta motora katacak adam oldugunu zannetmıorum bu arkadasımızın.
bulbul
04 Haziran 2011, 22:31
merhaba bugun motorun yagini degistirdim 10- 40 numara yag kullandim uzerinde 4 zamanlilar icin diyor farkedermi acaba
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO