Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorunum Var Yardım?
mertyagci
31 Mart 2010, 20:26
Arkadaşlar benim sorunum şu.Benim motor son zamanlarda ısındıktan sonra viteslere geçişlerde cart diye bir ses çıkıyor tabi öyle yüksek bir ses değil ama insan kulağı çok rahat farkediyor.Ses birazda kıtırt gibi çıkıyor:)neyse.aynı zamanda mesela diyelim motorla trafikte ışıklarda boş vitesteyim trafik hareket etmeye başladı 1 e attım ve önümdeki araba tam kalkarken gene duracak,debriyaja bastım ve debriyaja basılı konumda ilerlerken bu sefer tak tak diye bir ses geliyor bu olayı motor ısınınca yapıyor.Acaba ne sorun var?
mücahit_89
31 Mart 2010, 20:28
motor yağsız mı kalmış acep:)ama debriyaj sıkılıyken o sesi yapması kavrama ayırmıyomu yoksa debriyaj ayarında bişeymi var allah allah:)bilenler sölesinde tecribemiz artsın:)
GOKHAN42
31 Mart 2010, 20:31
sorun ciddi gibi. debriyaj balatasında sorun olabilir.
Samet Ağır
31 Mart 2010, 20:36
bazen sert kalkmak gerektiğinde debriyaj balatasından cırrt:queen:,cıyl,:queen: gaarrrç,:queen:gııyyyç :queen: ve benzeri ses geldiği de oluyormu?eğer varsa debriyaj balatan yanmış olabilir yada ayıramıyordur.durduğun zaman 1. vitese takarken motor ileri atılma hareketi yapıyormu.vites geçince tak diye ses le beraber atılıyormu?
mertyagci
31 Mart 2010, 20:51
Motor ileri atılma hareketi yapmıyor ama son zamanlarda vites geçişlerim hep sesli oluyor.Ya bende balatadan diye düşünüyorum ama motorum 8500km'de balatayı 6000kmde değiştirmiştim 2500kmde debriyajmı biter anlamadım.
Samet Ağır
31 Mart 2010, 23:04
bitti demeyelim de mesela debriyaj teli gevşek olabilir..debriyaj tası aşınmış olabilir...debriyaj saçları deforme olmuş olabilir... toplanırken hatalı toplanmış dengesiz sıkılmış olabilir...açmadan görmek imkansız gibi...
Osbourne
31 Mart 2010, 23:15
durduğun zaman 1. vitese takarken motor ileri atılma hareketi yapıyormu.vites geçince tak diye ses le beraber atılıyormu?
Bu dediklerin bende oluyor tam olarak :)
Nedir motorun sıkıntısı?
Samet Ağır
31 Mart 2010, 23:37
osbourne debriyajın ayırmıyor..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO