Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Majesty 400
hannable
28 Mart 2010, 16:33
arkadaşlar selam; o kadar topik var, bi majesty400 yok diye ben şeyettireyim dedim..
kısa süre sonra majesty400 alacağım. varmı kullanan, artı eksi yönlerini söyleyecek bir kullanıcı..? kafam fazlasıyla karışık :pr:
zaten hiç mesaj gelmezse; bir hafta sonra alacağım ve ben paylaşırım bütün bilgilerini :bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------
Yamaha MAJESTY 400 - Ayrıntılı Teknik Özellikler
Motor Tipi : Tek silindir, 4 zamanlı, DOHC, 4 supap, su soğutmalı
Silindir hacmi : 395 cc.
Çap x Strok : 83 X 73 mm
Kompresyon oranı : 10.6 : 1
Maks. gücü : 34 HP-7.250 devirde
Maks. Tork : 3.7 kg-m-6.000 devirde
Yağlama : Islak Karter
Yakıt sistemi : Yakıt Enjeksiyon
Debriyaj tipi : Otomatik santrifüjlü
Ateşleme : TCI
İlk Çalıştırma : Elektrik marşlı
Vites kutusu : Otomatik
Tahrik : V-Kayışlı
Şase
Ön süspansiyon : Teleskopik çatal, hareketli ünite
Arka süspansiyon : Çift amortisör
Ön fren : Çift disk, f 267 mm.
Arka fren : Tek disk, f 267 mm.
Ön lastik : 120/80-14 M/C 58S
Arka lastik : 150/70-13 M/C 64S
Boyutlar
Boyutlar (UxGxY): 2230 x 780 x 1380 mm.
Sele yüksekliği: 750mm.
İki teker arası mesafe : 1.565mm.
Min. Yerden yükseklik : 120mm.
Ağırlık : 198 kg
Yakıt kapasitesi: 14 litre
Yağ kapasitesi :
RunemagicK
28 Mart 2010, 17:44
buyur, bu yeterince açıklayıcı olur sanırım:)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/64687-avrupa-turu-09-26gun-7ulke-10-300km.html
satoyama
28 Mart 2010, 18:05
sınıfının en iyisi :cat: bence
hannable
28 Mart 2010, 18:52
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/64687-avrupa-turu-09-26gun-7ulke-10-300km.html
offf beeee..! tamamdır.. büyük konuşuyorum. üşenmeden linkteki bütün yazıları okudum; kesin majesty'm olacakkk :cat:
RunemagicK
28 Mart 2010, 19:14
offf beeee..! tamamdır.. büyük konuşuyorum. üşenmeden linkteki bütün yazıları okudum; kesin majesty'm olacakkk :cat:
ben 3 kere okudum:D
Sinan Aksu
28 Mart 2010, 19:39
:cat::cat::cat::cat::cat:
hannable
01 Nisan 2010, 23:57
Selam Arkadaşlar;
bugün (Nisan1) Majesty 400'üm oldu sonunda... ve hemmenn ilk 100 km'lik izlenimlerimden biraz bahsedeyim.
- son hızım 160'ta kaldı. rodajındandır diye şüpheleniyorum. 175 yaptığını söyleyenler var, bilemedim.
- 3500 devire kadar oldukça sakin, ama sonra süpper uçuyor. kırmızı ışıktan kalkıpta biraz ilerlediğimde gösterge 140'a dayanıyor.
- zincir yerine kayışın kullanılması ses bakımından sadece motoru hissetmenize sebep oluyor. sadece egzos ve motor sesi...
- aynı paraya racing düşünüyordum. hyosung GT250R! iyiki almamışım, yaşasın Majesty :cat:
- ahh birde frenler ABS olsaymış...
daha kullandıkça yazacağım :wiinkk:
hayırlı olsun çok şık bir motor. takipteyiz sen yaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------
rodaj demişsin sıfırı satılıyor mu bu motorun hala?
TOP SPEED
02 Nisan 2010, 00:55
Scooter da İtalyan derim tek kelimeyle mükemmel ötesi motorlar,yıllarca Aprilia kullanan birisi olarak bunu söylüyorum çok kalitedir.
hannable
02 Nisan 2010, 01:02
hayırlı olsun çok şık bir motor. takipteyiz sen yaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------
rodaj demişsin sıfırı satılıyor mu bu motorun hala?
yeni kasa üretiyorlar; Wv Golf gibi kasa kasa, yenileye yenileye satacaklar galiba :cherry:
30.000 km'de aldım motoru, rodajı yalnış yapılmış olabilir mi acep diye düşünüyorum sadece.. bende bilmiyorum, sorcam bakalımm
Tolme
02 Nisan 2010, 01:46
Selam Arkadaşlar;
bugün (Nisan1) Majesty 400'üm oldu sonunda... ve hemmenn ilk 100 km'lik izlenimlerimden biraz bahsedeyim.
- son hızım 160'ta kaldı. rodajındandır diye şüpheleniyorum. 175 yaptığını söyleyenler var, bilemedim.
- 3500 devire kadar oldukça sakin, ama sonra süpper uçuyor. kırmızı ışıktan kalkıpta biraz ilerlediğimde gösterge 140'a dayanıyor.
- zincir yerine kayışın kullanılması ses bakımından sadece motoru hissetmenize sebep oluyor. sadece egzos ve motor sesi...
- aynı paraya racing düşünüyordum. hyosung GT250R! iyiki almamışım, yaşasın Majesty :cat:
- ahh birde frenler ABS olsaymış...
daha kullandıkça yazacağım :wiinkk:
opsiyonel abs li modelide var türkiyeyede getiriyorlardı, sen sıfırmı aldın?
RunemagicK
02 Nisan 2010, 03:22
yeni kasa üretiyorlar; Wv Golf gibi kasa kasa, yenileye yenileye satacaklar galiba :cherry:
30.000 km'de aldım motoru, rodajı yalnış yapılmış olabilir mi acep diye düşünüyorum sadece.. bende bilmiyorum, sorcam bakalımm
yanlış rodaj yapıldığı için 160a kadar çıkıyo diye düşündün sanırım. yoksa 30000den sonra rodaj olmaz:)
birde varyatör kısmındaki parçaları değiştirmen gerekebilir belki hızın artması için. misal benim zat 80i geçmiyodu bi ara ama ön varyatördeki bilyeler ve kayışı değiştirdikten sonra 110u görmeye başladı. sonuçta aynı varyatör sistem ikiside.
satoyama
02 Nisan 2010, 03:50
bir arkadaşımın ağzından 180km/h hıza çıktığını duymuştum ki oda yalan söylemez :)
PIPER
11 Nisan 2010, 01:53
MotorOn dergisinin geçmiş sayılarından birinde Yamaha Majesty 400, Suzuki Burgman 400, Aprilla Atlantic 500, Piaggio MP3, Honda Silverving ve Peugeot Satelis 500 karşılaştırmalı testi vardı. Bu sınıfta motor alacağım dönem Silverwing Burgman ve Majesty arasında kalmıştım. Dergide Majesty 400 Tüm motorlar arasında en avantajlısı seçilmişti. Defalarca okudum, her almak istediğim 3 motoru da iyice araştırdım. Sonunda Majesty de karar kıldım.
Suzuki Burgman : Düşük yakıt sarfiyatlı güzel görünümlü bir motor ancak yere biraz fazla yakın, ayrıca parça ve bakım maliyetleri yüksek. Servis ağı da istanbul haricinde diğer şehirlerde pek kuvvetli değil.
Honda Silverwing : Oturuş pozisyonu yüksek, çift silindirli olması en büyük artısı, servis ağı yurt genelinde yaygın. Parça problemi yok. Diğer yandan oldukça ağır bir motor. (600 lük olanıyla aynı kasa) 2. Elde biraz zor satılıyor, Yakıt tüketimi bu sınıftaki motorlar içinde en fazla olanı. (600 lük olanı ise daha beter.. Otomobil gibi benzin tüketiyor) Birde bazı kullanıcılar kronik enjeksiyon işemesi tabir edilen problemden yakınıyor.
Yamaha Majesty : Sürüşü çok güzel, Ağırlık merkezi yere en yakın olan model olduğu için viraj kabiliyeti çok daha iyi. Oldukça aerodinamik ve konforlu. Servis ağı yaygın, parça problemi yok. Oldukça dinamik ve kıvrak bir karakteri var.
Tüm modeller aslında birbirlerine çok yakın özelliklerde ama sonuç olarak bende Majesty tercih ettim. Şimdi seçme şansım olsa yine aynısını yapardım.
muratalagoz
28 Nisan 2010, 18:40
okadar çok kararsızlıktan sonra x9 mu gileramı sym 250 mi derken en sonunda majesty karar verdim evin satılmasını bekliyorum kısmetse en kısa zamanda alacağım 250 lik az gelecek 500 lük fazla arası 400 var yapı olarakta çok beğendim yakıt olarak şehir içinde nasıl acaba?
ser-mat
01 Mayıs 2010, 02:45
şehir içi-dışı yakıt tüketimi nedir acaba majesty'nin?
bende niyetlendim gibide korkuyom
hannable
05 Ağustos 2010, 02:20
bir depo, 50TL'ya doluyor, 14Lt. depo ile, uzun yok 90km hız ile gidersen 360km yok yapıyorsun. şehir içinde agresif kullanırsan (agresiften kasıt bir ışıktan diğerine 150'ye kadar çıkıp tekrar frene asılmak gibi :) ) bu oran 250km'ye kadar düşüyor.
racing motorlardan tek farkı tek silindirli olmasıdır. o yüzden racingler hızlı. ama 200 km hızlar Türkiye için ciddi yüksek hızlar. tek silindir ile hem ekonomik, hem racing tadı, hem televizyon koltuğu rahatlığı için Majesty'dir doğru seçim :cat:
frustrated
20 Ağustos 2010, 17:24
selam majesty sahipleri,
majesty okuduğum kadarı ile gayet başarılı bir motor ayrıca ikinci elleri muadili fjs400 e göre daha uygun ama tek tereddüt edilecek nokta yamahanın başarısız servis ağı diye düşünüyorum..bu forumda da defalarca dile getirildi yedek parçalar için aylarca beklendiği vs..sizin başınıza böyle sorunlar geldi mi?
teşekkürler
malibu79
01 Ekim 2010, 21:14
slm arkadaşlar bu model için neden adam akıllı bir topic yok anlayamadım. ben de bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum motorumu. eminim doğru dürüst cevap gelmeyecek ama yinede yazalım. majesty lerde kronik tabir edilen arıza varmıdır? 2. el alırken nelere dikkat etmeliyiz? yardımcı olursanız sevinirim. bir de topic'i açan arkadaş topic ismini majesty 400 kullanıcıları diye değiştirebilir mi?
hannable
06 Mart 2011, 21:11
majesty'lerin kronik bir rahatsızlığı yok, merak etmeyin.. arabamı sıfırlamak için sattım majesty'mi.. sonrasında arkadaşların motorlarını kullandım, çok çeşitli motorlar sürdüm. en keyiflisi kesinlikle Majesty serisi...
bir sonraki alacağım motorum muhtemelen R1 olacak muhtemelen ama Majesty 400'ümün tadı, halen daha damağımda...
tek sorun, Yamaha'nın servis sağlayıcıları.. aslında düşmedikten sonra pekte bir sıkıntı yok. düşersenizde zaten; Allah Korusun..!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:09 ----------
selam majesty sahipleri,
majesty okuduğum kadarı ile gayet başarılı bir motor ayrıca ikinci elleri muadili fjs400 e göre daha uygun ama tek tereddüt edilecek nokta yamahanın başarısız servis ağı diye düşünüyorum..bu forumda da defalarca dile getirildi yedek parçalar için aylarca beklendiği vs..sizin başınıza böyle sorunlar geldi mi?
teşekkürler
majesty kayışı için 5 hafta bekledim. ellerinde yokmuş, japonyadan gelmiş :)
egekartali
28 Mart 2011, 17:56
öncelikle herkese merhabalar...
majesty için bakındım ancak model başlığı olarak burası var sadece..
foruma sanırım ilk ya da ikinci yazışım olcak bu.
nedeni de yaklaşık 2 saat önce 2006 model siyah majesty 400 aldım..20bin kmdeydi...
daha önce 3-4 sene boyunca mondial 150rs kullandım..
buraya hem selam vermek hem de bu motoru kullanan arkadaşlardan bilgi almak...
motora 19500km de buji-yağ-filtre-kayış bakımları yapılmış serviste.faturaları elimde...
sormak istediğim motor su soğutmalı olduğundan su eksiltmesi oluyor mu?yazın olursa nereden su koyuluyor?bakındım sağına soluna ama göremedim..
bir de bana tecrübelerine dayanarak tavsiyede bulunmak isteyen arkadaşların görüşlerine de açığım :)
herkese iyi günler
egekartali
28 Mart 2011, 23:58
başlık alt taraflara kaçmış hem bişeyler daha sorayım hem de belki bi gören duyan olur da cevap yazar :)
motoru kullanırken dikkat etmem gereken teknik mekanik bilgiler var mı majestyle ilgili?
ne marka çanta almalıyım?
muratalagoz
29 Mart 2011, 00:41
Hayırlısı Olsun Bende 14 binde bitane buldum kaporayı verip kısmetsede ay başında motoru alıcam 125 lik çin malından sonra nasıl gelicek bilmiyorum :)
recession
13 Nisan 2011, 12:37
başlık alt taraflara kaçmış hem bişeyler daha sorayım hem de belki bi gören duyan olur da cevap yazar :)
motoru kullanırken dikkat etmem gereken teknik mekanik bilgiler var mı majestyle ilgili?
ne marka çanta almalıyım?
ben 46 lt kappa çanta aldım, artçı içinde sırt dayama aparatı taktık çok güzel ve kullanışlı oldu. 2 kask sığıyor içine.
huseyin45
09 Şubat 2013, 02:42
Merhaba arkadaslar gectigimiz pazartesi cbr250r motorumu sattim ve bugun yamaha majesty almaya karar verdim oncelikle sahibinden de ilanlara bakarken 2008 model yeni kasa majesty gordum bu mumkunmudur motoru fiyatida 8250 tl oldukca uygun 15 binde motor yani hevesim kabardi ancak icimden bir seste hem bu kadar ucuz hem yeni kasa ama nasil 2008 model demiyor degil sizce bu mumkunmudur 2008 model olup yeni kasa majesty olmasi yeni kasadan kastim asagidaki linkte gorebilirsiniz lutfen acil cevap verir beni bilgilendirirseniz sevinirim saygilarimla...
http://www.emoto.com/actualites/machine/milan-nouveau-yamaha-majesty-400-abs-pour-2009-4971.php
Tolme
10 Şubat 2013, 05:46
bir kaç kişi beyaza boyatmış majesty sini onlarla karıştırmış olmayasın?
fuatahan2000
01 Nisan 2013, 16:39
Debriyaj ve Çan'ı değiştirteceğim. Uygun bir servis arıyorum. Tavsiyesi olan var mıdır?
Giga Korkmaz
15 Mayıs 2013, 15:04
Arkadaşlar Selam
Bu forumdaki ilk mesajım, bir konu hakkında bilgilenmek istiyorum
4 sene önce Suzuki Adress 50 cc aldım, memnun kaldım
Geçen sene yine Suzuki Adress 100 cc aldım, ondan da memnunum
Şimdi Majesty 250 buldum bir tane onu alıcam
Öğrenmek istediğim şu, acaba majesty 250 su soğutmalı mı hava soğutmalı mı?
Kıbrıs'tan yazıyorum. Malum çok sıcak memleket. Durmaıksızın 250-300 km yol yapınca motorda sıkıntı yaşar mıyım?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
Eğer su soğutmalı ise birazdan motoru almaya gidicem. İşin ilginç tarafı alacağım eleman da bilmyor su soğutmalı mı değil mi?
Gideceğim yer de uzak, eğer hava soğutmalı ise hiç gitmicem bile
Yardımcı olursanız sevinirim
slayer
19 Ağustos 2014, 21:39
Merhaba arkadaşlar ilk motoru mu almak için yardımınıza ihtiyacım var acaba başlangıç için majesty büyük mü birde sahibinden com da çok km yapmış majestyler var bu motorun 80 bin km yapmışı çok sorun çıkarır mı temiz kullaıldığını varsayarsak
Karalı
19 Ağustos 2014, 23:22
Merhaba arkadaşlar ilk motoru mu almak için yardımınıza ihtiyacım var acaba başlangıç için majesty büyük mü birde sahibinden com da çok km yapmış majestyler var bu motorun 80 bin km yapmışı çok sorun çıkarır mı temiz kullaıldığını varsayarsak
Bu motor başlangıç için uygun'mu bilmem ama fena makina çok hızlı
Duffy
21 Haziran 2016, 14:17
Konu hareketlensin 1 hafta önce Majesty 400 aldım. Kullanan arkadaşlara soru sormak isterim.
gogos35
09 Eylül 2016, 20:54
https://youtu.be/sNgn4ivZN4U majesty 400 incelemem begenirseniz sevinirim...
Duffy
08 Kasım 2016, 18:01
https://youtu.be/sNgn4ivZN4U majesty 400 incelemem begenirseniz sevinirim...
Eline sağlık bende video altında 1-2 bilgi yazdım.
Volkan Aykul
05 Eylül 2020, 02:17
2 gün önce 2006 model, enjeksiyonlu, 72630 kilometrede Yamaha Majesty 400 aldım. Almadan önce detaylı ekspertiz yaptırdım. Normal eksperde varyatör ve debriyaj kısımlarına bakılmadığını dile getirdi yetkili servis. Motosikletin ivmelenmesi, konforu inanılmaz iyi. Uzun tur camı ile rüzgarı tamamen engellemeyi düşünüyorum.
erensel
05 Eylül 2020, 11:52
2 gün önce 2006 model, enjeksiyonlu, 72630 kilometrede Yamaha Majesty 400 aldım. Almadan önce detaylı ekspertiz yaptırdım. Normal eksperde varyatör ve debriyaj kısımlarına bakılmadığını dile getirdi yetkili servis. Motosikletin ivmelenmesi, konforu inanılmaz iyi. Uzun tur camı ile rüzgarı tamamen engellemeyi düşünüyorum.
Hayırlı olsun, yaşına göre KM gayet iyi.
Keyifle kullanın inşallah
Volkan Aykul
06 Eylül 2020, 14:48
Teşekkür ederim. :)
Muhtelemen Majesty kullanan bir elin parmaklarını geçmeyecektir. 2016'da 12.000 de aldım şu anda 65.000Km civarında. Her iklimde ve yol şartında kullandım. Burgman varken Majesty'nin hakkını yediğimi düşünüyorum. Bu kadar sorunsuz bir scooter daha önce kullanmadım. Neden bu kadar az sattı anlamış değilim. Yeni bir motosiklet satın almama rağmen kendisini satmaya kıyamadığım için hayatımda ilk defa iki motor sahibi oldum. :))
fz6_fazer
17 Ekim 2024, 10:52
Keyifli sürüşler dilerim,bir kaç fotğraf atında gözümüz gönlümüz açılsın
Muhtelemen Majesty kullanan bir elin parmaklarını geçmeyecektir. 2016'da 12.000 de aldım şu anda 65.000Km civarında. Her iklimde ve yol şartında kullandım. Burgman varken Majesty'nin hakkını yediğimi düşünüyorum. Bu kadar sorunsuz bir scooter daha önce kullanmadım. Neden bu kadar az sattı anlamış değilim. Yeni bir motosiklet satın almama rağmen kendisini satmaya kıyamadığım için hayatımda ilk defa iki motor sahibi oldum. :))
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO