PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter ????????

Kênan.
22 Mart 2010, 02:25
Merhaba Arkadaşlar

Kardeşime scooter almak istiyoruz.
Ve özellikle mondial 150 zc modelini incelemekteyiz.
Kardeşimin ehliyeti var,korumalar ,için de gerekli parayı çıkarınca motora ayırabilceleğimiz 2500 tl gibi bir bütçemiz kalmış oluyor.
Acaba bu fiyat aralığında 150 zc veya 150 zc'den daha küçük olmayan(hem motor,hem boyut olarak) tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı?
150 zc aldığımız takdirde satmak istersek ne kadar sürede elimizden çıkarabiliriz?
Ve arkadaşlar son sorum motor(150zc v.b 150'lik ler) üzerinde ortalama 200 kg. civarı yük ile,dik bir yokuşu çıkabilirmi ?

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.:cat:

RunemagicK
22 Mart 2010, 02:31
Merhaba Arkadaşlar

Kardeşime scooter almak istiyoruz.
Ve özellikle mondial 150 zc modelini incelemekteyiz.
Kardeşimin ehliyeti var,korumalar ,için de gerekli parayı çıkarınca motora ayırabilceleğimiz 2500 tl gibi bir bütçemiz kalmış oluyor.
Acaba bu fiyat aralığında 150 zc veya 150 zc'den daha küçük olmayan(hem motor,hem boyut olarak) tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı?
150 zc aldığımız takdirde satmak istersek ne kadar sürede elimizden çıkarabiliriz?
Ve arkadaşlar son sorum motor(150zc v.b 150'lik ler) üzerinde ortalama 200 kg. civarı yük ile,dik bir yokuşu çıkabilirmi ?

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.:cat:

hızını aldımı heryerden çıkar ama yokuşta kalkmaya çalıştınmı zor, çıkamayabilir bile
alıcağınız model için ise kafanız rahat olsun istiyosanız çin almayın, uğraşabilicekseniz, tamir ederken zevk alıcaksanız (benim gibi:)) çin alın:)

Kênan.
22 Mart 2010, 02:43
İmkanım olsada yeni kasa burgman'lara baksam ama yok malesef şuan için.
Tamiri çok çok severim fakat eğer motor beni bir bırakır,iki bırakır,üç yolda bırakırsa bende onu yarı yolda bırakırım,ertesi gün veririm satılık ilanını.
Benim derdim kesinlikle hız değil sadece ayağımı yerden kessin 10-15 km lik kısa mesafelerde bizi idare etsin.
Biz gerekli bakımlarının hepsini yapalım,motoru zorlamayalım geçinip gidelim böyle:)

alp_tunay
22 Mart 2010, 03:03
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/73996-21-mart-pazar-sacta-balik-gezisi.html#post2000944

Bu gezilerimizin br tanesi.... yüzlerce gezi yaptık 3 an ile.... Maşallah diyelim sorun yaşamadık.... Çok ta memnunuz....

İkinci elleri (temiz)2-2500 e mevcut...:cat:

Kênan.
22 Mart 2010, 03:10
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/73996-21-mart-pazar-sacta-balik-gezisi.html#post2000944

Bu gezilerimizin br tanesi.... yüzlerce gezi yaptık 3 an ile.... Maşallah diyelim sorun yaşamadık.... Çok ta memnunuz....

İkinci elleri (temiz)2-2500 e mevcut...:cat:

An 125 kardeşimin altında çok ufak kalmıştı.
Hatta an ilk baktığımız motorlardan birisi idi.
Hem fiyat hem kalite bakımından fakat bizim hem sıfır istememiz hemde motorun boyutlarından dolayı elemiştik an'yi.

-ibrahim-
22 Mart 2010, 09:06
o paraya çok güzel vitesli japon alınır...

mondial50tt
22 Mart 2010, 10:39
kymco agility yada activaya bakın,biraz daha yüksektir

immortalboss
22 Mart 2010, 12:42
kymco agility yada activaya bakın,biraz daha yüksektir

Kesinlikle katıluyorum.Kymco kalitesi güzel.Ama yokuş ve biraz daha performans istersen o paraya güzel bir cup alabilirsin.Yada başka vitesli makine.Kalkmayacak sorunun olmaz yokuşta bile.

Kênan.
22 Mart 2010, 13:23
Peki arkadaşalr 150 zc nasıldır?
Sorun yaşatacak bir motormu 150 zc,herhangi bir kronik sorunu var mı?
Ve vitesli olarak almasını bende çok istedim özellikle ybr125,cbf150 gibi birşey fakat scooter istiyor yapacak birşeyim yok:pale:

Kênan.
22 Mart 2010, 16:37
var mı arkadaşlar başka yorum?

mücahit_89
22 Mart 2010, 16:41
eğer vitesli istemiyorsa bence şuan görünen oki o paraya kesinlikle suzuki an125 az yakar sağlam motor tavsiyem.

elegance45
22 Mart 2010, 17:09
150 zat al 2 kişide rahat bi yolculuk sağlıyo

mücahit_89
22 Mart 2010, 17:10
150 zat al 2 kişide rahat bi yolculuk sağlıyo

çok tamirciye gitmeyi ve çokta benzinciye gitmeyide sağlıyor mu?:cherry:

Kênan.
22 Mart 2010, 19:39
çok tamirciye gitmeyi ve çokta benzinciye gitmeyide sağlıyor mu?:cherry:

Nasıl problemler çıkarabilir?
Mesela bakımını zamanında yaparsak motoru zorlamazsak yinede problem çıkarabilir mi?

mücahit_89
22 Mart 2010, 19:53
Mesela bakımını zamanında yaparsak motoru zorlamazsak yinede problem çıkarabilir mi?

zatta kayış koparma sorunu var diye bilyiorum ama kullananlar daha iyi bilir benim kastım saglamlık yanı uzun kmler sorun cıkarmadan gıtmesı ne sorun cıkacagı bellı olmaz maddi durum varsa ki an125 için var görünüyo tavsiye ederim:cat:

he bu arada zat çok yakar bizim dobloyla aynı yakıyodu nerdeyse:)hatta aynı yakıt konusuda onemlı an125 scooter olmasına ragmen az yakar:wiinkk:

denizcimuzaffer
22 Mart 2010, 20:02
Arkadaş,

öncelikle, bu ve benzeri çin motosikleti almaya kalkanlara, hele senin gibi hakkında fazla şey bilmeden, sadece şunu söylüyorum,motorculuktan nefret etme riskini göze alıyor isen alabilirsin. Bu motorlar iel yolda kalmamış, motordan sıtkı sıyrılmamış, satıp kurtulamadığı için bir kenara atıp nihayetinde kurtulmamış tanıdığım bir tane bile arkadaşım yok. Sadece çok yetenekli bir eski öğrencim 10000 km kadar ufak tefek sorunlar ile (yani sorun büyümeden, gerekirse ciddi miktarta para harcama bahasına...) bindi. Fakat bir gün komple yatakların, piston-gömleğin birbirine sardığını gördü ve motordan vazgeçti. Evinin bahçesinde duruyor ve bir başka motor alarak hayatına devam etti.
Son olarak, binamızın alt katındaki kafe çalışanı, tamamen senin niyetlerin ile, yavv o kadar da kötü olamaz diyerek, benim bütün tavsiyelerime rağmen aldı bir tane Çin (Marka model belirtmeme gerek yok, Çin dediğimizde hepimiz anlıyoruz ne olduğunu...) ve sadece aylar sonra bin pişman oldu. Motora, aldığı paradan çok daha fazlasını tamir için harcadı. Yollarda kalıp yazın keyifli bir pazar günlerini ne hale getirdiğini biliyorum ki sövmekten ağzının yayları gevşemişti. Servislerde parça beklerken geçirdiği süreler de ayrıca bir sıkıntı idi. şu nda motorunu 750 TL ye satmaya çalışıyordu, o da alacağı CBF 150 ye biraz katkı olsun diye. Söylediği şudur. seni dinlemediğime bu kadar pişman olacağım aklımdan hiç geçmemişti.

Bu yüzden, bence alma böyle motorlar. Para biriktirip iyi bir motor tercih et, tepe tepe bin.

Selamlar

Emrah.ark
22 Mart 2010, 20:11
Asya t19A'ya bi bak derim şuan bendeki motor..
İşim nedeniyle aldım yoksa..
Yoksa SS alcaktım ama kısmet yaza inş olcak..
Pek bi problemi yok iyi bakarsan heryere qötürür..
Ama biraz daha para koy japon al..
Japona bi kere bakıyorsan çine 2 kere bakıcaksın..Elin alet edevat tutucak bunuda unutma:)

Saterken zorlanır %50 zarar edersin bunuda söyliyim motorun 1 aylık olsa bile;)

mücahit_89
22 Mart 2010, 20:15
Asya t19A'ya bi bak derim şuan bendeki motor..
İşim nedeniyle aldım yoksa..
Yoksa SS alcaktım ama kısmet yaza inş olcak..
Pek bi problemi yok iyi bakarsan heryere qötürür..
Ama biraz daha para koy japon al..
Japona bi kere bakıyorsan çine 2 kere bakıcaksın..Elin alet edevat tutucak bunuda unutma:)

Saterken zorlanır %50 zarar edersin bunuda söyliyim motorun 1 aylık olsa bile;)

alırken ucuz geliyo ama kullanırken o para cıkıyo senden arızadan dolayı, satarken ıstersen bugun al yarın sat ıkı katı dusuyo fıyat hersey ortada:)

barok34
22 Mart 2010, 20:37
Arkadaş,

öncelikle, bu ve benzeri çin motosikleti almaya kalkanlara, hele senin gibi hakkında fazla şey bilmeden, sadece şunu söylüyorum,motorculuktan nefret etme riskini göze alıyor isen alabilirsin. Bu motorlar iel yolda kalmamış, motordan sıtkı sıyrılmamış, satıp kurtulamadığı için bir kenara atıp nihayetinde kurtulmamış tanıdığım bir tane bile arkadaşım yok. Sadece çok yetenekli bir eski öğrencim 10000 km kadar ufak tefek sorunlar ile (yani sorun büyümeden, gerekirse ciddi miktarta para harcama bahasına...) bindi. Fakat bir gün komple yatakların, piston-gömleğin birbirine sardığını gördü ve motordan vazgeçti. Evinin bahçesinde duruyor ve bir başka motor alarak hayatına devam etti.
Son olarak, binamızın alt katındaki kafe çalışanı, tamamen senin niyetlerin ile, yavv o kadar da kötü olamaz diyerek, benim bütün tavsiyelerime rağmen aldı bir tane Çin (Marka model belirtmeme gerek yok, Çin dediğimizde hepimiz anlıyoruz ne olduğunu...) ve sadece aylar sonra bin pişman oldu. Motora, aldığı paradan çok daha fazlasını tamir için harcadı. Yollarda kalıp yazın keyifli bir pazar günlerini ne hale getirdiğini biliyorum ki sövmekten ağzının yayları gevşemişti. Servislerde parça beklerken geçirdiği süreler de ayrıca bir sıkıntı idi. şu nda motorunu 750 TL ye satmaya çalışıyordu, o da alacağı CBF 150 ye biraz katkı olsun diye. Söylediği şudur. seni dinlemediğime bu kadar pişman olacağım aklımdan hiç geçmemişti.

Bu yüzden, bence alma böyle motorlar. Para biriktirip iyi bir motor tercih et, tepe tepe bin.

Selamlar

iyi bir motor al tepe tepe bin valla aynen katılıyorum eline sağlık yazmışsın :cat::rendeer::rendeer:

gursus
22 Mart 2010, 20:38
Arkadaş,

Selamlar

merhabalar denizcimuzaffer yazınızın tamamını okumadım mazur görün ben 15 yaşımda mondial 151 rs aldım çocukluk işte haves ettim aldım şuan yaşım 19 ve motorumu 1,5 yıldır kullanıyorum 10,000 km de 1 kere bile yolda kalmadım.Eğer çin malı kullanıp memnun kalan arkadaşınız yoksa sizinle arkadaş olabilirim.Parası yetiyorsa alsın japon ama yoksa çinmalı gayet rahat işini görür:cat:

RunemagicK
22 Mart 2010, 20:50

çıkarır tabi, istediğin kadar bak kesin sorun çıkar ama ufak tefek şeyler. ama hata affetmez motor, yani benim gibi buji yerini yalama yaparsan, farların sürekli patladığını göre göre tamire götürmezsen, kayışın yakında kopacağını anladığın halde sallamazsan yolda kalırsın:) diğer türlü ufak tefek sorunlar çıkarır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:49 ----------

birde zat için çok yakıyo denmiş ama benimki sabit 3,0 - 3,2 arası yakıyor

Emrah.ark
22 Mart 2010, 21:01
alırken ucuz geliyo ama kullanırken o para cıkıyo senden arızadan dolayı, satarken ıstersen bugun al yarın sat ıkı katı dusuyo fıyat hersey ortada:)

Aynen öyle..:cat:
Ben iş için aldım..Keşke iş için bile olsa japon alsaymışım..
Activa veya beat almadığım için yakınıyorum bazen:)
Ama Şekil itibari ile Çinde olsa seviyorum mo
torumu..

Dediğim gibi çok titizsen..Elin anahtar tutuyosa altındaki aleti sınırlarda çok kullanmıyıcaksan al tepe tepe kullan.
İlk motorumda çinliydi 2 sene babam 2 sene ben kullandım ve kaza sonucu pert oldu..

Ama altını çizerek ifade etmek istiyorum ki..
1ooo Tl fazla ver..Satarkende başın ağrımasın kullanırkende:wiinkk:

denizcimuzaffer
22 Mart 2010, 21:02
merhabalar denizcimuzaffer yazınızın tamamını okumadım mazur görün ben 15 yaşımda mondial 151 rs aldım çocukluk işte haves ettim aldım şuan yaşım 19 ve motorumu 1,5 yıldır kullanıyorum 10,000 km de 1 kere bile yolda kalmadım.Eğer çin malı kullanıp memnun kalan arkadaşınız yoksa sizinle arkadaş olabilirim.Parası yetiyorsa alsın japon ama yoksa çinmalı gayet rahat işini görür:cat:

gursus arkadaş:cat:

Elbette arkadaşız, ama söyleyeyim ya sen gerçekten çok şanslı imişsin ya da benim tüm arkadaşlarım bahtsız bedevi:mrgreen: Ben de, sen de tecrübelrine dayanarak yazmışız, arkadaşımız kendisi karar verecek elbette. umarım ben haksız çıkarım da arkadaşımız sorunsuzca derdine çare bulmuş olur. Arkadaşımın bir diğerini daha önce yine forumda yazmıştım. bana danışmadan Çin almış ama ehliyeti yok sürecek.Bir öğleden sonra bana yardım etmemi ve motoru eve getirip getiremeyeceğimi sordu. Atladık, 35 Km kadar uzaktan, ikitelli civarından motoru aldık, benzinledik, gazladık. birkaç km sonra, egzostu tutan civataların düştüğünü farkettik. TEM in ortasında bulabildiğimiz civata ve tel yardımı ile geçici olarak tutturduk ve eve kadar getirmeyi hedefledik. Son olarak eve kalan bir kaç yüz metreyi motoru kaktırarak tamamladık. ertesi gün tamire verildi, egzostun vibrasyonundan silindir kafasına bağlantı yeri çatlamış, kompresyon kaçakları vs.... Bir ay kadar parça ve tamir bekledik. Tamiraneden motoru aldığımız gün satılığa çıkarttı arkadaş hiç binmeden ve 2500 Tl gibi para vermişti (geçmiş zaman tam bilemedim şimdi) ve 1500 TL gibi bir fiyata verdi.

sonuç olarak ben kargadan başka kuş tanımam, tanıyamam. alsın bir sağlam makine, tepe tepe binsin, motorculuğun ilk zamanlarını zevkle geçirsin:)

x-treme
22 Mart 2010, 21:05
2500 lira bütçen warsa gel benim motoru vereyim sana ;)
2008 model 5200 kmde siyah temiz agility
200 kilodan fazlasını yokuş yukarı köpek gibi çıkarsın
ne arıza çıkartır ne sorun çıkartır sadece bakım için eline anahtar alırsın
şahsen 12 liraya ortalama 150 km (hatta daha fazlaydı da çaktırma :mrgreen: ) gittim

gursus
22 Mart 2010, 21:07
gursus arkadaş:cat:

Elbette arkadaşız, ama söyleyeyim ya sen gerçekten çok şanslı imişsin ya da benim tüm arkadaşlarım bahtsız bedevi:mrgreen: Ben de, sen de tecrübelrine dayanarak yazmışız, arkadaşımız kendisi karar verecek elbette. umarım ben haksız çıkarım da arkadaşımız sorunsuzca derdine çare bulmuş olur. Arkadaşımın bir diğerini daha önce yine forumda yazmıştım. bana danışmadan Çin almış ama ehliyeti yok sürecek.Bir öğleden sonra bana yardım etmemi ve motoru eve getirip getiremeyeceğimi sordu. Atladık, 35 Km kadar uzaktan, ikitelli civarından motoru aldık, benzinledik, gazladık. birkaç km sonra, egzostu tutan civataların düştüğünü farkettik. TEM in ortasında bulabildiğimiz civata ve tel yardımı ile geçici olarak tutturduk ve eve kadar getirmeyi hedefledik. Son olarak eve kalan bir kaç yüz metreyi motoru kaktırarak tamamladık. ertesi gün tamire verildi, egzostun vibrasyonundan silindir kafasına bağlantı yeri çatlamış, kompresyon kaçakları vs.... Bir ay kadar parça ve tamir bekledik. Tamiraneden motoru aldığımız gün satılığa çıkarttı arkadaş hiç binmeden ve 2500 Tl gibi para vermişti (geçmiş zaman tam bilemedim şimdi) ve 1500 TL gibi bir fiyata verdi.

sonuç olarak ben kargadan başka kuş tanımam, tanıyamam. alsın bir sağlam makine, tepe tepe binsin, motorculuğun ilk zamanlarını zevkle geçirsin:)

:) söylediklerinde haklısın ama gerçekten benimde çevremde okadar çok ki bu çinliler ve hepsi rahat 20.ooo devirmiş motorlar.Anlattıklarında çin malının % 50 sinin şans işi olduğunu gösteriyor.Belki montajından belki havasından :) bazı mallar iyi çıkıyor :) saygılar iyi akşamlar...:rendeer:

Kênan.
22 Mart 2010, 23:55
Yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar.
Kafamız çokçok karışık.
Evet bir çinliden fazla birşey beklenmeyeceğini bende biliyorum fakat belki diyerek alalım diyorduk ama yorumları okuyunca bu işin biraz değil tamamen şans'a dayalı olduğunu gördüm.
Bazılarında ufak sorunlar,bazılarında çok çok büyük sorunlar,bazıları ise problemsiz olarak uzun süre kullanabiliyor.
Galiba ben seçim konusunda fiyat ve boyutları göz ardı ederek suzuki an125 seçmesini isteyeceğim.
Arkadaşlar bu tür sooter motorları kiralayabileceğimiz yada belli bir süre test edebileceğimiz bir yer var mıdır?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:51 ----------

up..........

Boğaçhan
23 Mart 2010, 00:17
Büyüklerin sözlerini dinlemek gerek. Vardır bir tecrübeleri!

Bir de çok güzel bir teklif yapılmış...

Kênan.
23 Mart 2010, 00:52
Büyüklerin sözlerini dinlemek gerek. Vardır bir tecrübeleri!

Bir de çok güzel bir teklif yapılmış...

Teklif? :silent:

Kênan.
23 Mart 2010, 15:35
Arkadaşlar bu tür scooter'ları kiralayan bildiğiniz bir yer var mı?

Kênan.
23 Mart 2010, 20:48
Arkadaşlar bu tür scooter'ları kiralayan bildiğiniz bir yer var mı?

:silent: :silent: :silent: :silent:

kempes
23 Mart 2010, 22:06
Kenan kardeşim yazdıklarından titiz olduğun belli,eğer motordan nefret etmek istemiyorsan çinliye bulaşma bende 2008 model Kanuni (MOTORUN) scooter var şu an 32000 km de sen gel birde bana sor bu km ye kadar neler gördün diye,ne görebilirm tabii ki bir motor parası harcadım,her tamire gittiğimde söylendim,iş borcumu ödemeye geldiğinde hep ağzımı bozdum,şu an sağlam bir Japona biniyorum inanki verdiğim her kuruşu helal olsun bu yerden bitme Japonlara :) An 125 i tavsiye ederim,, çin malı kullanan arkadaşlar sakın bana kızmayın çin motorlarını küçümsemek için yazmadım bunları nihayetinde ben hala çinli bir motor sahibiyim :) herkeze saygılarımı sunarım

Boğaçhan
24 Mart 2010, 00:10
Teklif? :silent:

x-treme;2500 lira bütçen warsa gel benim motoru vereyim sana ;)
2008 model 5200 kmde siyah temiz agility
Gözden kaçırdınız galiba...