PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışmıyor Yardım.

serdaruma
21 Mart 2010, 11:37
Dün gece hiç bir sorun yok bıraktım motoru bu sabah acele işim var çalışmıyor(Akü bitene kadar marş yaptım yok) Akü bitti. Aküyü şarja koydum bu aradada baktım birşeylere. Benzin geliyormu diye evet benzin geliyor. Ateşleme diye düşündüm. Bujiyi söktüm şase yaptım, marş yaptım ateşlemedi şaseyi.Ondanmı diye düşüüyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

makinismotor
21 Mart 2010, 12:05
merhabalar kardeş öncelikle motorunun marka ve modelini yazarsan yardımcı olabilirim

serdaruma
21 Mart 2010, 12:10
Tabi çok özür dilerim unutmuşum. Kanuni Trex 125

melocann
21 Mart 2010, 12:10
Dün gece hiç bir sorun yok bıraktım motoru bu sabah acele işim var çalışmıyor(Akü bitene kadar marş yaptım yok) Akü bitti. Aküyü şarja koydum bu aradada baktım birşeylere. Benzin geliyormu diye evet benzin geliyor. Ateşleme diye düşündüm. Bujiyi söktüm şase yaptım, marş yaptım ateşlemedi şaseyi.Ondanmı diye düşüüyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

cevabı kendin bulmuşun niye arıyorsun ki

serdaruma
21 Mart 2010, 12:12
cevabı kendin bulmuşun niye arıyorsun ki

Gittim başkabuji satın aldım. Ondada aynen ateşlemedi ondan buraya yazıyorum kardeş. Sorunu nasıl çözeceğim.

t.madde
21 Mart 2010, 12:22
aynı sorun bende de olmuştu bujiyi değiştirdik düzeldi ama seninki bujiden değilmiş karbüratöründe sorun olmasın ? benzini çekmiyo olabilir

serdaruma
21 Mart 2010, 12:25
Yeni buji arızalı olabilirmi acaba. İçinden eski çıkan buji vardı onlada deneyim yine aynı sonuç. Karbüratörde sorun yok gibi ya. Benzin çekmesi benzin gelmesi normal gözüküyor. Bu ateşleme yapmamasının sebebi nedir.

Bujidendendir demiyelim.

mücahit_89
21 Mart 2010, 12:27
marş motorunda sorun oalbilir o sorundan marş almadı ve senin akubunu bitirdi buda olabilir bu kanunide ne sorun olabileceğini inan bana tahmin edemezsin heryerden çıkabilir sorun:)

t.madde
21 Mart 2010, 12:27
buji kablolarından dır sigortan ark yapıyo olabilir

serdaruma
21 Mart 2010, 12:33
@mücahit_89 marş motorunda sorun yok güzelce döndürüyor. Benim aküyü bitirmemin nedeni çok basmamdır.

Kardeş nerdeki sigorta arkyapıyor olabilir? Buji kablosunuda ölçerim çalışıyormu diye.

melocann
21 Mart 2010, 12:33
bence bujiden değil elektirik tesisatında var bi sorun oto elektirikcye gidersen yardım ederler

t.madde
21 Mart 2010, 12:47
sigorta benim motorda akünün yakınlarında akü kablolarının orda kabloları aküye doğru çektinmi geliyo eğer motorun kitapçığı varsa bak orda elektirik tesisatının çizimi vardır....eğer yakınlarında motor tamircisi varsa ona götür istersen

serdaruma
21 Mart 2010, 13:39
tamam o sigortayı kontrol ederim.

mstf_gnc
22 Mart 2010, 00:57
buji elektrik gelmiyor yada az geliyosa bunu anlamak için bujşi kafasını sök kabloyu şaseye yaklaştır hafiften sürt aynı zamanda marşa bas marş motorunun döndüğünden emin ol kıvılcımlar var ise tesisatta sorun yoktur eğer az geliyosa beyin arızalıdır hiç gelmiyosa bobin yanmıştır scooterlarda genelde sargılar arıza yapar heleki soğuk ve ıslak günlerde neyse
sen buji kablosunu şaseden uzak tut yalıtımını sağlamlaştır kablonun başlangıcında bobin vardır ufak bişi o da yanmış olabilir sonra beyin var dır ona baktır yenisini al tak yedekte kalır olmazsa 12 15 lira bobinde 5, 7 lira olması lazım sargı yanmışsa işin var demektir sen yapamazsın kardeş motorcuya götür ona havalı tabanca lazım havalı bijon diyolar sargıda 30 60 arası motorcudan motorcuya değişiyo kolay gelsinn

RunemagicK
22 Mart 2010, 01:38
büyük ihtimal bobinle alakalıdır, hatta bujiye giden fişlere bi bak yerinden çıkmış olmasın

serdaruma
22 Mart 2010, 13:03
@mstf_gnc

kardeşim şaşe hiç yapmıyor. İlk başta onu denedim fakat tık yok. Buji kablosunun başındaki o bobin gibi şey çalışıyormu diye voltmetreyle baktım iki ucunuda değdirdiğimde ötüyor. Bobini kendim değişebilirmiyim?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

@RunemagicK

Sanırım bobin yandı. Bu sabah komple kontrol ettim. Kablolarda sorun yok. Ateşlemiyor Bobin yandı onun fiyatı nedir kendim değiştirebilirmiyim?

RunemagicK
22 Mart 2010, 20:44
@mstf_gnc

kardeşim şaşe hiç yapmıyor. İlk başta onu denedim fakat tık yok. Buji kablosunun başındaki o bobin gibi şey çalışıyormu diye voltmetreyle baktım iki ucunuda değdirdiğimde ötüyor. Bobini kendim değişebilirmiyim?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

@RunemagicK

Sanırım bobin yandı. Bu sabah komple kontrol ettim. Kablolarda sorun yok. Ateşlemiyor Bobin yandı onun fiyatı nedir kendim değiştirebilirmiyim?

10tlyi geçmez die tahmin ediyorum, söküp takmayı hiç denemedim ama basittir heral, yaparsın korkma(:

Samet Ağır
22 Mart 2010, 21:01
aynı sebepten dolayı ben motorumu 35 km çektirmek zorunda kalmıştım.benim motorda olduğu gibi bazı motorlarda kontaktan değilde gidondaki stop anahtarından stop ederseniz yinede marş basar ama ateşleme olmaz.benim gibi sabaha kadarda uğraşsanız nafile.gidondaki stop anahtarının kapalı olmadığından emin olmalısınız.dediğim gibi aynı şeyi ben yaşadım.hayatta kullanmadığım o lanet düğmeyi arkadaşımın biri işyerinin otoparkında kapatmış.ben de hiç kontrol etmedim.akü de bitti bende bittim.35 km çektikten ve motoru neredeyse parçalayıp taktıktan sonra düğmeyi farkettik.hay an.... diye açıp marşa bastık tek marş çalıştı.tabi o arkadaşa da sabaha kadar .... yani:):queen:

x-treme
22 Mart 2010, 21:07
sigortası patlamış olabilir :P çünkü ayaktan bazsan bile çalışmaz o durumda

serdaruma
24 Mart 2010, 04:18
aynı sebepten dolayı ben motorumu 35 km çektirmek zorunda kalmıştım.benim motorda olduğu gibi bazı motorlarda kontaktan değilde gidondaki stop anahtarından stop ederseniz yinede marş basar ama ateşleme olmaz.benim gibi sabaha kadarda uğraşsanız nafile.gidondaki stop anahtarının kapalı olmadığından emin olmalısınız.dediğim gibi aynı şeyi ben yaşadım.hayatta kullanmadığım o lanet düğmeyi arkadaşımın biri işyerinin otoparkında kapatmış.ben de hiç kontrol etmedim.akü de bitti bende bittim.35 km çektikten ve motoru neredeyse parçalayıp taktıktan sonra düğmeyi farkettik.hay an.... diye açıp marşa bastık tek marş çalıştı.tabi o arkadaşa da sabaha kadar .... yani:):queen:d

Bizimkinde öyle düğme olacağını sanmıyorum daha önce hiç karşılaşmadım.

korsanxxx
24 Mart 2010, 15:32
emme sibobu kitlenmiştir pazar günü başıma geldi ön kapağı sök üstte somunlu küçük vida göreceksin çok az gevşet sonra tatlı sert sık düzelecektir

serdaruma
25 Mart 2010, 14:11
Emme sibobu karbüratörden bahsediyorsunuz sanırım.

ateşleme yok ama onada bir bakayım. karbüratörün üstündeki iki vidalı kapağını sökmekten bahsediyorsunuz değilmi?