PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilitlerin Açılması

zenon
19 Mart 2010, 10:29
Antalyada motor çalınma girişimi haberinden sonra merak ettim taktığımız kilitler ne kadar güven li diye :queen:

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/73876-tum-motorcular-ve-ozellikle-antalya-okuyun.html

Disk Kilidi - yada zincirlerin kilitleri.
j_tjYgczzkg

Asma Kilit ( şifreli )
jCz3_ladHNM

Asma Kilit - 2 ( şifreli )
1vDV4G1XXhw

Asma Kilit ( Normal )
v1Cv9YKrJdo

Oxford Magnum D Lock
-zy8sEj8etU

Aklima gelen ve bulabildiklerim bunlardı çok dikkatli olmak gerek ama hırsız kafasına koydumu kendi motoru gibi marşa basıp gidebiliyor anladığım kadarı ile bilen arkadaşlar ne şekilde önlem almamız gerekir bilgisini verebilir mi?

dagulapeyi
19 Mart 2010, 10:51
öncelikle bu tarz videoların paylaşılmasını doğru bulmuyorum.Bu pisliklere yeni yöntem öğretmenin faydası yok.

Motoru korumanın en iyi yolları kapalı garaj ve kasko.Onlar olamıyosa alarm, disk kilidi, halat kilit ve üstüne branda sonrası allaha dua etmek..

babaçi
19 Mart 2010, 11:16
öncelikle bu tarz videoların paylaşılmasını doğru bulmuyorum.Bu pisliklere yeni yöntem öğretmenin faydası yok.

Motoru korumanın en iyi yolları kapalı garaj ve kasko.Onlar olamıyosa alarm, disk kilidi, halat kilit ve üstüne branda sonrası allaha dua etmek..

düşüncelerine bir yandan katılıyorum,fakat motorlarımızı neye emanet ettiğimizi görmek açısından faydalı bir yandan da...

asma kilitlerin çok kolay açıldığını yıllardır bilirim, açabilirimde burada bahsedilmeyen yöntemlerde biliyorum fakat masterlock tarzı zincir kilitlerin sistemine sahip olan yuvarlak tipli kilitlerin bu kadar kolay açılabilmesine çok şaşırdım.Bunu üreten firma yetkililerine yada firmaların resmi web sitelerine bu videoları yollamak lazım.

Şahin ve Doğan'ın kapıları bile daha zor açılıyor yahu:silent:

zenon
19 Mart 2010, 11:18

Bu işi yapan adam bunları zaten biliyordur ki yada niyeti olan acar öğrenir. Cahillik mutluluktur diyip bunların bu kadar kolay olduğunu bilmeden yatmak ne kadar doğru :silent: kimseye ornek olsun diye koymadım ben gorunce şok oldum disk kilidi alcaktım adam iki saniyede actı demek ki allarmı disk kilidi almak gerekiyormuş dedim onunda bir yolu vardır büyük bir ihtimal ama düz kilit almaktan daha mantıklı geldi bana olaya bu sekilde bakıp ders cıkarmak gerekir.

Ante
19 Mart 2010, 11:24
Bu işi yapan adam bunları zaten biliyordur ki yada niyeti olan acar öğrenir. Cahillik mutluluktur diyip bunların bu kadar kolay olduğunu bilmeden yatmak ne kadar doğru :silent: kimseye ornek olsun diye koymadım ben gorunce şok oldum disk kilidi alcaktım adam iki saniyede actı demek ki allarmı disk kilidi almak gerekiyormuş dedim onunda bir yolu vardır büyük bir ihtimal ama düz kilit almaktan daha mantıklı geldi bana olaya bu sekilde bakıp ders cıkarmak gerekir.

Alarmlı disk kilidinin normalden bir farkı yok ki. Aynı yöntemle sarsmadan açtıktan sonra olay bitiyor.

zenon
19 Mart 2010, 11:38
Alarmlı disk kilidinin normalden bir farkı yok ki. Aynı yöntemle sarsmadan açtıktan sonra olay bitiyor.

İlk kiliti acanın gibi bir aleti yoksa en azından zorlar biraz sarsıntı olur diye düşündüm.

hakan07
19 Mart 2010, 12:20
ee napacaz şimdi hertürlü kilidi açıyolar umalımda o zmn bizim başımıza gelirseki allah kimsenin başına göstermesin umalımki adamlar profesyonel olamsınlar yapcakk bişe kalmamış alarmda taktırsan zincirde taksan 10 tane kilitte vursan kafaya koydularmı alır götürürler anladığım kadarıyla geçmiş ola....

muzaffer1968
19 Mart 2010, 12:40
En güzeli motora alarm taktırmak :cat: