PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial isyan ettiren 150 hs

sergiowanni
27 Şubat 2010, 17:05
Size bir kaç sey anlatayim.mondial 150 hs motorum vardi:
..ilk 2 haftada Karburator değişti..
..yaqlaşik 500 km olmadi manifold garantiye filanda soktutamadim kavga filan girla
..sonra marş motoru basmamaya basladi sanirim 700 kmde
...aku deişti...olmadi
....sonra baktilar marş motoru komurune bir halt olmus...deişti
...yine bigun basmadi sabah baktik bir yeri gevşemiş...tabi bu sabahlari çalişmayinca ben 20 tl odeyerek araba tutuyorum ve ustaya goturuyoruz...
..surekli servise girdiği halde yolda kayişi Koptu...
...Marş motoru 2 kez deişti..
...kayişi tutan bilyali onde bulunan bir parca var o dağildi ne varsa kayiş filan onlarida kopardi..piston filan ne varsa dağitti son vakka olarak.
yine manifolt ve defalarca manifolt..DAHA AKLİMA GELMEYEN VE SABREDİP SİNİRDEN ANLATAMADİĞİM Bİ SURU SEY..
ben bu motoru kitapçikta yazdiği kilometrelerde servise goturup garanti işlettim imza attirdim ama ne garanti aldim ne de adam gibi hizmet.tum bunlar konyada oldu.1 sene ve 14500km sonunda sattim.

motorhocası
27 Şubat 2010, 17:12
:cat::cat::cat::cat::cat:
Geçmiş olsun,kurtulmuşsunuz püsküllüden. Motor işi ucuzluk değil en başta güvenilirlik gerektirir.
Umarım niyeti ucuz motosiklet alıp kullanmak olan yeni motor sahibi olacak hevesliler bu yaşadıklarından ders alabilir.

htmetin
27 Şubat 2010, 17:13
Sattığına sevindim. Gerçi alan arkadaş için durum iyi gibi görünmüyor.

satoyama
27 Şubat 2010, 17:20
şimdi bişey yazacağım biri girip "yaa bende aynısı var hiç sorunum olmadı beni üzmedi sen kullanamamışsın" deyip sitem edecek ki bu doğaldır çinlilerde... geçmiş olsun kurtulmuşsun

sergiowanni
27 Şubat 2010, 17:26
yoq be qardeşim ii qullandim...hiç bir qere dusmem ufaq bir haqimiyetsizliğim motoru zorlamam yoq..sana bişi diyimmi ustalardan oluyo bole..sen ustune dusuosun die hep geliceğini anlayip hep yarim yapiolar bişileri..

satoyama
27 Şubat 2010, 17:30
yoq be qardeşim ii qullandim...hiç bir qere dusmem ufaq bir haqimiyetsizliğim motoru zorlamam yoq..sana bişi diyimmi ustalardan oluyo bole..sen ustune dusuosun die hep geliceğini anlayip hep yarim yapiolar bişileri..

kardeş uyarmadılar deme birazdan seni uyarırlar lütfen imlaya dikkat edelim :wiinkk: türkçemize sahip çıkalım

banarlı
27 Şubat 2010, 17:30
wallah ne bilim kardeşimm hatalıdır büyük ihtimal bende de var ALLAHA ŞÜKÜR DAHA HİÇ BİR SORUN YARATMADI KM DE BELLİ

sergiowanni
27 Şubat 2010, 17:36
bilgisayarimin klavyesi bozuk ''k'' harifini kopyala yapiştir yaparak yaziyorum..uzgunum..
meğer çin mali motor ne kadar kaliteliymiş ve dayanikliymiş ta ben bilmiyormuşum.hatta kimsenin haberi yokmuş.sanki tek sorun benim motorumda çikmiş.binlerce insan yalan soluyormuş.sizin ve sizin gibi sorun çikartmayan motorlar istisna arkadaşlar..dicek bişey bulamiyorum..o zaman haydi koşalim mondial bayilerine herkes birer mondial alsin nie para veriyoruz ki japon mallarina vs..

satoyama
27 Şubat 2010, 17:42
wallah ne bilim kardeşimm hatalıdır büyük ihtimal bende de var ALLAHA ŞÜKÜR DAHA HİÇ BİR SORUN YARATMADI KM DE BELLİ

ben ne dedim :wiinkk:

huska
27 Şubat 2010, 17:45
bilgisayarimin klavyesi bozuk ''k'' harifini kopyala yapiştir yaparak yaziyorum..uzgunum..
meğer çin mali motor ne kadar kaliteliymiş ve dayanikliymiş ta ben bilmiyormuşum.hatta kimsenin haberi yokmuş.sanki tek sorun benim motorumda çikmiş.binlerce insan yalan soluyormuş.sizin ve sizin gibi sorun çikartmayan motorlar istisna arkadaşlar..dicek bişey bulamiyorum..o zaman haydi koşalim mondial bayilerine herkes birer mondial alsin nie para veriyoruz ki japon mallarina vs..

begenmedıysen gıdıp japon al kardesım nıye camur atıyorsun 20000kmdır kullanıorum butun parcaları orjınal gel sana servıs belgelerını gosterıyım.istisna falan deıl antalya mondıal yetkılı bayısıne gıt orda 40000de 60000de mondıaller gelıor bakıma daha sen bakamadıysan bız napalım sımdi??:farao:

sergiowanni
27 Şubat 2010, 17:49
beğenmedim evet..gittim xt 600 aldim:queen:
olan olay gercektir..çamur atmak ise olmayan şeyleri uydurmaktir ve haksiz yere kötülemektir..

satoyama
27 Şubat 2010, 17:51
şimdi bişey yazacağım biri girip "yaa bende aynısı var hiç sorunum olmadı beni üzmedi sen kullanamamışsın" deyip sitem edecek ki bu doğaldır çinlilerde... geçmiş olsun kurtulmuşsun

:queen::queen::queen:

kendimden alıntı yapmaya bayılıyorum

huska
27 Şubat 2010, 17:51
tamam işte sattıktan sonra yazman abest zaten.kullandın motoru şimdi xt ye bınıyorsun daha ne alıp veremedıgın bu motorlarla onu anlat?

sergiowanni
27 Şubat 2010, 18:05
ben yandim eller yanmasin:)bu muhabbet uzar..byee

banarlı
27 Şubat 2010, 18:16
kimseye yalan atmam senin motor kullanmaktan haberin yok başkada bir sey demiyorumm

buda kanıtı şu an 28600 km yi geçti sanki senin o xt 600 ün çok sağlam kullan onuda bakalım ne kadar dayanacak sana
http://img1.loadtr.com/k-516927-km.jpg (http://www.loadtr.com/516927-km.htm)

sergiowanni
27 Şubat 2010, 18:25
Yazin konyaya gel motorunla hemşerimsin seni ağirliyayim..mondial bu daha çok yol alicaksin allahin izniyle.

banarlı
27 Şubat 2010, 18:28
alacağız tabi ALLAHIN İZNİYLE ehliyetim olsa gelmek isterdim sen tekirdağa gel xt 600 le daha iyi olurr

sergiowanni
27 Şubat 2010, 18:31
aaaaaaaa...sen ehliyetsiz mi biniyosuuuuuun...bilinçli biriyle muhabbet ediyorum saiyorum bende...sen daha trafiq sorumluluğunu yerine getirmiyosun arqadaşim..havalar isininca ordayim zaten..

banarlı
27 Şubat 2010, 18:33
nabalımm beaw parasızlık işte hadi kendine iyi bak ben kaçar tekirdağ a gelince görüşürüz artıkk

ethemm76
27 Şubat 2010, 18:54
Motorundan yana şansın yokmuş senin, bende 150 hs kullandım, 1,5 senede 18 bin km yaptım ve sattım, hiç yolda bırakmamıştı, motor hiç açılmamıştı.

Unique693
27 Şubat 2010, 20:20
Birazda şans işi.

karayılan
09 Nisan 2010, 17:50
arkadaşım o senin şanssızlığın ben bahs ettiğin motora 2 sene bindim sıfır almıştım 2 sene boyunca tık demedi ve genel olarak Mondial scooter ları içinde en sorunsuz modelleri arasındadır ben 2 sene boyunca masraf olarak yağ-fren balatası-gaz halatı fren halatı değiştirdim:)onun dışında tek kuruş masraf çıkarmadı bana bir günde 2 kişi 400 km yol yaptığımı biliyorum üstelik dip gaz Allah ne verdiyse hesabı:queen::queen::queen:

HercuL
09 Nisan 2010, 18:12
kimseye yalan atmam senin motor kullanmaktan haberin yok başkada bir sey demiyorumm

buda kanıtı şu an 28600 km yi geçti sanki senin o xt 600 ün çok sağlam kullan onuda bakalım ne kadar dayanacak sana
http://img1.loadtr.com/k-516927-km.jpg (http://www.loadtr.com/516927-km.htm)

güzel kardeşim adam kendi motorunda olanı anlatmış ki çoğu çin malı motorda böyle bende bindim hatta çin malları ilk çıktığında ilk motorumu aldım asya 125 t tam 30 bin km bindim ama şu varki arkadaşım motor tamircisi içeri baksan bir tane japon malı yok demek oluyorki % 50 yarı yarıya diyelim yarısı mükemmek işcilik yarısı kalitesiz yani kızcak gücencek yok benim 5 ci motorum bu ilki çin malıydı diğerleri hep japondu ama hiç birindende sorun olduğunu görmedim hepsindede en az 10 bin km bindim hayatta herşey mümkündür .

GuNMember
09 Nisan 2010, 18:27
Olayların Motor Yeniyken Olması Fabrıkasyon Hatası Oldugunu Gosterıyor Bende Çin Motoru Kullanıyorum Ve Parasına Göre Dayanıklılıgı Ve Performansının Gayet Iyı Oldugunu Soyluyorum

Motorum 30.000 Km De Ve Ben Kurcalamadıkça Bozulmuyor Merakımdan Orayı Burayı Söküyorum Anca Öyle Bozuluyor Tamircilerde Çin Motoru Görmeniz Çok Doğal Çünki Piyasada Japondan Çok Çin Var Ve Motordan Anlayanda Anlamayanda Kullanıyor...

mahoretti
09 Nisan 2010, 18:45

İyide kardeş 14500 km yol yapmışsın ama.... Birde motora sormak lazım. sergio seni nasıl kullandı diye :wiinkk:

Birde şu "k" yi kullansan, güzel TÜRKÇEM'DEN......:rendeer:

huska
09 Nisan 2010, 18:54
İyide kardeş 14500 km yol yapmışsın ama.... Birde motora sormak lazım. sergio seni nasıl kullandı diye :wiinkk:

Birde şu "k" yi kullansan, güzel TÜRKÇEM'DEN......:rendeer:

bu konu yıne hortlamıs ama sıze katılıyorum en cok kullanıcıya baglı:cat:kım bılır neler cektı o motor??

ümmet perkitan
09 Nisan 2010, 18:55
tamam işte sattıktan sonra yazman abest zaten.kullandın motoru şimdi xt ye bınıyorsun daha ne alıp veremedıgın bu motorlarla onu anlat?
:cat::cat::cat::thumleft::thumleft::
::biggrinn::biggrinn

huska
09 Nisan 2010, 19:00
:cat::cat::cat::thumleft::thumleft::
::biggrinn::biggrinn

selamlar ümmet abı anlatsana su motorla 70bınler nasıl yapılır adamlar tuturmus motorum dagılıyor yok karburatör catladı yok manıfold patladı.bugun krankım dagıldı nasıl becerıyorlar anlamadım:pr::pr:

GuNMember
09 Nisan 2010, 19:09
selamlar ümmet abı anlatsana su motorla 70bınler nasıl yapılır adamlar tuturmus motorum dagılıyor yok karburatör catladı yok manıfold patladı.bugun krankım dagıldı nasıl becerıyorlar anlamadım:pr::pr:

Motora Çocugun Gibi Bakarsan Öksürdüğünde Şurup Üşüdüğünde Yorgan Verirsen Ne O Seni Üzer Nede Sen Onu İşte Olay Bundan İbaret (: 70.000 De Görürsün 100.000 De

huska
09 Nisan 2010, 19:18
Motora Çocugun Gibi Bakarsan Öksürdüğünde Şurup Üşüdüğünde Yorgan Verirsen Ne O Seni Üzer Nede Sen Onu İşte Olay Bundan İbaret (: 70.000 De Görürsün 100.000 De

taygun sen zaten doktor oldun:P dedıgın gıbı dılınden anlıyorsan sorun yok bu cın motorlarınında en guzel özellıgı sorunları cozerek motoru tanıtıyor adama yoksa bendede japon motoru var 64000kmdır ust kapak contası mınımum bakımları hariç hiç bıyerıne dokunmadım tabiiki japonlarla kıyaslamak komık olur ama bu kadar kotulenmeyı hakketmıyorlar:wiinkk:

banarlı
09 Nisan 2010, 20:22
herkes ağzına almış bir çin malı muhabbeti artık herşey çin malı be kardeşim herkes bunu kabul etsinn çin malı kötü bir marka değil artık adamlar dünyayı ele geçirdi ilk çıktığı zaman çin malı olan herşey kötüydü ve kötü bir iz bıraktı insanlarda onun için şimdi kötü değil

motoco
11 Nisan 2010, 00:08
Bende motoru kullanmanın büyük etkisi olduğunu düşünenlerdenim. Bakalım daha 4000 deyiz, inşallah 100.000 hedefliyorum motorumla hayırlısıyla. Herkese güle güle kullanmak nasip olsun.

satoyama
11 Nisan 2010, 00:27
:).............

alp_tunay
11 Nisan 2010, 00:33
Pirinç te mi yemeyelim..... O da çin li ya.... O bakımdan...:queen::queen:

GuNMember
11 Nisan 2010, 00:37
Pirinç te mi yemeyelim..... O da çin li ya.... O bakımdan...:queen::queen:

Hadi Canım O Tarlada Yetişiyo :P
Amerikan Gibi Kükremesede,
Ss Gibi Uzamasada,