Orijinalini görmek için tıklayınız : motorda ısınma sorunu
ktogral
17 Şubat 2010, 21:32
ben daha öncede bi konu acmıstım ancak çözüm bulamıyınca bu konuyu açtım
şunu anladım gaz verince stop etmiyor motor ısınınca stop ediyor motor bi gün çalışmayınca ertesi gün çalıştırınca 2-3 dk gidiyor ama motor ısınınca stop ediyor beyinden veya başka neden kaynaklanabilir.yardım edin lütfen
osmaniyeli
17 Şubat 2010, 21:44
ben daha öncede bi konu acmıstım ancak çözüm bulamıyınca bu konuyu açtım
şunu anladım gaz verince stop etmiyor motor ısınınca stop ediyor motor bi gün çalışmayınca ertesi gün çalıştırınca 2-3 dk gidiyor ama motor ısınınca stop ediyor beyinden veya başka neden kaynaklanabilir.yardım edin lütfen
genelde subaptan derler. subapların ısınınca uzuyor kompresyon düşüyor ve stop ediyor.
subaplarını ayarlatmayı dene
ktogral
17 Şubat 2010, 21:53
yanlış bilmiyorsam 2 zamanlı motorlarda subap yok diye biliyorum ama varmı?veya başka bişeyden olabilirmi.?
satoyama
17 Şubat 2010, 21:57
1. soğutma sistemi ile ilgili yetersizlik 2 zamanlılar hemen ısınır hararete hemen yanıt verir özellikle hava soğutmalılar
2. ateşleme sistemi ile ilgili sorun
3. yağlama ile ilgili sorun
bende kanuni popcorn varken çözmediğim bi sorun oluşmuştu motor giderken boğuluyor gibi gaz yemiyordu tıpkı bir nevi şişme gibi fakat kontağı açıp kapatınca tekrar çalıştırınca düzeliyordu hararetten şişse soğuyana kadar gaz yemez normalde
motor nedir bu arada, karanlıkta göz kırpmayalım
ktogral
17 Şubat 2010, 22:00
keeway hurricane 50cc 2zmanlı ateşlemede sorun oldugunu sanmıyorum çünkü bujisinide dün değiştirdim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:00 ----------
beyinden bi arızası olabilirmi
satoyama
17 Şubat 2010, 22:06
keeway hurricane 50cc 2zmanlı ateşlemede sorun oldugunu sanmıyorum çünkü bujisinide dün değiştirdim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:00 ----------
beyinden bi arızası olabilirmi
ateşleme sistemi sadece buji değil dir ama sen yinede yağlamayı bi kontrol ettir bu arada popcornla aynı engine sahip, kullandığın makina çin malı değil aslınca çok sağlamdır bunlarda yağ pompası arızası oluşuyor kronik, yağ hortumunu çekip yağlama varmı kontrol etsinler. zaten usta servis olan hemen sesinden anlar:cat:
bu arada yağ en son nezaman ekledin ?
ktogral
17 Şubat 2010, 22:08
satoyama teşşekürler ama bazı kişiler beyinlden olabilir diyor.beyindense ne yapmak gerekir bi bilgin varmı?veya beyin kaç paradır?
satoyama
17 Şubat 2010, 22:21
satoyama teşşekürler ama bazı kişiler beyinlden olabilir diyor.beyindense ne yapmak gerekir bi bilgin varmı?veya beyin kaç paradır?
beyin denilen cdi elektronik ateşleme sistemidir bende onu kastettim ondanda olabilir tabi ama dediğim gibi buradan bişey yazmak sorunu çözmez en azından anlayan birine konrol ettir zaten ölçüm yapılmadan cdi arızası anlaşılmaz ama yağlama anlaşılır :cat:
ktogral
18 Şubat 2010, 19:09
bi kaç motor ustasına sordum piston sekman atılması gerekiyo dedi acaba dogrumudur.ve bana kaça patlar
başlığı görünce ben de, "motorun üstünde nasıl ısınacağız", onu soracaksın zannettim... :pale:
advanced
18 Şubat 2010, 21:38
başlığı görünce ben de, "motorun üstünde nasıl ısınacağız", onu soracaksın zannettim... :pale:
akşam akşam güldürdün beni :mrgreen:
zaferkarizma
18 Şubat 2010, 23:32
tek dicem ve az cok emin oldugum silindir yada üst kapak contası yanık
mach1
19 Şubat 2010, 00:39
Silindirde sorun yok sorun büyük ihtimalle Cdi(beyinde) deneme amaçlı birisinden al tak eğer iyi olursa 0rını takarsın.Bizim komsunun motoru oyleydi sabah adam bi saat marş basıyordu soğukken calısıyordu sitenin kapısına gitmeden stop ediyordu.:cat:
ktogral
19 Şubat 2010, 08:21
tamamda mach1 aynı motordan kimsede yok her motorun beyni uyuyomuki
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:21 ----------
komsunun motorunu ne kadara tamir ettirdiniz. beyin çokmu pahalı
mach1
20 Şubat 2010, 03:16
tamamda mach1 aynı motordan kimsede yok her motorun beyni uyuyomuki
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:21 ----------
komsunun motorunu ne kadara tamir ettirdiniz. beyin çokmu pahalı
Cok pahalı bir parça değil aşağı yukarı hepsi birbirine uyuyor:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO