PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çaresizlik başa bela ...

x-treme
06 Şubat 2010, 23:14
meraba arkadaşlar
forumdaki yorumlarınızı elimden geldiği kadar inceledim
cbr 125 vs dylan kıyaslamaları çok yapılmış fakat anladığım kadarıyla bir türlü sonuca ulaşılamamış. sonuçları toplayınca 8 kişiden 4ü dylan 4ü cbr 125 diyor.
şimdi kızacaksınız fakat gerçekten çok kafam karışık yardım etmenizi istiyorum.
elimde 4 milyar lira para var ve arasında kaldığım motorların biri cbr 125 biri dylan biri ise enjeksiyonlu ybr.
hız bakımından aynılar.
yakıt olarak neredeyse aynı.
konfor olarak aynı olduğu söyleniyor.
motoru uzun süreli binmek için alıyorum.
şehiriçinde yaşıyorum fakat sık sık şehir dışına çıkıyorum.
bir türlü çıkamadım bu işin içinden bir el atıverin klavyenize (:
cbr 125 & enjeksiyonlu ybr & dylan

trendy83
06 Şubat 2010, 23:53
enjeksiyonlu ybr nedir be ?

ufuktan
06 Şubat 2010, 23:55
4.000 TL ye küçücük bir fedakarlık yap ( 500 - 750 TL gibi arttır ) git cbf250 al...... hepsini katlasın gitsin :wiinkk:

x-treme
07 Şubat 2010, 00:12
4.000 TL ye küçücük bir fedakarlık yap ( 500 - 750 TL gibi arttır ) git cbf250 al...... hepsini katlasın gitsin :wiinkk:

o üç motor arasında düşünüyorum teşekkür ederim ...

türkiyeye yeni gelecek enjeksiyonlu ybr 125 diğer adıyla ybr factor diye geçiyormuş

muratcan7
07 Şubat 2010, 00:21
CBR125 diğerlerine göre daha konforsuz ve titreşimli bir makinedir. Ancak su soğutmalı olduğundan ve görüntüsünden ötürü tercih edilebilir. Fiyatlarıda düşük bu aralar. istediğiniz fiyata rahat bulursunuz.

tr100a
07 Şubat 2010, 00:26
ben kendi kullanım kriterimi belirler ona göre alırım başkasına sormam servis yakın olucak motoru bakım için 50 km öteye taşımak istemem teknik olarak modelinin üst standartlarında olucak kesinlikle yedekparca ucuz olucak motor bu ne kadar korusan koru düşüyor yada biyere dokunduruyorsun garantisi bitince herhangi bir tamircide arızasını tamir ettirebilmelisin scooterlere alışamadım tekerlekler küçük olunca bozuk yolda problem oluyor bazı modeller hariç

Volkan Serezli
07 Şubat 2010, 00:26
cbr 125 çok ufak kalıyor bnce
cb 150 :cat:
burda gorüyorom cbr 125 te arkadaşları ,motor saplanmış gbi duruyo sürücüye xD:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 ----------

yada cbf125i bekle..

semihg
07 Şubat 2010, 00:43
Ben cbr 125 derim su soğutmalı olduğundan uzun yolda fazla problem çıkarmaz.Elindeki paraylada çok temz cbr bulabilirsin.

motorhocası
07 Şubat 2010, 00:53
Ben de uzun süre binmeyi planlıyorum, yeni nesillere bakın,karbüratörlü 125'lik kesinlikle düşünmüyorum.Sıralamam; Cbr 125,Cbf 125,Ybr 125 veya İnnova 125i.

mondial50tt
07 Şubat 2010, 00:54
her ne kadar cılız gözükse de cbr 125 i tercih ederdim sonra dylan gelirdi :cat:

aras1925
07 Şubat 2010, 01:07
Hız bakımından bencede cbr ama rahatıma düşkünüm diyorsanız o zaman işler değişir(dylan)..:)

Şenonar
07 Şubat 2010, 01:08
all bir apache hem konfor-hem performans-hem görüntü :mrgreen:

Çokmu bencilce bir yorum oldu ne

x-treme
07 Şubat 2010, 01:22
Ben de uzun süre binmeyi planlıyorum, yeni nesillere bakın,karbüratörlü 125'lik kesinlikle düşünmüyorum.Sıralamam; Cbr 125,Cbf 125,Ybr 125 veya İnnova 125i.

yeni nesiller türkiyeye ne zaman giriş yapıyor bi fikriniz var mı ?

burda yetkili bayii ne sordum şubatta gelicek demişlerdi ybr factor için hala gelicek diyorlar :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

Hız bakımından bencede cbr ama rahatıma düşkünüm diyorsanız o zaman işler değişir(dylan)..:)

hız bakımından farketmiyor ikisi de normal şartlarda aynı hızı görüyor

Şenonar
07 Şubat 2010, 01:54
yeni modeller fuardan sonra satışa çıkar :wiinkk:

motorhocası
07 Şubat 2010, 02:08
yeni nesiller türkiyeye ne zaman giriş yapıyor bi fikriniz var mı ?

burda yetkili bayii ne sordum şubatta gelicek demişlerdi ybr factor için hala gelicek diyorlar

Ybr 125 sadece 1 bayide var biliyorum,diğerleri de sırasıyla dökülür.:)

http://www.sahibinden.com/nebiogullarindan_2010_model_ybr!!!-24WQQaXQQ20636522WQQpXQQdisplayitem

koray_77
07 Şubat 2010, 02:14
honda hayat onda :)

x-treme
07 Şubat 2010, 15:02
Ybr 125 sadece 1 bayide var biliyorum,diğerleri de sırasıyla dökülür.:)

http://www.sahibinden.com/nebiogullarindan_2010_model_ybr!!!-24WQQaXQQ20636522WQQpXQQdisplayitem

nebioğullarına gittim sordum daha gelmemiş ama büyük ihtimal bu kasası fuardan sonra gelir dedi
artık fuarı bekleyeceğim vazgeçtim dylandan bir enjeksiyonlu ybr veya cbr veya cbf de ben alacağım inşallah :P
28 şubatta istanbulda açılacakmış fuar

mücahit_89
07 Şubat 2010, 15:39
nebioğullarına gittim sordum daha gelmemiş ama büyük ihtimal bu kasası fuardan sonra gelir dedi
artık fuarı bekleyeceğim vazgeçtim dylandan bir enjeksiyonlu ybr veya cbr veya cbf de ben alacağım inşallah :P

kardeş bence fuarı filan bekleme al cbf 150 bin paşalar gibi rahatlık konfor uzun yolda rahatlık goruntu olarakta uzun yol motoru gibi ben aldım memnunum ybr 125 cc hızda fark olmasada aynı hızda nasıl gıttıgınde fark var benim 100 luk cup motorlada 100 km yapıyorum ama onu bide bana sor bence 125 lık motor alma 150 cc en iyisi başlangıc olarak:cat:karar vermek zordur bilirim inş gönlüne göre bişey alırsın:bounce:

x-treme
07 Şubat 2010, 15:42
kardeş bence fuarı filan bekleme al cbf 150 bin paşalar gibi rahatlık konfor uzun yolda rahatlık goruntu olarakta uzun yol motoru gibi ben aldım memnunum ybr 125 cc hızda fark olmasada aynı hızda nasıl gıttıgınde fark var benim 100 luk cup motorlada 100 km yapıyorum ama onu bide bana sor bence 125 lık motor alma 150 cc en iyisi başlangıc olarak:cat:karar vermek zordur bilirim inş gönlüne göre bişey alırsın:bounce:

teşekkür ederim :)
enjeksiyonluları bi görelim artık onlara göre bişeyler bakıcaz :wiinkk:

kroscu52
07 Şubat 2010, 15:45
konfor istersen o paraya honda nx daha iyi her yönüyle motosiklet

mete_han
07 Şubat 2010, 16:10
meraba arkadaşlar
forumdaki yorumlarınızı elimden geldiği kadar inceledim
cbr 125 vs dylan kıyaslamaları çok yapılmış fakat anladığım kadarıyla bir türlü sonuca ulaşılamamış. sonuçları toplayınca 8 kişiden 4ü dylan 4ü cbr 125 diyor.
şimdi kızacaksınız fakat gerçekten çok kafam karışık yardım etmenizi istiyorum.
elimde 4 milyar lira para var ve arasında kaldığım motorların biri cbr 125 biri dylan biri ise enjeksiyonlu ybr.
hız bakımından aynılar.
yakıt olarak neredeyse aynı.
konfor olarak aynı olduğu söyleniyor.
motoru uzun süreli binmek için alıyorum.
şehiriçinde yaşıyorum fakat sık sık şehir dışına çıkıyorum.
bir türlü çıkamadım bu işin içinden bir el atıverin klavyenize (:
cbr 125 & enjeksiyonlu ybr & dylan

bak birader herkes hikayesini anlatır askeriye muhabbetleri gibi...o şu dağlarda gezinmiştir yok bu bilmemneyin şoförlüğünü yapmıştır ...ama sen kendi hikayeni yaşayacaksın...bir kere ne istediğini bilmemek çok kötü bir durum olsa gerek...ne istediğini bilmemekten kastım vitesliyemi binmeyim yoksa sukıtaramı o en büyük kararsızlık...model seçiminden önce hangi tarza yakınsın bunu bilmelisin...skutır tembel işi söyleyeyim...hayatım sukıtırda geçti..Skutırın ağa babası 800 cc Gilera veya en baba 700 cc Kymcom bile olsa artık skutıra elveda derdim...skutırda kendini bir tahtanın üzerinde gibi istiyorsun...tamam trafikte rahat dur kalklar vs ama yinede hangi model olursa olsun eninde sonunda vitesliye geçicez...2-3 yıl olsa bana sorsan tersini söylerdim...neden bıkmışım İstanbul trafiğinden ne uğraşıcam zart zurt vitesle ama kazın ayağı öyle değil...

Skutır motor hevesini öldürüyor katlediyor...düşünsene el bileğiyle hareket ediyorusn vücudunu yolda kullanamıyorsun...kasıyor...tuhaf bir durum...ha 500 cc makinan olur uzarsın keyif verir vermez demiyorum...bir burgman 650 seni yeterince uçurur...ama illede vitesli olsun...zaman kaybı yaşama...cbr 125 parça kazığı ve bisiklet havasında belli boy posta kişiler için uygun...boy uzunsa kilon göbeğin varsa cbr eziyet verir...cbr 125 18-24 yaş grubunun heves makinasıdır kanaatimce...aman ki 1.80 ve üzeri kimse almasın güldürürsünüz kendinizi eşe dosta...:P

x-treme
07 Şubat 2010, 16:38
bak birader herkes hikayesini anlatır askeriye muhabbetleri gibi...o şu dağlarda gezinmiştir yok bu bilmemneyin şoförlüğünü yapmıştır ...ama sen kendi hikayeni yaşayacaksın...bir kere ne istediğini bilmemek çok kötü bir durum olsa gerek...ne istediğini bilmemekten kastım vitesliyemi binmeyim yoksa sukıtaramı o en büyük kararsızlık...model seçiminden önce hangi tarza yakınsın bunu bilmelisin...skutır tembel işi söyleyeyim...hayatım sukıtırda geçti..Skutırın ağa babası 800 cc Gilera veya en baba 700 cc Kymcom bile olsa artık skutıra elveda derdim...skutırda kendini bir tahtanın üzerinde gibi istiyorsun...tamam trafikte rahat dur kalklar vs ama yinede hangi model olursa olsun eninde sonunda vitesliye geçicez...2-3 yıl olsa bana sorsan tersini söylerdim...neden bıkmışım İstanbul trafiğinden ne uğraşıcam zart zurt vitesle ama kazın ayağı öyle değil...

Skutır motor hevesini öldürüyor katlediyor...düşünsene el bileğiyle hareket ediyorusn vücudunu yolda kullanamıyorsun...kasıyor...tuhaf bir durum...ha 500 cc makinan olur uzarsın keyif verir vermez demiyorum...bir burgman 650 seni yeterince uçurur...ama illede vitesli olsun...zaman kaybı yaşama...cbr 125 parça kazığı ve bisiklet havasında belli boy posta kişiler için uygun...boy uzunsa kilon göbeğin varsa cbr eziyet verir...cbr 125 18-24 yaş grubunun heves makinasıdır kanaatimce...aman ki 1.80 ve üzeri kimse almasın güldürürsünüz kendinizi eşe dosta...:P

usta agility i alırken de seni dinlemiştim çok mantıklı konuşuyorsun ve senin için Allah razı olsun demiştim :)
1.70 boyunda 55 kilo 17 yaşındayım cbr benim için en güzeli olucak galiba :cat:
ama enjeksiyonlu ybryi gördükten sonra belki pişman olurum diye bir ay daha beklemek istiyorum :)
ilgilendiğin için teşekkür ederim

motorhocası
07 Şubat 2010, 17:49

İyi, fuarda inşallah beraber inceleme fırsatı olur yeni nesil enjeksiyonluları:cat:

x-treme
07 Şubat 2010, 18:08
inşallah fiyatlar fazla olmaz

motorhocası
07 Şubat 2010, 18:12
inşallah fiyatlar fazla olmaz

Dert etme :)

İnnova 125i İngiltere Fiyatı 5012Tl Türkiye Fiyatı 4270Tl

CBF 125 İngiltere Fiyatı 5170Tl Türkiye Fiyatı 4404Tl

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/71192-honda-neden-cb-125i-getirmiyor-iste-cevap-2.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/71200-daha-fazla-secenek-neden-sunulmuyor.html

x-treme
07 Şubat 2010, 18:15
Dert etme :)

İnnova 125i İngiltere Fiyatı 5012Tl Türkiye Fiyatı 4270Tl

CBF 125 İngiltere Fiyatı 5170Tl Türkiye Fiyatı 4404Tl

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/71192-honda-neden-cb-125i-getirmiyor-iste-cevap-2.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/71200-daha-fazla-secenek-neden-sunulmuyor.html

inşallah böyle olur fiyatlandırma :)
5 milyarı geçerse galiba 2. el cbr almak zorunda kalıcam

motorhocası
07 Şubat 2010, 18:17
inşallah böyle olur fiyatlandırma :)
5 milyarı geçerse galiba 2. el cbr almak zorunda kalıcam

0 Cbr fiyatını da sen hesapla zahmet olacak.Ben Cbf125'i hesapladım,vergi dilimi aynı:bounce:

mete_han
07 Şubat 2010, 18:18
usta agility i alırken de seni dinlemiştim çok mantıklı konuşuyorsun ve senin için Allah razı olsun demiştim :)
1.70 boyunda 55 kilo 17 yaşındayım cbr benim için en güzeli olucak galiba :cat:
ama enjeksiyonlu ybryi gördükten sonra belki pişman olurum diye bir ay daha beklemek istiyorum :)
ilgilendiğin için teşekkür ederim

evet bu modeller geçiş modelleri...taşlar yerine yavaş yavaş oturur..agılıty kullandıysan skutır defterine kapatıp vitesliye geçmiş olmalısın...ilk vitesli deneyimide yorar ve soğutur ama bir süre sonra skutırla geçen günlerine yanarsın...bu hep böyle olmuştur...

yazlık bir yerde oturuyorsan ama scooter derim...(bodrum marmaris vs)

x-treme
07 Şubat 2010, 18:28
evet bu modeller geçiş modelleri...taşlar yerine yavaş yavaş oturur..agılıty kullandıysan skutır defterine kapatıp vitesliye geçmiş olmalısın...ilk vitesli deneyimide yorar ve soğutur ama bir süre sonra skutırla geçen günlerine yanarsın...bu hep böyle olmuştur...

yazlık bir yerde oturuyorsan ama scooter derim...(bodrum marmaris vs)

antalya şehir merkezinde oturuyorum
dediğin gibi vitesli motor şart bana deneyimim çok fazla var motorlarla hep iç içeyim çok ybr kullandım arkadaşımda r6 vardı onunla çok gezdim o yüzden problem değil sadece kendim için en iyi motorsikleti almak istiyorum
lisede anestezi teknisyenliği okuyorum elime geçen parayla motorsikletimi değiştirmek istiyorum keşke öğrenciliğim bitmiş olsa de bir fireblade de ben çekebilsem altıma (:

mete_han
07 Şubat 2010, 18:32
kafan neden karışık belli...Yazlık bir muhitte çevrende hep günlük kullanım için skutır var...kullanım zamanın şehir içimi şehir dışımı buda önemli mesela...sonucta vites atmam skutır rahatlıkğından sonra tad vermez...yani bundan sonra yolunuz tarzını çizmek için bu bir fırsat belki bu yaz vitesliye geçmek için doğru zamandır...iki modelde seni pişman etmez...ama tarz kararsızlığı için yoruma gerek yok...gönlündeki aslanı bilemeyiz...