Orijinalini görmek için tıklayınız : Alarm
Mehmet-07
16 Ocak 2010, 18:44
lastikelrdeki yanaklaryakışmış.Hayırlı günlerde kullan.. Buldugun ampülden memnun kalırsan resmini filan atarmısın? bide fiyatı kaça? ampül beyazmı sarı mı :D
immortalboss
16 Ocak 2010, 19:40
lastikelrdeki yanaklaryakışmış.Hayırlı günlerde kullan.. Buldugun ampülden memnun kalırsan resmini filan atarmısın? bide fiyatı kaça? ampül beyazmı sarı mı :D
Abi ampül sarı.Normal bildiğimiz cup ampülü.Alman malıymış.Burada tanıdık arkadaştan aldım.5 liraymış.Yalnız şu anda park ampülü arayışındayım.Arkadaşlar sesleneyim size de narvanın normal renkte yanan( beyaz değil,sarı ışık) dipsiz park ampülünden bulursanız 2 adet almak istiyorum.Yada alıp yollayabilirseniz çok sevinirim.Resmini atarım tabi.Ama şu bildiğimiz s2 motosiklet ampülünden.Hiçbir farkı yok.Sadece daha kaliteli.Ve aynı kalitede narva park arıyorum.:(
anılyuksel
17 Ocak 2010, 01:02
Benim motosikletimin de alarmı var, haftalarca yatmasına rağmen akü hiç boşalmadı.Adı üstünde alarm...soketini çıkartırsan ne anlamı kalacak? ne işe yarayacak? bazı yorumlara olamaz demekten alamıyorum kendimi:cyclopsan
senin motosikletinin markası ile bahsedilen motorun markası bir değil sonra orada kullanmadığınız zamandan kastım kışın garaja çekilen motorları kast etmiştim kışın garajda duran motoru bazen sahibi bile unuturken kimin aklına gelecek orada motor olduğu ki kışın motorun (kendim) benzinini yağını filan indiriyorum onun için yorum yanlış anlaşılysa pardon ancak dediğimi elektirik ustalarınada sorabilirsiniz onlarda aynı cevabı verecektir:cat:
immortalboss
17 Ocak 2010, 11:55
Arkadaşlar narva park bulabilen yok mu.:( Bu arada akü bitirme meselesini ben de duydum.Bi nebze de olsa elektrik harcadığı için marş yapılmayan motorda akünün bitmesine neden oluyor.
immortalboss
17 Ocak 2010, 19:43
Arkadaşlar bugün philips marka park ampülü ve 35/35 orjinal ampül buldum motosikletime göre.:) Yarın onları ve alarmı taktırmaya karar verdim ama havalar malum.Hiç motosiklet binesim yok.Sanırım kendim montaj yapacağım. . .
mondial50tt
17 Ocak 2010, 19:59
ampulun fotosunu ve fiyatının resmini koyabilir misin
immortalboss
17 Ocak 2010, 22:21
Dostum parklar bunlar.Fiyatına sorunca bilmiyorum vallaha.Arkadaşım getirtti.
http://www.performancebulbs.co.uk/images/PHILIPS/premium/W5WPACK1.jpg
Bu da ampülün resmi dostum.Aynısı.Ama pcmden resim ekleyemediğim için netten aynı fotoğrafı buldum.Bunun fiyatı 5 lira.35/35 philips.
http://www.helmetsandparts.com/catalog/images/S2%2012v%203535w%20.JPEG
mondial50tt
17 Ocak 2010, 22:28
duy aynı o zaman s2 yani , bende osram var kullnadıktan sonra ışıklandırmanın farkını da yazmayı unutmazsan iyi olur , bende daha güçlü bi ışıklandırma arayısındayım
immortalboss
17 Ocak 2010, 22:39
Tabi dostum unutmam.Ama çok bir fark olacağını sanmıyorum.Ampülleri yanyana koydum.Hiç fark yok.Ama beyaz ampül kullanmayı düşünüyorsan hiç bulaşma derim.Bizim s2 tipindeki ampüllerin beyaz olanları yaramaz. . .İlla bir deneyeyim dersen 2 tane var elimde gönderebilirim:)
mondial50tt
17 Ocak 2010, 22:44
yok beyaz merakım da xenon u denemeyi istşyorum biraz maliyetli oda , konjektörün depşçmesi gerekli
immortalboss
17 Ocak 2010, 23:14
Dostum bilmiyorum xenon ne kadar sağlıklı oluyor.Bazı şeyleri standart bırakma kararı aldım.Şu anda motosikletin üzerinde hiç bir değişiklik yok.Sadece yanak ve sibop kapağı.O da jantlarla bütünlük sağlaması için.Tatlı görünüyor.Onun için böyle binerim.Bu arada burada bir xenon var.6000k viphid kısa uzun 150 lira.Kore malıydı sanırım.nette gerekli bilgi mevcut.Yapacaksan bir bak derim.
Mehmet-07
18 Ocak 2010, 02:01
ortaklaşa kaliteli bişey alabiliriz :)
immortalboss
18 Ocak 2010, 18:06
Arkadaşlar bugün hava yağmuru kesti yerler biraz kurudu.Tamam dedim fırsat bu.Aldım motosikleti gittim.Adama alarmı takarmısın dedim.Yok bilader ismail'e git.İsmail'e gittik.Bilader çok işim var dedi.(oturmuş çay içiyor beyefendi.patron ya!) Sonra kendi motosiklet ustama gittim.O da yerinde yok.Delirmek üzereyim.Gidip kendim takacağım en sonunda.Çok mu zor acaba bu işlemi yapmak? Elim biraz tornavida,pense tutar.Golfün yağ filtresi,buji,hava filtresi değiştirebiliyordum.Acaba bu elektrik konusunda da yapabilirmiyim? Arkadaşlar gece garajıma gidip far ampülümü,park ampülümü değiştireceğim.Eğer sizler yardım ederseniz gitmişken alarmımı da takarım.
(bu arada motosikletimin bir eski modelinde alarm,uzaktan çalıştırma vardı.Soketler felan hazır.Bu kabloların doğru olup olmadığını mı kontrol edeceğiz?
Yanlış hatırlamıyorsam,alarmı selenin altındaki kutuya koyacağını söylemiştin.
Bana kalırsa alarmı takacağın soket farın altındadır.Ön grenajı söküp burada bir yere takman gerekir.Sirenide yine burada bir yere koyacaksın.Böylece fazladan kablo işin olmaz.Burada kontak anahtarına aküden gelen + ucu bulup alarmın kırmızı(sigortalı olan) ucunu bağla.ince siyahı da şaseye bağlandınmı tamamdır.
Motorun alarma bağlanacak kablo demetinin ucunda üzerinde bir tel ile köprü olan soketi çıkarman gerekiyor,alarmı buraya takacaksın.Bu işleri yaparken alarmın kablosundaki sigortayı çıkar.İşlemden emin olunca en son tak,atarsa kurcalamadan elektrikçiye.Tabii motoru çalıştırabilmek için çıkardığın soketi tekrar geri takmayı unutma.
Kolaygelsin
tr100a
18 Ocak 2010, 21:26
arkadaşım soketteki uçları kontrol etmen lazım iki ucuna kablo bağlı 12v ampül edin sonra bunu kontrol kalemi olarak kullanıcaksın kontrol kaleminin bir ucunu şasiye bağla bu sokkette + ucu vardır kontak açıkken kontrol kaleminin diğer ucuyla kontrol et lamba yanıyorsa + ucu bunu bant yapıştırıp yaz üstüne sonrakontrol kaleminin bir ucunu + bağla sokette birde -kutbu olacak bunlar alarmı calıştırmak için gerekli olan uclar fakat bunlardan başka bir yada iki uc dağa var bunlar bobinle alakalı ben bunları kullanmadım lazım değil bunları tespit et ucları ayır bantlayarak iptal et bir sağ sinyal birsol sinyal ucu var sokette bunlara bir miktar kabloyla +ucundan 12v verince sinyalin yanması lazım sinyalleri deneyecehin kablo ince bir kablo olsun sigortaya sardığın tek tel gibi yanlış kutuplaşma olursa tel erir motora zarar vermez birde marş kablosu var bunada + ucunu deydirdiğinde marşa basmış oluyorsun bunuda tespitle ve son iki kablo bu soketin dışında dişi ve erkek fişle birbirine bağlı büyük bir ihtimalle siyah bu kablonun fişlerini ayırıp marşa bastığında motor çalışır fakat stop etmez (bu fişleri kesme sanayiden karşılığını al öyle montajla alarm arıza yaparsa tekrar birleştirmen kolay olur)bu da kontağa giden kablo bunların karşılıkları alarmın montaj kılavuzu üstünde yazar aynen karşılıklarına soketleri birleştir soketlerde ufak tırnaklar var cıkmaması için bunları yorgan iğnesi veya çelik sivri uçlu birşeyle yerlerinden cıkarabilirsin montaj kılavuzundaki ingilizce terimlerin karşılıklarını dikkatli tercüme et kesinlikle not al
immortalboss
18 Ocak 2010, 21:41
Yalnız şöyle bir özellik var mustafa abi.Benim soket bağlamak istediğim koltuğun altında.:) Farın orada değil.Bu arada motosiklette uzaktan çalıştırma da var..Bobinle alakası var mı? Yarın hava güzel olur umarım.Şu anda dışarda sağanak yağış var.Bu alarm işi beni aşarmış.Bunu öğrendim.Zaten direk soket hazır.Gidip takıveresim var.Ama kabloları yakarız diye korkuyorum:(
aküye bağlanmayan pilli bir alarm vardı sanıyorum bilgisi olan var mı?
acanlı
13 Nisan 2012, 14:11
asya 125 te alarm soketi varmıdır acaba
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO