Orijinalini görmek için tıklayınız : ybr 125 silindir sökülecek..egzantrik zinciri hakkında yardım...!
ybr_man
13 Ocak 2010, 18:13
slm dostlarım..makinemden ses geliyor bu ses orta sehpada iken gaz verdiğimde geliyor bıraktığımda kesiliyor..ve devir 3000 civarı yani düşük devirlerde giderken genelde bu ses var..tamirci dostuma sordum söküp bakmak için 100 tl istedi(ne dost ama)..benim elim yatkın cg125 titanların silindir pistonunu çok deiştirdim ama bu sohc(üstten egzantrikli)dolayısıyla zincir sökümü hakkında bilgi sahibi olma istedim..içine düşme ihttimali var galiba..bu konuda sizden yardım istiyorum..sökmeye nerden başlicam el emeğine 100 tl veremem..ben işimi severek yapıcam tabi siz de yardım ederseniz..korkmayın elime yüzüme bulaştırmam...sesin nerden geldiğini bulup parça deiştircem..yardımlarınızı esirgemeyin lütfen....:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:39 ----------
hadi dostlarım bilen biri yok mu yarın motoru indirecem..:pale:
sedat_57
13 Ocak 2010, 19:05
o ses düşük devirlerde krank rulmanindan geliyodur dostum..aynı ses bendede var ben sesin kaynagini biliyorum.. 40 bin kmde motorum..
ybr_man
13 Ocak 2010, 19:27
o ses düşük devirlerde krank rulmanindan geliyodur dostum..aynı ses bendede var ben sesin kaynagini biliyorum.. 40 bin kmde motorum..
nasıl yani biel kolu nun alt tarafındaki rulmandan mı yoksa krank rulmanından mı(karterdeki) ha bide ses tık tık tık diye bir ses. ama egzostan çıkan patlamalarla aynı anda çıkıyor tık sesleri..biraz ayrıntılı anlatır mısın dostum..
sedat_57
13 Ocak 2010, 19:36
nasıl yani biel kolu nun alt tarafındaki rulmandan mı yoksa krank rulmanından mı(karterdeki) ha bide ses tık tık tık diye bir ses. ama egzostan çıkan patlamalarla aynı anda çıkıyor tık sesleri..biraz ayrıntılı anlatır mısın dostum..
pm attım bakarsan detaylı konusuruz..
alp_tunay
13 Ocak 2010, 19:52
Senin eksantrik zincirin gevşemiş 1 diş kaydırmış..Patlamaların ve sesin sebebi bu...
Yandaki yuvarlak kapağı söküp zinciri ayarlayabilirsin.
ybr_man
13 Ocak 2010, 20:16
Senin eksantrik zincirin gevşemiş 1 diş kaydırmış..Patlamaların ve sesin sebebi bu...
Yandaki yuvarlak kapağı söküp zinciri ayarlayabilirsin.
dostum galiba yanlış anladın.ses makineden gelior ama eksozdaki patlamalarla aynı anda..yani motor çalışırken çıkardığı eksoz seslerini kastettim..anlayacağın makinede anormal sesler var..tık tık tık diye sesler..düşük devirlerde..piston sanki bi yere çarpıyor...
alp_tunay
13 Ocak 2010, 20:34
dostum galiba yanlış anladın.ses makineden gelior ama eksozdaki patlamalarla aynı anda..yani motor çalışırken çıkardığı eksoz seslerini kastettim..anlayacağın makinede anormal sesler var..tık tık tık diye sesler..düşük devirlerde..piston sanki bi yere çarpıyor...
Ustam bende aynı şeyden bahsediyorum.Zincrin gevşek... Ses yapıyor.. :cat:
ybr_man
13 Ocak 2010, 20:45
Ustam bende aynı şeyden bahsediyorum.Zincrin gevşek... Ses yapıyor.. :cat:
ok saol zinciri sıkmayı da deniycem...:)
Subaplara bak piano gevşediğinde yapar:cat:
zaferkarizma
13 Ocak 2010, 22:16
aynı sorun arkadaşımın ybr dede vardı 15 gun ugrastılar buldular ama ben bilmiyorum ne yaptıklarını denk gelirse sorarım :(
immortalboss
13 Ocak 2010, 23:17
Dostum ne yaptın motosikleti? Takip ediyorum konuyu merak ettim şimdi.:) Kolay gelsin.
lokmanhekim
13 Ocak 2010, 23:52
bu sesi video ıle paylasırsan sana yardımcı olabilirim
ybr_man
14 Ocak 2010, 00:38
dostlarım yarın motoru indirecem inat ettim bu ses kalmıycak :)....neyse allah ın izniyle yarın sonucu buraya yazıcam..şimdi yatayım yarın uzun bi gün olucak...:cat:
lokmanhekim
14 Ocak 2010, 00:51
msn den gorusebilirsek yardımcı olurum dostum
ybr_man
14 Ocak 2010, 14:32
arkadaşlar motoru indirdim başarıyla ve krank ve krank kolunda boşluk yok..ancak silindir ve pistonda çizikler var sanırım ses piston un silindire çarpmasından kaynaklanıyormuş..sizce ne yapıyım piston mu değiştiriyim silindir mi taşlayım..?
ybr_man
28 Ocak 2010, 14:48
arkadaşlar sorunu hallettim yardımlarınız için teşekkür ederim..merak edenler için söyleyim sorunu ...sorun biel kolundaymış..biel kolu alt taraftan kranka bindiği yerden aşınmış ve boşluk oluşmuş vurma sesi ordan gelior..biel kolu deiştirdim taiwan malı taktım memnunum..işin uzaması da boşluğun sadece motor çalıştığında sorun yapması...söküp baktığımızda sorun yok gibiydi..neyse aynı sorunu yaşayanlar biel kolunu deişsin..rulmanları deiştirmedim ses gitti zaten rulmanlar uğultu sesi yapıormuş vurma deil..saygılar....
rakıcı
30 Ocak 2010, 20:51
valla kardeşim aynı dert bende de var benim moto 2009 model ybr moto aldım 1 haftalıkken ses yapmaya basladı bende yeniligine verdim neyse krang rulmanlar degişti 4.500 ve ses hayla gitmedi ve 5 bin kusurdada ekzantirik rulmanı degişti ses hayla gelio sanki moto nun içine kurbaga kacmiş gibi normal bi sekil de giderken ses yapıo ve gaz kesince dahada artıo simdide servis biel kolu dio bu seferde olmazsa sıfırnı isticem vea servisin önünde yakcammmmm haa bu biel kolu arzası moto zarar verıo mu teskkür...
AHMET_YŞR
31 Ağustos 2015, 10:33
kardeşim benm ybr de de aynı sorun var servisine gösterdim 400 tlnı alırım deedi bana yardmcı olurmusn kimileri eksantrik zincirden diyor
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO