Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ER6iNbay
05 Haziran 2009, 09:38
20008 model 0 km er6-n 12.500-13.500 TL fiyat aralığında satılırken 2006 model 15.000-25.000 km deki (üzerinde fabrika çıkışı Dunlop lastiklerle hemde) motorlara 11.000-12.000 TL istenmesi sizce normal mi?:silent::farao:
bu normal değil tabikide, biz ona birşey demedik, sıfırı 12 500 değil minumum 13.100 tl olması lazım, olan bir alete 8.500 bence düşük bir rakam, bunu söylerim, motosikletin özelliklerine bakıp ondan daha düşük daha teknolojisi eski bir alete daha fazla fiyat istemeleri garibime gidiyor sadece. umarım kendimi anlatabilmişimdir.
ketchup
05 Haziran 2009, 10:47
20008 model 0 km er6-n 12.500-13.500 TL fiyat aralığında satılırken 2006 model 15.000-25.000 km deki (üzerinde fabrika çıkışı Dunlop lastiklerle hemde) motorlara 11.000-12.000 TL istenmesi sizce normal mi?:silent::farao:
ABS'li modeli olabilir mi 11ooo istenen motorlar?
mhyen
05 Haziran 2009, 12:56
Erdem abi bu arada senin de motorun hayırlı olsun. Resimlerine baktım çok güzel duruyor. Ümraniye'de oturan orta yaşlı muhasebeci bir abi vardı onun motoruna çok benziyor. Onu mu aldın acaba sen?
sersez
05 Haziran 2009, 18:57
sersez herkesin malının kendine göre bir bedeli vardır fakat yazdıklarının altına imzamı atarım. Er6 piyasası çok belirsiz gibi geldi bana:silent:
Herkesin malı kıymetli de 2006 yılında sıfırı 11.000-11.700 TL na (ABS lisi 12.000-12.800) alınan bir motorun kullanıldıktan sonra aynı fiyata satılmaya çalışılması bence abes.:farao:
bu normal değil tabikide, biz ona birşey demedik, sıfırı 12 500 değil minumum 13.100 tl olması lazım, olan bir alete 8.500 bence düşük bir rakam, bunu söylerim, motosikletin özelliklerine bakıp ondan daha düşük daha teknolojisi eski bir alete daha fazla fiyat istemeleri garibime gidiyor sadece. umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Piyasayı yükselten arkadaşlar yok motora buji taktım yok şunu ekledim yok bunu taktım yok yağını koydum yok antifirizini değiştirdim yok yıkamacıya şu kadar para verdim gibi maliyetlerin tümünü de fiyata ekliyorlar anlaşılan.:queen:
İlan veren arkadaşın birine 8500 teklif ettim cevabı ;
"motorun bana maliyeti zaten 10bin tl oldu. ve metzeler m3 taktım iki gün önce. çifti 800 tl. illaki alan olacaksa 11bin tl diyorum ben. yoksa daha aşağısına neden satayım gül gibi motorumu.. 11000 yazmama rağmen 8500 demenizi komik bulduğum için alaycı yazdım biraz. kusuruma bakmayın. milleti kazıklamaya çalışığımdan yazmadım 11bin diye.. belki piyasasından yüksek ama olsun. satılmasın. binerim mis gibi :) "
ya tutarsa mantığı (ya da kör tuttuğunu topal yakaladığını) piyasayı bu tipler yükseltiyor. Piyasasından yüksek olduğunu da biliyor bak.Bineceksen bin o zaman niye ilan veriyorsun.:farao:
sametrix
05 Haziran 2009, 19:06
benimde anlamadığım sahibinden.com daki 2 3 tane abuk subuk ilanı neden kendinize dert ediyosunuz 1 kişi tek başına piyasa yükseltebilir mi ? ciddi satıcıyı bulursun pazarlığını yapar alırsın ciddi olmayanıda es geçersin bu kadar basit .
PIERzig
05 Haziran 2009, 19:14
er6n piyasası bana pahalı geliyor ...
Nerdeyse F lerle başabaş gidiyor :farao:
ER6iNbay
05 Haziran 2009, 19:35
Herkesin malı kıymetli de 2006 yılında sıfırı 11.000-11.700 TL na (ABS lisi 12.000-12.800) alınan bir motorun kullanıldıktan sonra aynı fiyata satılmaya çalışılması bence abes.:farao:
Piyasayı yükselten arkadaşlar yok motora buji taktım yok şunu ekledim yok bunu taktım yok yağını koydum yok antifirizini değiştirdim yok yıkamacıya şu kadar para verdim gibi maliyetlerin tümünü de fiyata ekliyorlar anlaşılan.:queen:
İlan veren arkadaşın birine 8500 teklif ettim cevabı ;
"motorun bana maliyeti zaten 10bin tl oldu. ve metzeler m3 taktım iki gün önce. çifti 800 tl. illaki alan olacaksa 11bin tl diyorum ben. yoksa daha aşağısına neden satayım gül gibi motorumu.. 11000 yazmama rağmen 8500 demenizi komik bulduğum için alaycı yazdım biraz. kusuruma bakmayın. milleti kazıklamaya çalışığımdan yazmadım 11bin diye.. belki piyasasından yüksek ama olsun. satılmasın. binerim mis gibi :) "
ya tutarsa mantığı (ya da kör tuttuğunu topal yakaladığını) piyasayı bu tipler yükseltiyor. Piyasasından yüksek olduğunu da biliyor bak.Bineceksen bin o zaman niye ilan veriyorsun.:farao:
Bende katılıyorum aynen o dediklerine, benim motorun da ilanı var, benim üstüne taktıklarımı eklesem sıfır fiyata yakın oluyo, şukadar da benzin yaktım onu da eklicem o zaman sıfır r1200gs le takasa girecem kafa kafaya :)
er6n bence mantıklı fiyat listesi 8500 9500 arası 2006 modeller için...
neyse ben motorumu seviyom o ayrı :)
sersez
05 Haziran 2009, 19:38
benimde anlamadığım sahibinden.com daki 2 3 tane abuk subuk ilanı neden kendinize dert ediyosunuz 1 kişi tek başına piyasa yükseltebilir mi ? ciddi satıcıyı bulursun pazarlığını yapar alırsın ciddi olmayanıda es geçersin bu kadar basit .
tamam birader hadi bulalım.ben Bitlis'in ilçelerinden birindeyim internetten bulamadığımız temiz motor,ciddi satıcı vs. buralarda nereden bulacağız. :bounce:
ER6iNbay
05 Haziran 2009, 19:40
tamam birader hadi bulalım.ben Bitlis'in ilçelerinden birindeyim internetten bulamadığımız temiz motor,ciddi satıcı vs. buralarda nereden bulacağız. :bounce:
gel satayım sana benim motoru :)
http://www.sahibinden.com/2006_model_24_bin_km_de-69WQQaXQQ11415006WQQpXQQdisplayitem
al ilanı da bu bakmışsındır belki :)
sersez
05 Haziran 2009, 19:57
teşekkür ederim.baktım bakmam mı?ama sarı-siyah bana hiç çekici gelmiyor.kafayı bozdum bordo- gümüş renk temiz hesaplı bulamazsam sıfır alacağım.
sametrix
05 Haziran 2009, 21:26
gel satayım sana benim motoru :)
http://www.sahibinden.com/2006_model_24_bin_km_de-69WQQaXQQ11415006WQQpXQQdisplayitem
al ilanı da bu bakmışsındır belki :)
ergin az bile istemissin motor full aksesuar yani şu motora 10 bin desen kimse neden 10 bin diyemez.
ER6iNbay
05 Haziran 2009, 22:23
ergin az bile istemissin motor full aksesuar yani şu motora 10 bin desen kimse neden 10 bin diyemez.
dogru diyosun ama ederi bence budur, fazlası zarar, 2 tane potansiyel var bakalım, çantasız ve camsız istiyolar, eğer öyle verirsem burdan haber ederim size çanta ve cam için... :)
enginer6
06 Haziran 2009, 01:09
selam beyler
bugün 15 bin bakımı için gulf marka 10w 40 yağ ve hiflo yağ filtresi aldım. Aslında 15w-50 motul alacaktım ama satıcı arkadaş çok gereksiz olduğunu 10w 40'la moturn daha rahat çalışacağına bi şekilde beni ikna etti. Ben de gaza gelip aldım. Aldım ama eve gelince içiime kurt düştü. sizce değiştirip önceden karar verdiğim gibi 15w 50'lik mi alayım. Bir de gulf marka yağ nasıldır marka olarak, önceden duymuştum ama hakkında pek birşey bilmiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:09 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 AM ----------
dogru diyosun ama ederi bence budur, fazlası zarar, 2 tane potansiyel var bakalım, çantasız ve camsız istiyolar, eğer öyle verirsem burdan haber ederim size çanta ve cam için... :)
satıyosun demek motoru Ergin, hayırlı olsun. demek aramızda göremeyeceğiz seni. Satınca ne düşünüyosun?
Di Daktır46
06 Haziran 2009, 01:22
işine gelen alır fiyat düşmeyin..milletin gönlü olcak diye ucuzamı verelim..alırken 15 ..16 lira satarken 9 lira yok öyle yağmaa...
mertkilickap
06 Haziran 2009, 02:03
Merhaba Arkadaşlar,
Çok yakında bende bir er6f alacağım.Fakat almadan önce sizlerin tectübelerinden faydalanmak isterim.Bunun için birkaç soru hazırladım cevaplarsanız sevinirim.
1-) Er6F ile uzun yol yapan var mı + ne - ne ?
2-) Yedek parça sıkıntısı çekiyormusunuz.
3-) 2 silindirli olması çok fazla vibrasyona sebep oluyoru mu ?
4-) Yüksek hızlarda göstergelerin olduğu yerden ses geliyor mu çözümü var mı ?
5-) CBF 600 ile karşılaştırıldığında eksileri ve artıları nelerdır.
6-) Başlangıç motoru olarak kullanılabilinir mi ?
Cevap yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
enginer6
06 Haziran 2009, 12:15
merhabalar nacizhane tecrübelerimle yardımcı olmaya çalışayım
1) hafta sonları artçımla günübirlik geziler yapıyoruz ve 500 km civarı yol yapıyoruz. uzun süre mola vermeyince biraz omuzlardan rahatsız ediyo.
2) bakımla ilgili yedek parça sıkıntısı kesinlikle yok. Şu ana kadar kaza ve arıza gibi bir durumla karşılaşmadığım için gerekli yedek parçayı bulabilir miyim bulamaz mıyım bilmiyorum ama böyle bir durumda honda da bile uzun süre bekleyenleri, sezonu kaçıranları tanıyorum. Yani sorun yalnızca kawasaki ile ilgili değil.
3) Önceden 4 silindirli bir motor kullanmadıysan vibrasyonu hissetmezsin. bu konuyla ilgli benim de artçımın da bir rahatsızlığı yok.
4) işte motorla ilgili tek sıkıntım bu. zırıltı... 5 bin civarında grenajlardan bir zırıltı geliyor, doğrudur. ama grenaja içten çekilen süngerli bantlarla bu sorun en aza indirilebiliyor, ama tamamen yok olmuyor.
5) CBF 600'ü ben de araştırmıştım bunu alırken. teknoloji bakımından er6'nın yanına yaklaşamaz. er 6'nın cbf 600'e göre daha sert ve atak bi motor olduğunu testlerden okmuştum. ayrıca cbf'e göre en büyük artısı enjeksiyonlu olması...
6) ben bu konuda biraz korkağım sanırım. sürüş dersi alınmadığı sürece başlangıç motorunun 125 cc olmsaı gerektiğini düşünüyorum.
sonuç olarak bu fiyata bu teknolojide bu hızda ve tasarrufta motor yok.
SilentScream
06 Haziran 2009, 12:44
selam beyler
bugün 15 bin bakımı için gulf marka 10w 40 yağ ve hiflo yağ filtresi aldım. Aslında 15w-50 motul alacaktım ama satıcı arkadaş çok gereksiz olduğunu 10w 40'la moturn daha rahat çalışacağına bi şekilde beni ikna etti. Ben de gaza gelip aldım. Aldım ama eve gelince içiime kurt düştü. sizce değiştirip önceden karar verdiğim gibi 15w 50'lik mi alayım. Bir de gulf marka yağ nasıldır marka olarak, önceden duymuştum ama hakkında pek birşey bilmiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:09 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 AM ----------
satıyosun demek motoru Ergin, hayırlı olsun. demek aramızda göremeyeceğiz seni. Satınca ne düşünüyosun?
10w40 motor daha rahat nasıl çalışıyormuş merak ettim doğrusu , sebebi neymiş acaba ? gulf markasını hiç duymadım bugüne kadar castrol ve mobil kullandım ben , açıkçası usta ne derse onu kullandık böle işleri ustalar daha iyi biliyorlar sonuçta...
ER6iNbay
06 Haziran 2009, 13:38
9-10 arası oynamasına kimsenin diyeceği olmaz da adam gibi az km'de temiz görünümlü bir motorun 11-12 gibi fiyatlarla satışa konulması garip. Gerçi internet fiyatlarının şişirme olmasının da etkisi vardır tabi:cat:
Ayrıca kimi görsem noter satışını üzerine aldıktan sonra yine aynen yasaymış gibi bir dünya para da lastiklere bayılıyor değiştirmesi mecbur olduğundan...
bu sadece er6 da geçerli değil bütün motorlarda aynı politika aynen devam :)
aldıktan sonra birde yasa gibi bakım da yapılıyo :) güvenemediğin için bakım yaptırmak istiyosun, ben şimdi motorumun bakımını yaptıralı 1000 km falan oldu, bu motoru satsam alacak olan kişi eminim bütün bakımını yaptıracak. :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:28 PM ----------
selam beyler
abi benim motor 1 yıldır ilanı durur aran soran olmaz ama yaz dönemidir nedir 1 potansiyel var bakalım, satarsam motor almayı kışa bırakıyorum, bu motora binmeyecğim demek olmuyor, çünkü arkadaş yurtdışına çıktı motoru bıraktı bize onu kullanacağız, oda r1100gs, tek tehlikesi şimdi onu kullandıktan sonra motor alamıyacaaazzz... :)
belli olmaz bakarsın yeni kasa er6f alırım otururum aşaa :)
zate istanbulda ilk defa gördüm er6n canlı canlı, çok güzel duruyodu gerçekten de :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:33 PM ----------
Merhaba Arkadaşlar,
Çok yakında bende bir er6f alacağım.Fakat almadan önce sizlerin tectübelerinden faydalanmak isterim.Bunun için birkaç soru hazırladım cevaplarsanız sevinirim.
1-) Er6F ile uzun yol yapan var mı + ne - ne ?
2-) Yedek parça sıkıntısı çekiyormusunuz.
3-) 2 silindirli olması çok fazla vibrasyona sebep oluyoru mu ?
4-) Yüksek hızlarda göstergelerin olduğu yerden ses geliyor mu çözümü var mı ?
5-) CBF 600 ile karşılaştırıldığında eksileri ve artıları nelerdır.
6-) Başlangıç motoru olarak kullanılabilinir mi ?
Cevap yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bu yazdığın soruların üstüne enginerin verdiği cevaplara artı olarak,
ben daha geçen hafta tam 1260 km yol yaptım, hiç rahatsızlık duymadım ve sadece benzin alırken durdum, kısaca tepesinden inmedim hiç :)
cbf 600 ile karşılaştırınca, hızlanma, tork, güç, yakıt ekonomisi, hepsinde er6 derim, buna frenleme de dahil.
bi yerde bi test vardı onu bulabilirsem buraya yapıştırırım, o zaman daha iyi anlarsın.
enginer6
06 Haziran 2009, 14:24
10w40 motor daha rahat nasıl çalışıyormuş merak ettim doğrusu , sebebi neymiş acaba ? gulf markasını hiç duymadım bugüne kadar castrol ve mobil kullandım ben , açıkçası usta ne derse onu kullandık böle işleri ustalar daha iyi biliyorlar sonuçta...
10-40 daha ince olduğu için daha rahat çalışır demişti ama yaz sıcağında o yağ heralde su gibi olur. gulf'ü araştırdım da biraz fena bi marka değil gibi geldi. Ama heralde bu mevsimde 15w 50'lik bir yağ daha iyi giderdi heralde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 PM ----------
beyler bi de servis kitapçığında hangi kalınlıkta yağ kullanılması gerekiyor? bilen var mı?
ER6iNbay
06 Haziran 2009, 15:20
10-40 daha ince olduğu için daha rahat çalışır demişti ama yaz sıcağında o yağ heralde su gibi olur. gulf'ü araştırdım da biraz fena bi marka değil gibi geldi. Ama heralde bu mevsimde 15w 50'lik bir yağ daha iyi giderdi heralde.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:24 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 PM ----------
beyler bi de servis kitapçığında hangi kalınlıkta yağ kullanılması gerekiyor? bilen var mı?
kawasakinin önerdiği ve kitapçıkta yazan
SAE 10W-40
mhyen
06 Haziran 2009, 19:36
bu sadece er6 da geçerli değil bütün motorlarda aynı politika aynen devam :)
aldıktan sonra birde yasa gibi bakım da yapılıyo :) güvenemediğin için bakım yaptırmak istiyosun, ben şimdi motorumun bakımını yaptıralı 1000 km falan oldu, bu motoru satsam alacak olan kişi eminim bütün bakımını yaptıracak. :).
Yok hani ben şimdiye dek 250 cc üzeri ve 5000 km'den fazla motor almadım da:P Alırken de genel olarak herşeyine baktırarak aldım. Hani en masrafsız, en ucuz fiyatlı motor hep tercihimdi. Fakat er6n gibi büyük makinelerde illaki durum farklıdır:)
Motör
06 Haziran 2009, 20:08
parası olan konuşsun :P züğürt tesellisi bizimkisi :queen:
ketchup
06 Haziran 2009, 23:34
Erdem abi bu arada senin de motorun hayırlı olsun. Resimlerine baktım çok güzel duruyor. Ümraniye'de oturan orta yaşlı muhasebeci bir abi vardı onun motoruna çok benziyor. Onu mu aldın acaba sen?
Ta kendisi =) sen de konuştun mu onunla? çok kıyak birisiydi muhabbeti falan iyiydi. Aylar sonra aradı beni "iyi misin? memnun musun?" diye sordu.
PIERzig
06 Haziran 2009, 23:45
http://www.sahibinden.com/kawasaki_er-6_n-41WQQaXQQ14551678WQQpXQQdisplayitem
7.250
Yan grenajlar 350 x 2 = 700 civarı
far ,gösterge paneli 2 bin üzeri tutar sanırım :pale:
Bu motorun masrafı tahmini ne olur sizce:silent:
enginer6
07 Haziran 2009, 02:08
kawasakinin önerdiği ve kitapçıkta yazan
SAE 10W-40
saol ergin cevap biraz geç olduğu için yağı değiştirmil bulunuyorum :)
castrol 15w 50'i aldım.
SlientScream; senin dediğin gibi ustaların dediğini yapmak lazım, iyi bi usta buldum ve o da castrol, elf ve bp'den şaşma hiç bi zaman dedi.
mhyen
07 Haziran 2009, 09:44
Ta kendisi =) sen de konuştun mu onunla? çok kıyak birisiydi muhabbeti falan iyiydi. Aylar sonra aradı beni "iyi misin? memnun musun?" diye sordu.
Erdem abi ben o motoru kışın alıyordum:P
O abiyle görüştüm, motoru inceledim. Hatta binip biraz dolaştım. Çok hevesliydim almaya lakin hem biraz ailenin tepkisi, biraz da tam parayı denkleştiremediğimden alamadım. Gerçekten çok kafa bir abi. Bayağı konuşmuştuk. Seni bir daha ararsa kışın motorunu almak isteyen müh. öğrencisi Mehmet'i hatırlıyor musun de direk tanır:queen:
Güle güle kullan abi:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:44 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:41 AM ----------
http://www.sahibinden.com/kawasaki_er-6_n-41WQQaXQQ14551678WQQpXQQdisplayitem
7.250
Yan grenajlar 350 x 2 = 700 civarı
far ,gösterge paneli 2 bin üzeri tutar sanırım :pale:
Bu motorun masrafı tahmini ne olur sizce:silent:
Gösterge paneli sağlam gibi duruyor da sinyallerin olduğu yan grenajlar, far grubu, ön çamurluk kesin lazım. Ön çatalın durumu nasıl tabi onu da görmek lazım da bence biraz fazla tutar bunun yaptırılması:cat:
korkut 250
07 Haziran 2009, 09:53
Hani arkadaşlar gezi işi ne oldu gitmiyormuyuz bir yerlere.???:)
PIERzig
07 Haziran 2009, 19:52
Gösterge paneli sağlam gibi duruyor da sinyallerin olduğu yan grenajlar, far grubu, ön çamurluk kesin lazım. Ön çatalın durumu nasıl tabi onu da görmek lazım da bence biraz fazla tutar bunun yaptırılması:cat:
Bu nasıl kazadır anlamış degiğim far paramparça gösterge takımına birşey olmamış grenajlar pert çatallar sağlam duruyor..
ama dedigin gibi çatallarda da sorun varsa yüzü astarını geçer ..
ER6iNbay
07 Haziran 2009, 22:05
abi eğer orjinal parçaları düşünürsen ve çatallar eğik ise tanesi 500 avrocuk, granejler de adet 100 küsür avro ön çamurluk 160 avro olması lazım, gidon 90 avro, ama ön farın ne kadar olcağını bilmiyorum arkadaşlar, ama diyim 1000 tl den aşaa değildir :)
yani bu motor sadece far alıp gerisini yaptırığ granejları taktırmasan bile minumum 9 a falan patlar :) yani gidip başka motor alırsın hiç uğraşmadan direk binersin :)
otistik
08 Haziran 2009, 00:19
arkadaşlar forumda baya bi zamandır sizleri takip ediyorum...çok güzel paylaşımlarınız var..şimdiye kadar bu cihazlarla ilgili baya bilgi edindim..ben sıkı bir motor sevdalısıyım..ama yaşam tarzım gereği bu olaya kenardan katılmak durumundaydım..küçük çapta bi skutır a (çinçin) üç senedir sadece hafta sonları biniyorum..o da toplamda 3 senede 5 bin km anca oldu..trafik tecrübem çok sağlam..motor tecrübem ise anlattığımla sınırlı..şimdi araştırmalarım doğrultusunda verdiğim karar er6f..ikinci el piyasasını yakından takip ediyorum..sanırım sezonu yakalıyacak bi şekilde sonuçlanır girişimlerim..ben kendime 600 üzeri manuel makina için güveniyorum..hiç kullanmadım ama korkum yok..becerebileceğimden şüphem yok..bu seneki moto show çok sönük geçti..önceki kasa er6f ler 13500 civarındaydı..almaya niyetlendiğimde ben hazır değildim..şimdi bildiğim tek yer olan kızıltoprak civarında o kasa er6f ler yok..sıfır olmasada 2. el denk getirirsem alıcam..neyse size naçizane sorularım olucak zaman içerisinde..şu an sadece öğrenmek istediğim,internet harici pazar piyasası nerelerdedir..bulabileceğim ve baktırabileceğim yerler nerelerdir..çünkü eğer kısmet olursa bölebişey evladiyelik düşünüyorum..kalıcı olması önemli..çoğunuzu burdan tanıdığım kadarıyla biliyorum..olurda istediğim makineye sahip olursam belki ben de size katılırım..tekeriniz düz bassın arkadaşlar..:)
enginer6
08 Haziran 2009, 09:31
inşallah gönlüne göre bir motor bulursun. sahibinden com piyasanın kalbinin attığı yerdir, başka biryere bakmaya hiç gerek yok. Biraz sabredersen istediğin motoru bulursun
PANDERMOS
08 Haziran 2009, 14:07
Merhaba arkadaşlar;
Pendik - Yalova feribotunun dolu olması nedeniyle gezimisi eski arabalı vapur güzargahı üzerinden gerçekleştirdik, belki araya sıkışıp giderdik ama kimseye eyvallah etmek istemedik işin doğası gereği.
Velhasıl söz fotolarda :)
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0855.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0857.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0858.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0856.jpg
Bu iki foto arasında köfteler vardı ama o kadar acıktık ki ancak yedikten sonra aklımıza geldi klasikleşen sofra ambiansını fotoğraflamak klişesi :)
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0859.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0860.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0861.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0862.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0863.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0865.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0866.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0867.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0868.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0869.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0871.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0870.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0872.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0873.jpg
http://i582.photobucket.com/albums/ss269/sametrix/DSCF0875.jpg
Saygılar
ÖZgür
sametrix
08 Haziran 2009, 14:22
bizim sarışınlar yanyana nede güzel çıkmış :) suuçtu şelalesini ben ilk defa gördüm o tarafatan geçerseniz mutlaka uğrayın arkadaşlar başta biraz bozuk yol olsada sonradan çok güzel virajlı dağ yolu var ben genelde virajları hep kaçırdım ama iyi bi tecrübe oldu.
otistik
08 Haziran 2009, 15:38
erginer6 kardeşim..sahibinden de aportta bekliyorum zaten..denk gelirse alıcam da hani bilinen başka bi yer var mı dedim acep..eskiden topkapı motor pazarına giderdik gezmeye..telmaşa motorlar arsında dolanıp dururduk..acaba benzeri bir pazar toplanma yeri oluyo mu diye sormuştum..sanırım bilinen yok..
bu arada arkadaşlar ne güzel yerlere gitmişsiniz..özendim vallahi..:)
sanırım günübirlik bi aktivite oldu bu..
enginer6
08 Haziran 2009, 15:49
erginer6 kardeşim..sahibinden de aportta bekliyorum zaten..denk gelirse alıcam da hani bilinen başka bi yer var mı dedim acep..eskiden topkapı motor pazarına giderdik gezmeye..telmaşa motorlar arsında dolanıp dururduk..acaba benzeri bir pazar toplanma yeri oluyo mu diye sormuştum..sanırım bilinen yok..
bu arada arkadaşlar ne güzel yerlere gitmişsiniz..özendim vallahi..:)
sanırım günübirlik bi aktivite oldu bu..
sahibinden com'dan başka bi yere bakmak zaman kaybı bana göre. BUlabilirsin tabii başka yerlerde ama bulduğun motor zaten sahibinden'de vardır :)
bu arada benim motorda sahibinden'de ilgilenirsen görüşelim :wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:47 PM ----------
bizim sarışınlar yanyana nede güzel çıkmış :) suuçtu şelalesini ben ilk defa gördüm o tarafatan geçerseniz mutlaka uğrayın arkadaşlar başta biraz bozuk yol olsada sonradan çok güzel virajlı dağ yolu var ben genelde virajları hep kaçırdım ama iyi bi tecrübe oldu.
Motorları kızılay mı dağıttı :)
Şaka maka kıskandım valla, çok güzel bi gezi olmuş :(
ER6iNbay
08 Haziran 2009, 16:06
ne güzel olmuş öyle sarı sarı :)
bizde gezebilsek keşkim :)
burdizo
08 Haziran 2009, 17:21
Mrb. Er6 f imi satılığa çıkarttım. yaşım 40 cıvarı biraz daha enduro olsun dağ tepe balı kamp olsun istiyorum.Şu anda 3 motor aklımda suzuki dl 650, honda Transalp, ve BMW f650 gs.suzi yi fiyatı transalp i yakıtı yüzünden eledim. aklımda BMW F650 GS var.
soracağım şu : er6 dan sonra F650 Gs in vibrasyonu beni çok etkiler mi. Tek silindir olarak honda twister 250 ve yamaha YBR 250 kullandım.İçinizde F650 GS i kullanan er6 f sahibi veya sürücüsü var mı bana fikir versin lütfen..
Bu arada ilanım:
http://www.sahibinden.com/-fiyat_10_000_lira_oldu_-2006_model_21400_km_de_siyah_er6-f-22WQQaXQQ14443324WQQpXQQdisplayitem
enginer6
08 Haziran 2009, 17:54
Mrb. Er6 f imi satılığa çıkarttım. yaşım 40 cıvarı biraz daha enduro olsun dağ tepe balı kamp olsun istiyorum.Şu anda 3 motor aklımda suzuki dl 650, honda Transalp, ve BMW f650 gs.suzi yi fiyatı transalp i yakıtı yüzünden eledim. aklımda BMW F650 GS var.
soracağım şu : er6 dan sonra F650 Gs in vibrasyonu beni çok etkiler mi. Tek silindir olarak honda twister 250 ve yamaha YBR 250 kullandım.İçinizde F650 GS i kullanan er6 f sahibi veya sürücüsü var mı bana fikir versin lütfen..
Bu arada ilanım:
http://www.sahibinden.com/-fiyat_10_000_lira_oldu_-2006_model_21400_km_de_siyah_er6-f-22WQQaXQQ14443324WQQpXQQdisplayitem
F 650'yi kullandım. Titreşim konusunda bizim motorlarla kıyaslama yaptığınızda epey bir fark olduğu söylenebilir. MOtor rahat kullanımı, oturuş pozisyonu ve abs sistemiyle insana güven veriyor gerçekten. Ancak hızı çok sevmeme rağmen bizim motorlardan aldığım heyecanı bu motordan alamadım. "sürekli sürüş bitse de motoruma geçsem" diye düşündüm.
siz de benim gibi araziye çıkıyım düşüncesiyle motorunuzu satıyorsanız birşey diyemem ama asfaltta aldığınız zevki unutmak zorundasınız. Araziye çıkmasam da başarılı olduğunu arkadaşım kullanırken gözlerimle gördüm.
sonuç olarak sağlam ve güvenilir bi motor, kalitesini tartışmaya gerek yok. Ama er6'nın vereceği heyecan da yok...
Çok zor arazi koşullarına girmeyecekseniz, neden verseys düşün müyorsunuz? Tipi olsun, teknolojisi olsun F 650'den daha ileri bir motor bence. Şahsen motorumu satarsam alacağım iki motordan biri. Diğeri de V strom tabii ki :)
burdizo
08 Haziran 2009, 18:21
Motora 10 bin lira yazdım. Aslında bana en uygun motor DL 650, 2004 modelleri bile 11-12 arası şu anda. açıkcası üzerine para vermeyi düşünmüyorum.Transalp de kendini kanıtlamış bir motor. Parama göre benim alabileceğim eski kasa transalp olur, oda er 6 ını yakıt ekonomisin den sonra benim için yakıtı fazla. neden mi Bmw yakıtı az, parça problemi olursa almanyada tanıdıklar dan temin ederim ve er 6 gibi beni gaza getirmez .(Bazen 170-180 gazlarım)
enginer6
08 Haziran 2009, 18:26
geriye sadece vibrasyon sorunu kalıyor o zaman. O da 100 - 110 km hızlarda fazla rahatsız etmez diye düşünüyorum.
burdizo
08 Haziran 2009, 18:38
f650 gs in vibrasyonu ybr250 den ya da 250 twister den fazla mıdır acaba. Aslında en iyi bir f 650 gs bulup denemek. Burada polislerden başkasında da yok ki. İstesem verir mi acaba bi tur trafikçiler.. hııı?
Ergin
09 Haziran 2009, 10:12
f650 gs in vibrasyonu ybr250 den ya da 250 twister den fazla mıdır acaba. Aslında en iyi bir f 650 gs bulup denemek. Burada polislerden başkasında da yok ki. İstesem verir mi acaba bi tur trafikçiler.. hııı?
konumuz ile alakalı değil ama ben genede sorunu cevaplıyayım.yaklaşık 14 bin km bmw f650gs kullandım.benimki 2002 modeldi.Almadan önce etrafta bir titreşim söylentisidir gidiyordu,pek kulak asmadım aldım.iyikide almışım dedirtti bana kullandığım süre boyunca ne sesinden nede titreşiminden hiç şikayetçi olmadım,rahatsızda etmedi.Ybr ve twisterden biraz daha titreşimli evet ama kesinlikle kullanımı kısıtlayıcı şekilde değil.ABS elcik ısıtma standart yakıtı çok çok ekonomik.Aldığım ilk ay İstanbul-Denizli yaklaşık 1500 km yol gittik titreşimi beni hiç rahatsız etmedi.
ER6iNbay
09 Haziran 2009, 12:40
konumuz ile alakalı değil ama ben genede sorunu cevaplıyayım.yaklaşık 14 bin km bmw f650gs kullandım.benimki 2002 modeldi.Almadan önce etrafta bir titreşim söylentisidir gidiyordu,pek kulak asmadım aldım.iyikide almışım dedirtti bana kullandığım süre boyunca ne sesinden nede titreşiminden hiç şikayetçi olmadım,rahatsızda etmedi.Ybr ve twisterden biraz daha titreşimli evet ama kesinlikle kullanımı kısıtlayıcı şekilde değil.ABS elcik ısıtma standart yakıtı çok çok ekonomik.Aldığım ilk ay İstanbul-Denizli yaklaşık 1500 km yok gittik titreşimi beni hiç rahatsız etmedi.
aynı şekilde, bence de titreşimi hiç sorun yaratmaz, yüksek süratte biraz sarsıntı yapar o kadar, zaten sürat için olmayan bir motor, otobanda 120 yeterli bir hızdır diye düşünüyorum :)
sizin için uygun bir motordur,
burdizo bende sizin le aynı durumdayım, motoru satıp o dediğiniz 3 motordan birini alacağım. bende suzuki daha ağır basıyo, ama temiz bir r1150 gs bulursam onu da alırım :)
Ergin
09 Haziran 2009, 13:08
BMW nin iki karakteri var benim için. 100 km öncesi ve sonrası.5. viteste 100 kilometrede 4 bin devir den sonrası sesi ve karakteri tamamen değişiyor ben 190-195 i gördüm.yola çok stabil ve daha az titreşim oluyor.en ekonomik tüketimi 5.vites 90-100 km arası yapıyor uzun yolda inanması güç ama 3.2 3.4 e kadar düştüğünü 3 kez test ederek gördük.kawadan sonra biraz hantal gelebilir ama ses ve titreşim konusunda sıkıntı çekmeyeceğinize eminim.Er6f 4 bin devirden sonra çok bağırıyor ben ilk kullandığımda dikkatimi çeken ilk iki şey biri çok bağırması ikincisi aynaların acayip kör olması oldu.Arkamı görücem diye yapmadığım akrobasi kalmıyor yolda :)
ER6iNbay
09 Haziran 2009, 16:48
BMW nin iki karakteri var benim için. 100 km öncesi ve sonrası.5. viteste 100 kilometrede 4 bin devir den sonrası sesi ve karakteri tamamen değişiyor ben 190-195 i gördüm.yola çok stabil ve daha az titreşim oluyor.en ekonomik tüketimi 5.vites 90-100 km arası yapıyor uzun yolda inanması güç ama 3.2 3.4 e kadar düştüğünü 3 kez test ederek gördük.kawadan sonra biraz hantal gelebilir ama ses ve titreşim konusunda sıkıntı çekmeyeceğinize eminim.Er6f 4 bin devirden sonra çok bağırıyor ben ilk kullandığımda dikkatimi çeken ilk iki şey biri çok bağırması ikincisi aynaların acayip kör olması oldu.Arkamı görücem diye yapmadığım akrobasi kalmıyor yolda :)
işte herkes o arka görme akrobasisinden sonra direk ayna uzatma aparatları alıyolar, neyseki yeni modellerde çözmüşler.
er6n de daha da berbattı o aynalar :)
sametrix
09 Haziran 2009, 17:14
Geçen hafta er6 ile kapıdağ yarımadasında yanlışlıkla bir yola girdim yol dediğm patika aslında çok derin çukurlar taş toprak girdigime gircegime pişman oldum yaklaşık 5 6 km 20 30 km hızla sürebildim ben çok yoruldum ama motor gık demedi ben kesin bi sorun çıkar ya devriliriz ya su kaynatır diye endişelenmiştim çıktıktan sonra köylülerden ordan haftasonları 20 30 tane cross motor geçtiğini öğrendim biraz yavaşta olsa er6 ile cross yapılabiliyor :)
Motör
09 Haziran 2009, 22:17
Geçen hafta er6 ile kapıdağ yarımadasında yanlışlıkla bir yola girdim yol dediğm patika aslında çok derin çukurlar taş toprak girdigime gircegime pişman oldum yaklaşık 5 6 km 20 30 km hızla sürebildim ben çok yoruldum ama motor gık demedi ben kesin bi sorun çıkar ya devriliriz ya su kaynatır diye endişelenmiştim çıktıktan sonra köylülerden ordan haftasonları 20 30 tane cross motor geçtiğini öğrendim biraz yavaşta olsa er6 ile cross yapılabiliyor :)
kawasaki farkı :P
otistik
09 Haziran 2009, 23:54
erginer6 gri renkle ilgili bi sorunum var..içimden geçen siyah aslında..ama fikrimde bi değişiklik olursa neden olmasın..sahibinden de çok gri var..seninki hangisi linki verirsen sevinirim..bu arada bi kaç hafta beklemedeyim..rolantiyi düşüğe aldım :)
mertkilickap
09 Haziran 2009, 23:58
Aldımmmmmmmmmmmmmmm ER6F imi sonunda arkadaşlarrr DAYTONA MOTORDAN 1600 KM de 2006 .Çok mutluyum............
sametrix
10 Haziran 2009, 00:08
hayırlı olsun 2006 model 1600 km de nası buldun 16 000 olmasın ?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO